Picinke
Ha sikerül elhessegetned a kényszert, hogy biztositsd a gyerekek tanitását, akkor ugrásszerűen megnövekszik a jókedved és sikerélményed
Nincs ezekenek a kis gyerkőcöknek semmi egyébre szükségük, mint hogy szép és jó vegye őket körül, család, békesség, öröm és szeretet. A többit pedig megtanulják maguktól, játék közben - benneteket is figyelve. Az már csak bónusz, hogy együtt végeztek háztartási munkákat, süttök kenyeret (sütit), mondókáztok, énekeltek. Persze festeni lehet, agyagozni, sógyurmázni, méhviaszból formázni lehet, ezek jó, egészséges tevékenységek. De én semmilyen feladatot nem oldanék meg, nem vennék ilyen könyveket.
Zsömlét sütöttünk. Kiszórtam a lisztet, összegyúrtam és Dominó is kapott egy darabot a dagasztás közben a tésztából. Hát azt az örömet! persze mindenhová odaragadt, próbálta leszedni, nyalogatta, nyomkodta és visongott a boldogságtól. Pedig csak egy darab ragacsos tészta volt.
Gyezsu
Nem tudom, hgoy van-e olyan szabály, hgoy melyik életkorban milyen babát kell vagy lehet adni a gyerekeknek, ez inkább ésszerűség: egy kisbaba nem tud egy nagy babával mit kezdeni, egy totyogónak is fontos, hogy kézbevehesse, kényelmesen magához szorithassa és cipelhesse a babát, igy az meglehetősen kicsi legyen Egy ovisnak pedig már egy kistestvér-méretű baba is jól jön, hiszen ő már tud anyuka vagy apuka lenni, tudja gondosan ápolni és tud hozzábújni és vigaszt keresni. Szóval Katának akár 50 centis babája is lehet már szerintem. Az arányokat érdemes mindig megtartani életszerűen, figyeld meg, hgoy Kata feje, végtagjai és törzse hogyan aránylanak egymáshoz! Általában úgy van, ugye, hgoy a karok lelógnak a csipő alá, a fej kb. 4:1 a testhez képest ovis korban De persze ez azért változhat. Misunak már lehet akár 30 centis, ha úgy érzed, hgoy megbirkózik ezzel a mérettel. Én Dominónak most még kisebbet adnék, mert ő szereti cipelni a babáit és egy 15 centis pont kézreesik, mig egy nagyobbal még nehézségei lennének. De majd Karácsonyig ez is változhat, meglátjuk
Nem lenne jobb xilofon helyett egy finom metallofon inkább? Félhangokra szerintem nincs szükség 9-10 éves kor előtt - de erről beszéltünk már, pentaton-hangulat