Új privát üzeneted érkezett!

Ági!

Tesztet miért? Lehet, hogy viccesen hangzik. Viccből. Napok óta olyan érzésem volt, mint amikor a hasamban volt a baba és rugdosott. Az első terhességnék fel kellett ismernem, hogy amit bélmozgásnak hiszek, az magzatmozgás. Utána meg fordítva! Be akartam bizonyítani, hogy képzelődöm! (másrészt a mozgás tuti képzelődés, mert annyi idős NEM lehet.) De boszorkányság van benne, az biztos!

Most kicsit bőgök. Dél óta előadáson volt a férjem. Most sikerült vele beszélnem. Annyira örült, hogy elkapott vmi kínaiakat és puszit adott nekik, hogy lesz egy fia! Csak tudnám, miből gondolja.

Hú, de jó, hogy vagytok. Komolyan 1000szer jobban érzem magam. megyek előveszem az utónévkönyvet. Még jó, hogy tavaly vettem tesónak is "célzásból"...
Vendég

Tettem fel pár képet picasára. Sajna ezen a gépen csak ennyire kiskori van, azért külön mappába. Majd pótolom a többit, ha lesz net otthon. És férj kegyeskedik hazahozni a többi képet! :twisted:
Mégegyszer köszi a biztatást! :-)
Vendég

mappábaN (bocs Pann :-))
Vendég

Jóreggelt!

Azt álmodtam, hogy flörtölök egy vadidegen pasival... és hát mit ne mondjak :oops: :oops: :oops: és itt a hidegzuhany!

Panki!!
Ne sírj!!!
Remélem gyorsan lesz net és jöhetsz ide mindig! (amúgy titokban tuti irigykedünk, hogy te lettél az első) :lol: :lol: A doki után ugye beszámolsz?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!
Panki, esetleg kérdezd már meg a dokidat, h ez milyen gyakori jelenség a Cerazette mellett? :shock: És gondolom nem is árt a babakezdeménynek h a fejére szed a kismama értelemszerűen még pár havi adagot. Feltételezem ezt belekalkulálták a gyógyszerbe, (hiszen egy szoptatós kismamának gyakran nincs is menzesze ami alapján észrevenné h terhes, úgyhogy szedi tovább), de azért érdekelne...

Timi, izgi álom, remélem Lillus hagyta kibontakozni :D

Boldi 5 körül ébren volt, nyöszörgött, és visszaaltatta magát 7-ig, és ez már a második ilyen nap :)

Kép
Kép
agiboldi

Timi!
Flörtölés- :D !

Panki ! Jól lemostál minden témát a porondról! Én azért gratulálok!
(és azt hiszem rákérdezek Rókinál a spirálra)
Neked van a férjed több napokat távol? Vagy keverlek valakivel?

Pont tegnap az oviban megláttam, hogy egy anyuka terhes (van egy ovis kisfia, egy lánya, aki épp hogy jár), mondta is hogy 16 hónap lesz a két kicsi között. Tehát olyan korú lehetett kicsi mint a mieink, mikor besikerült a harmadik. Ezt épp tegnap számolgattam. :roll:
Nekem azt mondta a nődoki, hogy nincs az a pasi, aki cerazett és szoptatás mellett teherbe tudna ejteni.Hahahaha.

Lorca!
Nálunk most viszonylag nyugi van. Luca játszik Bercivel, védelmezi, meg segít nekem fürdetésnél. Néha. Egy kicsit.Azért aranyos.
Viszont cserébe sokat kell őt is dajkálgatni, szeretgetni és anyásabb mint volt, tehát még a boltba se menjek le egyedül. Szóval ez van, 0 (azaz nulla) privát élet anyának jelenleg. de majd hamar felnőnek, blablabla...

Bella

Kép

Kép
bella2

Sajna az álmomat Bali ébresztőórája nem hagyta kibontakozni...

Ágiboldi!
Lillus is csak 5-kor kelt, de ő csak a szopi után aludt vissza 7-ig! :D :D

Bella!
Ha tudsz, tegyél fel képet majd a gyerekekről, tök rég láttuk Bercit. Biztos sokat változott azóta! :)

2-kor megyek dolgozni, nagyon izgulok! :) Meg várom már! :) Remélem nem felejtettem el angolul! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Eddig aludt Sebi :shock: !

Panki,
Remélem most már gratulálhatok!!! Ezt a mozgós érzést én is szoktam érezni, de nem csinálok tesztet, nehogy terhes legyek (brilliáns logika 8) ).

Timo,
megy a drukk. Mutasd meg a dolgozók világában, hogy mire képes egy kismama! Hajrá! és főleg érezd jól magad!!!

Ma vásárolni megyünk a mamával, nem nagyon leszek.

Ria,
Laci péntken 4:30-kor hagyja el a munkahelyét, sovány malac vágtában. Mielőtt elindulsz mindenképp csörgesd meg légyszíves, hogy tuti ott legyen. Jaj, de várom már a szeletelést!

Orsi
Kép Kép
sno

Timi, izgi lesz dolgozni, biztos nem felejtettél el, én is azt hittem a tolmácsolás előtt de rendben volt! Bár most ez a fordítandó szöveg kicsit nyögvenyelősen megy, mert én szerződésekhez meg éves beszámolókhoz vagyok szokva Boldi óta, ez meg egy gazd.politikai cikk, időnként eszembe jutnak a mélyről érdekesebb szavak, h nahát, én ilyen szót is tudok... :shock:

Bella, hihi, ezek szerint van olyan pasi mégis, de szerencsére sokat van külföldön :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Hát ez az. Ilyen mozgolódást én is szoktam érezni, pedig még ha terhes lennék (én csak egy tesztet csináltam :shock: ), akkor sem lenne akkora, hogy érezhetően mozogjon. Akkor ez mi??? Ezzel párhuzamosan vannak még Lora-féle görcseim is, de ezek szerint mindez normális???

Ági! Akkor ma sokat leszel? 8) Mi van Boldival? Arcpír/fog?

Sno! Az alvást úgy érted, hogy estétől de. negyed 10-ig??? :shock: Gergő ma juttatott nekem egyszer egyben 3 órát. :?

Timo! Jó mulatást a melóban! :D

A picasa jelszavát vki küldje át nekem is 'léci', mert csak a mondókákat látom! :lol:
Vendég

Hát ezt muszáj feltennem:

Kép
Vendég

Pann, de jó kép! Huncut :D
Megírtam priviben a jelszót, bár lehet, h jól tudod csak mégse látszanak a képek csak ha tovább kattintgatsz, mert elsőre nekem is csak a mondókák vannak ott.

Iiigen, sokat leszek, mikor alszik mindig "fordítok" :lol: (a látszat ellenére haladok azért vele..)

Még mindig semmi fog, arcpír meg tegnap is volt, de alma nélkül, ma is lesem. És kap chamomillát. Tegnap ügyesen elszopogatta az 5 golyót, ma már oldom teában... Meglátjuk, hátha az általános hisztériáján is javít!

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Írtam privit!
Vendég

Pann,
még a feltételezés is sértő :lol: természetesen a szokásos kelésekkel éjszaka!
Hú, de dögös ez a szerkó. A képről jut eszembe, hogy csinálni kell fogas albumot, csak mindig elfelejtem.

Orsi
Kép Kép
sno

Megcsináltam, mehetnek a képek.

A hordozósba is tegyetek képeket lécci, olyan sokan hordozunk!

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi!

Most jutott esszembe, hogy Timinek is volt ilyen folt az arcán. A fogzás miatt. Vagyis a nyál miatt, amire rátesz a szél is. Én Alsol kenőcsöt kentem rá. Nem hiszem, hogy szteroidos, mert recept nélkül lehet kapni. Nem egy nagy tétel, kb 800-900Ft volt a Ráday patikában.
Ezt találtam róla:
Javallat:
Felszínes, vérzéssel nem járó sebek és sérülések, felszínes bőrgyulladások, bőrirritáció kezelésére
Hatóanyag:
aluminium acetotartrate

Délre magyek dokihoz. Nem a sajátomhoz, mert szabin van. Kíváncsi vagyok!!!
Amikor felíta a Cerazette-et azt mondta, 99%-os, mint a többi fogigátló. Ez jól hangzik. Na de úgy, hogy 100-ból 1-terhes lesz?? ÉS ÉN VAGYOK AZ AZ 1!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Egy hete rendeltem ergot. A csaj azt mondta, feladja postán, hogy hamar ideérjen. Erre kedden kérdeztem, hogy mi van. Ja, mégsem adták postára, majd szerdán vagy csütin megkapom. Erre ma kapok egy postai értesítőt, hogy mehetek érte! Nem vagyok ám bosszús! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Panki!
Drukkolok! :)

Orsi!
Azért szép Sebitől, hogy eddig aludt. És te mikor keltél? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi, köszi!

Panki, ugye azért drukkoljunk, hogy tényleg baba legyen? :wink: :wink: Szerintem ma már azért!

Kép
Kép
agiboldi

Ja, Panki!
Egy másik topicban is van egy csaj, aki a gyogyó mellett lett babás. Neki 8 hónapos a lánya! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

magamra találtam végre :shock: :lol: a múlt héten voltaz a szédülés utána Lea egészen a héten kedd éjszakáig 5-6x kelt :shock: éjszaka és KO lettem.Előjött újra a ritmuszavarom (ettől a rengeteg alvástól ) napközben itt kornyadoztam mellette szóval szarul voltam.
Fogalamam sincs mi volt az oka talán mintha a felső ínye meg lenne duzzadva, az is lehet h fázott bár 23 °C volt a szobájában , a felkelésekkor csak 2x kajcsizott tehát ne maz éhség szval nem tudom.Mindenesetre kedden este bevetettem a mmónikához hasonló trükköt...Sejtelmes fény a szobájában halk zene és fürcsi után rögtön szopi bújcsi (eddig volt h amikor lefürdettem én utána mentem fürcsizni)ja és rászuszakoltam a meleg hálózsákját...
Na mindegy úgy tűnik beválik mert az éjjel már csak 1x kelt -kajcsi és alvás 5.45-ig utána szopi és 9-ig :shock: :lol: aludtunk :wink: :D szóval most már fitt vagyok és üde...

na de panki most újra kiakasztotál :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
GRATULÁLOK! ha szeretnétek akkor nincs baj!!

viszont bár én is szeretnék nem igazán lenne aktuális :shock: és én is Cerazettes vagyok,bár mi még szopizunk 6-8x naponta
:lol:
nem lehet h nálad nem igazán válnak be a gyógyik? ha Nóri is amellett született?

egyébként épp a múlthéten gondolkodtam h vennem kellene egy tesztet mert én is éreztem mocorgást :lol: de ha mindenki érzi... :shock: mondjuk én még nem mensizek és eddig 1x volt 2órányi barnázásom...akkor most mégis vegyek tesztet? :oops: :lol: na jól beparáztattatok :oops: :cry: :lol:

foltocskák
úgy látom minden bébi beszerzett vmi foltocskát magának...Lea testszerte "kiszáradt" legalábbis én annak könyveltem el mert egy kis Avitaminos krémtől (minden este lekenem) rendeződött a dolog.ha ekcéma akkor egy sima gyógyszertári krémtől nem múlna el.ja és a hozzátpi előtt kezdődött szval nem hiszem h allergia

a szteroidos krémektől nem kell tartani... nem szívódnak fel olyan mennyiségben h a szteroidokra jellmző mellékhatások előkerüljenek.ráadásul a gyerekorvosok nagy része az Elocom krémet vagy kenőcsöt használja ami 6 hós kortól adható és tényleg nem szívódik fel szisztémásan! szóval abszolút biztonságos !!!! egyébként ez az egyetlen készítmény ami 6 hós kortól adható! és elég naponta 1x kenni a felületet.sőt az ilyen piciknek vmi egyéb semleges krémbe szokták belekevertetni.

hozzátápi
most sül a fincsi sütőtök :lol: :lol: :lol:

upsz felébredt majd még jövök

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

folyt.köv hozzátápi
szóval eddig túl vagyunk az almán, banánon,őszibarin és a krumpli+almán (ui nem hajlandó másként megenni a krumplit) :lol:
naponta 1x kap ált 11-12 körül és eddig max 60g volt az adag (banánból 1/4)
a kedvenc a banán volt de ugye a kicsinálta :lol:
rájöttem h a savanyúbb alma (pl Jonatán) lazítja az édesek( Gála, Jonagold, Golden) jobban fogják de szívesebben eszi :lol:
gyümilevet én nem is adtam neki magában, egyből a pépekkel kezdtünk

nanica
én is vettem neki külön fakanalat,tányérokat, szűrőt stb. :lol: :wink:

ki is mondta h spenótot vagy sóskát adott a gyerkőcnek?azt nem csak 1 éves kortól lehet adni?

ha husit kevertek a kajcsiba mennyit adtok nekik?

timo
sikerült tejcsit fejned?ki lesz Lillussal ma otthon?
nekem nagyon nem hiányzik a meló :oops: :lol:

majus
Kelének gratula a nagy attrakciókhoz és h a külön szobájában ilyen ügyesen alszik egyedül :lol:
én sem aludtam jónéhány hétig amikor Lea végigaludta először az éjszakát... :lol: KITARTÁS!
egyébként most sem úgy alszom ahogy Lea előtt még akkor sem ha ő alszik rendesen... :oops: :lol:

pann
nagyon édi az a fotó igazi kis Huncut fickó :lol: ezek szerint nálatok sem járnak sűrűbben az álommanók... :lol: :cry: és keltek sokx éjjel :cry:

ágiboldi
Boldi nem tartana egy gyorstalpalót a többikenek " hogyanaludjuk átazéjszakáthogyanyanelegyenfáradt" címmel? :lol: :lol:

jajj a sütőtök! :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

panki
a gyógyis dolgot visszaszívtam hülyeséget beszéltem :oops: :lol: másra gondoltam... :lol:

sütőtököt benyelte a kisasszony :lol: új kedvencünk van :lol:

most elmegyünk apának szülinapi meglepit nézni :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Na végre én is idejutok, bár tanulnom kéne még. Belátom elég nehéz így kicsi mellett, de majd csak lesz valahogy.

Először is ami elmaradt: Boldog hófordulót Emilinek, Botondnak, Beióninek, Gergőnek és Briginek.

Panki: Nagy gratula! Gondolom azért a szíved mélyén örültök neki csak most egy kicsit meglept?
Én is megyek a jövő héten nődokihoz. Nekem ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert megjött utána hónapokig csak barnáztam, majd mióta nem szoptatok kétszer megjött. Mindegyik alkalommal kb időben csak mindig 10-14 napig tartott, most pedig már kb egy hete meg kellett volna jönni. Nem igazán szeretek menni, de apa elküldött, mert azt monta ez már így nem állapot.

Lopás: Egyszer Zsoltinak úgy lopták el a pénztárcáját és a telefonját, hogy dolgozott éjszaka a kórházba lefeküdt az egyik üres kórterembe piheni és az éjjeliszekrényről tünt el.

A jelszót küldje már el nekem is valaki. Köszönöm!

Egyépként mi jól vagyunk. Gréta egyfolytában állni akar. Csak még nem igazán bírja a súlyát a lábai. Álítólag valamelyik nap a járókában van négy müanyag kapaszkódó és belekapaszkodott és feállt, anyu állítása szerint. Fogunk továbbra is kettő van.

Alvás: Általában f7-7 között kel, és egyszer-kétszer kel éjszaka visszatenni a cumit a szájába.

Na megyek tanulni majd jövök még

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mazsi!

Igen-igen a closti nem fogigátló! Sőt :lol: :lol: :lol:

Amúgy megyek, csinálok nyári topicot! 8) :lol:
Vendég

Panki!
Mikorra írt ki a doki?
Volt uh is?

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi
Brigi is mostanság pont úgy viselkedik éjjel mint Lea. De egy napot beiktatott amikor átaludta az éjszakát! :lol:
Én voltam aki sóskát adott. Elvileg 10hótól lehet adni, de nem látom be, hogy miért. Egyébként a cukkinire is az van írva, hogy 8-9hótól. Amúgymeg mindegy is, mert Brigi kiköpte a sóskát. Ja spenótot is adott valaki már, de az nem én voltam.

Tök jó, mert itt nálunk van egy bácsi, aki szokott zöldségeket és gyümiket árulni a kertjéből. Ma is vettem tőle parit, meg körtét. Igaz nem száz, hogy bio, de mégiscsak jobb lehet, mint a bolti. Ez legalább tuti magyar.

Majd jövök, de Brigócám éhes ahogy a hangjából hallom. Megyek megetetem mielőtt éhen hal! :lol:
lora7

Panki! Fel a fejjel! Később tuti örülsz hogy túl vagy egyszerre a két gyerkőcön. :) Ha bármiben tudok segiteni orvos, kórház, szülésznő szólj mindenképpen. :)

Timo! Nagy kár hogy nem bontakozott ki az álmod! Én sürűn álmodok ilyet és ki is bontakozik a pláne az hogy a férjem az akivel történnek a dolgok. Azt nem tudom hogy olyankor kit csalok meg. :lol: :shock: A meló tuti jó lesz! Érezd jól magad! :)

Sno! Teszt 8) Holnap 10-re viszem a kölköt gastroshoz és utánna oda száguldok! :)

Mazsi! Örülök hogy jobban vagy! Vigyázz magadra!

Lin küldtem a jelszót!

Fogigátló! Látjátok biztos nem véletlen mondta Lukacsnikinek is és nekem is a doki azt hogy a pharmtex a legbiztonságosabb. Nem egy dokihoz járunk!!!

KépKép
csongria

Ria: Köszönöm

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Panki
Fel a fejjel. Nézd a jó oldalát, te már rég szabad leszel és mehetsz újra kedvedre bulizni, amikor mi még a másodikat pelenkázzuk! :lol: Persze tuti nehéz lesz, de szerintem bármikor nehéz két gyerek. Azért GRATULÁLOK! Remélem már te is jobban vagy! :)

Pont nemrég hallottam a tvben, hogy ez a szoptatás alatti fogigátló nem épp a leghatékonyabb, ezért is csak a szoptatósoknak ajánlják. Mert ugye akkor még a szoptatás is hatékonyság növelő!

Ria
Mégegyszer elmondanád mi is ez a Pharmaizé és hogy is működik? Tudom, hogy a talin elmondtad már, de tudod az ismétlés a tudás anyja. És inkább a tudás, mint most még egy gyerkőc! :lol: Ja és te ezt használod?

Timi
Már biztos dolgozol, de azért drukkolok. Ügyi vagy menni fog!

Bella
Azt nem mondom, hogy hamar felnőnek, mert akárhogyis nézem az még egy jópár év. De a barátnőm gyerekein látom (4 és 2,5 évesek), hogy korszakaik vannak. Ez most egy ilyen korszak, de a korszakok viszonylag hamar váltakoznak! (Ez így jobban hangzik? :wink: )

Pann
Csudahelyes kiskraped a fiad!

Sno
Parancsot értettem! Fotók felrakva! :D
lora7

Lora! Ez egy kúp és azt mondják nagyon jó. Én még nem vettem mert betankoltunk Durexből :wink:

KépKép
csongria

Sno
Jó ötlet a fogas mappa! Bár nekünk még nincs, de majd lesz!
Addig is egy új kedvenc:
Kép
(csinálhatnánk egy új kedvenceset is! :))
lora7

megjöttünk...
majd elvitt a szél bennünket ill inkább hazafújt bennünket mert a hazaúton kerekedett fel :lol:

vettem egy tesztet...holnap reggel pisilek egyet :oops: :lol:

lin
elsőéves vagy a fősulin? hány év van még? nem irigyellek :lol:

lora
Te jobban vagy már? nem mentél orvoshoz végül?
a sóskát nem tudom miért csak később lehet adni de a dokinőm annyit mondott h akkor is csak hetente 1x majd legközelebb megkérdezem az okot is...de mindig akkor felejtemel a kérédéseimet amikor ott vagyok nála :oops: :lol:

ÉN IS KÉREK SZÉPEN EGY JELSZÓT :lol:

tudományaink :lol:
Lea a kis takarítógép :oops: :lol: felnyalja a parkettát de ügyes mert először lecseppenti a nyálat :lol: továbbra is egy kis rák csak tolat... most már pillanatok alatt elakad
iszonyú dühös h nem tud előre menni de ilyenkor annyira hintázik mérgében h méginkább hátra halad.... :lol:

ria
Beni jól van akkor? a CRP okát kiderítették? hol áll az allergia vizsgálat?

jajj a hófordulósoknak gratula!!!!kicsit megkésve :oops:

megyek mert bepörgött :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Mindjárt küldöm a jelszót! A CRP-t levetettem nállunk a klinikán és 8 alatt volt azaz normális! :evil: Lehet hogy elkeverték vagy rosz volt a gép. A vese funkciója az azért tér el mert az én kis drágám nem hajlandó egy kortyot se inni. 8) Na szóval.... Holnap viszem egy nagyon jó dokihoz(állitólag koponya a refluxban és a tejallegiában Arató András a gyerek klinikán.) Nem ismered hírből?
Mert ezek után amin átmentünk nem tetszik hogy minden vizsgálat nélkül rámondták a refluxot és a tej allergiát. :evil: Egyem a kis drága szivét!

KépKép
csongria

Panki! Most látom hogy már van új vonalzója a kistesónak! Ezek szerint voltál orvosnál és minden rendben. Gyere mesélj. Nem tudom kicsit irigy vagyok... Pedig még neeeeem akarok kistesót Beninek! :oops: :oops: 8)

KépKép
csongria

Ria
Kíváncsi vagyok mit fog a koponya mondani! Majd írj mindenképp!

Mazsi
Még nem voltam. Pedig fogorvoshoz is kéne mennem, de ezek annyira vacak dokik! Főleg ha nem terhes az ember. :wink: De szerencsére a görcsölés elmúlt a barnázással együtt. Lehet ez valami elő megjövés volt. :roll:
lora7

ria
sajna nem ismerem a koponyát :lol: :cry: de mindenképpen menjetek el hozzá!!

CRP :twisted: hihetetlen!de a "lényeg" :shock: h a TB pénztár végre nyereséges :twisted: :twisted: :twisted: csakhogy milyen áron?????????

egy az én kicsi lányom mérgelődik h nem megy előre ...mit csináljak vele? :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

a barátnőm is terhes a másodikkal...kicsit én is irigykedem :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nállunk=nálunk, rosz=rossz :oops:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Lorca:

Igen, lehet, hogy igazad van a vashiánnyal kapcsolatban. Eddig elkönyveltem hogy nekem milyen nyugis gyerekem van!!! Azóta kicsit rendeződött a helyzet, már nem pattogzik a falakról, sőt, inkább délelőtt alszik mint délben. Ki érti? Enni továbbra se nagyon akar, bár én titkon azt reméltem, a vas majd meghozza a jó étvágyát.

Egy átlag nap Zsuzsa este 8-tól reggel 6-ig alszik, és déltájban átlag másfelet. Ez majdnem 12 óra. Lehet neked kevésnek tűnik, de neki saját magához képest tök jó. Hat és 12 hónapos kora között szinte semmit nem aludt nappal, és éjjel sem aludt többet mint most.

Timó:

Adtak egy felvilágosító füzetet az ekcémáról, eszerint kinőhető, csak éppen előjelzi a következő allergiát a sorban: az ételallergiát, majd felnőttkorban a légúti allergiát. Gondolom nem feltétlenül, csak valószínűsíti. Hálistennek nem olyan komoly az ekcémája mint akiknek ez a füzet úgy látszik íródott, mert olyanokról van szó, hogy váladékozik meg annyira viszket hogy a gyerek szenved tőle, nem tud aludni. Nálunk hálistennek csak egy pár pici érdes folt a testén. Kivéve egyet amiben nem vagyok biztos hogy ekcéma, meg szeretném nézetni még egy bőrgyógyásszal annak fényében hogy a húgomnak hasonló foltjai vannak amik szintén gyermekkorban kezdődtek és azóta is nődögélnek rajta, és csodájára járnak a bőrgyógyászok, de nem tudnak vele semmit se kezdeni.

Háziasszonykodós unalmat megértem... teljes mértékben. Nálunk is sokszor nincs köszönet abban ha megkérem Davidet csináljon meg valamit, pedig ő aztán tényleg a házias apukák közé tartozik.

Bella:

Nem, sem nekem se Davidnek nincs allergiánk semmire. Az én öcsémnek volt hasonló kórlefolyása: csecsemőkori ekcéma, gyerekkori táplálékallergia és asztma. Most 17 éves, és a mogyoróallergiája maradt, azt nem szokták kinőni. Zsuzsa bölcsizik, bár pont ma ment először egy hete, mert múlt héten kikértük a tejterhelés miatt, aztán meg belázasodott, úgyhogy otthon tartottam. Anyukám adta ma be, azt mondta, úgy sírt, hogy öklendezni kezdett. Úgyhogy most már ő is úgy gondolja, akkor hány Zsuzsa ha felhergeli magát és sír.

Pann:

Ha "nagyon" le van nőve a gyerek nyelve, akkor nem tudja kidugni a szájából és szopizni se tud emiatt, mert nem tudja az alsó ajkára nyújtani a nyelvét a helyes pozícióhoz.

Lora:

Én újra terhesvitamint szedek, arra az van ráírva, szoptatás alatt is jó. Így akartam felnövelni a tejem vastartalmát, mert arra gondoltam, Zsuzsának is jól jön. Csak nem mindig emlékszem rá hogy bevegyem. :oops:

Ria:

Szilvinek sincs még foga!

Jó háziasszonykodáshoz még:

Nem tudom ki emlékszik még rá, de egyszer régebben felmerült a téma, és akkor (is meg most is) azt írtam rá, hogy én úgy láttam magam körül, a gyerek 1 éves korára szinte mindenkinek elege lett az otthonülésből. Én úgy látszik elégedetlenebb vagyok az átlagnál, nekem már Zsuzsa 7 hónapos korára annyira elegem volt, hogy részidőben visszamentem dolgozni. Hetente háromszor délelőtt anyukám vigyázott Zsuzsára, illetve egy babysitter. Nagyon-nagyon jó volt, teljesen feltöltött lelkileg hogy nemcsak azzal a kudarcélménnyel voltam elfoglalva, hogy mindig szalad a lakás, és ezáltal sokkal jobb hangulattal és sokkal több energiával tudtam a gyerek felé fordulni. Most is szeretnék megint valami hasonlót, csak a két gyerekkel komplikáltabb.

Új jelszó:

Megírja nekem is valaki? :)

Pann:

Ez melyik művház volt??? Én is keresek bérelhető termet angol nyelvű foglalkozásokhoz, de olyan helyen ami tömegközlekedéssel jól megközelíthető, lehet parkolni is, és gyerekbarát (magyarul nem baj ha mindent összenyálaznak).

Pankimanki!

Gratulálok! :)

Fogamzásgátlás:

Nem kukacoskodás, de látom itt szinte mindenki Cerazette-t szed. Nekem spirálom van, és nagyon meg vagyok vele elégedve (eddig). Olcsó, praktikus és 5 évig nem kell vele bajlódni. Első pár hónapban kicsit éreztem, és a mensik is elég erősek voltak, de most már nincs ilyen tünetem. Aki nem szoptat, annak lehet olyan is, ami egy kis hormont is bocsát ki magából. Kicsit csodálkozom, hogy másról nem tudok, hogy ezt választotta volna. Megkérdezhetem hogy miért nem?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Velünk meg ez történt tegnap:

Kép

Szilvi apukája felügyelete alatt leesett az ágyról. :evil: Kimentem WC-re és direkt megkértem, tegye le a földre az ágyunkról. De éppen akkor Zsuzsa tüsszentett egy nagyot és folyt szét rajta a takony, úgyhogy David megindult vele a fürdő felé hogy egy zsepit szerezzen. Szilvi meg utánuk indult az ágyról. :(

Azonnal felsírt, nem vesztette el az eszméletét, reagáltak a pupillái (direkt belevilágítottam), nem hányt, nem görcsölt, de elég hosszasan sírt és nehezen nyugodott meg. Lett egy jó nagy lila púpja a homlokán, ugyanis fejre érkezett. :( Épp indultunk volna a gyerekorvoshoz egészséges rendelésre hogy Zsuzsának igazolást szerezzünk a bölcsibe, úgyhogy megmutattuk egy füst alatt Szilvit is. Azt gondoltam, azt mondja, minden rendben, csak figyeljünk továbbra is a hányásra meg eszméletvesztésre...

Hát nem...

Azt mondta, vigyem be a kórházba hogy megröntgenezzék a koponyáját, mert kívülről nem látszik az ilyesmi, ráadásul ha vérzés van belül, a kis csecsemőknél nem mindig veszik észre mert még képlékeny a koponyájuk és nem jár azonnal tünettel mint a felnőtteknél. Ergo ki kell vizsgálni és meg kell figyelni. :( Úgyhogy bementünk a kórházba, volt koponya röntgen, hasi és koponya ultrahang, és neurológus konzultáció. Mind-mind negatív, ennek ellenére azt tanácsolták, maradjunk bent 24 órás megfigyelésre. Felmentünk a csecsemőosztályra (ugyanitt voltunk Zsuzsával 8 hónappal ezelőtt, még emlékeztek rám a nővérkék), és ott a kezelő orvos már 72 órás megfigyelésről beszélt. Elkapott minket a kórházi futószalag: teljes vérkép, vizeletvizsgálat, mindenét megmérték, fülészet, szemészet konzílium... és estére rákötöttek egy monitort ami mutatta a pulzusát meg a vér oxigéntartalmát (szaturáció?). És mérni kellett őt minden evés után (jó szórakozás mikor igény szerint szopik, gyakran alváshoz is), meg hogy mikor volt széklete, stb. Nem értettem, ha minden negatív rajta, akkor minek ez, azt hittem biztos látnak valamit rajta, de nem... kiderült, hogy protokoll. :evil: Ha a gyerek fejsérüléssel érkezik, 72 óra megfigyelés plussz a rutin kórházi vizsgálatok. Csak azt nem értem, miért nem ezzel kezdték!!!

Végül 24 óra után saját felelősségre hazajöttünk. Minden lehetséges vizsgálat negatív volt, a gyerek jókedvű és normálisan viselkedik. Szerintem ez egy kicsit túlzás egy lila púp miatt. Mindenesetre nyugodtabb leszek én is ha a következő két nap eseménymentesen letelik.

David meg maga is annyira megijedt, hogy már nem volt szívem még jobban letolni őt, remélem ebből tanult. Szegény Szilvi bőrén. :( Meg az enyémen, mert ugye nekem jutott megint a jó kórházi program.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Viszont most legalább már tudom, hogy a gyerek ritkán eszik 100 g-nál többet egyszerre, viszont így is tuti bevágja a maga 600-800 grammját naponta, plussz még 1-1,5 üveg bébikaját, plussz vizet. És 8100 gramm és 67 cm.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

róki
te jó ég! hát nem csoda, h csődközelben van az egészségügy. egy lila púp miatt ez nekem is kicsit túlzónak tűnik.. de lényeg, h túlvagytok rajta, és főleg, h minden okés

spirál
én konkrétan rákérdeztem a dokinál anno, h mi a gyógyszer alternatívája, azt mondta, h a szoptatás mellett csak a szexmentesség. nem tudom, h szponzorálta-e őt esetleg a gyártó, v ilyesmi, de tényleg nem mondott mást. mondjuk ez a 6hetes kontrollon volt, nem n firtattam tovább a dolgot, ott még elég valószerűtlennek tűnt, h valaha fogok még szexelni :oops: :lol:

ágiboldi
ma megvettük a hidegpárásítót mi is. a leírásban az van, ha szűrőt félévente sós vízbe kell áztatni, és h a tartályt hetente (jó vicc, menjenek az anyjukba) fertőtlenítőszeres vízzel átöblögetni. az élettartamra azt írták, h korlátlan :lol: . ja és h javasolják a desztilált víz használatát. és még, h a vízkötlenítés ecettel (1:1) arányban, igény szerint

alvás
ma is volt egy félórás ébrenlét hajnalban, viszont így, h a másik szobában volt, nem volt annyira zavaró. amikor már sírt, akkor újra átmentem, akkor már evett és utána bealudt fél hétig.
viszont én is észrevettem, amit mazsi írt, h sokkal jobban alszik, ha meleg van a szobában :o

timo
gondoltam rád reggel
milyen volt a munka?
milyen színű az ergo?

majus3

Május:

azt hiszem pont az e havi Kismamában van egy cikk a szoptatás mellett alkalmazható fogamzásgátló módszerekről... A spirál amit nekem felraktak 12-15e forint volt, de öt évig nem kell vele semmit se csinálni. Első mensinél felrakta az orvos, egy icipicit éreztem, olyan volt mint a mensis görcsök, és két perc alatt megvolt az egész. Sztem kérdezz rá a dokidnál. Ha nagyon biztosra akarsz menni, szedheted a Cerazette-t spirál mellett. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki
Az én dokim a spirálra azt mondta, hogy csak rendszeres menzesz mellett. Na ez nálam nincs. És ami azt illeti nem is igen volt, mióta a fogigátlót 3 éve abbahagytam. Talán majd ha szoptatás után helyrejön. Egyébként meg anyu nagyon ellene van, mert tulajdonképp a megtermékenyített petesejtet öli meg. Ez anyunál már felér egy gyilkossággal. Persze ebben nem ő fog dönteni.

Május
A mi párásítónkra is az van írva, hogy hetente kell a tartályt átöblíteni. De tulajdonképp az nem egy nagy feladat, mert ha már úgyis a csap alá rakod vízért, az átöblítés kb. 2 perc. Én inkább a desztillált vízen vagyok kiakadva. Tarthatnék belőle itthon egy hektolitert. Naponta felszív kb 3 litert, annyit megy nálunk. Viszont határozottan érzem a jótékony hatását. (Meg a lerakódást a tévén és a csokibükk bútorunkon :evil: )
lora7

róki
első mensi még nekem se volt
úgy látom, nem ártana időnként olvasnom a kismamát :oops:

lora
de jó, h írod a 3 litert. a mienken (macifüles) nincs digitális páratartalom-kijelző, szvl fogalmam sincs, mennyit kéne üzemelnie egy nap kb (honnan tudom, h elég párás már a levegő? megérzés?) káros hatása lehet a túlpárásításnak :?:

majus3

Lora:

Nekem azt mondta az orvosom, hogy amikor először megjön, hívjam fel, és azonnal kapok időpontot, mert menstruáció alatt jobb felhelyezni. Rendszerességről szó se volt.

Lehet anyukádnak nem kéne elmesélni ;) de a hormonális fogamzásgátlók többfajta hatásmechanizmusa közül az egyik az, hogy a megtermékenyített petesejt beágyazódását akadályozzák. Ugyanúgy mint a spirál. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Május,

Bocs, nem rádpirítani akartam Kismama olvasásügyileg. :) Egyáltalán nem kötelező, én magam mondjuk függő vagyok. Olvasok mást is, az Anyák lapját meg a Baba magazint, de annyira más felfogást képviselnek, hogy nem igazán élvezem a cikkek nagy részét. Arról nem is beszélve, hogy pontatlanságokat, helyenként bődületes hülyeségeket fedezek fel bennük, és ez meg inkább bosszant.

Viszont az tuti hogy a Cerazette-n kívül van egy rakás más módszer... nem tudom, hogy szopi mellett lehet-e, de pl van a hüvelygyűrű, amit szintén havonta csak egyszer kell felhelyezni és lokálisan bocsájt ki nagyon kis mennyiségű hormont, kevesebbet mint a tabletta, ha jól tudom. Szóval érdemes informálódni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

róki
nem vettem leszidásnak! :lol: tényleg többször gondoltam már rá. főleg, h a babaneten kívül nem is olvasok semmi szaklapot :lol: :oops:
egyébként azzal egyetértek, h az anyák lapja és a baba magazin meglehetősen gagyi (terhesen még végeztem összehasonlításokat)

majus3

Sziasztok!

Rokica,
Nektek akkor most rendesen összejött! Sajnálom! Ez a hülye egészségügy. Miért kell egy babát kitenni minden sz@rnak ha teljesen jól van??? A másik, hogy pontosan ezért nincs pénz az eü-ben.
A spirálon én nagyon sokat gondolkodtam, a dokim is azt javasolta, a hormonos fajtát. Aztán olyan sokan lebeszélni próbáltak róla, hogy inkább akkor amikor már nem akarok szülni. Nekem se volt szó rendszeres mensiről.

Május,
Jó hogy írod a párásító karbantartását. Én csak néha kiöblítem, de most már rendszeres leszek és fertőtlenítős! Mi deszt vizet használunk, de mi csak este használjuk a párásítót 2 órát, így elég sokáig elég egy 5 lityis flakonnal. Amúgy meg nem is tudom minek a desztvíz, mivel a héten a vasalót tisztítottam és csak úgy dölt ki belőle a vízkő! :evil:

Mazsi,
Egész jól haladtok a hozzátápival! :D Én lehet kevés husit teszek a Peti kajájába, 3-5 kis kockácska, ha én csinálom és nem a Kecskeméti! :oops: :wink:
Peti már 2x evett spenótot, szó nélkül megette és semmi baja nem lett tőle.

Timo,
Sokat gondoltam rád! Milyen volt????

Peti tegnap éjszaka alig aludt. Fél 3-ig kb 3x kelt, 2x szopizott, majd fél 3-tól 6-ig szenvedtünk. Aztán végül már nem bírtuk, kiültünk vele a nappaliba és a tv előtt elaludt. Sehol nem volt jó neki, pedig már az elveimet is feladtam és odavittem magunk közé, de az sem jött be neki, se ölben sehogy. Már lázat mértem, öltöztettem, betakartam, kitakartam, etette, itattam, fáljd.csillapítót adtam...semmi. 3 és fél órás küzdelem után aludt reggel 9-ig. Na de aztán nappal sem volt sokkal jobb a helyzet. Nem akart aludni, 2x egy órát aludt egész nap és csak ölben akar lenni. Most is csak kurjongat a kiságyában. Nem akarok még egy ilyen éjszakát!!!
Vendég

Mazsi: Másod éves vagyok és még ezen felűl két évem van.[/u]

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?