Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megjöttünk a védőnénitől és a dokibá'tól. Súly: 5610 gramm! :lol: Úgyhogy rögzítheted Timóca a táblázatba, ja 1 hósan 4500 volt!
Emma megkapta az oltást is, nagyon szépen viselte, sőt egész ottlétünk alatt kis tündér volt. Mondta a védőnő, hogy milyen kis figyelmes bébi! :D
Az utóbbi 3 napban nagyon nehéz vele. Állandó beszélgetést igényelne. Hiába vettük meg neki a a játszószőnyeget, csak akkor van el rajta, ha ott csiripelünk neki, különben bömbi! Kis hisztikirálynő lett! Biztos elkényeztettem! De szerencsére éjszaka durmol!
Sajnos vsz én is elkaptam Sándor betegségét, úgyhogy fáj a torkom :( Teázok, pedig tényleg utálom, de nem tudjátok, hogy ilyen szopogatós cukrot be lehet vetni?
Szilvi, örülök, hogy jól siekrült a kiruccanás, ,,megkívántam" ám tőletek! :D Lilla haja nagyon vagesz, a talin nem is figyeltem fel rá!Tegnap mi is voltunk a Hármashatár hegyen. Nagyon klassz volt, bár babakocsival elég nagy vállalkozás. Úgyhogy mostmár Sándor is rábólintott a kendőre! :lol:
Dóri, nagyon szép a nyakláncod. Csatlakozom az ezüstmániások klubjába. Én is világ életemben utáltam az aranyat. Mamámmal ezért egy húron is pendültünk, anyukám meg mindig arany mániás volt. Ma van a szülinapja... És még csak kis sem tudok menni a temetőbe. :( De a hétvégén megyünk haza.
Nelli! Aranyos a család, ha még nem mondtam volna! :D
Manóci! Grat a súlyhoz! :D

Képdobás (muszáj megosztanom... :oops:) és szaladás


Kép
Kép
Kép Kép

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Teljesen fel vagyok töltődve férjileg, végre volt egy hétvégénk együtt, olyan jó, hogy itthon volt, már úgy hiányzott nekem. Rá kellett döbbennem én még mindig teljesen odáig vagyok ezért a pasiért. :oops: :lol:

Dóri!
Vikinek így utólag is Boldog Szülinapot Kívánunk! Barinőm kislány is a napokban töltötte a 2 évet, úgy elszalad az idő. :cry: Néztem a képeket és Gergő is milyen nagy fiú már, pár hónap alatt is mennyit változnak. Sok finomságot sütöttél, főztél, gondolom kellőképpen el is fáradtál estére. Az ékszerkollekciód nekem is tetszik, jól áll ez a cseresznye a szép barna bőrödhöz.

Manóci!
Cseperdtek ti is! Eszti is ilyen alkatú volt anno?

Timi, Csilla!
Olyan ügyik vagytok a meghívókkal! Adri tavaly szilveszteri bulit szervezett, ő is készítet meghívókat, tök jók lettek, ha nekem kellenne ilyet kreálnom eltartani egy jó ideig, az biztos.

Dincus!
A fürdős képetek nagyon jóóóóóóóó! :lol:
Nyugodtan szopogathatsz cukrot torokfájás ellen.

Nelli!
Lányaid nagyon helyesek és csibészek! :lol:
Babakocsi nálunk is továbbra is első számú főellenség, tényleg nehéz így, mert azért levegőre csak szüksége van, meg néha be is kellene vásárolni. Azért kitartóan próbálkozom!

Szilvi!
Jó volt olvasni a beszámolódat, látom te is feltöltődtél egy kis pozitív energiával.
Még jó, hogy ilyen nagy a kabátod Lilla elfér alatta. :lol:

Ja még megakartam kérdezni, hogy felétek meddig kell a K vitamint adni a babáknak?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


egy pár képet én is dobok :lol: :lol: :lol: Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 

 
 

hú mennyi jó kép!! :D én személy szerint nagyon szeretem, amikor ennyi képet rakunk fel. :wink:

Szylvi,
a cumisujjas kép csúcs! látom Jázminod is jó súlyban van :lol: Köszönjük.:)

Dincus,
hogy jött az ötlet a kiskáddal? :shock: :lol: Habkirálynős kép is szuper.

Na jó, akkor én is egy marcis képet :oops: :D

Kép
Vendég
 


Kép Ez csak azért, hogy lássátok, hogy űvölt a kedves lányom a babakocsiban! :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :shock: :shock:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi
Engem most ez a babakocsiban üvöltés nagyon aggaszt, mert semmit nem tudok intézni, nehéz a 3 gyerekkel a játszóra is menni, értük menni, reggel őket vinni, stb.
Még azért messze van, hogy l, meg nincs biztosíték arra, hogy akkor már ellesz benne.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


SZiasztok!!
Enyém baba mostanában kezd egész jól ellenni a babakocsiban, biztos a csípős idő miatt. Ráadom a vastag overallt, orra van csak ki, és már alszik is. :lol:

Dincus!! Nem semmi súlygyarapodás! :P ELkényeztetés: Emma most abban a korban van, hogy már mindent jól alaposan megnézegetett a szobájában, kellene valami szórakozás neki, de egyedül még nem képes semmit elérni, csinálni, ezért lehet nyűgös. Próbáld mindig magad közelében tartani, még ha nem is pont vele foglalkozol. Egyébként nyugodtan kényeztesd egy kicsit, az "elkényeztetett" babákból lesznek a legnyugodtabb, legboldogabb gyerekek. AMikor mész Emmával emberek között, nézd a nők szemét, ahogy majdnem mindegyik kiirigyelné a babát a kezedből/kocsiból, őnekik már lehet, hogy nagyobb a gyerekük, és nem hagyja magát kényeztetni/ölelgetni, te tedd meg ezt, amíg lehet! :roll:

Szylvi, képek csudijók! Jázmin is jókorát nőtt! K vitamint általában 6 hós korig adják, vagy amíg csak anyatejes a baba. De vannak eltérések, pl. akihez Dorkával jártunk pici korában, az 3 hós korában abbahagyatta. Lillának kezdettől fogva hasmenést okozott, mondtam is a védőnőnek, akivel abban maradtunk, hogy ha nincs kaki, akkor adom hashajtónak, egyébként hanyagolom.
Sikerült tanácsot kapnod szopiügyben?

Kép
Kép
szilvih
 
 


Csak gyorsan: tegnap Marcipán egész nap kb. másfél órát aludt :shock: . Nem volt semmi baja, vidám vidám volt. Csak nem akart aludni. Viszont éjszaka megint aludt rendesen, fél 7-kor kelt felt - akkor sem sírva, csak már ki volt éhezve. (amúgy 9-fél 10 felé aludt el)

K-vitamint nálunk is addig kell szedni, amíg a baba csak anyatejes. Amint kap mást is, akármilyen picit is, már nem kell szednie.

Dóri: szépek az új ékszereid :lol:
Milyen nagyfiú már Marci :lol:

Szylvi: Képen Jázmin is milyen kis husis :lol:

Dincus: Emma is édi, főleg a habbal a feje tetején :lol:

l: megnéztem Levente képeit is, ő is nagyon aranyos :lol: Várjuk, hogy jelentkezz bővebb beszámolóval :lol:

Szilvi: de jó lehetett az a kirándulás :lol: . Végre egy fotó, ahol látszik Lilla hatalmas frizurája :lol:

Tegnapi nap jó híre: végre kész lett a fényképezőm :lol: Kép - a fényérzékelőnél vmi szál szakadt el, azt cserélték ki.

Unokatesóm fia megszületett hétvégén (szintén Uzsoki), úgyhogy el tudtam küldeni a kinőtt fiú rucikat. Már fog a nagy halom ruhászsák :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 


Csilla: neked már kellett szakdolgozati témát választani? Én most itt vagyok teljes tanácstalanságban :roll:
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok,

csak röviden, tömören jövök, mert szalad a lakás :oops: :oops:
Nagytakarítok ma...

Képek a gyerkőcökről nagyon cukik!!!
Meghívók: nagyon ügyesek vagytok anyucik!!!

Dóri: ékszek szép, és jól áll neked!! Én is ezüstpárti vagyok :lol:
Micsoda menüsor...ezt mind 1ül készítetted??

Csilla: ha nem lenne elég babudnak a tejci, bizony jelezné!!
Viszont, én 4 hós korától fogok főzni Csengének az anyatej mellett.
Nem sokat, de apránként.Ha pedig gond lenne a tej mennyiségével v. minőségével, én biz. tápszer helyett főziznék!!

Szylvi: :lol: JOci is hosszú7végézett, 2 nap Tatai derítő (semmit nem fogott), 2 nap pedig velünk itthon :lol: olllyyyan jóóó volt!!

Csenge:
egyre többet hallani a hangját :lol: , s egyre többet mosolyog. A hasfájás 2 napig elviselhetetlen volt, még számomra is, háát, sírtam vele :oops: :oops:
Viszont tegnap aludt egész nap!! csak enni kelt fel, kimentünk sétizni, 30 perc nézelődés, majd 4 óra alvás...aztán elmentünk háznézőbe, kocsiba evés, majd alvás, otthon füri fél 8-kor, evés, alvás. Éjjel 3-kor kelt, evett, s szunya reggel negyed 6-ig :D
Nem bánnám, ha már ezentúl csak 1szer kelne éjjel :)
Holnap délelőtt megyünk oltásra :? , remélem, az én kiccsajom is olyan kis hősiesen viseli, mint a többi topicos baba!!

Timi, súlya: 4870 g, holnap jövök a hosszával :)

mindenkinek szép napot!!

Kitta
kitta
 
 


Kitta, miért akarsz főzni 4 hós korától? Az allergia megelőzéséhez és az immunrendszer megerősödéséhez fontos, hogy minél tovább csak anyatejet kapjanak. A bélrendszer fala akkorra erősödik meeg igazán, hogy ne eresszen át olyan anyagokat (a másféle táplálékokból), amiket nem kellene.

Az újszülöttkori hasfájásnak nem igazán tudják az okát, de sejtik, hogy az emésztőrendszer éretlensége okozza. Ha pedig most éretlenebb, mint a többieknél, lehet, hogy 4 hósan is az lesz.
Azonkívül miért rontanád el a jódolgodat, hogy nem kell pempőzni, fertőtleníteni, mosogatni????? Miért határoztad ezt el így előre????? Még nem tudod, hogy fog fejlődni, és különben is, megfigyelésem szerint egy baba addig gömbölyű, amíg anyatejes, utána már elkezdenek olyan gyerekalakot ölteni... :twisted:
A főzikben már ott vannak a növényvédő szerek, meg mindenféle levegőből vett szennyeződés, igaz, ez az anyatejben is van minimálisan, de sokkal kevésbé...
Még hosszan sorolhatnám az érveimet, de kíváncsi vagyok a te indokaidra is.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Kitta :)
Én is reménykedtem, hogy már csak egyszer fog enni éjszaka, erre már kb. 2-3 hete megint kétszer eszik, 3/4 12-kor és 1/2 4-kor :evil: Kivagyok. Közben Domcsi is kelt, mert leesett a cumija 1/2 2-kor, meg 1/ 24-kor, pont szopinál, amivel megébresztette Brigit.

Timi :)
A napközbeni nemalvás sem lehet egyszerű, na de ennyit aludni éjszaka. Irigy vagyok érte.
Én most nem is értem Brigi babát.

Viszont a keze folyton a szájában van, matat, rágja, nyáladzik. Elkezdődött a fogzás szerintem. Lehet, hogy hónapok, mire kijön, de a jelei már megvannak.

Holnap viszem hasi UH-ra. Remélem, neki nem lesz problémája, mint Domcsinak.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szerettem volna még kérdezni, hogy én vagyok az aggódos, vagy igazam van? tegnap kérdezte egy ismerős csaj, hogy ha sír a kocsiban Brigi, miért nem emelem meg a háttámlát, hogy lásson? Én meg a gerince miatt nem gondolom, hogy egy 3,5 hónapos babának jót tenne az emelés. Szerintetek?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli!

Most értünk haza a sétából, Adrinak vásároltunk pár új göncöt. Jázmin a kezembe elaludt induláskor, akkor beletettem babakocsiba, egy bő fél órát aludt is így, majd egy nagy autó felébresztette és ordítás, úgyhogy cipeltem a fenekét hazáig. Szerintem is az a gond, hogy már szeretnének többet látni a világból és hát fekve ez nem megy számukra, de én nem fogom ettől megemelni a háttámláját, a gerince bánná, annyit meg nem ér az egész.
A holnapi UH-ra megy a drukk, majd írj mi volt.

Dóri, Timi!
Hát igen elég husika az én leányzóm is :oops: :lol: , Adri is ilyen dundus volt kicsinek, most meg tök vékony, bár szerinte nagy a feneke meg vastag a combja. :roll: :shock: :lol:

Timi!
Azért szerencse, hogy a fényképezőgépet meg lehetett csináltatni.
Ez az utolsó éved a suliban????

Szilvi!
Nekünk 3 hónapos koráig javasolták a K vitamint, másutt máshogy olvastam ezért kérdeztem rá, nem értem, miért van különbség. :roll: , bár anno Adrival nem is kellett egyáltalán szedni.
Igen kaptam választ, végül a Dénes Annának írtam e-mailt és még aznap válaszolt, nagyon megértő és segítőkész volt. Cumisüveg helyett softcups-ot javasolt. Írta, hogy ne lepődjek meg majd, hogy ha hazaérek, akkor többször fog cicire kéredzkedni.
Ki szervezi a mostani börzét? Mi a májusin voltunk, az nagyon jó volt.

Kitta!
De jó, akkor nektek is szépen telt a hétvégétek. :lol:
Nem lesz semmi gond az oltásnál. :lol:
Nagytakarítás az nálunk is elférne, de egyszerűen nincs hozzá erőm, nem is értem magam, mikor tök rendmániás vagyok. :shock: :lol:
Osztom Szilvi véleményét, ha csak teheted szoptass fél éves koráig. Az anyatej kincs, és különben is főziszhetsz még eleget. Jovika meg tud erősíteni ebben, de mikor Adri volt ennyi idős már 2, 3 hónapos kortól a gyümileveket igen szorgalmazták, sőt még mi is így tanultuk, hogy adni kell nekik a hozzátáplálást ennyi idősen. Meggyőződésem, hogy Adri azért lett asztmás kicsinek, mert hamar került a szervezetébe allergén, nem volt eléggé érett még az immunrendszere, érdekes több bőrteszten is voltunk és mind negatív eredménnyel zárult. Ezt csak azért írtam le, hogy hátha meggondolod magad. :wink: :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Nelli: mi is szoktuk picit megemelve ületetni Marcipánt a babakocsiban, nagyon élvezi, hogy tud nézelődni. Az az enyhe emelés nem hiszem, hogy árt a gerincének arra a kis időre. (mondjuk enyém babám már 1 hónappal idősebb...)

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, nem még nem választottam. Azt nem utolsó évben kell? Vagy te már azt járod? Én még csak harmadikos vagyok, és most fogunk szakosodni.
Vendég
 


Köszönjük szépen, timóca!

:)

Bár ti ezt nem látjátok, de azért passzívan -és sajnos nagy vonalakban :cry: - én is jelen vagyok.

:wink:

A beszámoló pedig tutira meg lesz.

:wink:
l
Eger
 
 


I, én nem tudtam megnézni a képeket, az iwiw bejelentkezési oldalára vitt a link. :cry:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Én meg ezeket akartam még feltenni, a nagy örömre, hogy végre jó a fényképezőm :wink:

Marcipán milyen édi fejet vág :lol: :
Kép

M. lebüfizte Livi babát :lol: . (szegény, itt a kép kedvéért mondja, hogy csíííz, de látszik rajta, mennyire undorodik :lol: - szegényen úgy nevettem :twisted: )
Kép

Tesók:
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Hát én kész vagyok...Mit csinálok rosszul? Jó, ha a leányzó fél órát szunnyad napközben, azt is elég nehezen...Nem lenne ez baj, nem kell neki mindig aludni, dehát ordít a drágám... Délben kajcsiztunk, szórakoztattam, 1-kor letettem. Fél óra múlva olyan hiszti volt, hogy csurogtak a könnyei. Odatrappolok, kaja nem kell... Na mondom édes kislányom, azért nekem is kő' ebédelni! Leteszem a nappaliban az ágyra...már vigyorog... hümm! Na akkor ebédelek, ha megengeded...Mire a végére értem, bealudt. De ez is csak fél óra! Jajj...Semmit nem tudok mellette csinálni! Mindig ott kell lenni! Van ötletetek? Vagy ő egy ilyen szocializálódós személyiség, nincs mit tenni? :roll:
Szylvi! Jázminnak micsoda kikerekedő szemei vannak! :D Mia softcups?
Korai allergiás reakciók: Hát igen, a páromat csak 6 hétig szoptatta az anyukája (kevesebb letta tej, és senki nem mondta neki, hogy ne adja fel), és mai napig allergiás, a húgát 3 hónapig, ő már kevésbé. Nem tom, van-e tényleg összefüggés, de szerintem is van.
Én is nagyon szeretném 6 hós koráig csak szoptatni, azért is küszködöm mindig a fejéssel. :D
Dóri! A kiskád bepárnázása a Papa ötlete volt, kreatív pihent agy! :D
Marci már kész férfi! :D

Babakocsiban üvöltés: nálunk akkor van üvöltés, ha beleteszem, utána végülis megnyugszik. Bár sajna már nem alszik ebben sem igazán jót.
Nálunk kilát már most is fekve belőle, úgyhogy tud nézelődni, néha szokott is! :lol:

Nelli! Hát, megértem, intéződni pedig kell. Hordozókendőt nem próbáltad?
Emma is sokat matat a szájában. Remélem nem fogzás, az azért még korai lenne. Biztos csak most fedezi fel, olyan édi. :D
Bizti nem lesz gond az uh-n.
A háttámláról annyit tudok, hogy 3 hónapos kortól egy fél órácskát lehet kicsit megemelve, 10-15 percet.
Szilvi! Próbálgatom, amit mondtál, amikor főztem délután, beletettem a hordozóba, hogy ott legyen mellettem. De ha nem beszéltem hozzá, nem ringattam, akkor nem volt nyugi! DE próbálgatom tovább! :D Imádom kényeztetni, de azé itt van az a fránya háztartás is! :roll:
Csilla! Képzeld, a rendelőben Emma összebarátkozott egy Kristóf nevű héthónapos kölökkel. Kristófka nyújtogatta a kezét, és ,,összekezeltek"! Nade felvilágosítottam a gyereket, hogy na odébb, nekünk már van jegyesünk! :lol:

Tejcsi: Rájöttem, hogy tényleg nem jó már neki ez az egy alkalommal csak egy ciciből evés. Ma elkezdtem úgy szoptatni, hogyha már úgy látom, hogy végez az egyikkel, ráteszem a másikra is, és csak azt fejem ki, amivel elkezdtük. Tapasztalat: lusta a drágám, mert elfogadja a másik cicit, közben amabból is tudok még fejni! :D Remélem rááll hamar a szervezetem az új rendre! Ma még olyan érzésem volt, hogy olyan kevés van bennük, de nem láttam rajta, hogy nem elég, szal ahogy mondtátok nem hoztam a ronda cumisüveget. :D

Jaj, már megint kisregényt írtam! :D Megyek tentézni!

Sziasztok

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Timóca! Jaj, de jó, hogy megcsinálták a géped! :D Nagyon tetszenek a képek! Jaj, de édes falat muffinok! :lol:
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Timi,
hát derék adag került Livire. :lol: :lol: gergő ezért nem szívesen fogja meg az öcsikét. Ő valami rettenet finnyás is lett mostanában. :lol: Te Marcid is idősebbnek néz ki (legalábbis a képek alapján nekem) a koránál, nem?

Nelli,
én megemelném időnként a nézelődés miatt (kb úgy, mint a hordozóban). De valahogy ez nekem sem esett le 3.5 hónaposan, csak később.

Nálunk felütötte a fejét a takonykór Vikinél, tegnap reggel óta, ma már sokkal jobb, nem is folyik, míg tegnap, mint a vízcsap.. és tökjó, mert ő magától rendesen kifújja. Meg a porszívóst is hagyja mondjuk, de azt 1 nap max 2x, mikor felkel az alvásból, akkor nyomatom. Hajnalban Marcikám édesem szörcsölődött olyan 2 körül, de aztán aludt szépen. Reggel fél 7-ko rkelt és ő is szutymákolódott, de azóta semmi. remélem ennyiben marad a dolog. Talán emlékeztek, és átéltem Marcival a taknyoskodást 3 hetesen, akkor is Vikikém kezdte. Az remek volt.. mindegy, nyomatom a Cebiont, meg az Allium Cepát.

Szombat munkanap, tudtátok? :evil: bennem tegnap tudatosította a férjem. sőőőt, még a rákövetkező szombat is az lesz a halottak napja miatti összevonás miatt, azt kell majd ledolgozni. :evil: :evil:
Vendég
 


Köszi a drukkot, nem láttak semmi eltérést az UH-n :lol: Ez még nem jelent 100%-os kizárást, de nem nagyobb az esély azért, mert a tesójánál van reflux. mint más gyereknél.
Ott nem akart enni, így kimaradt egy evés. De nagyon jól viselkedett :lol:

Timi :)
Én is úgy gondolom, hogy 1 hónap múlva már bátrabban emelek rajta, addig nem.
Nagyon édes Marcipán :lol:

Dincuska :)
Nekem esténként ilyen Brigi, hogy nem enged el maga mellől, mert különben megy az ordítás. Ebben nagyfokú javulást mostanában az hozott, hogy hasra tud fordulni. Úgy egy darabig elvan. Meg már egyre többet nézi a játszószönyegén a dolgokat.
Napirend félétek van? esetleg annak kialakítása hozhat még javulást.

Hordozókendő: 3 gyerek mellett én nem tudom használni, mert mindig sok a csomag, meg egyéb intéznivaló.

Mellek váltása: én is mindkét mellből szoptatok már a kezdetek óta. Arra vigyázz, hogy nem maradjon túl sok a kezdő mellben, mert akkor pont a laktatóbb tejhez nem jut hozzá Emma. Én ha érzem, hogy még sok maradt benne, még visszateszem rá Brigit, és csak utána váltok.

Brigi tegnap hanyatt is megfordult :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvi: mivel szinte csak 1 ciciből lakik jól, így nem tudom, meddig lesz elég neki a tejci (a bal fullon, a jobb oldaliban alig). Bár, eddig szépen fejlődött, hízott is, ahogy kell, de én tápszer ellenes vagyok, így maradna a főzi. Amúgy meg a családban nálunk ez így volt mindenkinél, már 4 hónaposan jött egy kis gyümi, egy kis bébiétel, egy kis tejbegríz. Nem sok, csak apránként. Nem hiszem, hogy ezzel ártanánk neki. Természetesen a tejet addig kapja,amíg van akár egy csepp is!!

Szilvih: bírnám, ha minden 7vége így telne :lol:
oltás: nem volt túl frankó, 2-t kapott, mindkét combjába 1-1-et... szó mi szó, még én is meg könnyeztem... :oops:

Timi:
aranyosak a gyerekek, Livike sminkje :lol: :lol:
Marcipánod meg zabálnivaló :D

2 hós adataink: 4870 g, 57 cm. Beírnád a táblázatba??

Dincus: jövök majd a képekkel, amint lesz időm..
ami a kevésalvást illeti, és a mindigittlegyélmellettemanya effektus most 2 napja nálunk is bejátszik... sztem csak az idő miatt, na meg az oltás...

Képzeljétek, az utóbbi 2 nap az éccakát végigaludta a kislány!! Ill. tegnap előtt 1szer kelt, de 10 perc sem volt a hami, s már aludt is tovább.Persze nap közben nem volt túl sok alvás... Viszont az, hogy aludhattam végre egy (majdnem)jót :D
Volt, h megébredtem, mi van ezzel a lánnyal, h nem kel fel?? Gyors kimentem hozzá, hát olyan édesen aludt, így nyugodtan tudtam visszaaludni :)

Kitta
kitta
 
 


(Most kezdek bele harmadjára, mindig az utolsó előtti billentyűnél száll el az egész az éterbe... :evil: :evil: :evil: )

szilvih!

Próbáld meg úgy, hogy nem rákkatintasz a linkre, hanem bemásolod a címsorba. (Tudod, ahová beírod a honlap nevét, amit meg szeretnél nézni) Elvileg ennek működnie kell akkor is, ha nincsen IWIW-es hozzáférésed. (Elvileg...)

:idea:

Kíváncsi vagyok a véleményeitekre.
3340-el születettünk, és 3140-el, tehát 30 dkg-val jöttünk haza. 1 hónaposan érte el a születési súlyát, most 6 hetesen 3640. A védőnő (fiatal) és a doki néni (öreg) is vakarja a fejét, hogy nem kéne-e tápszer...?
Ehhez képest: rengeteget mozog, a kiságyban össze-vissza közlekedik, már mindenhová bekúszta magát. Egyszer-kétszer már az oldalára is küszködte magát, 4-5 másodpercig is képes megtartani a fejét az alkarján támaszkodva, és erősen is tudja magát eltolni magát az embertől, ha azt szeretné. Vigyorászik, már "gyakorolja" a magánhangzókat, kíváncsiskodik állandóan. Már kétszer fürdettük a kiskádban úgy, hogy észre sem vette, amikor teljesen elengedtük. Naponta 5-6-szor eszik, pelus csere is elegendő alkalommal. Pocija azóta nem fáj, hogy büfizik. Napközben 3-4 órát alszik, az éjszakát általában nagyjából átalussza (04.00 és 07.00 óra között kell, attól függően, hogy mikor tesszük le. Ez 23.00 és 01.00 között szokott lenni, attól függően mikor hogy engedi magát. Volt már, hogy 7-8 órát aludt egy szuszra). Szopizik, jól érzi magát, mindene rendben van.
Én nem értek hozzá, és nyilván elfogult is vagyok, de attól még, hogy nem üti meg a "szabványügyi előírásokat" a súlyára vonatkozóan, minek egy ilyen gyereknek tápszer... :?: :?: :?: :evil:
l
Eger
 
 


Hát, l, okosat én nagyon nem tudok írni. Tényleg elég picike, de ha van elég teli pelusa, és egyébként szépen fejlődik nem hiszem, hogy kell neki tápszer. Minden gyerek más ütemben fejlődik, lehet, hogy ő majd később fog többet hízni. Ha éhes lenne, azt jelezné máshogy szerintem - pl. sírással.
De Szilvi ajánlgatott feljebb szoptatási tanácsadót, ők okosabbak ebben a témában.

Kép
Kép
timóca
 
 


Most látom, hogy elírtam a lényeget: "3340-el születettünk, és 3140-el, tehát -30 dkg-val jöttünk haza."

:?

Köszi timóca, remélem tényleg nem lesz belőle táp! :( :( :(


Mára ennyi, megyek fejni még egy uccsót, hogy ha éjjel felébred, akkor gyorsan lezavarjuk a cumiból. (Ha meg megmarad, akkor vagy reggel vetjük be, vagy később, vagy irány a fagyi)

8)

l
[/b]
l
Eger
 
 


Sziasztok!

Timi!
Milyen nagy Marcipánosod haja, jobban mondva sűrűbb neki, mint volt és való igaz, hogy olyan nagy fiús. Livikével meg nagyon édesek, látszik, hogy szeretik egymást. :lol:

Dincus!
Semmit nem csinálsz rosszul, Emmának ennyi az alvásigénye, Adri pont ugyanilyen volt, Jázmin meg pont az ellentettje. Nehéz azért nappal mindig topon lenni és szóval tartani, néha biztos jól esne egy pár órás szusz, no meg hát a háztartás is........ Elkezdted az egyetemet?
A softcup egy speciális etetőkanál arra az esetre, ha cumizavar lépne fel.

Dóri!
Taknyosság?
Igen szombat munkanap :lol: , Adriéknál tanítás is lesz. Gergődéknél nem?

Nelli!
Örülök az UH eredményeteknek, Brigi meg nagyon ügyes!!!!!!!!! :lol:

Kitta!
Jázmin is ilyen idős korában kezdte végig aludni az éjszakát, szerencsére azóta is tart, de én is pont olyan vagyok, mint te, hogy ahelyett, hogy aludnék én is többször felébredek és nézem, hogy szuszog-e a lányom. :roll:
Meningococcus elleni védőoltást kapta a másik combba?
A mostani hétvége nálunk apa nélkül telik majd! :cry: :cry:
Akartam már kérdezni, hogy meg is eszitek amit Joci fog halat? Van egy ismerősöm nagy horgászok, de a halat nagyon nem szereteik. :shock: :lol: :D

I!
Szerintem is érdemes megkérdezni szakembert, mert valóban feltűnöen keveset hízik a kisfiad.
Én sem tudom megnézni a képeket, pedig próbálkoztam így is úgy is. :cry:

Nálunk meg 2 napja csak négyszer eszik Jázmin, egyszerűen nem kell neki több. Kakil is pisil is rendesen, ahhoz képest, hogy szinte 3 hónapos és várom a fejlődési ugrás miatti többszöri étkezést, a leányzóm fordítva rendezi a sorsom. A cicijeim sem értik mi van, mert úgy be vannak durranva, mint szülés után. :roll:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


I, most csak gyorsan, számold meg hány jó pisis-kakis pelus van egy nap, és próbáld meg ébreszten i etetésekhez, akkor több tejed termelődik. Meg napközben is többszeör mellre tenni. Nem a tápszer az egyetlen üdvözítő megoldás!!! De annyira nagyon nem aggasztó a súlya, mondjuk nem is hízik nagyléptékkel... :lol: MAjd még kjövök...

Kép
Kép
szilvih
 
 


szusszanásnyi idő reggel óta, azaz inkább éjjel óta :roll: :roll:

Viki jól van, Marci viszont tegnap késő du óta nyomatja a náthát szegényem. Érdekes, mert szopizni tud, nincs eldugulva a nózija, csak folyik neki, mint a csapból (Viki dettó ez volt 1 napig most ugye), és hapcizik hozzá. Éjjel viszont vígasztalhatatlanul sírt, enni sem akart éjjel, pedig próbálkoztam azzal is, mindenhogy üvöltött, még nagy nehezen a vállamon nyugodott meg. Kakilni nem kakilt tegnap egész nap, meg ma sem. Úgy nézett ki éjjel, mikoris óránként ébredt szegénykém (estétől fél 11, éjfél, hajnali 1, 2 majd negyed 6 -és innentől aludt fél 9-ig). Közben nem is tudom hányszor ment a porszívózás az orrából (amit gyűlöl). Szóval úgy festett a gyerekem, mint akinek fáj valamije, mert ő volt náthás 3-4 hetesen, és nem így volt. Kihívtam a dokit (persze a mienk szabin van ahéten) és "csak" taknyol, füle, torka negatív. Kap C vitamint, orrcseppet, és hát igen, rá kell kötni a gyereket a porszívóra. :roll: Most fél 12-ko rmegetettem (persze, pont aludt , amikor a dokinő jött, így ébresztenem kellett :evil: ), és evett is rendesen, aztán öklemdezni kezdett, felvettem a vállamra és, amit megevett, szerintem konkrétan ki is hányta. :shock: :roll: :( Most alszik megint, Viki is 3ig biztosan. Remélem ez a hányás nem állandósul, mert az katasztrófa lenne, ráadásul Marcikám sosem bukott. Még a böfizés alkalmával sem jön vissza neki soha.

Ja, és anyuék vidéken vannak (temetésen), jó, ha késő estére hazaérnek, férj dettó. És fél 3-ra Gergiért suliba (ha alszanak, én bíz itthagyom őket és elrobogok autóval 2 perc a suli), ha fennvan(nak), akkor babakocsival. Aztán fél 4-re menni kell a zeneiskolába klarinétra (muszáj, mert elmarad az ünnepek miatt csomó órája), aztán helyben még egy szolfézs 5-ig (közben persze haza a kicsikkel, mert mi a francot csinálok ott), és még 6-ra elvinni edzésre a suliba (szintén a kis csapattal :roll: ), és ha anyuék nem jönnek haza, akkor még érte is kell menni vkinek 8-ra. Az a valaki nagyon remélem, hogy a férjem lesz. Én meg dajkálom majd addig Nyunyit és vacsiztatom a lányt. jaaa, és lehet, hogy a drága kis tanárnő mé leckét is ad holnapra :idea: :?: :x

küldjetek energiát ehhez a szép mai naphoz.. :roll: :roll:

megyek ebédelek, amíg tudok..
Vendég
 


Dóri :)
Én küldöm az energiát, mert ez borzalmasan hangzik :( És a gyógypuszikat Marcikának!

Én már attól kivagyok, hogy 3-ra kell menni Dorkáért.

Szylvi :)
Lehet, hogy pont a ritkább etetések miatt durran be a melled, és jól tud lakni négyszer belőle Jázmin.
Nekem csak éjjel kétszer eszik Brigi. Irigy vagyok itt sokatokra, akiknek átulassza a babó az éjszakát.
Most 2 óránként kelt fel Brigi. Biztos a front is bekavart.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Rapid leszek, mert ébredezik.

1. Pelus. Ehhez sem értek, de szerintem rendben van. Nem tudom, mennyire ismeritek az Angelcare Captivás vödröt, de azt most már egy héten kétszer kell üríteni. Tartalma: hol több, hol kevesebb sárga, vagy zöld, nem hasmenésesen folyékony, de nyilván jóvan hígabb, mint egy felnőtté. Na jó, néha azért miniatűr gombóckák is vannak benne. (Bocs, de nem tudtam jobban körülírni... :oops: :oops: :oops: )
2. Tej. 4 óránként eszik, a köztes időben pedig (tehát olyan két óránként) fejek. (Voltaképpen egész nap a melleimet meg a tejemet nézem :lol: :lol: :lol: ) Az egyikből akár egy százast is le tudok fejni, a másik kábé negyed ennyit hoz. Tegnap éjjel egy100-ast fél óra alatt fejtem le a kézi Avent-tel. (Ez milyennek számít?) Nem egyszer már félre tenni is sikerült, több fejésből de olyan 150-200-at . Szóval, akkor most mi van???
l
Eger
 
 


Dóri: én is küldöm az energiát.

Ez a szeles idő valószínű nálunk is betett, mert M. fél éjszakát végigsírta, mintha a hasával szenvedett volna.... (ilyen frontérzékenyen) Most viszont már 2 órája alszik.
Na, elkiabáltam, most hallottam, hogy nyögött, és trottyolt :roll: .
Pedig végre a nemalvós lányom is elaludt, gondoltam, én is lefekszek egy kicsit :roll:
Ilyen nincs, most hallom, hogy mindketten fent vannak :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri: energiabomba megy innen is, és a pindurodnak jobbulást kívánunk!! Nem semmi, micsoda maratont kell végigcsinálj egy nap!!
Viki jól van? neki csak 1 nap volt a taknyolás?? (ez persze pozitív)
Gergő fiad hihetetlen, mennyi mindent csinál suli után még. Hogy bírja?? Irígylem őt az energiáa miatt
:oops: :lol:

I:
nekem sikerült iwiw-en megnézni a fotókat, szépek vagytok, és a bébi is cuki nagyon!!

Szylvi:
férj, hol lesz? Dolgozik 7végén is?? Joci még nem döntötte el a holnapi napot, bár, nála időjárásfüggő is a dolog, mert ha esni fog, nem megy(kinti meló van).
Igen, a másik combjába azt az oltást kapta.
Háát, lehet, h elkiabáltam az éjszaka végigalvását, mert most viszont kelt 1szer, 3 körül. Utána már csak reggel 1/2 5-kor.
A zsákmányt, amit Joci fogni szokott, azt legtöbbször hazahozza. A halászlevet imádjuk, általában az készül belőlük, na meg a paprikás lisztbe forgatott, kisütött halat is szereti. Én nem eszem meg sülve, csak a tengeri halat. A halászlevet viszont imádom!!
A Te férjed is nagy pecás, nem??

Timi: hűű, szörnyű éccakád lehetett!
Nekünk az jó volt, viszont a mai nap...egész nap sír, ha nem vagyok mellette, aludni meg csak max. 1 órát egyhuzamban

:shock: :?

Kitta
kitta
 
 


Lányok, lehet, kinevettek (dokitól elfelejtettem megkérdezni), de én nem vagyok tisztában a köv. dologgal: szülés után, míg nem menstruálok újra, teherbe lehet esni, vagy csak miután megjött ?? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kitta
kitta
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
kajla
 
 


Nnnnnno...

Ez az etetés nagyjából általános volt. Mostanában -bár éhesek vagyunk, és az öklünket ezerrel tömködjük a szánkba- némi küzdéssel indul a dolog, végül persze én nyerek. Most kivételesen kb. fél óráig ment a bokszolás, mely -mint utólag kiderült- a pelusba való csomagküldésnek volt tulajdonítható. (Szerintem a kaliforniai földrengés kutató intézetben nem értik, miért akadt ki az összes szeizmográf... Pedig csak egy jó adag mustár volt. Bocs azoktól, akiket zavar ez a hasonlat :oops: :roll: )
Háromnegyed óra alatt 90-et hoztunk össze, felváltva a ciciket. Azért, hogy könnyebben tudjon szopni, mindig megnézem a nóziját. Ha látom, hogy ki kell tisztítani, akkor azt még szopi előtt megteszem azért, hogy ne a küzdésben fáradjon ki, hanem tényleg egyen. Ugyanezért a mellszívóval egy kicsit belazítom a cicit, hogy ne legyen kőkemény. Most kaja előtt két pillanat alatt 40-et fejtem le. Miután levettem a ciciről odaadtam neki, hogy megeszi-e. Hát, mit mondjak... Jól megy már a vádló és a szemrehányó pillantás is... :lol: :lol: :lol: Most vagy nem volt már tényleg éhes, vagy elfáradt a cicin. Nem t'om... De azért gyorsan betermelte. :)
Míg szopik, többször is felveszem a vállamra, hogy büfizzen, és a pociját is simogatom, hogy rendben legyen. (Szopi után is megvolt a fejés: 60-at hagyott bent)
Gondolom, nem az én szoptatási technikám részletes ecsetelése érdekel titeket a legjobban, csak azért írtam le, mert kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan csináljátok, mi nem smakkol. :?:


(Most a kiságyában háton fekszik, birkózik a macikkal. Az egyes számút már lepofozta, K.O-val. Bár a felületesen nézelődő kívűlállónak úgy tűnhet, hogy a maci győzőtt, mert Babó van alul, és rajta a maci. :lol: :lol: :lol: Most a kettes számú maciért megy a küzdés, amit kissé hátrébb tettem, mint a szemmagassága, így diszkrét nyakkitekerés is befigyel. :) :) :) Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk ez olyan napi torna féleség. :wink:

Képet nem tudok felrakni, mert csak 250 lehet a max.
:(


kitta!

Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy!
(A kérdésedre egy lehetséges megoldás: anno valamelyik óvszer használati utasításában nagyjából ez volt benne: "Felhívjuk figyelmét, hogy a terhesség teljes mértékben csak akkor kerülhető el, ha nem él nemi életet" :o :D :D :D )
l
Eger
 
 


Megvolt a 3. vagy 4. pelus csere. Jellege lásd fentebb.

:?:
l
Eger
 
 


5-kor rájött, hogy éhes. Alig egy órája fejeztük be az előzőt, most betermelt a 60-ast, kicsivel kevesbb, mint 20 bent hagyott. Nem szokott ilyet csinálni, hogy ilyen hamar enni kér.
Jó tudom, hogy mindig változnak a dolgok, és akkor is vannak eltérések, ha amúgy nagyjából beálltak már, de amennyire okésnak éreztem eleinte a szoptatást, most már lassan abban sem vagyok biztos, hogy hol találhatóak a melleim. (Pedig egy 95C-t elég jól lehet látni. És még lehet, hogy eggyel nagyobb melltartó kéne. Na mindegy, ez most nem tartozik ide...) :? :? :?
l
Eger
 
 


Na, ez az uccsó bejegyzés a napi kajálásunkal, és pelus termésünkkel kapcsolatban.
Kb. 20.00-tól idáig küzdöttünk a kajával, a következő éjfél, 01.00 óra körül várható. Küzdve betermeltünk ciciből egy 50-est, cumisüvegből 80-at. A küzdés tárgya megint a menetközbeni output a pelenkába. Mire végzett az üveggel már teljesen meg adta magát, a nekem-már-mindegy arckifejezéssel.
:(
Asszem ez a 6. átcsomagolás volt, hasonló jelleggel de kevesebb tartalommal, mint az eddigiek.
Hogy mennyit fog kajálni utoljára azt már nem mérem meg, mert nem akarom sem őt nyúzni még ezzel is, sem Apát felébreszteni, így is kész roncs szegény.

:cry: :cry: :cry:

Szóval nagyjából ilyen egy napunk. Szerintetek ehhez képest milyennek kéne lenni a tej mennyiségének, meg a pelenka termelésnek/tartalomnak???
Bocs ezekért a részletezésekért, gondolom ez nem túl érdekes nektek, csak én nem tudom, hogy ilyenkor voltaképpen mi is van...

:(
l
Eger
 
 


Dincus, ha ilyen szépen hízik Emma, akkor most már lazíts egy kicsit, (bár engem is mindig megnyugtatott, ha tudtam fejni is a szoptatás után.)Van olyan, hogy a babák nem annyira éhesek, hanem inkább szomjasak (pl. fűtés beindítása miatt szárazabb lehet a levegő), ilyenkor átkéredzkedhetnek a másik cicire, ahol vizesebb előtejet kapnak. Szerintem jól teszed, ha mindkét mellből szoptatsz, a melleidnek is jobb, ha többször ürülnek.

Kitta, azt értem, hogy tápszer-ellenes vagy, de azt nem, hogy miért sulykolod ennyire magadba, hogy nem lesz elég a tejcsi... Miért ne lenne? Ez a kereslet-kínálat elvén működik, és ha elég időt van mellen, úgy, hogy komfortszopizni is tud, elégnek kell lennie. 4 hós kor körül amúgy is lassul a súlynövekedés, sok anyukát emiatt nyüstölnek a hozzátáplálással, de ez természetes dolog, nem nőhetnek mindig hetenként 300 g-ot.
Tehát a kereslet-kínálat elvén működik, de ha te elkezdesz hozzátápizni, akkor bizonyos energiaszükségletet abból merít, így kevesebb tejre lesz szükség- kevesebb is fog termelődni.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha a családban ez a szokás, miért kell neked is így. Párod vagy te nem vagy egyébként allergiás?
Én is csak azért írom ezeket, hogy hátha meggondolod magad, és inkább azt szuggerálod magadba, hogy igenis lesz elég tejed. :lol:
Felemásság: Próbáltad azt, hogy először mindig a kevésbé tejelő :lol: cicire teszed? Meg szopi után még visszarakhatod komfortszopira, hogy nőjön a mennyiség.
Átaludt éjszaka: tök jó!! Nekem is volt egy pár ilyenem, de én is azon agyaltam, hogy mi van már, miért nem kelt... :lol:
Fogigátlás: www.pharmatex.hu
Elvileg lehet peteérésed, ami után ugye két héttel jelentkezik az első mensi. De ezt ugye csak utólag tudod meg. :twisted:

I, közben jobban megnéztem az adatokat, akkor végülis nehezen indult, de azt is jelenti, hogy azutolsó nem egészen 2 hétben összesen 300-at hízott, igaz? :P Ami már nem olyan rossz tempó, mint az elején. Nekem is mindkét gyerkőnél csak 6 hetes korban állt be teljesen a tejem.
Írod, hogy este lefejed a tejcsit, hogy éjjel odaadd neki. De miért nem szoptatod meg inkább éjjel is? A hosszú szünet nem tesz túl jót a tejtermelésnek, és szerintem (de ez magánvélemény) szoptatni egyszerűbb is félálomban, mint tejet melegítgetni.
Meg azt nem értem, hogy ha nap közben is fejsz, de etetés után is ki tudod fejni a benne hagyott 60ml-t, akkor mikor adod neki a lefejt tejet? Vagy az éjszakaira gyűjtesz? :roll:
Na a lényeg annyi, hogy ha figyelsz a fejésre, és akár még eltenni is tudsz úgy, hogy nem marad éhes, akkor jó irányba haladsz, kérj még pár hét haladékot a dokinénitől, emlegesd a jó tendenciát. :lol: Én biztosan megkeresnék egy szoptatási tanácsadót, vannak szoptatós csoportok is, ahol megerősítést kapsz, hogy mennyi mindent jól csinálsz, esetleg ezt vagy azt változtass.
www.lll.hu
Ez nem ciki, ehhez nagyon értő emberektől kaphatsz ott tanácsot, ha el akarod kerülni a tápszert.

Szylvi, ollyan jó, hogy ennyire szerelmes vagy a párdba... :oops: Olyan jó ilyeneket olvasni, megérdemled... Erről a softcup-ról még nem is hallottam...

Dóri, jobbulást nektek, kicsit hasonlít ez az eset a múltkori Lilla-ordítós rohamra, lehet, hogy a gyerekek is olvassák??? :lol:
Végülis odaértetek mindenhova?
Boldog félévességet holnapra!!! :lol: Te várod már a hozzátápit? Én Dorkával mindig lestem a naptárat, hogy mikor lehet már, de most Lillával inkább örülök, hogy még nem kell... :lol:

Timi, nemalvós gyerekek :evil: . Jobbulást Marcipánnak.

Nálunk is benyalt vmit DOrka az oviban, már vártam, mert elég sokan hiányoztak, és az óvónő is megjegyezte a héten, hogy milyen jó, hogy Dorka még nem is volt beteg. :? Semmi más baja nincs, csak orrhangon beszél, tehát a melléküregek be vannak szűkülve, nála ez azért gáz, mert kruppra hajlamos... Nyomatom bele a homeopátiát, két napja stagnál, meg kivettem az oviból. Nem lenne jó már most megkezdeni a betegeskedést, mert akkor nem lábal ki belőle tavaszig... :x Asszem, ha nagyon belelendülne a betegségekbe, én inkább hosszabb időre is ki fogom vennia az oviból, nem akarom, hogy sorban hozza ahaza a bacikat Lillának. Valahogy majdcsak elleszünk, még ha kényelmesebb is délelőttönként csak Lillával foglalkoznom.

Ma voltunk Lillával szemészeten, mert dokinénink szerint kicsit kancsal. Nagyon aranyos gyerekszemész nézte meg a Logodi utcában (egy agyrém volt oda eljutni), és szeritne nem az, és elmagyarázta, mire kell figyelni, ha vkit érdekel, leírom. Dorkára nagyon büszke voltam, mert otthagytam egy pillanatra a váróban, hogy vigyázzon Lillára (nekem a parkolóórába kellett dobnom), és amíg elvoltam, válaszolt az asszisztensnőnek, hogy hogy hívják, (őt meg a kistesót), miért jöttek, hol van anya, és mindent szépen elmagyarázott, legközelebb a tajszámot is megtanítom neki, és egyedül intézi az ügyeit... :lol:

Na jó, mára sok volt belőlem

Kép
Kép
szilvih
 
 


I, ha ennyit termel, tutira nincs semmi gond a mennyiséggel!!!!!!!!!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Dóri! Nem semmi nap, remélem minden a lehető legjobban sült el!

Nelli! Jaj de jó, hogy nincs semmi gond Briginél! :D
Napirend...Hát, végülis megfigyelhető, ha alaposan átgondolom. :D
Figyelek arra, hogy ne maradjon sok...de hogy nekem milyen lusta csajom van... Ajjaj! Benne hagy 40-et, és ordít utána ha odateszem, muszáj adnom a másik cicit! De így most jól elvagyunk! Úgy érzem a tejci is idomul az új rendhez.

Kitta! Lehet hogy az oltás is bejátszott. Mostmár nincs olyan anyaőrülete. Tegnap itt volt egy barátnőm...Hát olyan jókat elvigyorogtak! Pedig eddig azt hittem, hogy ez csak ,,tagoknak" jár... Erre dobálja össze-vissza! :lol:
Alvásügyileg meg drukkolok, hogy tartós legyen.
Nálunk egyszer végigaludta, és azóta sem kelt éjszaka egyszer sem, még amikor állandó zabálhatnékja volt, akkor sem. Na ezt le is kopogom. :D
Olyan mélyen alszik, hogy elfelejt levegőt venni. Ilyenkor mindig hálát adok ezért a légzésfigyelőért. Eddig kétszer volt olyan eset, amikor igazán megdobbant a szívem...

I! Én meg tudtam nézni, édes egy kölök! :D
Szopi ügyben meg mintha az én korai aggodalmaimat olvasnám. :D
100 ml fél óra alatt? Az nagyon jó. Tudom, mert nekem is ilyen fejőm van, ügyi vagy! :D
Ha meg 4 óránként kér csak újra enni, akkor biztos alaposan tele tudja szívni magát.
Szerintem minden okés azok alapján, amiket írtál, elég jó betekintést tudtál adni. :D
A honlap amit Szilvi ajánlott nagyon jó, én is olvastam egy csomó cikket, és végül tanácsadóra sem volt szükség.
Torna: Emma is állandóan ficánkol. Meg én minden etetés után megtornásztatom. Jó is a pocijának, a másik meg hogy imádja. Pedig tök szadinak látszik, én biztos utálnám. :D De már hiányolja, hogyha nem hintázok a lábával. :lol:

Szylvi! Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy egy ilyen örökmozgó, aktívkodó bébikével van dolgom! :D Ma olyan volt, hogy csomót kint volt velünk, és egy-másfél óra után látszott rajta, hogy na most tegyetek a kiságyamba, mert unom a banánt. És ilyenkor képes aludni negyed órát! De azt legalább jóízűen! :lol:
Jázmin meg biztos jól belaktatja magát egy-egy alkalommal, ezért elég neki a négy. :D
Egyetem business? Hát fut, jaja. Kicsit nehéz, mert napközben ha épp lehunyja percekre a szemét Emma, találok más elfoglaltságot a könyvek bújásánál. :D 6 vizsgám lesz, ja és elvileg van 2 szemináriumom. Izgi lesz!
Szilvi! Igazad van, nekem is tegnap tűnt fel, hogy bizony szomjas Emmus. Nem vettem elő a cicit, choztam neki vizet. 10 ml-t belőtyölt, és utána nyugiban volt kajaidőig. :D Biztos fülledtebb a levegő nálunk, mint kéne.
Remélem beválik nálatok a homeo, és nem kell tavaszig betegeskedni.
A Herbalife-nak van valami csöppje csecsemőknek. Az egyik ismerősünknek már 4 éves a gyereke, és mióta kap ilyen csöppeket (pár hónapos kora óta), már nem hajlamos úgy a betegségekre. Hallottatok már erről?

Nos, a hétvégén hazaruccanunk az Alföldre. Meg akarom látogatni a babás barátaimat, tök jó, hogy mostanában ketten is szültek a körből. :D Jövő hét közepéig lent is leszünk, de szerintem onnan is jelentkezem.

Dobok két képet, ami most a favorit. Sándor nagy imádatában úgy megszorította ezt a csepp lelket...de olyan zabálnivalóak! Az én két babám! :D

Kép család
Kép

Jaj mennyi az idő...Csicsíjja!

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Kérdés: nov. 13-án lesz ugye Domcsi beavatkozása, amikor egy napig bent leszek vele a kórházban, és Brigivel Anyu lesz itthon. Szerintetek lesz gond a szopival, ha egy napi (reggeltől estig) üvegből kapja a tejet? Eddig a napi max. 1 üvegezés nem kavart be.
Tiszta ideg vagyok már emiatt, mert nem tudok kettészakadni :(

Dincuska :)
Nagyon édes a párod a babával :lol:

I :)
Jónak tűnik a tejmennyiség. Lehet, hogy ő később fog jobban hízni. Sógornőmnek is tápszert ajánlottak már 1 hósan, mert akkor még hosszú és vékony volt Levike, ma meg már legalább két évesnek néz ki 16 hósan, és a mai napig szopizik még reggel és este :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvih!

Igen jól értetted az utóbbi 2 hétben 300-at hízott. (Csak kár, hogy erre a tendenciára nem lehet teljes mértékben alapozni :( ) Úgyhogy vadul győzködöm a védőnénit, akinek hetente jelentenem kell, hogy mennyi a súlya Babónak. Meg nem győzőm neki ábrázolni, hogy csak rá kell nézni, jól érzi magát, eleven, stbstbstb. Ameddig lehet, küzdök a táp ellen, de nyilván a gyerek egészsége előrevalóbb, mint az én "öntudatom". De az is igaz, hogy ha valamit TÉNYLEG nagyon szeretnék, akkor azért küzdök rendesen, nem kevés konfrontációval, ami egyébként abszolút nem jellemző rám. Tegnap este 3700 volt csakúgy, mint tegnap előtt. De ez előferdül a legjobb családban is. :)

És igen, amit "félre fejek" napközben, azt általában éjjel, vagy kora reggel adom neki oda. Őszintén szólva, az egy dolog, hogy sír, ha éhes, mert máshogy nem tudja jelezni, napközben sincs másképp. Az a másik, hogy én olyankor félhülye vagyok, szó szerint alig látok ki a kontkatlencsém mögül. De leginkább azért csinálom így, hogy Apa minnél többet tudjon pihenni. Már nem egyszer volt, hogy átvonult a másik szobába a díványra, hogy aludni tudjon. :( :( :( Félre értés ne essék: szereti a gyerkőcöt, segít, és játszik is vele, de nem érzi jól magát a munkahelyén, gyomorideggel megy be, hát akkor legalább a pihenése meglegyen. Még este is a fogát csikorgatja a feszültségtől. :cry: :cry: :cry:
Tök megértem, és bár nagyon szeretek éjjel is hozzá bújni, nem neheztelek érte.
Ma hajnal ketttőkor ment el dolgozóba, és passz, hogy mikor jön haza. Majd egyszer... :cry: Én átvonultam a nagyágyba a gyerkőccel, és rémlik valami, hogy mintha nyüszögött volna egy kicsit, de egyszerűen, ha agyonvernek sem tudok visszaemlékezni, hogy ezután megszoptattam-e... :oops: :oops: :oops:
Na, ezért ez a megoldás.

A linket megnézem, bejegyzéseitket, amíg nem voltam itt. (Már csak 10 oldal van hátra :lol: :lol: :lol: ) Hátha onnan is olvasok valami okosságot...

dincuska!

Aranyos vagy, köszönjük szépen! :)
Ahogy elnézem, egy már többször hordott, de nyűhetetlen cipőben járok (a témával) :wink:
Ezek szerint a hozam jó, csak néha diktálni kell bele, máskor meg simán betermeli a 130-at. Ahogy ma reggel is. Remélem, ez így marad továbbra is. :) (És még nem fejtem utána, mert itt eresztem bő lére a cuccost :roll: De van bőven még, érzem) Minden nap 5 óránként megy a 4 More Milk kapszula, és a köztes időkben meg dupla filterrel készített tejserkentő tea. Tehát, 2,5 óránként eszem/iszom valamit, hogy minnél több legyen a tejem. (Néha már herótom van az utóbbitól... :evil: )


És most egy kis off topik:
1. Többször írtátok már, hogy küldés előtt elszáll az egész irományotok. Ez mindig bosszantó, pláne akkor, ha hosszú, vagy többször fordul elő zsinórban. Tipp: amikor írtok, néha csináljatok egy vágólapra való másolást, így ha megint elszáll, mint a győzelmi zászló, akkor csak be kell illeszteni, oszt jó van. :!:

2. Ez lehet, hogy kicsit intim lesz, bocs. Szoktatok volt kapcsolataitokkal álmodni...?

On topik

l
l
Eger
 
 


h. nelli!

Neked is kösz a biztatást. Kíváncsi vagyok, milyen lesz valójában a gyerkőc súlya később, mert én naná, hogy hízásra hajlamos vagyok, Apa meg nem különesebben.

:?:

l
l
Eger
 
 


Kész vagyok, 70 maradt bent. Most ÉN megyek el kajálni. Ez azért különösen fontos, mert az áldott gyermek percre pontosan akkor kezd el nyüszögni, amikor a kaját építeném bele az arcomba. HONNAN TUDJA????? :evil: :evil: :evil: :mrgreen: :mrgreen:
l
Eger
 
 


I, akkor csak így tovább, az elhatározás a fontos!!!

nelli, nem vagyok jó cumisüveg témában. De talán, ha nem okoz gondot egy-egy alkalommal, csak nem fog egész nap sem. Végülis már elég nagy lesz akkor. Nagyon ügyi voltál eddig is, bitosan ezt is meg fogjátok oldani. Csak majd a fejésre figyelj a kórházban, állíts be a telefonodat emlékeztetőre, hogy ne csak akkor fejj, amikor már nagyon feszít.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Nelli!

Én ez ügyben kértem a segítséget a szoptatási szakértőktől, mivel mi még egyáltalán nem cumisüvegeztünk. Azt mondták a legkritikusabb az első hónap, ti már ezen rég túl vagytok, ráadásul már nálatok ki lett próbálva a cumisüveg, így bizti nem lesz semmi gond. Fejni meg tudsz a kórházban is.
Szétszakadni nem tudsz, nem is kell, akkor aznap Domcsi a legfontosabb. Ennyi. Ezen ne parázz.

Ma még szeretnék jönni, remélem ide jutok.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Végre van újra netem, így visszatérek, mint terminátor! Küldök pár beígért képet! :wink:
Igyekszem visszaolvasni, és felvenni a fonalat, addig is gyönyörködjetek!

Csilla neked írok végre privit!!!!!

Mina birodalom:
Kép
Kép
Kép

Háló pici részlet, itt még dobozok vannak, :lol:
Kép


Az egyik kedvencem, az álomajtó :)
Kép

Fiúk birodalma:
Kép

És akiket már rég láttatok:
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocs, ha kicsit hosszú lett, még küldök majd! :wink:

Akit érdekel új mailcímem van, a régi hamarosan megszűnik: hbildiko@rubicom.hu

Pusszantás mindenkinek!

KépKépKép
dikó1
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?