Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is voltunk kint, de már elég késõn, délután 3 óra után, így aztán nem sok mindent találtunk.
Igazából én úgy szerettem volna, hogy megbeszélni egy pár emberrel, hogy találkozzunk és akkor együtt csavarogtunk volna, de mivel Kispapa paintballozni volt, így bizonytalan volt, hogy mikor érkeznénk oda. Így meg nem mertem megszervezni semmit Kép.

Évi!
Én csak akkor kértem volna a kétágyast a Kispapával, amikor bent kellett maradnom karácsonyra is. Szerintem jobb, ha "sima" szobában vagy, mert ott esetleg van egy anyuka, aki tapasztaltabb és tud segíteni, viszont a "fizetõsben" esetleg csak ketten bénáztok Kép! És nem biztos, hogy a csecsemõsök rá fognak érni mindig segíteni.
És szerintem azért is jobb, ha Kispapa otthon van, mert ha eszedbe jut valami, amire szükséged van otthonról, boltból, gyógyszertárból akkor csak egy telefon és már hozza is. Nem kell külön hazamenni. De persze ott is van gyógyszertár, bolt, stb. tehát nem annyira vészes a helyzet. És tapasztalatból tudom, mindenki mindent tudni akar = állandó telefoncsörgés!
De ez persze csak az én véleményem, biztosan sokan máshogy gondolják Kép! A férjem pl. csak egy éjszakát maradt bent, mert nem bírta a "klímát": éjszaka legalább 30 fok volt, annyira fûtöttek (ez Titeket nem fog érinteni, azt hiszem Kép ) és az ágyon, ahol voltunk, jó kis nejlon volt a lepedõ alatt Kép. De gondolom ez nincs a "papás" szobában!
Fürdetés: esténként le kell adni a kicsiket, akkor a csecsemõsök zárt ajtó mögött megfürdetik õket. Igazából ez nem is fürdetés, mert nem kádban zajlik, hanem csak víz alá "lógatják" õket. Bemutató fürdetés csak a másnap hazamenõknek van, akkor megmutatnak mindent.
Ha kéred, felébresztenek, hogy éhes a kicsi, és nem adnak automatikusan pótlást. Nekem volt olyan, hogy amikor Levi már fent volt az intenzíven letelefonáltak, hogy menjek szoptatni, mert éhes a kisfiam.
Gondoltam rád fent a Várban, hogy ebben a hõségben jobb lenne Neked a hûvösben, nem pedig a hõségben csavarogni, irgum-burgum Kép!

Goanna!
Gratulálok a babához Kép!
Na, eldugultam, megyek szoptatni, mindenkinek jó pocakosodást!
Pusza, Virág
virga
 
 


Sziasztok mamik!

Hát én sajnos picikét beteg voltam a múlt héten. De a jó az a dologban, hogy otthon voltam egy teljes hetet. Nagyon gyorsan elrepült.

Saci!
Kérdeztél a genitáliáról! Az az igazság, hogy fogalmam sincs, hogy mi az, így nem tudom, hogy nekem van-e bajom vele.

Goanna!
Én is gratulálok a babádhoz! Mi a neve? Mikor született pontosan? Ki volt a dokid? És a szülésznõd? Én még nem tudom, hogy kit válasszak, ha választok egyáltalán.
Köszi a beszámolót a kórházról. Mégiscsak az a legjobb, ha egy frissen szült kismami számol be a kórházról.

Tikan!
Hány hetes kismama vagy? Elég sok kérdést írtál! Én azt szeretném tanácsolni, hogy a MÁV-os elõadásokra gyere el, mert ott minden kérdésedre megkapod a választ. A legközelebbi június 11-én lesz. Az elõzõn a szülésrõl volt szó. És tényleg mindent elmondott a Saci. Nekem is elsõ babám lesz, tapasztalatom nincs. A szobák, ha jól tudom három ágyasak, éjjel-nappal veled lehet a babád. Saci szavaival élve, ha fáradt vagy, vagy más bajod van, akkor kitolhatod a garázsba a babát. Õ is csak a pelust mondta, hogy vigyünk magunkkal. Szerintem ha teheted nézd meg a szülészetet, a szobákat. Látogatni a szobák elõtti folyosón lehet, a babát nem szokták kitolni a szobából, de az üvegajtón keresztül lehet benne gyönyörködni, mamik szoktak kimenni a folyósóra.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ha tudok segítek.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok!
Évi, Virág, Kata, köszi a gratulákat! Egy nagyon aranyos kis Gergelyünk született (az ötéves Peti és a kétéves Andris mellé). Május 14-én este kilenckor bújt ki, 3500g és 51 cm-es méretekkel. A dokim - meglepõ? - Herczegh Szabolcs volt, a szülésznõ (nem választott, hanem ügyeletes, de ha megyünk még szülni, legközelebb õt választjuk) Gabi. Fiatal, de határozott, és õ is olyan megnyugtató tud lenni, mint a doki.
Valaki írta, hogy azért akar szülésznõt választani, hogy ne a tolófájások közben kelljen megismerkednie a váltással. Hát, szerintem azért ez nem egészen így van. Aki már a vége felé tart, azt "végigviszik", ha egy-két órát így túlóráznak is. Nincs itt blokkolóóra, meg egyáltalán, ez nem olyan foglalkozás, hogy ha letelik az idõ, akkor leteszik a tollat és már mennek is...
A külön szobáról nekem is az a véleményem, mint Virágnak: nem feltétlenül kell az. Ha nincs telt ház, akkor megpróbálják úgy elhelyezni az embereket, hogy minden háromágyasban csak két ember legyen, és csak utána töltik fel a harmadik ágyakat is. A kispapának meg annyi intéznivalója van ilyenkor... meg jól jön az a 4 nap szabadság majd akkor is, amikor már otthon vagytok. Nem fog lekésni semmirõl a kispapa, ha elõször a négynapos gyermekét fürdeti! Kép
A tápszerezésrõl: én azt hiszem, tápszert itt egyáltalán nem is adnak! Alapállás: mindenki tud szoptatni, ebben segítenek. Ha valamiért nem megy, akkor elõször nõitejet adnak, vagyis a központi anyatejellátóból, bevizsgált, steril anyatejet. De akkor szólnak. Vagy különleges esetekben, pl. ha fölkerül a baba kékfényre, akkor este 10-ig föl lehet menni szoptatni, utána pedig ha viszel lefejt tejet, azt adják a babádnak, ha az nem elég, akkor a nõitejet. De lent a gyermekágyon, ha éjjel a garázsban van is a baba, ha megéhezett, fölébresztenek, hogy megszoptathasd.
Most ennyit, így is túl hosszú voltam.
Mindenkinek minden jót!
Üdv, Anna
goanna
 

 
 

Kedves Anna!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat. Mégegyszer gratulálok Gergelyhez. Harmadszorra is kisfiú!!!

Kívánok neked a harmadik babához is sok boldogságot, egészséget és örömöt.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Sziasztok lányok,

a hozzápótlásról a gyerekágyon annyit, hogy teát, tápszert biztos nem adnak. Ha kéred lehûtött forralt vizet igen. Én a harmadik nap már paráztam, hogy még mindig nincs tejem és kiszárad a gyerekem és kértem egy kis forralt vizet neki, Õ meg örömmel ivott pár millit egy kis széles kémcsõbõl, és ekkor nekem ez megnyugtató volt. Egy éjszaka pedig mikor mentem a csecsemõsökhöz a gyerekemért, láttam ,hogy egy picit a nõvérek tápszerrel etetnek. Egybõl elfogott a kiváncsiság.. kiderült, hogy az anyuka nem szoptathat és õ hozta be a tápszert a babának, szerintem nekik nincs is kéznél. Szóval ennyit a hozzápótlásról. én nagyon féltem, hogy nem lesz tejem, mert nem vagyok kifejezetten teltkeblû, bocsánat nem voltam...Kép, de aztán 4 nap olyan lett mint a kõszikal, diót lehetett volna törni vele. Egy éjszakán keresztül csurgattam rá a forró vizet és maszíroztam, hát nem volt könnyû de sikerült fellazítani és végül a 4. nap szopizni is tudott a babám. Egyébként a kórházi védõnõ nagyon szoptatáspárti szerintem kicsit túlbuzgó is, az egyik kismamának véresre maszírozta a mellét, szóval jobb ha az ember elõször megpróbálja magának megoldani. Ja és van egy új csecsemõs növér, fiatal, hosszú egyenes barna haja van és rendkivül kedves és segítõkész, Terinek hívják, hozzá nyugodtan forduljatok bizolommal mindenkinek mindenben segít.
Jó pocakosodást, finiselõknek drukkolok.
Ja és az én szülésznõm is maradt még egy túlórát miattam.
Curly
Névtelen
 


Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni!
Azt szeretném megtudni,hogy a Herczeg doktorúr mikor rendel a magánrendelõjében?És milyen tarifák vannak?
És szeretném még megtudni a rendelõjének a telefonszámát.

Köszönettel:Dorcsi
dorcsi
 
 


Szia Dorcsi Kép

Hétfõ: 14-20
Csüt: 15-21
Szombat: 8-13
Telcsiszám: 438-0622 06-30-285-1049

7 ezer egy vizsgálat UH-val, ha van valami speckó dolog lehet hogy több...

bera
bera3
 
 


Kedves Bera!

Köszönöm szépen az információt.

Szia:Dorcsi
dorcsi
 
 


kata, köszönöm, nem vagyok jelenleg pocak, csak voltam :-) most új helyet, dokit keresek, ezért érdeklõdöm. így sokkal jobban tudom most már mit szeretnék!
tikan
 


Sziasztok !!!

Bocsika, h csak most jeletkezem, de nyaralni voltam (hûû, de jó ezt leírni !!Kép

Hogy vagytok Mamucik???

Azt sejtem, h lemaradtam vmilyen kórházlátogatásról ... írtok róla, vagy függõben maradt a dolog ??? SZivesen mennék..
Sõt, a héten mennénk egy jó 4D UHra, tudtok ilyet??? Ahol tényleg értelmesen mûvelik a dolgot ??

Szilvi
susie
 
 


Szia Szilvi!

Örülök, hogy újra itt vagy! Remélem ki pihentétek magatokat.

Én még nem voltam 4D UH-n, de a Praxis rendelõt ajánlották. Ha itt a babaneten regisztrálsz, akkor 1000 Ft kedvezményben részesülsz. Az árakra nem emlékszem, de szerintem telcsin kérdezd meg.
Bejelentkezés: 30/414-8886
Cím: XI. ker. Bartók B. u. 92-94. IV. em. /20.

Úgy tudom, hogy kb. 1 hét múlvára tud idõpontot adni.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Szia Kata!

Hogysmint vagytok???? Mi volt a terápián??? Olvastam itt h szervezõdött vmilyen kórházlátogató csopi is??? Avval mi van? Voltál már???

A nyaralás egész jó volt :-))) Bár nálunk a nyaralás nem a pihenésrõl szokott szólni :-)))
Asszem gyorsan felhívom õket... én is erre tippeltem ..

Az mit jelent, h ha a babaneten regisztrálok ?? Mit kell itt regisztrálnom???

Szilvi
susie
 
 


Sziasztok, az orvosomat Jósa Ferencnek hívják, legalábbis erre emlékszem, és azt mondta (a maszek rendelésére járok) hogy a MÁV kórházban dolgozik.

Ismeritek? Ki mit tud róla mondani?
És szülésznõt kit érdemes esetleg választani?

Köszönöm a válaszokat.

Tégen
Tégen
 


JAj elgépeltem! tehát a doki neve: Józsa Ferenc.


Tégen
Tégen
 


Szia Tégen!!

Én is hozzá járok... nekem nagyon szinpatikus doki... Nekem semmi baj nem volt még (Hála Istennek, gyorsan le is kopogom) csak a regndelésére kell menjek havonta ... Te hányadik hétben vagy????
Mikor voltál nála???

Honnan ismered???

Szilvi
susie
 
 


Szilvi-Susie :o)!

A Praxisba szerintem úgy regisztrálhatsz itt a a babneten, hogy az ultrtahangos részben a rózsaszín sávban rákattintasz a Kedvezményes vizsgálat a Babanet-es jelentkezõknek gombra. Gondolom én...

Kedves mindenki, aki járatos a MÁV-ban!
Elvinném a pici pocimat és a kispapámat erre a híres szÜlésfelkészítõ elõadásra, de azon kívül, hogy 11-én lesz, nem tudok semmi mást. Tudnátok bõvebb felvilágosítással szolgálni errõl? Ponosan hol, merre, kispocisok is mehetnek-e, és hasonlók.
A kismamitornáról is szívesen hallanék KépD.
Köszönöm szépen!

Ditke
14+0
Névtelen
 


Kedves Ditke!

Persze nyugodtan gyertek el az elõadásra. 18 órakkor kezdõdik. Szerintem az a legegyszerûbb, ha a Podmaniczky utca felõl lifttel felmentek a második emeletre és balra van az elõadóterem, a sok pocakosról meg fogjátok ismerni.

A tornáról nem sokat tudok, csak arra emlékszem, hogy annak aki dolgozik, elég lehetetlen idõben van. Talán hetente kétszer, nem tudom mely napokon, 2-3 között talán?!
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Kedves Kata!

Köszönöm a gyorsfriss választ; tudni fogom, hová vegyük az irányt. Persze, gondolhattam volna a pocakos-útjelzõre Kép.

Ditke
Névtelen
 


Sziasztok Mamik!!!!

Jöttök ma a terhestornára ???

remélem jól viseleitek ez a nagy meleget ????

Szilvi
susie
 
 


Szia Szilvi!

Én megyek, szerintem Angi is!
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Szia Kata!

Akkor talizunk, már kiváncsi vagyok mennyit nõtt a pocid :-))
Délbe megyek 4D uh-ra.. majd meg esz a fene, de nem sok reményt fûzök hozzá, h megmutatja magát....

remélem tornára odaérek ... meddig tartott a múlt7en???

Puszi
Szilvi
susie
 
 


Szia Szilvi!

Szurkolok, hogy mutogatós kedvében legyen a babucid!
A múlt héten, ha jól emlékszem 6 körül lett vége.
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Szilvi!

Borzasztó, ami történt, nagyon lesújtott így ismeretlenül is a hír. Kép Legyél erõs és bízz abban, hogy az élet még kárpótolhat valamilyen szinten, bár teljesen soha nem fogja betölteni az ûrt.

Saci
charlottee
 
 


Szia Saci!

Csak azt szeretném mondani, hogy az a Szilvi (Susie), aki az elõzõekben írogatott nem az a Szilvi! Õk nagyon jól vannak!

Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Most mondhatnám, hogy nagy kõ esett le a szívemrõl... ettõl függetlenül rossz lett volna, ha összekavarom a Szilviket.

Csak a másik fórumban láttam, hogy a másik Szilvi a táblázat szerint MÁV/Tidrenczel-es. Ezért gondoltam, hogy õ az.

Saci
Névtelen
 


Hûûû, Saci, jól megijesztettél hallod !!!

Hálát adok az Istennek,h mi jól vagyunk... Ez egyszerüen felfoghatatlan... azt hiszem, ezt még õk sem tudják igazán megérteni..

jaj, megyek is vmerre, ne is gondoljak rá.... nem szeretnék sírni..

Szilvi
susie
 
 


Egyik kollegámnak halt meg a kisfia, de õ már 4 naposan, agyhártyagyulladása lett. Kép ... hozzá kell tennem, 7 hónapra született és másfél kilo volt. Az is megrázott. Kép

Saci
Névtelen
 


Szia Saci,

hogy bírod ezt a meleget? Ha már kint van a baba akkor se könnyû. Mikorra is vagy kiírva?

Curly
Névtelen
 


Szia Curly!

Téged is látni Kép? Mi újság veletek? Hova szoktál írni?

Pusza, Virág
virga
 
 


Sziasztok Lányok Asszonyok!

Már sokat olvasgattam itt Nálatok, de csak most veszem a bátorságot az írásra, mert valami megragadta a figyelmemet:
május 2-án szültem császárral a kislányomat Nandát. Az orvosom dr. Szentirmay volt, minden rendben zajlott, semmi komplikáció. De szoptatni nem tudtam. 3 napig semmi, még colostrum sem jött. Közben az én 4150 grammos babám már több, mint 600 grammot fogyott. Ekkor a vizitelõ doktornõ írta elõ a pótlást, hogy nehogy megbetegedjen a gyerek. És tõlem megkérdezték, hogy anyatejet akarok, vagy tápot. Én a tápot választottam, mert azt gondoltam, hogy ha beindul a tejem, akkor majd az enyémet nem fogja elfogadni (a táp keserû, az más). Szóval tápszert kapott. Nekem is Teri és egy másik kis fiatal lány: Réka segítettek, hogy meginduljon a szoptatás, de hosszú gyötrõdésre is csak cseppek sikeredtek. Össze is vesztem a kórházi védõnõvel, aki szerint mindenki tud szoptatni, de mikor a 6. napon kiderült, hogy én vagyok az a minden tízezredik nõ, akinek nincs teje, bejött, és bocsánatot kért. Na mondhatom ki voltam vele segítve! Bár neki lett volna igaza! Nana már majdnem 6 hetes, és beletörõdtem, hogy két cicibõl max 20 grammot tud szopizni, a többi táp. A lényeg, hogy szépen gyarapodik, és bár sokkal kényelmesebb lenne csak szoptatni, azért így is megvan a bensõséges kontaktusunk!

Sziasztok: Merci
mercedes30
 
 


Sziasztok!

Mi tortent (Susie) Szilvivel???


Agi
Névtelen
 


Szia Ági!

Ha egy picit elõbbre olvastál volna, láttad volna, hogy nem a SUSIE Szilvirõl van szó. Menj át a friss mamákba ott olvashatsz Szilvirõl. Susie-re már ráhozták néhányan a frászt kérek mindenkit, hogy mielõtt kérdeztek, olvassatok körbe, hogy pontosan kirõl van szó.
Köszi
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Én július közepére vagyok kiírva, perpill 34 hetes vagyok. Nincs semmi gond, de alig kapok levegõt ebben a melegben, mindentõl tök hamar elfáradok - de ez elvileg normális lehet. Már nagyon várom a babát, de félek is a szüléstõl..., de remélem ott majd erõre kapok. Ismerõseim mondják, hogy ne féljek, hiszen már szültem.... Kép Hát ez az! Bár az nem volt szörnyû és szerintem "rendesen" viselkedtem, de azért bennem van az a természetes félsz. Ti hogy álltok ezzel.

Egyébként a topicban én nem is Susie Szilvire gondoltam, mikor írtam, hanem a sima Szilvire, mégpedig a friss kismamás topicbeli táblázatból kiindulva. LÁttam, hogy ott van másik Szilvi is, de õ még odébb van a listán. Csak gondoltam, Szilvi ide is be-benézeget. Kép Sajnálom, ha félreértettek.

Tegnap volt valaki szüléselõkészítõn?

Saci
charlottee
 
 


Szia Saci!

De jó! Már a vége felé jársz! Hát nem csodálom, hogy nehéz ebben a melegben. Neked már biztosan óriási a pocid. Én még kispocisnak számítok, még egész jól bírom a meleget. Bár tegnap egy kicsit sok volt. Mi voltunk a MÁV-os elõadáson, alig vártam, hogy hazaérjek, olyan jól esett lezuhanyozni és elnyúlni az ágyon egy kicsit vízszintesbe.

A szüléssel kapcsolatban valahogy még nem izgulok. Elég sokat hallok, olvasok róla. Nem tudom, hogy fel lehet-e rá készülni 100%-osan, de igyekszek mindent megtenni. Szerintem a vége felé fogok inkább izgulni. Most inkább az foglalkoztat, hogy hogy fogok szoptatni (igaz ez a szülés után van), mi mindent kell beszerezni, mibõl mit érdemes és hol. Van már néhány listám, ötletek stb. de még nem tudom, hogy mikor kezdjek hozzá. Azt sem igazán tudom eldönteni, hogy meddig dolgozzak. Azt sem tudjuk még, hogy hol aludjon a pici (most alakítjuk át a kisszobát a részére) velünk vagy a külön szobában. Szóval nagyon sok minden jár a fejemben. Általában van elképzelésem a dolgokról, de nem vagyok biztos benne, hogy jól döntünk-e.

Te voltál a felkészítõn?
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Nem voltam, mert mikor elmentem a melóból a gyerekért az oviba, már annyira kimerült voltam és olyan melegem volt, hogy nem mentem el, bár szívem szerintem mindegyiken ott lennék - már csak a potya szülõszoba látogatás miatt is.

Én az elsõnél mondjuk jobban féltem, mint most. Minden elõadásra elmentem, amit csak tartottak akár a kórházban, akár más szervezésben. Minden irodalmat elolvastam, sokat beszélgettem a témáról már tapasztaltabb emberekkel.
... és amikor eljött az idõ olyan bátorság, hihetetlen kitartás és akarás tört rám, hogy eszembe sem jutott a félelem. Volt olyan közben, hogy azt gondoltam "most adom fel", de a doki csak mosolygott rajtam és azt mondta "Sarolta, ne szimuláljon!" és igaza volt, még kicsit át is tettem egy lapáttal, hátha megcsászároz, de aztán már közben rájöttem, hogy hülyeség lett volna a császár, hiszen fájdalomcsillapítók nélkül is kibírtam, könnyek és kiabálás nélkül.
Most attól félek, hogy ez a szülésem vadabb lesz, esetleg nem fogom majd jól viselni, stb. A dokim (T.ZS)mindig biztat, hogy minden rendben lesz, végsõ esetben pedig vannak fájdalomcsillapítók (nem az EDA-ra gondolok), de szerinte elsõsorban a fejben kell ezt a fájdalom-kérdést lerendezni és csillapítani, csak utána kell ténylegesen a gyógyszerekhez fordulni.
Már nagyon várom. Fõleg már azt, hogy két hét múlva megyek elõször CTG-re, és ez már tényleg a finisht jelenti. Kép
Egyébként mi 2 hete vettünk meg szinte mindent: kiságy, babakocsi, babahordozó, pipere cuccok, kisruhák.
Te mikorra várod?
charlottee
 
 


Kedves Saci!

Köszi a biztató szavakat. Szept. 30-ra vagyok kiírva. Szóval még van idõnk!
Szerintem nem kell izgulnod, ez a szülésed még könnyebb lesz, mint az elsõ. A fájdalmat már észre se fogod venni. Én is nagyon szeretném, ahogy írtad a fejemben lerendezni a fájdalmat és jól bírni. De mivel még sohase csináltam, nem tudom, hogy hogy fogom bírni. Jó lenne fájdalomcsillapítók nélkül szülni.
Két hete vettetek meg mindent? Igazatok van. Milyen babakocsit vettetek? Milyen kiságyat?

Legyen szép napod!
Köszi
Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Merci!
A császár után mikor szoptathattad meg elõször Nandát? És onnantól kezdve milyen gyakran szoptathattad?
Volt aki segítsen?
Mami
Mami
 


Sziasztok!

Merci!
Azt hiszem, én teljesen megértem, hogy mi is tûnt fel Neked a kórházban: a MINDENÁRON szoptatás és nem hiszik el, ha nem megy, mondván ilyen nincs, mindenki tud szoptatni.
Sajnos voltam olyan kis "buta", hogy elhittem, hogy a kisfiam akkor is eszik valamit, ha én úgy érzem, hogy nem ment semmi a szájába, ennek meg is lett az eredménye: intenzív osztály 6 napig, biztos ami biztos alapon antibiotikum kúrával, amirõl aztán persze kiderült, hogy felesleges volt, mert semmilyen fertõzés nem történt.
Természetesen hibáztatom magamat, hogy miért nem léptem fel egy kicsit erélyesebben (mindig elhittem: hogy "anyuka az ilyen nagy súlyú babáknál nem gond, ha nem tud enni egy pár napig"), amikor láttam, hogy nem tudok kicsikarni magamból semennyi tejet napokig!!! És sajnos Levinek sem sikerült... Kép.
Azóta jobb a helyzet, de azóta sem vagyok egy "tejcsárda" :o

De a kezdeti nehézségek ellenére remélem, hogy, rendben van nálatok is minden, és hidd el az a 20 gr anyatej is nagyon sokat számít Kép! Szóval kívánok nektek jó egészséget és meghitt baba-mama kapcsolatot, hiszen ez a lényeg!

Üdv, Virág
virga
 
 


Megint sziasztok!

Mami!
Én is császáros voltam, aznap amikor Levi született kétszer 5 percre láthattam, akkor sem tudtam mellre tenni Kép. Elõször mellém sem akarták rakni, de megvártam amig kimegy az aki nem engedte és megkértem mást, aki végül odaadta a fiamat, akit még meg sem érintettem addig !!!
Én másnap reggel, azaz 24 óra múlva tudtam elõször mellre tenni és mivel zsúfolt volt az osztály nem volt túl sok segítségem.

Lehet, hogy Mercinek is hasonló tapasztalatai vannak? Kíváncsi lennék Kép!

Most már tényleg eldugulok!
Üdv, Virág és a ma 25 hetes Levente
virga
 
 


Virág!
POnt erre gondoltam, amikor Mercitõl kérdeztem, hogy mikor sikerült elõször szoptatnia. Hát nem csoda, hogy nem volt elég tejed a kisfiadnak! Egy újszülöttet kb. 2 óránként kéne helyesen mellre rakni ahhoz, hogy eleget tudjon szopizni és ez igaz a császárral születettekre is! Olyan rossz, hogy egy elvileg bababarát kórházban nem gondoskodnak arról, hogy a császárral szült anyukák is már az elsõ percektõl kezdve gyakran tudjanak szoptatni és hogy segítsék õket a helyes mellretevésben. Én megmondom õszintén, hogy úgy látom, hogy már a MÁV is csak elvben bababarát az utóbbi idõben. Mikor is kapták ezt az elismerõ címet? Hány éve? Azóta gondolom nem vizsgálta felül senki, hogy mi is megy ott! Kép Kép Kép
Mami
Mami
 


Sziasztok!

Én tavaly júliusban szültem a fiamat császárral a MÁV-ban. Még aznap behozták nekem, és mellém rakták. És én úgy döntöttem, ha már itt van, meg is szoptatom, pedig akkor még nem szabadott volna mozognom. Kb. 48 órás volt Marci, mikor megindult a tejem. Igaz nem segített senki, így egyedül próbálkoztam.
Aki császárral szül: ne hagyjátok magatokat! Kérjétek a babát, ha nem hoznák maguktól!

Jó pocakosodást.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!

Mami!

Én egy erõszakos kismama voltam, mellesleg orvos kolléga, szóval nem engedtem magam lepattintani. A mûtét után kb. két órával kikértem Nanát az õrzõs szobában, mert mivel nem kértem a Nubaint (kábító fájdalomcsillapító), elég erõsnek éreztem magam ahhoz, hogy elkezdjük az ismerkedést.
Csak másnap reggel mondták, hogy mellre kéne rakni, mellémrakták az ágyban, és közölték, hogy így kell szoptatni, majd eltûnt a csaj. Én meg nem bírtam megmozdulni, tehát oldalra fordulni sem, hogy beleszuszakoljam a cicit a szájába. Egy órányi vergõdés után felülve az ölembe vettem, és cicire raktam, ami nagyon jól is ment, csak éppen nem éreztem semmit. Mármint, hogy jönne tej. Aztán méregettük is, kiderült, hogy 30-40 perc alatt egyetlen gramm sem jött. A többit már tudjátok...

Virga!
A tejmennyiség a 4. napon már 20 gramm körül volt, de mivel nem volt elég, tápot is kapott a baba. És szép lassan elfelejtette, hogyan is kell cicizni. Én meg addig nem engedtem el a csecsemõst, amíg nem szopott újra a gyerek. Õ szerencsére másfél óra után hajlandónak mutatkozott. Csak a mennyiség nem nõtt meg túlzottan. Mindegy, a lényeg, hogy az immunglobulinokat ennyivel is megkapja, remélem ezek a 20-60(!) grammok még jönnek egy ideig!

Sziasztok: Merci
mercedes30
 


Merci!
Látod, pontosan az történt veletek is, amit írtam. És ez olyan elkeserítõ. Ki tudja, ha lett volna segítséged már az elsõ pillanattól kezdve és nem csak másnap tudtad volna megszoptatni elõször Nandát, akkor talán neked is normálisan beindulhatott volna a tejed, mint pl. Djeszternek.
Viszont olyan szuper, hogy már 60 grammot is tud szopizni!!! Kép Akkor ez azt jelenti, hogy igenis van rá esélyetek, hogy növelni tudd a mennyiséget és szép lassan lecsökkentsd a hozzáadott tápszert!
Úgy tudom, hog van itt egy Szoptatás topic. Ott éppen képzés alatt álló szoptatási tanácsadók vannak, ha jól tudom.
Vagy pl. a Liga vagy egy nemzetközi szoptatási szaktanácsadó tudna segíteni. Úgy tudom, hogy már kettõ is van ilyen, valamilyen IBCLC és láttam a Kismamában is hirdetni õket. Szerintem másfél hónaposan még mindenre képesek vagytok segítséggel, és türelemmel.


Mami
mami
 


Köszi Mami a biztatást!
Én sem gondoltam, hogy feladnám! Már felvettem a kapcsolatot a szoptatási ambulanciával az Istvánban, õk biztatnak, hogy ha így csinálom, ahogy mondtam, akkor meglesz az eredménye. Tegnap már a fejés is eredményes volt: szopizás után 20 gramm még kijött! Csak sajnos megint azt veszem észre, hogy úgy szopik, mintha az üvegbõl enne. Azaz nem szív elég erõsen. Ettõl meg mindig kétségbeesek. De elhatároztam, ha mást nem, akkor lefejve adom neki a tejet, szopizni meg csak a testkontaktus miatt mellre rakom, és szív, ameddig akar.
Meglátjuk! Az unokatesóméknál is 2 hónaposan indult el, és most 8 hónaposan még szopizik a baba!

Merci
mercedes30
 


Kedves Tégen!

Kérdezted, melyik szülésznõt érdemes választani a MÁV kórházban. Én Fazekasnénál szültem, gyakorlatilag õ vezette le egymaga az egész szülést (olyan gyorsan történt, hogy még az ügyeletes orvos is csak késve ért oda), nagyon kedves volt, határozott, és õ gyõzte meg az orvost és engem is, hogy nem lesz szükség gátmetszésre, és valóban nem is lett, egyetlen repedés nélkül született meg a fiam. Nagyon tudom õt ajánlani, de úgy hallottam, hogy szinte minden szülésznõ jó a MÁV-ban.

Sok sikert!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!

Djeszter!
Hát, õszintén irigyellek, de tényleg Kép!
Annyira különbözõ dolgokat hallok, néha olyan, mintha nem is ugyanarról a kórházról beszélnénk Kép, sajnos.
Én azzal magyarázom a történteket, hogy karácsony elõtt voltunk, gondolom sokan szabadságon voltak és az osztály is tele volt, mert szerintem sok orvos még az ünnepek elõtt túl akart lenni a mindenórás kismamákon. Azt már megbeszéltük a férjemmel, hogy a következõ babánál a márciust kihagyjuk, nehogy megint belefussunk a karácsonyi õrületbe Kép.
Úgy gondolom, hogy az viszont fontos különbség, hogy Neked Marci születésekor már volt egy kisfiad, tehát már volt némi tapasztalatod arról, hogyan is kellene mellre rakni a kicsit, tehát tudtál önállóan is próbálkozni. Nekem viszont Levi az elsõ babám és nem volt túl sok tapasztalatom, azt sem tudtam, hogyan fogjam meg, hogy szoptatni tudjam, hogyan adjam a mellem a szájába.

Mami!
Ezen a bababarát kórház elnevezésen már én is gondolkoztam: tulajdonképpen azt jelenti, hogy a babák az anyukával vannak és kész? Végig úgy éreztem, hogy a császár miatt hátránnyal indultunk neki a szoptatásnak, ami nem túl bababarát...

Merci!
Gratulálok nektek, ha ilyen ügyesek vagytok, akkor tényleg fog szaporodni a tej. Ha benézel a Szoptatás topicba szerintem szívesen átküldik a tejszaporító praktikákat is e-mailben, hátha az is segítene. Ajánlották már az "ágyas" szaporítást? Pár napra beköltözöl az ágyba, csak a kicsire figyelsz, alszol, olvasol, tévézel, pihensz és szoptatsz. Persze ehhez kell egy megfelelõ partner, aki kiszolgál eközben Kép. Állítólag ez sokat segít.

Én itt osztogatom a tanácsokat, közben meg lehet,hogy tele van a púpod velük...

Üdv, Virág
virga
 
 


Nekem is végig kevés volt a tejem, bár mindig volt valamennyi 13 hónapon keresztül, de már a második héttõl kiskanállal adagoltam a babunak a pótlást (BEBA). Fejtem-fejegettem, ami kész kínkeserv volt. Remélem, most bõvebben el leszek látva tejcsivel.

Én HASZNÁLTAN!!! vettem kiságyat meg babakocsit, de szuper szépeket és nagyon jó állapotban. Sima 60x120 Drewex natur fenyõ kiságy: 6000,-Ft, nagykerekû, jó rugózású, mózeskosaras, meg sporttá alakítható babakocsi napfénytetõvel, napernyõvel, stb. 17.000,-Ft. Meg vettem babahordozót 8000,-Ft. Ciki-nemciki ez van, nekem nem volt most pénzem ezeket újonnan megvenni ötször-hatszor ilyen drágán. Kép vagy Kép?
Kisruhákat azért vettem újakat, de sokat kaptam is már rokonoktól, ismerõsöktõl. Ma kezdjük el kipakolni a szobát, mert holnap festés. Kép

Puszi:

Saci
charlottee
 
 


Sziasztok!!!

Eddig nem mertem szólalni, nehogy összekeverjenek minket !!!
Kata!!
Jössz a Bolgárkerékbe ma??? Tudsz vmit a mai elõadásról???
Én megyek 3ra, mert a kazit vissza kell vinnem ... te mikor végzel a melóban??

Angi Te is jössz, ugye????

Puszi..

Szilvi
susie
 
 


Susie!

Persze, hogy megyek. Elvileg négyre, de ha gondolod, mehetek hamarabb is! Unatkoznál? Egyedül mész? Mehetek és dumcsizunk!
Angi is jön!

Saci!
Köszi a segítséget! Kérdezhetek még mint tapasztalt anyukától? Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted szükséges a mózeskosár a babakocsihoz? Vagy elég a hordozó, ha kocsival akarunk valahová menni?
Köszi: Kata

Kép
Kép
Kép
kata55
 
 


Angi, Kata!!!

Jöttök ma a tréningre???? Meddig dolgoztok ma???? Vigyázzatok magatokra péntek 13 van :-))

Puszi

Szilvi
susie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?