Új privát üzeneted érkezett!

Timi! Klassz a kép a naplóban mármint a négy dimenziós! Szerintem nagyon szépen látszódik Lillus! De lehet hogy a szakavatott szememnek szupi csak?!

KépKép
csongria

Orsi,
A képek megnézése addig megy, hogy megnyomom a kék feliratot a hsz-ed végén...ööö...onnan hogyan tovább? Privi eligazítást kérne egy szerencsétlenkedő felhasználó. :D

Beni, Gergő, boldog nyolcadikat!

Szabi alszik, ma nagyon nyügi szegénykém. Hőemelkedése van, kapott egy kis Nurofent. Nem is a 37.8-ra, inkább az én lelkivilágomra, mert kb 5 óta szenvedget és éjjel is többször kellett vígasztalni. Most bealudt tőle. Remélem, felébredve az én kis vigyorgós manómat találom a ágyban. :wink:
Jöhetne már a foga, hogy legyen valamire fogni az ilyen rosszabbul induló napokat! :twisted:

Ma még a tanítvány is lemondott rólam. :( Szegénykét a hétvégén kirabolták, meg lenyúltak a kártyájáról egy csomó pénzt. A hétvégi munkanap is keresztülhúzza egy kicsit a számításaimat, mert 10-re már beszerveztem tanítást, erre nincs felügyelet. Na, kell valamit alkotni a héten. De szerdán jön egy tanítvány, aki elvben heti 2x jár. Már lassan egy hónapja próbálunk egyeztetni, azóta már 2x volt külföldön. Hát nem ebből fogok meggazdagodni. Pedig a kocsi kifizetése végképp betett az anyagi helyzetünknek.

Kép KépKép
lorca

Ria,
Bosnyákró a Polus busszal tudtok jönni! Asszem ott áll meg a templom előtt valahol.
Vendég

Timocska,
Mi is a bömbölökhaleteszel heteket éljük. Csak az biztat, hogy Natinál is elmúlt egyszer. Ő már akkor is elsírta magát, ha a kezemben volt és beszélni mertem valakivel. Remélem, ezt most megúszom. Ráadásul most Nati is elég anyás lett. Lehet, hogy majd 8 hónap kellett neki, hogy rájöjjön, Szabi mégiscsak marad?! :lol: Vagy csak elege van Szabimatricából :(

Kép KépKép
lorca

pann
hányszor adod a chamomillát?

timo
a próféta szóljon belőled!
éljen a cuki!! én ugyan úgy gondoltam, h pannról veszek példát és a hozzátápi megkezdésével leállok a csokiról, de nem megy :oops:

különalvás
teljesen normál éjszakánk volt. én szomorkodtam egy kicsit este, h külön szobában van kele, de ő simán elaludt. fél tizenkettőig 3x kellett bemenni cumit visszaadni, akkor evett, aztán fél háromtól fél négyig ébren volt :evil: itt újabb kaja, majd alvás fél nyolcig. szvl minden, mintha mellettünk aludt volna. nekem volt sz.rabb átmászkálni, tökre fáztam :( , de sztm ő (egyelőre?!) nem vett észre semmit.
ja és ami vicces, h apával egész este suttogtunk, folyton rá kellett szólni egymásra, h nincs velünk a maci :lol:

lorca
majdcsak összerendeződnek a tanítványok!

majus3

Sági köszike! :)

Azt akartam kérdezni hogy ebbe a rettentő hidegbe hogy öltöztetitek a manókat? Overált adtok már rájuk? Úgy félek hogy, fázik szegény, mert ő csak ül ott! :roll:

KépKép
csongria

Május! Kelemac fordulgatott a hétvégén?

KépKép
csongria

A csüti és pénteki munkámhoz legalább 2,5 dl tejet kellene lefejnem! Ne tudjátok meg, milyen keservesen megy! :roll: :roll:

Sági!
Nálatok mi újság ciciügyben?

Lorca!
Akkor ti nem is jöttök usziba?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Hánytól hányig lesz a munka? Nem kaphat akkor mondjuk sinlacot? Szivesen viszek neked! Tudod én 150 ft kapom!

KépKép
csongria

Május!
szupi, hogy Kele felavatta az új szobáját! :) Sajna még én sem kezdtem meg az elválasztásomat az édességtől, pedig nagyon-nagyon kellene! :oops:

Ria!
Csüt-ön 3-tól este 8-ig, pénteken pedig reggel 7-től 14-ig kábé. Holnap megyek tanácsadásra és megkérdem a dokit, hogy mit adhatok esetleg neki. De amúgy már sikerült 1,4 dl-t kicsiholni belőlem! :D :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Ok a séta!
És tényleg, mehet rájuk az anorák? Bár 14-16 fokot mondtak du-ra, de itt reggel csak 1 volt! :shock:

Köszönjük a köszöntéseket! :D

Lorca, most beleolvastam a nem alvós topikba, nagyjából az jött le, h egyszerűen vannak ilyen (ki tudja miért) sokszor ébredős babák, és ha "szerencsém" van, akkor ez még ÉVEKIG :shock: :shock: :shock: így fog menni. :cry: :cry:

Május! Még csak egyszer kapott Chamo-t, mert most vettem, de napi 2x5 golyót mondtak a patikában. Te hogy adod?
Vendég

Május, Pann!
Nekem azt mondták a patikában, hogy akár fél óránként is adhatom a chamo-t 5 golyósával! Na, akkor most hogy is van ez?

Én még nem vettem anorákot, de még nem is adnám rá, mert ha most 10 fok felett ráadom, mit adok rá -10 fokban? Nálunk 2 naci és egy vastagabb kabi van. Nem reklamált a délelőtti sétánál, hogy fázott volna. Ja, és egy takaró tartalékban, ha mégis kellene.

Timi
Kép Kép
timocska

A chamomillát én is úgy tudom hogy fél óránként lehet adni! Én minden etetésnél adtam!

KépKép
csongria

öltözés
egyetértek timoval, azért még nincs tél, ha hűvösebb is van. kele sétacucca: polárnaci, zokni, cipő, body, felső, kabát + takaró, ja és sapi.
mondjuk azon én is gondolkoztam, amit ria írt, h csak ücsörög, szvl lehet, h a háta alá fogok tenni takarót

ria
kelének úgy megy a hasról hátra forgás, mintha egész életében ezt csinálta volna :wink: rem, a továbbiakban is ilyen eredményes lesz

chamo
kele most nem kapja, sztm leállt a fognövekedése. semmi extranyálzás v rágcsálás. én adtam neki minden étkezés között egyébként. viszont a könyvemben azt írták, h a tünetek enyhülésekor abba kell hagyni, de úgy rémlik, h talán norcmorc adta huzamosabb ideig. erről ti tudtok vlmit?

majus3

Sziasztok!

Gyors bekukk mert ebédet főzök tesómnál.
Chamomille 15CH - adható 15percenként akár kajába, bármibe. Érdemes ezzel kezdeni. Viszont ez nem úgy működik, mint agy fájdalomcsillapító, hogy egyszer beveszed és már hat. Kb 2nap rendszeres kura után jön meg a hatás (nem fog nyálzani, meg öklét a szájábadugni...stb) Ha nincs hatás, mehet az erősebb, 30CH-s higítás. De abból csak napi 2 adag.
Érdemes a 10g-os változatot venni. Olyasmi üvegben van, mint a Vigatol! 1200Ft és sokkal kisebbek a golyók. Kb 1,5-2 hónapig, vagy még tovább is tart ha minden kajába teszel. A sima (tekered a kupakot és kiesik a golyó) adagolós 4g-os és kb egy hétig elég. Az ára 500-600Ft. Van még 1g-os verzió, kicsi golyókkal ampulla szerű üvegben, de azt teljesen képtelenség adagolni!
Viburcol nálunk nem jött be annyira, mert nem szünteti meg a melléktüneteket. De ez nálunk volt!
Bár fog-témában van némi tapasztalatom.

Visszaolvasok és remélem marad időm még jönni délután!

Panki
Vendég

Chamo: én nem akarom gyakrabban adni, mivel egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a foga miatt ébred ennyiszer. :roll: Bár az igaz, hogy a 4. fog ínye is felrepedt már, sztem teljesen, :? szóval lehet ez is, meg vígasztaló is erre gondolni, de Gergő a fogak előtt is sokszor ébredt. :?
Vendég

Majus: hogy sikerült az átköltözés? Milyen volt igy az éjszakátok? – bár látom , közben írtad!

Boldog hófordulót Gergőnek és nak!

Már a 2006 tavaszi babás topicban is volt egy „hasonló történet”. Ott egy kecskeméti fiatal lány adta ki magát kismamának már több baba-mamás fórumon is. Volt hogy teljes történeteket, képeket lopott el és tüntette fel saját blogján. Már több helyről törölték is, mert kiderült a turpisság. A 2006-tavaszi babáktól lopott képekkel és történettel bukott le legutóbb.

Mi is megkezdtük a hozzátápit. Tegnap már nem bírtunk várni, és kapott egy kis almalevet kiskanálból, hogy apa is jelen legyen a nagy eseménynél!

Öltöztetés: A kinti öltözék nálunk: body, pulcsi vastagkabát, harisnya, vastagnaci, takaró, sapi… bár már én is gondolkodtam, mit adok rá télen, ha így haladok.
Ja és nekünk a kocsiban van alatt egy kettőbe hajtott pléd!

Párologtatás: szerzett be valaki azóta párologtatót, mióta felvetődött a téma? Nagyon gondolkodok rajta, de a párom azt mondta, ne költsünk ilyenre, inkább szárítsuk ott a ruhát, ill. tegyünk tálkában vizet a radiátorra…

nanica

Boldog 8-at Beni és Gergő! Boldog félévet Linus!

Túl vagyunk az első fogfájós éjszakán! Mindig ettől rettegtem, hogy egyszer a cici a szájba és alvás tovább csődöt mond. Még jó, hogy fel voltam dobódva a hétvégének köszönhetően. „Szerencsére” a napunk is ennek jegyében folytatódott, sehol a 9-11-ig alvás, 1-kor úgy döntöttem, hogy akármi lesz is kaját csinálok magamnak (ezalatt álomba sírta magát a kiságyban, ami még sosem fordult elő). Mindennek tetejében meg van fázva, úgyhogy az amúgy sem nyugodt kedélyeket tovább borzolja az orrszívóporszívó, csöppentő, stb. De legalább szépen süt a nap.

Kipróbáltuk az Alana pelust, de sajnos az éjszakai terhelést nem bírja, amúgy szimpi. Bozotka ti használtok, vagy Dinyusék?

Nanica,
Reggel kiveszem a fagyasztóból a cuccot, és 11-re felolvad.
6 hónapos kor előtt elkezdeni a hozzátápit?! Ejnye!

A párologtatás engem is érdekelne, mert csak a macis-pingvines kapható abban az árban, amennyit rászánnék.

Timo,
A jóasszony projekt átalakulóban van „tegyünk közösen a kapcsolatunkért”-projekté!!! Ennek köszönhető a családi hétvége.

Sebinek még nincs kabátja, így az öltözet: hosszú ujjú body, harisnya, vastag zokni, nadrág, vékony hosszú ujjú felső, kötött kardigán vagy termo pulcsi, sapi.

Orsi
Kép Kép
sno

Vagyok végre!
Hát a képlopós storyt olvasva kirázott a hideg. Bár az az igazság (most haragudni fogtok :oops:) szerintem ha valaki kirakja a fotóit a netre, akkor vállalja a kockázatát az ilyesminek. Teljesen jó ötlet a levédett picasa! Bár így én sem látom őket... :lol: Marad a mondóka!

Eleve a képek ellopása gusztustalan, de amit ez a csaj művelt. Komolyan, nem ég a pofáján a bőr? Viccet csinál a halott kisbabájából is. Most már komolyan kételkednek abban is, hogy a tavalyi baba létezett-e!

Pann! Én is drukkoltam Angelnek.. De sajna nem! :(
Nem akartam azt sugallni, hogy rendszeresen add Gergőnek a homeo bogyót. Inkább csak annyi, hogy nem nagyon van értelme egyszer-egyszer adni, mert minden ennek a szernek az ismétlés a lényege. Meg, hogy a szervezet saját magát gyógyítja. Gondolom azért nem segít 1adag.

Öltözék: valami hasonló, mint Orsiéknál. Se télikabát, se overál. (picit mosolyogtam,amikor Ria írta a kezeslábast) Én ilyesmit majd csak akkor, ha én is. Amíg én pulcsiban és hosszú ujjúban elvagyok, addig ő sem kap kabátot. Nekem a védőnő azt mondta, hogy egy réteggel több kell a bébire, mint magamra.
Viszont télire vettem egy ilyet:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
a babakocsiba, hogy alulról jó meleg legyen.

Folyt. köv. felébredt
Vendég

Kirándulós képek:

Kép Tbánya, Tbánya te csodás... Kép a dehidratált túraszakosztály Kép Sebi és a csirke

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! Nagyon klasszak a képek és jó az új csík fotó is! :)

Panki! Én nem mosolyogtam az overálon, ugyanis télen amikor szép idő van, süt a nap és jó nagy a hó. Akkor is szokott 4-5 fok lenni és lazán nagykabátban vagyunk. Reggel nálunk is 1 fok volt és befűtöttünk. De természetesen én se adtam Benire overált!

Nanica! Boldog felediket Linusnak! :D

KépKép
csongria

Nanica
Boldog felediket Linusnak!!!! Aztán hajrá a hozzátápival!

Párologtató
Mi ma az uszi után a Polusban vettünk egyet. Ufesa és még most próbáljuk ki. Kicsit drágább a pingvinnél és macisnál. Ez 16 volt, a pingvin kb. 12. Most a Media Marktban a maci 9900. Majd egy hét múlva kb. tudok róla véleményt nyílvánítani. :)

Sno
Nagyon jók a kirándulós képek. Már tud inni olyan itatós üvegből? Nagyon ügyi. Brigi semmiből sem iszik, még mindig. Mi is voltunk tegnap a János-hegyen. Sebi keze nem fagyott le? Brigié jégcsap volt, főleg mert folyton a szájában volt. Pedig hosszú volt a kabát ujja, és volt kesztyű is, de azt inkább levettük, mert az is nyálas lett. Jó a kék sityak is! :D Gyógypuszik Sebinek! :(

Holnap én is beszerzek ilyen homeobogyót fogzásra. Rémesek az éjszakáink mostanság. Szegény álmos, de mindig felsír és nem hagyja abba. Nem is szopizik már, csak max 1x éjjel, viszont órákig fent van és csak az ölemben van el. Már próbáltam magam mellé venni (megjegyzem ilyet sosem csináltam ezelőtt), de ez sem segített. Csak ölben... :( :cry:

Öltözék
Harisnya + naci, cipő vagy vastag zokni. Felül body, pulcsi, és egy polár kabát. Asszem így igaz is, hogy egyel több réteg mint én.
Viszont téli overálnak én kinéztem egy sínaci jellegűt + kabát. Főleg mert kabátunk van. Meg így ha bemegyünk valahová, le tudom venni a kabátot róla. Meg kaptunk egy overált is, de abba elég nehéz beletuszakolni szegény gyerkőcöt. :roll:

Holnap majd rakok fel uszis képeket! Meg kirándulóst is. Mostmár megyek aludni, hátha ma sikerül...
lora7

Sziasztok!

Nanica!
Nekünk van Lanaform párásítónk, nagyon bevált, ajánlani tudom.A ruhák hamar száradnak, és rövid ideig matrad a pára, és nem is olyan hatásfokkal műxik mint egy párásító.De csak uh-os, a többi nagyon zajos.
Mi az a "hasonló történet"?(még nem olvastam vissza teljesen, bocsi.)A másik topikba is volt egy nőszemély, aki sokat hantázott.

Ruha:én ma adtam rá először az overált, mert reggel 4 fok volt.Alatta volt egy bélelt naci, egy body, és vékonyabb pulcsi, inkább póló vastagságú.Meg téli vastag sapi.

Emilinek is jön állítólag a foga, ma a tornanéni mondta, hogy meg van duzzadva az ínye, de szerintem nincs :roll: :D
Na majd kiderül.
Nyálzás, és kézrágcsa már 2 hós kora óta van, erre nem adok.
:lol:

Sno!
Jobbulást Sebinek, fogfájás:jujjjj, cidrizek én is tőle nagyon!!!
Én is próbáltam az Alanat, éjszakát jól bírta, híg kakitülve is, de vmiért nem olyan szimpi, talán nagy egy kicsit a 7-vhány kg-ig méret, a másik meg szerintem kicsi léenne.Ja, és ha túl sok benne a pisi, akkor a külső része mintha nedves lenne, azaz átázik?!
:? Jók a képek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!
Otthon voltunk péntektől máig. Majd írok részletesen csak gyorsan az alvás témához. Nálunk is katasztrófa, 1-másfél óránként kell éjszaka. Én is homeóbogyóval kezdek kacérkodni. Kikerestem régen mivel próbálkoztunk alvás illetve nappali sírások (ágiboldi) ellen. Bemásolom és holnaptól ki is próbálom remélem lesz eredmény majd beszámolok.

"nálunk is ez volt, hogy eleinte csak este "hisztizett", gondoltuk, fáradt. Aztán 8 hetese kora körül nappal is elkezdte, akkor jöttem rá, hogy ez nem hiszti, hanem túlpörgés és segítségre van szüksége az elalváshoz.
Akkor először is kialakítottam egy rituálét, minden alvás előtt beülünk a hintaszékbe és beteszek vmi zenét. Ha nem sikerül megnyugodnia, akkor megkapja a cicit is.
Ez önmagában azonban édeskevés volt. A drnő erre a túlpörgésre javasolta a Belladonnát, Arsenicum albumot, Aconitumot és a Coffeát. Esetleg szóba jöhet még a Nux vomica. Mindet c15 hígításban és egyenlőre napi 3*5 golyó.
Én először adtam mindet, kb 3-4 nap kellett, mire lehetett érezni a hatásukat. Utána szépen lassan elkezdtem "kitotózni", melyik szer hatásos nála. Néhány nap után elkezdtem csak 1 fajtát adni 1-2 napig és figyeltem a változást. Végül úgy néz ki, hogy a belladonna és az arsenicum album EGYÜTT vált be. Külön-külön nem volt elég.
Nem könnyű, de megéri. Most ott tartunk, hogy "igazi" sírás nélkül alszik el. Nyűglődés és fel-felsírogatás még van, de az már semmi. Van, hogy 5 perc alatt elalszik, de van, hogy még mindig 40-50 perc szükséges, de sírás nélkül.
Az utóbbi napokban nappal összesen 4-6 órát aludt és éjjel is 11-12-t, persze több ébredéssel, de ilyenkor nem ébred fel teljesen és szopi után már alszik is tovább.
Hogy hogyan lesz továb, a hígítást vagy a napi adagot kell-e csökkenteni, nem tudom még, de majd ha megbeszéltem a drnővel, akkor ezt is megírom.

Beadása: én a napi adagot szoktam megcsinálni reggel és azt adom be 3 részletben. Pici vízben kell feloldani a golyókat és én fecskendővel (2 ml-s), cseppenként adom be, hogy el tudja szopogatni és nem lenyelni. Persze van, mikor lenyeli. Próbáltam pipettával is, de miután összetört, többet nem teszek üveget a szájába, nehogy ott törjön össze.
Az 5 golyóhoz kell kb. 0,3ml víz. Most a 30 golyóhoz 1,5 ml-t szoktam tenni. Nehezen oldódik fel, de minél kevesebb a víz, annál egyszerűbb utána beadogatni. Ami fontos, utána már ne szopizzon, egyen, igyon."

"MMónika, Chamomilla Vulgaris C30, Arsenicum Album C15, Belladonna C15. Mindből 5 golyót feloldok egy nagyon pici forrat vízben, és napi 2-3 alkalommal adok az adagból. Hagyom, hogy szopogassa a kanálról ezt a cukros lötyit."

Üdv:
m

mmónika

Lora,
Szerencsére a hordozóban ülve nem pancsolt a szájában, sőt kivételesen a pántját sem rágta, de ennek ellenére megfázott :cry: Pedig ellenőriztem a kezét, lábát, nyakát. Egyedül a pofija volt hideg, de símaszkot nem adhatok rá.

akkor neked nem kell bemutatni az éjszakánkat (és a mai is így indul :cry: )

Panka,
uh-os a halk, ez fontos információ, bár kezdek arra az álláspontra jutni, hogy egy tál víznél (a radiátoron) nincs halkabb :D .

Alana: átnedvesedést még nem tapasztaltam, de a próba éjszaka után a felismerhetetlenségig szétment :shock: Bár ma reggelre a Tescosnak is lógtak a belei (gumírozásból a vékony gumik kijöttek :? ).

Ria,
ma erősen szemeztem egy új generációs kenyértartóval. Lehet olyant még rendelni (egyelőre csak érdeklődöm, közeleg a névnapom), vagy csak okt. 14-ig lehetett?

Hol van ma mindenki???

Orsi
Kép Kép
sno

üvegből ivás: ebből is pont olyan alacsony hatásfokkal iszik, mint bármi másból, úgyhogy már nem töltögetek, viszont az üveg visszaszívja a szájából a vizet, úgyhogy nem az igazi, mert kissé zavaros lesz a víz, meghátugye oda a csíramentesség :roll:

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi,
Mi a lényege az új projectek? Mármint a tegyünk közösen magunkért? Nálunk olyan szinten a túlélés megy, hogy lassan a sztereotíp japán házasságra emlékeztetünk, ahol a férj-feleség nyugdíjasan jön rá, hogy alapvetően nem is ismerik egymást.
Tescobol a 9-akárhányat használjátok?

Ruha:
Ha a tavalyi telet veszem alapul, akkor nem lesz -10, így nálunk bekövetkezett a téli időszámítás. :D Már 2x volt Szabin kezeslábas. Body-rugi-kertész az alapfelszerelésünk, zoknival, ha eszembe jut. Alternatív a pulcsi, a sapi kötelező. Persze attól is függ, hogy hova megyünk, le kell-e ott vetkőztetni. De a kinti sétákhoz egyre kevesebbet használjuk a bbkocsit. A pokróc is alapfelszereltség(, hacsak nem felejtem el...)
Meg én iszony fázós vagyok, ha csak egy réteggel adnék rá kevesebbet, megfulladna a hőségtől. :lol:

A Nurofen használt, egész délelőtt szinte csak aludt Szabi. Utána úgy ébredt, mint akit kicseréltek. Ismét az én kis mosolygós bébim. :D Ennek örömére jót aludtam délután az én másik kis mosolygós bébimmel. Szegény Nati egész nap a Manótornáról panaszkodott. Nem mentünk, mert nem akartam Szabit így itthon hagyni. Utólag látva mehettünk volna, de előre ezt nem jósolhattam meg. De megígértem neki, hogy a Ringatóra mindenképp elmegyünk. :wink:
Nekiálltam a miniszoba takarításának. Elkeserító. Tiszta por minden, az is, ami le volt takarva. Van jó pár száz könyv, ezernyi egyéb papír és bizbaz. Az is eszembe jutott, hogy fogom és kidobom az egészet, inkább, mint hogy egyenként leporoljam őket.

Pann,
Nekem is ez jött le alvástémában. Meg ezt látom a környezetemben is. Vannak Boldik, akik csak ijesztgetésként nem alszanak éjjel, meg Natasák, akiknek ez a normális. Nálunk a fordulópont 14 hónaposan volt, ott kezdett egyszerre 3 vagy több órát aludni egyben. Az már teljesen elviselhető. Az óránkénti sírós kelés szerintem nem, azzal nem tudnék mit kezdeni. Még csak azt sem mondhatnám, hogy elrontottam valamit, mert 9 hónapig küzdöttem a kiságyért, szopi után visszapakolva törpöt.

Timocska,
Ha csak két nap a munka és max 7 óra, azt simán kibírja szopi nélkül. Az nekünk is ment a nyáron, amikor utazgattunk és nem volt rá alkalom. Másnap meg simán visszaállt. Vizet hogy fogadja el? Persze aki szórakoztatja, anna nem lesz egyszerű az élete. :D

Kép KépKép
lorca

Linusnak boldog felediket!

Orsi, jaj de kedvem lett kirándulni a képek láttán!
Nekünk még nem volt fogfájós éjszakánk, de mindig úgy fekszem le, h a fejem fölött lebeg a lehetősége..

Párologtató, akkor most azt mondjátok meg, h ha tavaly használtuk utoljára, akkor hogy lehet úgy kitisztítani, h ne a bacikat köpdösse. A tartály ok, azt vízkőtlenítem. De az egész gép hót mocsok.. :evil:

Boldinak is a mancsa hideg nagyon, de való igaz Lora, a nyálra nem gondoltam, ez akadály lesz..

Sztem baromi hideg van, én reggel mikor 9-re mentünk az ortopédiára kontrollra csak azért nem húztam rá az overállt, h ne kelljen ott lehúzni és vissza. Én speciel kabátban voltam, és Boldi is.

Sági, mi volt az usziakadály? Az autó?

Szörnyen álmos vagyok, összevissza irkálok :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Egy jól felöltöztetett csecsemő keze nem ér el a szájáig. :lol:
Mi volt az ortopin?

Kép KépKép
lorca

Orsi,
Én vagyok az Alanás. Nálunk eddig nem ázott át pisitől. Régen a folyós kaki hátul folyt ki, de az mindegyikből. Most kezdünk áttérni a 7-18-ig (az előző 9-ig tartott). Egyébként Zsófi most kezdi elérni a 8 kilót.
Nagyon helyes a kirándulóSebi ebben a sapkában.

Tegnap nekünk is szar éjszakánk volt 3-6-ig fent (nem sírva, de nyöszögve). Igaz aztán aludtunk fél10-ig. Pedig nincs a fogzásnak jele (nem is nyáladzik mostanban különösebben) és körtét sem ettünk.

Párologtató,
Mi a radiátorra vizet módszert alkalmazzuk és azt hiszem maradunk is ennél.

Május,
Gratula KM-nek a forgolódáshoz. Rem most már neked is jobb a kedved.

Na, megyek aludni.

KépKép
bozotka

Jóreggelt! :)

Nem bosszantásképp, de muszáj leírnom: Lillus este fél 8-tól reggel 6!!-ig aludt folyamatosan! Azt hittem, nem emlékszem, hogy már egyszer megszopiztattam éjjel. De nem. Aztán még visszatettem az ágyba és csendesen eljátszadozott fél 7-ig! Azt hiszem király életem van! :D :D

Párologtatás: nálunk vmiért viszonylag nagy a páratartalom. :roll: :roll: Biztos ezért penészedik a konyhánk is! :evil: :evil: :evil:

Majd még jövök és reagálok is!

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi!
Jók a képek! :) Én már régóta rágom Bali fülét, hogy menjük el megnézni a madarat, de még várat magára! :)
Sajnálom a sírós éjszakát és napot! Remélem azóta már jobb a helyzet! És kijött a fog?

Lorca!
Miniszoba! :lol: :lol: Gondolj arra, hogy milyen jó lesz, ha az is ki lesz takarítva! :D (sovány vigasz, tudom) Viszont, kipróbáltuk az előkét, tök jó, bár Lillus annyira nem volt tőle elragadtatva! :D

Móni!
Ezt a leírást egy fórumról másoltad vagy otthon magadnak irogattál naplót? Mert tetszik, hogy tök részletes! :) Remélem Botondnál is bejönnek a homeós cuccok! Én a homeós bogyókat fecskendővel adagoltam Lillusnak!

Utólag boldog hófordulót Linusnak, Emilinek és Botondnak is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt!

Timi, Boldi és Lillus ezek szerint együtt aludtak, félóra csúszással: 8-tól 6:30-ig aludtunk :D

Lorca, az ortopédus csak kontroll volt, semmit nem csinált, 1 másodperc volt, h megnézte a csípőjét és kész. Előtte és utána 30 perc öltöztetés :? és menjünk vissza ha már stabilan áll. Bár én ezt már fölöslegesnek ítélem, nem hiszem, h visszamegyünk..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Bocs, hogy csak ennyire ritkán jövök, de a fiatalember nálunk is extra nyügi időszakát éli., meg fürdőt újítottunk, meg nagymamáknál voltunk...
Az első három hónap sírása után volt egy nyugis mosolygós időszak, most viszont újra nem sikerül kiismernem magam rajta.

Amiről panaszkodtok, hogy nem alszik éjjel, az van nálunk is, plussz újabban kis szadistává nőtte ki magát. Bár foga nincs, de összeszorítja az állkapcsait és már-már harap szopi közben, mindenesetre fájdalmas, meg csíp nagyon erősen, meg ugye húzza a hajam, de azt persze megszoktam. Szóval harcolunk! :D

Amúgy mászik már, vagyis rakja kezét lábát, aztán hasra vágódik, megint fel, mindenestre bejárja a szobát.
Na, ez van nálunk.

Mónika- milyen módszerrel tudtad kitapasztalni hogy melyik bogyó hatásos?
Múltkor felajánlottad, hogy szervezel topiktúrát, ha ez nem jön össze(esélyes), én nem bánnám, ha adnál tippeket, hogy hová érdemes elmenni kisgyerekkel.

Lorca-engem is érdekel egy saját mondókázó, ringató, ha lesz.
Kiváncsi vagyok, hogy fog működni az óraadás, ahogy írod jó sok szervezéssel.

Timi- irigy vagyok az alvókájára a lányodnak! Vajon a külön szobában alvás teszi?

Orsi-nagyon jó a csini család, ahogy kirándul!

Május-hajrá forgolódó Kele! Berci sem bírja az almát. És a lányom sem bírta. Fáj a hasa tőle, sztem túl savas neki. A körtétől viszont nincs baja, azt használom székletlazítónak.

Öltöztetés- nekem egyszerűbb overált ráadni, mint rétegelni. Amúgy overálban is van olyan ami vastag téli, meg van ami vékonyabb.

Sági- még régebben írtad, hogy bébiszittert nézel? Sikerült találni?

Lora- lánykád a felállás óta miket művel?

Majd még folytatom, remélem.

Bella

Kép

Kép
bella2

Beni, bocsi, lemaradtál a köszöntésről, csak a "nek" ment :oops: :oops:

Pankaa: a történet ott "csak" az volt, hogy egy nőszemély saját blogjában másoktól ellopott fotókat és történeteket, eseményeket sajátjaként tüntetett fel!
Köszi a párásítós tippet! Ha párásítasz, hogy száradnak hamarabb a ruhák :?: :roll:

MMoni: ha megnyugtat, Linus is 1-1,5 óránként kelt ma éjjel, és nem tudom mi van vele, mert nappal sem alszik többet és nem nyűgösebb. Már ott alszik velem egy ágyban, mert nincs türelmem á
temelgetni...
Botondnak is boldog felediket!

SNO: méghogy 6 hó előtt csak tejcsit! :lol: (vasevő Linus :roll: :lol: )
A megfázásra jobbulást! A képek nagyon jók!

Május, hogy telt a 2. különalvós éjszaka?

Róki: kiderült mitől volt lázas Zsusza? Volt azóta láza? A könyvet, amit ajánlottál én is beszereztem... igen érdekes!

nanica

Köszönjük a dicséreteket, a sapiba én is szerelmes lettem a turiban, de nem praktikus, mert lecsúszik a füléről.

Emili, hogy nem vettem észre tegnap??? Boldog 7-et!
Boti, Boldog felediket, és jó mulatást a hozzátápihoz!

Lorca,
Két kapcsolatgyilkos esemény között vagyunk (gyerekszületés és építkezés), és megelőző jellegű intézkedéseket teszünk, hogy a másodikat is túl éljük nagyobb traumák nélkül. Jobb félni…
Igen a Tescos 9kg-tólt használjuk, de éjféltájban abból is kipisilt. Már csak ez hiányzott a megfázásra.
Akkor már csak 7 hónapot kell nem aludni!

Timo,
Végül ki fog vigyázni Lillusra?
A fogról nem tudok nyilatkozni, mert nem enged a szájába nyúlni (de majd ma fejjel lefelé röhögtetem, és lecsekkolom), örülök, ha az orrtörlést megússzuk ordítás nélkül.
Nyugodtan szervezhetitek úgy a madárnéző túrát, hogy náluk megpihentek, szopiztok, altattok, sőt tőlünk akár gyalog is megközelíthető, mi is úgy mentünk (a fölső képen látszik a házunk). Sőt a vonatközlekedés is jó, Bali még sörözhet is! Ez a felajánlás természetesen mindenki másnak is szól!

Ágiboldi,
Ezzel én is így voltam, tulajdonképpen jobb is belecsapni, mint várni rá. Szerintem (kis naív) az első két lapátfog kiküzdése a legnehezebb, utána a rágókig egyszerűbbnek tűnik a feladat. Tapasztaltak?

Nanica,
Linus a vasgyúró (na jó ez sz@r volt). Amúgy most mit esztek?
Nekem a teregetéssel az a bajom, hogy nem szeretem, amikor a mosópor/öblítő szagot/illatot vágni lehet a gyerekszobában, meg az hirtelen nagyon sok pára (fullasztó). Most megfelelő edényt keresek a radiátorra. Tipp?

Orsi
Kép Kép
sno

sziasztok

a második éjszakánk akár tökéletesnek is mondható, kaja éjjel, 3-kor, majd hétkor, közte alvás. más kérdés, h én nem bírtam elhinni, h a hármas kaja után simán visszaalszik, úgyh néztem a plafont fél ötig. :evil: ettől viszont még idegesebb lettem, mintha kele nyüszögött volna. h lehetek ekkora hülye???? miért nem bírok aludni, ha lehetne?? ehh...

mindenesetre, a hétalvóknak gratula, szülőknek mélységes irigységem, stb, stb..... :lol:

párologtató
én baromi sokat gondolkoztam rajta, és sztm azt kell eldönteni, h szükség van-e párásításra. ha igen, akkor sajnos venni kell, mert nincs az a víz a radiátoron, ami uazt produkálja mint egy párásító. ráadásul ugye a hideg párán is van hangsúly, márha a kruppveszély kivédésére szánjuk a dolgot. (én igen)

snorsi
n jók a képek! én tavasszal tervezem a gerecsét, persze csak a tardosi kocsmáig :lol: meglátjuk, mi lesz addigra, de most n elszánt vagyok (könnyű, még legalább fél év :wink: )

majus3

Ágiboldi!
Tegnap összebeszéltek a gyerkőcök a szaunában! :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Főleg az uszisok és akikkel tudok talizni! Tesóm fiának az osztályában van egy kisfiú (10 éves) és beteg. Műanyag kupakokat gyűjtenek neki, mert azt vhogy átváltva nyerhetnek valamit vagy vmi ilyesmi. Ezért légyszi, ha meg tudjátok tenni, hogy a műanyag flakonok kupakjait nem dobjátok el, hanem összegyűjtitek és alkalom adtán odaadnátok nekem, nagyon megköszönném! Köszi! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Május, ebben a tálkás dologban lehet valami, de tényleg a legolcsóbb megoldás mindközül.

Tálka: nekünk egy fazekas barátunk készített pont megfelelő méretűt. Megadjam a számát? 8)

SNO: eddig az almalénél tartunk, amit a 11-12-es szopi után kínálok. Nem ugrál érte, de nem is ellenkezik.

Hajrá kapcsolaterősítésben! Mi az építkezésen túl jutottunk, szerintem a gyerek nehezebb falat! Az építkezésnél a haragunkat egységesen a kivitelezőkre zúdítottuk, egymással már nem veszekedtünk!

nanica

szauna
így már mindent értek! h miért mindig mi jövünk ki elsőnek?! :twisted:

majus3

Sziasztok!

Eladósorba kerültek az etetőszékeink, gondoltam hozzátok is beírom, hátha valakinek éppen kellene.
2 db Pikoló etetőszék. Februárban vettük őket, teljesen hibátlanok, újszerű állapotúak, jövő februárig garanciálisak.
Jellemzői:
- 3 pozícióban dönthető
- háttámla kényelmesen párnázott
- 6 magassági fokozat
- összecsukható
- 5 pontos biztonsági öv
- dulpla, levehető tálca pohártartóval
- huzata levehető és mosható
Ár: 15.000 Ft/db, vagy 28.000 Ft együtt a kettő.
Kép

Érd: pü-ben, vagy e-mailen.

Andi
Kép
zsandi

Na jó, de hogy tisztítsam ki a párásítót!! Kérem nem átugrani a kérdést! :?:

Május, túlságosan pihent vagy! Valahogy jobban ki kell magadat fárasztani :lol:

Bella, nem a különszoba teszi az átalvást, mert velünk egy szobában alszik és este 8-9-től reggel 6-7-ig..

Boldi arca annyira piros lett, klaszikusan rózsás és meleg is. Ez mi?? Allergia? :roll: Van egy olyan piros pötty is mint a Keléé.
Vagy jön a foga? :wink:

Timi, bármilyen kupak? ásváynvizestől kólásig?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Igen, mindenféle: üdítős, ásványvizes, citromleves, dobozos üdítős, tejes. Szóval mindegy, csak műanyag legyen! :D
Arcpír: passz. Nincs melege? :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
nem kéne fordítanod? :lol:

párologtatóba egy kis ecetes víz? v nincs vlmi speckó tisztítószer, mint pl a klímákhoz?

hát, ha nem kapott újfajta kaját, amire lehet allergiás, akkor sztm lehet a fogától. v tényleg simán csak melege van?

ja és a kérdés meg-nem-válaszolás megesett már velem is. nem fogok ujjal mutogatni, ezért ink mindenki általánosságban szálljon magába :lol: de én is jártam úgy, h kétszer is megkérdeztem vlmit, aztán no válasz. pedig mostanában (sajnos!!) nincs is túl nagy forgalom se itt :(

timo
én megkezdem a kupakolást, mondjuk ne számíts nagy mennyiségre, már annyira utálok inni, h ráálltam a 9. kerületi csapvízre :? de ami van, azt adom!

majus3

Dede, fordítok, ígyhát most nehéz leküzdeni a kísértést, hogy mindjár' gyorsan visszaolvassak vagy 10-20 oldalt, h mire nem válaszoltunk neked :D :lol:

Megnézem a boltban, hátha van párologtató tisztító. Úgyis épp tegnap láttam a babakajákkal szemközti polcon sírkőtisztítót a Sparban, az is elég spéci.

Timo, Május, kérem szépen én egy 7 hónap, 3 hét és 2 napos tapasztalattal rendelkező anyuka vagyok, táncsak rájövök, h melege van :lol: :lol: Neem, jól körülhatárolt kontúros piros rózsa van az arcán, nem izzadt, nem meleg, nem csatakos. Borvirágos a pofija, mint a rajzfilmfiguráknak ahogy kisatírozzák pirosra.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi
akkor az lehet hogy ekcéma? száraz is ott a bőre?olyan mintha kifújta volna szél?
leírás alapján annak tűnik.
nincs nagybetűm-bercike a kezemben.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella, jaj, igen száraz is, mintha kifújta volna. De nem mindig ilyen élénk piros. Az ekcéma végülis fellángolhat valami allergizáló anyagtól, ugye? Hátha nem az, húde nincs kedvem totózni, h mitől..

Kép
Kép
agiboldi

Jaj elszállt egy szép hosszó hsz-em! Grrrrrrr!!!!

Először is Emilinek és Botondnak boldog hófordulót így utólag!

Május
Gratulálok a különszobához! És mikor látunk róla képet???? Én sem tudtam kb. 3 napig aludni, mikor Brigit átköltöztettük. De hamar megszokod.
Párologtatóval kapcsolatban egyetértünk. Nálunk extra száraz a levegő télen, és a krupp miatt szereztem be.

Bella
Most az állást tökélesíti. Félkézzel kapaszkodik, körbejárja a járókát és lehajol a játékáért félkézzel. Már elég stabil. Vicces volt először, csak úgy remegett a térde! :lol: :lol: :lol:
Sajnos nem a különszoba a jó alvás titka. Brigi is külön van és mégsem alszik rendesen. Mostanság 11-3-ig fél óránként kel, ha alszik egyáltalán. Érdekes, mert előtte utána nincs gondja. :roll:

Sno
Én sem tudok Brigi szájához nyúlni. Lent nincs foga az tuti, mert látnám ha vigyorog. :lol: Dehogy felül mi van?

Timi
Irigykedem az alvásért! Írtam privit!

Ágiboldi
Rád is irigykedem az alvásért. Persze te egy dolgozó nő vagy! :D
Ha nem találsz tisztítót, szerintem ecettel mosd ki a tartályt, a gépet meg nedves ronggyal töröld át. Ha van benne cserélhető szűrű, azt is cseréld ki. Én a miénkkel ezt fogom tenni ha majd régi lesz.

Asszem ennyit írtam az előbb is. Teszek még kirándulós képeket fel:
János-hegyi kilátónál
Kép Kép

Ja és az uszis képeket feltöltöttem a picasára!
lora7

Uszisok!
Van valakinek pótolnivalója? Ságival holnap megyünk, aki akar, az jöjjön! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

A délutáni tanítvány egy kicsit ideges volt ma. A hétvégén ellopták a táskáját :( , teljesen leszedték a pénzét a kártyáról, vszínűleg az ATMnél nézték ki a pin kódot. Nem volt limit, így 700e-t nyúltak le, meg egy csomó mást, ami a táskájában volt. Pl az én két könyvem és a cd-m. Szegényke, még azt is meg fogja venni. :? Csak 1,5 hónapot fog járni, de jól jön anyagilag. Nekem. :oops:

Lora,
Lent szokott jönni a fog. Nagyon ritkán jön felül. Statisztikailag az már megvan, Boldi kilőtte. :D
Jó kis képek. :D MIért nem apuci cipekedik?

Ágiboldi,
Nincs párásítónk, nem is tudom, hogy néz ki. Gondolom, válasznak többet várnál. :twisted:
A piros foltról légyszíves, tegyél fel egy képet. Kicsit segítene a tippelésben. :twisted:

Május,
Nekem épp elég meló még így is lépést tartani. :oops: De amikor sok időm van, mindenki írásra fel!!! :lol:

Orsi,
Gyerek vagy építkezés? Nehezen tudnám eldönteni, melyik a nehezebb falat. :oops: Nekem még egy felújítás is kínszenvedés volt. A kapcsolatnak nem vált nagy hasznára, eddig csak külön szobában, akkor meg külön kerületben aludtunk. :?

Timocska,
Azt hiszem, a kupakokat 1Ft/db átveszik. Nálunk anyós lépcsőháza gyűlyti. De lehet, hogy csak grátisz veszik be. Lényeg, hogy majd megfelezem. :wink:

Fog:
Natinak csak a felső első metszők jelentettek gondot, az utolsó rágókat csak véletlenül vettem észre, annyira nem volt gond. Meg az alsó metszők előtt megharapott.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?