Új privát üzeneted érkezett!

Szóval örülök, hogy jól sikerült a buli, mi is mentünk volna, csakhát én tegnap kozmetikusnál voltam, mert már rémesen néztem ki, és a keresztelőre mindenképp szeretnék szép pofával menni. Úgy volt, hogy ma megyek, csak áttettük, mert a kozmetikusnak ma orvoshoz kell mennie. Így jött ki sajnos. Remélem legközelebb talizunk.
Gyakran most nem tudok jönni, mert Johikámra kb két hete rájött valami, (én a féltékenységre tippelek), és nem akar az ágyában aludni, éjjel többször felsír, van olyan hogy 2 órán keresztül üvölt, és a végén velünk alszik. Ráadásul délután is, és sokszor van, hogy nem tudok mellőle lelopakodni, mert rögtön fennt van. A hisztik mindennaposak , most is üvölt, egyszerűen nem hagy semmit csinálni. Ki akar sajátítani, hát nem egyszerű. Alig bírom megcsinálni a dolgom. Remélem hamarosan leszokik róla. Palkót egyébként nagyon szereti, segítkezik, meg szeretgeti, játszik vele, édesek együtt. Palika még mindig csöndes babó, dumálni viszont nagyon tud. Szopizik rendesen, 6450g és 64 cm.
Ennyit rólunk, remélem mindenki jól van, pussz
Kata

Kép


Kép
skat
 
 


Skat:
Hat nagyon sajnaltuk, hogy nem jottetek el! :( Remelem a keresztelo tokeletes lesz! :D En vasarnap voltam a tejtesoka keresztelojen. nagyon meghato volt. Ferjecskemmel meg mindig nem tudtunk ebben a temaban dulore jutni. :roll:

baratodildi
 
 


Nagyon szupik a képek!Annyira mérges vagyok férjre, hogy.....nagyon!Elmehettünk volna, erre.................. :cry: :twisted: Malör miatt itthon rekedtünk!De azért ülés nélkül nem akartam elindulni!Elég veszélyes lett volna :(

Mindenki tök szép, babák+mamák egyaránt!!! :wink:
manóci
 
 

 
 

Mano:
Legkozelebb este tedd at az uleseket :wink: Pedig Szonja biztos orult volna Esztinek, :) Timi meg Hannanak :D

baratodildi
 
 


Nagyon jó lehetett a tali, köszi a képeket! :D Milyen édesek a babócák! Annalucus is biztosan élvezte volna... olyan jókat tud mosolyogni a tükörben a "másik" babára :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek kár hogy ilyen messze lakunk :cry:

Liza átlépte az 5 kg ot,most 5070g és 60 cm.

Lehet hétvégén megyünk Pápára termálba de. babauszás lesz,ha összejön majd küldök képet. Egy kicsit félek ettől a kiruccanástól nehogy elkapjon vmit.

Kép
bóbita3
 
 


Sziasztok!

Biztos jó lehetett a buli, mi nem nagyon tudnánk menni Borsodba lakunk és hosszú az út.
Jól vagyunk Balázs szépen növöget bár a súlya nem túl nagy 6220 gramm viszont nyúlik 67 cm. Forog, hasra fordúl és kúszik előre. Viszont a babakocsiba sír mindíg ülne de azt nem bír még annyira mint szeretne. Elég akaratos nem lehet egyedül hagyni mert rögtön bömbi van. Pár kép. Kép Kép Kép Kép


KépKépKép
rena10
 
 


Sziasztok :)

Bóbita, gratu a hízáshoz :D

Rena, Balázs szép kisfiú :) Látom ti is elhalmozzátok "nézegetnivalóval" :lol: Bár gondolom már meg is fogdossa a játékait :)

Hoztam a táblát :)

Kép

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Rena!

olyan jó közeli képeket csinálsz Balázsról fotogén a kiskrapek!!!!!

Kép
bóbita3
 
 


Sziasztok!

Ildi, Etus!
Köszi a képeket és örülök, hogy jól éreztétek magatokat :)

Szonjival együtt taknyosak vagyunk, remélem Marci nem kapja el.

Tegnapi súly: 5860gr és a 3 hós hossz: 62cm

Marci egyre többet kacag, dumálgat és ha leteszem, akkor követ a szemével, hogy merre járok. Amikor kikerülök a látómezejéből, rákezdi az üvöltést (van, hogy hamarabb is).
Szonjival nemt udom mi van, de az a legújabb, hogy verekszik. Mondtam neki, hogy így nem fog vele senki játszani, remélem vmennyire felfogta és visszavesz.

Skat!
Drukk, hogy Johi helyrerázódjon!

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok!

Szerdai súly: 6200 gramm és tán 64 cm.

KépKép
evica76
 
 


Sziasztok Csajok!

Rena!
Balázs nagyon tündéri, kis kerek pofija van egyáltalán nem tünik soványnak :roll: :D Nálatok már járt a télapó? :lol:

Szoni!
Sajnálom, hogy taknyosak vagytok, ez most ilyen vacak idő, az ember sokszor azt sem tudja mit vegyen fel. Szonji a kis amazon :lol: Én bírom az ilyen vagány kislányokat, tudom ez neked nem vigasz :? Bár belegondolva én sem szeretném ha Rozi leverné majd a játszótéren a többieket!

Kata!
Johival rendeződtek a dolgok? Nem lehet könnyű az biztos, szerintem is féletékenység lehet. Majd túl lesz rajta, de addig is....

Rozinak majdnem minden nap kell porszívozni az orrát vagy cseppenteni. Reggelre szokott beszörcsögősödni, pedig párologtatok is , hogy ne legyen száraz a levegő. Ma megyünk az utolsó kötelező szurira és ha minden jól megy szombaton kezdjük az úszást.

Fronell!
Nem vígasztal, hogy Alma sem alszik (csak egy kicsit :lol: )!!! Amúgy Alma veletek alszik vagy külön kiságyban? Rozi velünk alszik és már arra is gondoltam, hogy ha külön tenném hátha jobban aludna, mert így esetleg a mi mozgolódásunkra ébred fel éjjel?!

Evica!
Minden rendben nálatok, helyrerázódtak a dolgok?

Pusszantás! Írjatok!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


június! Igen, kezdenek helyrerázódni a dolgok, mostanában én vagyok hülyébb, sokszor semmi se tetszik és még az élő fába is belekötök. :oops:

bóbita! Örülök a gyarapodásnak.

rena! Balázs súlya TÖKÉLETES!!! Nincs vele semmi gond. :wink:


Képzeljétek, volt 1 átaludt éjszakánk. 20.20-kor tettem le az ágyába és reggel 5.20-kor ébredt. :D

A következő tali lehet esetleg nálunk, ha találunk valami mindenki számára jó időpontot. A Nyugati pályaudvarnál lakunk.

Kép

Kép

KépKép
evica76
 
 


Sziasztok!

Nem voltunk fürcsizni a hétvégén mert apának dolga akadt/sajnos mindig/.
Jövő hétem méreckedünk csak amugy esszük már a tejbepapit is.
A főzelék nem izlik neki és a gyümilevektől is bokákol.
Inni külön nem iszik csak amit a tápszer nyujt.
Szerintetek ez nem baj? még a teát se fogadja el.

udv:rita

Kép
bóbita3
 
 


KépKépKép
Sziasztok!


Jaj ritkán tudok jönni sajnos. Köszi csajok!
Balázs igen mindent megfog elveszi azt is amit nem kéne. A télapó még nem járt de kapott sok ajándékot és egy télapót is ami zenél világít és énekli a karácsonyi dalokat imádja. Ha elveszem tőle sír.
Nagyon mozgékony állandóan kúszik forog jól kimerít. Kép Kép Kép
KépKépKép
rena10
 
 


Sziasztok!

Evica!
Onurnak ez a mosolygós kép, nagyon macsó :lol: A tali jó ötlet, hátha most mi is eljutunk! Az átaludt éjszakához gratula! Milyen lehet végigaludni egy éjszakát :?: Már nem emlékszem :lol: :roll:

Rozi most éjjel fél 12-től fél 2-ig fenn volt. Ez alatt az idő alatt háromszor fosta össze magát (gondolom emiatt nem tudott aludni). Közben az orrát is porszívóztam.
Tegnap voltunk doktornéninél, minden rendben van egészséges, szépen fejlődik, BCG jó. A súllya 5.750 g, azt mondta, hogy kezdhetem az almát és a sárgarépát kínálgatni neki, szopizás után. Egyenlőre ezt a kettőt javasolta.

Csajok!
Ti kóstolgattok már valamit, vagy vártok a 6. hónapig? Tapasztalatok?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


junius:
En ugy tervezem varni fogunk 6 honapig. :roll: Persze ehhez kell az is, hogy legyen boven tejcim is. Ha nem lenne eleg, akkor en is elkezdenem adagolni neki a dolgokat, de igy szerintem semmi baja nem lesz, ha nehany honappal kesobb erzi az izeket. En meg imadom szopiztatni es sajnalnam ha mar most atallna masra is. :oops:
Hat nem irigyellek ezekmiatt az ejjeli muszakok miatt. Timi tegnap nekem sem akart bealudni, aztan vegre 0.15-kor sikerult elaltatni cicn. Viszont ejjel meg csak fel sem sirt, annyira aludt utana. :lol:
Az unokanoverem eskuszik ra, hogy naluk az ejjeli 4-5 kelest az szuntette meg, hogy kulon szobaba kerult a kislanya. :roll: nalunk meg 3 napja kerult be Timi a haloszobaba, mert most lett vegre meg a kisagya.
Vicces tortenet. Mert megrendeltem telefonon a Nelli Colour butort a Faktumtol egy bababoltban. Aztan amikor megjott es erte mentem, akkor kiderult, hgy nekem nem is ez kellene, hanem a feher szinu delfines butor, mert ez meg bukk szinu. A lenyeg, hogy jol megszivattam magam, mert 3,5 hetet vartam ra, kozben a masik meg raktaron volt. Feltem, hogy Timi elkezd forogni es akkor a masik agyiko kicsi lett volna mar, de meg mindig nem forog. :roll: Ejjel meg szerencsere nem zavarja, hogy velunk van, sot szerintem jobban is alszik benne, mert kevesebbszer kelek hozza ejjel, mint eddig.

Evica:
Mikor lenne a tali? Mi szivesen megyunk. :) Orulok, hogy vegre egy ejszakat ataludtatok! :) Mikor ezeket olvasom, mindig ledobbenek mekkora mazlista vagyok. Mondjuk az is lehet, hogy segitett a terhesseg alatti szuggesztio, vagy genetika is kozrejatszik. En ugyanis attol feltem egyedul, hoyg nem fogok tudni aludni majd Timitol es olyankor egyszeruen kibirhatatlanna valok. Mazlim van, hogy o hagy aludni. Mostnaban napkozben kb 2x2 orat es 2x20-30 percet alszik. Ejjel meg a 8-9 ora valtozatlanul.

rena:
Fantasztikus mennyire okos szemei vannak Balazsnak! :)

bobita:
Mit jelent a bokákol? :oops:

szonibaba:
Ha jol emlekszem Ti Kalióovits modszer alapjan jartatok Szonival usziba, ugye? Hova jartatok? Most neztem, hogy a ( http://babauszas.hu/ ) Rubint Hotelben ez alajan van uszas. Lehet akkor megis ez lesz nalunk a nyero a MOM uszodajaval szemben. Mi az elonye ennek a modszernek szerinted? Nem jartok esetleg Marcival majd Ti is oda?
Na Timi is allandoan sasol, hogy eppen hol vagyok. :) Ha meg nem lat ki az agybol, akkor a parketta recsegesere tekergeti veszettul a fejecskejet. :) Mondjuk szerencsere, ha eppen evett es nem almos, akkor elvan ugyis, ha nem lat. :roll:
Jobbak mar az ejszakaitok?

Huu, de hosszu lettem :oops: Hetvegen megint megyunk videkre anyosomekhoz, jonnek a sogornomek is. Nem tudom, milyen surun tudok majd benezni, de a tali nekunk jovo heten csutortoktol lenne jo, ha lehet ilyet kerni. :oops: :lol:

baratodildi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:27-kor.
Vendég
 


fronell:
Egyszerre irtunk. Orulok, hogy nincs semmi gond Alma szivecskejevel. Jo, hogy ki fogja noni. :) Ari a fenykep is!

baratodildi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:27-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

megmosolyogtam hogy nem ismeritek ezt a szót......
hát olyasmi mintha köhögne de közben ugy csinál mint aki meg akar fulladni,vagy hányni...... :D :D :D

igaz egyfolytában a szájában turkál..

Rena! ugy várja az ember hogy mindig csináljon vmi ujat a gyerkőc,Balázs nagyon fejlett kisbaba de hát mindenki más ütemben fejlődik,sokszor kérdezik hogy miket csinál a Liza,hát a dumáláson,oldalra fordulás,ülés közben hátrafesziti magát,a legujabb hogy kajálás közben mondja a magáét,nem éppen szerencsés,és vmi miatt megint kevesebbet eszik,de hát ő tudja...

azt mondák addig jó mig ott tudom hagyni és nem forgolodik meg mászik....mert aztán állandóan figyelni kell rájuk.

ugy vettem ki a szavaidból hogy nem vagy megelégedve Balázs súlyával,hidd el a ő lemozogja amit megeszik...nem baj gondolom jó erős gyerkőc ne aggodj,amugy szerintem pont jó a sulya.

udv.:rita

Kép
bóbita3
 
 


Sziasztok!

Már annyit akartam jönni, de....Viszont látom, hogy ti sem voltatok olyan aktívak, mint egyébként!

Szóval Johi még így egy hét múltán sem akar a szokott módon aludni. Barátnőm most kölcsönadta a suttogót, az alapján próbálkozom. Pedig mindig olyan jól aludt...Most meg folyton engem akar. Minden éjszaka felébred 11-12 körül. Illetve egyszer mát végigaludta, de szerintem az véletlen volt.
Egyébként járunk zenebölcsibe, meg próbálok vele annyit foglalkozni, amennyit csak lehet, és napközben minden oké. Aranyos. De aztán jön az éjszaka...

Palkókánk vasárnap meg lett keresztelve, nagyon meghitt volt, és olyan édesen vigyorgott végig az atyára!!! Nagyon jól sikerült. Szép volt. Persze a gépet itthon hagytuk a nagy kapkodásban, úgyhogy fényképpel nem szolgálhatok, amit nagyon sajnálok, mert nagyon tökéletesek lettek volna.

Június,
Én megvárom a 6.hónapot a hozzátáplálással, úgy tudom tápos babáknál szokták 4hósan kezdeni, vagy ha nincs elég tejcsi. Bár ezt mindenki maga dönti el. Egyébként hallottam már olyat, hogy szokták javasolni akkor is, ha nem alussza át az éjszakát a baba, merthogy akkor jobban alszik, ha már kap szilárdat is. Lehet, hogy Rozinak ezért mondták, hogy adj.
Én már előre sajnálom, hogy 2 hónap múlva nem csak a cicim lesz neki! Úgy szeretem, ahogy dudózik!

fronell,
Alma gyönyörű! Majd összehozzuk Palkóval, úgysem laktok messze, csak át kell menni a Dunán! :lol:

Megyek lányok, majd jövök még holnap!

Sok puszi, Kata

Kép


Kép
skat
 
 


Mire idejutok a gep ele, mar mindig hulla vagyok... de mar olyan regen irtam, hogy erot veszek magamon... :)

Evica: Nagyon tunderi Onur! Mi is benne vagyunk a taliban, akar a jovo heten is jo lenne! Oktober 27-en viszont megyunk Szombathelyre, es ott leszunk egy hetig, ugyhogy ne akkor legyen lecci lecci naaaaaaaa! :)
ja, es gratula az iccaka atalvasahoz! Nalunk most az van, hogy fel 9 korul elalszik, cumi nelkul. ejjel kb. 3szor kel, akkor csak annyira, hogy betolom neki a cumit, es alszik tovabb. A 3. ebredesnel, ami fel3 es fel5 kozott van megetetem, akkor alszik kb. fel6-6ig. Akkor viszont mar csak ugy alszik vissza, hogy magunk melle veszem a nagy agyba. De nagy franc egyebkent, mert nagyon sir, de abban a pillanatban, hogy leteszem a nagy agyba, elhallgat, es mar csukja is be a kis szemet... :) Es akkor meg alszik fel7-7ig, de ma pl. 8ig aludt. Eleg faraszto ejjel 4-5szor kelni, meg ha csak egy cumibetolas erejeig is, de annak orulok, hgoy legalabb kora reggelig elvan/elalszik a kisagyaban.

Junius: egyenlore Bercel is csak anyatejet kap, neha mar ugy adnek neki ezt-azt, de aztan mindig kitartok a tej mellett. Szerintem ha rendesen gyarapodik a sulya, es lathatolag eleg neki a kajcsi, akkor en maradok a csak anyatejnel, es majd december elejen kezdem a kostoltatast, igy mire karacsonykor megyunk haza, mar "rutinos" alma-krumli-evo lesz, es a csalad nagy lelkesedessel etetheti... :))

Rita: Ugyeses vagytok, szepen fejlodik a kislanyod! Mar regen lattam rola kepet, igazan felrakhatnal egy mostanaban keszultet! :) (errol jut eszembe, eleg regen frissitettem a blogot, de a heten mindenkepp felrakom az azota keletkezett kepeket! :)
Sajnalom hogy nem tudtatok elmenni babauszasra, biztos tok nagy elmeny lett volna. Na majd legkozelebb.
A bokakol szot en sem ismertem, azt hittem, hogy felreirtal vmit, bar arra nem birtam rajonni, hogy vajon mit irhattal felre... :) Nekem egy ilyen vicces elmenyem, hogy nalunk Szombathelyen tehat Vas megyeben a cellux az nem cellux, hanem tixo. Es amikor felkerultem az egyetemre, akkor kerdeztem az egyik csoporttarsam, hgoy nincs-e veletlenul nala tixo, mert vmit ossze kene ragasztanom, o meg csak lesett, hogy mi a rak kellene nekem? En meg nem ertettem hogy o mit nem ert... :)

Nincs valakinek tippje, hogy a 3. keruletben hova lehet vinni a gyerkocok babauszasra? En mar ugy vinnem! Hozzank legkozelebb a budakalaszi Gezenguz Alapitvanyos babauszi lenne, de ott azt mondta a csaj amikor erdeklodtem, hogy 5-6 honapos kortol ajanljak csak, elobb nem, mert 28-30 fokos a viz, es fiatalabb babak olyan vizben nem birjak ki 45 percig bomboloes nelkul. Ez tenyleg igy van? Evica, meg aki mar volt. Ott hany fokos a viz? Es hgoy birtak a babok????

Fronell: De jo, hogy minden rendben van Almaval! :)

Skat: Kitartas a nagy-lanyodhoz, szerintem elobb-utobb tuljut ezen az idoszakon...

Bercel megint kezd beallni egyfajta napirendre, eszik, fenn van masfel-2 orat, aztan alszik egy kicsit (kb. 41 percet, se tobbet se kevesebbet! :)) Mondjuk csak 2szer alszik altalaban napkozben, de ha en is lefekszem vele a mi agyunkba, akkor kepes akar 2 orat is aludni... Mar nyul a targyakert, mindent a szajaba vesz es ragcsal meg nyalogat, es rengeteget "magyaraz" meg kiabal, az a legviccesebb amikor hisztizik, akkor meg szinte mar uvolt. De egybkenet nagyon edes mosolygos kis mano! :) Nagyon szereti ha enekelek neki vagy mondokat mondok, a kedvence Petofi: Arany Lacinak... nagyon vicces, van hogy bombol, es elkezdem neki mondani, hat abban a pillanatban abbahagyja, es nevet... sokszor kacag hangosan, kis hulyesegeken, igazabol mindegy, hogy mit mondunk neki, csak vigyuk fel a hangsulyt egy bizonyos szo vegen - biztos a siker! :)
Teszek fel rola par kepet:
Kép http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.1553.jpg[/img] http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.8253.jpg[/img]
Kép Kép Kép

zetus8
 
 


Sziasztok!

Bercelről az a közeli kép nagyplakátra kivánkozik..a gyönyörű szemei..nem semmi.

majd már én is töltök fel ujabb képeket,de be kell látnom hogy fotózni nem tudok...sajna pedig nincs rossz gépem hozzá,vagy a lányom nem fotogén.
Amugy rólam se szoktak jók készülni.

Kép
bóbita3
 
 


Sziasztok Csajok!

Bocsi nem fogok most reagálni, de elolvastam mindent.

Rozi éjjel csak kb. fél órákat aludt, egyre rosszabb a helyzet :cry: :cry: . Most már napközben is nagyon nyugtalanul alszik.

Azért egy pár kép róla:

Kép Megszerzem a csörgőt Kép Megvan! Kép Most már bekaphatom!

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
koko
 
 


na most küldök egy pár képet: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
bóbita3
 
 


Sziasztok!

Elkezdtem visszaolvasni, de feladtam, ezért sokmindent ki fogok hagyni, bocsánat.

Először a dícséretek:
Dedek zabálnivalóak még mindig.

Hozzátápi: ez a "4 hónaposan elkezdeni" a régi időkben volt divat, legalábbis anyósom ezt modnta, hogy a férjemék idejében volt ez szokás (75-ös születésű). Én szonjinál is és most is ki fogom várni a 6 hót. Persze ahogy Ildi írta ez tejci függő is...

Etus!
Uszi nálatok: volt sógornőmék vhova oda hordták a kisfiukat és szépen vándorszemölcsöt szedtek össze, már kétszer voltak leszedetni és megint előjött neki, úgyhogy amíg nem kérdezem meg, hogy pontosan hova jártak, lszi ne vidd sehova azt a gyönyörűséget!
Ildi!
Igen mi Kalovits, Rubin hotel. Azért jó ez a módszer (bár a többivel nem találkoztam), mert minden gyakorlathoz van ének, óra elején masszírka, a végén szauna (hőfoka csak bébimelegedő, pont azért, hogy a manók kicsit átmelegedjenek). És a vizet nem klórral, hanem vmi mással fertőtlenítik, ami jobb a babák bőrének. És mi már 3 éve járunk oda, de (nem akarom elkiabálni) még semmit nem szedtünk ott össze.

Bóbi!
Gratula a gyarapodáshoz!

Fronell!
Én is örül-örül, hogy szívügyileg minden o.k.
Nem mondtak semmi konkrétat, hogy mi okozza a zörejt? Csak azért kérdem, mert Húgom szívproblémával született, meg is műtötték, így kicsit jobban érdekel a téma. Most ne haragudjatok, de megyek. Magunkról nem is írtam, pedig egy fontosat akartam kérdezni, de a Barátok és a vacsi...

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Sziasztok Lányok!

Először is Lizácska Tündéri a képeket, mintha kis hurkácskái lennének a combján :lol: Bóbita! Milyen üli valamiben van az egyik képen? Egy bébihinta?

Bercel is nagyon Tündi bündi, kis szívtipró!

Alma, annyira szép kislány!

A múlt éjszakánk már kicsit jobb volt, csak háromszor kelt fel Rozi. Ebből kétszer sajnos porszívózni kellett, és jó sok trutyi jött ki :cry:

Kaptunk egy szórólap szerűséget, amiben a rotavírusról van szó, pontosabban a vírus elleni védőoltáról. Ez a hasmenéssel, hányással járó vírus, ami általában fél éves kor után jelentkezik és súlyos következményei lehetnek (kiszáradás).
Utána olvastam http://gyermekbetegseg.lap.hu/ és úgy döntöttem beadatjuk Rozinak. Ez 5-6 éves korig véd, tehát a bölcsi, ovi időszakában is. Szájon át kell beadni , kétszer de az utolsónak 24 hetes korig kell megtörténnie.

Tegnap megkóstoltattam Rozival a reszelt alma levét. Három kiskanállal adtam neki és nagyon ízlett. Nem is akarom siettetni, csak néha adok neki egy - két kiskanál alma levet, hogy szokja az ízeket és én is csak decemberben akarom kezdeni igazából.

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június
 
 


junius:
Mi is kaptunk szorolapot. Nem terveztem beadatni, de kezdek elbizonytalanodni a kerdesben. :roll:

baratodildi
 
 


Sziasztok :)

Gyönyörűek a gyerkőcök :) Bercelt már az iwiw-en is megcsodáltam :wink:

Bóbita, nekünk is ilyen Graco hintánk van, csak a másik színváltozat :lol: (lila-zöld)

Hozzátápi: már elkezdtem Annalucusnak almát, barackot adni. Barátkozik velük :) Pár falatka már lemegy; eleinte az összeset kitúrta, aztán a levét már nem, most meg már a száját is nyitja, ha meglátja a kanalát :D A lenyeléssel még vannak gondok (néha öklendezné vissza - mégiscsak "darabos", akármennyire reszelem, pépesítem), de nem hadakozik az újfajta kajcsik ellen :)

Június, rotavírus-levelet mi is kaptunk. Asszem beadatjuk, bár még nem kérdeztem meg a dokinkat.

Zetus, a tixo nekem sem ismeretlen :) Én a páromat szoktam kiakasztani a nógrádi szakszavakkal :lol: Kukorál, elpuhan, zsizsa, ilyesmik...6 év után még mindig tudok neki újat mondani :mrgreen:
A Balcsin meg pl. azt nem tudták, hogy mi az a pucsít... (pl. kipucsít a nap) :)
Annalucusnak is szinte tök uez a napirendje :D Másfél-2 óra ébrenlét kidönti, alvás (még mindig cicivel...) kb. 40-45 percig, evés, aztán előlről az egész :)

Este jön a tábli :)

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Balwin!
A zsizsa az forró, ugye?

Szóval azt akartam tegnap kérdezni, hogy akiknek már megjött:
rendszeresre beállt?
Nekem uis 41 napja megjött és azóta semmi. Vettem egy tesztet, ami negatív lett. Szonji születése után rögtön visszaállt rendesen, pedig uúgy szopizott, semmit nem csináltam máshogy (és a 6 hetes kontrollra nála úgy mentem, hogy épp megvolt).
Ötletek???

Marcinál a takony nem akar javulni és du.-ra már a bal szeme folyt is és piroslik szegénynek.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Szoni, igen :)

Nekem még asszem nem jött meg...vagynemtudom :oops: 2x volt barnázgatásom (nagyonnagyon kevés, télleg csak 1-2 csepp), kb. 1 hó különbséggel... hánemtom, hogy ezt lehet-e menzinek nevezni :roll: Ha legközelebb is lesz, akkor annak fogom tekinteni, és számolom is majd a napokat.
Marcinak jobbulást! +++

Csajok, én a Cerazette-t nem merem szedni... így is kevés a tejem, és olyan sok helyen olvastam, hogy apasztja a tejet...lehet nekem pont nem csinálná, de inkább nem kockáztatok. Kipróbálom a hüvelykúpot :wink:

Rakom a táblát mindjárt, csak altatás van.

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Kép

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Balwin! Én is beírtam Onur utolsó mért adataid, de nem kerültünk be a táblázatba. :cry: 6200 gramm és 65 cm.

zetus! A november 12-ei hétnél előbb tuti nem lesz tali nálam, de még nem akarok pontos időpontot mondani.


Ma majd még jövök, most csak beköszöntem, hogy élek. :oops:

KépKép
evica76
 
 


Csak gyorsan a rotavirusrol: en is kaptam szorolapot, de en mar akkor amikor egyhetes volt Bercus. Oliverrel ugy dontottunk, hogy beadatjuk a manonak, mert fo a megelozes. A doki mondott par dolgot rola, csak azt felejtette el megemliteni, hogy 18ezer forint egy oltas, tehat 3szor 18ezret kell fizetni, mert semmi tamogatas nincs rajta... en amjdnem elajultam amikor elmentem kivaltatni a gyogyszertarban... azert az rengeteg penz!!!!!!!! Mi vegulis beadattuk, mert en mar ott nem akartam "izelni" a gyogyszertarban, 2 adagon tulvagyunk, de igy utolag nezve mar nem adatnam be neki az biztos...
Mondjuk ami viszont mellette szol az az, hogy beszeltem apukam testverevel aki csecsemos, es o mondta, hogy nem nagyon hallani a rotavirusrol, azaz regen nem lehett hallani, de csak azert nem, mert nem volt neve, hanem meghalt mondjuk egy kisbaba, es azt mondtak, hogy virusfertozese volt, azert. Szoval vegulis annyira nem banom most hogy mar "benne van" az anyag, de ezt akkor is rengeteg penznek tartom amit elkernek erte...

majd meg jovok ma, csak most itt van az anyos, es el kell mosogatnom, mert ha beteved a konyhaba, tuti szivrohamot kap... :)

zetus8
 
 


Evica, ott vannak az adatok... 6200g-ot és 64cm-t írtál...

Zetus, ehh...hát ez télleg durva :shock: Na erre még alszok egyet...bár nem pont a gyerekemen kéne spórolnom :(

Judit
Kép

Kép
balwin
 
 


Sziasztok!

Minden gyermek tündéri!!! :D
Majd rakok fel én is dicsekedni!

Mi is tegnap kaptunk a rotavírus oltásról tájékoztató levelet! Hát nem tudom...
Én már megőrülök a folyamatos ijesztgetéstől! Láttátok már a streptococcusos vagy milyen coccus, nem tudom, mert több fajta van, reklámot?, amikor a baba ül a síneken és jön a vonat? Hát az borzasztó!!!! Annyi minden van most, ami ellen már be lehet oltatni a babákat, csak bírja a szülő pénztárcával! Mert ez az agyhártyagyulladásos is tizenakárhányezer...és azt is háromszor kell. Félreértés ne essék, én nem sajnálom a saját gyerekeimtől, de ha minden ellen beoltatom, amit lehet, és még megszorzom kettővel, hát az egy vagyon.
SZÓVAL ÉN IS EL VAGYOK BIZONYTALANODVA!
Mert csak mondják, mondják... De miért nem támogatja akkor az állam????? És az a baj, hogy nekünk a gyerekorvos nem mondja sem azt, hogy oltassam, sem azt, hogy nem...Közben meg csak ijesztgetnek a reklámokkal!
Na, mindegy, majd valahogy eldöntöm....

Nekem még nem jött meg a kedves Mikulás Úr, egy kicsit be is vagyok tojva! Merthogy én sem mertem elkezdeni szedni a Cerazettet, mert hallottam én is, hogy apasztja a tejet, meghát én egyébként is terhesség meg szopiztatás alatt olyan tabletta ellenes lettem. Mégiscsak a baba is azt eszi, amit én magamba rakok. Éshát ugye a hathetes kontroll utáni estén nem védekeztünk :oops: !!!! Azóta igen, de egy alkalom is lehet baba! Tesztet nem merek venni! Pedig örülnék egy harmadik manónak, csak nem ilyen korán! Szerintetek? De lehet, hogy én az a típus vagyok, akinek nem jön meg a kizárólagos szoptatás alatt. Nem?
Úgyhogy Szoni én is tanácstalan vagyok!
Szerintem minden anyuka más, és minden gyereknél is más ugyanaz az anyuka. Ezt jól megaszontam!

Judit, milyen az a hüvelykúp? Van már valamilyen tapasztalat???

Hű, na húzok, mert hajat kell mosnom!!

Pápá, Szép hosszú hétvégét, Kata

Kép


Kép
skat
 
 


És a képek... Kép Kép

Kép


Kép
skat
 
 


balwin! Sorry :oops: , lehet, hogy vak vagyok.

skat! Nekem is csak szűk 2 hete jött meg, lehet, neked tényleg nem jön meg alattta. De egy teszt legalább megnyugtatna, nem? :wink:

KépKép
evica76
 
 


Szió Csajok!

18.000 Ft. egy injekció :roll: :roll: :roll:? Az anyjaaaaaaaa ez rablás! Na ennyire nem gondoltam és azt hittem, csak kettőt kell beadni. Még alszok rá egyet, kezdek elbizonytalanodni!

Kata!
Még nekem sem jött meg a mensim, kiváltottam a Carazettet, de én sem vettem be. Amúgy szoptatás után el lehet kezdeni szedni? Ha nem akkor ugrott a lóvé!
Én nem tervezek másik gyereket egyenlőre :oops:

Voltunk úszni, majd rakok fel képeket később!

Pusszantás, Beáta

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Kata!
Ja és nagyon szépek vagytok! Palkó olyan fotogén, gyönyörű őzike szemekkel!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


június! Elvileg szoptatás alatt is lehet szedni, én nem tudtam, hogy apasztja a tejet. Ha viszont már nem szoptatunk, akkor nem kell feltétlenül a Carazett, nem?

Mi is voltunk ma úszni, már negyedszer, ma volt előszőr merülés, hát... még szokni kell, sírt utána a lelkem, de minden baba sírt, aki előszőr merült.

KépKép
evica76
 
 


szoni:
Hat nekem is 4 hete jott meg eloszor rendesen. Elotte 3 hettel is volt egy jelzeserteku valami. Azt hiszem holnap lenne megint esedekes.
Szerintem azert normalis, hogy szopi mellett meg nem all be rendszeresre.
Marci jobban van mar?
Lent vagyunk anyosomeknal es a sogornom kislany mara belazasodott es lebetegedett (torokgyulladas, felfazas). Szegeny egesz nap nyuglodik. :( Kicsit aggodok, hogy Timi nem kapta e el tole, mert egyutt jatszottak. :roll: Most mar persze elkulonitjuk a lakasban a gyerekeket, de igy is ugye egymas utan mennek ugyanoda. :roll: A baratainkhoz sem mehetunk el latogatoba, mert ott meg valami hasmeneses virus van. :roll:

evica:
Hova jartok usziba? Vagy mar irtad? :oops:

Skat:
Nagyon klassz a csaladi foto! :)
Azert egy tesztet en is vennek, bar szerintem azert a szopi 6 hetesen meg ved, vagy legalabbis ugy olvastam valahol, hogy addig ved... :roll: Lehet hulyeseget irok. :roll:

(Bocsanat a temaert :oops: ):
A szeklet elszinezodesrol tudtok nekem valamit mondani? Szerintetek mit jelent, ha sotetebb barna lesz? Timinek nehany napja zoldes volt, aztan megint szep vilagos sargas-barna, ma reggel meg sotet barna, aztan delutan megint szepen vilagosodott? A zoldes szinnel rajottem, hogy a multivitamintol lehet, amit elkezdtem szedni, de le is alltam vele. Most meg arra tippelek, hogy anyosomek tegnapi kaposzta es karfiollal teli kajaja volt. Ugyanis ettem belole en is, amit ugye eddig teljesen melloztem. 8) Lehetett attol?

baratodildi
 
 


bobita:
Elfelejtettem irni, hogy nagyon edesek a kepek.
Timinek is pont ilyen rozsaszin pulcsija van, mint az "atolelem a vilagot" kepen :) Nemreg kapta ajandekba, meg nagy ra, de annyira jo puha az anyaga :P

junius:
A csorgos kepek is klasszak! Nagyon ugyes! Rozi anyatejes baba teljesen, ugye?

zetus:
A MOM Park nem jo neked babauszira? Mondjuk nem III. kerulet, de hatha megis jo neked. :roll: Ott van elegge johiru.

baratodildi
 
 


Zetus:
Jajj, mar tenyleg vegzek, csak meg az jutott eszembe, hogy mi is Szonihoz hasonloan valoszinu a Rubint Hotelbe fogunk jarni. Ott 31-32 fokos a viz, de erosen javasoljak a szoktatast elotte otthon. :roll: Ha anyosektol hazajutunk elekezdjuk a szoktatast, hatha szeretni fogja Timi a nagy kadat es a hosszabb furdeseket is. :lol:

baratodildi
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Lebuktatok, hogy hozzám hasonlóan nem vagytok az a mindent visszaolvasok típus.
Uis írtam a Cerazettről is korábban, hogy mit mondott a dokim a szopi utáni szedéséről és a hüvelykúpos védekezésről is.
Ejnye-ejnye :)

Ildi!
Marcinak is szokott néha kicsit zöldes lenni a kakija, de sztem is a mi kajálásunktól függhet.
Köszi az érdeklődést Marciról:
Körőhártya gyuszija van és én is elkaptam. Iszonyatosan csípős szemcseppet kaptunk, Marcinak szegénynek ráadásul 10x kell egy nap.
Remélem, hogy Ti kimaradtok a betegségből.

Etus!
Megkérdeztem sógornőmet, ők a Szérűskert u.-i tanuszodába jártak, úgyhogy oda NE menjetek babauszira! Ott ráadásul nem is lehet pótolni, ha vmi miatt nem tudtok elmenni, akkor buktad a pénzt, mert előre be kell fizetni az egész hónapot. A Rubin hotelben legalább van pótlási lehetőség. Persze az nektek kocsi nélkül iszonyat messziség.
Keress rá a neten és ha kinéztél egyet, akkor próbálj vhol érdeklődni személyes tapasztalatokról!

Skat!
Nekem Palika nagyon bejön :) Gyönyörűséges.

Evica!
A lényeg, hogy ne adjátok fel! Az elején tényleg nem élvezik annyira a merülést, de meglátod, hogy aztán imádni fogja, csak ki kell tartani! Amikor mi kezdtük Szonjival, elég sokan lemorzsolódtak a csoportból, mondván, hogy az ő gyerekük nem szereti a vizet.

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


Ja!
Marci tegnapi csupasz súlya: 6180gr!!! Jó sokat hízott a múlthéthez képest, de végülis előtte két hétig meg csak keveset. Így legalább megvan az átlag :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


bartodildi! Ide a 13. kerületbe egy no name helyre járunk, nem hírdeti magát a csaj, de naggggyon jó, egy általános iskola kismedencéjű uszodájába járunk.
széklet zöldes színű a túlkajálástól is lehet, nem?

szonibaba! Nem, nem akarjuk feladni, és végülis vígasztalhatóan sírt csak, az nem olyan nagy gond. Amikor nagyon elkenődik, akkor kicsit abbahagyom a gyakorlatokat, megnyugtatom és folytatjuk. Gyakran úgy csinálja, hogy a szájában a hüvelykujja, az sokat segít neki. :lol:

KépKép
evica76
 
 


Látom lányok, nagyon lazsálás van!

Én is csak egy gyors bekukkra jöttem,

SZONI,
Mennek szegény Marcinak a gyógypuszik, remélem már javult egy kicsit! Bár azt a szemcseppet elég borzasztó lehet neki csepegtetni! Jobbulást!
Ja, hát igen én sem tudok mindig visszaolvasni, de majd ha lesz időm visszanézek, hátha meglátom, amit írtál a tabliról meg a kúpról!

ILDI, EVICA,
Hát nem merek tesztet venni!!!!!
A szoptatás valakit véd, valakit nem. Én ismerek olyan testvéreket, akik között még egy év korkülönbség sincs, pedig anyuka szoptatott...Legutóbb én azt olvastam, hogy akkor fogamzásgátló hatású a szopi, ha 6óránál több nem telik el két etetés között. Tehát éjszaka is kéne legalább kétszer...
Viszont a barátnőmnek sem jött meg vagy fél évig...
Na, majd jövő hónapban veszek egy tesztet!

Jó, hogy jártok sokan babauszira, én már nem tudok a kettővel menni, meg már sokba is kerülne, de emlékszem a gyakorlatokra, és fogunk majd járni usziba magunk. Végülis Palkó már fürdőzött még Alsópáhokon, nagyon élvezte, úgyhogy gondolom a merüléssel sem lesz gond. Johi is meg volt illetődve, mikor először ment víz alá, nyáron meg simán merültek apájával.

Ja, és még a kakatéma:
Én úgy vettem észre, hogy ha kis időközönként kakil, akkor szép sárga, ha meg mondjuk már egy nap is eltelt az utolsó óta, akkor zöldes.

PÁpá Kata

Kép


Kép
skat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?