Sziasztok!
Először is azzal kezdem, hogy nagyon sokat írtatok, így nehezen tudom követni az eseményeket, ezért mindenkitől elnézést kérek, hogy nem személyes választ adok, hanem így tömörítve:
Akiket még nem üdvözöltem a csapatban, azoknak most pótolom, szóval: üdv minden új tagnak! Jól bővül a "banda"!!!
Gratula az UHU és egyéb vizsgálati eredményekhez az érintetteknek!
Vizsga:
Képzeljétek, 5-öst kaptam
De jó nagy szívás volt az egész. 1-től kettőig volt kiírva a vizsga, 1-re ott is voltam. Eredetileg 10 ember volt beírva, de mikor odaértem kb. 45-en álltak sorban, ugyanahhoz a tanárhoz.... gondolhatjátok, hogy felforrt az agyvizem! Fél háromig üldögeltem, mivel úgy nyomultak a nappalis diákok, mintha mindenki mindent tudott volna a vizsgára
, így semmi értelme nem volt, hogy én is sorbanálljak. Pláne, hogy kb. el is ájultam volna, mivel nagyon izgulós vagyok, bár próbáltam magam nyugtatgatni, meg a csoporttársaim is nagyon aranyosak voltak. Aztán fél 3-kor odaálltam az ajtóba, arra lement a tömeg, és egy nagyon kedves adminisztrátor hölgy behívott az irodába, hogy azonnal foglaljak helyet, és intézkedik, hogy következőnek én mehessek be! Teljesen meglepődtem, hogy egyáltalán felfigyelt a pocómra, és ilyen rendi volt. Aztán kb. 10 perc múlva be is kerültem, többen voltunk bent egyszerre, de aztán 3.-nak elmondtam az anyagot, a tan.bácsi is nagyon aranyos volt, szóval végül is rendben lezajlott. Azért megjegyezte, hogy legalább annyit elvárt volna a többi tanulótól, hogy egy kismamát maguk elé engedjenek. dehát sajnos a nappalin tanulók többségének fogalma sincs az illemről, meg a jószándékról.... Persze tisztelet a kivételnek!!
Az életkorral kapcsolatban: ma két lány, akik szintén ott vizsgáztak velünk, teljesen le voltak döbbenve, hogy nekem ez a baba már a második lesz! Mivel hogy a mai világban annyira furcsa dolog, hogy valaki 21 évesen anya lesz, 26 évesen meg már a 2-at várja!
Sajnos a társadalmi elvárások egyáltalán nem az anyaságot várják el a nőktől, hanem a karrierépítést, a pénzhajszolást, meg a "nadrág-viselést". Holott szerintem igenis normális dolog az, hogy egy férfi dolgozik többet, vagy keres többet, és nem a nő. Hiszen a nők feladata nem a család-fenntartás, hanem a család-összetartás, gondoskodás, stb.
De mindenhonnan azt hallani, hogy egy nő attól nő, mert mutogatja magát, mert többszázezer a havi fizetése, mert 2-szer annyit bír, mint egy férfi, és nem kér a gyengédségből és a "gyámolításból".
Én 16 éves korom óta érzem úgy, hogy anyának születtem, és minden más csak másodlagos.
Nagyon szeretek tanulni, a munkámat is szeretem, de az életem nem lenne teljes, ha nem lenne gyermekem.
Egyik nap valakiről beszéltünk otthon, és a kislányom megkérdezte, hogy van-e az illetőnek gyereke. Mondtuk, hogy nincs. Erre azt mondta: "akkor anya, ennek a bácsinak nincs is boldogsága". Ez annyira szíven ütött, hogy lefolyt a könnyem.
5 évesen érzi, hogy nekünk ő a legnagyobb boldogságunk, meg a kistesó, és tudja, hogy nélkülük fele olyan boldogok lennénk csak.
Cukros-lötty:
Az miért van, hogy itt felénk sehol sem adják a zsemle-tej verziót???? Itt mindenhol csak cukros lötyit lehet inni.... sajna
Két hét múlva én is megyek, valószínűleg, mert jövő héten egész héten suliba leszek, úgyhogy egy kicsit el kell tolnom. Bár még a doki nem tudja, de megbeszélem vele.
Most már eldugulok, mert ti is úgy jártok, mint én, hogy nem győzitek ezt a sok szöveget olvasni!
Majd később jövök!
Üdv: Kata