Új privát üzeneted érkezett!

Bravó Boldi a mászáshoz és a humorérzékhez!

Május,
Ez elég nagy kihagyásnak tűnik, szerintem keresgélni kéne az okát ill. utánakérdezni.

Pann,
Rég röhögtem ilyen jót panaszkodó levélen (mondjuk én még jogosult vagyok, hisz mi sem alszunk).

Bella,
Fej begipszelés :lol:

Sági,
Ez nem volt szép tőled, még rendes kajám sincs, nemhogy sütim. De legalább tisztára nyaltam a monitort.

Ágiboldi,
Átmennék megnézni azt a főzeléket…

Ria,
Hallottam hírét, és Beni apu volt a gardedam? Na csak jöjjön haza… már végre a Tupival! Köszönjük!!!

Timo,
De jó, hogy jó volt! Nem tudom elképzelni, hogy Lillus ennyi idő alatt elfelejtett volna, de azt átérzem, hogy sz@rul esett látni, ahogy máshoz húz.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! Nekem sincs rendes kajám de sütim az igen! :D Lehet hogy ráfanyalodok Beni egyik bébi ételére! :lol:

Ágiboldi! Nagy gratula a kis mászonak!!! Mozi! Irigy irigy! Mi is mehetnénk holnap de Beniapu nem hajlandó ráhagyni senkire a gyereket! :shock: :o Azt mondta majd megyünk amikor már vihetjük Benit is!!! Mikor 6 év múlva???? :x Ja arra hogy mikor aludhatok végre 10-ig is azt mondta hogy szerinte ha iskolás lesz akkor ő is sokáig fog aludni és majd mi is! :evil: :lol:

KépKép
csongria

Ria,
mekkora ötlet!
Beniapu elég sztoikusan fogja fel a dolgokat.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! Ja pedig egyébként laza mint a riga lánc! :lol:

KépKép
csongria

ria
ez tök jó hír! hát hiába egy igazi kis kommandós nem betegszik meg csak úgy :lol: :wink:
Beniapu nagggyon tréfás!Próbálja már ki csak 1-2 nap ezt a nemalvást és akkor meglátjuk mennyire lesz vicces kedvében :wink: Ezt javaslom én is folyton a drága uramnak de nem veszi a lapot :cry: :wink:

sági
ez tényleg nagyon jól néz ki

timo
nem felejtett el csak bevágta a durcit :lol: :wink: én tuti sírva fakadtam volna a helyedben:cry:
nem nagyon hiszek a horoszkópokban de amikor Leáról van szó tényleg egy oroszlán vagyok :lol: :oops: senki ne közelítsen felé :lol:
majd kinövöm :oops: vagy nem :oops: :lol:

elvittem kenguruban sétálni Leát ( sütőtök beszerző körút) hogy aludjon egyet... hááát nem jött be :lol: itt ficánkol mellettem a szőnyegen és "takarít" pedig ma még csak fél órát aludt :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Gyorsan benézek, próbálok visszaolvasni! Rám tört a hányinger. Kellett nekem megtudni, hogy terhes vagyok. A kisebbségiek (már bocs) el vannak 9 hónapig, majd bemennek a kórházba, hogy fáj a hasuk és kijönnek egy gyerekkel. Észre sem veszik, hogy terhesek!! :evil: :evil:
A bűvös szám júni 2. Volt UH. NEM kaptam képet! :(
Bár nem sok minden látszana.. Timivel is csak 4D-n kaptam!

Sági!

"Sül" a sütid! :-) Megkívántam! :roll:

Május!

Timi kb egy hónapja nem eszik 3-4-5 től 12-13ig. Előtte sem jött ki soha az 5kaja egy nap! A doktornő mondta, hogy teljesen normális. Egyszerűen nem igényli. Annyit mondott, hogy akkor viszont a délelőtti sima gyümis kaját keverjem össze a délutáni péppel. Így megkap minden tápanyagot!

Ja és pár napja adtam neki olyan guszta "kétkomponensű" babakaját, ami túrós meg gyümis. Persze nagyon figyelem, hogy minden rendben legyen, de semmi reakció nem mutatja, hogy bármi gond lenne. Heti 2szer fogja kapni a túrós, vagy a joghurtos verziót.
Nemrég voltunk vidéken és egy ismerős 10hós kisfia szépen, rágva ette a tojássárgájás kenyeret. Meg majdnem mindent evett már. Na nem azt mondom, hogy visszatérek anyám korába (3 hónaptól kakaó tejből) de egy kicsit visszaveszek a parából és fokozatosan átszoktatom Timit a mi kajánkra. Már nem zavar egy kis cukor a borsófőzelékben, vagy pici só. Esetleg kefir a tökfőziben! Az az érzésem volt, hogy "mi" Pestiek jobban ráparázunk dolgokra.
Meglátjuk, mi lesz az eredménye...
Megyek, mert fini almakompót-illat lengi be a lakást!!
Vendég

jaj nem is mondtam...reggel egy csíkosat pisiltem :lol: :lol: :lol:

hm az a két sportszelet nem volt elég amit a sütőtök mellé megvettem és meg is ettem :oops: ez a tányér süti most nagyon meghozta az étvágyamat :lol: pedig mézes mustáros csirke volt az ebéd :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na jó, ma nem olvasok többet! Ezt már nem bírom! :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Mazsi! Beniapu nagyon rendi mert ő is felkel éjszaka mindig ál az ajtóba és kérdezi hogy hozzak tápszert? Nurofent? Meg reggel is ébred amikor a kicsi fia! Sajnos ebben a kicsi lakásban ez elkerülhetetlen :(

Pankimanki! Én is kérdeztem a gastróst hogy mehetnek-e a joghurtok és a túrókrém és mondta hogy igen csak szép lassan fokozatosan. Elöbb visszatérünk a tejalapu tápszerhez aztán jön a többi! :wink:

KépKép
csongria

Sno! Te is éhes vagy? Én is! :cry: :cry: :cry: Fogjunk kezet! :lol:

KépKép
csongria

Mazsi!
:shock: :shock: :shock:
Jól értem?

Na Orsi logikájával én nem veszek tesztet, nehogy kiderüljön.

Bella

Kép

Kép
bella2

Mazsi!
Vagyis 1 db csik volt.
Félreértettem.

Bella

Kép

Kép
bella2

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
kajla

Ezt meg kell hogy mutassam: :lol: :lol: :lol:
Kép :lol: :lol: :lol:

Pann
Ti használjátok végül az etetőszéket?

Timi
Te adsz már husit Lillusnak? A védőnénim szerint meg kellene már. Én ezt a jövő hónaptól gondoltam. Meg ha szopik akkor nem lehet olyan fontos!

Most megyek, mert épp én is főzőcskézek, mert annyira nyálcsorgató kajákról beszélgettek! :wink: Meghát épp alszik a gyerkőc is. :lol:
lora7

Mazsi
Hát igen, egy kicsit félreérthetően fogalmaztál! Szóval akkor hogy is van ez? :lol: :lol: :lol:
lora7

bella
nem, nem vagyok terhes :lol: hálistennek!csak annyira elbizonytalanítottatok tegnap h Cerazette ide vagy oda biztos ami tuti :lol: tehát mocorgásaim=bélmozgás :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

jaj csajok a " kétcsíkosat pisiltem :cry: :cry: :cry: " jelentette volna h tesó jön :lol: :lol: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

anyám h lehet így aludni? :shock: :shock: nagyon édes :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kardomba dőlök: felül is kirepedt az ínye! :shock: :shock: Most egyszerre jön a foga alul és fölül is, csak lent balra, fönt meg jobbra. :x :x :x Ez már akkor összesen hat. Ha ezek kint lesznek, akkor már csak 22 és alhatok. :? :lol:
Vendég

Mazsi! Én értettem! :wink: És megnyugodtál? Én kezdem magam felületesnek érezni, mióta láttam, h Panki 6-ot csinált! :roll:

Lora!kép: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pann!

Embernek nem 20 tejfoga van? Vagy iskolás koráig nem akarsz aludni, amikor a maradandóak jönnek???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lora! Etetőszék: Ádám abban etet (szökőévente), én meg az önálló étkezést gyakoroltatom benne (kölesgolyók) + konyhai időtölés helyszíne (Gergőnek). Rendeltetése szerint, etetésre én még nem használom.
Vendég

Ja Pann!

Nem 6-ot!! 9-et! Mert a vékony csíkosaknak kettő volt a dobozában!!! Hehe! :D :D
Vendég

Panki! Tényleg. Akkor már csak 14. így mindjárt más. :lol:
Miért csináltál 6 tesztet?
Vendég

Jó, akkor miért csináltál 9-et? :o
Vendég

Panki! A 2008 februári topikban van olyan mami, akinek a kislánya most 10 hónapos, ő meg 23. hétben jár. :wink:
Vendég

Hát kicsit besokkoltam. Bementem a patikába és az összeset megvettem. Mint mondtam, annak idején 8 hetesen csak nagyon kevés teszt mutatta ki a terhességet. Kb 5-ből 2. Még haza is küldött először a szonográfus meg a doki, mert az UH szerint nem voltam terhes (5.hét) és a dokinál csináltam otthoni tesztet és az is nega lett! biztosra mentem! :-)
Vendég

Na emiatt az 5-ből kettő miatt zaklat egy kicsit, h én csak egyet csináltam. Annak idején Gergő nekünk is csak időn túli, halvány csík volt. :roll:
Vendég

Pann:

Sajnálom hogy ilyen szar éjszakátok volt!!! :( Mint átmeneti megoldás: nem lehetne napközbenre beszerezni egy pár füldugót, és Gergőt mikor jóllakva lerakod a saját szobájába, te elmennél aludni mondjuk 3 órára? Komolyan gondolom. Magamból kiindulva nagyobb kárt teszek kialvatlanul, idegesen mint amit a síró gyerek magában tud tenni a kiságyában.

Amúgy meg egyetértek májussal, ideje segítséget toborozni. Mi lenne ha a hosszú hétvége alatt a párod elvinné Gergőt egy jó hosszú sétára hogy te pihenhess? Mondju egy egész délutánra, kajával felszerelve. Lehetséges?

Május:

Hajnal és délután között SEMMIT nem eszik???? És különben? Egyébként ha más nem, ebből az látszik hogy nem halna éhen ha átaludná az éjszakát. :? Csak át kéne időzíteni a nemevős időszakot akkorra mikor sötét van! :lol:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát ínycsiklandó kaják címszó alatt biztos senki nem az én zöldbabfőzelékemre gondol :lol: :lol: Ria, Orsi, nálam igen gyakori, h semmi nincs itthon és éhezek..
Pl most is..

Pann, :lol: :lol: ennél gyakrabban már nem tudsz éjszaka felkelni, úgyhogy nem hiszem, h gond lesz a fogával!

Nálunk az éjszaka rendben van, a nappal viszont horror. Pont ahogy Ria írja. Egyszerűen nem lehet letenni, mert úgy zokog, mászik utánam, belekapaszkodik a lábamba és kutyázik, h vegyem fel.
Ja, és új: az öltözködésnél és sétálni indulásnál nem tudjátok eképzelni milyen cirkuszt csinál, sikítva ordít pont mintha nem öltöztetném hanem nyúznám. A babakocsiba nem lehet beletörni, mereven megfeszíti magát, nehogy beültessem és úgy ordít h összegyűlnek az ajtóban a szomszédok..
Most értünk vissza mert én szörnyen fáztam.

Kép
Kép
agiboldi

Május, pont ezt akartam mondani mint Róki, h ilyen nemevős időszak végülis Boldinak is van, este 8-tól nem eszik reggel 7-ig (és akkor is csak szopik, ami szerintem saccra már a 80-at se biztos, h eléri két mellből, szóval egy egész kajának aligha számít) és végülis 10-kor eszik gyümit.
Csak el van csúszva a nemevés.

Kép
Kép
agiboldi

Ági! He-he! Én ki sem mentem! Láttam, h csúnya szeles idő van, úh begubóztunk, és sztem Gergő még örül is, h nem rángatom sehova. Egész jól elszórakoztatja magát a szőnyegen (jön-megy :lol: ) kopp-kopp. Szerencsére csak akkor ad hangot (síkít), ha már nagyon unatkozik. Azt már végképp nem bírnám, ha még a nappalaink is szörnyűek lennének, mint ahogy írjátok. :shock:

Róki! Tök jó ötlet a séta, de elutazunk a hosszú hétvégére, úh nem tudom, h össze jön-e. :roll:
Vendég

Ágiboldi,
az az időnként szabályosan éhezem :shock: , hát ennyit a saját magam ellátásáról :P , ja és a férjemet is szoktam éheztetni, Sebinél majd megpróbálok figyelni.
Két dolgot nem tudok elképzelni:
- milyen az amikor a gyerek végigalussza az éjszakát
- milyen amikor egész nap nyíg
Sebi minden szempontból Gergő-féle :D

Orsi
Kép Kép
sno

Pann! Hova mentek pihenni?

Ágiboldi! Akkor mostmár tényleg hívjuk szeprációs szorongásnak :wink: :lol:

Május! Szerintem is rendben van hogy nem eszik ennyi időt. Csak épp rosszkor teszi! :o Beni se eszik este 9 és reggel 7 között. Valahogy át kellene szoktatni! :roll:

KépKép
csongria

Sno! Majd felveszem a telefonra a nyígást és lejátszom ha talizunk!

Tényleg amikor társaságba vagyunk mindig olyan kis jó fiú! Biztos én unalmas vagyok neki! :lol: Sűrübben kellene talit szervezni! Hozzám bármikor jöhettek ha van kedvetek nyomorogni! :lol:

KépKép
csongria

Igen Beni és Boldi egy kategóriába tartozik! Hát a B betüsek!!!! :lol:

KépKép
csongria

Jól felpörgött a fórumunk! :D

Ria
Szeretném benevezni Brigit a nyígós B betűsek táborába. Igaz régebben nem volt jellemző, de 1-2 hónapja a nyugis napok a ritkák, csak nálunk mostanság a nyugis éjszakák is ritkák. Jó-jó, tudom! Ma épp átaludta az éjszakát. De kíváncsi vagyok mi lesz most az éjjel. :roll:

Egyébként most figyelmesebben átolvastam amit Május írt a fogzás tüneteiről! (Lillus nálad! :lol:) Benne van az, hogy ne is foglalkozzunk vele. Ez igaz! Ma du. csak nyígott akármit is csináltam. Aztán beraktam a szobájába és eljátszott szépen a macijával. A végét meg láttátok a fotón! :roll:
lora7

Persze azóta felébredt és nyügizik tovább, csak már az apjának, mert én mára feladtam! :oops:
lora7

Na, itt vagyok, olvasgatok. Jó sokat írtatok! :D :D

Lora!
Még nem adok husit Lillusnak, gondoltam majd 8 hónapos korától. Eddig szépen fejlődik, de majd jövő héten elviszem tanácsadásra kiváncsiságból. Hihetetlen hajlékony Brigi, nagyon helyes, ahogy belefáradt a játszásba! :D

Ágiboldi!
Lillus is csinálja azt, hogy öltöztetésnél ordít. Leginkább a kabátál fogy el e türelme, persze addigra már leizzadok! :lol: :lol:
A leteszem bömbi ismerős! :roll: :roll:
És nagy gratula a mászáshoz!

Pann!
:cry: :cry: :cry: :cry: De legalább egyszerre jönnek a fogak, nem szakaszosan. Tudom, sovány vigasz! :(
Amúgy mi újság Gergő hízásával? Voltatok méretni mostanában?
Én is úgy tudom, hogy 20 tejfogunk van! :D

Ria!
De jó, hogy nem tejallergia! (remélem jól olvastam)!!!
Lillus szobájában mindig ég egy halvány lámpa, így ha felébred sem ijed meg! Ja, és nem utolsó szempont, hogy így megtalálja a cumiját is! :lol: :lol: :lol:

Mazsi!
Mi újság a légzésfigyuval? Vettetek újat? :)
Egycsík: :lol: :lol: :lol:

Május!
És csak szopit nem akar délelőtt vagy egyáltalán semmit? Mert ok, hogy mondjuk éjszaka nem esznek, de délelőtt? Fura ez a Kele! :)

Bocs, hogy nem írtam mindenkinek, de eléggé lefárasztott a mai nap!
Ja, képzeljétek, összevesztem anyával. Ugyanis bevallotta, hogy adott VAJAS KENYERET Lillának. Kérdem, miért. Hát, mert úgy nézte, ahogy ő evett!!! Azt hittem a hajam tépem! Mert nem a mennyiségen van a hangsúly (kábé egy csipet), hanem az elven! Nem képes elfogadni, hogy én másképp szeretném nevelni Lillust, mint ahogy ő minket annak idején! És sajna itt azt kell mondanom, anyósommal ilyen téren nem lesz gond, de anyuval még várhatóak összecsapások!!! :roll: :roll:
Amúgy most már minden oks, Lillus vigyorog rám, mint rég és én olyan boldog vagyok! Úgy szeretem! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Most visszaolvasok, ezért néha kicsit régi témákat is érintek :oops: :D

Sno!
Most vettem egy újfajta Pamperst, vmi felxi a neve, a lényeg,hogy nyúlik az oldala,mint a rágó :lol: NaGYON teccik. :wink: És jól bírja a sűrejét is, és ezzel a nyúlós oldalával jól rá lehet passzintani a babó pocakra, derékra. :wink: Csak az aára nem GYED barát :twisted:
Mi is próbáltuk a radiátoros, meg ruhaszárítós párásítást, de nem jött be, a barométer alig mozdult meg.Nekünk Lanaform párásítónk van.

Nanica!
Hogy megy a hozzátápi?
Amikor ki van teregetve, aznap nem párásítok :wink: Nézem a barométert, na meg ha száraz az orrom, akkor is bekapcsolom.Vagyis múlt időben minden, mert az előző albint volt a kalahári,most egy új építésűben lakunk, itt nem kell párásítani, sőt, ha száradnak télen a ruhák, akkor gyakran szellőztetetk, mert nagy a pára. :?

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket, viszont kívánjuk az illetékeseknek! :D

Ági!
A párásító készüléknek van leírása, abban benne van, hogyan kell tisztítani. :wink:
Arcpír:lehet vírusos fertőzés jele is, de a szél is kifújhatta, ill.ekzema.Ha nem múlik, és máshol is van, akkro vidd el dokihoz.

Dinyuska!
Leves:nekem a doki azt mondta, hogy a húslevest még ne adjam, mert abba belefő a bőre is a pipinek, meg a sok fűszer, só,de a répa az mehet belőle.
:roll: De én úgy vagyok ezzel az egész kaja dologgal, hogy hallgatok az anyai szívemre:akkor adok neki vmit, ha úgy érzem, hogy már éerett rá.Pl. ka p banándarabokat, csak úgy török neki, és megeszi.Gond nélkül.Főztem neki spenótot fokhagymával, kapott már májat is.Most ezen a glutén dolgon gondolkozom, mert tegnap talált egy db kalácsot a szőnyegen :oops: :lol: és csak láttam, hogy nyammog, és motzsás a szája. :lol:
Szóval majd megbeszélem a dokival, védőnővel, mert mindenki mást mond, hogy mikortől kaphat gluténes kajákat.
Édesek a képek!
Banánt én is adom neki már régóta, de ha aggaszt, akkor késsel vágd le a széleit, és csak azt add neki, így a középső magos rész kimarad.Bár nem túl gazdaságos.
Kúszás, ha helyet is változtat.Emili 3 hós kora óta repülőzik, és már mászik, szóval nálunk ez nem volt gond.

Május!
Mi beutalóval kerültünk a debreceni rehabilitációs kp.-ba.Ide fogyatékos, beteg gyerekek járnak főleg, vagy olyanok mint mi, akiknek vmi van a mozgásukkal.Vagyis Emili mozgásfejlődése jó, megelőzi a korát(ezt ők mondták), de feszesek az izmai, bár ez őt nemgátolja amozgásban.Ezért is csodálkoznak rajta, hogy hogy ilyen fejlett.De a torna az kell szerintük.Nekem meg 8, szívesen járunk, had nyúzzák csak a lányt.
:wink: Szóval van egy várólista, mert sok a ygerek, kevés a szakmber, ésmost kerültünk sorra.Ez egy shub-nak nevezett inetnzív terápia, minden nap 2 héten át.Ma lett vége.De lesz még1, dec. elején, addig pihi van.Általban 3 ilyen alakalom van, és elég jól javulnak a babák.És Emilin is látom, hogy kezdi úgy csinálni a dologakt, ahogy tanítják neki.
Minden nap másféle szakember tornáztatja, fizioterápiás, dévényes, gyógytornász.Mutatnak gyakorlatokat, amiket itthon is kell(kéne
:oops: ) csinálni.De én puhány vagyok, és nem is vagyok szakember, én nem tudom egy óráig bőgetni, mert nem tetszik neki a torna. :? Inkább keresek szakembert, ha kell.
A mai tornán hintalovazott, és csúzdázott is, úgy ahogy azt kell
:wink:

Kocka:köszi a dicsiket, keresztszemes hímzéssel van, és egy szivacskocka köré varrtam.

Ria!
Olvastam a szarkát, a ásik topikban, és nem ő az első, a mi topikunkban is volt egy ilyen lány, szerintem a 2 ugyanaz, ő Mátra névre hallgatott.ott is több lánynak ment rá a pénze, és szinte szóról szóra ugyanaz a sztori, de ő nem jutott el a szülésig, csak mindig terhes volt, meg beteg,stb.És pszichológusnak adta ki magát, meg tanárnőnek.A többiek is nyomoztak utánna, de pénzt nem kaptak visza.Undorító tényleg!

Emili a nyelvét tőlem örökölte, nekem felér az orrom hegyéig is :oops: :lol:

Lora!
Anyós:én most kijelentettem neki kerep-perec, hogy sosem fog nála maradni Emili egy percre sem, csak majd ha saját maga akarja, úgy 10 éves kora körül, ha már önellátó tud lenni :lol: Nagyon kiakasztott, megkértem fogja addig Emilit, míg eszek.leült mellém a konyhába, de alig bírtam enni, mert folyton azt kellett lesnem, hogy mit ad a gyerek szájába:egy használ fém felnőtt kanál, rajta pörkölt szaft, utánna fakanál, rajta a psikóta tsézta nyersen, stb. :twisted: Nagyon kiakdtam rá,mire ő, hogy majd ha nála marad, akkor úgyis oaad neki imndent, had roszalkodjon, és még a kutyával is összenyalhatják magukat!Hát ezt a szemtelenséget!!!! :twisted:
Vitamin:garvidát biztos szedhetsz, vagy elevitet.
Hogy miért lenne káros, azt én sem értem, de vhogy úgy magyarázzák, hogy jobb az izmainak, ízüöleteinek, ha nem akar korán állni, inkább másszos sokat előtte, hogy erősebb legyen.Bár ha magától feláll, akkor csak van némi ereje!Na mind1, én úőgy vagyok vele, hogy ha áll akkor áll, ha meg szaladhatnékja lesz, akkor usgyi neki...:-D

Fogamzásgátlás:1 100 %-os módszer van:a nő az egyik szobában, a pasi a másikban
:twisted: :lol: :lol:

Sno!
Mi sem vittük kórházba Emilit,miután lecsúszott a kanapéról, de az inkább csúszás volt a kanapé, és a puff közé sikeredett neki.Alig sírt.Viszont sokszor hátrabukik ülésből, ha hátul van vmi érdekes.Ilyen alapon óránként vihetném.persze ha nagyon megütné magát, és nagyons írna, vagy eszméletét vesztené akkor spuri lenne.

MMónika!
Emili eleinte fél üveggel evett meg, de a sütőtökből hamar lecsúszott az egy üveg.Viszont a csőrös pohár csak nemrég óta megy neki is, ahzt másképp kell szájba venni, és szívni, talán ezért.De Emili a hozzátápit 4 hósan kezdte.Szóval türlem. :wink:

Ria!
Szeparációs f.-től én is parázok, wc-re most is csak nyitott ajtánál tudok menni.Különben lesátorozik az ajtó elé, és nem tudnék kijönni, csak ha fellököm az ajtóval. :D Azt meg csak nem szeretném.Emili szerint így is csuda érdekes, hogy csobog vmi :oops: :lol: :lol:

Timi!
talán csak zokon vette Lillus, hogy otthagytad, azért sírt :wink: Nálunk ugyanez van, csak anyós akarja kutyaszarral is megetetni,mondván ha most eszik kutyaszőrt, akkor nem lesz rá alleriás :twisted:

N alányok, visszaolvastam 6 oldalt!És nagyon fáj a fejem :? :roll:

Megyek fürdetni Emilit, utánna vacsizok, talán az segít rajtam.Holnap mennek a férjemék a Fujira :D Kíváncsi vagyok a képekre majd.Na meg az élménybeszámolóra is.Hétfőn éjjel itthon is lesz, addig már csak kibírjuk.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Roki!

Már szerettem volna kérdezni, hogy Szilvinek is két neve van, és talán Nálad láttam, hogy mindkettőt használod is. Vagy nem? Hogy lesz ez Nálatok?
És mégegy. Szerinted hol lenne jobb eltölteni a gyerekek első 3 évét. Itthon, vagy Amerikában? A férjem kapott egy elég jó állásajánlatot az arizonai egyetemen magyar fülnek horribilis fizetésért. Bérelnek házat, autót, fizetik a rezsit és a biztosítást. Lényegében kajára meg ruhára kellene költeni. Nekem dolgozni sem kellene (itthon sem) Elég jól beszélek angolul is. Ami viszont nagyon visszatart, az az, hogy eleve egy évekig tartó magánzárka az anyaság. Ami nagyon szép és jó, de nem tudom, hogy hasznos lenne-e pont most idegen országba menni barátok meg család nélkül! Davidnek hogy megy az asszimilálódás?
Vendég

Panka,
ez szép munka volt!
Sebinek is roppant vicces a pisilés.
Hova megy apa?!

Timo,
vajaskenyér :evil: :evil: :evil:
Mesélj még, hogy ment a munka ma!

Orsi
Kép Kép
sno

Szia Timo,
Igen, mesélj még egy kicsit a munkáról!!!
Lillus csak megsértődött egy kicsit, de szerencsére gyorsan elszállt a haragja. Peti is egy nyikkanást nem tesz ha anyával van. Valyon miért? Hát azért mert rázza a seggét ha megnyikkan! :evil:
A jövő héten mentek haza? :wink:

Panki,
Én biztosan nem gondolkodnék egy percig sem az utazáson! Barátokat kint is tudsz szerezni, akár magyarokat is!!!

Vettünk Chamomillat, nem éppen a fogzásra, hanem mint nyugtató. Ha nem jön be akkor jön egy másik a Kalium Bromatum majd a Sedatif. Csak még rákérdezek, hogy ezeket csecsemők is kaphatják- e. Na és most félhomályban alszik!!!Hátha, én nagyon bízom a sikeres hétvégében.
Vendég

Hú Panki! Az előbb nagyon kikerekedett a szemem a vonalzódon! Azt olvastam, hogy "kistesókat" "kistesókát" helyett! :oops: :lol: :lol: :lol: Az volna még a szép sztori! :lol:

Timi
Azért a vajaskenyér még mindig nem Tescos eperfagyi! Mélységesen megértelek, sajnos nekem anyuval és anyóssal is meg kell majd küzdenem ezügyben.

Micsoda férjek vannak itt! Egyik Fujira, másik Amcsiba! Hát Panki ez nehéz döntés. Én maradnék is, a család és barátok miatt. Viszont nem hiszek a távkapcsolatokban. :?

Pann
Te írtad hová mentek a hétvégén?
lora7

Pankimanki:

1. kérdés: Szilvinek valóban használjuk mindkét nevét, valahogy így alakult. Először Szilvivi volt, aztán Vivi, és most már ha rászólok, akkor Vivien is tud lenni. :)

2. kérdés: Hááááát. Jól látod a problémát. Egyedül leszel és ez nem fog jót tenni a bezártságérzetednek. Ráadásul te is két kicsivel leszel egyedül, nagyon-nagyon nehéz még segítséggel is (szerintem), segítség nélkül én szerintem nem bírtam volna. Illetve még kevésbé mint most. Mikor költöznétek? Most? Kint is szülnél? Esélyes hogy valami családtagot magatokkal tudnátok csábítani? Anyukádat v anyósodat? Esetleg babysittert? Valakit akinek nem fizetnétek csak zsebpénzt, cserébe szállást, kaját kapna meg a lehetőséget hogy kint legyen és megtanuljon angolul. És segítene a gyerekekkel meg a házimunkában.

Szerintem a legfontosabb szempont számodra az, hogy mennyire tudod ott megkönnyíteni az életedet. Lesz-e segítséged, ez a legfontosabb. Vezetni tudsz? Lesz két autótok? Mert autó nélkül aztán Amerikában egy tapodtat se lehet menni.

Nem tudom mennyit ajánlottak fel a férjednek és mennyi időre, de érdemes lenne megpróbálni kiszámolni hogy mennyire tudnátok belőle megoldani belőle hogy neked könnyebb legyen. Pl hogy neked is legyen autód, hogy a lakást be tudjátok rendezni gyerekbiztosan, hogy fussa alkalmi babysitterre, ha nem viszel magaddal valakit, illetve ha viszel magaddal valakit, elfér-e abban a házban amit bérelni akarnak számotokra, stb. (Arra is konkrétan rákérdeznék, hogy a biztosításban benne vagytok-e ti is a gyerekkel, és érvényes-e úgy is hogy terhes vagy, illetve fizeti-e a terhesgondozással, szüléssel kapcsolatos költségeket.)

Ha sok évre szól a meghívás, akkor elgondolkoznék azon is, hogy nem lenne-e érdemes megkérni őket, hogy neked is olyan vízumot szerezzenek amivel dolgozhatsz. Mert az oké, hogy nem KELL dolgoznod, de ha nem spéci vízumot kértek, akkor nem is dolgozHATSZ, és ha évekre mentek ki, lehet hogy egyszer majd szeretnél mást is csinálni.

3. kérdés: David szeret itt élni Magyarországon, és már volt ezzel tapasztalata, 4 évig élt itt mielőtt mi megismerkedtünk volna. Igaz, akkor éppen Amerikában élt újra, és csak látogatóba jött vissza, de a lényeg hogy volt már itt kialakult saját baráti köre (nagyobb mint az enyém...), tehát nem volt ebből a szempontból sosem rámutalva. A nyelv neki a nagy nehézség, épp annyira tud magyarul, hogy veszélyes legyen - szinte mindent félreérthetően mond, és egy csomó mindent félre is ért. Nehéz nyelv a magyar. Ha az ember elszalaszt egy igét, akkor nemcsak azt nem tudja, mi történt, de azt sem, hogy kivel és mikor (mivel ezek mind az igébe vannak beépítve).

Egyébként ha amellett döntötök, hogy kimentek, próbálj meg előre utánanézni ott magyar társaságnak... esetleg baba-mama klubnak, ilyesminek. Meddig kell dönteni?

Izgi dolog, most én is belegondoltam, belevágnék-e egy ilyenbe... de azt kell hogy mondjam, hogy valószínűleg addig nem amíg Szilvi is olyan idős nem lesz, hogy bölcsibe lehet adni. Igaz, a bölcsi-ovi ott annyiba kerül hogy az egyik szülő fizetése teljes egészében rámegy...

Most megkérdeztem Davidet, hogy ő mit csinálna, és azonnal rávágta, hogy ilyen ajánlat mellett naná hogy kimenne. :lol: Persze nem ő ülne otthon a gyerekkel (bár mi ilyenben is gondolkozunk). Férjed mit tanít? Vagy kutató?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sno!
Köszi.Én is váll veregettem magam :lol: 8)
Apa Tokióba van, hétfőn ment, és hétfőn is jön.Munka.

Sági!
Nálunk most egy ideje van éjszakai fény, vettem, mert untam a zseblámpázást. :lol: De jó Emilit nem zavarja, és legalább látja a cumiját keresgetni :wink:
Miért akarod lenyugtatni Petit?Mikor Emili hisztis nyűgi volt, akkor én is gondoltam rá, de aztán letettem róla.Az járt a fejemben, hogy ha sír, és nyűgi egy gyerek, akkor annak oka van.És ha lenyugtatom, még ha homeóval is, akkor azzal nem oldódik meg a problémája.Bár ha csak nyűgi, és unja a banánt, akkor talán jó, de nem tudom, hogy ez mikor van.Na szóval egyáltalán nem lebeszélés, vagy kötöszködés, csak én is gondolkoztam már ezen a homeós lenyugtatósdin.

Panki!
Nekünk most felmerült, hogy talán jövőre ki kéne mennie a férjemnek 1 évre Japánba.Én nem lelkesedtem az 5letért.Még Amcsi ok, de Japán... :? Egy barátnőm már vagy 3 éve kint van, de nekik nincs gyerekük.De kicsi gyerekkel más.És mi meg pont jövőre szeretnénk a másodikat.Meg a nagyszülők sem látnák Emilit akkor egy évig.Én csak egy pár hónapot mernék bevállani bárhol is.

Kép
pankaa

Pankaa,
Az oka vagy a foga vagy egyszerűen nem tudja a nap eseményeit feldolgozni, a sok mozgástól esetleg izomláza is lehet és egyszerűen rosszul alszik mostanában, dühös ha aludnia kell, sokszor felriad... Ilyenkor jótékony lehet egy kis homeos nyugtatás! Egy próbát megér és neki is jobb ha kipihenten ébred reggel! Ha meg a foga akkor az úgyis hamarosan kiderül és nem kerül sor másik gyogyira, főleg ha használ a chamo.

Panki,
Húúú a Rokica nagyon jó érveket hozott fel. Nagy segítség szerintem!!!
Vendég

Sági!
Értem.Én is így gondoltam. :wink:
De még mindig fáj a feje, így el is teszem magam holnapra, mert már kezdek dekoncentrált lenni. :?

Kép
pankaa

Itt volt anyukám, a mai napom is jól helyretette. Csináltam Natinak jó kis finomfőzeléket, főtt tojással, mert nagyon szereti. Megpróbáltam elaltatni, ami persze dugába dőlt, mint most úgy általában. Amikor kijövünk, látom, anyukám nagyban motoroztatja Szaszát. Ezzel még ellettem volna, még aranyos is volt, ahogy nyeklett-nyaklott a motoron, miközben anyukám a kormányon tartotta a kezeit. Csak épp utána mondta, hogy meg is etette, kapott Nati főzelékéből. :shock: Így ha valaki szeretné tudni, melyik gyerek kapott először normál tejet és tojást, akkor jelentem, Szabi. :? Amikor látta, hogy egy kicsit zöldülök, megnyugtatott, hogy csak a levéből adott neki egy kicsit. :x

Pankimanki,
Jó kis hírek :) Én biztos mennék. De amiket Róki írt, azt elég jól meg kell fontolni tényleg. Te éltél már külföldön? A kulturális sokk ütős tud lenni. :lol:

Timocska,
Vajaskenyér? Az szintén jó babakaja. :roll:

Csongria,
Én szívesen megyek babatalizni. De nálunk is lehet, de sajna a nálunk meg időkorlát van. Semmi sem tökéletes. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Köszönöm a hozzátápis válaszokat, akkor türelemre intem magam. Most már csak azt szeretném tudni, hogy nálatok is fanyalogva, szinte borzongva evett eleinte és ez mikorra múlik el. Ha rá lenne bízva egy falatot sem enne.

Botond eddig a Sebi, Gergő féle vonalat követte, nappal vidámka, este kell sűrűn. De most megtetszett neki a B betűsek társasága és egész délután sír, nyüszít. Remélem most már tényleg jön a foga, bár nem látok semmi különöset. Hozzátápi felfüggesztve nem nyitja ki a száját. Alig vagyok ideges, hiszen csak fél óráig préselgettem a szőlő levét. :twisted: Büntiből megettem a szőlőleves Sinlacot. Most már ha kérne se kap. 20 perce az előkét rágcsálja, legalább csendben van.

Pann,
Legalább van biztos magyarázat a kelésre: jön a foga. Én sem érezném jól magam ha több fogam is nyomulna egyszerre.
Bálintom dettó ilyen sűrűn kelő volt éjszaka, de még Őneki is sikerült 1 éves korára átaludnia az éjszakát. Nektek már csak 4 hónap!

Timó,
Elhiszem, hogy szarul esett, de gyorsan visszaszokik. Bálintnál is megfigyeltem, hogy még így idősebb korában is, ha huzamosabb ideig hazautaztunk egyedül, akkor visszatérve, egy ideig se apa, se nagyapi nem volt jó neki, csak én. De egy-két nap és újra visszazökkentünk.

Ria,
Ez a szeparációs félelem sokáig el fog tartani. Hozzá kell szokni, hogy kíváncsi szemek kuksolnak wc-zés, öltözés, evés közben.
Már vagy 2 hónapja járjátok a dokikat és most ha jól értem végül is semmi baja. Szerencsére. :D

Május,
Szerintem is el van tolódva neki az éjszaka, legalább is evési szempontból. Amikor nem eszik abban a periódusban többet alszik is?

Ágiboldi,
Gratula a mászáshoz!

Mazsi,
1 csík :D

Lora,
Ez a póz haláli. Kész kis akrobata a hölgy.
Lefetyel :lol:
Nálunk Bálint és Botond is egyformán ebben a 7-18-as méretben nyomul. Még szerencse, így legalább nem lehet keverni a pelusukat. Volt olyan, hogy nagyapi bepelenkázta Bálintot Botond new born pelusával. És nem vette észre. :roll:

Nagyszülők,
Egészen biztos vagyok abban, hogy amit mondanak arról, hogy mit csináltak velünk, illetve mi mit csináltunk x,y hónapos korunkban fele sem igaz. 20-30 éve történt, én még erre a 2 évre sem emlékszem tökéletesen vissza. Néhány fő motívumra emlékeznek. Pl. apósom, hogy reszelni kell az almát, meg húslevesben összetört májjal kell etetni a gyereket, meg olajos vattával kenegetni a hónalját. Ezek igazak meg jók, csak arra nem emlékszik, hogy mekkora babával kell ezt csinálni. Én már rég Bálint kezébe nyomtam az almát, hogy egye amikor még mindig reszelgetett. És fordítva, jött a májjal, mikor még csak szopott Bálint. Sajnos legtöbbjük megbízhatatlan. Ezért tartós együttlétre néha jobb a babysitter, aki az teszi amit te mondasz. Biztos nem vesz saját pénzből egy kis sütit stb. Nekem az teljesen rendben lenne, ha időnként (heti max. 1) a nagyszülőnél van, és azt csinálhat és ehet (2 év fölött) amit akar. Remélem amikor nagyszülő leszek még emlékezni fogok, hogy azt kell tennem amit a menyem mond. Ki tudja milyen trend lesz akkor. (Erős zárójelben: legfeljebb olyan menyt vehetnek el, akik azt szeretnék, amit én!!)

Lorca,
A szalonna 1 évesen császár volt és a húsos része. Az első hisztije a boltban szalonnáért és kolbászért volt! Na most ár azért a csoki viszi a prímet.

Sno, Ágiboldi
Nálunk is akkor van igazán rend ha jön valaki. Talán ha sűrűbben jönnének jobban nézne ki a lakás. Rendügyileg inkább nekem fogy el a türelmem, mint a fiúknak. Azért jó lenne egy lány sorstárs. Belegondolva 4 fiúval élek együtt, néha kicsit sok.

Bozótka,
Málta – izgalmas. Szerintem már „ülhet” hátihordozóba Zsófi. Nyilván nem egész napra, de akár órákra is. Ezekben az a jó, hogy szinte nem is ül benne, hanem úgy néz ki, mintha állna. A kép nagyon aranyos, jó kis mászó terepe van.

Sno,
Hát az öltözködés nem az erősségem, magamat is rendszeresen alul / felül öltöztetem. Erdőben inkább arra ügyelek, hogy jól takarja az egész testét. Pl. Bálint ilyenkor nem pólóban, hanem bodyban, nem zokniban, hanem harisnyában van. Babára lefordítva ne kabát - nadrág, hanem overál verzió. Plusz nekem a feje és lába fontos, melegebb cipő/sapka mint sima utcára. De egyébként nincs általában több réteggel felöltözve, mintha simán kivinném.

Megőrülök, este 10-kor mindig lefagy a babanet. Ekkor szoktam volt elküldeni a válaszokat.

mmónika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?