Új privát üzeneted érkezett!

Fúúú Konkri, akkor te nagyon jó árban vetted!! Mostanában is ennyi lehet?? Milyen méret??

Hollandia:
az Anyák Lapja legutóbbi számában volt egy cikk egy magyar nő Hollandiában él kinn, ott is szült, leírta, hogy ott hogyan működik a rendszer. Nagyon érdekes, és praktikus,érdemes elolvasni. Most hosszú lenne az egészet leírnom, lényeg, hogy ott nálunk minden 3. nő otthon szül, csak azoknak kell kórházban szülniük, akik túlhordják a babát vagy komplikáció volt a terhességük alatt. A védőnő náluk egyenlő a szülésznővel és van még egy ember (nő), aki szintén résztvesz segítőként a szülésnél, a szülésznő keze alá dolgozva, és aki a szülést követően min. 3-4 hétig a kismamához jár kisegíteni: fürdetés, pelenkázás, megfőz, kimos, kivasal, ha esetleg van nagyobb gyerek akkor azt is ellátja. Szóval olyanokat csinál, amiket általában nálunk a nagymamák tesznek az első hetekben:))) Jó, mi??

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Sagi, itt a Mini Manóban tuti ennyi még mindig. Azt nem tom milyen méret... Giraffe márkájú...

Holland szülés: hát azt tudtam, hogy otthon szülnek jórészt... Én médiától függetlenül valahogy viszolyogtam ettől... Már a Geréb előtti eset óta is. Én nem érzek viszásságot a kórházzal szemben. Lehet h szerencsém van, mert nem történt velem olyan eset, ami úgy befolyásolt volna, hogy gyűlöljem a kórházakat... De a családomban se tapasztaltam semmi negatívumot. A dokik más tészta, persze ott van aki szimpi, van aki nem, de ez van, emberek vagyunk, más temperamentummal... Hát a Hollandok másként élnek mint mi... hmmm... más szokások... persze az otthoni szüléshez hozzátartozik az is, hogy nálunk nincsen ilyen hosszú gyed, gyes, mint itt... ott megy a párhónapos baba a bölibe... már csak azt nem értem, hogy az a kisbaba aki nappal elvan a bölibe, éjjel a dolgozó anyukája látja el... hmmm...
Más minden ország, mindenhol a hozzáállás, másak a vizsgálatok, az ellátási rendszer... talán azért, mert ebben élek, de én felfogtam, elfogadtam a mienkét, és összevetve a hálapénzt, a gyed, gyes összegét, idejét, vizsgálatokat, rendszert... Én boldog vagyok úgy érzem felhőtlenül és ez jó!

Na pont ma panaszkodtam Marcira, hogy az uh óta milyen kis izé lett - nem hiperaktív, hanem hiper lusta :)- erre most megörvendezteti anyut egy kis taposással... :) nem tudom pontosan mit csinálhat, de néha úgy van előttem a képe, mint aki gonosz kis tekintettel a méhszájam kaparássza... na ezt nagyon utálom... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


weben rendelhető szopipárnák:
2890.- ajándékutántöltővel...
Enyém ilyen és jó! :)

http://www.babaruhazat.hu/termekek.php?kat=27

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

Azért azt tegyük hozzá a Hollandoknál nem biztos, hogy bölcsibe adják a kicsi babát, hiszen az apukák valószínűleg keresnnek annyit, hogy nem gond, ha a mami otthon van fizu nélkül. És ha dolgoznak is, csak 4, esetleg 6 órát. Nem 8-10-12, mint nálunk sokan. Tényleg egyedülálló dolog nálunk ez a 3 év gyes, de egyedülállóan kevés is sajnos.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


[quote="konkri"]w írta:konkrieben rendelhető szopipárnák:
2890.- ajándékutántöltővel...
Enyém ilyen és jó! :)

http://www.babaruhazat.hu/termekek.php?kat=27


Konkri ez jól hangzik, lehet, hogy én is rendelek egyet, bár eddig nem állt szándékomban. Mennyi idő alatt ér ide, ha megrendelem?

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Konkri

Köszi,én rendeltem is most egyet!Nálunk "csak" 7000 Ft környékén vannak!Kész rablás!

Csibe
10 munkanapon belül megkapod!Legalábbis a leírásban ez van :)

mazsolasyl
 
 


[quote="mazsolasyl"]C írta:mazsolasylsibe
10 munkanapon belül megkapod!Legalábbis a leírásban ez van :)


Ja köszi, azt nem is néztem meg, csak meglestem a párnát, meg az árát. Na alszom rá egyet.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Szerintem én is rendelek, jó árban van, én sem láttam még sehol 7e Ft alatt!!
Meg vannak akciós body-k is 640-ért. Az sem rossz....

KépKép
Kép
sagi1
 
 


[quote="sagi1"]S írta:sagi1zerintem én is rendelek, jó árban van, én sem láttam még sehol 7e Ft alatt!!
Meg vannak akciós body-k is 640-ért. Az sem rossz....


Igen végignéztem én is, jó cuccok vannak, és jó árban.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Mi majd ágyneművel együtt rendelünk szopipárnát. Ha minden igaz jövő 7en megejtjük ha a párom is ráér és kiválasztjuk a mintát. :lol: De megnéztem ezt az oldalt, sztem jó. És jó árban van a szopipárna is. Csak jó lenne tudni a méretét.

Na ma rávettem magam és bevettem egy No-spat. De nem fortet csak a simát. Viszont most már csak Forte van itthon. asszem el fogom törni és két felet veszek be egy nap. Az olyan mintha két normált szednék. Remélem elég lesz, mert a dokim 3x1 fortet mondott. De annyit nem akarok szedni.

Ja igen: ismeri valaki a Béres magnézium-B6 ot? Mert abból naponta egyet kell szedni, 50 db van benne és olcsóbb vagy kb annyi mint a magne b6. Azért nem mindegy hogy majdnem két hónapig vagy csak 3 hétig elég ugyanannyi pénzért.

Kép
móni86
 
 


Én ma vettem magne B6-ot, 50 db-os, és 1200 Ft volt. Szerintem nem olyan vészes, többre számítottam.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Halihó...
Én is olvastam a cikket, be is szkenneltem, mert a Nővérkém három éve ott él és szerettem volna neki is megmutatni... Egyébként már ő is mesélte, hogy a holland nők körében tényleg teljesen természetes, hogy ha normális, egészséges babavárásról van szó, csak szülés előtt pár héttel mennek haza pihenni... Vagy hogy a pici 6 hónapos korától már fokozatosan mennek vissza dolgozni. Más mentalitás...más ország, sokkal jobb életkörülmények.. és mondjuk ott más a bölcsödei rendszer is...... A korai időszak alatt már elkezdenek heti 2-3 napot dolgozni.. Még akkor is, ha a párjuk jól keres...Teljesen más a rendszer, és ebbe tényleg bele kell születni, mert így kívülállónak "furcsa" lehet... Mindenesetre ez nem okoz sem nevelésbeli gondot....sem pedig erkölcsi problémát, kétséget... Más ország... Semmi értelme összehasonlítani mondjuk Magyarországgal. Messze járunk még tőlük... Sajnos.

Mindenkinek sok egészséget kívánok..és maradok hűséges olvasótok... Drukkolok mindenkinek az utolsó trimszterhez...:)))
Vendég
 


Lehet, hogy már volt téma, de kinek lesz apás szülése?
Azért veszem elő ilyen nagyképűen, mert apa eddig azt mondta, nem akar bejönni, és itt le is zártuk a témát. Ma megint megemlítettem neki, és azt mondta, ha szeretném, persze, hogy bejön. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok!

Huhhh, jó sokáig tartott visszaolvasni :)

Konkri: Nálam is 60ezer a szülés, nekem is azt mondták ismerősök, hogy nem sok. Persze ez relatív. De én ugyanúgy vagyok vele, mint te, pláne, hogy ugye én kifogtam egy elég kellemetlen embert az elején, úgyhogy nekem már az is elég volt, hogy ez az orvos tök jófej volt, nem is érdekelt, hogy van hálapénz. De tény, hogy egyetértek mindenkivel, aki azt mondja, hogy ez elég elszomorító, mert mire is fizetem a TB-t????
A cukorvizsgálat nálad akkor ugyanaz lesz, mint nálam volt. Leveszik éhgyomorra a vért, aztán annak megnézik mi az eredménye (nehogy már az is nagyon magas legyen..) ez kb. fél óra volt, aztán visszahívtak, hogy na akkor adjam oda a 75g cukorkát (pfujjj) és majd ők megcsinálják ( gondolom féltek, nehogy átverjem őket :D ) és előttük kellett meginnom 5 perc alatt, persze kikanalzva az alját is és onnan számolod az egy órát, nekem is levették akkor is, majd még egy óra és akkor is. Te szólsz nekik, hogy letelt az iső. Ja, és engem nem engedtek sehova, csak ülhettem, mondván, nehogy elégessek valamit, mert akkor fals az eredmény.

Lafi: jogos, amit a cukorról írsz, mert nekem ugye ez a cukros trutyi volt és a 2 órás eredményem 6,3 lett és még ez sem tetszik a dokimnak....és nálunk a 7 már nem jó eredménynek számít.....

Móni: én is a Béres Magnézium-B6ot szedem, azt mondta a dokim, mondvaán, hogy abban több a magnézium, mint a magne b6-ban

Csibe: háááát azaz igazság, hogy nálunk több, mint valószínű nem apás szülés lesz. Mondjuk én mondtam hamarabb, hogy nem szeretném, aztán a férjem is azt mondta, hogy azt hiszi ő sem. De ehhez hozzátartozik, hogy tuti biztos ő rosszul lenne, vagy elájulna.... és nem elsősorban azért, amit esetleg láthatna, mert ugye állhat ő a fejemnél is, hanem attól, hogy én szenvedek és nekem fáj.

KépKép
lorcsi
 
 


Csibe! Mi apás szülést tervezünk, ahogy Ágostonnál is. Csak nála végül császár lett, de az I-es Nőin bent lehet akkor is az apa, ami nagyon megnyugtató volt, mert egyáltalán nem készültünk császárra, és egy kicsit megijedtem, amikor benyomták az érzéstelenítőt. Remélem most "rendes" szülés lesz. A férjem most is úgy tervezi, h csak a fejemnél foglal helyet, és szó nem lehet semmi elvágásról, kibújás-megtekintésről. :D A fotózást pedig én tiltottam le, max Mikit lehet fotózni, a kiszenvedett anyját nem! :D
Hollandiában azt hiszem nem is a körülmények annyival jobbak, vagy mások, mint itt, hanem az emberek. Én úgy gondolom -persze lehet, h nincs igazam -, h itthon a legtöbb nő akkor sem szívesen menne vissza 6 hónap után dolgozni, ha lenne részmunkaidő. Főleg, mert hozzászoktunk a 3 év gyeshez, és azt tartjuk természetesnek és normálisnak, h addig a gyerekre koncentrálunk 100%-ban.
A magnéziumot én a gyógyszerésztől kérdeztem, mármint, h mibe mennyi van: a Magne B6-ban volt 48 mg Mg/tabletta, a Pharmavit pezsgőtablettájában pedig 420 mg/ tabletta. Utóbbiból 1-et javallott bevenni naponta. Anyagilag biztos jobban megéri.
Jó éjt mindenkinek: Viki
Vendég
 


Jó reggelt.Remélem szép napsütéses napunk lesz.:)

Tegnap KO voltam... :evil: Olyan "megvernékvalakit" hangulatom volt...De ez nálatok nem is furcs,sokan vagyunk így ezzel. :lol:
Elmentem az eredményemért...Éh:4,1 2ó:6,4 Szuper.:) De a fehérvérsejtem elég magas lett. :cry: Ez nem valami jó hír,fertőzésre,gyulladásra utal.Kár,hogy nem néztek süllyedést...

Ezt a holland cikket én is olvastam.Hááát...én biztonságban érzem magam a kh-ban,semmiképp nem szülnék otthon.A kh-ban is lehet teljesen hangulatos körülmények közt szülni,párunk,ismerősünk és szakavatott kezek közt!Na de ez az én véleményem. :)

Szopipárna,tényleg jó ez a párna Konkri.Bár nekem valami natúrabb,halványabb szín jobban bejön,de ez is szupi.Én majd kedden AUsztriában veszek.

Most elugrok boltba,meg szüreti felvonulásra megyünk délután,vmi sütit kéne csinálnom.
Puszó mindenkinek

Lego(Viki-már hárman vagyunk).
Vendég
 


Hello Lányok!
Na, bekövetkezett amitől féltem.....megfáztam..még nem taknyolok, de fáj a torkom :( Éjjel izzadtam,mint egy ló, lázas talán nem voltam. Baromira bosszant,hogy mindig hétvégére jön ki rajtam,hogy senkit nem lehet felhívni..
Egyelőre megemelem a C vitamint,és ittam ma egy kamilla teát..Lányok! Valakinek egyéb ötlet????
Vendég
 


blogyinka!

egy nagyon jó tipp: meleg tejbe rengeteg méz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és a rengeteg rengeteg legyen, megálljon benne a kanál! :)
Vendég
 


Baba, akkor inkább mézbe tej nem?! :wink: :lol:
Amúgy én is csak ezeket tudom ajánlani sok sok c-vitamin + tea + méz. És JOBBULÁST!!!!

Csajok, normális az, hogy csomószor azt érzem, hogy "fennakad" a bordám? Érzem, hogy jobb oldalon (ahol a baba van) nyomja a bordáimat. Nahát ezt most nem tudom értelmesebben elmagyarázni... Szóval vagy én nyomom Őt a bordáimmal, vagy Ő engem a lábával...

Kép
Kép
sleepin
 
 


Nálunk apás szülés lesz. Férjem ötlete volt. Én először nem akartam, de most már megnyugtat hogy ő is ott lesz velünk. Mást addíg úgysem engedek be míg ki nem aludtam magam. :P

Blongyi. Én már 4 napja szenvedek. Alig kapok levegőt és fájdogál a mandulám. Lázam még nem volt, de nekem az egyébként is nagyon ritkán van. Én sok citromos (igazi citrom nem citromlé) mézes teát iszom. Én utálom a mézet szóval nekem két kiskanál épp elég egy csészébe. :roll: A védőnöm azt mondta jó sok c vitamin, de nem tabletta hanem citrom meg egyebek. És ha lázas lennék doki.

Kép
móni86
 
 


[b]Csajok az Anyák lapjában olvastam megfázásra, kifejezetten kismamáknak[/b[b]]:[/b]


Egy ujjnyi frissen reszelt gyömbér, ré egy fél citrom leve, és méz. Forró vízzel leönteni, 5-10 pecig állni hagyni, leszűrni, kis kortyokban meginni. Naponta akár 5-6 alkalommal is ajánlott, de mindíg frissen kell elkészíteni. Még nem próbáltam, de jól hangzik, és állítólag immunrendszererősítő.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Kösz csibe. Én is olvstam. gondoltam is rá, hogy meg kéne csinálni, de tök drága a friss gyömbér. :shock:
azért ha hétfőn sem leszek jobban, megcsinálom.
különben hogy vagy? Keményedés? görcsök? Pihensz ugye?

Kép
móni86
 
 


Próbálok pihenni, legalább ilyenkor, ha a férjem itthon van. Meg elkezdtem a magneB6-ot. De ma pl. futnom kellett a buszra, és akkor megfájdult a hasam.
Mennyi a gyömbér, mert én még nem láttam amúgy sehol?

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Hahó!

Szopipárna: én nem vettem , nem tudom milyen. Most sem tervezem. Barátnőm vett, neki nem jött be valahogy sehogy sem.

Apás szülés: Botos az volt, akkor jó volt. Most sztem nem az lesz, már nem olyan a kapcsolat közöttünk. Amúgy ő nézte amikor kijött, tetszett neki, szóval nem undorodott v. ilyesmi. Meg tartotta az oxigént az orrom előtt meg amig én éledeztem, fogta a bébit, azért az jó volt. Meg a telefonnal felvette a hangját meg csinált róla képeket.

Amúgy totál kivagyok, úgy érzem 5 hét tanulás után SEMMIT nem tudok. Megőrülök!

Kép
Kép
normajeane
 
 


Jobbulást csajok! REmélem csak nátha és nem vírus!

Kép
Kép
normajeane
 
 


Sziasztok!!
Huu de regen voltam itt.Vegre lessz otthon is internetunk ha minden igaz jovo honapra.
Hat Lafi sajna nemtudom,azt sem ertem mi az hogy mom-be.En csak enyit tudtam kiolvasni a kiskonyvembol nagy nehezen.A doki mindenre csak anyit mond ez rendben,de hogy mi,azt nem magyarazza el.
Kedden megyek cukor orvoshoz,izgulok.
Hat csajok en 6honap alatt szedtem eddig fel 2kg-ot,most meg 3het alatt.Jol be indultam.A hasim is kicsi volt,most meg mindenki megvan lepodve mikor nyot ekkorat-
Na puszi mindenkit,majd visszaolvasok.

Kép

Kép
marcsitita
 
 


Jó reggelt Lányok! :)

Nálunk bizti apás szülés lesz! :lol:
Emőkével is az volt,bár először párom nem akart bejönni!Azt mondta,Ő nem bírná ki,hogy végignézze a fájdalmamat.Erre én elkezdtem öltözködni,hogy oké,akkor én egyedül nem bírom végigcsinálni.! :) Aztán a doki a kezébe nyomta a műtősruhát,hogy gyerünk Miki,öltözz Te is!Nagyon aranyos volt,törölgette a homlokom,meg beszélt hozzám,a köldökzsinórt is Ő vágta el!Azt mondta hatalmas élmény volt,sosem fogja elfelejteni!
Most inkább azon aggódik,hogy pont nem lesz itthon,mikor születik a bébi,és nem lehet ott!

Na,eddig azt hittem megúsztam a lábgörcsölést,de az éjszaka 2x is begörcsölt a vádlim,azt hittem elájulok a fájdalomtól!

Szép napot mindenkinek! :lol:

mazsolasyl
 
 


Halihó!

Hát Csajok,nyithatnánk egy új topikot: 2008.januári babaák megfázott anyukái címen. :roll: :roll: :cry: Engem is ledöntött (még "csak" fejfájás,nátha,gyengeség),de ezek elég rendesen.Írtam a napokban,hogy Dorka is beteg lesz...na nem lett,szerencsére...lekoppkopp. Én viszont kidőltem,most nyomatom a mézet ezerrel,most épp kiskanállal eszem,meg mellé a tea.Remélem ennyi elég lesz.Van itthon Sinupret csepp,lehet el kéne kezdenem,mielőtt drasztikussá válik.

LAfi-Vörösbegy,tudtatok talizni???

99 nap.:) Hú,ez már jól hangzik. (93 nap 1 trimeszter :lol: )

Nálunk is apás szülés lesz,nekem fontos,hogy ottlegyen,nem bírom az egyedüllétet.Sokat segít,az is elég ha csak tudom,hogy bent van.Dorkánál elég muris volt,kint voltunk folyosón,sétálgattam amikor megérkezett a párom,engem hívtak be a szülőszobára és megkérdezték:apás szülés lesz???Én erre:Nanááá! NEm volt választása. :lol: :lol: :lol: :lol:
Igaz előtte már megbeszéltük,de nem vettem 100%ra,hogy bejön.

Jobbulást betegek.:) Pusszancs
Lego
Vendég
 


Hello Lányok!

Aszem mára jobban vagyok. Megemeltem a C vitamint, iszom a teát sok citrommal, sajna a mézről le vagyok tiltva, de csak egy kiskanállal tettem bele. :lol:
Ma mázsáltam magam, olyan 5,5 kiló van rajtam, ebből 2,5 az utóbbi 4-5 hétben jött rám. Szóval tényleg gáz ha elhagyjuk a félidőt. Pénteken a védőnő vígasztalt,hogy nem is akkora hasam nyugodjak meg. :D Viszont az adatai szerint 8 kilót híztam :evil: Persze, a régi mérlege 2 kilóval kevesebbet mért, a mostani meg 2,5 többet :twisted: Az új mérleg adatait visszamódosította, de a régit nem javította le. Mindegy, úgyis az a lényeg amit én mérek.... :roll:

Apás szülés: nálunk nem volt, és nem is lesz. Az én párom ki tud nyúlni egy csepp vértől is. :lol: Meg az is igaz,hogy ebben a témában én maradi vagyok, úgy gondolom,hogy ezt nem kell, hogy lássa..
Vincénél a kitolásig bennt volt, aztán kiküldtem. A doki mondta is, hogy szegény apuka eddig itt volt, masszírozott..stb,most meg ki kell menni, de Zoli már ki is spurizott. :D

Na, jobbulást nekünk, betegeknek. A többiek meg ne kapják el!!!
Vendég
 


blogyi
te miért vagy letíltva a mézről? mert én még ekkora butaságot nem hallottam! fogyókurások és diétások is fogyaszthatják nyugodtan! méhészetből írtam a szakdogám!:) ki mondta, hogy nem eheted és miért?
Vendég
 


Hello Baba!
A házidoki mondta a cukrom miatt. Én is furcsállottam, de úgy látszik ez az újabb szemlélet a dokiknál. A párom nagymamája is el van tiltva...
Vendég
 


Sziasztok,

nem tudtunk talizni Vörösbeggyel, de majd 2 hét múlva talán....
csomó cuccot vettünk Kecsón!!!!!!!!!44Na majd kaptok képet, ha kész szoba, még itthon vagyunk, de lassan indulunk haza.
Tök érdekes, itthon vagyunk de indulink haza...szóval Kecskemtéten vagyunk még, de indulunk nemsokára Pestre, anyuval is, és holnaptól szabi van 6 napig és babaszoba-kászítés meg pénzköltés!!!!Na ez utóbbit bánom, minden drága, de gyönyörű cuccokat vettük.Auchanebn vettünk csomó rugit 800 pézért, tökre megérte.

Megfázottaknak gyógyulást!!!!!!!!

Blongyi, egyél mézet, nem tilos!!!!!!!!!!4Hülye a dokid, bocs....nekem sem tilos, pedig elméletben én cukrosabb vagyok nálad....
Hm, most zabbantottam sütiket, anyós-pajti csinált és mily finomak.

Ráadásul és mézet rakok cukor helyett a sütibe, minden reggel mézes tea...szóval igyad pontosabban egyed a mézed!!!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Na asszem mára kicsit jobban vagyok. Legalábbis nem fenyeget a megfulladás veszélye. De ettől a hülye széltől fáj a fejem. A lányom úgy döntött tegnap hogy nem igazán akar velem kommunikálni. Néha megrugdos...vagyis inkább csak bökdös, de ennyi. Ilyenkor a frászt hozza rám. Ma pl még alig éreztem. :(

Csibe azért csak pihizz amennyit tudsz. Igaz nekem meg a derekam fáj a fekvéstől. Bár mostanában egy kicsit a hasam is érzem.

Kép
móni86
 
 


Na, jó akkor marad a méz!!! :D
Ti mennyit jártok éjszaka pisilni? Én nagyon sokat. Mostanában meg fáj a hasam alja, meg talán a gát is. Szerintem ez az amiről Vörösbegy is írt :? Őrületes,hogy mennyire más ez a terhességem,mint a Vinivel.
Ma a sétához felvettem a pocaktartó bugyimat (is), mintha jobb lett volna. Érdekes,mert azt vártam volna, hogy alulról jobban tart, de inkább oldalt éreztem jobban. Minden esetre jobban bírtam.
Találtunk egy gyönyörű kiskutyát, vagyis inkább ő talált meg minket. Kijött az iskola udvarról, persze nem tudtuk jobb belátásra bírni,hogy menjen vissza. Na, irány a suli bejárata, ott bennt focizni szoktak a pasik, Anyum bevitte, hátha valamelyiküké. De sajna nem az övék volt, viszont nem ellenkeztek, így ott hagytuk.
Remélem a gazdája rátalál, nemvtudom,hogy jelent-e valamit még kis nyakörve is volt.
Vendég
 


A pihizésről annyit, hogy reggel fél hét óta talpon vagyok, végignyaltama lakást, megfőztem, kivasaltam, még megy a mosógép. Tanultunk is Dancsival, úgyhogy most jó kemény a hasam, és fáj is. Megiszom a kávémat, és lefekszek, vagy veszek egy fürdőt. Apa megígérte, hogy leviszi a gyerekekekt a játszótérre délután. Mennék én is szívesen velük, de ma már ehhez nincs erőm.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Sziasztok

Csibe, azért próbálj meg pihenni! Ahogy olvasom nagyon rád férne.

Na, hát én nem megfáztam, hanem sajnos sikeresen felfáztam. Jól le is szúrtak :( Elég gáz is lett a véreredményem... Még a vizeletben is találtak fvs-t sajna, plusz magas a vérsüllyedésem : 50mm bár a védőnő azért megnyugtatott, hogy annyira nem gáz ne izguljak, magasabb lett a fehérvérsejtszám is a hemoglobin alacsony,vérszegény is vagyok... szóval összejöttt nagyon :(

KépKép
lorcsi
 
 


Elaltattam Csajom,most egy kicsit ráérek.Iszom a forró teát,de nem akar enyhülni ez a fránya nátha meg fejfájás.Remélem holnapra jobb lesz,ugyanis holnap megyünk Ausztriába...szinte egész nap úton leszünk,remélem nem lesz baj.

Lafi
Akkor holnaptól Nektek is pénzköltés. :D Nálunk detto,de én ezzel asszem be is fejezem,max novembr 12én még pesten benézek egy-két helyre,de az már tényleg csak fillérek...

Szeretnék egy szopis fotelt...olyan lábtartós,ringatós fajtát.Remélem Jézuska meghallgat. :lol: :lol:

Méz:szerintem is mehet,sőt kifejezetten ajánlott a cuki helyett.Ma anyóséktól be is szerzek egy nagy üveg akácmézet.Tegnap szüreti felvonuláson vettünk pár üveg (csak 1-2decis) mézet,de ezek csak ínyencségek...
Vendég
 


Csibe!!!
Neked akartam fontosat! Mikor mész dokihoz?Csak azért kérdem,mert ha sokat keményedik a pocid kinyílhat a méhszáj.Ilyenkor meg inkább zuhizz csak,ne fürödjél. :wink: Jobb megelőzni! :roll:
Vigyázz Magadra és tessék többet pihizni!
Vendég
 


Sziasztok !

az én dokim 4D-t a 30.hétre ajánlja, azt mondta akkora már szép kerek,babás az arca, én is minél későbbre terveztem, hogy az arcvonásait is láthassam. minél később, annál jobb kép lesz róla,de már alig bírom kivárni, okt.29-re kaptam időpontot, csak ne az anyámra hasonlítson!
Én 7,5 kg-nál tartok, de mintha csak 1-2 kg látszana, meg az óriási előreálló has, nagyon vicces. kicsit megvisel a súlyom, 57-ről indultam (182cm vagyok ) , most nem látom, hogy akkora vagyok mint egy bálna,vagy mi van ? Látom ti sokkal kevesebbet híztatok. a babánk meg a velejáró cucc mennyi lehet?
Tegnap vettem egy Esprit kismama farmert, baromi kényelmes,csak ajánlani tudom és végre rendes farmerfazonú kismama jeans, comban nem olyan bő, mint amiket eddig találtam és azt írták rá,hogy 36-os méret! :)
kabátot viszont sehol se találok, rövidet szeretnék, nem láttatok vmi jót?

Kép
boci1234
 
 


Lego nem a héten, hanem utána való héten megyek a hűvelykenet vizsgálatra, gondolom, ott majd nézik ezt is.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Csajok! nekem egyétek a mézet! kívánok mindenkinek nagyon nagyon sok egészséget! minél előbb gyógyuljanak meg a beteg kismamák!

csak egy kis infó a mézről!

1 kg mézben található tápanyag egyenértékű 50 db tojással, 25 db banánnal, 40 db naranccsal, 1,6 kg marhahússal.
A méz cukortartalmának több mint 80%-a azonnal felszívódik ezért nem terheli a hasnyálmirígyet.
11 féle vitamint (C, B, H, P), kb. 30-féle ásványi anyagot, 19 féle aminosavakat és enzimeket tartalmaz.
A méz egyik legismertebb hatása az izmok munkaképességének a segítése. A szív izomzatára is jótékony hatással van. Pozitív hatást képes elérni szívritmuszavarok, szívizomgyulladások, hipertónia, torokgyulladás, gége- és légcsőhurut gyógyításánál.
A méz rendszeres fogyasztása teljesítménynövekedést, az egész szervezet jó kondícióját, betegségekkel szembeni ellenállóságát eredményezi.
A méz legendás gyógyhatását tudományos bizonyítékokkal alátámasztani kívánó kutatók szerint a méz lelassítja a kórokozók fejlődését, még olyan baktériumtörzsek esetében is, amelyek ellenállóvá váltak egyes modern antibiotikumokkal szemben.
A méz hatására a sejtek jobban használják fel az oxigént.
A méz erõsíti az idegeket, az immunrendszert.
Méregteleníti, tisztítja a szervezetet, mert a máj sokkal könnyebben, jobban és gyorsabban dolgozza fel, mint a cukrot.
Jótékonyan hat a fiatal szervezetre a csontképzõ hatása miatt.
A mézet használhatjuk külsõleg is. Ugyanis ha a bõr sérüléseit mézzel kenjük be, az lakkszerû réteget képez rajta, fertõtleníti, kiöblíti a sebet. A mézzel kezelt seb háromszor olyan gyorsan tisztul, s a sérülés hegtelenül tûnik el. Méz hatására a sérült szövetekbõl gyorsan kitisztul a vizenyõ, és a méz serkenti a sejtképzõdést, megöli a baktériumokat.
Vendég
 


ja és még a vércukorszinttel kapcsolatban kiszedtem egy részt:


"Több tanulmány is bizonyítja, hogy a méz hatékony energiaforrás a szervezet
számára. Nemcsak a vércukrot tartja folyamatosan egy szinten, hanem az izmok
regenerálódását és .............."
Vendég
 


Baba, ez így van, nekem is azt mondták, hogy a méz tuttttttttti még a cukrosoknak is!!!!!!!!!!!!És még egészséges is.
Pisi:
én óránként járok, ez szörnyű, egy utat nem bírok már ki, a melóhely is másfél óra és már majd behalok....Kecskemétre lemenni is ugyanennyi és a pusztán kellett pisilni mert már majd meghaltam, úgy fájt a hólyagom.............
rengeteget pisilek..........
Vendég
 


Sziasztok!
Baba: nagyon köszi a mézinfo-t....szoktam olvasni a Patika magazint meg 1-2 természetgyogyós újságot, és sokat foglalkoznak a mézzel. Nem tudom,hogy az orvosok miért tiltják a jónépet? Főleg,hogy a hipertóniára is jó :roll:
Én jobban lettem, aztán ma hajnalban megint bedurrantak a manduláim. Tegnap nem ittam teát,na ezt bepótoltam. Ma megyek nőgyógyihoz :?
Éééés egy hős voltam, mert a fiúk annyi édességet zabáltak a hétvégén, de én nem ettem belőle!!! :D A nyálam az csorgott rendesen, nem tagadom. Viszont már jobban odafigyelek a kishapsira (Vini), de sajna a nagymamával gond van :twisted: Veszi neki a cukros üdítőket..stb. Most,hogy látja nekem gondom van a cukorral, belátja,hogy nem helyes...
Vendég
 


huhhh, ilyen göthös bandát :lol: mindegyikünk beteg..... ejnye

Blongyi tök ügyi vagy, én tutko ki nem bírtam volna, hogy ne egyek valami finomságot...

Lafi, én ugyanígy vagyok a pisilissel. Éjjel azért nem alszom, mert 1,5 óránként kelek fel pisilni, nappal meg elindulok valahova rá fél órára tutko pisilni kell... mondjuk gondolom nekem rásegít, hogy felfáztam :(

KépKép
lorcsi
 
 


Jelentem, én nem vagyok beteg :)
Pisi: mióta 8 után nem iszom azóta max 1x kelek éjjel
Napközben annyira nem zavar , bár figyelek arra, hogy ha megyünk el akkor előtte 1 órával már ne igyak. Persze mire hazaérünk addig állati szomjas vagyok és vedelek.

Megint nőtt a pocak, már 86 cm :shock: , kg-ban jó vagyok, +2,5! Ennek örülök. Sztem a tanulás miatt sem hízok, a szellemi tevékenység sok kalóriát éget. Majd csütörtöktől hízok, akkor van a vizsga és utána 3-4 hét pihi. Aztán remélem sikerült és akkor szóbelire készülök.

Kép
Kép
normajeane
 
 


nORMA: ahogyan olvasom, szerintem még "sokáig" nem fogsz hízni :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Megint csak belecsöppenek itt a dolgok közepébe,mert nem nagyon van időm mindent visszaolvasni sajnos.

Hízásban én is 7kilónál járok, de nem zavar,mert szerintem ez mind a hasamon, mellemen és belül van. A plusz vér, lepény stb....

Pisilés: minden hajnalban felébredek 1x és akkor már annyira kell, hogy fáj tőle a hasam. De szerencsére csak 1x kell kelni.

Lányok: nekem egy bazi nagy herpesz nőtt a számra. Sajnos minden évben kijön 1-2x,de most nagyon aggaszt. Szerintetek lehet vmi kihatása a babára?
Egy bába akivel beszéltem azt mondta, hogy ne aggódjak, ez csak a kimerültségtől jött elő,mert mindenkiben ott van a herpesz vírus és nem árthat,de én úgy aggódok.

bingii
 
 


Hali Lányok!
Voltam ma a nőgyógyimnál, hááát...a lényeg : a külső méhszáj nyitva , a belső meg tökéletesen zár :cry: Teljes pihenést írt elő. Hetente kell vinnem a védőnőnek a pisit fehérje lesés céljából. És várja az újabb cukorleletet.
Eléggé el vagyok kenődve. Most a 28.hétben vagyok azt mondta, no meg azt,hogy december közepétől várható a szülés. Persze Vinike is koraszülött volt.
Szóval ha nem jelentkezem ,akkor pihenek. Mindenki vigyázzon magára!!!
Vendég
 


Blongyika, akkor pihenj nagyon sokat és nagyon vigyázz magatokra!!!!!

KépKép
lorcsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?