Új privát üzeneted érkezett!

Én a 26-ra szavazok, minél előbb, annál jobb! :)

Szilvi:
[quote]B írta:ébiplüssből lesz a manóm teste. Mi lenne, ha mikrokord lenne a nacija? Az alkalmas?
És ha úgy lenne, hogy a sapi és a naci egyforma anyagból lenne? Az jó úgy?

KépKép
livus
 
 


Mindenkinek köszönöm a reakciót, örülök, hogy nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy nincs ez így jól. Tudjátok, én nem vagyok olyan nagyon jártas a waldorfozásban, de igyekszem megtenni, amit tudok. Ezek a viszonyok azonban nem biztos, hogy nekem valók, de még nem adom fel, hiszen ez az intézmény a miénk is. Egyre többen elfordulnak az "őswaldorfosok" közül, de csak akkor szabad feladni, ha mindent megtettünk, ami tőlünk telik. Erre most teszek egy kísérletet, aztán meglátjuk.
Még egyszer, köszönöm.
Ildikó
ilkamama
 
 


Annyi mindenféle programunk lesz mostanában, hogy én inkább nem nyilatkozom sem varrás, sem kirándulás ügyben. Ha kiderül mikor lesz, és jó, lelkesen csatlakozom.
Lenne egy elvi kérdésem a babával kapcsolatban: még nyáron varrtam egy kicsi puha manót Villőnek (1 éves). Dininek (3,5 éves)egy nagyobb babát szerettem volna adni. De annyira tetszik neki a manó, és többször kijelentette, hogy neki csakis ilyen kell, ne legyen lába, és ne legyen nadrágja, hogy meginogtam. És ugye ezt sokkal de sokkal könnyebb lenne megcsinálnom egyedül is. Csak azt nem tudom, hogy mennyire komoly ez a ragaszkodás. Van benne egy jó adag testvérféltékenység, azt tudom, és azt is, hogy fogalma sincs, milyen is egy nagy baba. Lehet, hogy meglátná és megszeretné, lehet, hogy nagyot csalódna, hogy mégsem kismanót kap, lehet, hogy tökmindegy csak legyen neki is saját babája (folyton elveszi a kiscsaj babáit..., de egyébként is az kell neki, ami a tesójáé...). Na ezen agyalok most.

o
orsko
 
 

 
 

Orsko,
Nyerges Ágnes honlapján van, hog ynagyobb manóbaba pici, láb nélküli manóval. Mi lenne, ha Dini kapna mindkettőt? Tudom, az több munka, de én azt mondanám neki, hogy ő már olyan nagy, hogy kaphatz egy nagy manót, akinek viszont szüksége van egy kismanóra.
h_szilvi
 
 


Nekem a 27.-e is jó, ha az többeknek felel meg, mint a 26.-a. (Amúgy olyan mázlim van, hogy Theo mindkét hétre ki tudta venni azt a 3-3 munkanapot. :))
h_szilvi
 
 


[quote="livus"]
írta:
livus
Szilvi:
[quote]B írta:ébiplüssből lesz a manóm teste. Mi lenne, ha mikrokord lenne a nacija? Az alkalmas?
És ha úgy lenne, hogy a sapi és a naci egyforma anyagból lenne? Az jó úgy?


Már úgy érted, hogy a levehető nacija lenne mikrokordból? Miért is ne? Az úgy helyes, ha a sapi anyaga visszaköszön. Vagy a testét csinálnád kétféle anyagból? Olyat még nem csináltam, de ha jól megy a két anyag egymáshoz, akkor szerintem nincs akadálya.

És bocs. Láttam a kérdést, de amikor válaszoltam, kiment a fejemből.
h_szilvi
 
 


A 27-ével az a baj, hogy nekem az nem jó :(
Akkor én javasolnám, hogy maradjunk a 26-ában. Jó? Ezúton is elnézést azoktól, akik esetleg nem tudnak jönni az időpont miatt, de olyan tényleg úgysem lesz, ami mindenkinek jó.
Akkor eddig Rólatok tudom, hogy jó:
Szilvi
Livus
Indi
Orsko?
Anikó (Laverne)
Betti?
Márti?
Pumama?
Ha valakit kihagytam, bocs..

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Beírtam a noteszomba. :D
h_szilvi
 
 


Eszter, nekünk is jó a 26. !
márti_23
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Nekünk jó a 26.
Ilyen menüt és társaságot vétek lenne kihagyni!

Nem reagáltam még az előző manóvarrásra:
nagyon örültem hogy itt voltatok és számomra is különleges élmény volt ahogy 10 anyuka körbeüli az asztalunkat, mindegyik ölében egy-két kisgyermek, a pici és nagy kezek egymásbakapaszkodnak, a gyertya ég és Indi énekel. Nehéz ezt szavakban visszaadni.

Betti
wedabetti
 
 


Szilvi: köszi!!! Akkor mikrokord lesz a naci és a sapi! :) De jó!

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Sajnos rohanok, remélem mostmár végre mi is eljutunk hozzátok.
Indi, nagyon örülnék, ha segítenél! Az Anya taníts...-ról már többször hallottam, hogy nem jó, nem is sokat használtuk. Viszont a bolti gyerekújságokról is ezt hallom, a feladatosokról. Hogy nem jók azok a feladatok, stb. Milyen jó lenne érteni a zenéhez, a festéshez...

http://varosligetimuterem.hu/start.php?menu_id=1
picinke
 
 


Sziasztok!

Ha még emlékeztek a pinanínó miatti vívódásaimra, akkor most következik a folytatás. Akkor ugye abban maradtam magammal, hogy nem kell még nekünk a pianínó, ami azon egy gyereknek jó, azt egy xilofon is tudja, és a xilofon legalább természetes, "emberi" stb. Ma bementem barátnőmhöz a hangszerboltba, mert karácsonyra szerettem volna már előjegyezni azt a xilofont, hát erre majdnem lekéstem róla (Kóreából hozzák, és karácsonyig nem lesz már több szállítás), az utolsó utáni darabot sikerült megvennem. (Félre lett téve, de nem vitték el.) De nem vagyok azért kibékülve vele. Mert gyönyörű hangja van, behangolt, két oktávos (alsó gétől), két soros (félhangok - "fekete billentyűk" - vannak a párhuzamos sorban), de egy sárga műanyag tokba van mindez beépítve. Szerintetek ez mennyire gáz? És a félhangok mennyire fontosak? Ezeken gondolkodom, és nézek majd még máshol is xilofont, Katicában is voltak gyönyörűek (persze drágábbak, de most nem ez a fontos), de abban nem vagyok biztos, hogy ilyen szép hangjuk volt, félhangok meg tuti nem voltak rajtuk.

A másik kérdésem a babákra vonatkozik. Indi, le tudnád írni, hogy is van ez? Hogy hány évesnek mekkora-milyen baba, milyen arányokkal, és miért? Mert Katának most egy nagy készül, az lesz az Álommanója, de Misunak, meg egy éves unokaöccsnek kicsi manó kéne, ugye? És azt értem, hogy addig nem szabad látnia, amíg nincs kész, de ha megkapja, akkor már lehet mondani, hogy ezt anya varrta, vagy az eredetről mélyeket kell hallgatni? És egy technikai kérdés: a mellkasától lefele kell egy anyag, ami a teste-lábai lesznek, és amire azt mondtátok, hogy a kékfestő anyag vékony. Lábfeje nincs, ugye? Az ugyanabból van, mint a láb. Vettem egy lila anyagot - lehet, hogy az is vékony lesz, majd megmondjátok. Én egy kékfestő ruhácskát szeretnék a babának, ugyanolyan kendővel a fején. De a hajának kellene még fonal?

26-án nem tudok menni, viszont nálam van a közös gyapjú, meg a testanyag. Hogyan tudnám eljuttatni hozzátok?

GyeZsu

GyeZsu
gyezsu
 
 


Picinke :) Ha sikerül elhessegetned a kényszert, hogy biztositsd a gyerekek tanitását, akkor ugrásszerűen megnövekszik a jókedved és sikerélményed :wink: Nincs ezekenek a kis gyerkőcöknek semmi egyébre szükségük, mint hogy szép és jó vegye őket körül, család, békesség, öröm és szeretet. A többit pedig megtanulják maguktól, játék közben - benneteket is figyelve. Az már csak bónusz, hogy együtt végeztek háztartási munkákat, süttök kenyeret (sütit), mondókáztok, énekeltek. Persze festeni lehet, agyagozni, sógyurmázni, méhviaszból formázni lehet, ezek jó, egészséges tevékenységek. De én semmilyen feladatot nem oldanék meg, nem vennék ilyen könyveket.

Zsömlét sütöttünk. Kiszórtam a lisztet, összegyúrtam és Dominó is kapott egy darabot a dagasztás közben a tésztából. Hát azt az örömet! persze mindenhová odaragadt, próbálta leszedni, nyalogatta, nyomkodta és visongott a boldogságtól. Pedig csak egy darab ragacsos tészta volt.

Gyezsu :) Nem tudom, hgoy van-e olyan szabály, hgoy melyik életkorban milyen babát kell vagy lehet adni a gyerekeknek, ez inkább ésszerűség: egy kisbaba nem tud egy nagy babával mit kezdeni, egy totyogónak is fontos, hogy kézbevehesse, kényelmesen magához szorithassa és cipelhesse a babát, igy az meglehetősen kicsi legyen Egy ovisnak pedig már egy kistestvér-méretű baba is jól jön, hiszen ő már tud anyuka vagy apuka lenni, tudja gondosan ápolni és tud hozzábújni és vigaszt keresni. Szóval Katának akár 50 centis babája is lehet már szerintem. Az arányokat érdemes mindig megtartani életszerűen, figyeld meg, hgoy Kata feje, végtagjai és törzse hogyan aránylanak egymáshoz! Általában úgy van, ugye, hgoy a karok lelógnak a csipő alá, a fej kb. 4:1 a testhez képest ovis korban De persze ez azért változhat. Misunak már lehet akár 30 centis, ha úgy érzed, hgoy megbirkózik ezzel a mérettel. Én Dominónak most még kisebbet adnék, mert ő szereti cipelni a babáit és egy 15 centis pont kézreesik, mig egy nagyobbal még nehézségei lennének. De majd Karácsonyig ez is változhat, meglátjuk :wink:

Nem lenne jobb xilofon helyett egy finom metallofon inkább? Félhangokra szerintem nincs szükség 9-10 éves kor előtt - de erről beszéltünk már, pentaton-hangulat :lol:
indianyo
 
 


Ja, ha kendője lesz, akkor haj is jó lenne, igen. Testanyag Eszternél is van, gyapjút msot nem tudom.

Tényleg: anyagi ügyeinket rendezni kéne, ki kinek mennyivel jön gyapjúért és testanyagért?
indianyo
 
 


Szia Vikó, köszi! Anyagiak: ez már szerintem annyira gubanc, mert mindenki a közösbe adta a sajátját, hogy részemről nem kérek senkitől semmit a testanyagért - én meg másnak a gyapjúját használtam, és azért sem fizettem.

Hát izé... Misu boldog tud lenni egy babatenyérbe is kicsi porcelán cicától, és sétálni cipel egy nálánál nagyobb szőrmók macit. (Ami a lakásból kilépve úgy néz ki, hogy anya felveszi Misut az egyik kezébe, Misu öleli macit, ilymódon anya felveszi Misut a másik kezébe :)) Nade egyelőre készüljek el Kata Álommanójával - ami kendősen már nem is biztos, hogy Álommanó lesz...

Amit vettem, az is metallofon, pontatlanul fogalamztam :). Emlékszem a pentaton fílingre, nem értettem már akkor sem, mert még a régi stílusú népdalaink sem pentaton hangsorúak. A "fekete billentyűk" már tényleg vitatható, de pl. ha egy fríg dallamot szeretnék lejátszani (l. régi zsidó dallamok), de akár egy régi magyar táncot, ahhoz már szükség van rá. Ha valaki tud Waldorfos zenei továbbképzést, szóljon :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


26-át még fixálom idehaza, de jó lesz sztem:) Vonattal mennénk, 9 körüli vonatindulás elképzelhető. Hmm?

Szilvi! Én múltkor lemaradtam a babavarrással, ott tartok, hogy megkötöttem az állánál a madzagot, majd segítesz?

klári /puma
pumama
 
 


Klári :) 9-es vonat nekünk is nagyon jó lesz - Nyugatira gondoltál?
Babafej maitt ne aggódj, sokan még el se kezdték, úgyhogy szép lassan haladunk :)

Képzeljétek, ma kivonult a tévé a Ringatóra, még a végén hiresek lesznek a gyerekeink :)
indianyo
 
 


jaj, szóval hogy anya magához szorít egy Misut (egyik kéz) meg egy hatalmas szőrmók macit (másik kéz), miközben Misu és maci is egymásba vannak gabalyodva.

Vikó, és mikor lesztek adásban?

Kirándulás miatt nézegettem most a hétvégi időjárást. Hát...

GyeZsu
gyezsu
 
 


Kép
itt tartok :D
a haja és a szemei még nem véglegesek. kap majd egy kertésznacit is.[/img]

KépKép
savitri
 
 


Hú Savitri, ez gyönyörű..Jöttök jövő pénteken? Úgy megnézném élőben..

Itt a vasúti menetrend hozzánk. Van 9 órás vonat :)

http://www.elvira.hu/elvira.dll/xsl2005 ... x=103&y=35

Nálunk van még valamennyi gyapjú, de nem tudom, hogy elég lesz e. Meg testanyag is van. GyeZsu, én sajnos nem tudok elmenni az anyagokért, nagyon messze vagytok :( Nem jár valaki arra addig, aki ide is jön?

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Savitri,
ez olyan szép!!!!!!!!!!!!! Nagyon ügyes vagy! EGyáltalán semmi "első baba"-s nincs rajta, nagyon édes!
Én is megtapiznám élőben szívesen, ha el tudod hozni. A szeme is úg ytűnik, hogy tökéletes: jó helyen van, megfelelő méretű, minden!
Gratula!
h_szilvi
 
 


Ha más nem, én el tudok ugrani értük. Gyezsu, mikor NEM jó nektek (pl. elutazás miatt)?

Klári,
ahogy Indi mondja: mindenki máshol tart, semmi gond.
h_szilvi
 
 


Ja igen, én aznap szétszórom a nagyokat, majd Óbudáról Angyalföldön keresztül megyek ki Eszterékhez. Becsücsül valaki? Márti, ti ismét?

Eszter, majd útleírást kérünk szépen!
h_szilvi
 
 


Savitri, de édes kicsi aranyos :)

Szilvi, hát ha lehet, csatlakoznék ismét. Ha lehet... Köszi
márti_23
 
 


Persze, mindenkinek írok majd privit útleírással, csak gondoltam még várok kicsit, hogy összejöjjön a "létszám" :)

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Márti,
lehet, persze. Mejd megbeszéljük, hol veszlek fel. Nem Óbudán. :wink:

Eszter,
persze, ráérsz, csak nem bírtam visszafogni az ujjaimat, amikor ezt akarták írni... :P
h_szilvi
 
 


Savitri: GYÖNYÖRŰ!!!!!! Ügyes vagy! (és gyors) :)

Eszter: olyan szuper új vonatok járnak felétek? Remélem, igen! Még sose ültem olyanon! :)

Ha kell gyapjú, tudok vinni valamennyit.

KépKép
livus
 
 


Úgy tűnik 26. nekünk is jó :) dejó :)
Eszter, nálam van egy adag gyapjú, amit te vettél, azt ki szeretném fizetni.
És nagyon kellene testanyag, van még???

o
orsko
 
 


Sziasztok!

Hát a sors úgy hozta, hogy ma összefutottam Bettivel Csillaghegyen, és a Leni-féle gyönyörű gyapjút, ami a kocsiban maradt, odaadtam neki. Még egy zacsi gyapjú + a testanyag nálam van. Ha erre szükség van, akkor Szilvi, viheted, amikor biztosan itthon van valaki, az most péntek (holnap), valamint a 25. csütörtök du. De ha felhívsz, több időpont közül válogathatsz, vagy ha priviben megírod a számod, én is tudok szólni, amikor elmegyünk.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Livus,

meg még aki tömegközlekedik, vonatozik. Nem akarok pofátlan lenni, ha vki úgy érzi, hogy neki most nem annyira jó bkv-zni, meg vonatozni, fölajánlom a lestoppolt helyemet a Szilvinél. (Szilvi remélem, nem baj.)
márti_23
 
 


Márti,
nekem teljesen mindegy, ki jön. :)
Csak gondoltam, felajánlom előbb neked, a precedens jogán... :P

Gyezsu,
holnap 1 óra körül? Vagy pont akkor mégy oviba/ebédeltetsz/fektetsz? Mondjuk maradni nem maradnánk, csak beugranék és kész. Ha ez nem jó, akkor majd egyeztetünk.
h_szilvi
 
 


Márti :) mi szeretünk vonatozni :)

Szávitri :) hát ez gyönyörű és de boldog lesza gazdája :) Látom, inspirált az Aprók Háza :)
indianyo
 
 


Szilvi, Kata holnap nem megy oviba (péntek mama-nap :)), úgyhogy itthon leszünk, én is visszaérek addigra a tanításból, de ha hosszabb kimenőt kapok :), akkor is ittlesznek - a csomaggal együtt :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


Bpcsánat, nem voltam netközelben délelőtt, így nem mentem felétek. :oops:

Majd beugrom valamikor, rendben? Mindjárt elküldöm a tel.számomat.
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Szerintem nekünk is jó a 26!
Én sajnos sehol nem tartok, még fejem sincs és anyagom sem. :(
A héten szerettem volna menni vásárolni, de nem jött össze. Itt Bp-en hol lehet testanyagot kapni, vagy esetleg van még valakinek, akinek nem kell?

Orsi
osoa75
 
 


Savitri!

Nagyon irigykedem, ha én itt tarthatnék! :(
Gyönyörűűűű!

O
osoa75
 
 


Aki vonattal jönnek, a 9.00-esre ülnénk fel, de megy 9.30-kor is, ha az sokkal kényelmesebb valakinek. (igazából nekünk is az lenne a jobb, csak annyival később érünk ki)
Szóval visítsatok, ha inkább 9.30. Jó lenne együtt menni :)

Hú, bébiplüsst is kellene szereznem, de nem tudom, megyek-e méteráruba addig. (ez bárhol kapható?)
Testanyag nekem kell, stipstop :D

klári /puma
pumama
 
 


:D Esztercica, lányok, én is úgy szeretnék varróasszony lenni, csatlakozhatnék/nánk hozzátok 26-án?
Arra gondoltam, h egy picike asztali manót kezdenék el - pl egy répácskát-, ha sikerülne addig szép színes filceket szerezni....
Anna
kannácska
 
 


Klári!

Mi sztem vonatoznánk, Balázs nagy örömére :D

Orsi
osoa75
 
 


Lányok, még valamennyi gyapjút és sok testanyagot Szilvi visz majd, viszont ha bébiplüsst vesz valaki, én is kérnék olyat, ami kékfestő ruhához jól megy :)

Szerintem ha hétfőn csak ennyire lesz rossz idő, mint most, mi elmegyünk kirándulni. Majd megírom a paramétereket, és akkor lehet csatlakozni - apástul :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szilvi, Indi vagy valaki, segítség!

A lányom manóját fésült gyapjúval tömtem, mert csak azt kaptam, és most jön ki a plüssön keresztül. Mit tudok vele csinálni??? Nyilván szétszedni, de aztán? Ki tudom szedni az anyagból a gyapjút vajon? És cseréljem le teljesen tömúgyapjúra, vagy ha csinálok egy "bélést", egy belső testet neki, úgy is jó?

Pindi
pindi
 
 


Pindi,
jé, :shock: én ilyet még nem is hallottam. Már a varrásoknál jön ki, vagy az anyagon keresztül szublimál kifelé?????? :shock: Valszeg újra kell tömni. De... nagyon furcsa. Nem tudom, ne haragudj. :oops:
h_szilvi
 
 


Hú, ilyennel már volt dolgom, a háztartási vatta szokott ilyet csinálni de gyapjúval még ilyet nem tapasztaltam. Úgy tűnik, az újratömés elkerülhetetlen :(
indianyo
 
 


Az anyagon keresztül. Ezért kérdem, hogy vajon ki lehet-e szedni belőle teljesen a finom szálakat? :shock: Bár talán ha kimosom az anyagot (miután lebontottam a babáról), akkor a gyapjú összeáll és le lehet szedni valahogy, esetleg kefével?
Áááá, olyan bosszantó!

Ha esetleg nem a gyapjú, hanem az anyag hibája, akkor Livus, figyelj majd a bordó plüssre, mert az volt. :?
pindi
 
 


nézzétek mit találtam

hát én sajna 26-án nem megyek :(
27-én reggel ugyanis költözünk.

viszont belelkesültem, hátha elkészülhetnék a lányomnak egy nagyobb öltöztetős babával karácsonyig :P
na majd meglátom
savitri
 
 


még nem tudom, hogy megyünk-e 26-án... ha megyünk, viszek plüst, mert az van egy kevés. és engem is vonz a vonatozás, csak a hazafelé út nem....

o
orsko
 
 


Így van valahogy a fej, ugye Szilvi?

http://www.hobby-handarbeit.de/waldorfp ... macht.html

Orsi
osoa75
 
 


Meg a a testrész is?

O
osoa75
 
 


Bocs, hogy csak most írok, suli volt.
Kannácska, gyertek bátran, van még olyan aki csak most csatlakozik.
Orsko, ha jöttök, sztem lesz elég testanyag, ha nem, az 10 percre van a bolt, ahol azt is meg gyapjút is lehet venni, de tuti elég lesz.
Savitri :( sikeres költözést!!

Eszter

Kép
esztercica
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?