Új privát üzeneted érkezett!

Harry Potter és a halál ereklyéi??? :wink: :roll: :oops: :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:köszi a nagyfiú nevében, én nem tudom ma mi volt, de hiszti az nem :mrgreen: csak őrült vigyorgás............ezt azért jobban szeretem!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Holnapra babazsúrra vagyunk hivatalosak, így ma már este hazajöttünk anyuéktól.
Betegeskedőknek mielőbbi jobbulást!
Én kicsit bizonytalan vagyok Samut illetően, mert bár a "klasszikus" tünetek elmúltak egy pici köhögés kivételével, de még valahogy nem 100%-os a gyerköc. Sokszor látszólag minden ok nélkül sírva fakad, és nem tudni, hogy ez hiszti vagy valóban valami gond van. Most örökké figyelem, fáj-e valamilye, de persze nem mondja... A fognövesztés gyanús, de persze nem tudok belenézni a szájába.
A délutáni alvásból mostanában nagyon nyűgösen ébred, mintha nem aludná ki magát, nehezen "boot"-ol. Ez is új. És hát az éjszakáink sem olyanok mint eddig, ha nem is óránként, de 3x felkel az eddigi 1x helyett. Szóval még más, de remélem, hogy ezek a dolgok is rendeződnek lassacskán.

Márti, sajnálom Zsombi rossz alvását, bár írtad, h alakul. Boldog 19. hónapot! :) Nálunk még ilyen földön fetrengős, kiabálós hiszti nem volt, de olyan már igen, hogy lehasalt a földre. Aztán csak feküdt. :) Dobsz egy képet az új nappaliról?

Julcsi, Samuzós Dorka nagyon aranyos lehet. :) Dorka a nagyobb dumás? és ti milyen játékokat néztetek ki a belinkelt oldalról? Gyűjtöm az ötleteket... És így utólag: boldog szülinapot neked!!!

Andi, jó a fotó, amit feltettél. Lányod nagyon aranyos rajta (Marci kevésbé látszik...) Samu is szeret rajzolni, veszetten firkálgatja a köröket :)

Tényleg, ti már gyurmáztok a gyerkökkel? És a fogmosással hogyan álltok / haladtok? :) Mikortól lehet fogkrémet használni?
Üdv:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 

 
 

Draga Julcsikam!!!!!! :D

ISTEN ELTESSEN NAGYON SOKAIG!!!!!bOLDOG SZULINAPOT KIVANUNK:Iza es Denes :D
rillisz
 
 


Julcsi drága!!!!Nagyon boldog születésnapot kívánunk neked!!!!!!! :lol:

Kép

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi,Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából! Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!


Edith,hogy telt az éjszaka?Javulgat a lánykád?

Évi,kellemes kikapcsolódást a babazsúron.Samuval légy türelmes,adj neki pár napot és biztos visszatér a régi énje.Betegség alatt mindig sokkal jobban dédelgetjük ,foglalkozunk a gyerekünkkel,éjjel többször ébred a betegség miatt,ezért aztán kell egy pár nap mire visszaszokik a régi kerékvágásba.

Andi,örülök hogy jelentkeztél.Gyerekek még mindig ennyire lefoglalnak [size=9/hogy ennyire ritkán jössz :oops: /[/size],vagy más oka is van?Néha olyan érzéseim vannak,hogy megbántódtál :oops: /mert az msn-t gyakran látom bekapcsolva :oops: /.Azért nagyon remélem,hogy egyszer még visszatérsz közénk olyan aktívan mint régen.

Márti,látom ma megint nagyon korán ébredtél :oops: ,csak nem Zsombi miatt ?Remélem már nyugodtabban telt az éjszaka.

Látom a játékokról érdeklődtetek egymástól-nekem még gőzős sincs mit kapnak karácsonyra.Pénteken a barátnőm beállított 2 zsák játékkal -amiket a fia már nem használ-hát ne tudjátok meg mekkora felfordulás volt a lakásban :roll: .Hozott 2 dömpert-azzal a fiam játszott felváltva örömében azt sem tudta hogy melyiket húzza melyiket tolja,egy legó várat-azzal a lányom játszott.Hozott összerakható autópályát,vonatpályát és még van egy láda amit még csak ki sem nyitottunk.Azt gondolom,hogy ezek után nagyon nehéz lesz a karácsonyi bevásárlás a gyerekeknek.
bibolya
 
 


most jutott az eszembe,Évi azt hiszem te kérdezted a fogmosást.Mi még csak a fogkefével mossuk a fogainkat.Fogkrémet a lányomnál akkor kezdtünk használni,mikor már tudott öblögetni és ki is köpte -pontosan nem tudom ez mikorra esett valamikor 2-3 éves kora között.Addig nem kell fogkrém amig nem tudja kiköpni.A Gergő már öblögetni tud,de még nem köpi ki vagy csak nagyon ritkán ,akkor is inkább csak kicsorgatja a szájából.
bibolya
 
 


Julcsi a dió- anyósom 1500 ft-ot mondott nekem a pucolt dióra -egy másik topicba is ennyire irtam a lányoknak/merthogy nálunk 1900 ft-ért látott több helyen :oops: /,de tegnap azt mondta,hogy 1300 ft-ért is odaadná csak fogyjon.Már 7 kg van megpucolva és még van majdnem 2 zsákkal :oops: ./Az elmúlt 2 hétben majdnem minden szabadidőnket ezzel töltöttük/.Vagy mond meg mennyit adnál érte,ő nem akar ezzel kereskedni,csak a nyugdiját kiegészíteni.

na most már talán nem felejtettem el semmit :oops: ,és mindenkinek megirtam amit akartam.
Ma vendégim jönnek ,ugyhogy lassan megyek készülödni,mert tegnap nem voltunk itthon és elég nagy a csatatér a lakásban :lol:
bibolya
 
 


Jó reggelt!

Julcsi, nagyon boldog születésnapot kívánunk mi is Neked! Isten éltessen! :)


Kriszta az éjszaka második felében jól aludt, de éjjel 1 körül volt egy köhögős időszaka. Adtam neki Stodalt, és azzal reggelig ébredés nélkül húzta. Most úgy látom, mintha jobban lenne, az orrát még nem kellett törülnöm, egyet sem köhögött, csak tüsszentett egyet. Azért remélem, nem fölöslegesen adom az Oscillo...-t, és az Echinaceát, úgyhogy hátha hamar túlleszünk rajta. :)

Fogmosás: Kriszta szinte rendszeresen fogat mos, fürdéskor mindig, de van, hoyg amikor ráül a bilire meglátja a fogkefét és kéri. Olyankor mindig odaadom. Amióta ilyen rendes fogkefét használunk (mert először olyan rágókaszerű volt, majd gumi"kefés" fogkefe) kb. egyéves korától, azóta használunk gyerekfogkrémet is, amit nyugodtan lenyelhet. Sőt, már kéri rá, anélkül nem szívesen fogadja el. Mondjuk ő még inkább játszik, de már kezdi elsajátítani a mozdulatokat, viszont szerencsére megengedi nekem, hoyg néhány mozdulattal "megsúroljam" a fogacskáit lenn is, fenn is.

Bocs', most csak ennyi vagyok, megyek, mert hív. :) Szép vasárnapot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Ibolya:nem a Zsombi miatt keltem korán!!!!! :lol: Most már elég jól alszik, nem akar átjönni csak a cumiáért ébred néha.De most már egyre nehezebben tudok visszaaludni, Szonival is járkálunk pisilni így néha ébred felejtődöm!!!!
De az a furcsa, hogy annyi energiám van ennek ellenére is, tegnap este még 4 kézláb feltöröltem a követ az előszobában, meg a konyhában, mert nagyon makacs foltok voltak rajta, hogy felmosni nehezebb lett volna!!! :roll:
A gyerekekkel is nagyon jól elvagyunk, pedig a Roland sokat dolgozik, sokszor vagyunk hármasban, mert már nincs humorom lent ülni velük anyóséknál, ő meg nem ajánlkozik, hogy vigyem le őket aztán csináljam a dolgomat, így a gyerkőcökkel megolduk.
Szóval most minden nagyon jó :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi:Zsombi is mos már fogat egy ideje, mivel együtt fürdenek nézi nagyon, hogy a Szoni hogy csinálja , meg nekem is hagyja, hogy segítsek, fogkrémet ő is kap, csak az íze kedvéért!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Drága Julcsi!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk Neked!

Kép

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Julcsi,NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!
Ma van a nagyfiam szülinapja is!!! :D

Nem olvastam most vissza,de remélem mindenki egészséges,mint a makk!!!
Már mi is jól vagyunk aránylag.

Képzeljétek,ma kezdem szoktatni a szobájába a Martint.
Születése óta,egy szobába alszik velünk.
Tetőtérben van a szobája,egyszerűbb volt így megoldani,míg kicsi volt,kíváncsi leszek.
Annyira nagy fiú már,napról-napra "meglep" valamivel.
Nagyon beindúlt a beszéddel,állandóan karattyól,és már elég érthetően is! :D
Már csúnyát is tud mondani,pedig nem beszélünk általában úgy.
Igaz,mindenhól a káromkodást lehet már hallani.
Ma apucija szólt neki valamiért,és visszakiabálta,hogy anyád.
Na erre nem vagyok büszke,nem azért írom,de meg tudtam volna zabálni.
Tegnap is rászólt az apa,megfogta a kezét,kimutatott a konyhába,és kiabált ,apa ki!
Na ilyeneket honnan vesz???
Milesz késöbb,terrorista???? :oops:

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Egy pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Regi, akkor Gábornak is nagyon boldog születésnapot kívánunk! (bár a vonalzója nem mutatja, miért?)

Sok sikert az új szobában alvásról. Hamarosan nálunk is ez lesz. Most még az Ádám is velünk alszik, de kb. 2 hónap és a saját szobája is kész lesz. Baromi kiváncsi vagyok én is, hogy hogy fog aludni, mert ugye ahogy eddig aludt az katasztrófa.

Kérdezted, hogy mi volt a gond a szülésemnél. Toxémiás lettem, 36. hét elején császár. Adaptációs zavar (nyögve vette a levegőt), intenzív majd másik kórházban PIC. Röviden ennyi.

Elhiszem, hogy nem nevettél Martin "anyád" beszólásán, én mégis nagyot röhögtem. Bár ez valóban nem vicces, de honnan a csodából szedi, és ráadásul tudja is jól használni! :wink:
Nekem kell majd oda figyelnem, ugyanis én sajnos elég sokszor cifrázom, nehogy az Ádám így beszéljen! :lol:

Az utolsó képen tündérien vigyorog. Tök ari!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi,nem tudom,miért nem úgy mutatja a vonalzó,pedig jól emlékszem 12 évvel ezelött,ilyenkor hogy éreztem magam.
Du.3-40-kor bújt ki.
És ez már 12 éve...................,el sem hiszem.

Én is félek az éjszakai fel le mászkálástól.
A drágám is 2-3-4-5 alkalommal ébred,igaz csak a cumi kell neki,meg egy kis simi.
Van olyan is,mikor nem hajlandó visszaaludni.
Majd meglátjuk!

Köszi,már visszaolvastam,sajnálom,hogy így indúlt a pici élete,de az a legfontosabb,hogy jól van!!!
És ez látszik is rajta!
Gyönyörű kiskrapek.

Na megyünk ebéelni!!!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Regi!
Boldog szülinapot a nagyfiadnak!

Ibolya!
Nem bántódtam meg semmiért és senkire, csak egyszerűen tényleg nincs időm ideülni. A gyerekek átlagban 1 órát alszanak nappal, azon kívül pedig legtöbbször nem hogy tiltott dolgokon törik a fejüket, de egyenesen életveszélyeseken. Tudnék mesélni, minden napra jut egy újabb. Szóval, állandóan a nyomukban vagyok.
A gép viszont reggeltől késő estig be van kapcsolva, így a MSNM, a Skype, meg minden megy. Időnként iderohanok, ránézek, hogy nem írt-e valaki, vagy jött-e e-mail. Ha sikerül, akkor még olvasgatok is pár percet, hogy ne minden estére maradjon. Ennyi a nagy titok. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


A szülinapi jókívánságokat nagyon szépen köszönöm!!!!! Minden nap tortát ettünk... :lol: :lol: :lol:

Andi, elhiszem, hogy nehéz ideérned... hidd el meg tudom érteni. Azért néha leírhatnád milyen "vicces" dolgot csinálnak.

Regi, látom nektek is bejönnek ezek a felfújható izék.

Barbi, akkor márcsak 2 hónap. Remélem csak ti zavartátok a köreit az éjszakában.

Edith, na megússzátok a dokit? Remélem.

Évi, szerintem is várjál még pár napot majdcsak visszaáll a régi rend. Meg az is lehet, hogy azért még ott bújkál valami kis izé Samuban.

Edit? Hogy fogadta Barnus a rosszhírt?

Iza, nektek is köszönöm szépen a köszöntést! Mi van veletek? Sokat dolgoztok az biztos de azonkívűl? Dénes még mindig nem készült fel, hogy beírjon? Pedig igazán erősíthetné a férfi hsz-ket, Drev úgyis csak kötekedni jár... :lol:

Nálunk taknyimanó hol itt dekkol hol nem. Valószínű ez már a szokásos őszi/téli mizéria eleje.
Húú mennyi mindne van a regió játékboltban. És nagyon jó áron. Ott is hagytunk egy csomó pénzt, de a karácsonyi aji egy része megvan. És ami a lényeg, nagyon jó áron vannak a dolgok. Egy példa, disney-s falidísz máshol több ezer forint itt 1300 valamennyi. A kissebb méretű ugyanez máshol 1000-2000 Ft között van, itt megvettem 350 FT-ért. Persze nem minden ennyire "akciós", de ki lehet fogni.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvégéje, és senki (újabb) nem betegedett le! :) Én kicsit taknyos vagyok, de úgy látszik, mégiscsak ér valamit az az Oscillo...., hogy már több, mint 1 hónapja szedem, mert igazából nem vagyok beteg!!!! :D
Kriszta is jól van, tegnap már nem folyt az orra sem, nem is tüsszentett, estefelé köhögött egy kicsit, és éjszaka egy körül ismét, de a Stodal elmúlasztotta. Még alszik, pedig fél 10 is elmúlt! :roll: :oops:

Mára semmi különöset nem tervezek, de délután lesz egy különleges esemény: megyünk a dokihoz! :) Már alig várom! Remélem, továbbra is mindent rendben talál, és csakis jókat mond, bár érzem, hoyg nincs is semi baj. :)

Az egyedüli "baj" csak az, hoyg nem találunk nevet a kiscsajnak. eddig két listát is írtam Istvánnak, de nem tetszettek azok, mondván, hoyg nem tudok valami normális neveket találni? :shock: :roll: Az este átnéztük a naptárt, hangosan olvastam a lányneveket, hát a drága párom 3 nevet ítélt "normálisnak". De ezt is mindenféle meggyőződés nélkül: Emese, Adél és Gabriella. Az Emeséért abszolút nem repesek, az Adél semleges, de nem igazán tudom elképzelni az Adél-lányomat :P , a Gabriella elég jó, de leírva (Sütő Gabriella) kissé idegennek tűnik. Még az általám felvetett Csilla is tetszett neki, de ezt a nevet régebb sosem szerettem, most viszont mintha mégse lenne rossz.

Ha van kedvetek, adhattok tanácsot, ötleteket, hátha mégiscsak valaki felveti a nekünk leginkább tetszőt is. :)
Persze, tudom, ízlések és pofonok, de én úgy érzem, hogy más saját ötletem már nincs.

Na, mégiscsak késő van, és a kisasszony úgy gondolta, eleget aludt. :)Szép napot mindenkinek! :)

Jaj, még annyit, hoyg múltkor valaki említette a Biankát. Nem csúnya név, de itt minálunk tucatnév a románoknál, és olyat, ami romános (nektek inkább olaszos, pl. Mirella, Daniella, Szimóna, Natália, Valéria) olyat nem tudnánk elképzelni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jó reggelt!

Julcsi, én is abban bízom, hogy ha külön szobája lesz csoda történik és végigalussza az éjszakát.
Bár tényleg nincsenek illúzióim, ugyanis most is sokszor kel úgy, hogy mi még le sem feküdtünk, tehát senki sem zavarja az álmát.
Mindegy.

Akkor érdemes elmenni a játékboltba. Szerintem mi is beütemezzük, legalább az aprónép ajándékát megvenni most, ne legyen karácsonykor rohanás.
Meg amit a Márti szokott, hogy most megvenni az ajándékokat mindenkinek, na azt is kéne. De egyenlőre ötletem sincs, hogy kinek mit.

Ibolya drága, írtam neked mailt.

Edit, hogy éltétek túl a hétvégét? Mármint Barnus hogy fogadta?
Kész lett a szobája? Szép? Mikor is rendeltétek a bútort?

Edith, akkor ma mindenképpen jelentkezz, hogy mi is volt a dokinál. Jó, hogy így reggel szólsz, hogy ma orvoshoz mész, délutánig azért nem felejtem el. :wink:
Nevek? Nálunk is ez volt a helyzet, ami nekem tetszett az az Istvánnak nem. Aztán ő szerelembe esett a Dorián névvel, én meg nem is tudom. Nem annyira rossz, de azért mégsem az igazi. Végül én győztem és így lett Ádám Dorián.
Lány név nekem ha lányom lenne, a Szabina most nagyon tetszik. De persze neki ez sem.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Julcsi, kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánunk neked nagyon boldog szülinapot :)



Bocsi hogy nem jelentkeztem, de gyerekmentes hétvégénk volt, és kiélveztük apával :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Zsombinak is boldog hófordulót így utólag :)

Lányok, ma a KAta egy mukkanás nélkül, sőt, örömmel szaladt be a csoportba... De ez talán még rosszabb :( Mi az hogy nem akar inkább velem lenni???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma már kint alszik ő is az udvaron, kíváncsi leszek, most mennyit fog aludni.

Jah, mi is hajat vágtunk tegnap :)

MIndjárt dobok is róla fotót, meg a hármaskáról is, bár az nem lett túl jó :)

Viszont meg vannak a nevek (ha meg nem gondolja magát a Tamás) láthatjátok a vonalzón :)

Puszi

Zsu

Kép

Kép

Kép

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Hejó mindenkinek!

A címben nem elírás történt,csak idéztem a fiamat :lol: .Mostanában ez a szava járása ha valakit meglát vagy ha telefonál /hejó=helló/.

Regina,Gábor nagyfiadnak is boldog szülinapot kívánok!
Érdekes,hogy a vonalzó nem jelzi :cry: .
Hogy ment az alvás az új szobában?

Barbi,válaszoltam :lol: .Ha van kedvetek kijönni nagyon szívesen látunk,és ha a többi topiclakónak is van kedve csatlakozni ,akkor mindenkit szivesen várunk és látunk.Mi szerdánként járunk el délelött tücsökzenére,azon kívül bármelyik nap jó.

Julcsi,torta minden nap :oops: ,nyami-nyami :lol: :lol: :lol: .És mit kapott az ünnepelt?

Edith,Ivett?Ez menne a vezetéknevetekhez is.De nagyon jó a vezetéknevetek,szinte minden név menne hozzá.Én mit össze kínlódtam a nevekkel a hülye vezetéknevünk miatt.

Zsu,látom neked se lehet könnyen a kedvedre tenni :lol: .Ha könnyen be megy a gyerek a bölcsibe-oviba akkor az a baj,ha sir akkor meg az :oops: :lol: .Na jó ezt csak viccnek szántam.Persze ,hogy az anya szivének is nagyon nehéz,de ezt nem szabad észlelnie a gyereknek.Örülj,hogy minden gond nélkül beszoktak igy talán nem lesz probléma amikor a kicsi érkezik,hogy ők továbbra is járnak közösségbe.
[quote="zsuzsófi"]
írta:
zsuzsófiMa már kint alszik ő is az udvaron, kíváncsi leszek, most mennyit fog aludni.
:lol: :lol: :lol:


na jó most már lépek,kimegyünk egy kicsit játszani az udvarra.
bibolya
 
 


Jajj, Ibolya, akkorát nevettem az idézeteden! Bár én is felfigyeltem rá, azért így érdekesebb volt olvasni!!! :lol: :lol: :lol:
Zsu, szegény gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ibolya, méghogy jó a vezetéknevünk? :shock: :shock: :shock: Sistereg (s), pattog-kattan (t) és mellé még a két magas magánhangzótól úgy visít, süvít, hoyg csak na! :P Most mit nem adnék egy Kovács vagy egy Nagy névért! Persze, ez most vicc, (és semmi bajom ezekkel a nevekkel, csak gyakoribbak, mint a mienk, és jobb a hangzásuk) de szerintem nem a Sütő a legszerencsésebb név. Ezért is került a Kriszta mögé a Viola is, hoyg az előző kettő együttes hangzását kicsit lágyítsa, finomítsa.
Ivett? Azt hiszem, nem... :oops:

Zsu, gratulálok és örülök, hoyg a nevekben is sikerült kiegyeznetek! Remélem, a férjed nem fogja meggondolni magát! Különben elég jól látszik a babaó a képen! És már te is a második trimeszterbe léptél!!! :)

Barbi, remélem, hamarosan meglesz a Szabinátok is! :wink: Addigra meg puhítgathatod Istvánt! :wink: :wink: :wink: A Bianka Laura azóta már elesett?

Többiek, merre vagytok?
Márti??????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Miért vicces az idézet? Kint alszanak a gyerekek a bölcsiben, -5 fokig (persze nagy szélben, esőben hóesésben nem :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Ibolya, nem tudom hogy a Kata járhat-e még akkor, mert akinek kistesója vna/lesz, az nálunk nem maradhat bölcsiben. De remélem hgoy ennyire az év végén, már kibírják azt a két hónapot. Ugye április 21-re vagyok kiírva, és július közepén zár be a bölcsi.

Én szívesen megyek hozzátok, ha lesz egy tali :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!!!!

Regina!!!En is Boldog szulinapot kivanok nagyfiadnak!!!!Nagyon edesek a kepek!!!

Barbi!!!Hu,en nem is tudtam hogy ilyen nagy problamak voltak Adammal...A Deveny modszer egy csoda,es annyira jo hogy minden mar csak a mult,es egy ilyen gyonyoruseges,egeszseges nagyfiad van!!! :D

A kulon alvasokra nagyon kivancsi leszek :lol: milyen ,,betyarkodasokat''csinalnak majd a gyerkocok a kulonbozo topic lakoknal.A batyamek kisfia,tobb hetig vagy talan honapig is atmaszkalt hozzajuk ejszakankent,pedig a noverkejevel kapott kulon szobat.Az egyik baratnom 3 eves kislanya meg ma is egy agyban alszik Veluk(pedig szep nagy hazuk van)+egy kis testu kutya es mostansag egy macsesz is csatlakozott a ejszakai tarskent :shock:

Ibolya!!!Milyen tucsok zenere jartok,es hova?A fog oblogeteses dolog nagyon tetszett,marmint hogy lenyeli a draga...
Szegenykem!!!kepzelem mar remes lehet ez a sok dio tores...Nem tudnad valahogy meguszni???

Martikam!!!En elhiszem Neked hogy rengeteg az energiad,de rosszul vagyok a ,,negykezlabas''beszamoloidtol,vigyazz nekem Magadra!!!Tudom nem lehet konnyu hogy Roland ilyen dokat dolgozik,de annak orulok hogy azt irod ,,most minden nagyon jo'' :D

Julcsi!!!Mi is napokig ettuk Denes tortajat(vettem Neki egy Szamos csokis-marcipanosat)A vegen mar alig vartuk hogy eltunjon az egesz az asztalunkol... :lol: Hol van ez a fantasztikus jatekbolt?Nalunk is olyan sok gyerek van a csaladban,en is ellatogatnek vasarolni...
Denes szerintem elobb-utobb ir,de ahhoz Derevnek is aktivabban reszt kellene vennie batoritaskent,kulonben en nagyon birom a ,,beszolasait''Tegnap felvettuk a kordovanosat...

Edith!!!
Jaj de varom a mai beszamolodat!!! :D Persze hogy minden rendben van,es lesz is!!!! :D

Andi!!!!Orulok hogy azert egy-ket ,,veszhelyzet''kozott sikerul irnod! :D Kepzelem mlyen nehez lehet most Veluk,de nagyon edik a jatszoszonyegen....es ugy orulok hogy visszajottel :D

Zsu!!!Nagyon szep harmaska!!! :D Es ketteske meg egyeske is,jok lettek a frizurak!!! :D

Edit!!!Mi van Veled???Gyere,gyere,gyere!!!!

Evi!!Haza jottetek???Milyen volt???

Igyekszem majd irni,de most egy fontos nehez munkaban vagyok,ami 24-ig tart.Lehet hogy csak olvasgatni lesz idom,tekintve hogy remesen lassan irok es neha az irasom vegen veletlenul megnyomok egy gombot es eltunik minden...Ja,vettem egy uj konyvet a gyerek korlatozasrol,miert fontos,mennyire fontos,hogyan lehet megtalalni a helyes aranyt stb.stb.Erdekesnek tunik....
Most megyek,Puszi mindenkinek!!! :D
rillisz
 
 


Vagyok, olvasok, most itthon van a Roland :lol: :lol: :lol: :lol: .

Regina:jók a képek!!!!! :lol: Boldog szülinapot a fiadnak!!!12 év :shock: :shock: nem semmi!!!!!!!


Edith:nekem ezek a nevek vannak még kiírva :lol: :Gréta,Tamara, a többi kisit extravagáns :roll: 8) , de nekem még az Emma is tetszik!!!!
Aztán majd várjuk a beszámolót!!!! :mrgreen:

Zsu:kint alszanak :shock: :shock: :shock: :shock: nem semmi, én ezt nem nagyon szeretném az tutifix!!!!
Én picinek sem mertem ilyen hidegbe kirakni őket!!!!! :oops: :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mi is a köszöntéseket!!!

A saját szobáról annyit,hogy délután ott aludt,de éjjel velünk.
Na majd kialakul.
Mire hozza a csajokat,biztos menni fog neki! :lol:

Edith,gyere jó hírekkel majd doki után.
Ultrahang is lesz???
Az én Martinkám Kitti lett volna,ha..........,
A hugicám babája,ha lány lenne(fia lesz),Anna vagy Réka lenne.
De Dávidkája lesz!
Nekem most a Mira név tetszik nagyon,ki tudja..........

Na HEJÓ ibolya!
Megy még a dió törés?
Mi mennénk szívesen,de egy kicsit messze laktok! :cry:
Érdekli a Gergőt a tücsökzene?
Mi nem voltunk még,a Moncsiék szoktak menni,a Csabikát leköti egy darabig.

Ja,és képzeljétek,2 hete,könyvtártagok a fiúk(Csabika,Martin)
Ők választották ki,az első könyvet,amit kivettünk. :D

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Márti, én nagyon szerettem ha kint aludtak (az más kérdés hogy rohangáltam hogy lélegeznek-e, de ez ugye már nem aktuális), de sokkal jobban alszanak, egészségesebbek, megerősödik a szervezetük. Az más kérdés, hogy 20 cm-es matracon, egy pléden és egy takarón alszanak, overállban, sapkában két takaróval betakarva (most még nem, ez a -5 fokos felszerelés) Szóval meg nem fáznak az tuti :) De én a csönd miatt örülök, mert alvás közben iszonyat jövés-menés van, csevegnek, az ajtó nyikorog, telefonálnak, szóval az én lányom még fél óránál többet ott bent nem aludt.... Ezért remélem hogy most jobb lesz.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith, fordítva volt a név, Laura Bianca. :lol:
És azért nem lesz, ha lesz, ez a neve mert ez az Ádámé volt. Én úgy gondolom találjunk ki mást. :wink:

Veszélyes helyzet: tegnap az Ádám a fejére rántotta a virágcserepet. Adogatta a Susynak a kutyakekszet, amit tőlem kapott. De már a kutyának nem kellett, és én mondtam, hogy elég, már tele a konyha és a Susy nem eszi. Erre olyan dührohamot kapott, (mostanában mindig ezt csinálja, ha valamit nem kap meg), hogy a futó virágomat, aminek lelógott egy ága megtépte. Persze addig rángatta, hogy a fejére esett a cserép. (2 m magasból) Mindezt úgy, hogy 2 m-re álltam tőle. Már nem értem el, hiába ugrottam.
Rendesen a fejére esett. Szerencsére műanyag cserép. Én már láttam lelki szemeim előtt, hogy ettől tuti agykárosodást kap, vagy minimum betörik a feje. És láss csodát, egy karcolás sincs a fején, nem hiába kos a szentem.
Viszont ahogy a konyha kinézett... Takaríthattam a virágföldet!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsu, szóval akkor nem elírás volt! :shock: :shock: :shock: Hááát, nem tudom... Azt hiszem, én is félnék ettől. Nálunk most ygönyörűen süt a nap, nincs is mínusz fok, de még kimenni sincs szívesen kedvem, nemhogy kint aludni. Mert az egy dolog, hogy be vannak öltöztetve-bugyolálva, de a levegő, amit belélegeznek mégiscsak éles! Mi május 1-én még a sátorban is fáztunk, pedig nem volt mínusz akkor sem, és felnőttek voltunk! :roll:

Barbi, bocs a cseréért. Valahoyg én is úgy gondolom, hogy mindegyik gyereknek meg kell legyenek a saját névvariációik. :) Örülök, hoyg semmi baja nem lett Ádámnak! Ygx még a virágcserép is ép maradt! :roll: Na nem mintha ez fontos lenne. Puszi a szépszemű fejecskéjére! :)
Krisztának ma sikerült produkálnia az első törést. Kinyitotta a szekrényajtót, amiben a tánérok-csészék vannak, megragadta az első útjában álló csészét, és... persze, hogy kiejtette a kezéből. :roll: Miszlikbe tört. Megszidtam komolyan, és kijelentettem, ha még egyszer kinyitja az ajtót, megy a szobájába. Erre ő, szégyenkezve a sarokba vonult, onnan meg huncut pofival bevágja: AnucikaEdit. Azt hittem, elsírom magam a nevetéstől. :lol: (ezt nem elírtam) Nehezen álltam meg, hyog ne pusziljam össze-vissza. de azzal gondolom, megzavartam volna, hoyg akkor most mi van, jól tette-e vagy sem?!

Márti, mindhárom név szép. A Tamara viszont nálunk nem talál ...tő Ta ... miatt, a Sütő Gréta is furcsa nekem az utolsó szótagok t-je miatt, az Emma viszont nagyon szép. Javasoltam is Istvánnak, mire azt mondta, neki egy kövér vénasszony ugrik be róla. :shock: Na, ez van. Viszont így vagyok én a Sárival pl. :roll:

Regina, már sokszor akartam gratulálni a nagyfiadnak a 12. éve betöltéséhez, de mindig elmaradt. :oops: Isten éltesse sokáig! :)
drukkolok, hoyg menjen aztán az alvás a külön szobával is. :)

Iza, kitartás, eljön 24-e és aztán biztos jobban ráérsz írogatni is! :) De azért néhány sort pötyögtess addig is! :)

Edit, Zsuzsi, ti is jelentkezzetek! :) És Andi, te is! :)

Kriszat elaludt, én meg megyek hamar teregetni, hoyg majd fürödjek meg, míg alszik.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith, hát nem vagyunk egyformák :) Kata itthon is aludt úgy tavaly, hogy rá volt nyitva az ablak, és be volt öltöztetve. Én szeretem, és szeretek kint is aludni, csak alapfeltétel, hgoy ne fázzak :) De nekünk anno már a nyílt napon is mondták, hogy ez itt így van, akinek nem jön be, ne írassa be ide a gyereket :)

Azt hiszem a sétány másik végén, a piros bölcsiben nem alszanak kint...

Sztem nagyon jó a Sütő Tamara :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok! :)

Edith!
Kiváncsian várom a dokis beszámolódat! Nálunk lánynevek keresésekor a Sára, Luca, Emma jött még szóba, de az előbbi nem jó a vezetéknevünkhöz, az utóbbiak meg Zsoltinak nem tetszettek. Voltunk mi is a bajban. :wink:

Barbi!
Virágcserép :( Azért látom másnál is történnek váratlan dolgok. Nálunk annyi, hogy lassan már én sem hiszem el. Valamelyik nap a Marci elesett, ömlött a szájából a vér és üvöltött. Persze ilyenkor első dolgom, hogy keresem a fogait. :oops: Nos, az alsó kettőt nem láttam. Szívbaj 1. Aztán rájöttem, hogy rajta van a nyelve.Szívbaj 2. Gondoltam alá nézek, hogy mégis lássam, honnan jön a vér. De nem tudtam megmozdítani a nyelvét. Szívbaj 3. Aztán rájöttem, hogy a nyelvét összeharapta a fogaival, az meg az alsókon maradt. Szívbaj 4. Leszedtem neki, pár perc múlva elállt a vérzés. Én meg fal fehéren rohangáltam, hogy mit csináljak. Aztán megnyugodott (Ő), mintha mi sem történt volna. Gyorsan itattam, etettem, hogy fáj-e neki. Anyuval pedig telefonon megdumáltam, hogy nem kell elvinnem sehova, nem tudnak csinálni vele semmit. Kb. 10 perc múlva SEMMI baja nem volt a gyereknek.

Zsu!
A kinti alváson én is nagyot néztem, de lehet van benne valami. Nem semmi, hogy ezt bevállalják a gondozónők. Gondolom lényegesen egyszerűbb lenne ottbent letenni őket, mint kint megágyazni, harci díszbe öltöztetni a manókat. De kétségkívül egészséges.

Délelőtt készítettem egy-két képet, hogy lássátok, az én lókötőim miért nem hagyják, hogy ébrenlét idején ide üljek. Bemutatják nagyon profi módon, hogy mire, ill. hogyan kell használni az etetőszéket, a kismotort, a babakocsit, a játéktartót. Persze ez messze nem meríti ki a repertoárjukat, csak egy délelőtti fél óra eseménye. (Ha valaki szeretné, akkor a képekre kattintva megnézheti nagyobb méretben, de nem akartam az egész oldalt beteríteni a rosszaságokkal, hátha vmelyik kismanó még kedvet kap :wink:)
KépKépKépKépKép
KépKép
KépKép
KépKép

Itt van két ráadás kép, mert persze imádom őket:

Kép Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:elhiszem, hogy nem unatkozol!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon tündériek.És ez az ágyon motorozás :shock: :shock: :shock: nem semmi, ilyen is csak 1 pasiknak juthat az eszébe!!!!! :mrgreen:

Edith:Panna???????Lilla?????????

Zsombi tegnap is meg ma is 1 órát bírt aludni :shock: :shock: :shock: , azért eddig legalább a másfél óra meg volt, most már csak ennyi!!!!! :roll:

Barbi:puszi a kis kosod fejére!!!!!Te meg minek tartasz ilyen lógós virágot???? :shock: :shock: Eszméletlen vagy, még szép, hogy megrángatta!!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith:és nekem még a DORINA név nagyon tetszett, csak a családban van már Dóra meg Dorottya így nem akartam még 1 hasonló nevet!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Barnus először megdöbbent, majd próbált védekezni az igazság ellen. Azt mondta, hazudok. Pedig még soha nem hazudtam neki, fogalmam sincs, honnan vette. Eltelt kb. 1 óra, kivittem a temetőbe Apu sírjához. Ott még feltett egy csomó kérdést, majd este megkerestük Papa csillagját az égen. Ma azt mondta, hogy akar egy angyalkás mesefilmet, amibe benne van a Papa, hogy lássa hol lakik, mit csinál. A szívem vérzett, de remélem, nem lesz gond. Éjjel nyugodtan aludt, nem pisilt be sem a drága. Azt hiszem, sejtette, hogy baj van, és a valóság elmondása után inkább megnyugodott.

Barbi!

Ma jön az ágy, ma össze is szerelik. A többi bútor szerdán érkezik és össze is rakják még délelőtt. Teszek majd képeket. A Malgoska elemek 6 hétre jöttek meg.

Edith!

Virág Kis Csenge lett volna, de Barnus elutasította. Így lett Kis Virág Dorottya.

Nekem is furcsa kint altatni a bölcsiseket, kényelmes sapkában, overallban nem lehet. A bölcsisnénik meg állnak a hidegben és őrzik őket?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Vagyok ám én is, de csak olvasó módba.

Julcsi utólag nagyon boldog születésnapot kívánok!
Regi nagyfiadnak is nagyon boldog születésnapot kívánok!

Barbi, Andi: nem semmi kis balesetek vannak nálatok is.
Azért örülök, hogy mindkét fiú jól van.

Zsu: jó az uh kép, bár én semmit nem tudok kivenni belőle.
Kata haja aranyos, mi is levágattuk a Szandiét, majd én is rakok képet.

Márti: azért csak óvatosan azzal a nagy energiával!

Külön alvás: nálunk ez már megvolt 1 hónapos korában. Egyszerűen nem fért el a bölcsőbe, a kiságy meg a szobába így költözött a saját szobájába. Azért örülök neki, mert szerintem most nehezebb lenne megszoknia.
Kitartást mindenkinek!!

Nevek: nekem tetszik: Mia, Kyra, Zoé, Zoya, Maja, Rebeka, Anna, és most nem jut eszembe több. Fiú név nincs, talán az Alex.

Meglepett, hogy így rácsodálkoztatok a bölcsis kint alváson! Szerintem ez mindenhol így van, vagy nem?!
Nálunk is kint alszanak a manók, még ilyenkor is. Nekem nincs ezzel semmi bajom, szerintem tők jó, én kicsinek altattam kint az erkélyen a Szandit. Amikor taknyis volt, meg külön jó volt, mert kint kapott jól levegőt.

Szandinak is vannak új szavai ilyen a cucu – cumi, fa, tütü, apugyú – apu, ha kér valamit akkor meg azt mondja, hogy krüüüü. Egész nap magyaráz, be nem áll a szája, de inkább csak a saját nyelvén dumál. Számunkra tök érthetetlen.

Na megyek pakolászom amíg alszik a hercegnő.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Andi!

Azt hiszem én nem panaszkodhatok a két gyerekre a Tieidhez képest. Eszméletlen kis csibészek a Manóid, kitartást! Nagyon jó a fotó sorozat!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Én is úgy tudom, hogy a bölcsiben elég sok helyen kint altatják a manókat.
Tavaly még mikor az Ádám elfért a babakocsiban ő is sokat aludt kint. Most viszont még az ablakot is becsukom, ha alszik, ugyanis beöltöztetni nem akarom, ha kitakarózik meg megfázik.
De ettől függetlenül úgy gondolom, hülyeség kint altatni a bölcsiben, ha felébredtek és jó az idő legyenek minél többet a levegőn, nem kell non-stop, még akkor is ha alszanak.

Edit, csak azért kérdeztem, mert ha mégis azt kapja az Ádám is, akkor ha ilyen sokára érkezik meg, ideje lesz megrendelni.
Örülök, hogy viszonylag "jól" fogadta Barnus a hírt.

Zsuzsi, a Zoé nekem is tetszik. Favorit a Szabinával. De persze az Istvánnak egyik sem.

Márti, igen, az én hibám. :lol: De lassan már minden felköltözik a mennyezetre, úgyhogy nincs több balesetveszély.

Andi, ti viszitek a pálmát az ágyon motorozással. :?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Hejó megint mindenkinek!

Edith,még a Sütő isteni név,de mit kezdenél a Rámháp-pal? Egyszerűen nem találtam olyan fiú nevet,amitől ne tört volna ki a nyelvünk.És akkor még nem is beszéltem arról,hogy tetszik-e a név vagy sem.
Mikor lesz pocakfotó?

Zsu,bocsi,tényleg azt hittem hogy elírás.Érdekes ez a kintalvásos dolog,felénk nem alkalmazzák.És mit csinálnak a pici babákkal?Hisz gondolom járnak oda kisebbek is és azok még rácsos ágyban alszanak a bölcsiben is,nem?

Iza,pontosan cini-cini-muzsikának hivják ezt a zenés fél órás foglalkozást.Pedagógus tartja a gyerekeknek énekel,furulyázik,a gyerekek ritmusfával,tojáscsörgővel ütik a ritmust hozzá,zenét hallgatunk,mondokákat tanulunk és játszuk el.Gergőn most már látom,hogy érdekli/már kezd feloldódni/,követi a Móni utasításait.Mi igazán azért kezdtük el,mert nálunk nincs semmi más ahova a gyerekkel kimozdulhatnánk.
A diótörést kiadom bérbe :lol: ,ki vállalja?
[quote="rillisz"]
írta:
rillisz neha az irasom vegen veletlenul megnyomok egy gombot es eltunik minden...
elfogadsz egy tanácsot?
Amikor sokat irsz az irásod alatt többször ismételd ezeket:
1,Ctrl és az A kijelöld az egészet
2,Ctrl és a C vel másolod és ezt sűrűn megcsinálod,majd ha kész vagy akkor is.
3,ha esetleg eltűnne vagy kiléptetett mert sokáig írtad,akkor csak vissza lépsz és Ctrl és a V visszamásolod. Vagy az enter fölött van a visszanyil-azzal elméletig vissza kéne hoznia az eltünt oldalt.

Regina,alakul ez a különalvás-majd belejön.Adj neki egy pár napot-1 hetet.

Barbi-Barbi,nálatok kész életveszély a lakás
:oops: , de megsúgom nálunk is. Ha jöttök látogatóba szólj elötte időben,elszeparáljuk a lakás veszélyes zónáit :lol: :lol: :lol: .Azért örülök,hogy nem történt semmi komoly baj.

Andi,hát tényleg nem semmi leleményességgel vannak megáldva a lurkóid :roll: .Ez az etetőszékes dolog számomra ujdonság,a fiam a székre állt fel egy darabig,majd volt hogy onnan az asztalra is mászott.De ez a dolog csak addig izgatta,amig körülötte ugráltam és rinyáltam,hogy mikor esik le.Mikor ezt egy pár nap után meguntam és megmondtam neki,hogy nem állok ott mellette,ha leesik -leesik,attól kezdve abba hagyta-mert már nem volt kinek produkciózni.Én a helyedben az etetőszékre visszatenném a tálcát,igy talán nem birnának belemászni,és a magasságát teljesen lenttartanám-ha mégis belemásznának.Kanapén való motorozást még nem alkalmazzuk,csak a karfáján szokott ücsörögni és ugy csinál,mint aki azonnal hátra akarja vetni magát.Ja,meg hegymászásra használja.Egyszerűen hihetetlen,hogy egyes gyerekeknek :oops: mennyire nincs félelemérzetük.A lányom pl.semmi ilyesmit nem mert megcsinálni.

Márti-csak 1 óra?Hát az tényleg nem sok.És reggel még tartja jó szokását és 1/2 8 körül ébred?

Edith,várjuk ám este a beszámolót.

na most lépek,mert még szabnom kéne egy kicsit mig alszik a drágám.
bibolya
 
 


Ibolya!!!!

Koszi a jo tanacsot!!!!Teljesen bena vagyok a szamitogepezeshez es minden trukk nagyon jol jon. :D
Ez a cini-cini muzsika nagyon tetszik nekem,olyan jo hogy Gergo egyre jobban elvezi!!! :D A mult heten a Pozsonyi uton bementem egy gyerek konyvesboltba.Haaaat majdnem ott is ragadtam,mert valamilyen gyerek foglalkozast tartottak ezalatt.Rajzolgattak,beszelgettek stb.Akkora nyuzsi volt...Aztan meggondoltam magam,kicsit hulyen neztem volna ki ha leulok kozejuk...Bar lehet hogy nem,talan legkozelebb kiprobalom. :oops:
Imadom figyelni ahogy koncentralnak a kis dolgaikra,es ki hogyan reagal a masikra. :D
Aztan egy masik konyvesboltban meg is vettem magamnak a Bambi eredeti valtozatat.Nem tunik egy kis konnyed olvasmanynak,(marmint gyerekek szempontjabol)eleg kemenyen megfogalmazza az elet nagy kerdeseit.

Edith!!!Latod mar irok is....Meg ma van kis idom...

Edit!!!Orulok hogy jelentkeztel,nem lehetett konnyu a hetvege,de ezen valahogy tul kellett esni.Azt mondjak nincs rosszabb dolog pszichesen egy gyerek eleteben,ha valami szamara felelmetes,vagy szorongast kelto titkot erez....Ugyhogy meg ha nehez is volt,szerintem jol csinaltatok!!!
rillisz
 
 


Ibolya, igen, a kicsik is kint alszanak, de ez változó. A mi csoportunkban van két 7 hónapos ők eddig bent voltak, msot ne mtudom. De az 1 éves már kint van. Van kint is rácsoságy, és bent is.

Ja, a Kata, egy percet nem aludt a bölcsiben :shock: :shock: :shock: Tiszta zizi is ennek köszönhetően. Nem értem miért nem alszik...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith, otthon vagy már? Mi volt?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

No, bölcsödei kintalvás nekem is új. Érdekes egy ötlet. Samu bölcsijében nincs ilyen, de ők pl délelőtt kb fél 10 - fél 12 között kint vannak az udvaron játszani. Valószínűleg szokás / szoktatás kérdése a dolog, én tavasszal és nyaranta szívesen alszom szabad levegőn, de ilyen időben már azért lemondanék e remek lehetőségről :)
Zsu, nagyon édes Kata új frizurája. Neveitek tutik! A legrégebbi barátnőm is Korinna (nekem csak Kori), és a Balázs név iránti vonzódásom oka talán egyértelmű :) Samu második neve is ez.

Andi, gyerekeid nagy csibészek - mintha csak Samut látnám. Hasonló műsorszámok nálunk is láthatók (pl. motorozás a dohányzóasztalon), de persze itt csak one-man-show van :)

Iza, belenéztél már azokba a könyvekbe, amiket a múltkor vettél (szülővéválás, gyereknevelés téma)? Melyiket ajánlod? Én mostanra kiolvastam az itthon megtalálható hasonló szakirodalmat, és már nézegetem, hogy erről a korosztályról milyen jó könyvek érhetők el. És sajnos nagyon mellé lehet nyúlni...
A kérdés másoknak is szól. Kedvenc, bevált könyvtippek jöhetnek (pl. mit játszunk, mit és hogyan mondjunk, mit csináljunk és mit ne, stb)

Ja, és köszi a fogmosásos tapasztalatokat, úgy látom, hogy különböző "iskolák" vannak. Mi most (Samu névnapjára) kaptunk egyik rokontól babafogkrémet, eddig igazából eszembe sem jutott, hogy használjunk krémet is a fogkefére. Nálunk egyelőre csak az esti fürdés alkalmával van fogmosás, egyelőre üresen. Szívesen rágicsálja :)

Edith, nekem nincs lánynév tippem, Samu esetében nem volt alternatíva, és bár még nem is tudtuk biztosan, hogy mi lesz a neme, de valahogy nem volt ihletem lányneveken törni a fejemet :) Aztán a 22. héten kiderült, hogy kukis, onnantól meg teljesen érdektelen lett a dolog. Egy ismerősömnek azóta született egy Noémi-je, az tetszik, bár leginkább az, hogy Nono-nak becézik :)

No megyek, fürcsi van.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok! :)

Hazajöttünk, persze, nem most :roll: , de a dokitól direkt netet mentünk fizetni, majd elbóklásztunk egy másfélórát egy bevásárlóközpontban és csak aztán haza. Kriszta már jó ideje alszik.
Vettem neki ma este néhány (négy) kiskönyvet (leporello) amiben gyümölcsök, déli gyümölcsök, zöldségek és virágok vannak. A virágosat már megvettem külön, de így együtt olyan jó áruk volt! A dupla meg jó lesz ajándéknak valakinek!. És még vettem neki egy puzzle-órát. Egy egyszerű kör (amikor mutattam neki és kérdeztem, mi az, azt is mondta, hoyg KÖ) olyan anyagból, mint a habtapi és a számok színesek meg kiszedhetők. És van két mutatója is. Már kiszedte őket! :)

Na, de gondolom, nem ezt várjátok leginkább! :wink: :wink: :wink: (Csak nagyon örülök, amikor valami normális dolgokat tudok venni neki, amiből valamit "tanulhat" is.)
Elöljáróban annyit, hoyg fotót holnap teszek, ha egyáltalán még fog látszani valami belőle. :roll: (különben nincs is olyan nagyon sokat mutató fotó. )

Nos, a babával minden rendben. :D És velem is minden rendben. Mikor mondtam, hoyg elég gyakran és hosszaasan keményedik a hasam a doki attól tartott, hoyg nehogy meg legyek nyílva, de szerencsére szó sincs róla.
Mütyürke meg jól érzi magát. Befordult fejjel lefelé, aminek nagyon-nagyon örülök, a jobb oldalamon van a háta-gerince (pont mint Kriszta anno :) ) bár a pozíciót még megváltoztathatja.
A fejátmérője a BPD: 75,9 mm, a combcsontja pedig 57,5 mm, ezekből az adatok szerint Kismanóm már 29 hetes és pár napos. :) A becsült súlya pedig 1465 g, ami a doki szerint tökéletes. Nincs semmi vizsgálat amit most csinálnom kell, semmi újat nem kell szednem, csak továbbra is a magzatvédő vitamint. Házi feladatként naponta 2-3 órás fekvőpihenést kell beiktatnom :roll: :roll: és ismét no-szex. :oops: :roll: :lol:
És ennyi. :roll:
5 hét múlva megint megyek, november 19-én. (Barbi, nem azért írtam, hoyg észbetartsd! :wink: :wink: :P :P MAjd úgyis szólok akkor reggel, hoyg megyek! :D )

Márti: Lilla - szívem csücske :D Lilla Boróka. De Istvánnak nem kell. :( Azt mondta, akkor inkább a Csilla. Tetszik nekem is, de még szokatlan. De még semmi sincs eldöntve véglegesen.
A Panna nem megy.

Edit, örülök, hoyg túl vagytok a Barnussal való megbeszélésen, és remélhetőleg semmi negatívumot nem hoz majd maga után ezután sem. :) Valóban, lehet, hyog így most már ő is nyugodtabb. :)

Zsu, én furcsállom mindenesetre ezt a kintalvást, és bár nem óvom a gyerekemet a legkisebb szellőtől is, azért nem tudnám elképzelni, hoyg olyan bölcsibe adjam, ahol kintaltatják. Persze, lehet, hyog ez íyg egészséges, Kriszta is sokat aludt kinn, de nem 0 fok körüli hőmérsékletekben. De gondoltam, hyog nektek ezt előre elmondták, így nem ért meglepetésként.
Lehet, ha eddig hallottam volna róla, nekem se lenne olyan furcsa! :roll:

Zsuzsi, pedig szerintem szépen látszik a Zsu UH-képén a babóca feje, kis törzse és a lábacskái egy része. De igaz, én most már "szakavatott" vagyok :wink: , mostanában több UH-képet láttam, mint te. :)
Gratula Szandinak a szavakhoz! :) Én már nem tudom követni Kriszta szavait, mindent kimond többé-kevésbbé tisztán, eléggé kezdetlegesen, de azért határozottan állítom, hoyg kommunikálni lehet vele. :) És persze, akkor a legjobb, és legédesebb, amikor papagájként működik és oylan szavakat is kimond, hogy mi csak nézünk egymásra. :shock: :roll:

Évi, mi kb. így voltunk a fiúnévvel, mint ti a lánynévvel és azt hittem, most is az okozna gondot, ha fiú lenne. Erre meg tessék. :roll: Különben a Balázst én is fontolgattam még az elején, amikor nem tudtuk, ki lakozik bent. A Noémi nem tartozik a kedvenceim közé (és a Tímea sem) és nem nagyon szeretem az agyonbecézhető neveket sem. persze, valahogy kell lehessen becézni, de nem ezerféleképpen. Krisztát pl. Krisztinkának vagy Violkának becézem. A neve szerint.

Ibolya, a dió miatt abszolút nem irigyellek, mamáéknak nemcsak 2-3 zsákkal szokott lenni, hanem vagy 12-13-mal, és oylankor a család apraja-nagyja összeül diót pucolni. Ők általában karácsony táján szokták csinálni, mert akkor már kiviszik a piacra. Nem gazdagodnak meg belőle, de kiegészítik vele elég jól az ünnepi kasszát! :roll: Bár néném máskor is jár piacolni házi zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Rem,élem, nem maradt ki senki, ha mégis, elnézést kérek! :oops: Most már eléggé fáradt vagyok! :roll:
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van!!!! :lol: :lol: :lol: És bizony még foroghat a drága, de a végére úgyis a jó irányba tekinget majd!!!! :wink:
Gratula a 30-dik héthez!!!!Nálatok nincs ilyenkor cukorszint vizsgálat????Én jövő héten megyek 2 napos procedúra lesz!!!! :? :evil:

Timi:akkor most nincs neted??????????????? :roll:

Zsu:lehet, hogy a Katának nem tetszik a kint alvás????? :roll:

Ibolya:7-ig szoktunk aludni, bár múltkor én még aludtam ők meg randalíroztak :lol: :lol: :lol: akkor csak negyed 8kor keltem!!!!
De én nem lepődök meg , mert Zsombi mindig is ilyen volt, ő kevesebbet aludt mint a nagy átlag, most már alszik éjjel 10-11 órát , de cserébe nappal nem túl sokat!!!!! :roll: Ez van , ezt a lapot húztuk!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, nálunk nincs ilyen cukros mizéria, bár gondolom, annál akinél magas a vércukorszint, biztos több vizsgálatot rendelnek el és jobban figyelnek. Én 2 hete voltam laborban vérvételen, akkor vércukrot is mértek és 70 volt. Ami a normális intervallumnak (70-115) a legkisebb értéke, úgyhogy az orvos szerint tökéletes. Gondolom, emiatt nem kell kifliznem vagy ilyesmi, bár fogalmam sincs hogy ez nálunk hogy működik, mert Krisztával is csak sima cukorszintmérés volt mindig.
Akkor szorítok neked ehhez a kétnapos "kalandhoz" :roll: ! De biztos nem lesz semmi baj! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Évi,én bevallom őszintén 1 db könyvet sem olvastam el a gyerekneveléssel kapcsolatban.Én azt gondolom,hogy gyereket nem lehet könyvből nevelni.,mnden gyereknek más és más a vérmérséklete,ami az egyiknél bevállik az a másiknál tuti nem.

Edith,ilyen habtapis óránk nekünk is volt,a lányomnak évekig ,a fiamnak olyan 5 percig működött rendeltetésszerűen.Ennyi idő kellett neki,hogy az óra mutatóit letépje.De a Krisztád egy kisangyal,nálatok ilyen "baleset" tuti nem történik.
Keményedés nekem már félidőtől volt a Gergővel,mégsem kaptam ilyen megszorító intézkedéseket.Sőt,én még bejártam pestre dolgozni is.Én a 27.héten hagytam abba a munkát,de ezt is csak a Lajos kérése miatt /november volt,jöttek a fagyok és féltett az utakon/Gondolom ez is orvosa válogatja,hogy melyik mit enged meg.
Lánykád szép nagy méretekkel rendelkezik már.Lassan kezdődik a visszaszámlálás.Mindent beszereztetek már?

Márti,ugy látom rengeteg energiája van a fiadnak.Délután nem nyűgös az 1 óra alvás miatt?
bibolya
 
 


Ibolya, én szoktam könyveket olvasgatni, bár mostanában nem annyira. :oops: Én nem azért olvasom őket, hyog egy tutti receptet kapjak olyan helyzetekre, amiket nem láthatok előre, hanem inkább azért, hogy lelkileg felkészülhessek az ilyen esetekre.
Még Krisztával terhesen olvastam egyet (már nem tudom, mi volt a címe, de )olyan jó köny volt, hyg csak na. Egy híres amerikai szerző írta, aki házassági tanácsadással is foglalkozik, és van egy olyan című könyve is, hoyg Fegyelmezz, megéri!. Ezt szeretném mostanában elolvasni, csak el kell kérnem.

Mivel mondtam a dokinak, hoyg elég sűrűn és hosszasan keményedik a hasam, és gondolom, a cisztás előzmények miatt is, ezért félő, hoyg hamarabb jönne a baba. Ezért kell többet pihennem, és mivel a szexnek szülésbeindító (összehúzódásgeneráló) hatása is van, gondolom, ezért javasolta a beszüntetését. Nekem nem tűnnek annyira drasztikusaknak, mert amúgy sem voltmostanában túl nagy kedvem hozzá. István meg nem problémázik ilyesmi miatt. :roll: :)

Akkor én már előrelátóbb voltam az órát illetően, a mutatókat eleve kiszedtem. :D :D :D Kriszat szereti kivenni-betenni a számjegyeket, közben még mondogat is néhányat, de azért nem köti le túl hosszú ideig. Lehet, hoyg még nem eléggé érett hozzá. De ha megvan, nem baj. :)

Itt van két képecske manóról, az egyiken profilból az arca eleje, az öklöcskéje és egy kicsi a lábából látszik, a másikon meg állítólag ismét a "lánysága". Én valóban, látok ott egy erősebb csíkot, valószínű, az az :D :
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Edith, nálunk sem mindenütt van terheléses vércukormérés. Illetve nálam az volt, hogy éhgyomorra többször is nézik a vérképet a terhesség alatt (gondolom, mint nálatok), és egyszer nézték a nem éhgyomri (könnyű reggeli utáni) vércukorszintet. Ahova én jártam terhesgondozásra, ennyi volt. Ha ez a nem éhgyomri érték rossz, akkor jön a terheléses vizsgálat (inni kell sok cukros vizet, és többször leveszik a vért), de vannak olyan orvosok / kórházak, ahol ezt mindenképp megcsinálják.
Első UH-n felismerem a profilt, másodikon nem látok semmit :)

Ibolya, én sem gondolom, hogy könyvekből (receptekből) lehet nevelni a gyereket, de azt igen, hogy vannak nálam hozzáértőbb, ezt szakmaszerűen is müvelő, vagy csupán nagyon jól gondolkodó és tapasztalt emberek, akiket érdemes meghallgatni, elolvasni. Egyébként a receptszerű könyveket nem is szeretem (pl. 388 hasznos tipp a bilire szoktatáshoz típusúakat). Persze nagyon sok baromság is megjelenik könyv formában, és nyilván sok nevelési filozófiával nem is tudok azonosulni, de olvastam már olyan új gondolatokat, szempontokat gyereknevelés témában, amelyek magamtól biztos nem jutottak volna eszembe, és úgy érzem, hogy néhány lehetséges "hibát" el lehet így kerülni.
És szerintem pl ez a topik is részben arról szól, hogy egymást támogatjuk - gondolatokkal, tapasztalatokkal - a gyerekek nevelése kapcsán. No, én ezt várom egy jó könyvtől is, persze ez más műfaj.
Azzal meg nagyon egyetértek, hogy nekem kell eldönteni és leginkább érezni, hogy mi a jó a gyereknek, és nem azt követni szóról szóra, amit mások (akár egy könyv) mond. A könyvek kínálnak egy lehetséges étlapot, mi meg választunk a saját meggyőződésünk alapján. És szerintem jó dolog ismerni az étlapot :)
És nehogy félreérts, nem akarok bántó lenni, kiváló lehet egy szülő anélkül, hogy egyetlen nevelési könyvet is elolvasna, és lehet pocsék szülő az is, aki végigolvasta a kívánalatot. Én most csak magamról írtam, a saját bizonytalanságom és kiváncsiságom miatt tartom hasznosnak ezeket a könyveket.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?