Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

nagyon szép. és jól látom, h tiszta anyja? ;)
végreeeeeeeeeeeee :D
én léptem. jóccakát minden kicsinek és nagynak!
holnap!
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Köszi csajok, küldeni fogom a privit. Eddig nem volt időm és energiám géphez ülni.
Borzalmas éjszakánk és napunk volt. Ádi nagyon hasfájós, sztem ennél jobben már nem is lehetne :(
Tegnap este 9- hajnali 2ig, aztán meg 4.30 tól kb 6-ig keservesen sírt, mert fájt a hasa. Én meg vele, mert annyira sajnáltam és tehetetlen voltam. Adtam neki papaverines folyadékot, hőmérőztem, tornáztattam, masszíroztam a pociját. Ez vmi szörnyű, ahogy szenved olyankor. napközben aludt kb 2 órát, aztán még egyet, mikor sétáltunk és annyi. Egész nap sírt, mert nyüglődött, mégsem aludt.
Mellékesen, én is sírtam egész nap. Biztos a fáradtság, de mindenen el tudtam ma bőgni magam. Meg, eléggé megviselt Marekék tragédiája.

Marek!
Sokszor eszembe jutsz! Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ,egy emberként állunk melletted.Bár miben tudok/tudunk segíteni, szólj! És gyere,ha szükséged van ránk. Te is közénk tartozol!

Jutta: üdv újra itthon. Mesélj, ha lesz időd és kedved hozzá.
Móni: annyira drága Janka!
Timi: Biztos, hogy oka Maja mostani viselkedésének az is,hogy csak hozzád és Apukájához szokott hozzá. Tökéletesen megértem ezt, mert én sem szívesen adom ki a kezemből Ádit. csakis akkor, ha nagyon fáradt vagyok, vagy vmit el kell intéznem. Akkor rábízom a nagymamára.
Bibi is édesbogáka.
Andi: szépen gyarapszanak az ikrek, gratu a bűvös 3 kilóhoz.
Hajni: Nekem nincs bajom a cirkusszal. De ki vigyáz addig Lillára?
Tegnap voltunk súlymérésen. 4470g Ádi. Doktornő szerint, elég intenzív a súlygyarapodás, ezért is fájhat jobban Ádika hasa.
Írt rá homeós bogyókat, kúpot és löttyöt. Szegény gyerek, mennyi cuccal tömöm, csakhogy jobb legyen neki...

Én is elköszönök mára. Jó éjszakát, nekünk mindenesetre jobbat, mint a tegnapi.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!:)

Olyan jó éjjelem volt, most vigyorgok mint a vadalma. :lol:

Móni:
nagyon szép Janka. Érdemes volt várni a képre. :)
Gyönyörűűű kislány.

Gabcii:
anyum volt addig Lillával, meg apa is itthon volt, de végig aludt, szval csak felügyelni kellett. :wink:
A cirkusz meg egész jó volt, igaz majd 3 óra volt szünettel.
De egy nagyon színvonalas műsort láthattunk. :)
No, nem hiába, már vagy 15 éve nem voltam, akkor még más volt na. :lol: :lol: Szval ha majd oda kerültük, akkor ajánlom a Magyar Nemzeti Cirkuszt. :wink:

Gabcii:
megetetem Marcust és reagálok a pü-re.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Elég jó éjszakánk volt. Ádi 22- 3ig aludt, aztán kaja, egy kis anya nem akarok aludni, és kb 4.30- 8 ig alvás. És nem volt pocakfájás sem :lol: .
Hajni: köszi,hogy reagáltál, segítettél vele.
Sajnos nálunk 6 hetesen nem múlott el. Majd 3 hósan, talán...

Írtam privit mindenkinek,aki jelezte,hogy meghallgat.
Köszi csajok!

Kép
Kép
gabcii

hello
először is, Marek, nem is írtam tegnap, de mások megtették helyettem is, hogy gyere nyugodtan. fogalmam sincs, hogyan segíthetünk, de bármikor szívesen meghallgatunk, válaszolunk, írd le nyugodtan, mit gondolsz, érzel vagy hívj nyugodtan bármikor bármivel kapcsolatban. remélem, az idő valóban gyógyírként hat a fájdalmatokra

nálunk "jól" telt/telik a hétvége. éjjel felváltva nyüsziztek két evés közben (nem tudom, mi lenne a jobb: együtt, ami nagyon hangos vagy külön, ami viszont folyamatosan zajlik), most is sír Petra, mert kiesett a szájából a cumi. most talán Huba jön... nem tudom, mi a bajuk. általában éhesek. éjjel is Huba kb egy órán át zabált ezerrel, utána mégis éhes maradt. kb 5ször tettem be az ágyába, sírás, a szájába rakott ujjamra rácuppant, szívta, mint egy őrült, így cicire vissza, ott meg elaludt... és kezdődött az egész elölről.
és most is :evil: tök jó. mindenki azt mondja, h 6 hzetesen jobb lesz a szitu. mi vajon most kezdjük az első hat hetet vagymi? :? :? :? és közben iszonyúan szégyellem magam, h mérges vagyok rájuk :oops:

Kép
an°°di

Sziasztok!!

Jól eltüntem,de nem sok időm van...olvasni olvaslak titeket,de irni... :roll:

Drága Marek!!!!
Nagyon-nagyon sajnálom ami történt!!! :cry: :cry:
Nem tudok mást mondani,legyetek erősek...

Timurr!!
Húúú,az eleje nekünk is nagyon kemény volt Meli miatt!!
Úgy tudott hisztizni,hogy csak néztem :shock: :shock:
Szintúgy megpróbált ráütni,belerúgni Molliba amig szoptattam...de mostanra úgy néz ki rendeződnek a dolgok!!!kopp-kopp-kopp
Most képzeld el a saját babájával ugyanazt csinálja amit én Mollival!!
Szoptatja,büfizteti,takargatja...
Ma pl.szólt,hogy kapcsoljam be a hősugárzót,mert fázik a baba!! :D :D
Annyira édes ilyenkor...megtudnám zabálni!!! :P
Az alvással nincs gond,mert beviszem a szobájába és ő egyedül alszik már el nagyon régen!! :D
Hát remélem mindig csak jobb és könnyebb lesz velük!!
Ja,egyedül sétálni nem merek még velük menni,mert akkor Meli kitalálja,hogy ölbe akar jönni!! :? :?

Molli baba jól van...majdnem 1kg hizott 1 hónap alatt!!
Éjszakáink elég jók(kopp-kopp-kopp)este 9-kor fekvés és 1.30-2.30 között kel,majd olyan 5.30 körül,de alszik is vissza szopi után!! :D

Dobok pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép

Megyek is mert sir!!

És az összes baba csodaszép!!! :D

ancsi26

Áááá, nem tudom mi van ma, de Lilla negyed 9 óta fent van, üvölt, elalszik, felkel 20 perc múlva, hulla fáradt, de ha leteszem már üvölt is. Tekeri magát. Most nem tom mibaja. A hasa fájhat? Vagy mi?? :shock: :shock:
Marci is egész nap hisztizik, üvöltözik, semmi nem jó neki..... kész vagyok. :evil: :evil: :evil:
Most az apja üvült vele. :roll: :evil: :evil:

Ancsi:
nagyon szépek a gyerekek.

Kép
Kép
h@jni

sziasztok
hát akkor valami vana levevegőbe
Bibi egész éjjel óránként kelt és a közte lévő időt féláélomba nyekegve töltötte,még a mellkasomon se akrt aludni.Délelött kb 2*10 pecet aludt délután aludt 2 órát meg most is húzza a lóbőrt,tekergés nálunk is megy adom azta apapa bigyót meg infacolt,ha attól jobb neki ám legyen :-)

Ancsi
szóval nálatok is,de már múlik :-) örülök :-) márhogy múlik.
nagyon cukik a csajok

Gabci
amint lesz időm írok,de itt voltak anyumék,holnap buli lesz alvásidőbe vasaltam szóval elvagyok.

Móni
végre Janka képek :-)
nagyon cukor és tényleg tiszta anyja :-)
Vendég

asszem, kezdek paranoid lenni
nekem miért nem ír senki? :roll:
hm
:arrow:

Kép
an°°di

Hali!

Tiszta hülye idő van, ezt érzik a gyerekek sztem. Az én fejem is fáj egész nap. Ádi is tisztára el van varázsolva. Ébren van, de kókadt, meg asse tudja mit csináljon magával. Egyik pillanatban sír, a másikban gügyög és mosolyog.
Csütörtökön voltunk a dokinál, súlytméretni. Ezer általános iskolás, szintén méreckedni jött, ennek fele az én gyerekemet álta körül és nézegették.... Ádi, baromira náthás lett mára. Szuttyog az orra, néha köhög. Láza nincs hál isten. Örvendenék, ha benyalt volna vmit :evil:
Ancsi: tündériek a tesók együtt.
Hajni: próbáld meg te is Lillánál az Espumisant, vagy Infacolt. Valszeg a pocakja fáj, ha nagyon sír és tekeri magát.
Andi: hiszen én írtam neked.

Kép
Kép
gabcii

Andi:
én is írtam. Ma meg nem írtál olyat, amire tudtam volna reagálni. :)
Tessék írni sokat és akkor majd írunk. :lol: :lol:

Lányos mutik:
fülbevaló?? Ki? mikor???

Lilla most 5 óta alszik a hordozóban. :shock:
Tudom, h nem jó neki, de ma még nem aludt. Így most rendeltem neki pihenőszéket. Már előre félek, h milyen harc lesz érte Marcival. :roll:

Gabcii:
köszi, lehet kipróbálom, de sztem nem a hasa vagy nem tom, lehet tényleg ez a hülye idő. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

na, jó. el is múlt a para ;)
lassan fürdés. alig várom...hihi :?

fülbevalón gondolkodtunk, de olyan pici Petra füle. én nem akarom még, asszem. anyám már nyomul ezügyben. hetente elmondja, h milyen újabb cuki fülbevalót látott. Apukával még nem beszéltük meg.

nálunk is csönd van az előző két etetés óta. Petra megevett 130 grammot, 3 órával később még 100at. reméljük, nem hal éhen... :lol: Huba alig marad el mögötte 60+80al. és délután kollektív, családi alvás rendeztünk. mintha kicseréltek volna. :D :D :D meg a skacokat is.
és tényleg, az én fejem is fáj kicsit. a legjobb lesz az időre fogni, ühüm... 8) 8) 8)

Kép
an°°di

nahát, másfél óra alatt elkészültünk
megyek is Apukázni
mindenkinek szép estét és jó éjszakát!

Kép
an°°di

Sziasztok!

Nagy gyorsan bekukk, de még nem olvastam vissza... :oops: :oops:

Dorka nagyon gyönyörű, képek is lesznek... majd!
Apukája aranyember, segít, vígasztal... süt - főz - takarít.... :lol: :lol: :lol:

Hát a szülésről zanzában:

Pénteken befektettek, mivel gyerkőc összes lelete (NST, UH, Flow) egyfolytában a tökéletes volt nem aggódtunk nagyon, csakhát türelmetlen voltam és rossz volt a kórházban látni a sok-sok csöpséget...
Péntek este tabletta (méhbe), vasárnap zselé, na nálam ezek semmit se használtak... méhszáj zárt, fájások még annyi se mint addig... :shock: :shock: :shock:
Hétfő reggel: szülésindítás, 7-kor át pakkal a szülőszobára, fél 9-kor infúzió... semmi...
A vajúdó váróban csüppet sem vajúdva TV-tem a személyzettel, néha türelmesen, sokszor türelmetlenül, néha már kétségbeesve...
Fél 4, fájások fasorba se... a doki megnézett mielőtt elment, úy volt hogy 7 körül visszajön. Méhszájam az egész kórházi hercehurca és hazai praktikák után még mindig csak ujjbegynyire nyitva... :shock: :cry:

Kérdeztem a szülésznőket, hogy mi van ha semmi... mondták, hogy császár, max hajnalig ha várnak...
Fél 5, valami kósza - nem erős, nem rendszeres fájásokat érzek...
Felkérezkedek NST-re... valamit mutogat, de a szülésznővel együtt legyintünk... túlságosan mosolygok ahhoz, hogy ez elég legyen...
Vagy mégis elég :?: :shock:
5 előtt pár percel SPONTÁN elfolyik a magzatvizem és elkezdek remegni mint nyárfalevél... szülésznő bekukk... 2 :!: ujjnyira vagyok nyitva....
Innentől felgyorsulnak az események, hívom a párom... hívják a dokit (hitetlenkedik :wink: )....
Párom 20 perc alatt odaért, nagyon sokat segített... vajúdtam kádban (nagyon jó), labdán (na lehet, hogy ez is jó, de ekkor már 2 perceseim voltak, amik 1 percig tartottak... tehát ott már szenvedtem ezerrel...), majd a tolófájások kezdetén fel az ágyra...
tolófájások eleje NEM fájt nagyon, pedig nyíltam ezerrel és jött lentebb a pici lányka szépen....
Tényleges kitolás... horror, de max 30 perc... emlékszem a szülésznőm megígérte, hogy fél óra van hátra... az órát bámultam két fájás közt... igaza volt: DORKA rapid tempóban kibújt némi segítdéggel (2x megtolták a popoját, mert volt egy pont, ahol elakadt)!! :lol: :lol:

Szerintem a kiscsaj rájött, hogy már nincs pardon és a császár szó hallatán meggondolta magát! :lol: :lol:

Maga a szülés nem volt annyira rossz, mint amire készültem... de az első nap... ha felemeltem a fejem beájultam... nem tudtak Dorkával lenni... :cry: :cry: :cry:
Doki nem értette, hogy miért, mert nem vesztettem az átlagosnál több vért, de mit várjunk attól, aki egy éhgyomorra vett vértől képes elájulni... :?

Most sajgok - csajok ez meddig tart???? Kijött az aranyerem - soha nem volt... :cry: Tök nőietlennek érzem magam, hogy odalent mindenem szanaszét... :cry: :cry:
Valami biztatót azoktól akik hüvelyi úton szültek és közepes méretű gátsebük van.... Lécci!!

Tegnap éjszaka (na ez is ritka lassan) elindult a méhösszehúzódás ezerrel... két szopi közt majdnem sírtam a fájdalomtól, jelzem egy jósló vagy a magzatvíz elfolyásáig tapasztalt fájdalom se volt ilyen erős.... :shock: :shock: :shock:

Dorka tegnap este nagyon pocakfájós volt! Ez most még normális? Hiszen csak pár napja szopik, vagy erre kell berendezkedni? Úgy sajnálom szegényt!

Amúgy tejem ezerrel van, folyik - csöpög és a cicim már nem annyira fáj, 1-2 nap volt csak húzós... remélem ez akkor azt jeleti az beállt nagyjából...

Na megyek mert szerintem kajcsi lesz, 3-kor szopizott utoljára, 6-kor szopi helyett pocifájás volt csak... utána beájult... gondolom most jó éhes lesz!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni Hozzátok, kislányom Nadin október 2-án született a Szabolcs utcai kórházban (Máv helyett). Első baba, és nagyon sok kérdésem van/lesz biztosan, remélem tudtok majd segíteni.
Előre is köszönöm,
Kriszta [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.9908.jpg[/img]
kertikiri

Kép Nadin [/img]
kertikiri

Sziasztok!

Kertikiri, üdv itt nálunk! Gyere, amilyen gyakran tudsz és kérdezz bátran, biztos mindig lesz aki tud segíteni.
Nadin, gyönyörűséges. És milyen békésen alszik.

Jutta!

Köszi a születéstörténetet!Csak egy vmit nem értek. A beton méhed, kb 27 hetesen (vagy mennyi is voltál mikor a fenyegető koraszülés miatt kényszerpihire küldtek?) mit csinált magával, ha a kellő pillanatban moccanni sem akart?
Nyugiii, a gátseb hamarabb rendbejön, mint gondolnád. Van vmi fertőtlenítő folyadék amivel kezeled? Én Octeniseptet öntöttem langyos vízbe és azzal mosogattam. Az enyém szép hosszú volt, a varrataimat 3 nap után kiszedték és még szét is nyíltak a sebszélek. A kórházból úgy jöttem haza, hogy anyira fájt, sírni tudtam volna, se ülni, se akármilyen pózba feküdni. 10 nap alatt teljesen meggyógyult (a szüléstől számítot 10 nap). Az aranyér, is bejátszott nálam is még pluszba. Elég rendesen kint volt. Az már kicsit tovább tartott mire visszament. Ha erőlködös a nagydolog, még mindig kijön picit, de nem vészes. Arra meg a reparon kúpot ajánlom.
Nőietlenség: el fog múlni ez az érzés, ha rendeződsz alulról. Addig meg fogadd el, hogy a szülés velejárója. Nem véletlenül 6 hét a gyermekágy :? Így visszagondolva, valóban kell ennyi idő(nekem kellett), hogy rendbejöjön az ember testileg és lekileg egyaránt.
Méhösszehúzódás: nekem hál isten, szinte fájdalom mentesen zajlott. Csak nagy ritkán éreztem egyszer egyszer, de az valóban hasonlított a szülés közbeni tágulási szakban átélt fááshoz :?
Kitartást, csak ezt tudom mondan!!!
Gyönyörködj Dorkában, az enyhíteni fogja a mostani rossz érzéseidet valamelyest.
Remélem nem voltam túl okoskodó.
Jaaa és gratula a sok tejcihez. Jó dolga lesz Dorkának, már látom :wink:

Ciripke, Hajni: köszi a reagálást, sokat segítettetek vele.

Na, akkor magunkról. Az éjszakánk "felemelő "volt. Ádi bogárka, annyira megtaknyosodott. Az orra folyton truttyog. A saját ágyában nem is mert aludni, mert leraktam és 2 perc múlva felijedt, hogy nem kap levegőt... szegényke, még nem tudja, hogy a száján is lehet.
Velem aludt a nagy ágyba. Fél óránként szívtam a nóziját, de hál isten nem ébredt fel rá. Én kb 1 órát aludtam ebből kifoLyólag nemtom hány részletben.
A kajáltatás is nehéz neki. Mohón eszik, és félre is nyel szegénykém.
Most nagy nehezen elaludt.

Az viszont tuti,jó (hogy vmi jót is mondjak), hogy a cici kezdi megtanulni a rendet és ha etetési idő van, csöpög és még majdnem elég tejci is van benne :lol:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Kriszta, ilyen szép gyerkőccel persze hogy lehet csatlakozni! :wink:

Ja és még vmi:

KATnak nagy gratula! Lassan ők is biztos otthon...

(jééé valaki utánam szült, ez szinte hihetetlen... :shock: :shock: :wink: )

És látom a pocakfájás másnál is téma, nálunk csak pár napja, tehát meg se mukkanok

Jutta

KépKép
jutta

Gabcii!

Nem voltál okoskodó, akkora tapasztalati előnyöd van... ilyenkor néhány hét rengeteget számít!!! :wink:

Hát kinek a kevés, kinek a sok tej a baja... :?
Fene gondolta volna, hogy az én mini, terhesség alatt is alig növő melleim 3 nap alatt át mennek Pamela Andersonba és literszám cspegtetik a tejcit... :shock: :shock: :shock:

Most kap a csajszi anyósom tanácsára Mecsek Baby teát evés előtt 2-3 kiskanállal és este Infalacot vagy mit! Majd meglássuk... ja és félfekvő helyzetben szoptatok, mert így nem folyik annyira a tej és nem nyeli félre Dorka...

Hatásról pár nap múlva bővebben....

Szegény Ádi! Ez az orrszívó milyen? Nekünk porszívós van, de ódzkodom tőle...

Jutta

KépKép
jutta

Kérdeznék akkor néhányat:
- Szerintetek az alig két hetes babával kellene már, hogy legyen rendes napirendünk? Mert valahogy minden olyan össze-vissza történik, még elég sokat alszik, ezért az ébredéstől függ az evés (én nem ébresztem 3 óránként, ha tovább aludna, de ha úgy alakul, és akár 1,5 óránként is cicire kéredzkedik, akkor odateszem). Ebből kifolyólag a fürdés is össze - vissza van. Ti mikor fürdettek?
- Mikor viszitek sétálni? Kaja után, tele hassal öltöztetni rossz, ha meg kicsit várok, akkor vagy alszik már, vagy cicizni akar. Tulajdonképpen ha ébren van, akkor állandóan cicizni akar. Ez normális? :shock:
- És este mennyit alszanak a manóitok? Illetve mikortól van este? Ha 8-kor fürdetek, akkor nem várhatom el ugye, hogy na mostmár reggelig alvás, ha viszont este még szundít egyet, és ez után, mondjuk 10-11-kor fürdetek, akkor meg nem várhatom el, hogy ezután újból aludjon át nekem legalább 6 órát ?!

Hát egyelőre ennyi :)
Aztán remélem előbb-utóbb nem csak faggatózom itt, hanem már majd én is érdemben hozzá tudok szólni a dolgokhoz :)
kertikiri

Jutta!
Orrszívóból nekünk mindenfajta van. Kézi, pesztonka típúsú melszívóval egybekötött orsszívó és porszívós. Ha nem nagyon náthás a baba, elég a kézi is, ha nagyon, az nem húzza ki a trutyit az orrából. A leghatékonyabb a porszívós sztem. Kicsit fura nekem is az egész, de ez legalább ér vmit. Én most ezt használom Ádinál.
Kertikiri: nem kell még, hogy napirendetek legyen. A fürdetés nálunk is még kajálástól függ. Most próbálom beállítani, az este 20 óra körüli időpontot.
Ádi kb 3 óránként eszik. Ébreszteni én sem szoktam, így állt be. De ha 1-1,5 órára rá kaja után megéhezik, nem adok neki. Lehet, hogy szemét vagyok, de az nem jó, ha nem várjuk meg az emésztési időt és keveredik az emésztett és emésztetlen kaja a pocakjában. Azért vagyok ennyire kegyetlen, mert hasfájós a drágám és nem akarok ezzel is rátenni egy lapáttal.
Séta: nincs konkrét időpontja. Általában kaja után.
Esti alvás: fürdés után vacsizik, és utánna legtöbbször szunya van.
Ha le tudom rakni 22órakor akkor is hajnal 4 körül kel, ha éjfélkor alszik el, akor is 4körül kel.
Sztem normális, ha mindig cicizni akar. Nem biztos,hogy éhes, csak ez a legmegnyugtatóbb dolog neki.
Fürdés: azt mondják az okosok, hogy legyen fix időpontja. Igen ám, de fürcsi után megéheznek nem?! Ádi legalábbis. Tehát kajához kell igazítani a dolgot nálunk.

Apuka végre hazajött. :lol: Hozott Ádinak egy akkora macit. Aranyos nagyon, csak 2xakkora mint a gyerek.
Talán az éjjel lesz alvás... mintha kicsivel jobb lenne a nózija.

Na, jó éjszakát, megpróbálkozom az alvással, hátha...

Kép
Kép
gabcii

Bocsi a sorozatos helyesírási hibákért, de gyorsan gépelek és a laptop billentyűzete nem mindig veszi be a betűket amiket leütök.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Péntek reggel anyámat megtámadták sokkolóval és elvették a táskáját. Benne az iratok, kulcs, stb. :( Lecseréltük a zárakat, de mióta apa elment ma dolgozni ( fél 4 ), nem tudok aludni a rémálmoktól. Bakker. Míg nem volt gyerekem addíg csak a saját vacak életemet féltettem, de ez most nagyon gáz. Itt ülök az ágy szélén és egy azstalláb van a lábamnak támasztva, hogy ha vki bejön annak adok vele egy kokit. Azt várom, h világos legyen. Mindegy.

Más.

Kertkiri: üdv. :) Nem gáz sztem, ha nincs napirend. Lala lassan 2 hónapos és még mindíg nincs kialakult napirend. Max annyi, h éjjel 3 óránként kel.. :roll: 6 hetesen soxor evett 1,5-2 óránként. De alapos megfigyelés után kiderítettem, hogy az én lányom minden nemű fájdalom elől is az evésbe menekül. Még akkor is, ha pont a kajától fáj a pocakja. És lám bejön segít neki. Bár hangsúlyozom, ez nem minden babára igaz. Ha 1,5 óra múlva is éhes a babád akkor, ha adsz neki tejet akkor ugyan abból a ciciből szoptasd mint amiből legutoljára evett. Ne össze-vissza, mert az a tej ami először jön, az hígabb szomjoltó és több benne a laktóz ami pocifájást okoz. Ha meg még mindíg cicizni akar akkor cumi. Fürdetni mi is össze-vissza fürdünk. Sétálni meg kaja után. Megszoptatom, böfi, lerakom, felöltözöm, előkészítem a kocsit és utána öltöztetek. Ha felkel és sír, akkor vagy cumi, azzal kihúzza 1-2 percig, vagy rohangálok mint pók a falon és addíg anyám kezében van. Ha kinnt lesz a frisslevegőn abbahagyja. Vagy max akkor mikor elindul vele a kocsi. Próbálj meg zötyögős úton menni. Remélem segítettem valamit.

Jutta: a gátseb a körülményekhez képest gyorsan gyógyul. Ééés hidd el jobb lesz. Ami meg az aranyeret illeti.. Ciki nem ciki, bennem egy hónap után tudatosult, h az van.. :oops: :roll: Addíg nem is tűnt fel, h nem normális ha fáj a wc-zés.. ( bocsi :oops: ). De eddíg sem a krém, sem a mastu vagy milyen kúp nem használt. :(

Na megyek. A bébik tündériek nagyon!!
Puszi :arrow:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

egy tegnapi kép. Itt éppen azt mondta, h haőőő. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Na nem tudom sikerült-e, de ezt a kisvideót én csináltam anno Viviről. Zene is van alatta. :wink:

http://s175.photobucket.com/albums/w151 ... asodik.flv

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

A képminősége vacak lett, mert Le kellett butítani, h föl tudjam rakni a netre. :(

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Lala nagyon édes! :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
kertikiri

Kép
jó reggelt!
csatolok én is egy képet. most ez a kedvencem. bár Huba ma reggel totál kis butanyúl :evil: felébredt 2!!! órával evés után, és azt hitte, h éhes. én meg nem isnéztem az órát, automatikusan keltem, raktam cicire, és akkor nézem az időt... nabumm. nem adtam neki enni, csak jóval később. szegényke addig a cumin vergődött

Kép
an°°di

Sziasztok!

Marek ! Nagyon-nagyon hiányzol a fórumról! :cry:

Vagyok, de nem volt kedvem írni a hétvégén, én miég mindig nem tértem magamhoz. Már nem lesz olyan a fórum, mint előtte, vagyis nekem...

Adriról még senkinek sincs híre?

Andi!
Megnézetem az albumotokat!!! :lol: A nagyszülők nagyon helyesek. :) A gyerekek pedig mint mindig, gyönyörűek! A mai kép is nagyon szuper!
Szétnéztem a lakásotokba. :wink: Láttam végre a konyhádat is. A konyhaszekrényt amit még a terhességed elején lakoztál. :) Tetszik a gyerek szoba is.
Milyen lesz az új lakás. Azt már írtad, hogy 1+3 szobás és 2 fürdős...de még is milyen?

Gabcii!
Ügyes vagy, hogy nem adtad fel a szopiztatást. A hasfájáshoz pedig kitartást.

Jutta!
Üdv. újra a fórumon. Jó volt olvasni rólatok. Csak kijött ez a kishölgy, "türelmetlen anyuci". :)Várjuk a képeket!

Móni!
Jé, tényleg tiszta anyja ez a kiscsaj. Értelmes tekintete van. Bababirodalmát nem láthatnák majd? Ez Juttához is szól, na és Zsuhoz.

Hajni!
Bátor, szerencsés anyuka vagy, hogy a nagytesóval tudtok csavarogni. Mi csak a ház elé és a boltig merészkedünk együtt Manóval.

Rita!
Szegény anyukád, biztos nagyon megijedhetett. Hol rabolták ki, ugye nem otthon? Elhiszem, hogy most nagyon félsz. Lala kis cukor a képen. Cicit én a szájába teszem Ákosnak, amikor csak kéri. Egyelőre megoldható...de, ha már csak a fiúkkal leszek nem biztos. Detto nálunk is mindenre gyógyír a cici. :)

Timi!
Kérdezted a ciciztétés, pelus csere gyakoriságát. Nálunk egyelőre minden össze-vissza. Míg Manónál átlátható rendszer volt, most semmi. Most nincs kaja előtt és után pelus csere. Örülök, ha végre alszik Ákos. Manó mindig bealudt a cicin, na Tesó nem mindig.
Majához pedig kitartás. Ahogy Ciripke is írta a szerepjáték a legjobb. Próbáld minden feladatba bevoni, ami Bibi ellátásával jár. Sokat dicsérd Maját, ne emlegesd neki állandóan a Tesót. Had érezze, hogy megint csak Ő van a középpontba. Tudom, hogy milyen nehéz neked, egyedül, jövő7-en már én is megérzem. Amilyen maximalistának megismertelek a gyereknevelésben és a háztartásban, meg tudsz majd megint mindent szervezni.
Én visszavinném Maját a közös szobába aludni. Még nem olyan régóta van külön. Én még mindig összebújok Manóval esténként, már csak pár évem van, utána már nem fog jönni. Nálunk is 10-11 után van általában alvás. :( Mióta nem járunk sétálni és közösségbe együtt, nem tudom lefárasztani Manót. Remélem, ha újra egyedül leszünk itthon, persze most már Ákossal együtt, akkor újra kialakul egy napirutin.

Kertikiri!
Üdv. a fórumon. Nagyon szép kislányod van. Azért, ha van egy kis időd írj magatokról. Képeket, szüléstörténetet, és a terhességed is érdekkel szerintem mindenkit. :)
Napi rutin? Jó lenne, ha már lenne. :wink:

Jutta!
U.a tudom mondani mint Gabcii, napról, napra csak jobb lesz. Gátsebre kenhetsz egy kis bepanthen popsikenőcsöt is, nekem sokat segített. Én is azt a kúpot és kenőcsöt vettem meg, amit Gabcii írt. A kenőcsnél vigyáz, nem kerülhet a gátra. Az aranyér, szülés utáni héten nálam eltünt, de fájni nem fájt még előtte sem. Remélem neked sem okoz fájdalmat.
A méhösszehúzódást még mindig érzed? Szerencsére csak a kórházban éreztem, néha szopi közben, azt hittem rosszabb lesz a második gyerkőc után.

Tegnap hazament Mutim! Majdnem sírtam, Manónál azért sikerült. Jó, hogy itt volt, sokat segített. De azért volltak ilyen :twisted: és ilyen :lol: pillanatok is. De az elmúlt időkben csak a fiúkkal kellett foglalkoznom. Manó sem érezte, hogy hanyagolva lenne, vagyis remélem.

Ancsi!
Mint mindig rólatok csak jók képek vannak. Gyere sűrűbben, jó olvasni, hogy ilyen simán megy nálatok minden.

Mentem a két nagyobbik csavarogni van. Ákos meg rajtam lóg, már most elrontom....:)
Szép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!
NAgyon úgy tűnik, h csak ritkán tudok jönni, mert ugye egyedül maradtam Jankával. Mindent egyedül kell megoldanom, mindent kutya futtában! Szal be vagyok havazva! És alig aludtam! Na én tudtam volna, de a kisasszonynak rossz éjszakája volt, így nekem is! (Bevallom, velem aludt! De így legalább nem kellett rohangálnom a bölcsőhöz. Már így is qrvára fáj a hátam! Meg néha a jobb oldalam! Ott mi van? :roll: )
MAREK! Csak remélni tudom, h jól vagy! Azért adj hírt magadról!
Andi! Ennyi kép, ennyi pörgés, ami nálatok van! Csak lesek!
Rita! Bakker! Hát én is be lennék f*sva! (Jól megvígasztaltalak! Mi?!) Ez katasztrófa! Milyen világban élünk!? Remélem minden okés! Írd meg!
Jolka! Sztem Te egyedül is kiválóan fogsz boldogulni a kiscsávókkal! (Nekem anyám már rég lelépett, de még mindig van mit takarítanom utána! Lehet, h tisztaság-mániás vagyok? :shock: )
Na jó, csinálok majd bölcsős képet is! Sztem a férjemre kezd hasonlítani Janka! Na jó, persze ő is olyan gyönyörű, mint én! :lol:
Timi! Én sajna a 2 gyerek összeszoktatásához nem tudok hozzászólni, de nem irígyellek! Egy akaratos kiscsajhoz egy újszülött és csak minima segítség! Alakul azért a helyzet?
Gabcii! Nem írtam privit, mert nem volt időm! Jobb a helyzet? Jó, h itthon van a párod! :wink: (Azért még nem adtam fel, h írjak pü-t)
Hajni! Fülbevaló! Én akarok a kiscsajnak, de először meg kéne venni (nem jutok el még sehová!), aztán belövetni! Már megtudtam ki csinál ilyet a faluban! Ja, és a s*gged a régi? Nekem még van rajta egy kicsi, pedig már megszabadulnék tőle! De türelmes vagyok! Vagy mégsem?
Jutta! Muti képeket Dorkáról! És mi van Zsuval? Már soha nem jön?! :roll:

Kép
ermoni

Bocsi! Hello Kertikiri/Kriszta! El is felejtettelek itt (is) köszönteni! :wink:
Ja, és Ancsi! Te fürdetsz? Állítólag mindenhol az Apukák! Nálunk sem! A férjem megmondta, amíg a köldökcsonk meg a helye be nem gyógyul, ő addig nem!
Kat! Mi van veletek?
És hol lehet látni Andiék konyháját? És az ikres angoltanároknak ilyen jól megy? Kocsi, lakás miegymás?! Viccelődöm ám! Mikor költöztök?

Kép
ermoni

hali
Maja alszik ,pici ébredezik.
Nálunk a helyzet:Maja velem jól elvan,apró hisztikék de semmi extra,a legújabb,hogy félti mindenkitől Bibit :-)egyre jobban szeretgeti.Apával nég mindig bolond,félek is,mert ő most lesz itthon,de azért bízom benne ez az egy hét elég lesz arra ,hogy vele is lenyugodjon.

Bibike napközbe óránként másfél óránként is eszik.Éjjel többet kibír 3,5 óra a rekord elég hulla avgyok,mert 6-7 körül már nem igazán akar aludni én meg egyik kezemmel magamon döcölöm a fencsijét a másikkal meg simizem Maját,izgalmas.Tegnap meg volt az első nagy görcs,mert a hükye anya nem bírt magával és evett egy kis kápisalit,ne tudjátok meg hogy visított,pukizott,rángatózott aztán egy nagy zöld fosika azóta okés megint.Ne egyetetk káposztát még icipicit se.

Hajni
nekünk bent van a fülbevaló,már megis gyógyult :-)

Móni
jobban elvagyo kettővel,mint amikor apa itthon van,de azért még van min javítani :-)

hogy eszik Janka?éjjel?

Jlka
ezek szeint neked nem fájt a méhösszehúzódás jobban???nekem nagyon ,majd betojtam beis nyomatm első nap két fájdalom csillapítót.igaz gázt most se kaptam úgyhogy ennyi kijárt

na ébred pedug még akartam írni jövök még
Vendég

Hahó!!

Ermoni.

Igen én fürdetem Mollit,de csak azért, mert apa meg Melit fürdeti!! :D :D
Legtöbbször úgy csináljuk,hogy mig én fürdetek,addig ők is fürdenek,igy kb.egyszerre alszik el a két csaj!! :D
Meli mikor apa lefekteti és kijön a szobából,akkor ő még énekel,mondókázik magában és mire én megszoptatom Mollit addig ő is elcsendesül-elalszik!! :D

ancsi26

Sziasztok!

Kertikiri:
üdv itt. Gratulálok a csodaszép kislányhoz.
Mesélj Magatokról. :)

Timi:
nekem is jobban fájt a méhösszehúzódás mint Marcinál.
Gáz? Milyen gáz?? Nálunk az nem divat. :(

Fülbevaló:
köszi a válaszokat. Én nem tom eldönteni.
Mikor Lilla pociban volt azt mondtam 1-2 hetesen kilövetem.
De most annyira nem tudom. Egyszerűen nem tom elképzelni a pinduri fülében... :? :oops:

Timi:
légyszi muti mááá képet róla :)

Andi:
Még mindig szupik a képek:)
Konyhabútort hol lehet lesni?? :roll:

Marek:hiányzol. Remélem jól vagytok. Ha úgy érzed gyere bátran.

Marci ma is iszonyat elviselhetetlen. Nem fogad szót, visszabeszél és nagyon rossszzzzz.
Már 2 pofonon túl vagyunk, pedig nem szokásom a gyereket verni, de amit ma művelt megint... Azóta elnyugodott.
úgy látszik ez kell neki. :shock: :? :evil: :evil:
Lilla is reggel óta fent, most aludt csak el, miután az előző kaja után ( 125 ml) megevett 125 ml-t és rágta az öklét így még kapott 30 ml-t azzal összessen 155 ml-t megevett. :shock: :shock:
Véleményeket kérek!!! Mennyit adjak neki? Amennyit kér azaz 6-7x 150 ml-t kb, vagy amennyit illene ennie. :oops:
Bár ha ezzel kihúzna 4-4.5 órát, vagy ne reménykedjek? :wink:

Kép
Kép
h@jni

Ancsi:
nagyon jók a képek. :)
Szépek vagytok.

Gabcii:
jobbulást Ádinak.
Mi is porszívót használunk.

Jutta:
üdv újra itthon. :)
Várjuk a képeket.
Gátseb: nekem Marcinál nagyon nagy volt, de hamar gyógyult. Másnap már ültem rajta, pedig, ha dokit idézzem, másnak a császársebe ekkora. :evil:
Most picit vágtak, de az akkori heg szétrepedt azaz most 2 van. :x
De pár napig fájt azóta se, szépen gyógyul. :wink: :wink:

Tényleg:
Ti meddig véreztetetek? :roll:
Nekem már kb 1 hét óta nincs, de kell a betét, mert egyszer csak elönt, na nem sok, de ahhoz igen, h tisztasági betét elég legyen.
És mivel kiszámíthatatlan így... PEdig rühellem ezt már.... :oops:

Na,most ebédezek asszem. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

fasza egy órás altatás után aludtak fél órát,na remélem nem 11kor alszik el Maja mert akkor befonom a hajam :shock:
most Maja rajtam lóg a picit meg ringatom a hordozóba közbe tömöm a fejem és még írok is

na szóval

Jolka
ezért nem alszik itt Maja,de ő fél éves korától a szobályába kezdi az éccakát aztán amikor ébred hoztam át,most apa száműzve lett Majhoz szivacsra ,mert én nem tudok tőle aludni úgy horkol így ha most megébred apával alszik 6ig ztán hozzá át hozzám,izgi,mert Bibinek épp akkor van fontos dolga ígí őt rzom magamon Maja meg fekszik a kezemen és imádkozom magamba hogy aludjanak vissza egy órát legalább

Hajni
holnap itthon lesz már az uram és fotózok :-)nekem is fura először a fülivaló,de mostanra már nem bánnom Majával is így volt :-)

hát igen én is azt mondtam sosem ütöm majd meg,erre néha tényleg az kell neki,mostanra Maja megtört,legalábbis meggondolja mit csinál és jórészt okosan dönt.

vérzés dettó,de pont találtam egy tisztaságit ami jó hosszú,így is olyan lesz a bugyim,de úgy is mennek a kukába alig várom.

Jutta
tök jó szülésed volt :-)
muti már képet
azt mondjátok használ pocifájásra a tea a babáknak?

sebem nekem nem fáj,nem is fájt nagyon,most máshogy van vágva mint Majánál,a párom szerint érdekes,szerintem meg az érdekes amit mesélt,azt mondta hogy kampós tűvel varrnak meg ollóval vágnak

Marek
hiányzol :-(

na lépek,mert balhé van

Andi
nagyon cuki a kép :-) az albbum isnagyon jó :-)
te 3 óránként etetsz?

Gabci
mikpr kaptad meg Ádi tb számát?mert nekem küldött a tb levelet hogy vigyem be a tgyáshoz,de még nem kaptam meg :?
Vendég

Timi:
nekem pont 2 hetes és 3 napos volt Lilla mikor küldték a TAJ-t.
Csütörtökön voltam intézni a tgyást, családipotlékot, anyaságit és ma jött is a levél a MÁK-tól, h elfogadták az anyasági kérelmet és a határozattal együtt utalják. Szint hihetetlen, h csütörtökön badom és pénteken meg megcsinálják. :wink:

A tgyásra 30 napot mondott a nő, h kb annyi idő után fogom kapni.

A gátat meg tényleg ollóval és kampós tűvel varrják. Én láttam mikor csinálta. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Timi: kérdezted, Ádinak mikor kezdődött a hasfájás. 3 hetes korában és 6 hetesen erősödött. Bár le kell kopogjam, 2 napja nem volt, a puki is megy és böfizni is megtanult!!! :lol:
Köszönöm a privit neked is, segítettél vele.
És, hogy hogy nem kaptál gázt szülésnél??? Amennyire én tudom, ha kérsz adnak... :?
Örülök, hogy Majával rendeződnek a dolgok otthon.
Otthon lesz veletek Apuka kicsit mégis? Ez szuper.
Jolka: irigykedve olvasom, hogy te el tudsz magad körül viselni segíteni akaró embereket. És tuti, ügyes leszel egyedül is! Manó amúgy is segítőkész és nagyon jól nevelt kisfiú. :wink:
Andi: nagyon nagyon tetszik az Apuka és Huba(?) kép!
Nagy szerelembe vannak ők ketten, látom :)
Azt akartam már kérdezni, hogy Huba nevével megbékélt a család?
vagy csak első hallásra volt nekik furcsa?
Engem már nem osztanak, hogy Ádi második névnek megkapta a Gellértet is.
Rita: döbbenetes, hogy ennyire szar a közbiztonság. Nem csodálom, hogy félsz. Anyukád helyében, utcára nem mernék menni egyedül... :?
A Vivi videó tündéri, a Lala videót nem indítja el a gépem.
Vivi videó zenéje Ádinak is tetszett. Ölben volt éppen és olyan hangokat adott ki, mintha énekelne. Annyira drága volt :lol:
Móni:köszi kérdésed, vsszaállt itthon a rend. Apuka hazajött, napközben ketten vagyunk Ádival és sokkal nyugodtabb vagyok.
Anyukád után, miért kellett takarítanod? Hogy viselted az ittlétét?
Fürdetés: nálunk is én fürdetek... talán majd ha Ádika nagyobb lesz.
Ancsi: irigylésre méltó, mennyire gördülékenyen mennek a mindennapok nálatok.
Lányok! a tejpöttyökkel lehet vmit csinálni? Annyira kiütötte Ádika arcát.

Kép
Kép
gabcii

sziasztok
nagyon leléptem délelőtt, de jött anyukám villámlátogatásra, és azóta már túlvagyunk egy banklátogatáson is... kicsit szédülök, ha a hitelre gondolok. ki kellene sürgősen választani a bankot, aminek tartozni "akarunk". a hátam közepére se, de muszáj, mert sajnos nem megy annyira jól ikres angoltanároknak, h hitel nélkül menjen a lakáscsere :oops: :P

napirend: csak nekünk van? :shock: :roll: mi kb a kórházi követjük még mindig. nappal 3 óránként kaja. max fél órával lehet kitolni, de azt is csak akkor, ha szabad levegőn sétálunk. ami fix: a 8 órási fürdetés, az éjféli és a fél 4es kaja. általában a fél 4es után avn egy négy órás szünet.. hát ma reggel nem volt :? sebaj, mindjárt ledőlök most, míg anyós felvigyáz. bár most ájultan alszanak (koppkoppkopp)

Kép
an°°di

Sziasztok!
Leírom akkor a szülést röviden, bár sajnos nekem nem volt olyan felemelő, mint ahogyan néhányan írják, bár asszem az lehetett volna, mert jól indult.
Szóval 41. héten megindították reggel 8-kor, mert nem akart kibújni a kiscsaj, de a doki már hetekkel korábban paráztatott, hogy nagy baba, és nem fog csak úgy kicsusszanni, szóval be is voltam azért tojva, meg az ikertestvérem is vákummal szülte a kislányát, szóval ez is rányomta a bélyegét szerintem a hozzáállásomra, nagyon féltem attól, hogy nem fog kiférni.
Szóval megindították reggel 8-kor zselével, és az orvosom mondta, hogy majd kettő körül visszajön, de nem bíztat, általában szükséges szokott lenni a következő lépés, mert fájások lesznek, de tágulás nem biztos. Szülésznőt megeskettem, hogy szól ha lehet kérnem az edát, nem akartam túl korán, de persze túl későn sem, szerintük 3 ujjnyinál érdemes. Délben már üvöltöttem az edáért, mikor is kiderült, hogy már félig tűnő a méhszáj, szóval bőven túl voltunk a 3 ujjnyin, és mindez nagyon gyorsan lehetett, mert azért közben nézegették. Ekkor rohantak a dokiért, edát bekötötték ugyan (na ez már iszonyat volt, mert olyan sűrű erős fájások voltak, hogy kettő között kellett megpróbálni szúrni, előszőr nem is sikerült betalálni a katéterrel,), de mivel doki szerint fél óra múlva szülünk, ezért nem kaptam nagy adagot. Aztán nem történt semmi, csak vártunk-vártunk, nem gördült át a kobakocska a csontos medencén. Erre jött az oxitocin, egyre nagyobb adagokban, doki már viccelődött, hogy ha kicsit jobban feltekeri, akkor nem lesz ötös matekból a gyerek, az eda még mindig a minimumon, mert hátha mégis mindjárt szülünk..... aztán így ment még 4 órát, és végül császár lett, amire egyáltalán nem voltam felkészülve, sem lelkileg, sem fizikailag, fogalmam sem volt, hogy utána két napig meg sem bírok majd mozdulni.
Viszont mire hazajöttünk minden megváltozott, nagyon hamar regenerálódtam szerintem. Nadinnal kezdjük megismerni egymást, és apa is itthon van egyelőre, ami nagy segítség. Csak rengeteg kérdésem van.
Például: ha két evés között már nem alszik, hanem ébren van, akkor mivel próbáljátok húzni az időt, hogy kihúzza kajáig, és ne nyomjam tele a pocakját minden kis tátogásnál? És egyáltalán mivel lehet őt most így két hetesen lekötni, szórakoztatni, fejleszteni? Szóval Nektek hogy telnek a nappalok, amikor nem alszik a bébi?
A másik kérdésem: minden szopi után kellene fejni? Egyáltalán kellene fejni?! És mennyiket kellene ennie egy-egy szopira?
Előre is köszi a válaszokat!
kertikiri

képek: album az aláírásom alatt. ottan vannak a képeink. és igen, Huba van a képen Apukával. köszi a dicséretet. nálunk Apuka amúgy irtó aktív, amikor itthon van, ami mostanában elég sokszor megesik, mivel 10 plusz szabadnapot kapott a kis ökrök után: így november végéig hosszú hétvégéink vannak. most kezdtük és tök jó, csak nincs időm jönni írni :lol:

tejpöttyök: fogalmam sincs, mit lehet velük kezdeni. :roll: nálunk Hubán jelentek meg kis kiütések tegnap este: hát, remélem, a tejtől és nem vmi allergia.

Huba neve: mindenki megbékélt, Gabcii, köszi a kérdést. igazság szerint el is felejtették, h volt, mikor nem tetszett. tipikus :wink:

orrszívás: mi a pesztonkásat próbáltuk ki tegnapelőtt Hubán. hozott ki kis cuccot, de mondjuk szörcsögés nem volt, így nem volt nagyon látható a változás.

na, még jövök, de anyóssal is foglalkozni kell, meg aludniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kép
an°°di

Ez a hülye nátha :evil: :evil:
Aludna szegénykém, de helyette többször felriad és nyöszörög.
Az éjjeli orr szívás is érdekes. Ugye a porszívósat használom most, annak meg hangja van... apuka is felébred, a szomszédok meg gondolhatnak szépeket, milyen lökött tyúk lehetek aki éjjel porszívózik. (mondjk ez a része nem érdekel)
Hajni, nektek mennyi idő múlva gyógyult ki belőle Lilla?
A kajával kapcsolatban, sztem ne adj neki 150ml-ket. Az már tényleg sok. 130ml-t ha megeszik és még éhes, próbáld itatni. Lehet, hogy azért kéri a tápit, mert szomjas.
Timi: hasfájásra én az édeskömény teát (is) adom. Nem tudom, hogy konkrétan melyik kegyszer, de nálunk használt.
A TAJ kártya átfutási ideje 3 hét. Nálunk a postás balfaszkodott, így Apuka ment be érte Ádi 4 hetes korában.
És valóban ollóval vágják a gátsebet. Kampós tű, hehe :lol:
Sebvarrótű,ja hát azzal varrnak. A belső varratok felszívódó, a külső varratot nem felszívódó fonallal(cérnával).
Vérzés: 4 hétig véreztem, közben a mensim is megjött. És 2 hétig fehéres folyás, de mennyiségileg volt annyi, mint a véres.
Mostmár semmi :lol: :lol: :lol:

Megyek, ledőlök a szobánkba, így látom Ádikát is, ha kelteni kell orrot szipogtatni. Szegénykém :( :(

Jaaa, 3 kiló van csak rajtam abból, amit terhesség alatt felszedtem :lol:
(bár így is szabadna még legalább 5-t fogyni)

Kép
Kép
gabcii

Minden baba nagyon édes, akiket eddig vissza tudtam nézni :D
Hát az ikrekhez meg külön gratulálok! Nem lehet egyszerű két bébivel. Még szerencse, hogy a férjed tényleg segít, a képen is látszik, hogy mennyire odavan a bébiért...
Andi, hogy tudod fixen tartani a fürdetést, meg a két esti kaját? Felkelted őket, ha napközben tovább aludnának, hogy ne legyen csúszás??!!
kertikiri

Hahó!!!!

Köszönjük a dicséreteket...azért nálunk se mindig mennek simán a dolgok,de azért alakulunk!! :D

Éssss...kicsit megkésve,de megszületett a szüléstörténet is!!! :lol:

1192459127.8585.doc

ancsi26

Sziasztok!

Apának ez az első napja, de már kezd kiborulni. :D Én még a gyerkőcök rendezésén kivűl, ma még nem csináltam semmit. De élvezem a semmitevést. :) Manó ma nem alszik. 1/2 4 után mondtam Apának inkább hagyjuk, mert akkor este nem fog.
Most megint elmentek csavarogni, szerintem Apa is örül, hogy addig sem kell itthon lenni. MÁr a munkahelyét siratja. :) Szerinte meg fogok dilizni a két fiúval, jobb lett volna a bölcsi. Na majd meglátjuk, csak, ha vleem lesznek, és nem lesz zavaró tényező, akkor talán könnyebb lesz.

Fürdetés: Én tegnap fürdettem másodjára Ákost. Eddig Mutim csinálta. Manónál is így volt. Ennyi jár a nagyiknak is, na meg olyan boldogok olyankor, minden pénzt megér. Apa anno fürdete Manót, de csak a kezdeti fellángolás miatt. :) Mára én fürdetem mind két fiút. Egymás után.
Ancsi, hogy csinálod, hogy a nagylányod ilyen hamar elalszik? Mivel fárasztod le? Vagy Ő már bölcsis?

Kertikiri!
Két etetés között ha nem sír a kislányod, akkor nem kell semmivel sem lefogolalni. Neki, még minden újdonság. De mivel, még első gyerek lehet kényeztetni. Én amikor azt gondoltam, hogy Manó unatkozik, mesét mondtam neki, énekeltem,m ondókáztam...
Sírásra: cumi? víz, ringatás?

Fejni: Én nem fejtem, Manó 23 hós koráig szopiztunk.

Tényleg, ki milyen cumit használ? Mi most vettük a másodikat. úgy néz ki a Tesónak sem kell, pedig néha jobb lenne mint a cici.

Tgyás, én már most megkapom, az anyaságival együtt, a novemberi fizuval.

Timi!
Én is azzal voltam, hogy szikével vágják a gátát, de most én is láttam, hogy ollóval. :?

Véndégsereggel,hogy álltok? Nálunk még nem voltak. Ugyan Anyósom bejelentette, hogy holnap az egyik nagybácsival feljönne, erre Apa mondta neki, hogy előtte jöjjön fel, és takarítson ki. :wink:

Mutimék, most veszik meg a babakocsit Ákosnak. Kiváncsi vagyok milyen lesz. Olyan mintha én kapnék ajándékot, végül is én fogok "villogni" vele. :)

Most már lépek, lássak a fiúk, hogy csináltam is itthon valamit. Megetettem a mosogatógépet. :D

Ja Andi remélem nem baj, ha megmondom a csajoknak a képek helyét. http://picasaweb.google.hu/visnyei.andi/LakS ITT.

Hajni!
:) Ismerős, Manó is be szokott katani. Tegnap olyan bőgést levágott, de olyat...Semmi köze nem volt a Tesóhoz, csak már nagyon fáradt volt, és csakm ondta mondta. Tasli, sem hozta helyre... Így maradt a bőgés, míg meg nem unta. Néha magára kell hagyni, ha nem figyel rá senki, hamar feladja... :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!!!

Nem,nem bölcsis Meli...de nagyon jó alvó!!! :D
Ő már nagyon régen magától alszik el,csak bevisszük a szobába!!
Napközben is alszik 2-3órát aztán este max.9-kor ágyban van!! :D

ancsi26

Kertikiri, először is üdv itt! :D nagyon szép a kislányod!!!! jó volt a szabolcsban, mi? ;)
én felébresztem őket, igen. gonosz dolog, de különben szétesne a napom és sírnának sokat (néha nem keltek, hajnalban sosem, de ha a sorrend változik, akkor is borul a bili).

hasfájás: most úgy fest, Huba van soron nálunk. feszíti magát a pukik miatt (nem is értem, eddig olyan klasszul szeleskedett.,... :roll: ) és sír keservesen. így most együtt babanetezünk :wink:

látogatók: anyukám testvéréék fogták magukat és beállítottak múlt hétvégén. pechükre nem voltunk otthon: anyós vigyázott a gyerekekre, míg mi vásároltunk. de olyan mérges voltam rájuk. ezt a figyelmetlenséget :evil:

na, Petra is sikít.... épp azon gondolkodtam, h milyen nehéz lehet egy nagyobb testvérrel, Jolka, Timi, Hajni, Ancsi. le a kalappal! bár legalább már el tudják mondani, mi bajuk.

Kép
an°°di

Na, úgy látszik tényleg az a pofon kellett. :x
Azóta semmi, de semmi probléma nincs. Aranyos, bújós, szótfogad. :wink:

látogatók:
Nálunk még csak sogornőmék voltak. :)
Másnak 6 hét. Van aki ezen megsértődik, és inkább nem jön, de az ő baja. :lol: :lol:

Ancsi:
nagyon szép a szüléstörténeted.

Gabcii:
nekem a belső-külső varratokat is felszívódóval csinálta a doki. Marcinál is és most is. :)
Úgy látszik protekciós vagyok. :lol: :lol: :lol:

Andi:
addig jó neked amíg nem tudják elmondani. :lol:
Amugy meg mikor Marci üvöltve, földön fetrengv, e nyafogja el, h mit akar, nem értem, szval vonyít csak. :evil: :evil: :evil:

Na, most gonosz anya leszek és felkeltem Lillát. Negyed 2 óta alszik. :roll: Evett fél 6-kor és visszaaludt.
Végülis 120 ml-t adtam neki. Nem reklamált most. :)
De a 150 ml-vel kibírt 5 órát. :lol: :lol:
Szval most fürcsi és piszka lesz, h éjjel is tudjak aludni. Önző vagyok mi?! :oops: :? :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Gyorsan olvasgattam... köszi a biztatásokat!!! Gátsebem talán jobb, de azért még nem az igazi, aranyér dettó, mindakettőt kenem rituálisan és elkülönítetten...

Aranyérre vmi kenőcsöt a gyógyszerész ajánlott, azt hiszem azt, amit Gabcii írt... elől meg a Timi féle krém van...

Csajok Dorka hasfájós... ez így most természetes és hamar múlik, vagy hónapokra készüjek???

Ma nagyon gáz volt, éjjel volt egy 1,5 órás menet, reggel 1 órás, délután 2 órás... majd megszakad a szívem úgy sír és még a feje is belilul...

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?