Új privát üzeneted érkezett!

Tücsökbogár- nagyon fájdalmas lehetett neked és a férjednek! Eltemetni a meg nem ismert gyermekeidet... szerintem erre nincsenek szavak!
Csak azt tudom mondani, őszinte részvétem!

Írd ki itt magadból a fájdalmat, van aki szintén átélt ilyet, hátha tud segíteni, abban hogy éld át a következő időszakot.
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudom már ki kérdezte(bocs)nekem is műszeres befejezés volt és nekem azt mondta az orvos hogy tul.képp a 6 hét regenerálódás a minimum,valaki 3 hót mond.Hát nekem egyszer megjött utána és egyből próbálkoztunk és sikerült.A testem tudta hogy csak így jöhet helyre a lelkem.De van akinek több idő kell hogy újra kész legyen lelkileg vagy testileg.Én tudtam hogy nem tudok várni többet.Eddig mindenrendben volt,simán megtapadt és már a 18.hétben járunk.

Tontica!

Szépek a babucik!!

Sheila!

Neked is gratula,mindjárt itt az időd! :wink:

Chrissy!

Nagy-nagy gartula,már te is nagyon megérdemelted!!! :lol:

Többieknek is sok pusz!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Chrissy: Istenem de jóóóóóóó!!!! Isten éltessen mindkettőtöket!
Sheila: De rég hallottam rólad! Gratula Neked is!
Tontica: már leleveleztük, de mégegyszer gratula a szépségekhez!

Olyan jó hallani a régiek felől!
Lányok! Örülök, hogy végülis mindenkinek szép lassan, de teljesülnek a vágyai. Mindenkinek azt kívánom, hogy hasonlóan hozzánk, begyógyuljanak a sebei és boldogan ringassa gyönyörű gyermekét!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 

 
 

[quote="sheila"]
írta:
sheilaha jól számolom, mióta Tontica megnyitotta ezt a topicot, Martin a harmadik baba, aki már megszületett :) :) :)

1., Bálint ( Edina, Szekeres )
2.-3. Anna és Alex ( Tontica )
4., Martin ( Chrissy )


Azóta nekem is született egy Emesém... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok

Tücsökbogár
Nagyon sajnálom ami veletek történt:cry: Kívánom,hogy testileg-lelkileg megerősödjetek. Azt hiszem a fájdalmatokat csak egy majdani egészséges baba születése fogja enyhíteni.

Kép
olgo
 
 


Mandala
Gratula a kis Emeséhez.:)
Panni
A műszeres bef hanyadik héten volt nálad?
Ezután is minden rendben lesz a kis 18 hetessel :lol:
Zsibima
Gondolunk rád holnap!! Írj majd mi volt a dokinál.
Tücsökbogár
Talán segít az is ha olvasgatod ezt a fórumot. Itt vannak akik ha nem is vesztettek el 3 babát egyszerre de 2 vagy 3 terhességük szakadt meg sorozatban. És most újra babát várnak!

Kép
olgo
 
 


Mindenkinek!

Holnap jó lesz ha gondoltok rám, mert megműtenek! Szorítsatok értem!!!

Holnap ha hazaengednek írok!
Vendég
 


Zsibima!
Szerintem mindannyiunk nevében mondom, hogy veled leszük, és lélekben erősítünk amennyire csak tudunk!

Kitartás :!:
mutyurka
 
 


Mutyurka és mindenki- örülök, hogy velem vagytok, rám fér mert most tényleg be vagyok sz...va! Tudom ezen itt mindenki átesett, sok ember meg talán legyint rá, túl leszel rajta. De én akkor is félek. Pedig a kívülállók mindig azt hiszik rólam, hogy "erős" nő vagyok, mindig tartom magam bármi is történik az életben velem, de most... A párom is megrettent tőlem szerintem az utóbbi időben, hiszen még ilyennek nem látott, nem ebbe a nőbe szeretett bele. Úgyhogy tényleg várom, hogy túl legyek rajta, és végre a régi "én" lehessek. Az biztos, hogy az első kérdésem az lesz a dokihoz, hogy mikor lehet újra próbálkozni!

Higgyétek el nagyon sokat jelent nekem, hogy velem éreztek, köszönöm!!!
Vendég
 


Chrissy! Én is szívből gratulálok!

Zsibima! Gondolok rád holnap! Tarts ki!

Nem is tudom... Nekem valahogy most a legrosszabb. Minden igyekezet ellenére ezmegint egy sikertelen hónap. A 4. amióta próbálkozunk... Most úgy érzem belepusztulok és félek sose leszek újra terhes... :cry:

Kép
kislibus
 
 


Jajj, Mandala bocsáss meg :oops: :oops: :oops:
tudd be kérlek terhességi elhülyülésnek...

hát persze, hogy a Te kis Emeséd a második baba, így Martinka az ötödik...és az enyém a hatodik lesz? :wink:

Drága Zsibima!

Én is Veled leszek holnap...a többi kérdésedre utána válaszolok, de sokat számít, hogy ennyire pozitív vagy...

puszi, és fel a fejjel!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Szia Zsibima! Szorítok neked a holnapi műtét miatt, hidd el nem lesz semmi gond. Nekem is műszeresen fejezték be májusban és azóta szeptemberben volt egy másik műtétem.
De nekem is szorított mindenki és azóta szerencsére jobban vagyok.
Nekem is az volt az első kérdésem, hogy mikor próbálkozhatunk újra.
Hála már csak pár nap és élesben mehet... :oops: :oops:
Május óta erre a percre várok.... :P :P :P

Tücsökbogár! Nagyon sajnálom ami veletek történt. Őszinte részvétem. Borzasztó lehet egyszerre három babát elveszíteni.
Sűrűn gyere és hidd el itt mindenki melletted lesz.
Én is 22 hetesen vetéltem el de csak egy baba lett volna és mi egyáltalán nem is láttuk. Talán egy kicsit jobb is igy.
Nem tudom hogy éltem volna túl ha el kell temetni.

A babásoknak jó pocakosodást a többieknek meg kitartást!

Puszi,
Adri
odri
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen az együttérzést, sokat segít. Én is tudom, hogy igazából csak az fog rajtunk segíteni, ha lesz egy egészséges kisbabánk, de sajnos nekem a trombózis miatt többet ki kell hagynom és ez a hiábavalónak érzett várakozás borzasztó.

Zsibima, szorítok Neked!!!

Ha még marad egy kis erőtök, akkor picit nekem is szorítsatok,mert ma délután kettőkor én is kés alá kerülök - bár én a lábammal. Köszönöm.

Mindenkinek szép napot kívánok!
tücsökbogár
 
 


Szia!

Zsibima és Tücsökbogár!

Mindkettőtöknek drukkolunk, hogy legyetek minél előbb túl rajta.

Odri!
Akkor tessék egy szép görbe estét csapni a pároddal.

Mutyurka!
Írtam vissza privit nem tudom elküldte-e?

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Műszeres befejezés:Nekem a 11. héten volt az első vetélést fejezték be így! :( Akkor nekem 3 hónapot mondtak!De ugyanúgy elvetéltem utána!És itt van Panny akinek ugye rögtön sikerült !Ezért írtam a múltkor,hogy nem feltétlen az időn múlik!És hát dokija válogatja ki mit mond!

Zsibima!
Bár ezt már csak műtét után fogod olvasni,de gondolok Rád!Jobb lesz így! :(

Tücsökbogár!
Neked is drukk!!!!

Odri!
Hát akkor HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kislibus!
Már hogy ne lennél!!!! :) Tudom mit érzel!Nem is tudok nagyon mit írni,hiszen már újat nem tudok!De drukkolok Nektek 1000-el!
Vendég
 


Sziasztok!
Tegnap találtam rátok és nagy gondolkodás után úgy döntöttem,csatlakozom hozzátok,mert azt hiszem egy gyermek elvesztésével járó fájdalmat csak az értheti igazán,aki átélte...sajnos.
Velünk 7hete történt a tragédia. 25 hetesek voltunk,amikor hirtelen görcsölni kezdtem egyik szerda este, rohantunk az ügyeletre, ahol villámcsapásként értek bennünket az orvos szavai:"nagyon rossz hírem van, teljesen eltűnt a méhszáj és beindult a szülés."mondta az ügyeletes doki. Átvittek bennünket az I.sz.Klinikára, mert ott több esélye van a koraszülött apróságoknak. Próbálták bent tartani a kicsikémet,amíg lehet,de sajnos 6 órás vajúdás után megszültem...640 g-mal jött világra a kislányom,akivel azonnal el is rohantak és inkubátorba került.Annyira hirtelen történt minden,hogy fel sem fogtam,mint egy rossz álom...azt hittem majd egyszer felébredek..de nem.Még időnk sem jutott a férjemmel nevet adni a kislányunknak,gondoltuk,még ráérünk,de a szülőágyon el kellet döntenünk. Katalinnak neveztük el a kis Drágámat,akinek rövid kis élete szenvedéssel telt...szülés után,másnap reggel 7-kor mehettünk be megnézni őt,akkor sokkot kaptam. Nem tudom leírni a látványt,nagyon megrázó,aki látott már ilyen picike koraszülöttet,az tudja miről beszélek. Az első nap stabil volt az állapota,de sajnos Katicám vesécskéje még nem működött, agyvérzést kapott,amitől összeomlott a keringése és a második napon éjjel elvesztettük...A történteket még mai napig sem tudom felfogni. A 18.héttől keményedett a hasam,de az orvosom azt mondta,hogy szedjem a MagneB6-ot és el fog múlni. De valószínűleg nem vette észre,hogy kezdett megnyílni a méhszájam.Én hülye,meg hittem neki, hogy minden rendben van,csak a növekedéstől feszül a hasam,bíztam benne,hisz első terhességem lévén,kinek higgyek,ha nem a dokinak.?
susisusi
 
 


Folytatva....
Az orvosok sem tudják megmondani, hogy mitől is indulhat be egy szülés,csak találgatnak.Szerintem veszélyeztetett terhes lettem volna, kötőszöveti gyengeség miatt nyílt meg a méhszájam...véleményem szerint,mert fertőzésre utaló jelet nem találtak. Azóta a kezelő orvosomhoz nem is mentem vissza,pedig mások azt mondták,hogy ne hagyjam annyiban a dolgot. Nekem nincs erőm a pereskedéshez...az úgysem hozza vissza a kislányomat.
Most próbálok visszatérni a régi kerékvágásba,de nemnagyon sikerül.
Ha tudtok mondani vmi okosat, hogy kell ezt csinálni, kérlek írjatok. Egy nagy nulla vagyok azóta, 2 hónapja nincs kedvem semmihez, nem tudom magam elfoglalni. A szülészorvosomhoz mentem vissza kontrollra,aki fél év szünetet javasolt...olyan hosszú lesz ez a 6 hónap...
Köszi,hogy elolvastátok a hosszúra nyúlt levelem,talán könnyebben vígasztalásra találok hogy leírtam.
Együttérzek mindenkivel és szorítok Nektek, hogy forduljon nagyon jóra a sorsotok!Mert megérdemlitek!
Üdv!
susisusi
 
 


Szia Susisusi!

Nagyon sajnálom ami veletek történt, borzasztó lehetett átélni.
Őszinte részvétem!

Nekem 22 hetesen folyt el a magzatvízem májusban és másnap reggel megindították a szülést. Én nem is láttam a kislányom.
Én is gondolkodtam, hogy beperelem az orvost de sajnos nem lett volna bizonyítékom se elég erőm!
Mikor kiderült, hogy terhes vagyok myomát találtak nálam. Azt mondta a doki, hogy ha nem tartom meg akkor SOHA többet nem lehet gyerekem. És a myoma mellett is ki lehet hordani. Da sajnos elvetéltem a myoma miatt. Mai napig bánom, hogy akkor nem mentem el egy másik orvoshoz is. Persze akkor megijedtem, hogy nem lehet gyerekem, ezért vállaltam. Ha felvettem volna magnóra amit mondott biztos bepereltem volna. Végül is az Ő hibája.
A férjem ügyvédje szerint meg is nyerhettük volna....de most már mindegy!
Azóta orvost cseréltem aki sokkal normálisabb és azóta meg is műtött. Odafigyel RÁM és ez fontos!!!!
Szerencsére nem kell fél évet várnom pár hét és próbálkozhatunk.

Sűrűn gyere ide, itt majd sokat segítünk neked, hogy fel tudd dolgozni a tragédiát!

Vigyázz magadra és kiatartás!!!
Adrienn
odri
 
 


Drága Susi!

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy Neked is ide kell írnod :(

megkönnyeztem a történetedet és átérzem a bánatod...
gyászold csak meg a kis Tündért, hagyj rá időt Magadnak, ne törődj másokkal, ha estleg "elvárnák" Tőled, hogy túllépj a tragédián...ez időbe telik, kinek több, kinek kevesebb időbe...

aztán keress egy lelkiismeretes, jó orvost, aki törődik majd Veled, és vágj bele, adj esélyt Angyalkád kistestvérének.

kívánom, hogy jövőre Te is babázhass!!!

Tücsökbogár!

Nagyon sajnálom a Te csöppségeidet is...maradj itt Te is, itt mindenki megért Titeket, és vigaszra találtok.

baráti ölelés,

és szeretnék egy oldalt ajánlani, mindkettőtöknek:

www.angyalokszülei.hu

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


szia susisusi!

együttérzek veled! tudom mit érzel most! én két hete éltem át a nagy tragédiát!nekem a 23. hetes kislányomat kellett megszülnöm kromoszómarendellenesség miatt! :cry: nagyon fáj! és a napok olyan lassan telnek! a fájdalom meg nem enyhül! :cry: :cry: csatlakozz hozzánk és próbálj meg velünk együtt "gyógyulni" és a későbbiekben velünk együtt babásodni! :wink:
nekünk is fél évet mondtak az orvosok! kitartás! fél év múlva újra babásodunk! addig is erőt adunk egymásnak ebben a nehéz időszakban! gyere gyakran írni ide! hidd el! segít!
Vendég
 


Kedves Tucsokbogar!!!

Szivbol sajnalom azt ami Veled tortent.En szinten ateltem ezt a szornyuseget 1 evvel ezelott.Mi is harmasikereket vartunk,ket kislanyt es egy kisfiut.A tortenetunket elolvashatod a 4.oldalon.
Nalunk is orvosi felelotlenseg tortent,es azota is erthetetlen szamomra hogyan lehetseges mindez?Raadasul azota nalam is kiderult a melyvenas trombozis lehetosege.Az akkori orvosnak eszebe sem jutott ilyesmit ellenorizni...
Kozben juniusban az edesanyamat is elveszitettem...

Nem tudok semmi okosat irni,nagyon nehez napok,hetek,talan honapok elott allsz,mindannyian maskent,masfajta segitseggel tudjuk atveszelni ezt az idoszakot...Nekunk a hit rengeteget segitett,es segit mai napig.Kozhely,de az ido is alakitja az erzeseket,es tudd hogy egy hatalmas nehezsegekkel de gyonyorusegekkel vegyitett emberi atalakulas elott allsz.Lenyeg hogy beszeld ki magadbol mindazt ami faj,ha kell nyugodtan menj el szakemberhez,az is rengeteget segit a feldolgozasban.Es minel tobbet menj emberek,jobaratok koze!!!Az nagyon fontos.
Igazabol nekem a legnagyobb segitseg a parom,hihetetlen mi mindent csinaltunk egyutt vegig...
Meg valami,a napokban kerult kezembe a Nok lapjaban egy cikk az ikerterhesseggel kapcsolatban.Ott reszletesen leirja minden veszelyet.(ugy emlekszem a 2 hettel ezelotti szam,Szulak Andrea van a cimlapon)Nekem az olvasas utan adott pici megnyugvast a cikk,bar tudom hogy ezek a dolgok nem altalanos ervenyuek,nalunk kulonben sem volt valasztasi lehetoseg,hiszen mi harmojukat a sorstol kaptuk.
Hidd el tenyleg nagy valtozason mesz majd keresztul,kinyilik a vilag,teljesen mas szemmel fogod latni a dolgokat...
A temetessel kapcsolatos dolgok iszonyatosak lehettek,nem birom es nincs is erom elkepzelni,mit erezhettetek.
Gyere a topicba es irj minel gyakrabban,de szerintem egy jo pszichologus ilyenkor mindenkeppen fontos segitseg lehet.
Szeretettel olellek!!!

Kedves Susisusi!!!

Neked is sok erot kivanok,es csak ismetelni tudom magam,mindent megirtam az elobb,kivanom hogy mielobb tul tudjatok kerulni a nagy fajdalmakon.Ez egy allando hullamzas,de valahogy arra kell gondolni a nagy melysegek ideje alatt hogy a magassagok is legalabb ilyen aranyban tortennek meg majd Veletek...

Most megyek,azt hittem en mar viszonylag tul kerultem a dolgokon,ilyen kor erzem,mennyire felkavaro meg mindig errol irnom...Dehat ez igy van rendjen...

Szeretettel:Rillisz
rillisz
 
 


Kedves Baba8 es Odri!!!!

Ne haragudjatok hogy Titeket kihagytalak,pedig mar regebben akartam Nektek is irni...
A legeslegjobbakat kivanom Nektek is,es Baba 8 a buntudatot felejtsd el,minel gyorsabban!!!!Allando visszalepest jelent ha olyan dolgokon orlodsz,amelyek nem rajtad multak!!!Csak elore nezni,ez a legfontosabb!!!

Titeket is szeretettel Olellek:Rillisz
rillisz
 
 


köszi rillisz a szavaidat! sokat segít! ma voltam a kozmetikusomhoz! ne tudjátok meg mekkora plusz energiával távoztam onnan. nem csak az arckezelé-masszázs volt az oka, hanem amilyen pozitív hozzáállást kaptam a kozmetikusomtól! egy angyal! olyan energiával, amiből jut mindenkinek!
ma nehéz napom volt, mert délelőtt a postán ismerősökkel taliztam, akik eddig nagy pocakkal láttak és megkérdezték, hogy mihez gratulálhatnak, kislányhoz vagy kisfiúhoz. hát mondanom se kell, mit éreztem, rögtön el kezdtem sírni, nem is értették mi van, nagy nehez elmagyaráztam, hogy nem szülés volt, hanem elvesztés. :cry: aztán a kozmetikusnál nagyon fordult velem a világ! olyan lelki feltöltődést kaptam tőle! a lényeg most az, hogy helyreálljon a szervezetem, meggyógyuljak és ne legyenek szövődményeim, hogy minél hamarabb tudjuk eredményesen próbálkozni a következő babával! és most ez a legfontosabb! nem szavad hátra nézni! előre!
Vendég
 


én ma mint ha pszichológusnál jártam volna! komolyan!
Vendég
 


Baba! Örülök, hogy ma jobban érzed magad!

Tücsökbogár és Susisusi! Nektek kitartást ehhez a nehéz időszakhoz, és sok-sok lelki erőt!

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok Lányok!
Nagyon szépen köszönöm Nektek az együttérzést és a bíztató szavakat, sokat jelentenek nekem. Úgy érzem a páromon és anyukámon kívül Ti értetek meg igazán, mások azt hajtogatják,hogy kössem le magam..mintha olyan könnyű lenne. Ma reggel még felkelni sem volt kedvem, azelőtt annyira szerettem aludni, finomakat enni, mert tudtam, hogy a picikém ezeknek nagyon örül és nagy rugdosással válaszol majd...de most nincs kedvem még enni sem,nem akarom jól érezni magam,hisz Ő annyit szenvedett...
Nagy bűntudat gyötör engem is,mert én hülye hittem az orvosnak,pedig a haskeményedésem előjelek lehettek a méhszájtágulásnak...miért nem mentem dokihoz, mikor nem múltak?Állandóan ezt kérdezem magamtól...csak azt hittem ez normális ilyenkor, pedig utólag megtudtam,erre különös figyelmet kell fordítani.Úgyhogy ha bármikor is találkoztok babavárásotok során a haskeményedéssel, ne habozzatok,mint anno én, hanem menjetek dokihoz! Remélem jobban vagytok ma,mint én. Kitartás! Jobbulást kívánok megtört szíveteknek!
Üdv.Zsu
susisusi
 
 


Sziasztok Mindenkinek!

Nagyon szégyellem magam, hogy én a saját 10 hetes vetélésemet akkora tragédiaként írom-élem meg! Holott van ennél sokkal rosszabb, Baba, Rillisz, Odri, Susisusi tudják miről beszélek... Nagyon sajnálom, remélem előbb-utóbb mind rendbejöttök lelkileg és talán 1 év múlva már egy üvöltő csecsemőt tartotok karjaitokban! Ezt kívánom nektek!!

Mindenkinek köszönöm az aggódást, megműtöttek ma, de előtte még megnéztem uh-on az eltorzult petezsákomat... Utána befeküdtem 5 hülye p. közé, akik "most nem akartak gyereket"! Volt köztük, aki mosolyogva (!) ment a kaparásra!!! Majdnem verekedtem! Én nem értem, hogy miért használják fogamzásgátlóként az abortuszt egyesek, de azt hiszem soha nem is fogom megérteni. Egyébként nem ítélem el, bár nekem sosem volt, én megértem, hogy minden nő életében becsúszhat ilyen, de!!! Legalább a kórházban viselkednének!
Na jól kidühöngtem magamat, egyébként minden rendben folyt le, amennyire lehet. Bemutattam a lányomat az orvosomnak és mondtam, hogy ha fele ilyen jó és szép gyereket segít nekem összehozni legközelebb, már akkor is nagyon hálás leszek neki!
Azt mondta, hogy ő biztos benne hogy legközelebb minden rendben lesz. Én meg remélem. Egyébként a szokásos szöveg: 2-3 hónap kihagyás után... Jövő héten uh. megnézi mi újság odabennt, de szerintem minden oké, legalábbis nagyon jól érzem magam, ahhoz képest... Mondjuk már tényleg felszabadító érzés túl lenni rajta és nem várakozni többé a semmire!
Na nagyon hosszú voltam, szaladok lefeküdni, mert kicsit még szédülök. Mégegyszer: köszönöm mindenkinek az aggódást!

Ja Baba szerintem sűrűbben járj mostantól az új pszichológushoz, lelkileg, bőrileg is jót tesz!! :) Fel a fejjel, látod már pozitívabb vagy!!
Vendég
 


Szia Zsibima!

Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy.A lényeg, hogy most pihenj sokat, szedj vitaminokat és gyorsan erősödj meg, és a regenerálódás után hidd el, hogy legközelebb minden rendben lesz!
Bízni kell! Az érzéseid miatt meg nem kell szégyellned magad, mert egy gyermek elvesztése mindig nagyon szörnyű, ha picike, ha kicsike, vagy ha nagyobbacska is. Vigyázz Magadra!
Üdv.Zsu
susisusi
 
 


Sziasztok!

Nem nevezek meg külön senkit, mindenkit üdvözlök! A régiek már ismernek, az újaknak írom le a történetem azért, hogy lássátok talpra lehet állni, tovább lehet (sőt kell is!) lépni, bár nagyon nehéz. Talán ha olyanokra leltek, akik szintén átéltek már hasonló tragédiát, akkor kicsit könnyebb a gyászmunka. Mert egy kis fény nyílik a sötétségben, ami a lelketeket borítja.

Álljon hát mementoként:


"Elküldve: 2007 Február 24 Szombat - 23:25

Sziasztok!
Olvastam néhányótok történetét. Megrendített. Mindegyik a szívembe mar, hisz tudom mit éreztek, tudom min mente(te)k keresztül!
Nézzétek, én azt gondolom abszolút naiv dolog azt képzelni, hogy ezt a tragédiát valaha is el tudjuk felejteni! Én legalábbis nem tudtam. Fel kell állni és tovább menni, de a szívedben az emlékét megőrizni. Feldolgozni? Hát, ez nehéz ügy! Tudom nem épp ide illő mondás, de azt hiszem a kutyaharpást szőrivel.... tehát addig nem nyugodni, míg újra pocakba nem kerül egy kis lurkó! Én vadul akartam! Ezért nem jött össze! Fél évig próbálkoztunk, úgy hogy két naponta vérvételre, a köztes napokon meg UH-ra jártam, sorban kaptam a tüszőrepedést és -érést fokozó injekciókat és gyógyszereket, mindhiába. Aztán amikor azt mondtam, hogy na jó, akkor most vége, lesz ami lesz, ezt befejezem, akkor pocakba költözött Encsi baba. De addig a poklok poklát éltem át.

Elmesélem mi vezetett idáig:

2000-ben született a fiam. Vele végig feküdtem a terhességet véreztem, görcsöltem). De megérte.

Aztán 2002-ben ismét babát vártunk. Minden UH, minden vérvétel, minden leletem jó volt, örültünk és boldogok voltunk. A 22. hét körül kezdett gyanús lenni, hogy ez a manócska valahogy nem mozog eleget. Férjem mindig azzal viccelődött, hogy lusta, mint az apja..... De féltem, nem voltam nyugodt. A 23. héten aztán besokaltam és egy soron kívüli UH-ot kértem. Mélyen megalázó és minősíthetetlen stílusban közölték velem, hogy semmi esélye a babámnak. Mindezt a következő képpen:

A doki a fejem fölött latin kifejezéseket morgott az aszisztensnek.... nem értettem, csak éreztem, hogy valami baj van. "Édes" párbeszéd:

dr (a fejem fölött az aszisztensnek) : hydrops.... cisztarendszer..... a koponyaűr és a mellkas tele folyadékkal.......
én: doktor úr, valami baj van?
dr: igen baj van.
(én elkezdtem sírni)
dr: ezt hagyja abba, mert így nem tudom folytatni a vizsgálatot!
(a végén):
én: most végülis mi a helyzet?
dr: élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség
én: és a babának vannak esélyei?
dr: gyarkorlatilag nincsenek. Meg kell szülni és kész.
(azzal hátat fordított és köszönés nélkül faképnél hagyott)

Puff! Dolgozd fel ahogy akarod, értsd ahogy akarod, csinálj amit akarsz! Csak álltam, és nem tudtam mozdulni sem!
A következő héten hétfő reggelre kellett bemennem, mert még előtte levő héten néhány UH-ot meg kellett csinálniuk, hogy a konzíliumon a prof. engedélyezze az "abortuszt".
Hétfőn reggel fél nyolckor feltették a lamináriumot a prepydil gélt. Akkor elájultam a folyosón (kis finomság, hogy ún. hátrahajló méhem van, és ahhoz, hogy ezt az előkészítést meg tudják csinálni, ilyen helyes kis kampókkal meg kell emelniük a méhtestet, hogy hozzáférjenek a méhszájhoz rendesen. Na, ez egy rémálom....
Aztán bekötötték az infúziót
Az volt igazán gáz, hogy addig a baba nem nagyon mozgott (a betegségéből kifolyólag), de az oxytocin és a nalador infúzió hatására folyamatosan mocorgott. Ez fájt nagyon. Könyörögtem, hogy ne mozogjon, nem akarom érezni Őt! Minden egyes mozdulása a szívembe hasított. Azt hittem elsírtam akkor az összes könnyemet. Két nap és két éjjel vajúdtam. Rögtön 5 perces fájásaim lettek, a karomban az összes ér begyulladt, a karom akkora volt, mint egy mozsár. Vizes borogatást tettem rá, mert azt hittem megőrülök, úgy fájt. Nem ehettem és nem ihattam, mert nem tudták mikor lesz meg a baba és utána altatnak, hogy a lepényt kiszedjék. A karomba kaptam a fájás erősítőt, a fenekembe meg a fájdalomcsillapítókat.... a végén már a vérnyomásom is magas lett..... Hát, hétfőn reggel fél nyolckor kezdődött, és szerda reggel fél kilenckor halt meg a babám. Éreztem, hogy mozog, a következő pillanatban néma csend..... és kilenckor megszültem. Elaltattak, borzalmasan ébredtem. Hánytam (pedig nem volt mit), szédültem.... Délután zuhanyozni mentem, de a férjem karjába ájultam a zuhanyzóban. Összeszaladt a fél klinika.... Másnap hazaengedtek, harmadnapra beindult a tejem.... Mondtam, azt hittem elsírtam az összes könnyem, de nem! Maradt ekkorra is.... fejtem a tejcsit és öntöttem a mosdóba.... az járt a fejemben, hogy ezt most a babámnak kéne innia..... Jegeltem a cicim, hogy elapadjon a tejcsi.... két hétbe telt, mire sikerült elapasztanom..... Ráadásul ugye a sok ismerős: mi lett a babával, hova lett a pocakod....???? Nem kívánom senkinek azokat a heteket, hónapokat......
De azt gondolom, azért könnyebb egy kicsit úgy feldolgozni a dolgokat, hogy tudod: nem volt esélye a babának. Ha úgy veszítem el, hogy egészséges és vm. buta fertőzés okozza, az sokkal nehezebb.... szerintem. De tudjátok, én akkor meghaltam. Igen, vele haltam a kislányommal! A mai napig ha megkérdezik, hogy hany babát szültem, lehunyom a szemem és bocsánatot kérek a kis lelkétől, és csak aztán válaszolom, hogy a negyediket..... mert hát Ő is volt! Igen, szóval ötöt..... de annyira fájna magyarázni, hogy tudják volt egy kislány, aki elment mielőtt a karunkba vehettük volna..... de azért én tudom, hogy ő volt nekünk. Sokszor gondolok rá, ha hasonló korú kislányt látok.... igen, az én kicsi lánykám most pont ennyi idős lenne..... Fáj, nem tagadom! De ugyanakkor nagyon boldog vagyok. Igen, mert van három gyönyörű testvére, és nemsokára lesz egy negyedik is! Tudom, hogy Ő is örül. Az első kisfiunk, Danika két éves volt, amikor elveszítettük a babát. Kérdezte, hogy hova lett a tesó a hasamból. Azt válaszoltuk, hogy fenn ül egy felhőn, és lógázza a lábát.... onnan mosolyog ránk. És tudjátok, a legjobb orvosság erre a bajra, ha gyerekzsivaj tölti meg a házat! De azért az is tény: vele haltam a kislányommal. Arra is rájöttem azonban, hogy van élet a halál után....."

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Remélem nem értitek félre, nem tömjénezni akarom magam, nem az a célom, hogy alátámasszam a fájdalmam jogosságát. Csak szeretném, ha látnátok, van esély az újrakezdésre. Amikor velünk ez a tragédia történt, még nem volt netünk, nem ismertem a babanetet. Ma már tudom, könnyebb lett volna, ha sorstársakkal beszéhetek a fájdalmamról. Éljetek hát ezzel a lehetőséggel, írjátok, beszéljétek ki a fájdalmatokat!
Chrissyy legyen előttetek: ő egy egészséges, 40. hétre született babát temetett.... és most babázik! Az ő lelkiereje példa nélküli!
Mélyen együttérzek Veletek lányok! Tudom, hogy közhely, de az idő tényleg begyógyítja a sebeket!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="sheila"]J írta:sheilaajj, Mandala bocsáss meg :oops: :oops: :oops:
tudd be kérlek terhességi elhülyülésnek...

hát persze, hogy a Te kis Emeséd a második baba, így Martinka az ötödik...és az enyém a hatodik lesz? :wink:

Legyen így, kedves!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Üdvözlet mindenkinek! Jó régen jártam erre, csak be-be kukucskálok közétek. Fájó hogy egyre többen vagyunk. :( DE nem szabad feladni, mindenkinek sikerülnie fog! Sikerülnie kell!


Drága Mandala!!
Sok sok boldog perceket, gyönyörű éveket kívánok nektek!!!
Köszönöm azt a sok erőt amit nekem adtál amikor padló alatt voltam.
Örök hálám érte!!!
Ölellek!

Nyuszifülű


iwiw: angyalkáink az égben
nyuszifülû
 
 


Susisusi! Együttérzek veled!!! Sajnos ezt szószerint értheted. De én is csak azt tudom mondani neked is és magamnak is, hogy időt kell adnunk magunknak a gyászhoz. Mi májusban veszítettük el a babáinkat és igazából eddig csak annyi a változás, hogy most már vannak a napnak olyan időszakai, amikor kicsit könnyebb és nem sírom el magam. Az, hogy ismét munkába kellett állnom talán kicsit segített, mert kikapcsol - bár amikor az anyukák a babájukkal jönnek ügyintézni, akkor sokszor nyelem a könnyeimet.
Ne legyen bűntudatod azért mert hittél az orvosnak. Én is ezt tettem és volt is bűntudatom, de a férjem segített meggyőzni arról, hogy hát kinek hittem volna, ha nem az orvosnak. Sajnos az sem lesz kis feladat, hogy az orvosokban visszanyerjük a bizalmunkat - ha egyáltalán lehetséges ez.

Bár nem rég találtam rá erre az oldalra, de nekem sokat segít, hogy érzem, nem vagyok egyedül, sőt tudom, hogy megértetek, mert hasonló fájdalmat életetek át ti is. És az is erőt ad, hogy látom, van kiút, van akinek sikerült.

Mindenkinek köszönöm a segítséget és mindenkinek kitartást és sok-sok erőt kívánok. Mandalának és a többi anyukának pedig csak gratulálni tudok a lelki nagyságához. Én is szeretnék a nyomotokba érni.
tücsökbogár
 
 


Kedves Zsibima!!!!

Orulok hogy tul vagy ezen a nehez ponton,es koszonom a kedves szavakat!!!!Remelem fizikailag nagyon hamar rendbe jossz!!!Akartam Neked is irni,a lanyod gyonyoruszep!!!A kovetkezo babanal,aki remelem hamarosan jon hozzatok,nagyon jo segitseg lesz Neked!! :wink:
Ne mondj olyat hogy szegyelled magad,nem az szamit ki hany hetes korban elte at ezeket a dolgokat...Egyik kedves baratnom(egyebkent ebben a topicban ismerkedtunk ossze,csak O mar nagyon regota nem ir)Szinten 10 hetes volt amikor megtortent Vele ez a dolog.Utana vartak picit ,is rogton elsore sikerult.Decemberre varjak a kisfiukat!! :D
Szeretettel olellek:Rillisz

Tucsokbogar!!!
Igazad van,nekem is a nagy problema az orvos valasztas,ezek utan senkiben nem tudok bizni!!!!
Tulajdonkeppen ilyenkor kar hogy nyilvanos a topic,mert egyebkent tudnank tapasztalatokat cserelni orvos ugyben.Igy viszont nevvel kicsit kinos a helyzet...Igaz megtehetjuk priviben...
En azt hiszem legkozelebb legalabb 2 orvosom lesz,meglatjuk...

Mandala!!!
Orulok hogy Te is irtal!!!
A legjobbakat es legszebbeket kivanom Neked is!!!

Sok szeretettel Mindenkinek:Rillisz
rillisz
 
 


Rillisz- a doki bácsi is azt mondta a műtét után az ágyamnál ülő családomnak a lányomra nézve: nagy segítség lesz a következő babánál! Olyan megnyugtató volt! Szerinte legközelebb nem lesz semmi baj. Remélem így lesz!
Szép napot kívánok mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Hú!Már megint többen lettünk!

Nyusz!
Hol jártál eddig? :lol:

Susi!
Sajnálom! :) És nem is nagyon tudok mit mondani!Közhelyeket tudnék csak!

Zsibima!
Valóban felháborító,hogy egyes nők úgy mennek abortuszra,mint más foghúzásra! :evil:

Mandalának pedig igaza van!Chrissyy példája legyen előttetek!Mindenkinek sikerülni fog!MERT SIKERÜLNIE KELL!!!!
Vendég
 


Jaj!Rillisz!Bocsi de kifelejtettelek! :oops:
Vendég
 


Nyussz: Köszönöm a dícsérő szavakat! Hidd el, tényleg igaz a mondás, hogy ajándékot adni százszor magasztosabb érzés, mint kapni. Amikor nagyon fájt a szíved, Veled sírtam én is. Láttam azonban azt is, ahogy felálltál a padlóról és elmondhatatlan érzés, hogy ebben nekem is volt egy kis részem. Segítettem, hát hogyne tettem volna! De én is kaptam Tőled, hiszen az a sok szeretet és hála amivel körülvettél, nem adatik meg mindenkinek.
És azt is nagyon jól tudom, hogy az én kicsi angyalkámért Te is mindig gyújtasz gyertyát! Most fogom módosíttatni az oldalát. CSak úgy lehet, hogy írsz nekik emilt, ugye?

Rillisz: annyira megörültem Neked tegnap éjjel, mikor olvastalak, hogy hangosan felkiáltottam. Erre pont Téged felejtettelek el üdvözölni! :oops: Bocsáss meg érte, kérlek!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


[quote="tücsökbogár"]M írta:tücsökbogárindenkinek köszönöm a segítséget és mindenkinek kitartást és sok-sok erőt kívánok. Mandalának és a többi anyukának pedig csak gratulálni tudok a lelki nagyságához. Én is szeretnék a nyomotokba érni.


Nem a nyomunkban vagy, hanem vállvetve haladunk. Fogjuk egymás kezét, hol mi szorítjuk a Tiédet, hol Te a miénket. És ez így helyes. Hidd el, szavak nélkül és tudjuk min mész keresztül, mit érzel, hisz mi (legalább is én) már ezeket a stációkat megéltük.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala! Igen irj mailt. Én is írtam, igaz kicsit sokára, de sikerült a gyertyácskánkhoz szöveget is írni. :) Ugy tudom mostmár átvette más a szerkesztését az oldalnak, de a cim ugyanaz, meg Kriszta is ott van.

Pussziiii
Nyussziii



iwiw: angyalkáink az égben
nyuszifülû
 
 


Sziasztok!

Zsibima! Örülök, hogy túl vagy rajta! Az abortuszosokat nem lehet elkerülni sajnos! Közülük sokan nem érzik át a cselekedetük súlyosságát, mert a magzatra nem mint gyermekükre gondolnak, hanem mint az terveiket keresztező élősködőre :? És vannak azok is, akik fájó szivvel ugyan, de más kiutat nem látva végeztetik el. Őket sajnálni szoktam, mert nekik nem csak a babájuk elvesztésével, de a bűntudattal is meg kell küzdeni.

Jaj! Anyukámtól kaptam egy gyönyörű könyvet! - Dr. Tornyi János Gyere, kicsim!...Gyere! - aki teheti olvassa el, de készüljetek, sokat fogtok sírni, viszont ezzel együtt is építő könyv!

Nyussz! -tényleg jól eltűntél! Mi van veled?? Vezetsz ciklus-görbét, vagy jónás szerint próbálkoztok??? Csinálod még a jónás táblázatokat???

Többieknek kitartást, hitet és reményt! Nem tudom mást írni, mert ha a ti helyzetetekbe gondolom bele magam, nem is udom....

Tudjátok mi történt velem??? Meg tudtam nézni a Szilajnak azt a jelenetét, amikor az anya paci megszüli a kiscsikót és közben a zenei aláfestés: " Vártak rám, jöttem én...." SIRÁS NÉLKÜL!!!!

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Mikor most voltam kórházban, akkor is egy csomó abortuszos volt. A kórteremben ahol feküdtem, ott is rengeteg ilyen nő volt. Folyamatosan csinálták a műtéteket és állandóan cserélödtek. Szinte pár óránként. Voltak akik nagyon fiatalok voltak. Jobban siránkoztak mint mi. Némelyik tök bunkó stilusú volt. És fel voltak háborodva, hogy mikor lesznek már kész.
Én meg ott feküdtem azért , hogy lehessen babám. Ezek meg mint a futószalagon jöttek mentek.
Borzasztó volt!!!!!!! Mért nem teszik őket külön szobába????

Puszi,
Adri
odri
 
 


Sziasztok

Chrissyy!
Remélem jól vagytok!Kérünk szépen képeket a babáról!

Babicskó!
Te jól vagy?

Kislibus!
:lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Tücsökbogár és susisusi!
Nem is tudom hogy mit írjak! Nagyon elérzékenyültem a soritokon. Biztatásként azt tudom mondani gyertek sűrűn erre az oldalra! Nekem 2,5 hete volt a műtétem, és ha nincs ez az oldal és a lányok! Lehet hogy még mindig a véka feneke alatt lennék! A család is az ember mellett áll, és kell is a szeretetük mint még soha talán, de igazán megéreni minket tényleg a sorstársak tudnak!
Kívánom mindenkinek, hogy egy kis pihenő után újra babásodjunk, és egy év múlva már azon csacsogjunk ki mennyit tudott az éjszaka aludni, a most oly áhított gyeresírástól :)

Zsibima!
Örülök, hogy jól vagy a körükményekhez képest. Pihenj sokat, és főlegfigyelj hogy nem emelgess!
Az abortuszosok miatt ne bosszankodj, nincs értelme! (mármint akik eldodják a babájukat) Másnap reggel amikor én elmentem akkor a helyemre jöttek abortuszra a kórterembe, és én sem láttam rajtuk semmi szomorúságot. Nagyon mérges voltam és is, de aztán rájöttem hogy nincs érteme, ezeket a dolgokat nem mi irányítjuk. Mindenki saját maga sorsa kovácsa! Ne rájuk koncentrálj, hanem a következő babóra! Alapozd meg neki a biztos helyet ott belül :P , sok vitamin, sport, mellé elég alvás, és a legfontossabb amennyire lehet a stressztől tarsd távol magad (értem ezalatt anyósodat is). Én is amennyire lehet nem bosszantom magam feleslegesen. Régen úgy dolgoztam a munkahelyemen mint egy megszállott. Mostantól nem, idegeskedejen a főnökasszonyom, én nem ! A munkámat ellátom és kész.

Kislibus veled mizú?

Szép napot mindenkinek!
mutyurka
 
 


Alziza,Mandala!!!! :wink:

Ugyan,nincs mit megbocsajtani,en is sokszor kihagyok valakit,aztan amikor rajovok rossz erzesem van,de latom itt is jo kis csapat kezd osszeallni es ez nagyon segito mindenkinek!!!

Mandala !!!!Ne haragudj,de sok mindenrol lemaradtam ebben a topicban...Akkor megszuletett Emese!!!! :D Jaj de jo!!!Meselsz kicsit Rola???
Most utana is neztem a profilodban es talaltam fotokat.Tunderi szep kislany!!!!
A Mavban szultel latom.En is (ugye meg mindig orvos keresesben vagyok)kacsintgatok arrafele.Es a mar emlitett, ebbol a topicbol levo baratnom is ott fog szulni.Milyen tapasztalataid voltak?Es megkerdezhetem(akar priviben is)ki volt az orvosod?Nekem 2 nagyon korultekinto orvost is ajanlottak ott...
Elore is koszi!!!

Szeretettel mindenkinek!!! :D Rillisz
rillisz
 
 


Remélem mindenki rendben van! Én műtét után 2 nap pihi helyett, 2 napja talpon vagyok ma pl. reggel 6-kor keltem, gyerek suli, utána apósomat vittem a kórházba. Azt a bizonyos kedves apósomat, aki kezet emelt rám terhesen... Igaz ő nem tudta hogy az vagyok... Az egész család szerint egy szemét k. vagyok, csak azért mert nem nézek ki olyan igénytelenül mint ők! 8 éve vagyok a fiúkkal együtt, de soha nem leszek jó, mert én nem úgy nézek ki 36 évesen, mint egy 60 éves nő! Festetem a hajam, szolizok, próbálok normálisan öltözködni. Na tehát én mint szemét k. reggel óta a kórházba tologattam ide-oda az apósomat, most értem haza. Meg is műtik, úgyhogy megyek hozzá vissza később. DE!!!
Arra jó volt ez a mai nap is, hogy nem gondolkoztam sokat a saját bajomon! Úgyhogy alapjáraton nagyon jól érzem magam, úgy érzem a nehezén túl vagyok. Már azon jár az eszem milyen jó lesz újra úgy együtt lenni a szerelmemmel, hogy babát szeretnénk az ölelésből. Lassan eljön az az idő is. És mindenkinek eljön az az idő!!!
Akinek már lehet jó nagy szexet kívánok és mielőbbi zebrás tesztet!!! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Hétfő óta itthon vagyunk, még szokjuk egymást!
Majd jövök, visszaolvasok és írom a szüléssztorit is.

Most csak egy képet tudok feltenni, mert a többi nagy és nem tudom lekicsinyíteni. De a gépet már átállítottuk.
Amúgy 10.12-én 22.38-kor 3000gramm és 52 cm-rel megszületett Sári Martin!
Sok erőt és kitartást mindenkinek! Sikerülni fog!
Így alszik most a drágám!

Kép
Vendég
 


Chrissy!!!!

Tunderi aranyos!!!!!Nagyon gratulalok es legyetek nagyon boldogok,bar gondolom nagyonis azok vagytok!!! :D
rillisz
 
 


Sziasztok!

Chrissy: NAGYON ARANYOS, SZÉP BABÁD SZÜLETETT!!! :lol: :lol: :lol:
Majd írjál még.

Alziza: köszi a hiányolást, vagyok, visszaolvasok, láttam sajnos sokan csatlakoztak mostanában és van, hogy olyan rossz kedvem lesz történetek olvasásától, hogy nem is írok.
Szerdán nagyon görcsölt a hasam egész éjjel, csütörtökön rohantam reggel orvoshoz, uh-n megnézte a babát, méhszáj se nyílt ki. napi 3* MgB-t kell szednem. És mikor akartam ide írni, olvastam Susi történetét :cry:

Vera is már régen írt.

Ma viszont telefonon megérdeklődtem az amniocentézis eredményét, és megnyugtattak, hogy nincsen semmi baj. :P :P
3 héttel ezelőtt én mennyit bőgtem . Minden telefoncsörgésnél attól féltem, hogy a kórházból hívnak, hogy rossz az eredmény.
VÉGRE ennek az időszaknak is VÉGE! :D

babicskó
 
 


Chrissyy: A Jóisten látod, adott nektek egy gyönyörű kisfiút! Áldjon az ég és adjon sok-sok boldogságot, hosszú egészséges és boldog életet annak a gyönyörű csöppségnek. Tudom, a boldogságod határtalan! És ez most már így lesz amíg világ a világ, mert a létezés legnagyobb kincsét tartod a karodban: a gyermekedet! Legyetek nagyon boldogok!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?