Dincus, ha ilyen szépen hízik Emma, akkor most már lazíts egy kicsit, (bár engem is mindig megnyugtatott, ha tudtam fejni is a szoptatás után.)Van olyan, hogy a babák nem annyira éhesek, hanem inkább szomjasak (pl. fűtés beindítása miatt szárazabb lehet a levegő), ilyenkor átkéredzkedhetnek a másik cicire, ahol vizesebb előtejet kapnak. Szerintem jól teszed, ha mindkét mellből szoptatsz, a melleidnek is jobb, ha többször ürülnek.
Kitta, azt értem, hogy tápszer-ellenes vagy, de azt nem, hogy miért sulykolod ennyire magadba, hogy nem lesz elég a tejcsi... Miért ne lenne? Ez a kereslet-kínálat elvén működik, és ha elég időt van mellen, úgy, hogy komfortszopizni is tud, elégnek kell lennie. 4 hós kor körül amúgy is lassul a súlynövekedés, sok anyukát emiatt nyüstölnek a hozzátáplálással, de ez természetes dolog, nem nőhetnek mindig hetenként 300 g-ot.
Tehát a kereslet-kínálat elvén működik, de ha te elkezdesz hozzátápizni, akkor bizonyos energiaszükségletet abból merít, így kevesebb tejre lesz szükség- kevesebb is fog termelődni.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha a családban ez a szokás, miért kell neked is így. Párod vagy te nem vagy egyébként allergiás?
Én is csak azért írom ezeket, hogy hátha meggondolod magad, és inkább azt szuggerálod magadba, hogy igenis lesz elég tejed.
Felemásság: Próbáltad azt, hogy először mindig a kevésbé tejelő
cicire teszed? Meg szopi után még visszarakhatod komfortszopira, hogy nőjön a mennyiség.
Átaludt éjszaka: tök jó!! Nekem is volt egy pár ilyenem, de én is azon agyaltam, hogy mi van már, miért nem kelt...
Fogigátlás:
www.pharmatex.hu
Elvileg lehet peteérésed, ami után ugye két héttel jelentkezik az első mensi. De ezt ugye csak utólag tudod meg.
I, közben jobban megnéztem az adatokat, akkor végülis nehezen indult, de azt is jelenti, hogy azutolsó nem egészen 2 hétben összesen 300-at hízott, igaz?
Ami már nem olyan rossz tempó, mint az elején. Nekem is mindkét gyerkőnél csak 6 hetes korban állt be teljesen a tejem.
Írod, hogy este lefejed a tejcsit, hogy éjjel odaadd neki. De miért nem szoptatod meg inkább éjjel is? A hosszú szünet nem tesz túl jót a tejtermelésnek, és szerintem (de ez magánvélemény) szoptatni egyszerűbb is félálomban, mint tejet melegítgetni.
Meg azt nem értem, hogy ha nap közben is fejsz, de etetés után is ki tudod fejni a benne hagyott 60ml-t, akkor mikor adod neki a lefejt tejet? Vagy az éjszakaira gyűjtesz?
Na a lényeg annyi, hogy ha figyelsz a fejésre, és akár még eltenni is tudsz úgy, hogy nem marad éhes, akkor jó irányba haladsz, kérj még pár hét haladékot a dokinénitől, emlegesd a jó tendenciát.
Én biztosan megkeresnék egy szoptatási tanácsadót, vannak szoptatós csoportok is, ahol megerősítést kapsz, hogy mennyi mindent jól csinálsz, esetleg ezt vagy azt változtass.
www.lll.hu
Ez nem ciki, ehhez nagyon értő emberektől kaphatsz ott tanácsot, ha el akarod kerülni a tápszert.
Szylvi, ollyan jó, hogy ennyire szerelmes vagy a párdba...
Olyan jó ilyeneket olvasni, megérdemled... Erről a softcup-ról még nem is hallottam...
Dóri, jobbulást nektek, kicsit hasonlít ez az eset a múltkori Lilla-ordítós rohamra, lehet, hogy a gyerekek is olvassák???
Végülis odaértetek mindenhova?
Boldog félévességet holnapra!!!
Te várod már a hozzátápit? Én Dorkával mindig lestem a naptárat, hogy mikor lehet már, de most Lillával inkább örülök, hogy még nem kell...
Timi, nemalvós gyerekek
. Jobbulást Marcipánnak.
Nálunk is benyalt vmit DOrka az oviban, már vártam, mert elég sokan hiányoztak, és az óvónő is megjegyezte a héten, hogy milyen jó, hogy Dorka még nem is volt beteg.
Semmi más baja nincs, csak orrhangon beszél, tehát a melléküregek be vannak szűkülve, nála ez azért gáz, mert kruppra hajlamos... Nyomatom bele a homeopátiát, két napja stagnál, meg kivettem az oviból. Nem lenne jó már most megkezdeni a betegeskedést, mert akkor nem lábal ki belőle tavaszig...
Asszem, ha nagyon belelendülne a betegségekbe, én inkább hosszabb időre is ki fogom vennia az oviból, nem akarom, hogy sorban hozza ahaza a bacikat Lillának. Valahogy majdcsak elleszünk, még ha kényelmesebb is délelőttönként csak Lillával foglalkoznom.
Ma voltunk Lillával szemészeten, mert dokinénink szerint kicsit kancsal. Nagyon aranyos gyerekszemész nézte meg a Logodi utcában (egy agyrém volt oda eljutni), és szeritne nem az, és elmagyarázta, mire kell figyelni, ha vkit érdekel, leírom. Dorkára nagyon büszke voltam, mert otthagytam egy pillanatra a váróban, hogy vigyázzon Lillára (nekem a parkolóórába kellett dobnom), és amíg elvoltam, válaszolt az asszisztensnőnek, hogy hogy hívják, (őt meg a kistesót), miért jöttek, hol van anya, és mindent szépen elmagyarázott, legközelebb a tajszámot is megtanítom neki, és egyedül intézi az ügyeit...
Na jó, mára sok volt belőlem