Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pandi
Koszi, hogy beírtad a tábliba az adatokat.

Vikci
Ne aggódj a hátrahajló méh miatt. Nekem is az van. Bár igaz, hogy most 10 hónapba telt, míg Bálint bekoltozott a pocakomba, de Ádám elsore sikerult.

Lehet, hogy Katucinak igaza van a farfekvést illetoen, mert nekem Ádám farfekvéses volt, és esze ágában sem volt megfordulni, ezért sajnos tervezett császárom volt.
20. héten, mikor voltam Uh-n, Bálint is farral volt. Persze a 30. hétig még van ideje megfordulni. Hétfon megyek, kíváncsi vagyok mi a helyzet, mert én most is úgy érzem, hogy farral van, mert álladóan lent érzek tobb és erossebb mozgást, amit gondolom a lábával csinál. :wink:
Vendég

Köszi mindenkinek a jókívánságokat!!Nagyon jó volt az esküvő, 92-en voltunk, és reggel fél 6-ig mulattunk!!! :D Sajnos a Manó megszenvedte most az utóbbi 2 napban nagyon fáj a hasam alul, és a két combom belül.Elég fura érzés!!A doki B6-ot javasolt, és sok pihenést!Azt mondta ha görcsölgetek azonnal be kell feküdnöm a kórházba, és infúziós kezelés... :oops: Picit rámilyesztett, úgyhogy most jó kislány vagyok, és sokat pihenek!!!!Megyek is,pihenek egy kicsit!!!Remélem mindenki jól van!!!Jövőhét szombaton megyünk 4 D-re!!!! :D :D :D :D :D

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Zsu! nagyon szépek vagytok a képeken! :) Legyetek nagyon-nagyon boldogok!!! Szerintem izomlázad van. ;) De tényleg pihenj, sőt én azt mondom feküdj, sokat! HOgy picit megpihenhessenek a babát tartó izmok is.

Pandi, megy a drukk!!! Kérlek, Ricsit vedd majd ki a nevek közül! (Mintha a múltkor mr nem lett volna ott...) Köszi. :)

Az én méhem is hátrahajló, valóban a teherbeesést nehezítHETi. Carpediem, én is lent érzek inkább mocorgást, pedig fejjel lefelé van a kis drága! Szerintem háttal van, és úgy löködi magát a hasam felé, azért.

Voltam ma védőnéninél: eddig +3 kiló. Ezt meg is érdemlem, hiszem talán én indultam a legnagyobb súlyról, ez így igazságos. :lol: És képzeljétek, mi történt!!! A védőnő, aki ugye mindenért paráztatja az embert, egyáltalán nem akadt ki a cukromon. Azt mondta, nem vészes! Sőt, azt is mondta, hogy azért egyek vitaminokat: többek között szőlőt, körtét! Ha ő ilyeneket mond, akkor tényleg nem lehet vészes! :lol: :lol: :lol:
Útközben vettem néhány rucit is. Hazafelé meg megfogadtam, hogy pénztárca nélkül fogok közlekedni, mert ennyi ruhát nem is lehet egy gyerekre ráadni!!! :D

meri

Ja, valaki közületek próbált már behallgatózni a bébilakásba??? Itt most írja a vonalzóm is, hogy akár már hallhatnánk is, de nekünk nem megy.
Erről jut eszembe: nálunk a védőnő nem néz szívhangot meg ilyeneket. Miért nem?????

meri

Már csak 98 nap!!!!! Uramisten!!!! :oops:

meri

Na ez az utsó, aztán eldugulok. Egy nagyon klassz oldalt ajánlott ma a védőnőnél egy anyuka:
http://www.szoptatasert.hu/index.php?inf=nyito

meri

Még valami eszembe jutott. :oops:
Azt mondtam már nektek, hogy a Magne B6 helyett (akinek a b6-ra nincs szüksége, mint általában), lehet szedni Mg-citrátot is? Ebből napi 1 elég, és a 10 db-os csomag recept nélkül 350 Ft körül van, receptre meg talán 140. Azért hosszú távon nem mindegy, ha kiszámoljátok. (Az egyik 3-4-5E Ft havonta, a másik meg ezer sem.)

meri

Sziasztok!

Pati!
Bennem most tudatosult. hogy 2 különböző börze lesz, egyikre tényleg érdemes lenne elmenni. Nincs valakinek erről tapasztalata, hogy melyikre?

Vikci!
Nekem is hátrahajló méhem van!

Meri!
+3 kg? Az jó! Én már 5-5.5 kg-nál tartok, de nem különösképp zavar, mint ahogy a múltkor is meggyőződhettél róla, amikor bevágtam azt a szép szelet sütit a SOTE-n :oops:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Pandus!
Megy a drukk! Várjuk a beszámolót! :wink:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Panda!

Én is várlak nagyon! :wink:

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Nektek nincs ma egy kicsit rossz kedvetek. Vag ynem vagytok kedvetlenek? Mert én nagyon. Ettem is egy kocka csokit. De nem változik sajnos a helyzet. Na mindegy nem akartam senkit lehúzni az életéről. :lol: Inkább mosolygok egyet.

Igen Verához csatlakozva nekem is az a kérdésem, hogy meyikre börzére érdemes kimenni?

Carpe,

köszönöm a hozzászólást neked is. Remélem most nem költözik belém az ördög és nem beszélem be magamnak a rosszat.

Meri,

jól van akkor megnyugodtál, hogy minden rendben van. A mi védőnőnk sem szokott szívhangot nézni. Ezek szerint ez nem szokás. De a dokim mindíg megnézi igaz, hogy UH-val.

Zsu,

vigyázz magadra nehogy etanolos infuziót kelljen kapnod. :lol: Állítólag azt adnak a kismamiknak ha nem múlik a görcs. Ettől aztán a kismamik jókedvre derülnek legtöbbször. Ha van otthon egy kis finom likőr vagy bor. Azt is kortyolgathatsz persze csak csínján. :lol: Ezt egy doki mondta a Sotén az előkészítő tanfolyamon. Nem én találtam ki.
Pihengess! Okés! :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, ha ez megnyugtat, én sem vagyok ma formában. :? De én azt hittem, ez egyéni. :D

Zsu, azért arra ügyelj, hogy ne egy felest nyomjál be! :lol: Égetett szesz nem jó!!! De egy-egy pohárka bor tényleg jót tesz. Bár én továbbra is azt gondolom, leginkább egy pár napos pihi (ekvés) lesz a megoldás!

meri

Börzék:
Gordont várván voltam a Kismama által szervezett börzén, a naplóm szerint akkor, 5 éve 30000 Ft-ot költöttem és 150-200 ezer Ft értékben vásároltam be. :shock:
Gordonnal, babakocsival is jártam ott, de az agyrém a tömegben :? pocival nem volt gáz pedig féltem, de mivell csupa pocis, figyelnek rá. Apukát vinni csak szadistáknak érdemes, nagyon megterheli őket!!!
Itt igazából megunt, kinőtt, nem használt, de HASZNÁLT dolgok cserélnek gazdit. Mint egy nagy turi vagy bolhapiac! Nagyon ügyesen ki kell fogni, ugyanazt óriási különbséggel kaphatod meg, van, ahol egy használt rugiért valaki elkér 300-500 Ft-ot vagy többet, mások márkás cuccokat minden db 100 Ft-tal hoznak ki...
Vigyázat, asszem évente 2x (??3x) van, tavasszal lesz csak a következő! Börzék máshol is vannak, én nagyon sokat jártam, de ez messze a legnagyobb.

A SYMA más dolog, itt cégek lesznek, akik bemutatják illetve gondolom árusítják is a termékeiket. Érdemes megnézni a tematika mellett a kiállítói listát is. Szerintem ez sokkal apucibarátabb hely..Ja, egyébként cégek, készítők (ruha) a Börzén is bőven vannak.

Azt döntsétek el, hogy mikre vagytok inkább kiváncsiak, mit kell még beszerezni és akkor talán, a fentieket figyelembe véve el tudjátok dönteni, hova érdemes vagy szeretnétek menni.

Bocsi, ha kicsit elfogultan írtam, azért igyekeztem objektívan is beleírni mindent amit lehetett :oops: :lol:

Szóval velem majd a Börzén lehet találkozni, de nem érdemes rám köszönni se, mert olyankor nem látok és nem hallok.....

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

mpart,

köszönöm szépen az infót. Szerintem én is a bőrzére megyek ki. Szeretem a kihívásokat.

Vera,

te melyikre mennél szívesebben? Én a börzére. Itt is biztosan jó anyagú rucikat lehet venni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikcy!

Én ma tiszta idegbeteg vagyok, nagyon feszült, és minden apróságon marhára berágok és szegény gyerkőcömmel is egy csomót kiabáltam már :( :( :( :(

Meri!

Örülök, hogy megnyugtatott a védőnő cukor ügyben! :) A 3 kg nagyon jó !!!!!!! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszönöm mindenkinek a drukkokat :D
Minden rendben normális a lötyi a pociban :D Dóra jól van(még mindig kislány :lol: ) már kb. 830 g korának megfelelő méretekkel :D Most azért így jobban érzem magam. Mégegyszer köszönöm :wink: méhszáj is zárt teljesen.
Vendég

Pandácska!

Örülök, hogy minden rendben van Veled is és Dóra babával is! :D Akor most nyugi, és élvezd a terhességet! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

akor= akkor :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pandácska,

ügyes ez a baba. Gratula a vizecskéhez. Ezt egyébbként UH-val mérik? Nekem még sose nézte meg a dokim, hogy mennyi az annyi.

De lehet, hogy a 28.héten amikor megyek hozzá meg fogja nézni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Tuti nézték eddig is csak ha normális akkor nem mondják. Az a jó :wink:

Viki,
Az lesz :D azért eddig is nagyon élveztem csak jobb azt hallani hogy minden rendben.
Vendég

Pandi, nagy gratula!!!! (amúgy tudtuk, hogy minden rendben)

Tyűha, már mekkora nagylány!

Azért irigyke vagyok, egy ekkora baba már nagy baj esetén is életben marad (ne kerüljön sor kipróbálni egyikünknek sem!!!!!), de már nagyon várom én is, hogy mihamarabb eljussunk ehhez a (24 hetes) fordulóponthoz...

Kép
Kép

mpatr

Panda, akkor most egy kicsit megint fel lehet lélegezni! Úgy megnyugszik ilyenkor az ember, nem? :)

meri

Panda!

Gratulálok a jó eredményhez! :wink: Milyen nagy már Dóra baba. Olyan jó neked, hogy ismét láthattad. Nekem olyan, mintha sose jönne el a szerda. :?

Lányok!
Ti tudjátok, hogy mikortól hall a Pocaklakó? Azt olvastam, ha komolyzenét hallgat a baba, akkor jobban fejlődik a kis agyacskája. Ti mit tudtok erről?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Meri,
Igen azért jobb azt hallani a dokitól hogy minden rendben van. :D

Beszélgettünk a dokival egy kicsit a szülésről is persze mondtam hogy még szeretnék várni 14 hetet :D de azért lassan itt lesz az is. Majd ő ajánl nekem egy jó szülésznőt. Lányok ti fogadtok?

Pati,
Igen megértelek én is vártam a 24. hetet mert azt olvastam ilyenkor már van egy pici esélye.

Chris,

Azt hiszem a 16. hét környékén már hallja az anyai szívdobogást de a fülreceptorok már elöbb is kialakulnak. Amúgy ez a szívdobogás tényleg nagyon érdekes met Réka babát ha a bal oldalamra teszem és sétálgatok tényleg megnyugszik sőt elszundizik :D olyan édes ilyenkor mindig mondom neki hogy most kettő szívecském is van :D

Eszter,

Örülök hogy akkor nálatok is rendeződött a dolog!! Bocsi hogy figyelmetlen voltam :oops:
Vendég

Sziasztok!

A 18-20 .héten már hallja a külső hangokat is. És ebben van valami, ha zenét hallgatsz azt meghallja és ha kibújt lejátszod neki itt kinnt is akkor még lehet, hogy el is alszik rá. Én is már alig várom a CD-t amit Vera ír nekem.

Lányok én ma is meg tegnap is elkezdtem remegni. Ilyen belső remegés van bennem a vérnyomásom normális.115/65 65-ös pulzus. És ma megyek Gödöllőre temetésre is. Egy kicsit tartok tőle.
Nem érzem az erőt.

Szülésznő

Igen én fogadok. A szülésznővel a 28. héten veszem fel a kapcsolatot. Az orvos feladata az, hogy végigkövesse a szüléshez vezető utat a szülésznőjé pedig az, hogy a szülést. Remélem nem lesz szükség a dokira sem. Főleg ha gátvédelemmel szülök. Ez majd kiderül. A másik gondolatomat pedig nem is írom le. De gondolom gondoljátok, hogy mire gondolok. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Panda, én is fogadok szülésznőt. Ha belegondolsz, lényegesen több időt tölt veled a szülés alatt, mint az orvos. Szerintem nagyon meghatározó a személye. Én is a 30. hét környékén fogom vele felvenni a kapcsolatot.

meri

Vikci,
Hű én nem tudom hogy mire gondolsz :roll: leírod? Amúgy egy normális szülésnél a szülésznőnek van a legnagyobb feladata szóval tényleg jó ha van egy fogadott. Kitartást a temetéshez csak nyugodtan!!!!!

Többiek merre vagytok?
Vendég

Hello!

Jelentkezem :-)!

Pandi!
Örülök, hogy minden oké a magzatvízzel.

Szülésznő téma:
Én fogadnék, de még fel kell térképeznem a terepet, hogy egyáltalán itt Sopronban hogy állnak ehhez a dologhoz, meg hogy a helyi szülésznőket meg lehet-e fogadni, vagy "idegen" szülésznőt beengednek-e. Nem tudom. Ezt még ki kell puhatolnom.

Nálatok mi a helyzet mozgás terén? Nálunk két napja "Activity-show" van a pociban, a kis Lili-babánk meg sem áll. Éjjel szerencsére aludt, de ahogy felkelek - 7-kor - ő is hirtelen felébred és őrült rugdosásba kezd. Kb. 3-4szer áll meg napközben, de akkor is csak 10-15 percre, majd újra kezdi.
Tegnap pl. csuklott fél órát, majd körbeúszta a hasam, rugdosott, ugrált, ütögetett, feküdt a hólyagomon- nagyon kellemes érzés volt :) - és még este 10-kor is kalimpált össze-vissza.
Nem tudom mitől lett hirtelen ilyen aktív. Eddig 2-3 alkalommal szokott kb. fél órákat mocorogni, de most nagyon beindult.
A Doppler-t is kétszer jól megrúgta tegnap :-) Gondolta, hogy hagyjuk már őt békén ilyen mindenféle kütyükkel :D :lol:

Azért én örülök, hogy ennyit mozog, olyan fantasztikus érzés, csak aggódom, hogy nem túl sok ez egy kicsit???

Vikci!
tudjuk mire gondolsz, ne gondolj rá :D

Tegnap elkértem végre az AFP eredményem, mert legutóbb olyan káosz volt a terhesgondozóban, hogy a dokim is meg én is jól elfelejtettük.
Csak nem igazán értek rajta mindent. Bár rá van írva, hogy negatív, meg hogy 1:10000-hez a megbetegedési arány, stb. stb., csak nem tudom az értékeket hová tenni. Mindegy, nem foglalkozom vele, ha azt mondták, hogy oké, akkor oké :D meg az UH-n is minden oké volt.

Amúgy maga az AFP-m 0,76 lett. Lányommal is ilyen alacsony volt, kb. 0,78, úgy látszik nálam bejött, hogy alacsony AFP=kislány.

Egyébként kezdek feledékeny lenni. Ti hogy vagytok ezzel? Annyi minden eszemben van, hogyha megyek a dokihoz megkérdezem, de mikor ott vagyok, csak a fele jut eszembe. Aztán hazafelé szépen eszembe jut, hogy jaj még ezt is, meg azt is meg akartam kérdezni.... :oops: :lol:
Legközelebb felírom egy papírra, és berakom a kiskönyvembe. :-)

Képzeljétek, ugye nálunk a védőnő megméri a Sy-Fu távolságot. A dokim teljesen le volt nyűgözve, hogy micsoda felkészült védőnők vannak a kisvárosokban, mert hogy ő már Sopronban 5 éve nem látott ilyet a kismamák kiskönyvében! Agyon dícsérte a védőnőmet. (pedig nem csípem annyira, bár ha akar tud normális is lenni.) Majd legközelebb megmondom neki, biztos marha büszke lesz magára.
Egyébként Sopronban sem néz a védőnő pl. szívhangot sem, csak beírják a kiskönyvbe, hogy oké.
Úgyhogy ezek után nem csodálkozom, hogy ti is írjátok, hogy nálatok nem néznek ilyen dolgokat.
Főleg szerintem nagyvárosokban erre nem igazán van idő, meg energia.
Itt egy védőnőre jut kb. 2-3 kismama egyszerre, szóval mindent alaposan végig tudnak csinálni. De ahol 10-15 kismamával kell havonta foglalkozni, ott szerintem amit nem muszáj, azt nem is fogják elvégezni.

Így egy szuszra elég is ennyi :D

További szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Pandi és mindenki szülésznő-ügyben:

a szülésznő szerepe magánál a szülésnél ezerszer fontosabb, mint az orvosé.
Ha tehetitek (20-40 ezer Ft) akkor MINDENKÉPPEN fogadjatok.
Vigyázat, az igazán jó szülésznők általában már most is csak április körül tudnak szülést vállalni, mielőbb keressetek, kb. 20 hetestől nyugodtan lehet!!!
A szülésznő segít, masszíroz(hat), ötleteket adhat, a párodat navigálja, mit tegyen, és sokkal hamarabb észreveszi, ha baj van, mint a doki!!!

Kép
Kép

mpatr

Kata, Biankánk is nagyon sokat mocorog. Ő is így kezdi a reggelt: ha kinyitom a szemem, nem hagy békén addig, amíg fel nem kelek. :D Mondjuk tegnap elég rossz napom volt, és valahogy ő is nagyon keveset mocorgott. Szinte csak akkor mozdult, amikor arra kezdtem gondolni, úristen, ez a gyerek ma még szinte meg sem mozdult. :D
Nálam a feledékenység már nem új téma. :lol: Nekem van egy nagyon picike kis füzetem, és ez elejétől kezdve abba gyűjtöm a kérdéseimet. Külön a dokinak, külön a védőnőnek stb. Oda szoktam felírni azt is, amit mondanak. :D Így vissza tudom keresni. És ez a füzet benne van a könyvecskémben.

meri

Meri, ez a füzetecske nagyon jó ötlet! Azt hiszem én is bevezetem a dolgot, így tuti nem marad ki egy kérdés sem! :-)

Aki még nem vett szoptatós párnát, annak ajánlanám a www.szopiparna.hu oldalt. Múlt héten rendeltem, hamar meg is küldték. Most van mindenféle akciójuk (párna+huzat; ágynemű+párna+póthuzat,stb.).
Nagyon jó a párna, lehet mikrogyöngy- vagy tönkölytöltettel rendelni. Én mikrogyöngyöst vettem, lányom már el is kunyerálta, azon alszik el esténként :-) Aztán utána szépen kiveszem a kis feje alól, és én alszom vele :D
De ezenkívül rengeteg hasznos dolgot lehet náluk rendelni, pl. komplett ágynemű, kókuszpólya, baba-fejpárna, fürdőlepedő, gumis lepedő, stb. Érdemes körülnézni az oldalon.

Szülésznő témához:
Szerintetek, ha külön nem fogadom meg a szülésznőt, akkor aki ügyeletben van, ő már nem olyan segítőkész?
Mert én anno nem fogadtam, ugyan itt szültem helyben, és ez egy olyan kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, szóval a szülésznők az egész családfámat jobban tudták mint én, így ugyan 2 szülésznőnél szültem, mert éppen közben műszakváltás volt, de semmi panaszom nem lehet rájuk.
Mondjuk a dokim is elég sokszor bent volt nálam, de igazából annyira "transzban" voltam, hogy nem sok mindenre emlékszem abból, hogy a szülésznő valójában miben is segített :oops:
Igaz, hogy anyukám velem volt, és nekem ő volt a legjobb támasz, mivel az ex-férjem félúton jobbnak látta távozni... :twisted: .
De most jön velem a párom, és igazából én úgy érzem, hogy nekem olyan valaki segítségére van ilyen helyzetekben szükségem, akiben maradéktalanul megbízom, és kölcsönös őszinteség van köztünk, és akkor is szeret, ha alul mindenféle dolog folyik ki belőlem :D :D . Szóval nem tudom, hogy mennyire tudnék a szülésznőre hangolódni.
Azért felmérem a terepet, hogy milyenek a soproni szülésznők, de eddig csak jókat hallottam mindegyikről. :-)

Ma kislányommal délután pihiztünk a kanapén, és azt figyeltük, ahogy a kishugi mozgolódik. Szabályosan hullámzott a hasam.
Viki annyira élvezte, odatette a kis fejét, hogy hátha megrugdossa neki, beszélgetett hozzá, és olyan jókat bokszolt meg rúgott közben, jelzett a nagytesónak :-) Úgyhogy ez most nagyon nagy élmény volt Vikinek. Meg persze nekem is :D

Napok óta ég a nyelőcsövem, de úgy, hogy este alig bírok létezni.
Már listáról eszem, mi az ami savasít, mi az ami lúgosít, de hiába :-(
Nagyon szarrrrr. :-( Nálatok mi a helyzet sav-ügyben?
A Rennie-t szoktam néha bevenni, de jobb szeretnék valami "természetesebb" dolgot. Nem tud valaki egy jó módszert, amivel csökkenthető a savasodás?

Csujzi!
Beszéltem ma a védőnővel Sopronban, nov. 15-én megyek a tanfolyamra. Bár szerinte be kéne pótolnom az elsőt, de mondtam neki, hogy úgy tudom "marketing" téma volt, meg igazából nekem már van egy gyerkőcöm. Erre mondta, hogy de fizetni kell a tanfolyamért, mondtam neki, hogy természetesen befizetem, előfordulhat így is, hogy nem tudok majd valamelyikre elmenni. De ha ez a tarifája, akkor ez van.
Szóval így megnyugodott, hogy nem akarok "kedvezményt" :-)
Úgyis megyek 15-én a terhesgondozóba, remélem időben végzek, és akkor odamegyek az előadásra. Remélem majd összefutunk!
Gondolom majd valahogy megismerjük egymást? :)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Pandi!

Nekem írhatod a tábliba, hogy október 29. cukros-lötyi, nov. 10-én 4D UH.

Köszi:

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Túl éltem a temetést. Ezt azért írom iyen drámaian, mert Gödöllőn hidegebb volt, mint pesten. Meg mióta hazajöttünk nászútról azóta mintha csőből öntenék a bajt. Na de nagylevegő és minden jóra fordul.

Katuci,

ezt olyan vicces volt elolvasni amit a mozgásról írtál. :lol: Cuki volt nagyon. Szerintem más természetű lesz, mint a lánykád az már bizti. ár most a tuttodra adja, hogy anyuci már most kösd fel a gatyót! :wink:
Pont azt akartam írni én is, hogy írd fel. Egyébbként én is úgy mentem a múlkor a nődokihoz, hogy felírtam mindent. Szintén rosdás az agyam.
Gyomorégésre tudom neked ajánlani a tejet illetve ha még tezsel bele zabkorpát ami nagyon egészséges és nasinak is nagyon jó az is segít. Ezt a dietetikus is mondta a tanfolyamon. Bár Ő vízben írta, de egye vízzel aki sanyargatni szeretné magát. Én ezt szoktam nasizni este, mert a Norbi szerint ezt lehet enni egész nap. :lol: És olyan íze van, mint a tejbegríznek. Nemtudom szereted-e. Kicsit túl ragoztam bocsi.

Meri,

Ezzel a rugdosás dologgal én is pont így voltam tegnap mint te. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mindenkinek jó hétvégét!!! Én eltűnök! Holnap Nyirád Rali!!! Utána meg pihi apával és Ba(by)Bee-vel "hármasban". 8) :lol: 8)

meri

Vikci,
Jó a vonalzód? Vagy én írom rosszul a tábliba a heteket?? :shock: :roll:

Katuci,
Renniet nyugodtan eheted minden kismama ezen él :wink: én a fogadott szülésznőt tartom a legfontosabbnak(fontosabb mint a doki) de azért az ügyeletes is lehet kedves ha szerencséd van. Most nővérem fogadott és láttam hogy bizony 100% figyelmet kapott, amit nem adhat meg a férjem mert nincs szakmai tapasztalata( nem tud méhszájat vizsgálni gátat masszirozni fájdalmat csillapítani és megmondani mennyi van még hátra stb stb.). Persze azért ő is kell majd oda ő adja a biztonságot(bár ezt adja a szülésznő és a doki is hiszen ők a szakemberek a párunk nem tudna segíteni ha baj lenne hiába vele élünk x éve és szeret minket trutyival együtt :D ) de a szülésznőnek más fontos szerepe van. Ha természetes egy szülés akkor szinte mindent a szülésznő csinál veled végig én legalábbis ezt láttam most tiszta fejjel.
Beírtam mindent a tábliba :D
Vendég

Az egyik ismerősöm ügyeletesnél szült az Istvánban. És nagyon jó tanácsokat kapott a szülésznőtől. hogy most így feküdjön, úgy üljön. Persze azokon felül, amit Pandi is írt. Ahogy írtam is, hogy az orvos a szülésig kísér végig. A szülésznő pedig a teljes finist vagyis a vajudástól a baba kibújásáig. Aztán megint a doki jön ha kell varrni.
Ja és ami még fontos , hogy a szülésznő ad homeopátiás szaktanácsadást is, hogy mit, mikor, mennyit.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pandi,

nem tidom mi vana vonalzómmal, mert én sajnos nem látom, mint aláírást sem. Tehát késik a kis nyavajás. Megpróbálok egy újat kiszenvedni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hát nem tudom mi legyen szülésznő ügyben.
Amikor szültem, egyáltalán itt a környékünkön senki nem fogadott szülésznőt, kisvárosban ez borzasztó sértődésekhez, ezáltal a többi szülésznő általi gonoszkodáshoz vezethet.
Ugyan Sopron sem sokkal nagyobb város, de ott pl. nem ismerek a kórházban senkit, a dokimon kívül. Sógornőm ugyan ott gyerekorvos, de neki nem volt fogadott szülésznője, mivel mindenkit ismer, vele máshogy bántak.
Itt már az is furcsaságnak számított, hogy én napközben kértem, hogy bent lehessen a szobában a kislányom. /pedig volt rooming-in lehetőség, igaz csak napközben, úgy hogy a látogatók nem jöhettek be a szobába/. Erre aztán az összes kismama felbátorodott, és egyre többen kérték a babákat a szobába.
Mondjuk Sopronban állítólag van 24 órás rooming-in, csak a reggeli vizitkor, meg látogatáskor kell bevinni a babákat a többi közé.
Ja, és szüléskor senki nem maszírozta a gátamat, gondolkodás nélkül vágtak, ha nem kérdeztem, nem beszéltek, én úgy vettem észre, hogy egy kicsit tartottak az orvostól. Tehát "mellékesnek" hitték saját magukat.
Ja és pont az volt a kedvesebb, nyugisabb szülésznő, aki az elején volt bent, aki pedig konkrétan a szülésnél, ő olyan keményebb típus volt, az a fajta, akit én nem nagyon szeretek, amikor szenvedek :-) Tehát olyan katonás volt egy kicsit. Na most nekem nem igazán erre volt szükségem. Így hát ott volt az anyukám, akinek mondhattam azt, hogy "anya segíts" és egy simogatással meg tudott nyugtatni. Tudta ő pontosan, hogy nem orvosi segítség kell nekem, hanem lelki. Azt pedig egy idegen valaki nekem soha nem tudja megadni.
Ő csinálja a dolgát, a többi engem nem nagyon érdekel.

Ami a homeopátiás tanácsadást illeti:
én itt a környékünkön még sehol nem hallottam, hogy egy szülésznő ilyen dologban adna tanácsot, mivel a vidéki kórházak 90 %-ban elutasítják az alternatív gyógyászatot, köztük a homeopátiát is, szóval kétlem, hogy itt bárki is a kórház berkeiben tanácsot adhatna ezügyben.
De igazából erre nincs szükségem, mert én csak homeopátiával élek, az anyukám szakember a témában, szóval én a lányom születése előtt is szedtem, meg szüléskor is, de dugdosni kellett a bogyókat, mert arra már rosszallóan néztek, aki ilyen "hókusz-pókuszokban" /a kórházi dolgozók szerint az/ hisz.

Pesten egész máshogy mennek ezek a dolgok, itt még az alternatív szülőszoba is csak olyan kis kezdetleges.
Pl. van labda, bordásfal, meg talán szülőszék, de ennyi. Meg mondjuk lehet jönni-menni, kinek ahogy jólesik, de ilyen pl. hogy kád, vagy hasonlók abszolút nincs.

Amikor én szültem a mi kis helyi kórházunkban csak fekve NST-ztek, és fém! katéter volt. A barátnőm Ausztriában nővér több mint 10 éve, de azt mondta, hogy mikor ott kezdett már sehol sem használtak fém katétert, csak speckó műanyagot.
Szóval gondolhatjátok milyen elmaradás volt. Még szerencse, hogy labda volt. :-) De egyébként fekve, leszíjazva nyomtam :evil: :D
Még jó, hogy nem voltam teljesen magamnál, mert így csak 50 %-osan érzékeltem az ilyen "kínzásokat".

Na most megint rátok zúdítottam egy kupac infót, el is dugulok gyorsan :D

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,

Hát igen ez az alternatív módszer sem mondenhol van. ahol szülni fogok. Ott például minden van. Az a neve is a szülésnek, hogy gyengéd születés. Nem tudom, hogy a gátmasszázsolajról például hallottál-e, mert azzal például a gátat lehetne megvédeni a vágásoktól. De gondolom ott ezt sem ismerik. Kicsit kockás a gondolkodás tényleg. De ez van. Akkor ha tényleg ekkora dráma van belőle és amúgy meg jól vezették végig a szülésedet akkor nem érdemes kockáztatni. Az bizti, hogy Budapesten a homeopátiás az majdnem minden kórházban van. alternatív szülésre pedig úgy tudom, hogy nem sok helyen van lehetőség. Kicsit drága. Például megint csak az Istvánnal példálózok. Olyan a kád, hogy van benne babaszívhang mérő. Mellette van francia ágy. a világítás pedig éppen, hogy csak pislákol. Meg a többi cucc is megtalálható amiket felsoroltál. Már megint túl ragoztam magam.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ma este 8kor a teszt zebrás lett :)

Kép
csucsu05

Gratulálok csucsu! Ez akkor ugye azt jelenti, hogy kismami lettél? remélem nem írtam túl nagy butaságot?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
A Máv is ilyen lehet alternatívan szülni és az Imre is ilyen. Igen késett a vonalzód 2,5 hetet.

Csucsu,
Végre :lol: Gratula :lol: akkor most már jó helyen vagy :wink:
Vendég

Csucsu! Gratula!!!

Panda, Viki, szerintem nincs baj a vonalzóval. Csak Vikci vonalzója a hátrelévő időt írja ki, nem az elteltet.

Na tényleg eltűntem. :)

meri

Vagy ez már egy új vonalzó? :shock: Hm...

Na tényleg jó hétvégét!!!

meri

Vikci!
Igen, a gátmasszázsolajat már beszereztem, sajnos első alkalommal nem tudtam róla, hogy van ilyen, de most már időben gondoskodtam róla!:-)
Valóban az a baj, hogy sok helyen pénzhiány, vagy kockaagy van. Amúgy az orvosom szerencsére nem egy gyógyszer-párti, és híve a minél alternatívabban lefolytatott szülésnek, még akkor is, ha eszközök nem igazán állnak rendelkezésre.
Szerettem volna pl. kipróbálni a kádban szülést, mert amúgy egy vízi-pocok típus vagyok, de azért nem vállalnám be, hogy Pestre, vagy Pest környékére utazgassak emiatt.
Mondjuk állítólag volt már Sopronban olyan kismama, aki aszerint a Leboyer (jól írtam???) módszer szerint szült, gyertya mellett, háborítatlanul.

Itt mikor szültem a lányom, akkor még csak egy pár dolog volt, ami alternatívra utalt, és az akkori dokim nagyon rá volt kattanva a dologra, de szegény aztán meghalt. Tüdőrák, majd szívinfarktus :(
Így új dokit, és új kórházat kellett keresnem, mert a többi itteni doki számításba sem jöhetett, mind pénzéhes és "lelketlen".
így végül is a mostani dokim azért hasonlít a régi dokimra, mentalitásban is, meg a pénz-terén is. Szóval szenvedélyből csinálja, nem borítékért :-) És ez meg is látszik a hozzáállásán.
Amúgy minden szülésznő szereti, úgyhogy gondolom ilyen problémám nem lesz, hogy a doki miatt esetleg nem úgy állnak hozzám, ahogy kéne :D

Csucsu!
Nagy-nagy gratula!!!!!!!! :D :D :D
Ez szuper!!! És most mennyi idős lehetsz???

Pandi!
Köszi a tábla-módosítást!

Megyek, mert a lányom még mindig fent kukorékol, kihasználva, hogy holnap nincs ovi. 4 napig itthon lesz, tiszta boldog tőle! :-)

Na, akkor sziasztok! Szép, babás álmokat!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Csucsu,

Nagy-nagy gratula neked. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Katuci: A mensi alapján a 6.hétben vagyok.

Kép
csucsu05

Bocsi, hogy megint eltüntem, csak annyi dolgom volt még így esküvő után!!

Vikci:Hogy állsz a súlyoddal?Mennyit híztál eddig?Én szerdán megyek védőnőhöz, és akkor kiderül, de ennyi süti után szerintem nem is baj ha nem tudom....Mostanában olyan éhes vagyok állandóan, te nem?Ja, és persze alig várom már hogy megszülessen ez a kislegény, jó lenne már túllenni rajta!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Csucsu: Nagy -nagy gratula
Vendég

Vikci: Tényleg nagyon jó a vonalzód!

Katuci: örülök, hogy jössz a felkészitőre, valahogy majd bizti megismerjük egymást, majd töltök fel ide is pocakképet, és az alapján bizti rám ismersz majd!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?