Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Dobtam fel pár uszis képet a képtárunkba. Mi holnaptól nem vagyunk, anyáékhoz megyünk haza. De lehet, hogy reggel még beugrok!
Addig is mindenki vigyázzon magára és a csöppségekre! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, jó utat!

Mazsi, na pont ezt játszottuk mi is: elrettentésül elmeséltem anyukámnak, h esgyes nagymamák milyen kajákra vatemednek, de ahelyett, h elrettent volna totál egyetértett, h miért is ne adna ilyeneket, de persze a beleegyezésem nélkül nem fog...

Én nagyon nagyon benne leszek az elválasztós buliban, asztal alá isszuk magunkat! (Ennyi kihagyás után gondolom egy fél kupica tömény elég lesz...)

Fejfájás végre elmúlt, újjászülettem!!

Éjszakára hosszú ujjú body, vastag hálózsák. Nincs takaró mert úgyis lerugja. A lába puci, de mindig benyúlok és meleg..
Én nagyon fázós vagyok, pont ezért rettegek, h túlöltöztetem szegényt, pdig ő fiú és nem is olyan fagyosszent talán mint az anyja, legalábbis igyekszem nem belenevelni :)

Chamomilla nem oszt nem szoroz... :?

Ria, nem is mondtam, megcsináltam a kókuszos sütit és fincsi lett! Kicsit mintha sületlen maradt volna a közepe, de így is jó volt :D

Ja, nem is emséltem, Boldi mit kapott a nagyszülőktől? Thomast a vonatot!! Most is megy a röhögve vonatozás a háttérből, apukám nagy vonatmániás!

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Akkor Thomas helyfüggetlenül nyerő :)
Ha bevennél gyógyit, mennyi időt kéne kihagyni a szopival? Boldi azért elég nagy ahhoz, vagy legalábbis hamarosan, hogy kb egy napig ne szopizzon, ha úgy hozná a sors.

Timi,
Jó pihit! Azért nem elfelejtkezni rólunk. :wink:
Arra a melegre én is jól emlékszem Máltán. Egyszer áramszünet volt, nem működött a légkondi. Csak feküdtünk az ágyon, vártuk, hogy levegőt kapjunk. :lol: Nem tudom elképzelni, minek is kellett a keresztes lovagoknak és a törököknek is az a kőszikla, amikor az ő idejükben se légkondi se palackozott víz nem volt. :twisted:
Az Állatkert helyett lehet, hogy jobb lett volna a MűvPalota. De ahogy olvasom, annál minden jobb lett volna. :(

Altatás:
Body, amilyen a kezembe akad, vmilyen rugi, 22 fok. Meg mami melegítő, amire felcuppan. Időnként megtűr egy kis takarót, de ha vastag a rugi, akkor azzal már túlmelegszik.

Linda,
Nem kell félni attól, hogy megmarad a sérülés helye. Ahhoz valami nagyon durva vágásnak kéne lenni. Ilyen piciknek, amibe még Nati is beleszámít, nagyon könnyen vérzik, elvágódik a bőre. Döbbenetesen gyorsan gyógyul, heg nélkül.

Pankaa,
Nem lesz baja az eséstől, csak ne legyen éles dolog a közelében és ne legyenek elérhető magasságban terítők és hasonlók. Nem kell mindig elkapni, inkább tanulja meg, hogy kapaszkodjon. Nemsokára elér addig, amíg már nem tudsz mellette lenni. Jobb, ha már most kialakul a veszélyérzete, mint amikor már több méter magasságban jár egy mászókán. Natinál ez az első szülinap körül volt, nincs is az olyan távol.

Mazsi,
A meggy az túl pici és túl szines. Nem kap. :oops: De a sütőtök nálunk is nagy kedvenc!
Sírni hagyás nálunk sincs, nem is volt. Nem nőtt a fejemre Nati, korához képes szótfogadó és nem hisztis. Lehet, hogy majd Szaszával szívok. :twisted:

Pelus:
Szabi csak eleinte volt nagyfogyasztó, olyan 8-10 naponta. Most 4-5. Persze a drága hajnali 5 körül szeret jelentkezni, mert addigra már zavarja, hogy tele a bugyi. De szerencsére most visszaalszik.

Lora,
Még szeretnék szoptatni, amíg Szabi olyan 1,5-2 éves. Utána meg kistesót. Rám nem lesz érdemes várni a bulival. 8)

Bendegúz,
Gyere azért időnként :D Úgy látszik, most mindenki hasonló cipőben jár. Utálatos ez az idő, a legrosszabbat hozza ki a kisgyerekes létből :(
Három fiú is jó dolog! :D Már ha harmadikra is az sikerülne. Legalább jól ki tudnád használni a ruhákat!
Építkezés? :shock: Brrrr :x Csak a vége pozitív. :wink:
Nekem sokszor egy angol ismerős jut eszembe, aki elment egy hétre Spanyolországba, mert annyira elege volt a gyerekeiből. Most már megértem. :lol: Akkor borzalmas szülőnek gondoltam. :oops: Tény, hogy nem volt egy mintaszülő, de a gyerekek is szörnyűek voltak. :wink: Én már terhességem (2004) óta azon gondolkodom, hogy mikor tudnék elmenni egy Izlandi hosszú hétvégére, ami 5 nap. Hát nem mostanában. :?

Rokica,
A legfontosabb pont a listán a segítség, anyós meg már bő 60-as. Sietnem kell, hogy még bírja erővel :lol: . Saját szakállamra már nem merném bevállalni, az energiáimat a kettő már teljesen lefoglalná, ha nem lenne segítség majd minden nap.
Én is vágyok vissza a munka világába. Annyira azért nem, hogy elhagyjam érte lakásom kényelmes falait. Már csak ezért is lenne jó egy harmadik, mert akkor főállású anya lehetnék vagy 2015ig. Itthon azért kb minden napra van tanítvány, a héten is lesz egy csomó órám, mert az egyik intenzív tanul novemberig.
Szabi megfelel a 6. pontnak. Ha nem is alussza át az éjszakát, de jó kedéjű, könnyen szórakoztatható baba. Az éjszaka meg nem is számít, mert mi még mindig együtt alszunk.

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi! Örülök hogy elmúlt a fejfájás!!! A sütinél én is mindig filózom, hogy meddig süssem. Van amikor túlsütöm mert félek, hogy nyers marad, de ma tökéletes lett! :D

Timi! Jó szórakozást és pihenést neked! Próbáld egy kicsit mentesíteni magad és helyettem is aludj egyik nap 10-ig légyccccci!!!! 8) :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Nagyon le vagyok maradva... még mindig nem tudtam mindent elolvasni....

Linus már kapott almát, jobban mondva a levét magában, meg főzve, anyatejjel turmixolva. Az utóbbiból első kínálásra majd 30 ml-t megevett. Ma csináltam neki sütőtököt, és fintorgás nélkül megevett egy csomót... a végén már nem mertem neki adni :roll: :roll: Nem tudtam milyen hatása lesz rá!

Az első nem tejcsis pelus igen meglepő volt :lol: :lol: - és pont apája fogta ki, aki egyébként is írtózik a kakis pelusoktól, pisis bármennyi jöhetne....

Most megyek olvasni... ( ja a 6 hós adataink: 8580 ( 4400) és 69.5 (53) )
A táblát itthon frissítettem, akinél tudtam, de még a közösbe is fel kellene tenni :oops:

nanica

Lorca, 24 órát kéne kihagyni. De akkor fejnem kéne, és mostmár így kevés tejjel kétlem, h sikerülne... meg nem tudom elképzelni, h mondjuk 3x fejek, és teljesen ki tudom üríteni (Boldi nélkül nem is tudom, h beindul-e a reflex, régen fejtem), h utána nyugodt szívvel adjam neki, mert ezek a gyógyszerek baromi erősek.

Kép
Kép
agiboldi

Mmoni: Linus is fanyalog minden kanálnál, nem is tudom miért nyitja a száját, mert nem tűnik kiváncsinak sem.... :oops: :lol: :lol:

Ma pl sütőtököt kapott anyatejjel és apája felvette videóra, biztos fanyalogni fog, és nem! :P Simán nyelte befelé...

Köszi a párásítós tippeket is. Mi pár éve költöztünk az új lakásba és minden reggel törölgettük a páracseppeket az ablakok és az erkélyajtók aljáról, annyira vizesedett! Nem tudom, most hogy állunk párailag, mert tavasztól van akvárium is a lakásban.

Cumi: ma én is bevetettem a cumit is a csatasorba. :cry: :cry: Most bontottam ki az elsőt, még sirtam is amikor elsőzör cumizott. :cry: :cry: :roll:
Mondtam is Linusapunak, ő tegye be a szájába a cumit, ne én! Igaz csak 10 mpig volt a szájában és utánna sírt tovább, de nem tetszett a látvány. Megegyeztünk, hogy 1 hétig próbáljuk használni, ha nyugisabbak igy a napjaink és az éjszakáink, akkor marad. Ha nem akkor inkább nem erőltetjük.
Tényleg, mennyi idő allatt lehet rászokni a cumira??

Bozotka: sör cigi és eltűnés két napra :D :lol: :lol: nekem már az utsó is elég lenne. Kivi lennék Linus és Apuja mit kezdenének egymással ennyi ideig, hogy nem vagyok ott. Bár szerintem pár óra után hiányoznának (mondjuk 5 óra egyben alvás :lol:)

Mazsi: én csak utólag olvastam a nagymamis sztorikat, de szerintem az enyém már olvasta őket és ő is a húslevesből akart neki répát adni, úgy hogy még csak az alma levénél tartottunk! Ugyhogy én gyorsam reszeltem almát és megettettem a szeme láttára. (igaz nem sterilizált fém kiskanál és üvegtálka volt, valamint fém almareszel, de talán ennyitől nem lesz baja!
A szóváltás szinte szószerint ugyanez volt nálunk is...

Altatás: hosszú újas body, pizsi, vastag bélelt hálózsák, néha zokini,19-20-21 fok. Néha így is hideg a keze, tappancsa :(
De ha jobban fűtök, melegünk van! Ja és mivel nem pakolom vissza a kiságyba, így gyakorlatilag együtt alszunk. :roll: :lol:

SNO: Boldog Névnapot így utólag is.

nanica

na frissítettem a Picasan is a görbéket... van még értelme csinálnom??

nanica

Ágiboldi,
Ha több napon keresztül képeznéd a tartalékot, csak összejönne a megfelelő mennyiség. A lefejt, amíg a gyógyi hat meg csak ki kéne önteni. Annyira nem kell kiüríteni, csak amolyan épp hogy. Vagy többször aznap. Igy azok a tejtartalékok, mik gyógyisok, csak kijönnének. Én irtózok a gondolattól, hogy így fájjon mondjuk a fejem és a megoldás karnyújtásnyira, csak épp a szopi miatt nem lehet. Nálam a fogfájás volt ilyen.

Nanica,
Szerintem jók a táblik, már vártam a frissítéseket. :wink: De ahogy gondolod. Nekem tetszik.
Szabit a cumira kitartóan próbáltam rászoktatni az elejétől kezdve hosszú heteken keresztül. Nem sikerült. Nem hinném, hogy Lilit érdekelni fogja, már elég koros :lol: hozzá.
Fém kiskanalat és üveg tálkát szerintem nem is kéne sterilizálni. A fémreszelő úgy tudom azért nem jó, mert az almasav hatására izgi dolgok jöhetnek ki belőle. Pl rozsda. én azt használom

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Végre itthon apa, most csak gyorsan, mert jön a vetítés :lol:

Nanica!
Igen, a fém az nem jó, még kanálban sem állítólag, a kioldódó anyagok miatt.
Nekünk üveg van, de utálok reszelni, így megy darabokban az alma a turmixba.
Sütőtököt érdekes minden baba szereti, tisztelet a kivételnek :lol:
Kakis pelust Emiliapu sem csipázza, de ha kell kicseréli.
Cumi nálunk első 7ttől van, mert nem tudtunk már mit csinálni vele, és védőnő javasolta!!!! :shock: De bejött, legalább nem ordított órákon át, megnyugtatta.Azóta csak elalváskor van, ha kiesik már be tudja tenni magától is éjszaka.Szerintem viszont tényleg késő rászoktatni, fleg ennyi idő szopizás után, tutira nem megy, de próbáljátok.

Lorca!
Köszi.
Meggyet Emili nagyon ette, még magában is! :shock: Turmixoltam magvaltat almával, meg babakexel, kölesgolyóval, és állat fincsi lett!!! :wink:

Ja, és nagy sikert aratott a paradicsomos-husis-krumpli is. :wink:
Megevett belőle 280at, utánna 200 ml gyümilevet(alma-csipkebogyó)! :shock: Csak lestem!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Lorca
Ennyi erővel te is ill. Szabi is nélkülözheti a szopit egy napra a buli kedvéért! :wink: Persze ez nem most lesz még, addig meggondolhatod magad! :D
Ja és miért lehetnél a hármaska után 2015-ig otthon?

Nanica
Én is fémreszelőt használok. Főleg mert nincs itthon üveg. Egyébként meg ha zöldséget főzők azt is fém edényben teszem és van hogy fémkanállal kavarom meg. Ja és a turmix is fémből van. Tehát szerintem lehet használni. Bár kiskanalat csak műanyagot használok. :wink:
Cumi
Briginél megpróbáltam a cumit, nem kell neki. Most ha ordít és ezzel próbálnám csitítani még jobban ordítana. Viszont egy ismerősünk kisfia majdnem 1 évesen szokott rá.
A sütőtököt szerintem minden gyerek szereti. Fincsi édes! Anyatejjel meg pláne!

Köszi az alvós ruci és a pelusos hsz-eket. Kb én is így csinálom. Csak néha már lelkiismeret furdalásom volt, hogy elfelejtem tisztába tenni és már jó tele van. De nálunk is kb. 5 megy el / nap.
Ruci is kb. mint nálatok. És kb. 24-25 fok van nálunk. Szerintem túl meleg...

Olyan vacak idő van! Mit fogunk csinálni télen? Még hintázni sem tudunk elmenni, mert minden vizes. :( Remélem ez nem marad így sokáig!

Ja Sági!
Milyen volt az éjszaka?

Ria
Olyan jól sikerült a sütid, hogy már egy barátnőm el is kérte a receptet! Igaz az enyém nem néz ki olyan jól, mint a tied, de fincsi!

Majd én is teszek fel a picasára uszis képeket, de mivel a párom otthon van így nem nagyon jutok a géphez.
lora7

Panka
Most olvasom, hogy paris-krumplit csináltál. Te hogy csinálod? Ki kell magozni a parit? Ahogy én csináltam nem kellett Briginek, pedig még egy kis szőlőcukrot is tettem bele.
Ja és a cukkinit ki kell magozni? Meg milyen fűszereket lehet használni? És frisset vagy lehet szárítottat is?
(Ezek a kérdések mindenkinek szólnak!)
lora7

Ezt most találtam a neten. Vannak köztük jó receptek is szerintem. Sinlacot használóknak! http://www.gabimamiklub.hu/tudnivalok.php
lora7

Lora!
Na akkor szépm sorjában:
a 24 fok éjszakára az tényleg meleg a babáknak.De ha eddig is ilyenben volt, akkor már nem éárdemes szerintem változtatni rajta.
Pelussal én is így voltam az elején, de mivel ezek tényleg szárazak maradnak, és még soha(kop-kop-kop)nem volt popsibajunk, így én is akkor scerélem, ha kakis, de akkor rögtön(néha várok egy kicsit, hátha tojik még bele :wink: ), ha pisis meg csak ha már nagyon tele van. :? (mondjuk azt, hogy környezetkímélők vagyunk, úgy nincs lelkifurdi :lol: )
Hinta meg kimozdulás hiányzik, így a 2 hét torna után, de most elhatároztam, hogy veszek Emilinek egy hintalovat, a tornán nagyon megtetszett neki!Nagyon ügyin ül rajta, meg kapaszkodik is, de olyat akarok, aminek azért van háttámlája is, leszedhető! :wink:
Paradicsomos-krumpli:őszinte leszek, én főztem krumplit csirkemellel, 3 nagy kockát, kb 5 cm-es darabok voltak, és csináltam magunknak paradicsomlevest, annyi különbséggel, hogy csak zellerlevelet tettem bele, amit a végén kidobtam, és kukoricaliszttel csináltam a rántást.Dinszteltem hagymát, felengedtem anyósféle bio paradicsomlével, pici só, zeller, barnarizs.Végén a rántás.Krumplit-husit ezzel a levessel(3 merőkanálla, hogy kellően pépes legyen)turmixoltam.Nekem a védőnő azt mondta legutóbb, hogy mehet a perezselyem, hagyma, fokhagyma, köménymag.De én adtam már a brokkolihoz egy kis szárított metélőhagymát is.A frissnek intenzívebb az illata, íze, a szárítottnak kevésbé, és azt nem is tudod kihalászni a kajából.Éna petruskát nem is szedtem ki, csak a zellert.
Ja, kicsi cukor volt a levesben.De semilyen kajájába nem szoktam tenni semmilyen cukrot.Vagy szi úgy, vagy nem.Gyümikhez banánt szoktam tenni édesíteni.
Cukkinit ha nagyok a magok, én kiszedtem, de inkább gyalult nyers tököt vettem a piacon, nem szeretm gyalulni.Kaporral főzöm azt is, az is mehet.Tápi benne a tejesrántás. :wink:
De ahoz nagyon pici víz kell,mert a tök sok vizet enged, és nagyon híg lesz.Primőrt nem ajánlott adni, inkább akkor fagyasztottat.
Bocsi, hogyha sok voltam :lol: :oops:

Férjem élménybeszámolózott:ettek vmit az étteremben,ami meg volt szórav vmivel, ami olyan volt,mintha reszelt sajt lenne, de nem az volt, hanem közelről megnézve látta, hogy ennek az izének szeme van! :shock: Kiderítették, hogy 1 napos angolna bébik szárítva! :shock: :( :? Kb. 2-3 mm-esek voltak.Ezek a japók mindent megesznek!Őrület!Aztán úgy okoskodtunk, hogy az angolnákat tenyésztik, éshát biztos nincs szükség annyi kicsi angolnára,mint amennyi lenne, így ahelyett, hogy kidobnák őket,inkább megeszik. :? De ezt csak én gondolom,az igazság odaát van! :lol:

Na tényleg eldugulok mára, jó éjt!

Kép
pankaa

N amég annyi, megnéztem a recepteket, de nekem nem tetszik, hogy van bennük cukor is, meg margarin, amiben hidrogénezett cucc van :? Tejmentes csoki?Babának?Akkor az min. 90 %-os kakaótartalmúnak kell lennie, de a csokikban található mogyoró is.
De nem akarom lehúzni a recepteket, csak elmondtam a véleményemet.De ezek az anyagok szerintem helyetteíthetők mással, úgy viszont már jó lehet.
Kérdés:mikortól lehet gluténes kajákat adni?Mert van aki 6 hót mond,van aki 8-9-et.

Receptekhez még annyit:Ha vmi túl híg, akkor tszek bele kölesgolyót, az felszívja afölösleges vizet.A savanya gyümikbe meg teszek egy kis kexet, attól laktatóbb is lesz, bár a kexben is van némi cukor, így abból csak keveset.

Apa már alszik, ezért cincogok még a gép előtt. :D

Kép
pankaa

Szárított angolnabébik, jesszus!

Köszönöm a további köszöntéseket!

Akkor szép sorban:

Pénteken kaptam egy nagyon helyes kis virágcsokrot, mert jó asszony vagyok!

Szombaton Sebi szinte semmit nem aludt, ezért én kiborultam, aminek az lett a vége, hogy apával elhatároztuk, hogy egy kicsit jobban benyomul a gyerekellátásba. Ha velem bármi történik vagy dolgom van, legyen valaki, aki fel tudja venni a fonalat ugyanabban a stílusban. Ezek után egyedül öltöztette fel, és ő válogatta össze hozzá a ruhákat is! (csak a zokni volt kifordítva, amúgy ügyi volt). Utána még azt is megkérdezte, hogy én mit adtam volna rá és miért!!!
Sőt a konyhában felmondta, hogy mit evett már Sebő, stb. Ez nekem felért a legszuperebb névnapi ajándékkal.

A névnapot pihivel töltöttük.

Hétfőn megismételtük a múltkori kirándulást, 9-esben a barátnőimmel és párjaikkal. Én vittem fel Sebit a hátamon, hát majd megdöglöttem a végére. Apa hozta le. Megcsináltam a Sági-féle almás kekszest. Kicsit folyós lett, de nagy sikert aratott. Apa ezúton is köszöni!

Ma pedig ebédelni voltunk Papáékkal. Sebi már nem olyan kis nyugis, mint régebben, úgyhogy felváltva sétálgattunk vele.

Kibújt a 3. foga és jön a 4. Tegnap is "szép" éjszakánk volt, és a mai is "jól" indul.

Hirtelen ennyi.

Nanica,
Mi is mindig nézzük a táblákat, úgyhogy ha nem unod csinálni, akkor ne hagyd abba lécci.

Elválasztó buli,
egy gin-tonik és egy szál cigi elég lesz, hogy hányjak hajnalig... felfoghatjuk felkészülésnek a kövi terhességre.

Orsi
Kép Kép
sno

Köszi Lorca, én is ugy gondoltam, hogy csinálom tovább, de olyan kis foghíjas néha! :roll:

A cumi ma is csak játéknak volt jó, azon gondolkodtam mi lesz, ha nem lesz tejcsim, hogyan fogom elaltani a Linust...(csak szopival alszik el!) ma pl napközben kevesett szopizott, mintha nem érdekelte volna, este meg éjjel viszont tök sokat szopizik.

Van a mikor a babakocsis séta közben is "szopival" alszik el... rátalált a sapi zsinórjára és azt szopizza. olyan cuki... ha kiesik a szájából keresi, mint a cicit :P :lol: :lol:

nanica

Nanica,
ez nálunk is egy nagy kérdés. Sebi 3 hónapos korában visszakapta a cumit, de nem szokott rá. Csak játszik vele, sírás sillapítására nem alkalmas. Az ujját is tudja szopni, de elalváshoz szintén nem működik. De nem agyalok már ezen, majd akkor meglátjuk.

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi: Linus az ujját csak akkor szopizza, ha éhes, egyébként nem...

Sütöttem ma almát, egészben, és isteni fincsi lett. Gondoltam holnap azt adok Linusnak, de alíg bírok neki ellenálni, hogy ne egyem meg!

nanica

Nanica, Orsi, szerintem az elalvás miatt ne aggódjatok, mindegyik rátalál a saját módszerére. Pl. Boldi szájában van ugyan cumi, de leginkább egy frottír medve és a takaró sarka játszik nagy szerepet..

Panka, és megette az angolnabébiket? :shock:
Reszelt tököt jó, h mondod, azt talán még kipróbálom...

Boldinak talán végre kibújik a felső két foga egyszerre! (alul még nincs)

Jaj, olyan jó volt ez a hétvége, h itt vannak a szüleim, és tojtatják Boldit. Egész nap játszanak :D Még holnap is itt vannak, aztán jön a visszaszoktatás a cudar hétköznapokba!

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Panka
:lol: Köszi a kimerítő választ! :lol: A receptekre én is úgy gondoltam, hogy egy kicsit átvariálva. A csokira meg azért oda van írva, hogy 12 hótól! :lol:
Brigi a gyümiket megeszi minden nélkül. Persze ribizlit még nem kapott! :lol: Ja és én nem használok Sinlacot sem, mert a doki azt mondta, hogy az sima rízspép. Másfajta rízspépet használok, meg kölespépet is. Én ezzel vagy krumplival sűrítek. Csak némelyik recept megtetszett. Meg eddig eszembe sem jutott, hogy ezekből akár sütit is lehet sütni! :lol:
Szegény angolna bébik!!!! :shock: :(

Sno
Akkor tulajdonképpen jól telt a névnapod! :lol: Ügyi volt Sebiapu!
Gratulálok az újjabb fogacskákhoz! Most olvastam, hogy a foggal rendelkező babákat minél előbb rágásra kell ösztönözni. Ezt mégis hogyan? Úgy értem rendes kaját még nem adhatunk nekik, ezen kívül meg úgyis mindent megrágnak. :lol: Bár Brigi még mindig fogatlan. :lol:
"felkészülés a kövi terhességre" :lol: :lol: :lol: Legalább olcsón megússzuk! :lol:

Nanica
Ha nem lesz már tejcsid, akkor odaadhatod neki a sapi zsinorját! :lol: Viccet félretéve, ezen már én is gondolkodtam. Brigi is legtöbbször szopival alszik el. Dehát előbb-utóbb minden gyerek leszokik erről is.
lora7

Rokica, Ágiboldi,
(vagy aki még szokott fordítani) Mit jelent az, hogy "Critical powers of assimilation, Calance of judgement" Az elsővel még boldogulnék, a másodikkal nem. Szövegkörnyezet nincs, csak felsorolás.

Lora,
Főállású anyaként a legkisebb 8 éves koráig lehet otthon lenni. Hacsak azóta nem változtatták meg. :? Persze nem ez az elsődleges motiváció. :D Öt év gyes nem éppen vágyaim netovábbja, de legalább a lehetőség meglenne.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca,
Én még nem csináltam tesztet, de harmadikat egy kis fizikai regenerálódás után szeretnék csak.

Rókica,
Nekem a 6-os a legfontosabb a listán. Botond (leszámítva a viszonylag sok éjjeli kelést) egyszerűen minta baba. Ha Botond után kaptam volna Bálintot, ma már őrjöngenék. Bálint után viszont úgy voltam, hogy ettől rosszabb (értsd éjjel - nappal síró, evő, nem alvó) baba nem létezik. Nem véletlen szerintem, hogy 1 évig nem volt menzeszem, addig fizikai-lelki tropa voltam. Most már van viszonyításom mennyire más egy könnyen kezelhető baba. Napi segítség nekem nincs, önismeretem az van, ezek szerint strapabírásom is. Pénz szerintem most még nem gond, de már beleképzeltem, hogy mennyi húst kell csinálnom 3 férfinak. A bababiztos lakás szerintem nem olyan fontos. Mi tele vagyunk kábellal, Bálint simán bejött 1 évesen a szobába kezébe egy hatalmas késsel, se vegyszer - se gyógyszer nincs elzárva. Viszont megtanítottuk, hogy se a kábelhez, se konektorhoz, se késhez, se vegyszerhez nem nyúlhat. Nem is teszi. Így is talál elég veszélyforrást, amit nem lehet elhárítani (székre, polcra mászás stb.)

Nanica,
Én szeretem nézegetni a grafikont, bár most éppen nem tudom hogyan kell.

Bálint is csak cicivel aludt el még 1 évesen is. Semmire nem lehetett rászokatni, se cumi, se ujjszopás, se rongyi-pongyi, se takaró… Aztán szó szerint elapadt a tejem amikor teherbe estem. Még nem is tudtam róla, hogy terhes vagyok, amikor Bálint egy hétig visszatért a 2 óránkénti szopira. Szegénynek nem sikerült feltornásznia a mennyiséget, meg gondolom az íze is megváltozott, így feladta. Amikor elsőnek cici nélkül aludt el, már nem volt semmi nyüszi. E nélkül nem tudom hogyan szokott volna le a ciciről. Mondjuk nem mindenkinek a terhesség a legjobb megoldás. :wink:

Panka,
Szerintem bekötött szemmel egész sok mindent megennénk. :lol:

Lora,
Meg sem merem írni a napi pelus adagot, :oops: olyan napi 3 körül van. Mondjuk Botond heti 1-2-szer kakil.
Az alma iszonyú savas feloldja a reszelőt. Kórházban megfogta a málnalevél teám a műanyag poharat. Kaptam almalevet és nagy meglepetésemre gyönyörű tisztára marta a poharat.

Alvás: Bálint állandóan lerúgja a takarót még 21 fokban is vékony pizsamában. Botond viszont a 24 fokban is a meleg zsákban alszik takaróval. Most praktikusan Öcsi igényei szerint alszanak, mert Ő kelt engem többször, de hosszú távon jó lenne a max 22 fokig eljutni.

Nagyszülők még egyszer,
Az a baj, hogy amit akkor nekünk adtak kaja és a mostani kaják között ég és föld a különbség. Emlékeztek még a régi ropogós kiflikre, ma meg a felfújt vanSe a tej, se a hús nem az igazi, tele szójával stb. Sok ketchup-ös emlékem nincs a gyerekkoromból stb. Megváltozott az élelem-feldolgozási technológia, illetve begyűrűzött a 90-es években és nem pont előnyére. Szóval ugyanazok a kaják ma már sokkal egészségtelenebbek, így nem jó azzal jönni, hogy mi is ezt kaptuk, mert nem ezt kaptuk szerencsére. Ezért kell most sokkal óvatosabbnak lenni.

Folyt köv. most el.
Jó éjt: M.

mmónika

Lora,
Szabi is fogatlan, de azért kap rágnivalót. Az első metszők amúgy sem valók rágásra, azt azért nem várnám meg, amíg rendes rágói lesznek. Kap kölesgolyót egyben és banándarabokat. Mielőtt még valaki elájulna, nem, nem fullad meg. Kaphat párolt zöldséget is. Persze egyéni tűrőképesség függő, mert amíg meg nem tanulja, hogy meddig engedheti le a torkán, addig produkálhat néhány érdekes hangot és vörösödő fejet :roll: . Ha mégis megpróbálnád, ilyenkor még véletlenül se csapd hátba. :lol: A tálcájára szoktam tenni és onnan markolássza fel.
Cukkinit párolni szoktam és csak piciket veszek, mert azt nem kell magozni. Nem is tudtam, hogy van szárított verzió.

Nanica,
Ha a kocsiban ülünk, én elől, Szabi hátul, akkor én is a sapija madzagját szoktam a szájába nyomni. Kiszedés közben beakad az ujja és onnantól már nincs gond.
Nati is csak szopival aludt el sokáig. Robi vette át egy időre az éjszakai altatást, de ha épp anyukám vagy anyós volt jelen, ők is el tudták altatni, csak tőlem követelte a szopit. Csak szépen le kellett feküdni mellé. Ő magától szokott le az ujjszopiról még egy éves kora előtt, de nem alváshoz kellett neki, hanem csak úgy, szórakozásból.

Pankaa,
A szárított halacskák nagyon finomnak számítanak. Gyerekeknek is adják, amolyan chips gyanánt, sokféle van belőle. Sokkal egészségesebb, mint amivel nyugati szemléletünkkel tömik a gyerekeket.
A paradicsomlevesbe a rántást sima liszttel csináltad? Mert akkor már kapott is glutént, tehát mindegy, hogy ki mikor ajánlja. :D Nekem a 6 hó a szimpi egyébként.

Kép KépKép
lorca

Móni,
Mennyi időt szánsz a regenerálódásra?
Én is meg voltam tanítva jól arra hogy nem szabad belenyúlni a konnektorba. Azt viszont nem mondták, hogy a szemöldökcsipeszt sem szabad beledugni. :twisted: De szerintem olyan 30 évvel ezelőtt nem is voltak konnektordugeszok. A gyerekbiztos lakás nekem terhesen volt életmentő, szerintem nagyon fontos.
Az én strapabírásom nem olyan jó. Nekem kell az a segítség. :lol: De önismeret meg van ahhoz, hogy tudjam anyós majd kihúz a pácból :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca, nem tudom sajna, szerintem így nagyjából szó szerint fordítanám, nem tudom, h jelent-e valami spéci elvontat. Majd Róki megmondja... a Googlebe szoktam amúgy beírni (idézőjelben, h egybe keresse) ha nem boldogulok valamivel, és ott a több kontextus alapján kitalálok valamit, bár erre nem volt egyértelmű..

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Köszi azert a probát. :wink: Jó az új Boldikép :D
Boldog 8.at :D

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Boldog 8.-at Boldinak! :P

Glutén: Beni már kapott úgy hogy tök mindegy! A dietetikus barátném szerint ha már kapott egy kicsit is akkor mindegy! Ő csak 1 év után adná... A két gasztrós doki meg azt mondta 7 hótól mehet! Hát ment is! :)

Hát ez a pocsék időjárás nem tesz jót a lelkemnek.... :( Asszem levágatom a hajam az mindig bejön. :lol:

Sno! Sebiapu nagyon ügyi. Beniapu is szupi egész 4 nap alatt ő etette és fürdette a kis kópét! Az nem megy még neki, hogy eltalálja, hogy napközben mikor fáradt és mikor kell letenni aludni! Mindig túl korán akarja... :lol: Szeletelés????

Éjjel 3-szor riasztott az a sz@r légzésfigyú! :evil: Nem kételkedtem hogy jól van Beni csak mérges voltam hogy felébreszti a hangja! :evil:

KépKép
csongria

Boldi Boldog 8 hót! Aztaaa, kép!

Rágcsálás,
Sebi káposztatorzsát (jó hideget) rágott hétvégén, és szerintem azzal sikerült előreszelnie a fogát.

Régebbi kérdésre: igen mi már az új autósülést használjuk, és ha a Papáék visznek minket, akkor az ő kocsiukba tesszük a hordozót.

Ria,
a szeletelésre kiszemelt cukkíni megpenészesedett
:cry:
A kenyértartót azt hiszem el kell napoljam, kb mennyi időnként bukkan fel újra? Karácsonyra van remény?

Én is így gondoltam, majd meglátjuk mi lesz az alvással, ha már ott vagyunk, hogy vége a szopinak. Bár, decemberben lesz évfolyam talink, és arra szeretnék elmenni... aztán májusban esküvőre, stb.

Orsi
Kép Kép
sno

Hahó!

Lorca:

Biztos hogy nem elütés? Calance of judgment helyett Balance of judgment? És jó észben tartani az iromány írójának az eredeti nyelvét... úgy első ránézésre ezt nem egy anyanyelvi valaki írta, még az elütéstől eltekintve se. Amúgy meg (ha nem calance hanem balance) akkor a kiegyensúlyozott ítélőképességre szavaznék fordításképpen.

Biztos ami biztos, megnéztem és nincs ilyen szó angolul hogy calance.

Mmóni:

Na ez az. Nálunk a 6. nem jött be, Szilvi sokkal nehezebb kisbaba volt mint Zsuzsa. Végigsírta az első 6-8 hetet. Mostanra viszont úgy érzem, Szilvivel könnyebb, szinte mindig mosolygós, ha sír akkor annak oka van (leginkább hogy már álmos). És mivel megedzett az elején, most már szemem se rebben ha üvölteni kezd, hanem szépen lerakom aludni egyedül a kiságyába, és ott pár perc után szépen elalszik. Zsuzsát bezzeg még most is altatni kell. Szilvi eljátszik egyedül, ZSuzsával sokkal többet kell foglalkozni. Ez persze lehet hogy életkori sajátosság is, mert Zsuzsa is elég jól megvolt egymagában régebben.

Tejjel ugyanúgy jártam, mint te. Nagyon hirtelen lecsökkent a mennyiség ahogy teherbe estem, és hiába szopizott amilyen gyakran csak akart Zsuzsa, nem tudta növelni a mennyiséget, aztán ahogy tápszert kapott, és nem szopizott olyan gyakran, szinte nullára csökkent. Ráadásul fájt is és idegesített (nem utolsósorban azért mert éreztem hogy nem elég neki). Én kb a 4-5. hónapig bírtam szoptatni, ekkor Zsuzsa több mint egy éves volt, de még most is fáj a szívem hogy így alakult, szerettem volna őt végig szoptatni. Viszont néhány hónap kihagyással még most is kap anyatejet. Ez vigasztal. Sajna az a néhány hónap kihagyás elég volt hogy előjöjjön a tehéntej allergiája, ami talán sose robbant volna ilyen módon ha végig anyatejet (és nem tápszert vagy tehéntejet) kap.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Boldog 8 hót Boldinak! Nagyon jó ám az új kisképed! Örülünk, hogy végre anyud is tett fel egyet! :D

Lorca
A fűszerre gondoltam, mint szárított. Nem a cukkinire! :oops: :lol:
Briginek is adtam már kölesgolyót, de az nem kell neki. Az almát elrágcsálja. Sárgarépát miért is nem szabad adni nyersen?

Mmóni
Szerencsés vagy nagyon Botonddal. Igaz, szerintem én is szerencsés vagyok Brigivel. De épp azért, amit te is írtál, nagyon félek egy rosszcsont másodiktól!
Akkor a pelusadaggal meg vagyok nyugodva! :D
Igazad van a régi kajákkal kapcsolatban. Azért ma is meg lehet találni a jó kajákat, és régen meg nem írták rá és így nem tudtuk, hogy mi van benne. Persze szerintem is mostanság több a káros mű kaja mint régen. :(

Panka
Még annyit akartam tegnap írni, hogy sajnos nálunk központi fűtés van és nem tudom szabályozni. Így is utálom, hogy szinte egész nap nyitva az ablak és még így is 24fok alá nem megy a hőmérséklet. :evil: (Viszont pont valamelyik nap figyeltem, hogy a kinti hőmérséklet emelkedett a nyitott abakunk hatására :x )Hinta meg helyhiány miatt nincs.
lora7

Sziasztok!

Először felteszek néhány képet a révfülöpi napokról:

Ahol laktunk:
Kép

Kilátás a szobánkból vasárnap reggel:

Kép

Gergő a Balcsin:

Kép

Egy kicsit közelebbről:
Kép

N-n jó volt Révfülöpön és is Gergő annyira elfáradt estére, hogy csak egyszer!!! :o :o kelt éjjelente. Sajnos itthon ez a szám 3-ra ugrott, de ezt még ki lehet bírni. :? N jó volt, hogy a társaság nő tagjai körében Gergő osztatlan népszerűségnek örvendett, így mindig volt egy kis plusz pihim + napokig volt felnőtt társaságom, nem csak egy csecsemő, és a szervezett progik is tök jók voltak (pl. bortúra :wink: :lol: ). Úh ki vagyok simulva. :D :D :D Legalábbis lekileg, a szem alatti karikák megmaradtak. :(

Ami n-n hiányzott, az a bébiőr. Tudnátok ajánlani vmilyet? Feltétlenül be szeretnék szerezni egyet, ilyen alkalmakra. :roll:

Ami rossz: Gergő megint pöttyös, bár most nem annyira, és leginkább a pelenka derékrészénél, úh most arra gondolok, h esetleg a pelusra allergiás. :roll: Tegnap utána is olvastam a neten, és tényleg van ilyen, mivel ezeket a pelókat mindenféle vegyszerrel kezelik. :evil: Sno, te írtad, h szétázott az Alana pelus? Csak mert a bio/öko pelók nem vegyszeresek... :roll:
Vendég

Pann! Szupi hogy jól éreztétek magatokat! Nagyon szép a ház ahol laktatok! Tudok egy eladó bébiört! Írok privit!

KépKép
csongria

Pann! Tök jó az overálotok! Hol vettétek? Mekkora méret?

KépKép
csongria

Ria! Várom a privit! :D
Overall (sic! :o ): tesz-veszeltem egy ezresért, de most még kicsit nagy (86-92), de rem így kibírja a telet. :wink:

Kép

Közben elkezdtem a visszaolvasást:

Cumi: én pont a szopizós elalvások miatt próbálkozom vele, mert éjjel 6-8x szopiztatni, csak azért, mert máshogy nem tud elaludni, az luxus.

Angolnabébi: :shock: :shock:

Elválasztó buli: IGEEEEN! :D :D :D Olcsó lesz, mert most kiderült, hogy már 1 deci bortól kellemesen szédelgek. :lol: :oops:
Vendég

Pann,
Elég pazar helyen voltatok!

Igen, azóta újra teszteltem, és tényleg szabályosan szétázik, de már a Tescos is. Viszont Sebi szinte egész hajnalban szopizik, mostanában egész este is, szóval extra terhelés. De amúgy napközben Alanát adok rá, mert nekem is kedvesebb a szívemnek.

Orsi
Kép Kép
sno

Szóval napközben ok az Alana, csak az éjszakát nem bírja ki?
Bár úgy tűnik, muszáj lesz ilyet vennünk, mert most másik pelus van rajta (tesztelek) és egyre rosszabb. Enni ma még csak anyatejet evett, úh ételallergia nem lehet (17 órája evett utoljára mást, és csak sütőtököt). Ja, a törlőkendőt is kiiktattam és már én is vizes vattával mosom, hátha. :(
Vendég

Pann:

Nem tudom mi lehet az oka (lehet ott érzékenyebb a bőr vagy valami) de tény hogy Zsuzsán is ott jöttek elő a piros foltok a pelenka tépőzárja körül a tejterhelés után ami alapján aztán kijelentették hogy allergiás. Máskor is van hogy ott bepirosodik neki.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Akkor lehet, hogy mégsem a pelenka az oka? De 17 órája csak anyatejet kap és előtte is csak sütőtököt kapott meg őszibarackot egész nap. Ezekre biztos, h nem allergiás! Persze kevertem bele Sinlacot és kölespépet is, de elvileg ezek sem allergizálhatnak.
:roll:
Vendég

Már csak egy ötletem van: tegnap ettem vacsira 3.5-ös tejjel műzlit. Ez okozhatja?
Vendég

Pann,
nappalra teljesen ok, bár folyós kakival nálunk eddig csak egyszer találkozott, és azt kiengedte (bár lehet, hogy tele volt pisivel, mindenesetre nem gumírozott a dereka):? Úgyhogy, ha ti most csak szopiztok, akkor vigyázat!
A vizesvattás popsi törlés szerintem bőrbarátabb eljárás, mint a törlőkendő, mi ezért nem használtunk itthon soha. Esetleg ki lehet próbálni kamillával is egy rövidebb ideig.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, így túl a reggeli pirítóson... :-)
Egész hétvégére elmenekültünk itthonról. Tudjátok itt volt a balhé (Bajcsy-Nagymező-Dessewfy 3szög) A szomszéd mozgássérült kisfiát hordja a Petőbe egy lepukkant kocsival. Nem tudott arrébb állni, mert a gyerek járni nem tud, nem tudott volna több saroknyit gyalogolni és otthon sem hagyhatta, mert nem volt, aki vigyázzon rá. Fölborították az autójukat és gazdasági totálkárnak nyilvánította ma a biztosító. És persze nem is fizet SEMMIT! Szétidegeskedtem magam!!!!

Calance=mozaik szó asszem customer+alliance. Vagy ilyesmi. Tanították! De Rokinak mennyire igaza van. Inkább balance. Így van értelme is... :-)

Megyek, próbálok visszaolvasni. Kaptam egy 10000éves leselejtezett laptopot az uramtól ideiglenesen. Meg vmi vodafone-os bigyót amitől van net. Neki az irodában anékül is van! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szisztok!

Sno!
Akkor nagyon ügyi a Párod!Én férjem még nem szorult ilyesmire, hogy ő öltöztesse, válasszon neki ruhát, de majd letesztelem mit csinálna, kíváncsi vagyok! :wink:
Milyen is az új ülésetek?Beválik?

Nanica, Sno!
Szerintem ha már nem lesz tejcsi, akkor ugye szopizni sem fog, és el fog aludni nélküle, mert változik a baba igénye, elvárása is.Mert ugye ha nincs tej, az azért lehet, mert nem szopik, kvázi nem igényli a szopizást.De persze majd kiderül.Lehet akkor fognak rászoikni a cumira, vagy az ujjszopásra. :roll:

Ágiboldi!
Megette :twisted: Különben mást kellett volna rendelni, amire már nem volt idő.De többet nem rendel ilyen kaját, az tuti.Egyébként vmi tofús izét evett, és egy kicsit halízű volt :? (miért nincs hányos smile?:-))
Boldinak boldog 8.-at! :D
Jó az új avatárod is!
Gratula a fogakhoz!

Lora!
Bocsi, a csoki+12 hó már elkerülte afigyelmemet.De az Én elveim szerint nem akarok adni neki csokit, édeséget, amíg ő maga nem kélri nagyon. :roll: Szerencsére én nem vagyok nagy csokizabáló, de a férjem már megnyalatta vele a keserű csokit,mint azt a vonalzós képemen látni is, maszatos a képe :lol:
Sütissütés nekem sem jutott eszembe, de én sem használok Sinlacot, teszek tápit amibe kell, meg kölest, vagy rizst.
Ribizli:van egy hippes gyümilé,4 hós kortól, abban van ribizli is.Először nem is akartam adni Emilinek(kaptuk ajándékba), de védőnő aszonta, hogy a feldolgozáskor nem krül bele allergizáló rész, azaz a magja, meg hogy pasztőrizálva van.Hát nem is lett baja, de azért nem vettem még olyat.
Azt nem értem még,hogy hogy lehet almás-málmás babakaja 4 hóstól???Mert van ilyen üveges.
Rágásra ösztönzés:darabos kaják, főtt zöldségek, banán kezébe nyomni, és elmajszolja.Bár Emilinek még nincs foga, de a banánt karikákra vágva, darabokban simán megeszi, meg ugye akölesgolyót is, de a reszelt alma az már megöklendezteti.
:roll:

Lorca!
Nem ijjedtem meg, én is adok kölesgolyót egyben, simán elcsócsálja, és még csak hátba sem vágom! :lol:
Nem kukoricaliszttel csinálom neki a rántást!
Igen ,mondták, hogy az chipsnek számít, de én akkor sem ennék nyers, vagy szárított halat, az állaga miatt, meg nekem az nem guszta :?
Cukkinit én sem tudom, hogy lenne száírtott, csak paradicsomról hallottam, de én a fűszerekre gondoltam szárítva.
:wink:

Ria!
Mivel kapta Beni a glutént?Emili már evett kalácsot, amit talált lepotyogva a szőnyegen :oops: :lol:
Akkor már mind1?

Pann!
Hú de szép helyen voltatok!
Jó, hogy tfeltöltődtél!Kell is az nagyon!
Pelus:nekünk is áteresztett az Alana, de talán hamarabb kellett volna scerélni, de az éjszakai is átengedett néha.Igen, ez vegyszermentes, és jó a gumirozása is.Nem váltottál popsitörlőt, vagy krémet?A is okozhatja a bőrpírt.Vagy talán nem kell mértet cserélni?lehet csak szúk már a derékrész?
Szerntem nem a tej okozza,amit megittál, de ha kihagyod egy pár naopig a tejet, és a tejterméket, akkor meglátod, bár ha tej lenne a bűnös, akkor az egész testén lenne kiütés.

Kép
pankaa

Panki!
Rohadt huligánok!!!! :evil: :evil: Szegény szomszéd, el is hiszem, hogy ki vannak bukva!Biztosító meg bek@phatja!Még hogy gazdasági!?Hát igen, a családi költségvetésnek is gazdasági a kár.:-(
Te hogy vagy?

Kép
pankaa

Ránktört a védőnő. :x Miért nem lehet előre bejelentkezni? Ezek után nem csodálkozom, h sokan nem engedik be őket.
Megmutattam neki a pöttyöket, de annál jobbat ő sem tudott mondani, mint hogy próbáljuk ki a bio/öko pelust.
Idézem: "Hát....igen...igen...hm....hát, nekem eddig egy olyan gyerekem volt, aki a papírpelenkára volt allergiás." Ezzel az infóval most ki lettem segítve. :?
Vendég

Hogy már megint én vagyok a laptetején! :evil: Ebből is látszik, hogy sokat dumálok :oops: :lol:

Kép
pankaa

Pankimanki!

Húú, most aztán leégtem. :) Milyen szakon tanítják az ilyen újkeletű mozaikszavakat?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!

Nem, nem dehogy égtél le. Ez egy cég neve. Vállalat gazdaságtanon meséltek róla, mint a "helyes" névválasztás egyik pédája. Akkor is jót röhögtem. Ebből látszik, ki a fenének jut eszébe az ő csodálatos, ősi gondolatuk!!!

Nagyon-nagyon köszönöm az amerikával kapcsolatos hszt!!!! Tényleg erre voltam kíváncsi. Mindenki kapásból azt mondja, hogy persze ugorjak bele!!! De csak 3év!!! Bár nagyon vonzó, hogy abból a pénzből utána házat és esetleg a gyerekeknek lakást tudnánk venni! És azt már komoly anyagi biztonságnak nevezném!
Nem prof a férjem, hanem tűzvédelemmel és biztonságtechnikával foglalkozik. És kifejlesztett vmi spéci rendszert, amit telepíteni kellene kint és a használatára betanítani embereket.

Eddigi külföldi tapasztalat: 3hó Németország és 3 hó London 3hó Genova. Ezek voltak a leghosszabbak. Rövid: majdnem az összes európai ország + Afrika.
Semmi Amcsi, semmi Ázsia!!

Pankaa!

Cseréljünk. 100szor szívesebben Japán Bébiangolnástól, mindenestől. Sushin edzett nő vagyok. Mindent megeszek a vízből. Kutyát, macskát soha. De halat bármilyet és bármekkorát!

Nem vagyok oda az amerikai mentalitásért. Bár hangsúlyozom SOHA nem voltam ott. A látnivalókra viszont nagyon kíváncsi lennék! De az az, amit nem látnék. Szerintem!
Főleg, hogy januárban kellene kiutazni. Terhesen. Kint is kellene szülni.
("I do what????")
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?