Új privát üzeneted érkezett!

Röné!

TSH= Pajzsmirigy stimuláló hormon, ez irányítja a pajzsmirigy hormontermelését (sokszor oka a meddőségnek, illetve vetélésnek pajzsmirigy működés zavara)
TF4, TF3=tiroxin, tri-jód tironin= a pajzsmirigy által termelt hormonok,melyek a sejtek normális működéséhez, anyagcseréjéhez kellenek. (magzati sejteknek is!)
FSH=Follikulust stimuláló hormon, azaz tüszőérést serkentő hormon, mely a peteérésért felelős
Lh= sárgatestképződést serkentő hormon, mely az érett tüsző megrepedéséért (pete kiszabadul) és a visszamaradt tüsző sárgatestté alakulásáért felelős. (A sárgatest termeli a progeszteront, ami meg ugye a terhesség megtartásához kell a lepény kialakulásáig (12.hét)
Prolaktin: Tejtermelődésért és a mell mirigyesedéséért felel, nem terhes és nem szoptató nőkben a szintje lacsony kell legyen, mert ha magas, meggátolhatja a peteérést.

Asszem a többit tudod. :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Borzasztóan sajnálom, hogy megint ennyi mindenkivel baj történt!

Nagyon sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek!

Higgyétek el, sikerülni fog!

Akinek van babája, annak talán egy kicsit könnyebb.

Nekünk a 39.héten kellett megszülnünk halva a kisfiúnkat tavaly november 20-án. Pedig elsőre összejött! Aztán jan.2-án mentünk a 6 hetes kontrollra, ahol a doki azt mondta, hogy olyan szépen rendbe jöttem, mintha nem is szültem volna(pedig 3170gr,57cm volt). Aztán kérdezi, hogy mikor szeretnénk újra próbálkozni. Erre mi, hogy amint lehet. Közben szülés után 4.5 hétre megjött. Azt mondta, hogy várjuk meg a januári mensit és ha úgy gondoljuk, akkor hajrá, ne védekezzünk. Így is tettünk. Ráadásul akkor kerültem új munkahelyre és pont éjszakással kezdtem. De sebaj, azért nem hagytuk békén egymást.
Aztán február 19-én kellett volna megjönnie és nem jött. Mondtam apának, hogy vegyünk tesztet, mert nem akarok állandóan melóban a wc-re járni, a végén még kiszúrják, aztán ki is rúgnak.
Vettünk tesztet, és 23-án pozitívat teszteltünk. Épphogy beleért, ráadásul este fél7-kor volt és már ott is volt a két csík!

Na befejezem a rizsálást, a lényeg, hogy ilyet kívánok mindenkinek minél hamarabb! Vagyis ahogy lehet!

A babásoknak jó pocakosodást és problémamentes terhességet, a többieknek pedig kitartást és akinek lehet, azoknak pedig hajrá, mindent bele!

Holnap megyek nst-re, ha addig nem kell mennünk, aztán majd du megpróbálok még benézni.
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy megint többen lettünk.
Az újaknak erőt és kitartást kívánok. Gyertek ide sűrűn és a napok is gyorsabban telnek majd.
Nekem is sok erőt adttak ahhoz, hogy ne adjam fel!

A babásoknak szép terhességet és a többieknek pedig mielöbbi babásodát kívánok!

Puszi,
Adrienn
odri
 
 

 
 

Chrissy- ezután a szörnyű dolog után, ami veled történt, már csak jó dolog törénhet veled! Megfigyeltem a saját életemben, hogy a rossz dolgok után, mindig jók jönnek! Nagyon sok sikert, és erőt kívánok majd a szülésedhez! Kicsit (nagyon) irigykedem! :D

Tiszta szívből babásodást kívánok mindenkinek! Megérdemeljük, hogy az élet kárpótoljon minket egy gyönyörű, egészséges bömbölő csodával!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Annyira sajnalom hogy ilyen sokan vannak ebben a topikban akik elvesztettek a kisbabajukat. Egy csomoan nem ismertek engem vagy mar nem emlekeztem ram de en nyitottam ezt a topikot, annak idejen en is nagyon, nagyon szerencsetlennek ereztem magam mert elvesztettem a kisfiamat 16 hetes terhesen. De nezzetek most hol tartok, szuletett ket egeszseges, edes kisbabam, Nektek is sikerulni fog, kitartas Lanyok, nagyon, nagyon drukkolok Nektek!!! Ne adjatok fol!

Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Szia Tontica!

Gratulálok a két gyönyörű kisbabádhoz.
Remélem én is mihamarabb itt tarthatok. Habár egyenlőre megelégednek egy kisbabával is...
Én 22 hetesen veszítettem el a kislányomat, jó lenne ha az élet kárpótolna.
Sajnos még nincs kisbabám, ő lett volna az első!
Nagyon jó ötlet volt ez a topik, nekem rengeteg erőt adott!

Mégegyszer nagyon édik a babák.

Üdv,
Adrienn
odri
 
 


Sziasztok!

Néhányan talán még emlékeztek rám is...
tavaly okt. 21-én és tavalyelőtt okt. 8-án volt egy-egy sp. vetélésem, mindkettőt műszeresen fejezték be...

nagyon-nagyon elkeseredett voltam, már azt hittem többé nem lesz kisbabám :(

de most itt rugdalózik a hasamban egy pici kislány, már a 28. hétben járunk :) :) :)

ennyire boldog még egy várandósság alatt sem voltam, pedig ez már a negyedik ( ill. az elvesztettekkel együtt hatodik)

persze megnyugodni egészen csak akkor fogok, ha már a karomban tartom Őt...

ezt azért írtam le, hogy lelket öntsek az új topiklakókba, mindig van remény, számomra a mostani kis csoda az utolsó, mert elmúltam 40 éves...

fel a fejjel, nagyon drukkolok Mindenkinek!

a pocakosoknak boldog (és nyugodt ) babavárást, a reménykedőknek sok erőt kívánok!!

Tonticám!

Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek itt is, minden tiszteletem a Tiéd!!
gyönyörűek a Picurkáid :) :) :)

sok puszi és vigasztaló ölelés Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Tontica!
Gyönyörűek a babáid! :lol:
Vendég
 


Olgo!
A helyzet az,hogy mindíg 3 gyereket szerettem volna!De amikor Zalcsi pici volt és a kezemben tartottam,nem szerettem arra gondolni,hogy talán ez az utolsó alkalom,hogy babázhatok!(és most sem szeretek erre gondolni!)
Nem szeretek arra sem gondolni,hogy nem szülök esetleg többet!
És igen egyre biztosabb vagyok benne,hogy szeretnék!
DE :!:
Borzasztóan félek attól,hogy nehogy megint végig kelljen csinálni azt a 3 évet,amit Zalcsi előtt!Ha valaki garantálni tudná nekem,hogy semmi gond nem lesz,akkor gondolkodás nélkül belevágnék!(Az orvosom ugyanis azt mondta nekem a múltkor,anélkül,hogy bármit is mondtam volna neki,hogy ugye tudom,hogy mégegy császár belefér?Azt hiszem ismer engem! :roll: )

Amikor az emberrel egy csomó rossz dolog történik,akkor mindíg attól fél mikor jön a következő!Azt hiszem ezt Ti itt mind tudjátok mi ez az érzés! :(
Vendég
 


Sheila!
Már a 27. hét?
Ez jó!

Röné!
Az elején én sem nagyon bírtam a vérvételt!Ráadásul vénám sincs normális!De a végére már belejöttem! :roll:Szinta már bérletem volt a laborba,annyit jártam oda! :lol:

Zsibima!
Nem lehet most könnyű Neked! :(
Vendég
 


sziasztok csajok! én még új vagyok itt! sajnos csatlakoznom kell hozzátok! eddig a 2008 januárban szülünk topikba irogattam, kislányunk lett volna januárban, de a sors másképp intézte és 23 hetesen meg kellett szakítani a terhességet, mert rossz lett az amnio eredménye (14.-est triszóma), egy nagyon ritka betegség, súlyos fogyatékossággal jár, és valószínű,hogy már a méhemben meghalt volna 30 hét körül, vagy halva szülöm, vagy 1-2 órát él. és ha meghal a méhben, akkor még én is veszélybe kerülök, ezért nem is kérdeztek semmit, csak közölték, hogy azonnal meg kell szakítani a terhességet. csütörtökön fektettek be (aznap mikor az eredményt megkaptam), és 4 nap vajúdás után végülis műtéttel fejezték be a dolgot, mert a fájdalomtól meg a vérveszteségtől már alig éltem, meg a méhlepényem is el kezdett leválni. a műtétet már mélyaltatásban csinálták, már nem éreztem semmit. Hanna lett volna a neve, szegénykémet darabokban szedték ki belőlem, mert nem tágultam olyan szintre, ami a baba méretéhez kellett volna. rettentő lelki fájdalom ült ránk a férjemmel! első baba lett volna . egyébként 21 éves vagyok! és amniót rossz afp miatt kellett megcsinálni, down kór gyanu 1% volt.

szeretnék itt beszélgetni veletek! hátha így könyebb lesz!
Vendég
 


Baba!

Sajnálom nagyon ami Veletek történt!Szomorú,hogy így végződött! :cry:
És persze,gyere csak nyugodtan beszélgetni amikor csak akarsz!Ez egy jó hely!
Vendég
 


párommal úgy beszéltük meg, hogy nem adjuk fel, és amint lehet újra próbálkozunk, mert gyógyírt már csak az fog jelenteni, ha végre majd babázhatunk!
Vendég
 


nem tudom, hogy itt a legtöbben hogy tudtátok feldolgozni a dolgokat. valaki vett igénybe pszichológust? nekem olyan büntudatom van. :shock: úgy érzem magam mint aki részt vett egy gyilkosságban! a saját gyermekem öltük meg! :shock:
Vendég
 


sziasztok!

Kislibus, köszönöm a részletes felvilágosítást! Most már mindent tudok :wink:
Megvolt a dokilátogatás ma.... Érdekes pillanatot kaptunk el az UH-on.. A méhfal vastagsága 10 mm, a jobb oldalon egy 24 mm-es és több kisebb folliculus van.. Ha nem az 54. napon lennék, akkor ez jó jel lenne, de így.. Mindenesetre orvosi előírásra 36 órán belül el kell apát csábítanom :oops: :lol: :lol: Hátha lesz ebből valami.

Azt mondta a doki, hogy ez elvileg pont egy tüszőrepedés előtti állapot.. Hm. Nem szabadna, de én most annyira reménykedem, hogy ebből terhesség lesz. De ez még korai, nem szabadna, mert a csalódás utána olyan rossz..

Így most egyenlőre elmaradnak a laborok..
Hétfőn beszéljük meg, hogy hogyan tovább.
Ez a doki baromi jó fej. Végre már.

Baba8 nagyon sajnálom ami történt. Kitartást és jobbulást kívánok Neked!


Tontika! Nagyon édesek az ikerbabák!!!

Üdv:

Rönééé



Kép
röné
 
 


Baba!

Jaj!!!Azt nem szabad így felfognod!Hiszen mit tehettél volna?
Viszont azt gondolom,hogyha Te úgy érzed,hogy szükséged van ilyen fajta segítségre,akkor mindenképp menj el!Az nem szégyen!
Én egyébként 3 vetélés után kineziológushoz akartam menni!Úgyvolt,hogy megvárjuk amíg lezajlik a karácsony stb.,és utána bejelentkezek!De közben kiderült,hogy terhes vagyok Zalcsival!Ezért reménykedtem,hogy megmarad és nem mentem el!
De szerintem az csak segíthet ha elmész!Főleg ha ezt gondolod,hogy Te vagy az oka!
Vendég
 


Röné!
Hát nagyon remélem,hogy végre jó helyen vagy!!!!!!!
Vendég
 


Baba! :)

Nagyon szomorú a történeted,az ember amíg nem találkozik ilyen esettel,vagy amíg nem vele történik el se hiszi és elhesegeti a gondolotot.Igaz ,hogy az én babám csak 6 hetes volt amikor el kellett vetetni mert elkaptam egy vírust és 90%-ra beteg lett volna,szal kicsit átérzem a helyzeted.Persze egy 23 hetes babát még nehezebb lehet elveszíteni...
Nem is tudom igazán mit lehet erre írni...csak azt ,hogy nézz előre és tovább,mert nem szabad fealdni.És minden baj csak megerősít....tudom ezt nekem is nehéz volt elfogadni de nem lehet,nem szabad másként felfogni,mert akkor megőrül az ember.
És Alziza által javasolt kineziológus jó ötlet!!!
Sok erőt és kiratást!!! :wink: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Tontica!!!

Gratulálok az ikrekhez, tüneményesek! Sok boldogságot!!!

Sheila!!! Én emlékszem rád! Nagyon örülök, hogy sikerült! Kitartást!!! Mi lesz? És a neve?

Nekünk is hamar összejött, és nemsokára szülni megyünk!!!

Baba! Nagyon sajnálom ami veletek történt. Gyere ide sokszor, itt kiöntheted a lelked, mindenki meghallgat, hisz ez a topic ezért van. Szerintem se okold magad, de ha úgy érzed, hogy orvosra van szükséged, akkor menj el. Tényleg nem szégyen!
Én a férjemnek és ennek a topicnak köszönhetek mindent. Nagyon sokat segített!!!
Kitartást kívánok és mielőbbi babásodást!!!
Vendég
 


Tontica - gyönyörűek a babák!! Természetes úton "jöttek össze"?

Baba - ilyen fiatalon nagyon nehéz lehet ezt átélni neked! Bár azt hiszem minden korban nehéz ez. Remélem nem adod fel, gyászold meg a babát, aztán gyorsan keress valami elfoglaltságot, hogy teljenek a napok. Hétről-hétre picit könnyebb lesz. Remélem minél előbb a karjaidban tarthatsz majd egy egészséges babát!

Sheila - duplán örülök a boldogságodnak, mivel én is veled közel egyidős vagyok (36) és mindig a korom a "parám". Igaz az orvosom kinevet ezért, mivel nekem is van egy 14 éves gyerekem és őszerinte még nem vagyok öreg a szüléshez. Boldogságod reményt ad nekem is! :D

Tegnap este már azt hittem hogy végre elvetélek (milyen morbid hogy ezt kell várnom) és a mellem is megduzzadt, mintha menzeszt várnám, de utána semmi...

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt a 4D ultrahang.
Szerencsére a babó rendben van, korának megfelelő méretű és megerősítettek, hogy biztos, hogy fiú.
A kis nokedli egész vizsgálat alatt aludt, hiába bökdösték, Ő nem zavartatta magát, meg sajna befúrta a fejét a méhlepénybe, így igazán jó felvételek nem készültek, de azért megpróbált mindent a doktornéni.
Ide raktam fel a képeket:
www.babanet.hu/album/main.php?album=13969&p=3789487
A végén egyszer kinyitotta a szemét meg egyszer ásított, szóval hozta a férfias formáját! :lol:

Tontica!
Szépek a kismanók, sok boldogságot kívánok nektek na meg kitartást és türelmet is! :D

Baba!
Sajnálom, hogy te is idekerültél hozzánk, erről nem te tehetsz, ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt!
Szerintem is keress fel egy pszichológust, ha úgy érzed az segít, de mi is itt vagyunk, hozzánk is fordulhatsz a bánattal. :(

Röné!
Akkor apára fel!


Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Baba4

nagyon sajnálom, hogy ilyen nagy tragédia ért Téged is :( :( :(
ráadásul a Te Babád már nem is volt olyan Pici... :(
ne hibáztasd Magad, ez a természet gonosz tréfája volt, Te nem tehettél róla...valahol azt olvastam, hogy nagyon kicsi a valószínűsége, hogy mégegyszer megtörténjen ilyen, ha valakivel előfordul...de azért keress fel egy genetikai tanácsadót, biztos tudnak segíteni, és a következő babád makk egészséges lesz, meglátod.

ajánlok Neked egy oldalt, nekem sokat segítettek az ottani sorstársak ( és közülük sokan már boldogan babáznak azóta)

www.angyalokszülei.hu

Chrissy!

Köszönöm a kedvességed, én is emlékszem Rád, és örülök, hogy nemsokára megérkezik a kis Martin :) :) :)

nekünk kislányunk lesz megint, a neve: Maja :)

Zsibima!

igazán nagyon jólestek a szavaid, köszönöm :) :)
Örülök, hogy sikerült reményt adnom, a "parádon" kicsit mosolyogtam, hisz hozzám képest nagyon fiatal vagy, egyáltalán nem öreg a szüléshez, úgyhogy fel a fejjel!!

sajnálom, hogy várnod kell a vetélést, ez nagyon rossz lehet most Neked :( de nem lehet, hogy van még egy pici remény?
( azt írtad nőtt a petezsák :roll: )
ha mégis elmegy a baba, három hónap múlva újra próbálkozhattok, ha gondolod szívesen leírom, hogy nekem milyen praktikák segítettek a harmadik nekifutásnál...

Vera!

gratulálok a kisfiadhoz! :) :) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Sheila!
Köszi, én is gratula nektek Majához, nagyon szép nevet találtatok neki!

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Baba
Nagyon szomorú volt olvasni a soraidat.
Nálunk másfél hete derült ki, a 11 hetes babónkról,hogy nincs szívhang.
2 dologra gondoltam először arra,hogy okos a természet és megakadályozta,hogy beteg gyermeket hozzak a világra.
A másik pedig az,hogy nem én okoztam-e a bajt azzal,hogy emelgettem és még szoptattam esténként a másfél éves kislányom.
De ahogy tellnek a napok rá kell jönnöm semmi értelme ha őrjítem magam mert az nem segít. Próbálunk csakis előre nézni!!! És várni az időt,hogy újra próbálkozhassunk és újra babát várjunk!!!
Tudom,hogy neked nehezebb mert nagyobb babát vesztettél el.
Kívánom,hogy minnél hamarabb testileg és lelkileg is rendbe jöjjetek.
És igazatok van nem is szabad feladni!!!

Kép
olgo
 
 


Tontica
Csodaszépek a babáitok.
Sheila
Gratula Mayahoz!
Vera
Biztos nagyon klassz volt látni tegnao a pici fiút. Hogy fogják hívni?
Chrissyy
Márcsak 17 nap!! Tudjátok,hogy kisfiú vagy kislány?

Huhetetlen erőt tudni adni az,hogy ti már várjátok a babákat!!!
Zsibima
Remélem beindul mostmár!!

Kép
olgo
 
 


Sziasztok!

Látom rövid időn belül nagyon sokan csatlakoztak a topichoz. Sajnos.
És milyen érdekes, hogy a régiek közül Sheila és Tontica újra felbukkant. Hát majdnem egy éve ezelőtt még mi is ugyanilyen rosszul éreztük magunkat.

na velem annyi történt, hogy amnio alatt valószínű eltaláltak egy ideget, mert nekem iszonyú egyoldalú izomlázszerű fájdalom volt a hasamban. Most egy két napja már egész jól vagyok. Már újra dolgozom, még 5 hetet kéne kihúzni a munkahelyemen.

Kontrollra időpontot október 30-ra adtak, ha baj lenne az eredménnyel telefonon hívnak. Hát egész héten 200-at vert a szívem, ha éppen megszólalt a telefonom. Még a jövő hét is kritikus, ha a beavatkozás után két héttel nem hívnak, akkor jó az eredmény.
Jaj, nagyon remélem, hogy nem hívnak fel!

Baba8 történetét elolvasva most bennem a félsz.
Különben a 14-es triszómia az élettel összegyeztethetetlen, hidd el, amit mondtak az orvosok, még szülés előtt meghalt volna magzat. 21 évesen még egy tucat egészséges gyereked lehet.
Szerintem neked az is segítene, ha olyanokkal leveleznél, akik szintén hasonló dolog történt.

Mindenkinek szép hétvégét!

babicskó
 
 


babicsko

szorítok, hogy neked jó legyen az eredményed és ne kelljen ezen a szörnyűségen túl lenned! igen, mondta az orvosos is, hogy élettel összeegyeztethetetlen a betegsége, de akkor is olyan nehéz volt elhinni, hogy akár már a méhemben meghalt volna, mert annyira egy aktív baba volt. :cry: és olyan szép! na mindegy! én megpróbálok Hannára így emlékezni!

annyit azért még kérdeznék,hogy te tudsz valamit erről a betegségről ezen kívül még valamit? mert én kerestem egy csomót a neten, de semmit nem találtam róla! csak a downos résznél volt egy olyan, hogy előfordul amikor a 21-es hosszanti résza hozzákapcsolódik a 14-es rövidnyulványához, így transzlokálódik. de a miénk nem az! és mást meg nem találtam róla!
Vendég
 


Sziasztok!

Vera!
Jók a képek! :lol:

Babicskó!
Szorítok nagyon!!!!!!!!
Vendég
 


Alziza: köszi ! :D

baba8: Annyit tudok, hogy a 23 kromoszómapárból csak a 9., 18. és 21. kromoszómák triszómiái esetén születhet utód (Patau, Edwards- és Down szindrómát okozva). Az első kettő olyan súlyos betegség, hogy születés után pár éven belül halált okoz, egyedül a Down szindrómával élhet a beteg évtizedeken át.
Tehát a maradék 20 kromoszóma triszómiáihoz olyan súlyos fejlődési rendellenességek társulnak, hogy az élettel összeegyeztethetetlen, ezért vetélés következik be, általában az első trimeszterben.
A vetélések zömét a kromoszóma rendellenességek okozzák, amelyek az osztódás során általában csak véletlenül alakultak ki, és kicsi az ismétlődés esélye.
(a vetélések okai lehetnek még a hormonális problémák, szervi problémák ill. fertőzések, mivel ezek neked nincsenek, nagyon valószínű, hogy a következő babád egészséges lesz-- bár tudom ez most csak halvány vigasz)

Én is csak nagyon kevés infót találtam a genetikai betegségekről, még az orvosi lexikonban sem írnak semmi különöset.

Nálad az amnió után hány nap telt el, hogy szóltak, hogy baj van? Az uh. nem mutatott semmi eltérést?

babicskó
 
 


babicsko
nekem nem telefontáltak! ez volt még a bosszantó, mert már eltelt rég a két hét, amikor is szólni szoktak még hogy baj van, így mindenki nyugtatott, hogy akkor nyugi van, mert ha baj lenne már szóltak volna. hisz azért kérték el a telefonszámomat! én a megbeszélt időpontra mentem az eredményért. és még akkor is csináltak uh-ot, ahol mondta a dokinéni, hogy a pici rendben van és még mindig kislány:) csak szorítja a combikáját.
mindezek után fél órával később a másik szobában közölték velem, hogy életképtelen a babám! :cry:
Vendég
 


Sheila- remélem nemsokára jelentkezhetek a tanácsaidért :) Azt mondják a remény hal meg utoljára, de én tudom, hogy ebből nem lesz semmi, lehet hogy nem hiszitek el, de én 3 (!) nappal az akció után megéreztem mind a három terhességemet. Először kinevetett a családom, de később mikor már igazolta az orvos is a terhességet már nem úgy nevettek! Szóval nekem nem csak a testem jelzi a babát, hanem inkább az agyamban egy hang! És most sajnos az a hang azt mondja, hogy nem vagyok már terhes!

Ha sikerülne elvetélnem, akkor úgy tudom rögtön az első mensi után lehet próbálkozni, ha műtét-akkor 3-6 hónap. De én nem hinném, hogy annyit tudnék várni. Erre a babára is 5 hónapot vártam (ami nem sok az én koromban) de képtelen lennék védekezni, ha jönni akar a baba akkor jöjjön, hiszen ezt szeretnénk!

Érdekelne, hogy kivártátok-e vetélés után az orvos által tanácsolt időt? Ha igen, akkor azt hogy éltétek meg, hiszen mindenki minél előbb babát szeretne!

Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég
 


zsibima
nálad most mi a helyzet? nem értem :shock: most te terhes vagy,de el fogsz vetélni? vagy mi? :shock: ne haragudj! totál nem értem! :shock: :oops: megírnád nekem légyszi! hogy képben legyek! :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Egy másik topicban olvastam, hogy:

Chrissy Martin babája tegnap este megszületett, 3000gr és mindketten jól vannak!!!!!

jól érezte, hogy hamarosan szülni fog :) :)

ha jól számolom, mióta Tontica megnyitotta ezt a topicot, Martin a harmadik baba, aki már megszületett :) :) :)

1., Bálint ( Edina, Szekeres )
2.-3. Anna és Alex ( Tontica )
4., Martin ( Chrissy )

és nemsokára mi jövünk...el sem hiszem :)

Lányok!

VAN REMÉNY, higyjétek el, hiisz ahogy Babicskó is írta, tavaly ilyenkor még itt keseregtünk közvetlenül a vetélés után, most pedig van már négy szép babánk, és néhány Pocaklakónk!!! :) :) :)

a Ti időtök is eljön nemsokára, ebben teljesen biztos vagyok!
Nekem tavaly okt. 21-én volt a második vetélésem, még ma is úgy gondolok arra a napra, mintha tegnap lett volna :(
akkor azt kívántam, bárcsak jövő ilyenkor babázhatnék...ez majdnem így lett, ma töltjük a 28. hetet :) :)

Chrissy drága!

Sok szeretettel GRATULÁLOK Nektek, és osztozom Veletek ebben a nagy boldogságban :) :) :)

Vera!

Köszönöm :) Nálatok megvan a Picifiú neve?

Babicskó!

Nagyon szorítok, hogy jó legyen az eredmény, így kell lennie!! :)
minden rendben lesz, érzem :)

Olgo!

Köszönöm szépen, én is gratulálok Neked a kis Henihez!! :)
Ne hibáztasd Magad, Te nem tehettél a vetélésről...valami biztos nem volt rendben
az első vetélésem nekem is 11 hetesen volt, és az idő távlatából már azt gondolom én is, hogy jobb volt ilyen korán, mintha később történik a tragédia, bár annak idején legszívesebben megfojtottam volna azt, aki ilyennel próbált vigasztalni :evil:

én nagyon szorítok Neked, hogy legközelebb minden rendben legyen :)

Zsibima!

Igen, a megérzések...hát ezzel nem lehet vitatkozni...
ha esetleg műszeres befejezés kell Nálad is, szerintem Neked sem kell három hónapnál többet várnod, én olyat is hallottam, hogy valaki mindjárt az első ciklusban teherbe esett, és egészséges babája született... :)

én az első vetélés után kivártam becsülettel a 6 hónapot, mégis újra megtörtént :(
a második után 5 hónap szünet volt, de inkább csak azért, mert lelkileg kellett rendbe jönnöm, testileg hamar felépültem


szép napot Nektek!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Martin a negyedik baba, természetesen :oops: :oops:

hiába, a matek soha nem volt az erősségem :roll:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Sheila/ Olgo!
Még mindig 2 név közt vacilálunk: Márk és André. Mondjuk nekem az André valamivel jobban tetszik éshát becézés szempontjából sajna egyik sem szerencsés (lehet hogy a nokedli fog rajta maradni? :lol: )

Chrissy!
Gratula a babódhoz, sok boldogságot kívánok mindkettőtöknek!!!


Alziza!
Kösz! Most hétvégén megint megyünk 4D-re (Kaposvárra), ott egy ismerős doki csinálja meg, reménykedünk most nem fog aludni, de az biztos hogy egy nagy tábla boci csoki ott lesz a zsebemben.

Babicskó!
Megy a drukk ezerrel.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Chrissyy!Gratulálok!


Kép
Vendég
 


Vera!

Egyébként Zalán is állandóan aludt!Úgy,hogy a lepénybe volt fúrva a feje!Ebből annyi maradt,hogy kellett neki egy "rongyi" amivel alszik!Ezt teszi az arcához! :lol:
Nekem is van olyan felvételem amin kinyitja a szemét és tátog!
Ezerszer néztem meg ezt a videót amikor terhes voltam mert olyan jó,és hihetetlen,hogy egy kész kisember lakik ott bent!
Pedig hát szültem már előtte 2 gyereket csak akkor még nem volt ilyen UH! :roll:

Zsibima!
Szerintem az,hogy marad e a baba nem az időtől függ!Én is kivártam annak idelyén az időt mégis 3× vetéltem el!
És most meddig várnak arra,hogy "megtörténjen" :( ?
Vendég
 


Baba- kérdésedre válaszolva, ma vagyok (lennék) 9 hetes, de nincs szívdobogás, minden héten járok uh-ra: hátha, de már tudom, hogy nem lesz. Most szerdán megyek, szerintem utoljára és utána műtét lesz. Szóval azért írok ebbe a topikba, mert tudtam, hogy előbb-utóbb ide fogok tartozni, meg egyébként is "jogosult" vagyok sajnos ide, mivel ez már a második az életemben.

Alziza- olvasom, hogy 3x vetéltél, a gyerekek előtt, vagy köztük?
Az én "mérlegem" így néz ki 1 vetélés, 1 élő gyermek, most 1 vetélés, és remélem utána 1 élő gyermek! Nagyon remélem, hogy ez lesz a "sorminta"!

Sheila- mondtak valamit a két vetélés után? Kaptál gyógyszert, hogy a mostani baba megmaradjon?

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Zsibima!

Alex és Zina pikk-pakk "összejöttek"! :lol:
Eszembe sem jutott,hogy a harmadiknél baj lehet ezért ki sem vizsgáltattam magam mielőtt próbálkozni kezdtünk!HIBA VOLT!
Azóta mondom mindenkinek,hogy nézessék meg magukat!Én vagyok az (A többiek tudják :oops: ),aki állandóan a hormon témán lovagol! :oops: :roll:
Közel 3 évig próbálkoztunk mire Zalán sikerült!
Ezalatt vetéltem el 3×! :cry:
Vendég
 


Van új képem a kutyiról!
Ez itt ZORDA! :lol:
Kép
Vendég
 


Alziza!

A Kutyu: már most imádnivaló.

Zsibima!
Igaza van Alzizának menj el és vizsgáltasdd ki magad, nálam sajnos 2 baba ment el, igaz nagy időközzel, de ha a 2. után (azaz a mostani terhességemnél) nem kapok progeszteron utánpótlást ugyanez sajnos újra megtörtént volna.
Azt kívánom, hogy minél előbb ess túl az egészen, és utána újra hamar összejöjjön a baby.
Utoljára a 8. héten néztek szívhangot? Az nem lehet hogy a megtermékenyülés csúszott 1 hetet? Úgy tudom szívhang a 6. héten van, de ha későbbi a megtermékenyülés, akkor lehet a 7.-en is (bár nem akarok hiú ábrándokba kergetni, a dokid ezt biztos jobban tudja.)

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!
A babákhoz mindenkinek gratulálok tiszta szívből?
Az hogy vizsgáltassuk ki magunkat mit takar? Vérvétel? A nőgyógyásztól kell kérni beutalót?
Zsibma! Nagyon sajnálom amin keresztül kell menned! A biztonytalanság a legrosszabb, és tudom, a remény hal meg utoljára. Én belül éreztem valahol hogy baj van, de amikor a doki szembesített a tényekkel, akkor fogtam fel. Remélemnincs baj, és Verának van igaza! Tiszta szívemből kívánom.

Sokáig nem jelentkeztem! Bocsika! Peregnek az események!
Múlt hét hétfőn voltam úgye először dolgozni ami borzalmas volt.Kedd valamivel könnyebb. Szerdán csütörtökön szabad voltam, a párommal voltam a lovardánál segítettem, amit tudtam.
Pénteken mentem du-ánra dolgozni (rendezvény volt). És nem a legnagyobb kitörő kedvel (előtte meséltem rokonoknak a rossz hírt), és el voltam szontyolodva.
A főnökasszonyom először na szia most már minden renben stb., és miútán látta nem vagyok kitörő jókedvben, hangnemet váltott és mondta hogy tovább kell lépni stb, a lényeg hogy munka van! :shock:
Mondanom sem kell, hogy nyeltem keményen! Mind a könnyeimet, mind hogy vissza ne szóljak, mert akkor már nem lenne munkahelyem. Azóta nem szeretek bemenni. Remélem lenyugszanak a kedélyek. Szeretnénk próbálkozni ahogy lehet, úgyhogy ezmiatt most nem lenne jó egy új munkahelyen kezdeni (főleg ha találnék), úgyhogy most nyelek, amíg bírok.

Bocsi hogy hosszú lettem, de ezt most ki kellett írnom magamból annyira bosszant! Hadd én döntsem már el mikor van jókedvem, és hogy meddig gyászolok. Mondott sokminden mást is, csak hosszú lenne leírni, és nem akarlak titeket ezzel terhelni, de ezt a lényeget most mégis ki kellett adnom magamból!

Remélem ti jól vagytok!
Vera! Megkaptad múltkor a privimet? Elküldetrm, aztán valamit kiírt hogy egymásután nem küldhetek, küldjem később, de a szöveget meg kitörölte!
Uí: Köszi hogy bejelöltél! :D
Nagyon szép a pocid :lol: , kicsit azért irigykedem :oops:

Szép estét mindenkinek!
mutyurka
 
 


Sziasztok!

Elöször is Chryssyy GRATULÁLOK kis Martin érkezéséhez.
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek.

Zsibima
Nálam volt műszeres befejezés. Tehát 3 hót várni kell.Meglátom addig visszaáll-e a rendes menszesz,ha igen akkor tuti egy nappal se várok tovább. Amúgy nekem az a doki aki családtervezéssel foglalkozik ő mondott 3 hót!!!
Szerintem 6 hó akkor indokolt ha nagyobb terhesség szakad meg.

Kép
olgo
 
 


Mutyurka
Azt hiszem aki nem élt át hasonlót el se tudja képzelni mit érzel.
Ezért válaszolhatott ilyen lazán a főnökasszonyod.
Gondolj arra,nemsokára újra lehet próbálkozni!!És ha egy év múlva otthon babázol akkor szükséged lesz a munkád után járó magasabb Gyedre!! Kitartás.
Kérdeznék valamit priviben...

Kép
olgo
 
 


Sziasztok!

Crissynek gratulácó :P :P :P Nagyon örülök, hogy minden rendben volt!

Vera, Alziza, Sheila: köszi a drukkokat, ma se hívtak :D

Zsibima: olvasd el a babanet rendelőjében is az orvosok válaszait. Általában 3 hónapot mondanak, ha kell műtét. És ezt azért jó betartani, hogy regenerálódhasson a nyálkahártya--> ami azért kell, hogy a következő terhességed rendesen megtapadhasson. És ha kicsit visszaolvasod a hozzászólásainkat, a többségünknek voltak "bajai"- szúrás, fájdalom, görcsölés még hetek múlva is.
A gyógyszer, ami iránt érdeklődsz, Utrogestan tabletta, ami progeszteron pótlás, és a terhesség megtartását segíti. Ártani nem árt, itt majdnem mindenki használta.

Mutyurka:
Olgonak igaza van, az emberek nehezen értik meg, ha másnak van baja. Jobbulást!

babicskó
 
 


Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

Igazából én is sárgatest-hormon elégtelenségre gyanakszom. Mindhárom terhességnél barnázás, terhesteszt halvány, stb. És képzeljétek még csak nem is mertem szólni a lányomnál annyira zöldfülű voltam (21 éves) és állati szerencsémre ennek ellenére megszületett az én kis gyönyörűségem! Egy kicsit el is szeretnék nektek dicsekedni vele, ezért a képek:
Kép
Kép

Alziza és Vera - mindenképpen kivizsgáltatom magam, csak már lennék túl az egészen...

Mutyurka- szerintem próbálj meg nyelni persze, de valahogy-valahol ki kell adnod a mérgedet is! Például főnöknő képe darts táblára ragasztva? :D Gondolj arra, hogy kb. fél év múlva babásan, rózsaszín ködben ülsz vele szemben, aztán évekig nem is látod! Én annak vagyok a híve hogy ki kell adnunk a feszültséget valahogy mindegy hogy tányért dobálunk, vagy kiabálunk, de utána jobb lesz! Persze ne olyanok előtt csináljuk akik nem tehetnek semmiről. Én is megfogadtam, hogy most már nem fogok nyelni, hiszen nem vagyok terhes, és egy jót fogok kiabálni az anyósommal! :D (utána legalább nem fog hozzám szólni és akkor nyugodtan babásodhatok)

Szép jó reggelt és napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Szaisztok!

Chryssyy!
Gratulálok!

Nem tudom már ki kérdezte, de nekem is a vetélések utáni várakozás volt a legnehezebb időszak.
Sok-sok türelmet kivánok hozzá mindenkinek!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Mutyurka!
Ez a topic azért van,hogy leírd ami a szívedet nyomja!Akkor is ha hosszú! :lol:
Sajnos azok az emberek akik nem mentek át azon amin itt mi midannyian,nem tudják átérezni a fájdalmat amit mi érzünk!
Nekem pl. sokan azt mondogatták,hogy miért nem hagyjuk abba,hiszen van már két szép gyerekem? :evil:
Na ja!Csak a fájdalom mértéke nem a gyerekek számától függ!
Úgyhogy nyugodtan írd amit szeretnél!Mi ezért vagyunk itt!

Zsibima!
Hú!Jó nagy lányod van!
A hormonszintedet pedig mindenképp nézesd meg a köv. próbálkozás előtt!Komolyan ,tapasztalatból beszélek!
Nekem a progeszteron szintem volt alacsony és ugyan megtermékenyült a petesejt,de jól beágyazódni már nem tudott!Ez volt a vetélések oka!

Boeske!
Jó hallani Rólad!
Megy az idő!Minden OK?
Vendég
 


Sziasztok!
Én is október elején kezdtem el dolgozni a minket ért szörnyű veszteség után. Egy kicsit visszaolvastam, és egyenlőre még csak veletek tudok sírni, mert én még nem látom a gödörből a kivezető utat.
Nálunk már a teherbeesés is meglehetősen hosszú és megerőltető procedúra volt, sokmindenen keresztülmentünk mire aztán a lombikbeavatkozás után azt közölték, hogy sikerült. Határtalanul boldogok voltunk, három pici babácska növekedett a pocimban. Nem volt egyszerű a terhességem eleje, mert a 7. héten volt egy mélyvénás trombózisom, de úgy tűnt átvészeltük. Aztán annak ellenére, hogy a laboreredményeim hétről hétre egyre rosszabbak lettek, én jól éreztem magam. Persze boldogan elhittem az orvosnak, hogy minden rendben van, csak a terhesség megviseli az immunrendszeremet. Aztán a 22. héten elkezdtem vérezgetni, de még akkor is hazaengedtek a kórházból, hogy pihengessek otthon, egyéb gond nincs, majd négy nap múlva beindult a szülés és megszülettek a babáink. Lilikénk négy órát élt, Tünde és Áron pedig csak perceket. A temetésbe azt hittem belehalok, és azóta is úgy érzem, hogy csak a férjem értheti a fájdalmamat.
Most már tudom, hogy ti is megérthetitek, csak azt nem tudom, hogy ezt hogyan lehet igazán feldolgozni - ha leírom a nevüket, még mindig elerednek a könnyeim.

Örülök, hogy van köztetek olyan, aki mindezt átélte és azóta már boldog anyuka vagy kismama!

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek a bánatomat!
tücsökbogár
 
 


Tücsökbogár!

Nagyon-nagyon szomorú ami Veletek történt! :cry: Ráadásul egyszerre 3 baba! :( Sajnálom!
Szomorú vagyok,hogy egyre többen leszünk akikkel ilyen vagy ehhez hasonló történik! :(
Ide írhatsz bármikor és bármennyit!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?