Új privát üzeneted érkezett!

1 kérdés:
Szerintetek 28 hetes terhességnél sok a babának az 1kg 40dkg-os súly?

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!

Szilvi!
Érdekes anyukám és én is pont azt mondtuk amit te: a kis nokedlink (mostanában ennek hívom, csak úgy ráragadt) kiköpött apja: a szeme, szája, arcvonásai. És ahogy Kata írta Ő a második szerelmem. :lol:
Gratula a kis kukacoshoz, tovább erősíted velünk a fiús anyukák táborát. :wink:

Gnesa, Pumpóka!
Üdv nektek, boldog bébivárást mindkettőtöknek!

Kata!
Van egy könyvem, ott erre az időre az 1350 g-ot írják, úgyhogy szerintem nem! Ta atya ég a mi kis nokedlink (440 g) kb. 1 hó múlva ilyen hatalmas lesz? :o

Judí!
Elolvastam a csaló lány történetét és engem is nagyon felháborított. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ez akár velem is előfordulhatott volna, csak szerencse nekem van egy nagyon józanul gondolkodó férjem (lehet azért, mert külföldi állampolgár és sokszor megpróbálták már itt kedves honfitársaink átverni).


Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Gnesa,
Te már tuti a Mávban fogsz szülni és én is :wink: készen van a szülőszoba szerdán már megmutatták a kismamáknak. Novemberben költöznek elvileg. Ki az dokid? Nekem a dokim is azt mondta hogy nyugodt lehetek januárban már a helyén lesz minden. Berakjalak a táblázatunkba?

Szili,
Gratulálok a kukacoshoz megkaptad a kék cumit :lol:
Vendég
 

 
 

Pandácska

Nagyon örülök, hogy Te is ott fogsz szülni, jó tudni, hogy lesz még ott ismerős!!! :)
Amúgy Dr. Demeter János az orvosom, nagyon jó ember és szakember, én nagyon meg vagyok elégedve vele. Korábban a Rókusnak volt a főorvosa, onnan ment át az összevont kórházba.

Egyébként már akartam kérdezni, hogy ha jól láttam többen jártok szülésfelkészítő tanfolyamra. Mit gondoltok róla, érdemes elmenni???
Pandácska nem tudod, a MÁV-ban van ilyesmi???

Köszönöm szépen, nagyon szívesen bekerülnék a táblázatba!!! :) nem tudom, szükség van még van valamilyen adatra???

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Judy

Elolvastam a sztorit, és egyszerre hihetetlen, felháborító és mérhetetlenül gusztustalan... :evil:

Annyit tudnék még mondani, hogy tapasztalataim szerint ezek az ügyek általában nem jutnak el bíróságra, elég egy kemény hangú ügyvédi levél, és meg is érkezik a pénz... :wink:

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Gnesa,
Én nem járok ilyen tanfolyamra mert most voltam a nővéremmel szülni szerintem ez volt a legjobb felkészítő :lol: :lol: Amúgy nem tudom de szerintem van ilyen a Mávban. Korod? Mikor szülsz? Kövi vizsgálat?
Vendég
 


Sziasztok!
Nem is tudom, hol kezdjem, annyit írtatok már megint...

Gnesa!
Részemről is üdv közöttünk! Nem gondoltál még rá, hogy a sógordoéktól kérj kölcsön pár 56-os rucit? Ezzel meg is oldottad a problémát... Szerintem az utolsó hónapban még ráér beszerezni pár 56-ost, ha a méretei alapján szükkséges. Bár szerencsére én kapok a nővéremtől..)

Katuci!
Megkaptam, köszönöm szépen!
A súlya ha nagy lenne,szerintem a doki úgyis mondta volna. Ne aggódj ezen!

Pati!
Még szerencse is, hogy tiszta apja, gondolj el engem fiúban... :lol: :lol: :lol:

Pandi!
Köszönöm a kék cumit! Végre legalább én is tudom a nemét.. (Bár a fütyi méretét figyelembe véve, s hogy 3 hete voltam a genetikai uh-n, szerintem már akkor jól látszódnia kellett. Mindegy..)

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 


Szili! Hogy hívják a kisfiadat?

Olyan linkeket keresek, ahol az van leírva konkrétan, hogyan tud apuci segíteni a szülésnél. Tudtok ilyet?

Képzeljétek, Norton egyre erősebben rúg. Most már stabilan a rúgjukleanyakezét az esti program. IMÁDOM :lol:
Ma azért nem volt ennyire vidám amikor a 19 hetes gyerek szembesített vele, hogy már most fel tud nyársalni a kis testével és a gyomromat felküldte a két cicim közé. Na az nem volt annyira móka, mint a rugi.
De a rugdosásnak minden pillanatát extra nagyon élvezem. Ez annyira felejthetetlen, hogy még a két gyerek közötti pocakmentes állapotban is tisztán emlékeztem rá, hogy milyen (a szülésre nem :oops: ) Kár, hogy nem tart túl sokáig, mert hamar kinövi a focipályát és akkor már csak "helyezkedik". Mondjuk az is édi :D meg kicsit fájdalmas, a vége felé.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pandácska - szó mi szó, ennél jobb szülésfelkészítő tanfolyamot nehezen tudnék elképzelni... :lol: Minden tiszteletem a Tiéd!!! Én lehet, hogy tartottam volna attól, hogy sokkoló élmény lenne. Örülök, hogy Neked nem volt az!!! :)

Adatok:
kor: 29
szülés időpontja: előreláthatólag febr. 13-14.
köv. vizsgálat: okt. 15. - védőnő, okt. 16. - cukorterhelés

szili - már megérte csatlakozni... :lol: Teljesen jogos meglátás, sőt a sógornőmék is felajánlották, teljesen hülye vagyok... :oops: És már úgyis vettem 2 rugit, meg 3 bodyt! A többi a'sszem 62-es lesz!!! :)

Egyébként érdekes felfedezést tettem... Ma vettünk két bodyt egy csomagban és egy szólót. Mindegyik 56-os méretű volt, ehhez képest a szóló sokkal kisebb, mint a másik kettő! Nem értem... :shock:

Pati - köszönöm az infót a babruha vásárról, szerintem én is ott leszek!!!
:)

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


babruha-babaruha :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Hello!

Szili!
Örülök, hogy végre odaért az e-mail! Nem tudom eddig merre járt???
Ja, amúgy a tesómék babája ilyen kis méretes, kislány lesz, mint kiderült, de akkor ezek szerint ez tök normális súly. Megnyugtatom őket, hogy ne aggódjanak, nem egy óriásbébi a kis csemete! :D

Tényleg furcsa, hogy pár hét alatt ilyen hatalmasat nőnek. A 18 hetes UH-n kb. 25 dkg volt a mi kis Lili-babánk, egy kis negyed kilós kalács... :D , és legközelebb már 1,5 kilós kenyér lesz belőle! :)

Ma nagyon aktívak vagyunk mi is rugdosás terén. Mondjuk a hólyagom csoda, hogy még él... :roll: , annyit rugdossa a kis drágám. Rendszeresen szaladok a wc-re, aztán semmi. Majd 10 perc múlva tényleg mennem kell. Szóval vannak jó programjaink így közösen!! :D

Nektek már nézték, hogy mekkora a méh mérete? Nekem eddig még nem, pedig anno már a 16. hét körül elkezdte a doki mérni, legalábbis a régi kiskönyvem alapján. Vagy ez annyira nem szokás mostanában?

Hétfőn megyek vizsgázni......de lehet, hogy csak megyek, meg jövök :D :D Nagyon gáz a dolog. Annyira nem volt rá időm és energiám, talán makogok néhány mondatot, és a tanár bácsi megkönyörül szegény pocakos kismamán.. :oops: :D :lol:
Drukkoljatok, hogy átcsusszanjak. Most csak ennyire izgat a dolog. Előző félévben még megőrültem volna, ha nem kapok jó jegyet, de most bezzeg...... :D
Mutatom itt a rossz példát a gyerkőcnek, már a pocakban eltanulja a lustálkodást!!! :lol:

Ruhaméret:
Nálunk a lányom 3 kg-val és 52 cm-vel született, szóval simán elég volt az 56-os. Barátnőm kisfia 62-essel kezdett, amit rendkívül hamar kinőtt, most is nagyobb fiú az átlagnál.
Mi elég sokáig hordtuk az 56-ost, aztán jött a 62-es, és így szépen sorban. Tehát szerintem ez gyerkőc-függő.
MOst úgy gondolom, hogy veszek 2-3 56-ost, meg 2-3 62-es cuccot, de pl. bundazsákból 68-ast tervezek venni, mivel annál nincs annyira jelentősége, hogy kicsit mondjuk nagyobb. Legalább jobban alá lehet öltöztetni, és a telet kihúzzuk benne. Gondolom én. Aztán majd kiderül.
Szerintem sok ruhát senki ne vegyen, csak éppen annyit, hogy az első otthon töltött hétre elég legyen, aztán mire ki lehet vinni sétálni a picurt, akkor elég lesz venni újakat. Meg akkor már apát is el lehet küldeni, hogy "apukám ilyet vegyél, és ekkorát".
És akkor majd apa megy a kezében a kis bodyval a boltba, hogy hát akkor ilyet szeretnék, bár nem tudom ennek mi a neve, de ilyen legyen és ennél 1-gyel nagyobb.... :lol: :lol: :lol:
Na, ez csak vicc volt! Szerintem minden apuka nagyon jól bele fog rázódni a szerepbe, aki meg már apuka, az meg most újra belerázódik! :-) :-)

Befejezem a szófosást, megyek odabújok apucihoz, nehogy árválkodjon így szombat este.... :wink: :D

Jó éjszakát mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Kép
Kép
Vendég
 


Pandácska! A Bence Máté a 3. és 4. neve lesz a lányodnak???
A táblázatban magadra is pillants néha, és várjuk a szülésbeszámolót!!! :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pati,
Hihi :lol: gondoltam még azért ott hagyom azokat a neveket...

Ma volt reggel az asztalos megrendeltem a kiságyat ilyen lesz csak nem színesben mert a szoba már így is elég vidám. Fenyő színű lesz de kicsit sötétebb :roll: meg lesz hozzá polc is. De amúgy olyan mint ez az ágy:
Kép

Szülés:
Hűűű... 18-án a nővéremnél aludtam. Este néztük a Született Feleségeket és nevetgéltünk hogy ő már soha nem fog szülni mert még a frontok sincsenek rá hatással. Nem is fájt a hasa meg semmi. Sokszor hívogattam már hogy mi lesz mikor szülünk de nagyon tartotta magát. Fitt is volt szóval semmi szülésre utaló jel. Kb 11-kor mentem lefeküdni az unokahúgom mellé. 19-én 00.15 perc körül arra ébredtem hogy ég a villany az előszobában. Ez fura volt mert ők ilyenkor már alszanak mint a bunda. Sejtettem hogy itt lesz valami de nem akartam kimenni gondoltam pihenek. Kb 2 perc múlva már ott is volt a nővérem hogy éjfélkor arra ébredt hogy bepisilt :lol: hát mondom gratula akkor megyünk szülni mert az tuti nem pisi volt hiszen nem 1 éves kisgyerek már :lol: akkor már fájdogált a hasa is. Lekísértem a f.szobába beült egy picit a kádba és elkészült a szülésre. Közben mértem a fájásokat és 4 percenként jöttek elég erősek. Na akkor áthívtuk anyumat aki mamámnál volt(szomszédban lakik) hogy indulni kell szülni. Ők kitalálták hogy én nem mehetek. Attól féltek(Anyu+nővérem) hogy bajom lesz meg nem fogom bírni stb. Csináltam egy pici vitát és kijelentettem hogy én bizti megyek ők maradhatnak :lol: így anyum maradt Bogival otthon és én mehettem :D elindultunk a fájások erősödtek folyamatosan. Kb 2 körül ott voltunk a kórházban. Lepakoltunk elfoglaltuk a szülőszobát. Nővéremet megvizsgálták kapott beöntést. Akkor már fájt neki rendesen. Sétálgattunk bíztattam nyomkodtam a derekát de már ő nem nagyon volt ott. Tényleg elszáll ilyenkor egy nő jön egy másik dimenzió :roll: homeos bogyókat is kapott hogy jobban táguljon. 4.15-kor megvizsgálták és azt mondták kb 8-ra lesz baba. Kapott valami szurit nospa+valami amitől olyan fájásai lettek hogy egy picit még én is megijedtem. Sajnáltam nagyon hogy nem segíthetek rajta láttam hogy nem bírja így sokáig. Egyszer csak mondta hogy nyomnia kell. A szülésznő mondta hogy az még nem lehet hiszen 20 perce vizsgálta de azért megnézi. És akkor jött a meglepi méhszáj sehol jön a baba :shock: :lol: pedig csak 8-ra mondták és akkor volt kb 4.40 perc. Ettől a nospa+valamitől hírtelen eltűnt a méhszáj. Soha nem felejtem el ahogy mondta a szülésznő: Angéla jön a babád :D na ezen én elkezdtem sírni :oops: nem tudom miért de olyan erővel hatott rám is hogy totál kész lettem :lol: jött a doki átalakították az ágyat. Volt egy nyomás csak úgy. Utána egy azt már ahogy a doki mondta. Akkor vágtak egy picit mert olyan gyorsan jött hogy repedés lett volna belőle. Nyomás megint és ott is volt Réka. Lényegében kettő rendezett nyomás volt az egész. Ez volt az a pillanat amiért tényleg érdemes élni maga a csoda!! Első mondatom az volt hogy de pici :lol: elvágtam a köldökzsinórt és akkor kapta meg a nővérem. Jó volt őket nézni főleg így hogy láttam honnan indultunk. Még emlékszem a pozitív tesztre amit a nővérem csinált az enyém volt én kaptam a meddőségibe de tudtam hogy akkor sem sikerült így mondtam hogy csinálja meg neki már egy hete késett. És ott volt a két csík :D Szóval elvittük Rékát(szülésznő+én) fürcsizni meg lemérni kapott ruhácskát. Akkor megfogta a kezemet azzal a pici kezével... gyönyörű volt nekünk a legszebb :D beszéltem hozzá megfogtam szagolgattam :D akkor elvitték egy picit én meg mentem a nővéremhez. Jött a lepény kitolása meg a varrás. na a lepény az gyorsan jött de a varrás :shock: :shock: jujjj az kemény volt. Az is elkészült és hozták a picit. Akkor gyorsan rácuppant a cicire és egy órán keresztül csak tömte a pociját :lol: Felhívtam a családot az apukáját hogy megérkezett a pici lány :D Utána megint elvitték és nővérem meg mehetett a kórterembe. Picit pihent megetettem és megint hozták a babát. Jött az büszke apuka nagytesó nagymama mindenki csodálta :D nekem is mondták hogy ügyes voltam jól bírtam nővérem is örült végül hogy én voltam ott.
Vendég
 


Sziasztok! Szerintetek mi az a legkorábbi időpont amikor meg tudják mondani a nemét 4D-s uh-n? Mert én már most nagyon izgulok, két fiú után minél hamarabb szeretném tudni, mit várunk most. Mindenki azt mondja, olyan hányingeres voltam 10 hétig, hogy ez biztos kislány, a fiúkkal semmi bajom nem volt. De én nem merek bizni benne, inkább nézegetem a fiúneveket is, az előzőt is Zsófinak vártuk aztán megmutatta magát Barnus. Jó lenne hamar megtudni, hogy ha fiú, legyen időm megbékélni vele, annyira szeretnék egy kislányt, biztos, hogy sziven ütne egy harmadik fiú. Köszi előre is a válaszokat.
Vendég
 


Pumpóka,
Hát ez dokitól függ na meg a babától mert ha rosszul fekszik akkor... én 15+2 voltam amikor mondták hogy kislány. A fiúkat már elöbb is lehet látni mert nekik látványosabb az izéjük :lol: de azért ilyen korán még nem mindig 100% szóval van hogy változik. Nálunk azóta 3 doki is mondta hogy lány így gondolom az is marad :D
Vendég
 


Pandi :cry: :cry: :cry:
most bőgök. De édes lehetett!!!!!!!!
MÉG EGYSZER GRATULÁLOK!
a tesód utólag hogyan élte meg, hogy bent voltál? mit tudtál segíteni?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!

Pandácska!

Köszi a szüléstörténetet, nagyon szép!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D A babaágy is nagyon édes, nem baj az ha nem lesz színes! :wink:

Szili!

Gratula a megkukacosodáshoz! :D

Pumpóka!

Nekem még 18+0-nál sem látták, mert összezárta a baba a lábait! Azért szorítok, hogy Ti lássátok! :wink:

Egy 20+0-ás pont félidős poci, meg két tegnapi Peti motoros:
Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni a 2008ban szülünk leendő anyukákhoz és leendő Babákhoz.
Én a Győri Petz Aladár Kórházban fogok szülni.
Még a terhességem ugyan korai de bízom benne hogy semmi baj nem ér minket.A 2. hónapot hagytuk el éppen 9 hetesek vagyunk.
Dr Schreiner Lászlónál fogok szülni elvileg május 14.én :)
Én szeptembeti gyerkőcöt szerettem volna de így kis Bika lesz v.színű mint az apukája.
Júliusban házasodtunk össze és augusztusban estem teherbe.
21 évesen (éppen nemrég töltöttem) fiatal gyermekvállalónak mondanak..:S nos a nőgyógyászom például rettenetesen örült amikor elmondtam neki h boldog vagyok h terhes lettem és eszem ágában sincs elvetetni a babát.
Az ultrahangon az elsőn az ultrahangosorvos rögötn azt gondolta abortuszom lesz...nos tévedett.Fel sem merült bennünk ez gondolat mégha sok lemondással is jár ebben az életkorban.
Jelenleg is folyik bennem a nagyátalakulás mint testileg mint lelkileg.Őszintén szólva enyhe depresszióm van de ugy gondolom h ez csak kezdeti...meghal egy részem a régi ugri bugri kislány és születik egy felelőségteljes Anya.
Mivel úgy érzem a környezetem (nem a családom ők boldogok) kissé furcsán veszi a terhességem igy még nehezebb elfogadnom önmagam..érdekes h mikor kimegyek az utcára ufóként néznek Rám csakmert 21 évesen a mai világban gyermeket akarok vállani és mert 20 évesen hozzámentem ahhoz az emberhez akivel letudom élni az életem.Ő 26 éves szóval nemis öreg stb stb ami miatt az embereknek ferdén kéne nézniük Ránk.
Na de fel a fejjel...Édesanyám nagyon nagy segítség nekem..
A nevekkel bajban vagyok mivel a fiúnevek közül egyhez ragaszkodom Máté legyen a fiam..de amint látom mostanság nagyon divatos név :) és azt mondják a Máték rosszak :)
Lánynevek közül: Lili,Anna,Linett,Lenke
Úgy néz ki a terhességem nem lesz olyan gondtalan..faktorhiányos a vérem ami egyrészről örökölt másrészről pedig szerzett...ez azt jelenti hogy fokozott trombózis veszélyes vagyok..és a terhesség alatt ez veszélyes a babára is nem kicsit.
Így Dr. Tóth Á. Gábor segítségének köszönhetően kiküszöbölhető a baj de minden nap injekcióznom kell magam Fraxiparinnal 15 hónapon (terhesség és szoptatás) keresztül.

Nos további szép napot és babavárást mindenkinek :)
üdv: Lituka
Vendég
 


<a href="http://babafalva.hu"><img src="http://babafalva.hu/tickers/irb.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/></a>

ja és remélem nem hariztok Rám hogy már ennyi idősen be mertem irni hisz láttam hogy a legutsó kismama áprilisban szül.
De én bízom magamban és a babában és abban hogy minden rendben lesz és így nem vártam ki a 3. hónap végét hogy elulságoljam a nagy hírt :)
Vendég
 


Viki, Pandácska, köszi a válaszokat, hát, izgalommal várom, hogy elteljen még 3 hét, aztán úgy gondolom, belevágunk a 4D-s ultrahangba. Bár a párom biztos benne, hogy lány lesz. Én csak bizom benne, hogy nem lesz fütyi. :?

Szia Lituka! Üdv neked itt, énis új vagyok még, de nagyon aranyosak a lányok, befogadják az újakat is, voltam egy-két oldalon, ahol igazából az újonnan jövőket lesz....k, nem is válaszoltak nekik. Ez itt ahogy észlelem teljesen máshogy van szerencsére és örülök, hogy találtam egy ilyen fórumot. Nos, szerintem ne foglalkozz azzal, aki úgy gondolja, hogy túl korán vállaltatok babát, én 23 évesen szültem az elsőt, én sem voltam "öreg". :) Bár a házasságom azóta taccsra ment, de nem bánok semmit, imádom a két ördögömet, és a felhők fölött járva várom a harmadikat, immár új kapcsolatomból (új...?egy éve élünk már együtt). Remélem, a depi csak átmeneti nálad, bár olvastam, hogy előfordul ilyen a terhesség első heteiben, főleg ha van valami a háttérben ami kiválthatja, de elmúlik. Az elsőnél kicsit énis tanácstalan voltam, mi lesz velem, úristen, anya leszek, megfelelek-e majd, vége az ide megyek-oda futok, barátnők, haverok, buli miegymás. De ez talán a 4. hónapig tartott, ahogy elkezdett nőni a pocim mindent mintha elfújtak volna, olyan természetessé vált minden. Fel a fejjel- ahogy te is mondtad, és ha anyud melletted van, hidd el, minden sokkal könnyebb lesz. Nekem is nagyon sokat segitett. És sokat segit ha el tudod mondani valakinek a félelmeidet meg a kétségeidet. Nem vagyok pszichológus, ezek csak tapasztalatok. És kérdezz nyugodtan, ha tudok, szivesen segitek. Át tudom élni, hogy izgulsz, minden rendben legyen most még, én márciusban elvesztettem egy babát a 8.héten, nem volt szivhangja :(, és talán most kezdek megnyugodni, de teljesen csak akkor leszek nyugodt, ha már minden nap érzem, ahogy mocorog odabenn. Irj majd, mi újság veletek, és szoritok!
Vendég
 


Sziasztok!

Hát gondoltam benézek ide is! A baba ma kész focit rendez odabent, lehet hogy azért mert ettem két kocka csokit és az felturbozta! De én ezt egy cseppet sem bánom, söt mindig nagyon örülök, ha már egy kicsit is érzem!! :D :D

Lituka!
Üdv itt gyere gyakran, és ha bánt vmi nyugodtan oszd meg, itt aztán kizökkentenek a lányok a depiből, mindenki nagyon ari, és biztató szavakra is lelsz! Egyébként ne aggodj amiatt, hogy fiatal vagy, én is 21 évesen mentem férjhez, sokan mondták, hogy a mai világban ilyen fiatalon elkötelezni magad..., és most 23 vagyok és első babánkat várjuk, és még boldogabbak vagyunk, mint valaha! (Egyébként az én férjem is 26 éves, és ő is ugy érzi megérett már a babára!)
És ne aggodj, ezt a babát csak TI akartátok, és nincs senkinek joga megkérdőjelezni, ha ti éreteknek érzitek magatokat a feladatra, akkor nem lesz baj!!! :D :D :D :D

Pandi!
Köszi a szüléstörténetet, sikerült kihozni belőlem az elérzékenyülést!!! :roll: :roll: :roll:

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Lituka!

Üdv. itt! Gratulálok a pocaklakóhoz, és ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak! A lényeg, hogy Ti szeretnétek a babát.és ezt a baba is érzi! :) Nyugi, nem lesz semmi baj. Kitartás az injekciókhoz, majd mikor megszületik a pici kis csomagocskátok, teljesen biztos vagyok benne, hogy azt fogod érezni, hogy megérte! :D

Pumpóka!

Akkor megy a drukk 3 hét múlvára, hogy ne legyen kuki! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Írtátok a mai focimeccset. Szerintem az én fiam is bennt volt a csapatban, és Ő is lőhetett gólt, mert tegnap este akkorát rúgott, hogy végre a hasfalra tett kézzel is jól lehett érezni. A kis huncut ma sem ált le, lehet, hogy a 2 szelet sütitől volt :oops: ?

Lituka!
Üdv itt közöttünk, jó látni, hogy egyre bővül a 2008-as csapat. :lol:
Boldog babavárást kívánok!

Pandi!
Azért azt a nospa+ valamit ki tudnád valahogy deríteni hogy mi volt? Hátha nekünk is segít majd jövőre :wink:
Megható volt a történet, biztos nagyszerű élmény lehetett.


Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Visszaolvastam, de sajna reagálni már nem tudok. Ki kell halásznom egy gyereket a kádból. :D
Örülök, hogy mindenki jól van.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Lituka!
Csatlakozom az előttem szólókhoz - ne foglalkozz mások véleményével, az a fontos, amit te/ti éreztek a babával kapcsolatban. ha szeretitek egymást, semmi és senki nem szólhat bele az életetekbe.
Az első gyerkőcömet 21 évesen szültem, közben tönkrement a házasságom, expárom angolosan távozott, de az élet útjai kifürkészhetetlenek - így rátaláltam végül életem párjára, akivel minden teljesen máshogy zajlott és zajlik, összeházasodtunk, és most nagy boldogságban várjuk a közös kis "művünket" :D
Azt már megbántam, hogy egy olyan emberrel éltem, akit teljesen félreismertem, mert akkora rózsaszín köd volt a szemem előtt, mint állat :-), de azt hogy gyermekem született, azt soha, semmilyen ok miatt nem bántam és bánnám. Egy gyerkőc mindenért kárpótol, és nincs annál fontosabb dolog a világon.

Egy ismerősöm, akinek a lánya x diplomával rendelkezik, szuper karrier, stb., azt mondta, amikor megszületett az unokája, hogy tudod egy diploma és egy szuper munkahely sem ér annyit, mint ez a kis csöppség, s ha újrakezdhetné, akkor nem karrieristának, hanem anyának nevelné a lányát. Bár még így sem volt késő! :-)

Úgyhogy minden jót nektek, és üdv itt a mi kis csapatunkban!

Ami a trombózis dolgot illeti, sógornőmnek már volt trombózisa egy műtét után, így a 20. héttől el kellett kezdenie neki is a szurit. Naponta a hasába kell adnia. Hát azt mondja, hogy nem egy kellemes dolog, de ki lehet bírni, főleg ha ezzel segíthet magán is meg a babáján is.

Pandi!
a szüléstörténet rendkívül szívenütő volt. Egyszerre mosolyogtam és pityeregtem rajta.:-) Nagyon irigyellek, hogy ilyen élményben lehetett részed!

Vera!
Én amikor szültem kaptam a végén egy szurit, nem vagyok benne biztos, de asszem Dolargan?? vagy vmi ilyesmi volt, javítson ki valaki!!!! :shock: , amire azt mondta a doki bácsi, hogy akkor most ezután meg szoktak szülni egy órán belül. Így is lett.
Mondjuk egy hátránya volt, hogy nagyon kába voltam tőle, néhány részlet ki is esett az utolsó 1-1,5 órából. Még arra sem emlékeztem, hogy megkérdezték mi legyen a baba neve....
De örültem, hogy kaptam, mert azzal riogattak, hogy reggelig fogok vajúdni, ehhez képest este 8-kor megszültem.

Megyek pihizni, holnap drukkoljatok értem, 1-kor vizsgázom :( :shock:

Jó éjszakát!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Katuci!

Megy a drukk, bizti minden jol fog sikerülni! Ügyes legyél (legyetek), de remélhetőleg nem lez baj abbol, hogy ketten mentek, az nem számit csalásnak, vagy segitségnek, nem!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Majd a kis lakó segit!!!!
Vendég
 


Pati,
Ez jó kérdés mert erről nem beszélgettünk. Csak annyit mondott hogy jó érzés volt hogy ott voltam. Gondolom így biztonságban érezte magát és jól esett neki hogy fogom a kezét bíztatom, dícsérem. Bár nagyon nagyon rendes szülésznője volt ritka az ilyen szóval ez is segíthetett neki lelkileg. Utána meg talán az volt jó hogy amikor beszélgettünk tudtam miről beszél hiszen ott voltam ha nem emlékezett valamire(sok ilyen volt) akkor én meséltem el neki hogyan történt. Tehát tényleg egy közös élmény még akkor is ha ő végezte a nagyobb munkát :D

Viki,
Köszi :D szép pocak :wink: Peti nagyon vagány :lol:

Lituka,
Üdv közöttünk :D Gratula a babához :D én is fiatalon leszek anyuka (ha miden rendben megy) de szerintem ez jó dolog. Ne törődj azzal ki mit gondol néha rám is furán néztek pedig régen ez volt a természetes. Mindenkinek máskor jön el az idő ez így is rendjén a lényeg hogy ti boldogok vagytok és akarjátok ezt a babát :D Tünetek? Itt sokan pár hetesen kezdtünk írni csak azóta megnőttek a babáink :wink: A szurit a pocakodba adod?

Katuci,
Sok szerencsét ügyi legyél!!!!
Vendég
 


Jó reggelt! :)

Pandácska - köszi, hogy betettél a táblázatba, még a szín is nagyon tetszik!!! :wink:
Nagyon szép lesz a szoba szerintem, és csatlakoznék ahhoz a véleményhez, hogy egyáltalán nem baj, ha színes!!! :)

Adódott egy újabb dilemmám... :D Most épp az ággyal kapcsolatban! Szerintetek nagyon fontos, hogy állítható magasságú legyen az alja, vagy elég, ha az oldalrács leengedhető??? Kinéztünk ugyanis egy nagyon aranyos ágyat, de annak csak az oldalrácsa mozgatható... :(

Katuci - ügyes legyél, szorítunk!!! :)

Pumpóka - Bár még én is új vagyok, de üdvözöllek köztünk!!! A baba nemével kapcsolatban, szerintem is azon múlik, hogy mennyire "segítőkész" :lol: a pici... Nekünk már a 12 heti uh-n mondták, hogy valószínűleg fiú, amit már azóta többször is megerősítettek!!!

Viki - nagyon szép a pocid!!! És persze a kisfiad is!!! :)

Lituka - Neked is üdvözlet!!! :) Én is azt gondolom, ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond!!! Bár tudom, hogy ez néha - főleg ha az ember depressziós is egy kicsit - nem könnyű. Szerintem az, hogy valaki hány éves az érettség tekintetében nem igazán jelent sokat! Az a lényeg, hogy Ti szeretitek egymást, és nagy örömmel várjátok a babát is!!!

A focicsapatba én is benevezném a fiúnkat a tegnap esti teljesítménye alapján... :lol: A végén már ott tartottam, hogy megkértem a férjem, ígérje meg neki, hogy megtanítja focizni, de csak miután megszületett... :lol:

Jaaa, és még egy kérdés! Holnap megyek ugye a cukorterhelésre... :shock: De szerencsére én a tej-zsemle verziót próbálhatom elsőre! Azt tudom, hogy 2 dl tejet kell inni, csak azt nem hogy a zsemle egy egész vagy egy fél legyen... Nem tudjátok véletlenül???

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Gnesa: Én is ezt a verziót kaptam anno. 1Egész zsömle és 2dl tej.
Ez nem olyan durva szerintems em mint akivel cukros vizet itattnak.

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok Lányok,

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, és a kicsi pocaklakók fociztak ezerrel a pocakokban.

Lituka,

Üdv köztünk,boldog babavárást kívánok.
Én is csak annyit tudok mondani, hogy ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, mindenki maga tudja, hogy mikor vállal gyerkőcöt. Én is 24 éves voltam amikor az első született, és nagyon örülök neki, hogy ilyen fiatalon, mert így legalább még a 3. babókám is belefér 35 év alatt, és ez azrt nem mindegy.
Szóval várjátok boldogan a kicsikét, mással meg ne is foglalkozzatok. :lol: :lol:

Pandi,

Tényleg nagyon megható volt a szüléstörténet. Annyira el tudtam képzelni magam előtt. :lol: :lol: És nagyon bátor voltál, hogy bementél a szülőszobára. Legalább tudod milyen egy szülés. Nekem fogalmam sincs, mert közben az ember olyen mintha nem is ott lenne. :lol: :lol:

Katuci,

Mennek a drukkok mára a vizsgádhoz. Sikerülni fog. :lol: :lol:

Pumpóka,

Látom te is abban a cipőben jársz mint én, 2 kukacos után szeretnétek egy kislányt. Hát nagyon szorítok, hogy összejöjjön, pontosan tudom mit élsz át ebben az időszakban, hogy minél előbb szeretnéd tudni a nemét. Ezzel mi is így voltunk, aztán a kicsikénk a 20. hétig állandóan takargatta magát. Még most sem merem teljesen elhinni, hogy sikerült. Pl.ma is megyek egy rövid uh-ra, és nagyon izgulok, hogy nehogy kinőjjön a kukac. :lol: :lol:
Majd gyere írd meg a fejleményeket.



Én ma dél körül viszem Bazsit vérvételre a műtét miatt, aztán remélem 2-3 nap mulva megkapjuk az uj időpontot is, és tul leszünk már ezen az egész hercehurcán.

Aztán 1 körül megyek a nővédelmibe, vissza kell vinnem az infektológiai és a vérvételem eredményeit, meg lesz egy gyors uh is. Remélem még mindig kislány a mi kis szemünk fénye. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


De hülye vagyok Viki neked meg nem is reagáltam.

Nagyon szép kis pocakod van és persze nagyon vékony. Ilyenkor kap el az irigység, na mindegy. :lol: :lol:
Peti meg nagyon vagány azon a motoron. Lehet többet le sem fogod tudni tessékelni róla, aztán majd valami nagy motocross-os lesz. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok. Hétvégén voltam egy kicsi off road túrán a párommal. Szerintem a gyerek már csak így fog tudni elaludni, hogy az apja elviszi terepezni egy kicsit. Mindenki aggódott, hogy valami bajom lesz. bár bevallom őszintén, hogy egy évvel ezelőtt még én is furáltam amikor egy velem egy idős anyuka ilyen túrára jött. Sőt elleneztem. De milyen hülye az emberi természet én is beleestem ebbe a csapdába. Meri, te is szereted ezeket ugye?

Terheléses cukor kérdés,
nekem úgy vette le a magándokimnál a nővérke, hogy megkérdezték mikor ettem. Mert 2 órára rá tudják levenni. De azt, hogy mit ettem meg ilyenek nem kérdezte meg. Ja és éhgyomora sem nézték meg. Tehát nincs összehasonlítási alapjuk. Szerintetek ez normális? Mert állítólag van ilyen módszer azt mondta a doki.

Előre is köszönöm.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Mindjárt reagálok is csak előbb leírok egy hasznos tea receptet a bába válaszol című könyvből. remélem nem bánjátok.

Ezt javasolja a terhesség alatt:

Összetétele: csalán, zsurló, orbáncfű, méhfű, palástfű, málnalevél, cickafark.
A palástfű a hormonális állapot javítójaként ismert. A málnalevél minden kismamának segít az izomzat fellazulásában, különösen akismedencében , valamint támogatja az anyagcserét, és élénkíti a beleken keresztül történő kiválasztási folyamatot. Ezt a terhesség vége felé önmagában is írja. A csalán és a zsurló a veseműködést javítja. Az orbáncfűnek idegerősítő hatása van, a méhfű megnyugtat. A csalánlevél elősegíti a vas felszívódását a vérbe, különösen akkor, ha a teához néhány csepp citromot is adunk. A cickafark segíti a véralvadást. Ez a szülésnél nagyon fontos dolog.
Kismamák beszámolói: emésztési problémák megszünése, lábak kevésbé vizesednek, vérük vastartalma pedig emelkedik vastartalmú készítmények szedése nélkül is. A vérkeringés stabilizálódik, hangulatuk kiegyensúlyozott lesz. Ez egy 6 éves megfigyelés.
Ezt a teát napi 3 alkalommal írja fogyasztani. a teakeveréket 1:1 arányban kell keverni. És egy csészébe 1kiskanállal kell rakni.

Remélem valaki hasznát veszi. És nem haragszotok meg, hogy már velem van tele az oldal, de még nem reagáltam és még azt is szeretnék.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci,
Hát én ilyenről nem is hallottam :shock: olyan van hogy tej+zsömi vagy a cukroslötyi de hogy csak eszel valamit utána meg leveszik :shock: és az éhgyomri cukor is nagyon fontos azt hogyan felejthetik ki? Mert ha lett volna egy normális vizsgálatod és ez ellenőrzés lenne akkor érteném(másnak is volt így) de első vizsgálatnak azért ez így nagyon laza.

Gnesa,
Egész zsömi kell én is ezen voltam jobb mint a lötyis.

Azért a gyógyteákkal terhesen csak óvatosan és dokival elötte beszélni kell! Főleg hogy málnalevél is van benne azt csak 36. hét után szabad inni!
Vendég
 


Húúú, nagyon sokat kell (majd) visszaolvasni! :) Most csak amin megakadt a szemem:

Ági, a leereszthető rács ugyanazt a célt szolgálja, mint az állítható magasság! Csak általában a leereszthetős oldalúak többe szoktak kerülni. Az a lényege mind a kettőnek, hogy te könnyen hozzáférjél a babához. Egyébként a boltban próbáljátok ki, milyen leeresztve, hogy tudsz belenyúlni, ilyesmi...!

Vikci, én azért nem élesben nyomom. Mi a ralit "csak" nézzük. Offroad annyiban van benne, hogy nem minden helyszín közelíthető meg aszfalton. :lol:
Küldenél nekem egy privit? Erről:
Találkozhatunk-e a bejáratnál? Én fél egyre érek oda. (Vagy 12-re a Nyugatiba).
Tornára mi kell: nadrág, póló? Cipő is? Mi még?
Meddig tart pontosan? Mert még a háziorvoshoz is kell mennem...
Köszi.

Igyekszem ma még visszaolvasni! Még Pandi történetére sem futotta. :( Addig is szép napot nektek!

meri
 
 


Bocsi mindenkitől aki várta az UH beszámolómat...csak tele vagyok gondokkal és most nincs nagyon időm babaneten fórumozni... :( Ha nem haragszotok meg rám,akkor bevágnám ide amit már másik fórumra leírtam,mert nagyon hosszú!! :oops:

A 4D-s UH végül 2D-s lett,mert a baba fekvése miatt semmi értelme nem lett volna a 4D-s UH-nak.Ugyanis a lelkem harántfekvésben van változatlanul,és a 15perces vizsgálat alatt végig háttal volt nekünk. Pedig nagyon meg lett macerálva és az istennek se akart megfordulni.Doki kb.5percig fel alá járkáltatott hátha felélénkül a drága,de nem...Kellett a bal oldalamra,és a jobb oldalamra is feküdnöm,ám ez sem segített. Finoman ütögette az érzékelőfejjel a hasamat és erre se akart megfordulni.Kis dacos... Ebéd után voltunk UH-on,doki kérdezte is hogy nem-e most ettem,mert baromi higgadt,nyugodt volt a baba,nem nagyon mozgott,és ugyebár meg se fordult.Erre mondtam,hogy igen...kiderült,hogy lehet hogy jobb lett volna ha éhgyomorra megyek,mert akkor élénkebb lett volna.Azt mondta a doki,hogy biztos most ő is jól van lakva,és pihen. A sok macerálás hatására azért háttal nekünk,de elkezdte a kezét,és a lábát emelgetni,meg picit a fejét is.Szegénykémet picit sajnálom,mert nagyon szűk még neki odabent ahogy elnéztem... Ő baromi gyorsan fejlődik,a vizsgálat napján én elvileg 15hetes1napos voltam,de a fejlettségi szintjét nézve a drágám,már akkor 15hetes5naposnak felelt meg. Látszik is,mert baromi pici helyen,teljesen kitölti az egész méhemet!Úgyhogy szerintem hamarosan nagyot fogok pocakosodni...

Viszont a vizsgálat alkalmával kiderült 2 fontos dolog,és baromi mérges vagyok,hogy az itteni kórház a kötelező UH alkalmával illetve a dokim a magánrendelőjébe miért nem tájékoztatott erről??Na szóval kiderült hogy enyhén hátrahajló a méhem,ez még tán a kisebbik gond,mert azért ilyen méhe még egy jópár embernek van a világon,és mégis kiviselik a terhesség mind a 9 hónapját.De hogy 15hetesen kell megtudjam,hogy a méhszájamon tapad a lepényem?!? Háát szerintem ez egy olyan dolog,hogy erről hamarabb is tudnom kellett volna... Oké hogy ez még változhat,de azért a kismamának ilyen esetben nagyon kell vigyáznia a megterhelésekkel!!!!Na de mostmár tudom,és vigyázni fogok!

Picúrkáról nincs csak 1 képem,és azon se sokat látni belőle,mert csak a feje hátulját,és a jobb kezét,és öklét.Mást nem.De azt kristály tisztán. Egyébként 2D-s UH-on most láttam mindent először kristály tisztán.Láttam a kezeit,a gerincét(mint egy gyöngysor úgy nézett ki ),a bordáit,a két lábát,sőőt még a talpát is. És videófelvétel is készült róla.

A csodálatos értékei: a 2 fejkörfogat-->HC: 11.36, BPD: 3.34, pocikörfogata: 9.64(jó nagy már most... ), mellkas körfogata: 2.87, combcsontja: 1.70.
És a fejlettségi szintje miatt azt számolta ki a doki,hogy lehet hogy a szülés dátuma nem április 3 lesz,hanem március 30. Azért lányok maradhatok ugye itt?? Úgy ideszoktam már!!

Bocsi kissé hosszúra nyúltam,de végre részletesen beszámoltam a kalandos UH-omról. És tényleg megnyugodtam,mert végre láttam.

Kép

Kép
mezsó
 
 


És szóbakerült a magzatmozgás is a vizsgálat során,a doki kérdezte érzek-e csiklandozáshoz hasonlót,illetve bugyborékolás szerűt...Mondtam hogy éreztem,de (akkor)már 2 napja nem éreztem semmit.Erre a doki mondta hogy az a baba mozgása,úgyhogy mostmár tudom hogy mire figyeljek! És azt mondta,pénteken hogy valószínűleg azért nem érzem már 2 napja(mostmár 5 napja)a mozgásait,mert akkor fodulhatott be háttal/jelenleg most a hátamat nézi /.És azt is mondta,hogy ne aggódjak,mert ebben az állásban ahogy most a méhemben van,tényleg nem érezhetek semmit,mert valóban úgy fekszik.
Mellesleg megjegyzem mostmár igazán visszafordulhatna,mert nagyon rossz hogy 5napja nem érzem a csikizést!!!!
És tuti úgy van ahogy a doki mondta,mert amikor feltűnt hogy nem érzem,előtte való nap este nagyon nagyon nagyon sokat csikizett,már majdnem röhögtem annyira,és én szerintem akkor helyezkedhetett.

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó,
És nem látták a nemét? Az nem probléma hogy hátrahajló a méh(sokaknak ilyen) de az igen hogy a méhszájon tapad a lepény. Ilyenkor többet kell pihenni mert vérzéseket idézhet elő de ezt gondolom tudod. A lényeg hogy a babával minden rendben van :D
Vendég
 


Pandi,


nagyon meghatódtam a történeteden. Nagyon meghatódtam rajta. Sírtam is egy jó sort. Nagyon gyorsan kibújt ez a kis eper illatú baba.
Igen bár a málnalevél tea csak egy komponens. De azért óvatosan fogom inni.
Nagyon szép ágyinkója lesz ennek a babának.

Katuci,

mi azon csak ralit és off roadot szoktunk nézni. Állítólag élőben nem is annyira borzalmas a szülés. Bár az tény, hogy szemből nem látod magad. És erre tényleg jók ezek a kisfilmek.
szerintem nem nagy a 28 hetes baba. Mivel a 20. héten 270gramm a 24.héten már 640 és a 28.héten simán lehet még ennek is a duplája.

Pumpóka,

szió üdv a csapatban. Nekem volt barnázás és sárgatest hormont írt fel a dokim valamint kiszámoltam és akkor kellett volna megjönnie tehát emlékeztető vérzés volt.

Szili,

már leírtam a papíromra, hogy kisfiad lesz és aztán olvastam tovább és lám bejött. Ezúton gratulálok hozzá.

Viki,

szép pocakod van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Panda: hát nem látták a nemét,mert a drágaságom jó szorosan tartotta végig a lábait,és még fel is húzta a mellkasáig,véletlenül se lehessen bekukkantani a lábai közé :lol: hát ez van...kis szégyenlős még a lelkem!! :lol:
A méhlepénnyel kapcsolatos dolgokat én is tudom,de baromi mérges vagyok,hogy a dokim,illetve a kórház a kötelező UH-n miért nem szólt???És ha valami baj lett volna eddig??? :twisted: Kiakasztó komolyan.Most abban bízok,hogy ha majd növekszik a méhem,akkor vándoroljon odébb a lepényem is,mert úgy tudom változhat a helyzete,de az is megeshet hogy nem... :roll: Hát mindenestere én vigyázok magunkra ahogyan csak tudok!!

Kép

Kép
mezsó
 
 


Lituka,

először is gratuálok a babához. szerintem sem kell senkivel foglalkozni. A Sotén az egyik doki így nyilatkozott. mikor idejött dolgozni még a 20-25 évesek szültek többen aztán a 25-30 és mára ez elérte a 30 -35 éves kort. Meg is szokta kérdezni amikor nem hall a fülének, hogy még nincs 30 éves és szülni akar nem beteg? Persze ezt viccesen mondta.
Teljesen jó, hogy már most babát vállaltál. Ez csak a mai társadalmi felfogás, hogy először a karrier aztán a gyerek. A mi gyereünk már bizti, hogy Máté lesz. De ezt mi már tavaly a Velencei tónál kitaláltuk labdázás közben. Egyébként az Anna áll az első helyen a lány nevek között. Én sem tudtam, de nekem is tetszik.
Mi május 12.-én házasodtunk össze és rögtön összejött nekünk is a baba.
Bár ez elég szörnyen hangzik amit írtál, hogy ilyen előitéletekkel vannak a fiatalokkal szemben. Ez is csak a társadalom öregedését jelzi.

Légy boldog kismami!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok

Pandi
Légyszíves beírnád nekem a tábliba a kicsi nevét: Bálint, és kov. vizsgálat okt. 22.
Már tobbszor kértem, biztosan elfelejtetted. Koszi.
Vendég
 


Lituka
Csak megnyugtatás képpen. Én 20 1/2 évesen mentem férjhez szerelembol /nem azért mert kellett/. Eskuvo után 2 hónappal babás lettem, és 21 1/2 évesen szultem.
Vendég
 


Gnesa,

üdv. a csapatban. Előkészítő tasnfolyam van a Sote II-n. Holnap lesz a normál szülés történései. A tanfolyam minden kedden 14 óra 30-kor kezdődik.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok Lányok!

Huu..nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sorokat és a kedves szavakat :)
Komolyan tegnap elujságoltam a férjemnek hogy sokkal jobban érzem magam mióta beírtam ide mert hozzám hasonló leendő anyucik vesznek körül :)
Igazából már lánykoromban is inkább fiúkkal barátkoztam így most édesanyámon kívül nincs NŐ az életemben aki melettem lenne..így nagy segítség vagytok nekem :)

Pandácska: A szurit mostmég a pocimba adom mivel még nem kezdett el nőni ugy igazából de később a combomba és a felkaromba kell majd..sőt mostmég Anyukám bököd..nem szeretem a tűt és vhogy benne jobban megbízok ilyen téren mint magamban.
Jót tesz a szuri tudom Én..csak sajna így hogy higitják a vérem,gyorsabban mozog a szervezetben és kevésbé tudnak beleépülni a dolgok igy vérszegény lettem ami mindennapos rosszulléttel jár..állandóan szédülök meg gyenge vagyok stb...de ennyi vitamin mellé amit szedek már nem irnak fel mást...
A vasam teljesen jó mégis vérszegénységem van..nem tud felszívodni ki tudja mi okból..

Ja és nálad lehetne jelentkezni a táblázatba kerüléssel kapcsolatban? :)

Carpediem: Énis 21 és fél leszek mire megérkezik a trónörökös :)

Tudjátok én sosem voltam az a karrierépítő típus..furcsa de mindig boldog családanya akartam lenni...és ugy néz ki nemsokára valóra is válik az álom.
Ugyan láttam van köztetek aki fiatalon házasodott és el is vált..de remélem nálunk örök életre szólt az Igen :)
Nem 7 éve együtt de 7 évvel ezelött ő volt az első szerelmem és láss csodát...:) Az évek során összeértünk :)

Tegnap kicsit megijedtem este merthát az apósom aki a férjemnek csak a mostohaapja és sosem szerette és nem is nevelte fiaként..szóval elég bugris az öreg...mi pedig náluk laktunk eddig a felsőszinten..de tegnap az öreg beflúgolt és mivel nem kedvel engem nagyon durván belém állt és elszidott mindenféle nőnek és senki nem alázott még meg annyira mint Ő...sem engem sem a férjem nem szereti igazából magán kivül senkit...
próbáltam nyugodt maradni de sajnos nagyon fekidegesített..egy órán keresztül remegtem mint a nyárfalevél és nagyon ki voltam bukva..de hála istennek nem lett semmi görcsölés az eredmény csak annyi hogy éccaka nem aludtam semmit.Már tegnap este itthon aludtunk a szüleimnél és ma költözünk is át ide..itt ugyan 3 szoba van csak és a Hugom és a Bátyám is itt lakik de itt legalább nyugalom van és nekem most igazán arra van szükségem..sajnos eddig nem voltak adodtak a feltételek..pedig az anyósom a sogórnöm és a férjem nagyiját is imádom sajnálom hogy el kelett jönnünk de ezt az embert sajnos nem vagyunk képesek megtürni.
Amikor megtudta h babám lesz azt mondta h csak a Zoli anyukája lesz nagymama ő nem lesz nagypapa merth. ő neki semmi köze hozzánk így a gyerekhez sem lesz :( :(

na de félre a panaszt. Köszi csajok hogy vagytok Nekünk :)

További szép napot mindenkinek....
Vendég
 


Sziasztok!

Meri!
Írtam privit a holnapi tanfolyással kapcsolatban. Az egész azt hiszem 16-ig szokott tartani, úgyhogy hideg elemózsiát hozzál :lol:

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Pandácska! Fel lehet kéredzkedni a táblázatra? A szülés ápr.19. következő doki és uh okt.29., János kh. Előre is köszi.
Lituka! Próbálj nyugodt környezetben lenni és kerüld az idegeskedést, nem tesz jót a babának. Még később sem, nemhogy most. Olyan könnyen baja lesz ilyenkor még. Nekem Attilánál nagyanyám csinált két hetes kórházi tartózkodást. Anno rám iratták a lakást és ők maradtak haszonélvezők holtig, és leköltöztek vidékre véglegesen. Nagymuter még néha feljárt, aztán mikor férjhez mentem, nem volt kérdéses, hova költözünk és senkinek nem volt kifogása ellene. Azt is megbeszéltük, hogy jön a baba és mivel két szoba van, az egyikben az ő bútorai és cuccai, a nagyszobát megcsináljuk, felújitjuk, abban leszünk mi, a kissebben meg az ő göncei. Akkor nem volt kifogása. Hanem megjelent a felújitás kellős közepén, ez már október vége volt, Atisnak január 15 volt a kiirt időpont. Elkezdett kiabálni, mint aki megkattant, hogy mit képzelünk mi, rámoljunk vissza, milyen szemét vagyok és hasonlók. Persze kiborultam, aznap anyuéknál aludtunk, másnap a fiúk befejezték a lakást. 2 nap múlva (persze, teljesen nem nyugodtam meg) begörcsöltem, rögtön kórház, szülőszoba, infúzió, két hét odabenn, terbutalin, verapamil, ilyen gyógyszer, olyan gyógyszer, szigorú fekvés. Végre haza, állandó fekvés, veszélyeztetett terhesség, szörnyü volt. Úgyhogy az ilyen helyzeteket erősen kerülöm azóta, még egyszer nem akarom átélni. Szerencsére az én Atikám annyira élni akart és annyira nem akart kijönni onnan, hogy nem indult meg a szülés. Azóta is ilyen akaratos. Szóval, vigyázni kell magunkra nagyon, az ilyen embereket meg ha lehet, kiszürni, és messzire elkerülni. De az ilyen nem is ember, aki egy kismamával képes igy beszélni. Ez a véleményem.
Vendég
 


Sziasztok!

A cukrom teljesen jó lett, de felhívtam a védőnőt, hogy mit mond erre a vizsgálati folyamatra. Azt mondta, hogy jól vették le. Éhgyomori cukor szintre csak akkor van szükség ha valami baj van. Illetve ha most magas eredményt kaptam volna. De megnézi jövőhéten a pisimet is , hogy jobban megnyugodjak.

Hali,

Vikci

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!

Először is azzal kezdem, hogy nagyon sokat írtatok, így nehezen tudom követni az eseményeket, ezért mindenkitől elnézést kérek, hogy nem személyes választ adok, hanem így tömörítve:

Akiket még nem üdvözöltem a csapatban, azoknak most pótolom, szóval: üdv minden új tagnak! Jól bővül a "banda"!!! :-)

Gratula az UHU és egyéb vizsgálati eredményekhez az érintetteknek!

Vizsga:
Képzeljétek, 5-öst kaptam :D :D De jó nagy szívás volt az egész. 1-től kettőig volt kiírva a vizsga, 1-re ott is voltam. Eredetileg 10 ember volt beírva, de mikor odaértem kb. 45-en álltak sorban, ugyanahhoz a tanárhoz.... gondolhatjátok, hogy felforrt az agyvizem! Fél háromig üldögeltem, mivel úgy nyomultak a nappalis diákok, mintha mindenki mindent tudott volna a vizsgára :) , így semmi értelme nem volt, hogy én is sorbanálljak. Pláne, hogy kb. el is ájultam volna, mivel nagyon izgulós vagyok, bár próbáltam magam nyugtatgatni, meg a csoporttársaim is nagyon aranyosak voltak. Aztán fél 3-kor odaálltam az ajtóba, arra lement a tömeg, és egy nagyon kedves adminisztrátor hölgy behívott az irodába, hogy azonnal foglaljak helyet, és intézkedik, hogy következőnek én mehessek be! Teljesen meglepődtem, hogy egyáltalán felfigyelt a pocómra, és ilyen rendi volt. Aztán kb. 10 perc múlva be is kerültem, többen voltunk bent egyszerre, de aztán 3.-nak elmondtam az anyagot, a tan.bácsi is nagyon aranyos volt, szóval végül is rendben lezajlott. Azért megjegyezte, hogy legalább annyit elvárt volna a többi tanulótól, hogy egy kismamát maguk elé engedjenek. dehát sajnos a nappalin tanulók többségének fogalma sincs az illemről, meg a jószándékról.... Persze tisztelet a kivételnek!!

Az életkorral kapcsolatban: ma két lány, akik szintén ott vizsgáztak velünk, teljesen le voltak döbbenve, hogy nekem ez a baba már a második lesz! Mivel hogy a mai világban annyira furcsa dolog, hogy valaki 21 évesen anya lesz, 26 évesen meg már a 2-at várja!
Sajnos a társadalmi elvárások egyáltalán nem az anyaságot várják el a nőktől, hanem a karrierépítést, a pénzhajszolást, meg a "nadrág-viselést". Holott szerintem igenis normális dolog az, hogy egy férfi dolgozik többet, vagy keres többet, és nem a nő. Hiszen a nők feladata nem a család-fenntartás, hanem a család-összetartás, gondoskodás, stb.
De mindenhonnan azt hallani, hogy egy nő attól nő, mert mutogatja magát, mert többszázezer a havi fizetése, mert 2-szer annyit bír, mint egy férfi, és nem kér a gyengédségből és a "gyámolításból".
Én 16 éves korom óta érzem úgy, hogy anyának születtem, és minden más csak másodlagos.
Nagyon szeretek tanulni, a munkámat is szeretem, de az életem nem lenne teljes, ha nem lenne gyermekem.
Egyik nap valakiről beszéltünk otthon, és a kislányom megkérdezte, hogy van-e az illetőnek gyereke. Mondtuk, hogy nincs. Erre azt mondta: "akkor anya, ennek a bácsinak nincs is boldogsága". Ez annyira szíven ütött, hogy lefolyt a könnyem.
5 évesen érzi, hogy nekünk ő a legnagyobb boldogságunk, meg a kistesó, és tudja, hogy nélkülük fele olyan boldogok lennénk csak.

Cukros-lötty:
Az miért van, hogy itt felénk sehol sem adják a zsemle-tej verziót???? Itt mindenhol csak cukros lötyit lehet inni.... sajna :(
Két hét múlva én is megyek, valószínűleg, mert jövő héten egész héten suliba leszek, úgyhogy egy kicsit el kell tolnom. Bár még a doki nem tudja, de megbeszélem vele. :wink:

Most már eldugulok, mert ti is úgy jártok, mint én, hogy nem győzitek ezt a sok szöveget olvasni!

Majd később jövök!

Üdv: Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?