Sziasztok!
Lorca:
Igen, lehet, hogy igazad van a vashiánnyal kapcsolatban. Eddig elkönyveltem hogy nekem milyen nyugis gyerekem van!!! Azóta kicsit rendeződött a helyzet, már nem pattogzik a falakról, sőt, inkább délelőtt alszik mint délben. Ki érti? Enni továbbra se nagyon akar, bár én titkon azt reméltem, a vas majd meghozza a jó étvágyát.
Egy átlag nap Zsuzsa este 8-tól reggel 6-ig alszik, és déltájban átlag másfelet. Ez majdnem 12 óra. Lehet neked kevésnek tűnik, de neki saját magához képest tök jó. Hat és 12 hónapos kora között szinte semmit nem aludt nappal, és éjjel sem aludt többet mint most.
Timó:
Adtak egy felvilágosító füzetet az ekcémáról, eszerint kinőhető, csak éppen előjelzi a következő allergiát a sorban: az ételallergiát, majd felnőttkorban a légúti allergiát. Gondolom nem feltétlenül, csak valószínűsíti. Hálistennek nem olyan komoly az ekcémája mint akiknek ez a füzet úgy látszik íródott, mert olyanokról van szó, hogy váladékozik meg annyira viszket hogy a gyerek szenved tőle, nem tud aludni. Nálunk hálistennek csak egy pár pici érdes folt a testén. Kivéve egyet amiben nem vagyok biztos hogy ekcéma, meg szeretném nézetni még egy bőrgyógyásszal annak fényében hogy a húgomnak hasonló foltjai vannak amik szintén gyermekkorban kezdődtek és azóta is nődögélnek rajta, és csodájára járnak a bőrgyógyászok, de nem tudnak vele semmit se kezdeni.
Háziasszonykodós unalmat megértem... teljes mértékben. Nálunk is sokszor nincs köszönet abban ha megkérem Davidet csináljon meg valamit, pedig ő aztán tényleg a házias apukák közé tartozik.
Bella:
Nem, sem nekem se Davidnek nincs allergiánk semmire. Az én öcsémnek volt hasonló kórlefolyása: csecsemőkori ekcéma, gyerekkori táplálékallergia és asztma. Most 17 éves, és a mogyoróallergiája maradt, azt nem szokták kinőni. Zsuzsa bölcsizik, bár pont ma ment először egy hete, mert múlt héten kikértük a tejterhelés miatt, aztán meg belázasodott, úgyhogy otthon tartottam. Anyukám adta ma be, azt mondta, úgy sírt, hogy öklendezni kezdett. Úgyhogy most már ő is úgy gondolja, akkor hány Zsuzsa ha felhergeli magát és sír.
Pann:
Ha "nagyon" le van nőve a gyerek nyelve, akkor nem tudja kidugni a szájából és szopizni se tud emiatt, mert nem tudja az alsó ajkára nyújtani a nyelvét a helyes pozícióhoz.
Lora:
Én újra terhesvitamint szedek, arra az van ráírva, szoptatás alatt is jó. Így akartam felnövelni a tejem vastartalmát, mert arra gondoltam, Zsuzsának is jól jön. Csak nem mindig emlékszem rá hogy bevegyem.
Ria:
Szilvinek sincs még foga!
Jó háziasszonykodáshoz még:
Nem tudom ki emlékszik még rá, de egyszer régebben felmerült a téma, és akkor (is meg most is) azt írtam rá, hogy én úgy láttam magam körül, a gyerek 1 éves korára szinte mindenkinek elege lett az otthonülésből. Én úgy látszik elégedetlenebb vagyok az átlagnál, nekem már Zsuzsa 7 hónapos korára annyira elegem volt, hogy részidőben visszamentem dolgozni. Hetente háromszor délelőtt anyukám vigyázott Zsuzsára, illetve egy babysitter. Nagyon-nagyon jó volt, teljesen feltöltött lelkileg hogy nemcsak azzal a kudarcélménnyel voltam elfoglalva, hogy mindig szalad a lakás, és ezáltal sokkal jobb hangulattal és sokkal több energiával tudtam a gyerek felé fordulni. Most is szeretnék megint valami hasonlót, csak a két gyerekkel komplikáltabb.
Új jelszó:
Megírja nekem is valaki?
Pann:
Ez melyik művház volt??? Én is keresek bérelhető termet angol nyelvű foglalkozásokhoz, de olyan helyen ami tömegközlekedéssel jól megközelíthető, lehet parkolni is, és gyerekbarát (magyarul nem baj ha mindent összenyálaznak).
Pankimanki!
Gratulálok!
Fogamzásgátlás:
Nem kukacoskodás, de látom itt szinte mindenki Cerazette-t szed. Nekem spirálom van, és nagyon meg vagyok vele elégedve (eddig). Olcsó, praktikus és 5 évig nem kell vele bajlódni. Első pár hónapban kicsit éreztem, és a mensik is elég erősek voltak, de most már nincs ilyen tünetem. Aki nem szoptat, annak lehet olyan is, ami egy kis hormont is bocsát ki magából. Kicsit csodálkozom, hogy másról nem tudok, hogy ezt választotta volna. Megkérdezhetem hogy miért nem?