Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!! :D

Kiírta a vonalzóm, hogy "Anyának már nagy pocakja van" :D
Én úgy örülök, hogy eljött ez az idő is :) Ez azt jelenti, hogy már nincs sok hátra!!! :)

A mostani éjszakám szuper volt, reggel fél 7-kor keltem! Nem is tudom, hogy mikor aludtam eddig utoljára :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

A tegnapi éjszakám nekem is elég jó volt :lol: , legalábbis az előtte levőhöz képest, amikor max.5 és fél órát aludtam azt is kétszeri felkeléssel megszakítva.

Az én babám még mindig elég aktív, de akkor nem mozog, amikor kellene. Pl: ctg-n vagyunk, uh-n vagyunk, vagy valakinek meg akarom mutatni :lol: Már öntörvényű(mondjuk ilyen szülőkkel) :lol:
Én úgy érzem, hogy a popsiját balra tolja, vagy felfele, mintha egy hegycsúcs nőne ki olyankor a kölödköm melett, és kezével, meg kis lábával jobb oldalamon szokott sarkantyúztatni :lol:
Most is épp mozog :lol: Ja és az enyém is nagyon kezd reagálni az apja hangjára, de nem hagyom, hogy férfi uralom legyen
:lol:
Mi most hétvégére tervezzük egy takarítást, de anyu ma átjön és az ajtókat letakarítja :lol:

A táblázatban nem vagyok benne, mert új vagyok :lol: Amúgy november 08., Milán lesz (mint az apja)és Jáhn Ferencbe szülünk :lol:

Kép
mona1978
 
 


Kép


Kép
Kép

Meg kellett bontanom, mert már olyan jó sokan vagyunk, hogy akármit csináltam nem fogadta el. Egy kicsit így is csunyuska, de remélem azért el lehet olvasni... :shock:
Vendég
 

 
 

Nekem még másfél hetet kell várnom a nagypocakos feliratra.... :cry:

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Lafie, egyáltalán nem csúnya a táblázat! És egyébként is nem a kinézete számit, hanem a tartalma.

Babuci, mona, örülök, hogy jól telt az éjszakátok. Most használjátok ki ezt az időt a pihenésre. :D
Én már sajnos bármenyit is aludjak éjjel,(de egyébként sem alszom egyfolytában 3 óránál többet, vagyis 3 óránként szigorúan ébredek) reggel amúgyis fáradtan kelek, és napközben még le kell feküdnöm, mert estig hanem dőlök fel. Vagyis az utóbbi időben érzem, hogy nagyon fáradok, és már elég nehezemre esik egy hosszabb sétát is megtenni. De elég a nyavlygásokból! Nem is akarok panaszkodni, hiszen szivesen csinálok mindent (gyereknevelés, terhesség, házimunka stb.)

Többiek hol vannak? Remélhetőleg kihasználtátok a mai szép napot, hiszen állitólag péntektől ismét jön a hideg. :cry: :?

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

A múltkor elkiabáltam, hogy milyen jól alszom! A mai éjszakám pocsék volt. Szokás szerint alig bírtam elaludni, de aztán sajnos az alvás sem ment nyugodtan. (pedig abban eddig nagyon jó voltam). Nem volt kényelmes semmilyen pozíció... No mindegy, majd ma éjjel! :)

Szép napot mindenkinek!

Ui: Sikee már Neked is nagyon közeleg az idő... :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok lanyok!

Engem tegnap reggel sajnos utolert egy megfazas,faj a torkam,folyik az orrom,stb. ugyhogy most szigoruan kuralom magam,mezes,citromos tea,Dr. Torok cukorka,C-vitamin es bennt vagyok a melegben.Pedig annyira vigyazok magamra es megis megfaztam :(
Sikee,hany eves Anna,mert biztos ismerem,csak eleg sok Szekeres nevezetu van Parajdon es igy hirtelen nem jovok ra,hogy ki az?
Nekem sincs gondom az alvassal,hajnalban pisilek egyszer,aztan visszaalszom es 10-11-ig tudok aludni.De kihasznalom az alkalmat,mert nemsokara lejar ez a pihenos idoszak :)
Mivel en nem vagyok egy rajztehetseg,ezert en vettem egy csomag dekoracios lehuzost es ezzel diszitettem a babaszobat,bar o meg ugy is tobbnyire a mi szobankban lesz. Kép
Mindenkinek minden jot!

Kép
agizsuzsi
 
 


Szia ÁgiZsuzsi! :D

Mielőbbi jobbulást kívánok neked!!!
Nagyon szép a babaszoba, ügyes vagy. :D

Én ma éjjel nagyon jól aludtam 14 órát aludtam és csak kétszer kellett kimennem wc-re.Ilyen még nem volt.
Csak sajnos arra ébredtem, hogy szédülök, fáj a fejem.Biztos a hideg front miatt.Remélem nem fog ránk hatni a hideg front.
Tegnap voltam ctg-n a kórházban és hallottam amikor beszélgetett pár doki, hogy biztos sok szülés lesz hétvégén. :D
Készülnek..

Szép Napot

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok Csajok, nagyon régen nem írtam, de olvaslak Titeket. Minden rendben velünk, minden megy mint a karikacsapás, főleg az idő :lol: . Jövő héten már én is megyek az első NST-re, alig várom, meg arra is kiváncsi vagyok, hogy mekkora a Lackó. Meg akkor lesz a streptococcus vizsgálat is, amiről múltkor beszélgettünk.

Amúgy nemcsak a hidegfront jön hétvégére, hanem 26.-án lesz telihold is, úgyhogy dupla hatások fognak érni minket. Komolyan mondom, nem lennék meglepődve, ha Lafie-nak erőteljes táblázatátalakításba kellene kezdenie pár napon belül. :P Ezúton szeretném egyébként megköszönni a táblázatot Lafie, le van mindíg töltve az éppen aktuális, hogy lássam ki hol tart. Köszi mégegyszer LAFIE!!! :D

Férjem nekiállt megcsinálni a lakást ahova költözünk hamarosan, itthagyjuk az albérletet. Talán emlékeztek írtam, hogy most tudta eladni a saját lakását de be kellett számítani egy kisebbet, ebbe megyünk most át, hogy ne kelljen az albérletet fizetni. Csak sajna mire megjött minden papír, átment a vevő hitele a bankon és mire kiköltöztek lett október 1O. Szegény Uram 2 helyen is melózik, úgyhogy csak minden 3. nap tud a lakáson melózni. Persze kiderült, hogy korántsem lesz a dolog olyan egyszerű mint reméltük, kezdve azzal, hogy teljes fürdőszoba és konyha átalakítás....úgyhogy teljességgel ki van zárva, hogy szülés előtt atköltözünk. Így sajna nem tudok elkészülni a gyerekszobával, kénytelen leszek rábízni a nagyszülőkre, hogy amíg a kórházban vagyunk mindent megoldjanak helyettem. Viszont imádom a meglepetéseket és persze mindent előre megbeszélünk mit hova hogyan kéne tenni. 43nm-en amúgy sem lehet sokat variálni :lol:

Málnalevélteát megvettem, jövő héttől iszom, de elfelejtettem miben is maradtunk, mennyit kell inni belőle, hány kanállal és milyen gyakran? Kórházi cucc összeválogatva, már csak be kell pakolni, babarucikból a kezdő szett kimosva, a többit majd költözés után már ott megoldom. Hétvégén volt bababörze itt nálunk, kemény 6.OOO Ft-ot költöttem, ebből 1.5OO volt a babakád, pont ilyet akartam, aminek beépített tartórésze van a babának. Tudom hogy az a jó ha kézben tartjuk és majd úgy is lesz az első időkben, de a gerincsérvem miatt nem tudok tartósan hajolva súlyt tartani, apa meg éjjel is dolgozik soxor, mert tűzoltó.

Aludni változatlanul csak nyomokban tudok, mint mindannyian, friss véreredményeim változatlanul vashiányt mutatnak a Maltofer Fol meg a Gravida ellenére, mi lenne ha nem szednék semmit? De mást nem szedek. Egyedüli gond, (de nagyobb bajom ne is legyen :wink: ), hogy vizesedek. Főleg a jobb lábam lett mamutos, (a férjem azóta Fionának hív ) meg az izületeim fájnak, reggel felkelés után nem is tudom behajlítani az ujjaimat, nagyon kellemetlen, forró víz alá kell tartani, hogy elinduljon a nap. :roll: ) Úgyhogy 1 hete vérnyomást mérek itthon, de minden rendben, a 9O/6O-at stabilan hozom, ebből nem lesz toxémia :lol: Kedden és pénteken gyümölcsnapon vagyok, nem könnyű, de most a kedditől pl 2 kiló ment le, az mind víz! Újra láttam a bokámat végre. A többi napon meg sómentesen főzök. A dokim viszont erőteljes hízást javasolt, mert 1O kilót híztam és szerinte a gyerek feletti rész az csak víz. A szoptatáshoz viszont jó lenne pici energiatartalék. Nem is tudom. Egyfelől nem bánom, hogy nem kell majd talán a súlyom miatt aggódni, másfelől viszont aggódom picit, hogy hogy lesz majd így a szoptatás? Mármint hosszútávon. Mi a tapasztalatotok lányok? Én annyira de annyira akarok szoptatni, cumisüveget sem vettem, mert eldöntöttem hogy minden rendben lesz és nincs rá szükség.

A babaszobák gyönyörűek, nagyon irígykedek, de egyszer nekünk is elkészül talán. Most varrom a csőrikés függönyt.

Sziromnak millió csók és gratula és remélem egyetlen mondat erejéig azért még beugrik közénk ahogy lesz ideje, energiája, mini élménybeszámolót tartani.

Na abbahagyom a kisregényt, nagyon hosszú lettem, ne haragudjatok.

Legyen szép a napotok!!!

:P

Kép
jahra
 
 


Jesszus holnap már nekem is kiírja a pocakot ???????????? :lol:

Kép
jahra
 
 


Még csak egyetlen dolog, aztán befogom de tényleg. 8)

Ha esetleg valakinek még fájna a lába meg Fionásodna mint nekem, akkor a Rossman-ban lehet kapni egy Babydream nevű lábápoló zselét kemény 5OO Ft körüli áron. Gél szerű, beszívódik és eszméletlen jól hűsít meg nagyon kellemes. Nagyon bejött, gondoltam szólok, hátha valakinek még jól jön.

Na kapcs. ford.

Kép
jahra
 
 


Hahó!

Csak gyorsan pár sor: sajnálom, hogy ide nem talált el a hír egyenesben, pedig az uramat kértem, csak tudjátok... :wink:

Alapvetően az történt, hogy pénteken éjjel vérezni kezdtem, reggel megnézett az orvosom, és kiderült, hogy nagyon elvékonyodott a hegem, és a vérzés is folytatódott. Azonnal csaszi. A vérzést az okozta, hogy a méhlepény egy kis helyen levált. Ede 2620 grammal született a épp a betöltött 37. héten. Jól van, szép is nagyon szerintem, szopizik ügyesen, kedd óta itthon vagyunk. Az én vágásom vacak még, nem nagyon merek sokat üldögélni, de már akartam egy rövidet írni.

Egy fotó:
Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Gyönyörű babátok van, gratulálok! Mielőbbi jobbulást kívánok!
Vendég
 


Sziasztok

végre beengedett.Holnap úgy néz ki megcsászároznak mert romlott valamit a keribngés,nagyon izgulok még koraszülött osztályra kerül a baba mert szerdán aki nézett főorvos ő még csak 2000 grammra becsülte.Ma ismét kaptam tüdőérlelő injekciót hogy semiképp ne legyen gond.10 re megyünk be a kórházba ha elérné a 2200grammot akkor nem biztos hogy elviszik szorítsatok csajok és majd jelentkezem amint tudok.

Kép
Kép
eszter26
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
koko
 
 


Szirom, annyira gyönyörű a kisfiad mint egy igazi angyalka. Nagyon nagyon gratulálok!!!

Eszter a legjobbakat kívánom és drukkolok hogy minden jól menjen. Mindenképpen üzenj ahogy tudsz, hogy mi van Veletek!

Kép
jahra
 
 


Szirom! Gratulalok a kis Edehez,nagyon cuki kisfiu.Bar mar en is a kezemben tarthatnam az en kicsikemet,de amig odabennt jol erzi magat,addig csak maradjon meg.. :D
Eszter! Szoritunk neked,hogy minden rendben menyjen,ne izgulj,minden jo lesz..

Kép
agizsuzsi
 
 


Szirom!

Nagyon szép a kisfiad, GRATULÁLOK!!!!
Minden jót nektek :D

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Szirom!

Nagy nagy gratula!! :D Nagyon békés, édes Ede! :D :D :D
Maradjon is ilyen! :)

Én a változatosság kedvéért éjszaka nagyon rosszul aludtam... viszont abban én is reménykedem, hogy nem fogok a mostani hidegfront hatására megszülni, még legalább 2 hétig maradjon bent! Voltam ma cgt-n, minden okés volt, de már 1 méhösszehúzódást tudtak mérni... viszont a doki szerint teljesen zárt még a méhszájam. Ugyhogy én még így maradnék 2 hétig legalább ha lehet :)

Jahra!
Málnalevél tea: betöltött 35. héttől napi 1 csészébe 1 kávéskanálnyi tealevél, a 38. héttől pedig napi 2 csészével. A lényeg, hogy minden nap ugyanabban az időszakban idd meg.

Egyébként nekem is a jobb lábam Fionás :) :) :) Néha iszonyatos méreteket ölt - hogyha egész nap nem pihenek. De utána ha pihenős napot tartok, egész jól lemegy a víz. Sajna nekem azért a víz nélkül is van hízásom, lesz mit leadni :( De sebaj, majd lemegy :)

Remélem ma jobb éjszakám lesz és nektek is csajok :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok,

Eszti mennek a drukkok!

Szirom, de gyönyörű Ede, és Miksának boldog szülinapot kívánok.

Puszi nektek: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Szép jó estét mindenkinek!

.......habár már szinte éjjel van :lol:

Először is mégegyszer gratulálunk a kis Edéhez....Annyira aranyos kisbaba!!!!!!! 8)

Vargaviki, az alvással szerintem ezentúl lesznek még gondok, vagyis a 34. hét után még azért van egy kis "növekedési" időszaka a babának.... :wink:

Agizsuszi, nagyon hangulatos a babaszobátok fala! Gyógyulást kivánok! Én is nemrég kászolódtam ki egy torokfájásos, orrfolyásos időszakból...nem kellemes, az bizti! Szekeres Anna..nem tudom hágy éves, de 30 körüli vagy egy kevéssel több. Férje Imre, és gyerekei Eunika meg Abigél.

Szilvi, 14 órát aludni!!!!! Az se semmi. Nekem azt hiszem három nap gyülne össze annyi alvási órám. :lol: Tényleg ilyen hatása lenne a hidegfrontnak? Ezt még hallottam valahol.....De talán csak kivárják az idejüket a babák. Habár nekem is ma eléggé nyilaldozott a hasam. Tulajdonképpen már két napja elég ingerült vagyok, és igazából nincs is okom rá.
Jahra, ne is aggódj, hogy nem készülsz el a szülés előtt mindennel. Annakidején mi is úgy jártunk Jankával, hogy még a mózeskosara sem volt megfelelően előkészitve, meg a lakásban is tervbe volt véve még egy s más. Csak annyira hirtelen jött a szülés, hogy nem is voltunk rá felkészülve. Nekem nem is szólt a férjem meg édesanyám, de ameddig a kórházban voltam, ők mindent elintéztek, úgyhogy elég nagy meglepi volt, mikor hazajöttem, mert fel voltam készülve, hogy úgyanzt találom, amit itt hagytam.... :o

Eszter, drukk a holnapi császárhoz. Biztos minden rendben lesz!!!!!! Mielőbb jelentkezz!!!!!

Legyen pihentető éjszakátok!!!!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Kép Egy mai pocakos kép....utólag látom, hogy a háttér nem a legjobb, bocsi...

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


sziasztok

Mindenkinek köszi 10-re ,megyünk nagyon izgulok alig aludtam éjjel,de ha tényleg így jobb a babának most már azért csak nem lesz vele gond és csak abban bízom hogy tévedett az ultrahangos súlybecslés és nagyobb a babánk.Már csak hat nap kellett volna és nem lett volna koraszülött,de ha már nem lehet megvárni nincs mit tenni.

Kép
Kép
eszter26
 
 


Sziasztok!

Eszter!

Nagy drukk és semmi baj nem lesz, a 36. hét is már korrekt, és tényleg a súlybecslés az nagyokat tud tévedni.

Sikee!

Szép poci, az enyém nagyobb, ezért is zavar már nagyon a mozgásban, főleg hajolás, meg ilyesmi.

Szirom!

Nagyon cuki Ede! Lényeg hogy minden okés vele, nem baj hogy korábban jött. Bár gondolom a vérzés jó ijesztő lehetett, én biztos kétségbe esnék.

Jahra!

De jó neked hogy rohan az idő:) Én már vánszorgónak érzem :D

Szilvi!

Biztos igazuk van a dokiknak, hogy sok baba lesz a hétvégén, én beneveznék a hétvégi szülésre, de semmi jele. Pedig tegnap fájdogált a hasam, a lányommal az első ilyen fájáskor szültem , de most semmi. teljesen jól vagyok. Tegnap az oviba menet majd leszakadt a hasam. Ma megyek dokihoz, ctg és Uh hát kiváncsi vagyok mekkora a buksija és hogy a ctg mutata e valamit, de nem bízom benne:( Lehet a nővérét utánozza és kibírja a 40. hétig.
Na, egy picit keményedik megint a hasam :lol: Hátha. Bár sokan hónapokig vannak így vele :D

Ágizsuzsi!

Jobbulást!

babszoba nálatok is aranyos. Hű, csak nálunk van még mindíg tiszta kupleráj, a férjem nem fúrt még fel egy polcot és addig nem akarok bepakolni a pelenkázó komódba, így az össze babacucc a kiságyban, ami meg megközelíthetetlen mert a lányom szétrámolt :roll: Hétfőn lesz nagytakarítás segítséggel, utána valahogy meg kéne tartani a rendet a csajnak.

Alvás: Nálam még mindíg nem az elalvással van gond, meg a visszaalvással, egyszerűen kb 2 óránként ébredek hogy nyom a hasam, görcsöl a csípőm. És pisislni is járnom kell kb mindne 2. ébredésre. De nem vagyok kialvatlan, én így bírom mert hamar visszaalszom. Amit valaki írt (Sikee talán) hogy ez teljesen más mint amikor a baba miatt kell kelni, az nagyon így van. Nekem a babához keléssel sincs addig problémám, amíg eszik, büfizik és alszik tovább. Mert én is alszom újra 5 percen belül. amikro ordít sé nem akart aludni és nyűglődik, vagy csak dumál és azt hiszi nappal van, na azzal már bajom volt, azt nem bírtam :oops: :oops: Pedig nem sok ilyen volt, de általában attól kikészültem és a férjemre bíztam aki amúgy is rossz alvó és úgysem tud zajban visszaaludni :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hű, 38. hét :lol: Az uh szerint kb 10 nappal idősebb a baba, Hát nagyon kiváncsi vagyok, mennyire van igaza, de gyanítom hogy semennyire.

Még az jutott eszembe hogy Szirom Edéjének si kb annyi volta súlya a 32. héten mint nekünk, ez alapján ugye nagy babáknak jósoltuk őket, erre a 37. hétre volt Ede 2600 körüli, hát max 3200 körüli babó lett volna, szóval ennyit az Uh-os súlybecslésről meg a 32. heti súly duplázásáról. Lehet az én babaám sem olyna nagy csak a nagy pocakom miatt tippel mindenki erre.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom: Irigyellek!!!és Gratula mégegyszer :lol:

Eszter: Szurkolok, hogy minden viszonylag simán menjen.

A táblázat így is tökéletes, kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog borulni teli holdkor! :lol:

Vki írta a szoptatást, hogy, ha kevesett hízik lehet nem lesz elég teje. Az uncsitesóm, 2 hete szült 6-7 kg-t hízott összesen és van teje szerencsére, tudd szoptatni:)

A nagytakarítást mi is most hétvégén csináljuk, befejezzük az utolsó simításokat.

Jó a szoba, és szép a pocis kép is. Mi tegnap csináltunk, majd hétvégén felrakom :lol:

alvás: elkiabáltam én is Viki :lol: 2 napja olyan vagyok, mint a mosott ....,és a hangulatom is elég semleges, a férjem azt hiszi, hogy rossz a kedvem és aggódik, pedig nem. és tegnap ráadásul olyan akítv volt, hogy azt hittem ő a hasamon keresztül fog inkább kibújni :lol:
Már nem tipppelgetek, hogy mikor jön, nem merek, mindig mást gondolok.

Amúgy mi az az NST?(mert gőzöm sincs :lol: )és azt mikor van?

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Én most megint nagyon jól aludtam :) Annyira jókedvűen és kipihenten ébredtem!! :) De jó is ez és milyen ritkán van! :)

Mona! Az NST a szívhang. Valahogy így hívják valahol meg CTG-nek. De hogy miért azt én sem tudom... :oops:

Manó! Húúú... a táblázat szerint 14 nap... ez már azért annyira izgis! :) Mi is ma megyünk UH-ra, nagyon kíváncsi vagyok az eredményekre!
A 34. héten volt 2200 g...

Tegnap... :) voltam ctg-n meg vérvételen... ismét találkoztam az egyészségügy egy gyöngyszemével :))) A történet a következő:
mentem reggel vérvételre és a csajszi aki ott ült és írta rá a fiolára a neveket megkérdezi tőlem : "terhes? "... én meg nagy buta szemekkel nézek rá, hogy " Tessék?? " azt hittem nem tőlem kérdezi, mert olyan volt, mintha másra figyelt volna... megint kérdezi, hogy "Terhes?"... én meg nézek rá, hogy " Háá.. áát iii... iii... igen... "... erre elkezd nevetni, hogy "jjaaajjj.... :))) Nem így akartam kérdezni, csak nem tudtam elolvasni a papírján a nevét és meg akartam kérdezni, hogy a TERHESkönyve ittvan? De csak odáig jutottam, hogy terhes? " :)))))

Kezdtem egy kicsit rosszul érezni magam, hogy ezek szerint tényleg sokat híztam, hogyha nem látja rajtam, hogy terhes vagyok :))))))
És akkor bízd rá magad nyugodt szívvel a kórházi dolgozókra, mert annyira figyelnek rád :)))

Na szép napot nektek! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Tudtok valamit a Szenilláról?????

SZÉP NAPOT

SZilvi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok

Csajok hazajöttem annyira tökéletes letta doppler vizsgálatom,hogy nem értik a dokik minden nap NSt ha bármi gyanús megoperál,de szerdán mindenképp mert valami végett nem nő úgy a baba ahogy kéne.

Kép
Kép
eszter26
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régen voltam itt. De sok mindent kellett elintézni egyszerre. Szerencsére az utolsó pillanatra sikerült. Mert két hete,azaz 10.05-én 16.25 perckor megszületett a kislányom Mónika.
2.08 kg és 44 cm volt, ezért két napig inkubátorban volt, majd egy hétig voltunk a kórházban. Múlt hét szombat este jöttünk haza, és azóta tanuljuk egymást. Egy tündér, kisangyal, csak nagyon fáj a hasa.
Tegnap már a fürdetéskor 2.41 kg volt, és szerencsére jól vagyunk, annak ellenére, hogy több,mint egy hónappal a kiírás előtt, és 36 órával a burokrepedés után császárral született.
Kivánom, hogy mindenkinek ilyen csodálatos legyen, mint,ahogy mi átéljük a férjemmel. A fájdalmat pedig tényleg elfelejti az ember.

Üdvözlünk mindenkit:

A két Mónika.
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1192798672.0246.jpg[/img] kórházi felvétel [/img]
juhavex
 
 


Kép

Kép
Kép

Mónika! Gratulálok, nagyon édes a kishölgy! Minden jót kívánok Nektek!
Vendég
 


Szirom: még egyszer gratulálok a kis jövevényhez! Nagyon-nagyon édes!!!!

Eszter! Úgy néz ki, hogy én is idő előtt csaszival szülök, nagyon drukkolok Neked, hogy minden OK-s legyen! Én is megyek szerdán a kórházba, én majd akkor tudom meg, hogy melyik nap kell befeküdnöm!

Sikee, nagyon klassz kis pocis képed van, az enyém ettől jóval kisebb, de hál istennek az Uh-on azt mondták, hogy a súlya normális a kis manónak, olyan 2400 g körüli.

A betegség miatt ledobtam három kilót, belátogattam ma délelőtt a munkahelyemre és mindenki el volt ájulva, hogy milyen klasszul nézek ki, mintha kutya bajom se lenne. Hát nem érdekes? Mikor alig állok a lábamon akkor jól nézek ki, mikor meg egész jól voltam, akkor meg megkérdezték, hogy csak nem vagyok rosszul????

Már döntöttem, természetesen megfogadom a szülész doki tanácsát, maximálisan rábízom magam. Közben beszéltem a gasztros dokimmal is, ő is egyetértett a szülésszel és azt mondta, hogy ilyen aktív gyulladás miatt nincs értelme kockáztatni.
Azt hiszem vki kérdezte, hogy miféle ez a betegség, hát bélgyulladás és gyomorgyulladás a javából, görcsökkel hasmenéssel. Egyenlőre még csak kezelni tudják, gyógyítani nem, de idővel reélem kitalálják az okot és meglesz a gyógymód is. Azért én optimista vagyok.

Lehet, hogy gyáva nyúlnak gondoltok, de én a császártól nagyon félek! :oops: Legalábbis főleg attól, ami utána van. A sebgyógyulás stb. Tudom, hogy a természetes út sokszor sokkal nehezebb, fájdalmasab, de valahogy mégis én ettől jobban be vagyok ....

Alvás: szakaszosan, amikor felébredek nem bírok visszaaludni, úgyhogy olvasgatok, olvasgatok.

Érdekes, nekem is a jobb lábam dagad, de majd kipróbálom ezt a Rossmann-es kencét, amit Jahra ajánlott!!!

Remélem mindenki jól viseli majd a hétvégi hidegfrontot!! Szép napokat kívánok mindenkinek!!! :)

Kép
bvica
 
 


ÓÓÓÓ, már nekem is kiírja a vonalzó, hogy nagy pocakom van!! :D

Kép
bvica
 
 


Sziasztok,

Eszti, de jó, hogy nem kellett megcsaszizni ma, addig is amig nincs gáz addig jobb neki bent.

Juhavex, nagyon szép a kislánykád. Gratula hozzá.

Sikee, szép poci.


Sziasztok. Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Eszter ez tényleg nagyon jó hír! Legalább ki tudja várni a babóca a 37.hetet. :)

Juhavex én is gratulálok a babához! Szép kislány! :)

Kép
vargaviki
 
 


Tényleg Manó!
Hogy áll a cukrod? Én szerdán megyek először ellenőrzésre, már nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen ezzel a diétával!

Kép
vargaviki
 
 


hello mindenkinek!

Ma elég bolondos napunk volt, de szerencsére annyira hamar eltelt, hogy észre se vettem, hogy mikor.... :o :)

Tulajdonképpen egész héten krumpliszedés volt, igy az egész nagy család részt kellett vegyen benne. Ma meg teljesen összezavarodott a program, mert 2-re kellett bemennem Uh-ra, a férjem kellett bevigyen, Jankát vittük magunkkal, mert nem volt kire hagyni, közben meg meg kellett várni az autót a krumplirakománnyal, hogy segitsen a párom lerakni....késett az autó, késtünk Uh-ról, stressz, stressz, stressz. Nem szeretek késni, és néha mégis megtörénik....A gond nem is késéssel lett volna, hanem éppen akkoriban kellett volna aludjon Janka, igy elaludt az autóban, de persze, csak fél óra sikeredett, igy estig szegény dőlt le a lábáról, mert utána nem tudtam elaltani többet. A lényeg, hogy végül minden rendeződött.

A másik hirem meg az, hogy egyelőre még minden rendben van a pocakommal, de több jel is arra mutat, hogy a baba nagyon készül már kifelé. Valami olyasmit mondott az orvosnő, hogy előbbre jött a méhszáj, vagy valami ilyesmi. Nem rövidült tovább a méhnyak, de elég ijesztően adta elő, hogy "hát itt hol van a magzatviz? ". Végülis csak ő nyugtatott meg, hogy lent nincs valami sok, de fennebb van helyenként. HOgy ez hogy lehetséges, nem tudom, azt hittem, hogy az egyenletesen oszlik el a baba körül. A lényeg, hogy nem ijesztett ennél jobban rám.
Ja, és ezt nem is emlitettem a dokinak, de már a elég rég csepeg az előtej a jobb mellemből, folyton nedvesedik át a ruhám. Állitólag ez is normális, csak én furcsálom, mert Jankával nem volt ilyen..legalábbis a szülés utánig.

Mona, tudtom szerint a NST a "Non Stres Test"-ből ered. Vagyis tényleg a baba szivhangját mérik, de ezzel egyidőben a méhösszehúzódásokat is. A viszgálat/mérés alatt a anya kezében van egy gombos szerkentyű, amit akkor kellett nyomogatni, amikor a baba mozgott. Én csak egyszer voltam ilyen mérésen, és nem is hivott többször a doki, de azt állapitotta meg, hogy a méhösszehúzódások jó összefüggésben vannak a baba szivhangjával illetve mozgásával. Állitólag ez különbözhet is, akkor van gond.
Ja, és a mérés alatt meg eléggé meg voltam ijedve, mert egyedül hagytak a szobában kb 20 percet, és azt hittem megsüketülök, mivel közvetlenül a fülemnél hallatszott a "nagy zakota" ami a pocakomból jött. ...hogy utólag mondja a dokim (nem ő végezte a mérést), hogy az ápolónő csak annyit kellett volna tegyen, hogy halkitsa a gépet, hogy azért ne hallja mindenki a folyósón.... :roll: :lol: mert állitólag a férjem is hallotta kint a váróteremben.

Eszter, az jó, hogy még halasztottak! Hátha a baba még kibirja odabent egy keveset.

Juhavex, gratulálok a kicsihez. Hogy miből lesz a nagy.....! Be fogja pótolni a súlylemaradását. El tudom képzelni mennyire törékeny lehet, mert az én kislányomat is a 3200 g-val alig mertük kézben tartani, annyira picinek tűnt. Kérünk frisebb képeket is!!!!!!

Juj, látom a táblázatban már másodiknak kerültem, de ezek szerint mégis lesznek akik megelőznek. :lol:

Bvica, én nem tartalak gyáva nyúlnak amiatt, mert félsz a császártól. Az igazat megvallva, annakidején én is attól irtóztam, hogy ne kerüljek császárra, inkább kibirom a fájdalmakat. Szerencsére nekem semmi nem indokolta, hogy szükségem lenne császárra, de én akkor is rettegtem még a gonolattól is. Még most sem tudnám megmagyarázni, hogy pontosan mitől is féltem, de most sem szeretnék semmi pénzért császárral szülni. Valószinű onnan ered a félelem, hogy esetleg nem tudom uralni a testem, a fájdalmakat (amik akkor nem is léteznek?) Az tény, hogy ha egyszer szükség van, akkor mindenképpen jó, ha alkalmazzák!

Ezzel el is tűntem, mert már alig birok ülni itt a széken....hátfájás, álmosság....

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Eszter!

Ez szuper hír! Akkor még kaptatok egy kis időt a növögetésre. De látod Juhavex kislánya is ilyen picike súllyal született, ezek szerint nem a te babaád extra apró!

Amúgy gartula Mónikához, nagyon szép kislány!

Már ketten beelőztek :lol:

Az én babaám úgy néz ki jól érzi magát bent. 2 napig voltak enyhe fájdalmatlan összehúzódásaim, amit tegnap a ctg 80-asnak mutatott, de mára leállt. Ennek hatására méhszáj 1 ujjnyira nyitva, már a belső is, de a méhnyak nem rövidült, baba még nem illeszkedett be és az uh alapján a magzatvíz is még átlagos (Sikee, a végére fogy a magzatvíz, enkem si ezért nézték, ezek szerint nálad lehet közelebba szülés mint nálad), méhlepény is jó, nem öreg, baba láthatóan jól érzi magát még bent. A szívhangja viszont alsó határon volt :shock: , csak hogy tudjak miért izgulni, 120 az átlagos pulzusa, ami inkább 140-150 szokott lenni a babáknak, de végülis 120-160-ig írják normálisnak, és amúgy jól reagál a mozgásra meg ilyesmi, szabályos, csak alacsonyabb az átlagosnál. na látjátok az ilyen izgalmak miatt szeretném jobban ha már kint lenne. A lányom a végén alig mozgott és azon izgultam agyon magam, és most már Beni is alig-alig mozog, gondolom nem sok helye van és meg izgulhatok.

Azt mondta a doki hogy ha addig semmi, akkor pénteken újabb ctg és méhszáj vizsgálat, ha améhszáj tobább nyílik vagy rövidül vagy érik akkor lehet szó róla hogy 29 körül indítsák, ha nem akkor meg kell várni november 2-t, vagyis valószínűleg inkább november 1-et és be kell feküdni, mert tovább nem lehet várni.

Mona: Az NST az a CTg viszgálat nyugalmi állapotban végzett típusa. tehát mikor bemész, leülsz és rádteszik a két tappancsot ami a szívhangot mega méhtevékenységet mutatja. Ha nyugalmi állapotban történik akko rnst, ha oxitocyn próba alatt vagy lépcsőzés után akkor terheléses.

Bvica!

Szerintem jól döntöttél! A császártól meg ne félj jobban mint a sima szüléstől, elárulom sima szülés után sem olyan könnyű az élet:) Legalábbis én anno nem vettem, észre nagy különbséget vánszorgásban sima és csaszis teremtársaim között. Csak mi alul voltunk vágva, ők meg kicsit feljebb. 8)

Viki!

Hát az az igazság hogy nem tudom. A gépet vissza kellett adnom ugye, és az ítélet az volt hogy zeta kis időt már kibírom diétával. De így nem tudom ellenőrizni, próbálom betartani, d emilyen az ember ugye, így hogy nincs mérés picit lazábban veszem azért :oops: Persze édességet nem eszem, meg figyelek, de azért csak nem olyan mint amikro mindne evés után mérés volt. A méhlepény öregedését okozhatja a cukor, nálam azzal semmi gond, úgyhogy reménykedem hogy a babánál sem lesz vércukor leesés.

Tegnap már úgy reménykedtem az egész napos viszonylag rendszeres összehúzódásaimmal, erre ma sehol semmi, legalább táguljak már ha nem si indul be a szülés. Anno Emmával kb 1 nap görcsölés után nyíiltam ki egy ujjnyira, tök jó hogy most idáig tul képp fájdalommentesen jutottam, jó lenne még egy kicsit így tágulni,hátha könnyebb szülés lesz.

Ja, baba feje (BPD)94,8 mm ami doki szerint épp 38+2 nap, és jó, hát nem tudom, csajomé 37-38 hetesen 91 mm volt és 35 cm-es fejkörfogattal született, a comcsontja meg olyan hosszú hogy a gép már nem sorolta be hány hetes, xxxx-nek írta ki, tehát több mint 40 hetes :lol: Hát nagyon kiváncsi vagyok hogy ezek után milyen paraméterekkel érkezik a bébi.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, még az éltet hogy max 12 éjszaka 8) Bár most egész jól alaudtam :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó:
BencÚrnak hétfőn 94-es volt a BPD-je.... Éppen betöltött 34. hetesen!! Még a THQ-t mondta a doki, az 97 mm. Súlyt most sajnos nem. Mi lesz itt, ha sokáig bentmarad??? :)
Cukor: Értelek teljesen, én az édességek evését alig bírom ki... Bár a családom nagyon aranyos, kaptam egy rakat diétás Milkát meg cukormentes lekvárt és társait, de hát azért az nem az igazi, hogy nem ehetek reggelire egy jó kis kakaós kalácsot lekvárral, meleg kakaóval!

Szurkolok neked, remélem nemsokára meggondolja magát a baba és elindul magától a dolog. Próbáld megbeszélni vele! :) Én mostanában azt próbálom megbeszélni a mi picinkkel, hogy forduljon fejjel lefelé, ha lehet... :)

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Én nem vagyok nagy édesség rajongó, főleg nem csoki, így azt bírom, nem is kaptam semmi diétás cuccot. Amivel én bűnözni szoktam az a fruktózos tea(imádoma teát, és a diétás nőbvér mondta hogy ha valamit muszáj édesíteni inkább fruktózzal). Na meg néha olyanok pl a vacsi után még ezsem egy almát köztes időben :oops: , amit nem szabadna, mert a gyümölcs is jól felviszi, elvileg két evés között csak húst lehetne enni amiben semmi szénhidrát szinte, de azt nem kívánom :roll: Ja, meg volt hogy egy palacsintát megettem :oops: Elvileg diétás lekvárral egy db még belefér pl vacsinak mondjuk, csak épp az nem elég vacsinak szerintem :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, a 94-es bpd szép enyi idősen, aztán simn lehet hogy csak más alakú a feje. Szülésnél végülis a körfogat számít, van akinek hosszabb de keskenyebb feje van pl. Súlyt nekem se becsülnek, csak a kézzel tapintás alapján mondja hogy szép nagy baba lesz. Állítólag súlyt a gyomor körfogat alapján tudnak becsülni leginkább és a dokim gépe azt nem tud mérni, csak a kórházi. Ő tapintásra mondja hogy 4 kg körüli. De jól emlékszme én még a lányom születésekor a szülőszobában a saját dokimon kívül az ügyeletes+ még egy doki mondta tapintásra hogy szép nagy baba, 4 kg körüli, aztán 3400 gr volt, ami nem kicsi, de nem si nagy. Aztán azt mondták hogy bennem valahogy nagyobbnak nézett ki :lol: Na igen, a 160 cm-emhez.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok :D

Most csak egy gyors kérdés. Amikor azt írjátok, hogy görcsölgettek, akkor az milyen? Ilyen enyhe, tompa de állandó alhasi menstruáció szerű görcsölés? Mert én 2 napja úgy érzem, hogy mindjárt megjön.... :P

Kép
jahra
 
 


Szisztok Lányok!

Régen irtam, de azért ha van időm akkor benézek a fórumba. Én is gratulálok Edéhez és Mónikához!!!

Én a 36 héten járok. Kinlódom az alvással. Kisfiamnál ez nem volt így. Babám kislány lesz és Boglárka lesz a neve. Kisfiam - Barnus - választotta. Bogi sokkal többet feszit és mocorog, csuklik. Tegnap a CTGét újra kellett kezdeni, mert csuklott. Két napja pedig szeret a hólyagomon ugrálni kapirgálni, ami nem olyan kellemes. :roll:

Holnap összekészitem a csomagomat..biztos ami biztos. Apukám ma festette ki Bogi szobáját, ami eredetileg Barnusé volt, de ő közölte, hogy ez lesz Bogi szobája enyém a másik nagyobb szoba és tegyetek fel nekem verdás tapétát. Odaadom a rácsos ágyamat is és én kapok egy új ágyat. Nos ezekután nem volt mit tenni...Barnus megmondta, hogy hogyan lesz a szobaelosztás. Tegnap megérkezett az új "kuckós" ágya, és már abban is alszik.

Sziasztok! Mennem kell, mert Barnus felébredt.
Szenilla (Éva)

Kép


Kép
szenilla
 
 


Sziasztok!

Jahra: Én egy ilyen fájdalommal már felhívnám a dokimat! Főleg az után , hogy nekem a múltkor egyértelmű menstruációs alhasi fájdalommal indult a dolog. Nem akarok vészmadárkodni, de szerintem egy telefont megér a dolog. Hátha korábban akar kijönni a babóca.
Viszont én csak úgy simán nem görcsölgetek, úgyhogy nem tudom a többieknek milyen szokott lenni.

Manó: Hmm, tényleg egy jó kis palacsinta! Megennék egy jó párat. Nekem azt mondta a diatetikus néni, hogy egy palacsinta, ha cukor nélkül kevered ki a tésztáját, az 10-11 g szénhidrát/db. Ajánlotta hozzá töltetnek pl a diétás lekvárt, de mondta, hogy még jobb pl a túró édesítővel kikeverve, vagy pl dió fruktózzal. És akkor abból ebédre lehet enni kb 3-4 db-ot, ha tészta nélküli levest eszel. Így egy kicsit már bíztatóbb, lehet meg is próbálom valamelyik nap húslevessel pl. Vacsorára nekem is nagyon kevés lenne az 1-2 db! :?

Kép
vargaviki
 
 


Na, ezzel a palacsintával igencsak felcsigáztátok az étvágyamat! Pedig jópár napja nem nagyon sok étvágyam volt...
Én ugyan tejes dolgokat nem ehetek, de a palacsintát édesítővel és szódával készítve nagyonis szabad!!! Úgyhogy holnapra már be is ütemeztem!!! :D

Köszönöm mindenkinek a biztatást, már igyekszem barátkozni a császár gondolatával. Voltam a belgyógyásznál is, ő is biztatott, sőt, mondta, hogy ha megszültem kapok másik gyógyszert, aminek kevesebb a mellékhatása és akkor hamarosan én is rendbejövök!!!

Végülis holnapután fogunk költözködni, ma egész nap pihi volt, holnap Anyuval meg a párommal csomagolunk, aztán kedden már végre az otthonunkban aludhatunk!!!!

Kép
bvica
 
 


Sziasztok!

Látom nem sokat irtatok. Elvégre hétvége volt, nem?

El sem hiszitek, hogy a reggel milyen meglepiben volt részünk. Kint hófehér volt minden. Nehéz, vizes hó hullt, a bokrokat, fákat is lenyomta a súly. Kint voltunk, mert ma lehetett egy s más látogatást elintézni, hát ne is mondjam, hogy szinte 3 pár cipőt kellett cserélni, akkora a loccs-poccs. Janka is meg volt lepődve, csak nézte bentről egy jó ideig, hogy kint valami történik.

Jahra, én viszont azt tudom mondani, hogy nem kell rögtön a dokit hivni az ilyen görcsölgetésekkel. Legalábbis nekem már a 24.héttől bizonyos időközönként görcsölget a hasam, de semmi egyéb tűnet nincs. Sőt, már azóta kétszer is azt hittem, hogy szülni fogok, annyira erőteljes volt, és eléggé kitartott szinte egész nap. De ameddig a szülés beindul, addig még történik néhány dolog (magzatviz elfolyás, gyakrabban jelentkező ERŐTELJES fájdalmak).

Valaki változtatott a listán a hétvégén? Remélem szóltok, ha szülni készültök. :lol:

Jó éjt!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Voltunk ismét 4D-n és 1 héttel idősebbnek mérték Hannát :)
Adataink most:

BPD 92 mm
OFD 115 mm
HC 333 mm
FL 68 mm
AC 315 mm

Azt mondta a dokinéni, hogy minden rendben van, jó az áramlás, a köldökzsinór nem okoz galibát, nagyon szép a méhlepényem és fejjel lefelé van. Ja, és most kb 2700 g :) Azt mondta, hogyha kibírja a végéig (és úgy néz ki, hogy jól érzi magát bent :) ) akkor kb 3500-3700 grammal fog születni :)

És tuti kislány. Annyira szépen megmutatta magát... és annyira édes pufi arcocskája és karja van :)

Na jó, abbahagyom az áradozást :)

Milyen borús idő van! Most már tényleg itt az ősz :( Bár ez azt jelenti, hogy nemsokára a karácsony is itt van :)

Palacsinta téma :) Amióta felmerült, azóta nekem is összefut a nyál a számban :) Bár elég sokat sütök palacsintát, mert sokat vigyázunk a keresztgyerekeinkre (ikrek - fiú és lány) és a fiú nagyon szereti a palacsintát :) Múltkor kérdeztem tőle, hogy Lackó nembaj, ha ma is palacsinta lesz? (tudom, hogy imádja :) ) , erre azt mondta, hogy Csss, a palacsintát nem lehet megbántani azzal, hogy nem eszed meg!! :D :D :D

Ugyhogy csajok ne bántsátok azokat a palacsintákat, hanem hamm gyorsan!! :) :) :)

Szép napot Nektek!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!


Ma voltam a csaladorvosomnal,a meghulesre gyogyszert irt de jo lenne addig nem szulni,amig nem gyogyulok meg,hogy nehogy aztan elkapja a kicsi is,miutan megszuletett.
Nagyon gyakran kemenyedik a hasam,de gorcseim nincsenek.Jo lenne tudni mar,hogy mikor szuletik meg.. :roll:
Van meg valaki masodszor szulo koztetek,akinek sokat kemenyedett a hasa es megis ki tudta hordani a kiirt idopontig? Mert nekem az az erzesem,hogy ebben a honapban mar meglesz.. :) Mondjuk az nem lenne gond,mert igy legalabb nem kellene cipeljem november kozepeig..
Veletek mi ujsag? Szult-e meg vajon valaki a hetvegen?
Olyan hideg lett nalunk,kegyetlen szel fuj,visz el mindent en meg csak bentrol nezem,hogy seper vegig az udvaron a szel..

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok

Ma ebédre én is palit csináltam. Diétás lekvárral :)

Babuci, szép méretek. :)

Agizsuzsi, én is keményedek, de szombati CTG semmit nem mutatott :( Csak 10-es)

Egyébként én is ki lennék békülve egy okt 31-i szüléssel. Egyre nehezebben bírom.

Szirom, ha olvasol dobjál képet :)

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?