Meri, ez a füzetecske nagyon jó ötlet! Azt hiszem én is bevezetem a dolgot, így tuti nem marad ki egy kérdés sem!
Aki még nem vett szoptatós párnát, annak ajánlanám a
www.szopiparna.hu oldalt. Múlt héten rendeltem, hamar meg is küldték. Most van mindenféle akciójuk (párna+huzat; ágynemű+párna+póthuzat,stb.).
Nagyon jó a párna, lehet mikrogyöngy- vagy tönkölytöltettel rendelni. Én mikrogyöngyöst vettem, lányom már el is kunyerálta, azon alszik el esténként
Aztán utána szépen kiveszem a kis feje alól, és én alszom vele
De ezenkívül rengeteg hasznos dolgot lehet náluk rendelni, pl. komplett ágynemű, kókuszpólya, baba-fejpárna, fürdőlepedő, gumis lepedő, stb. Érdemes körülnézni az oldalon.
Szülésznő témához:
Szerintetek, ha külön nem fogadom meg a szülésznőt, akkor aki ügyeletben van, ő már nem olyan segítőkész?
Mert én anno nem fogadtam, ugyan itt szültem helyben, és ez egy olyan kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, szóval a szülésznők az egész családfámat jobban tudták mint én, így ugyan 2 szülésznőnél szültem, mert éppen közben műszakváltás volt, de semmi panaszom nem lehet rájuk.
Mondjuk a dokim is elég sokszor bent volt nálam, de igazából annyira "transzban" voltam, hogy nem sok mindenre emlékszem abból, hogy a szülésznő valójában miben is segített
Igaz, hogy anyukám velem volt, és nekem ő volt a legjobb támasz, mivel az ex-férjem félúton jobbnak látta távozni...
.
De most jön velem a párom, és igazából én úgy érzem, hogy nekem olyan valaki segítségére van ilyen helyzetekben szükségem, akiben maradéktalanul megbízom, és kölcsönös őszinteség van köztünk, és akkor is szeret, ha alul mindenféle dolog folyik ki belőlem
. Szóval nem tudom, hogy mennyire tudnék a szülésznőre hangolódni.
Azért felmérem a terepet, hogy milyenek a soproni szülésznők, de eddig csak jókat hallottam mindegyikről.
Ma kislányommal délután pihiztünk a kanapén, és azt figyeltük, ahogy a kishugi mozgolódik. Szabályosan hullámzott a hasam.
Viki annyira élvezte, odatette a kis fejét, hogy hátha megrugdossa neki, beszélgetett hozzá, és olyan jókat bokszolt meg rúgott közben, jelzett a nagytesónak
Úgyhogy ez most nagyon nagy élmény volt Vikinek. Meg persze nekem is
Napok óta ég a nyelőcsövem, de úgy, hogy este alig bírok létezni.
Már listáról eszem, mi az ami savasít, mi az ami lúgosít, de hiába
Nagyon szarrrrr.
Nálatok mi a helyzet sav-ügyben?
A Rennie-t szoktam néha bevenni, de jobb szeretnék valami "természetesebb" dolgot. Nem tud valaki egy jó módszert, amivel csökkenthető a savasodás?
Csujzi!
Beszéltem ma a védőnővel Sopronban, nov. 15-én megyek a tanfolyamra. Bár szerinte be kéne pótolnom az elsőt, de mondtam neki, hogy úgy tudom "marketing" téma volt, meg igazából nekem már van egy gyerkőcöm. Erre mondta, hogy de fizetni kell a tanfolyamért, mondtam neki, hogy természetesen befizetem, előfordulhat így is, hogy nem tudok majd valamelyikre elmenni. De ha ez a tarifája, akkor ez van.
Szóval így megnyugodott, hogy nem akarok "kedvezményt"
Úgyis megyek 15-én a terhesgondozóba, remélem időben végzek, és akkor odamegyek az előadásra. Remélem majd összefutunk!
Gondolom majd valahogy megismerjük egymást?
Kata