hello mindenkinek!
Ma elég bolondos napunk volt, de szerencsére annyira hamar eltelt, hogy észre se vettem, hogy mikor....
Tulajdonképpen egész héten krumpliszedés volt, igy az egész nagy család részt kellett vegyen benne. Ma meg teljesen összezavarodott a program, mert 2-re kellett bemennem Uh-ra, a férjem kellett bevigyen, Jankát vittük magunkkal, mert nem volt kire hagyni, közben meg meg kellett várni az autót a krumplirakománnyal, hogy segitsen a párom lerakni....késett az autó, késtünk Uh-ról, stressz, stressz, stressz. Nem szeretek késni, és néha mégis megtörénik....A gond nem is késéssel lett volna, hanem éppen akkoriban kellett volna aludjon Janka, igy elaludt az autóban, de persze, csak fél óra sikeredett, igy estig szegény dőlt le a lábáról, mert utána nem tudtam elaltani többet. A lényeg, hogy végül minden rendeződött.
A másik hirem meg az, hogy egyelőre még minden rendben van a pocakommal, de több jel is arra mutat, hogy a baba nagyon készül már kifelé. Valami olyasmit mondott az orvosnő, hogy előbbre jött a méhszáj, vagy valami ilyesmi. Nem rövidült tovább a méhnyak, de elég ijesztően adta elő, hogy "hát itt hol van a magzatviz? ". Végülis csak ő nyugtatott meg, hogy lent nincs valami sok, de fennebb van helyenként. HOgy ez hogy lehetséges, nem tudom, azt hittem, hogy az egyenletesen oszlik el a baba körül. A lényeg, hogy nem ijesztett ennél jobban rám.
Ja, és ezt nem is emlitettem a dokinak, de már a elég rég csepeg az előtej a jobb mellemből, folyton nedvesedik át a ruhám. Állitólag ez is normális, csak én furcsálom, mert Jankával nem volt ilyen..legalábbis a szülés utánig.
Mona, tudtom szerint a NST a "Non Stres Test"-ből ered. Vagyis tényleg a baba szivhangját mérik, de ezzel egyidőben a méhösszehúzódásokat is. A viszgálat/mérés alatt a anya kezében van egy gombos szerkentyű, amit akkor kellett nyomogatni, amikor a baba mozgott. Én csak egyszer voltam ilyen mérésen, és nem is hivott többször a doki, de azt állapitotta meg, hogy a méhösszehúzódások jó összefüggésben vannak a baba szivhangjával illetve mozgásával. Állitólag ez különbözhet is, akkor van gond.
Ja, és a mérés alatt meg eléggé meg voltam ijedve, mert egyedül hagytak a szobában kb 20 percet, és azt hittem megsüketülök, mivel közvetlenül a fülemnél hallatszott a "nagy zakota" ami a pocakomból jött. ...hogy utólag mondja a dokim (nem ő végezte a mérést), hogy az ápolónő csak annyit kellett volna tegyen, hogy halkitsa a gépet, hogy azért ne hallja mindenki a folyósón....
mert állitólag a férjem is hallotta kint a váróteremben.
Eszter, az jó, hogy még halasztottak! Hátha a baba még kibirja odabent egy keveset.
Juhavex, gratulálok a kicsihez. Hogy miből lesz a nagy.....! Be fogja pótolni a súlylemaradását. El tudom képzelni mennyire törékeny lehet, mert az én kislányomat is a 3200 g-val alig mertük kézben tartani, annyira picinek tűnt. Kérünk frisebb képeket is!!!!!!
Juj, látom a táblázatban már másodiknak kerültem, de ezek szerint mégis lesznek akik megelőznek.
Bvica, én nem tartalak gyáva nyúlnak amiatt, mert félsz a császártól. Az igazat megvallva, annakidején én is attól irtóztam, hogy ne kerüljek császárra, inkább kibirom a fájdalmakat. Szerencsére nekem semmi nem indokolta, hogy szükségem lenne császárra, de én akkor is rettegtem még a gonolattól is. Még most sem tudnám megmagyarázni, hogy pontosan mitől is féltem, de most sem szeretnék semmi pénzért császárral szülni. Valószinű onnan ered a félelem, hogy esetleg nem tudom uralni a testem, a fájdalmakat (amik akkor nem is léteznek?) Az tény, hogy ha egyszer szükség van, akkor mindenképpen jó, ha alkalmazzák!
Ezzel el is tűntem, mert már alig birok ülni itt a széken....hátfájás, álmosság....
Nyugodt éjszakát mindenkinek!