Sziasztok,
Szörnyű két napom volt, muszáj megosztanom veletek (boldog vége lesz, ne aggódjatok, azért írom le):
Szóval, két napja megtudtam, hogy anno rossz lett az AFP-m. Kedvesen az István kórház épp ügyeletes dokija szerint nagy esély van genetikai rendellenességre.
Picit paráztam, de nem nagyon érdekelt, mert a Bolgárkerék eredménye kevesebb, mint 1:32.000-hez volt. Gondoltam, másnap úgyis megyek oda genetikai UH-ra.
NA, elmentem, mondtam rögtön a dokinak, hogy mi a helyzet, nyugtasson meg. Mondta, hogy ez tényleg nagyon alacsony AFP (0.6).
Én: Oké, de itt is ennyit mértek és mégis ilyen jó számot hoztak ki
Doki: Attól ez még nem jó eredmény, ne legyek ennyire nyugodt
Én: Doktor úr, ön mit tenne?
Doki: Attól függ, mennyire elfogadó.
Én: Ezt hogy érti, az ön véleményét teljesen lefogadom.
Doki: Nem, úgy értettem, azzal mennyire elfogadó, ha esetleg Down-kóros gyereke születik. Mert én például örülnék neki.
Én: Ha örülnék neki, akkor nem járnék 12 hetes korom óta ide, hogy minden lehető eszközzel megnézzék, nem sérült-e.
Doki: Svédországban sem szűrnek Down kórra, ott is örülnek neki.
Én: Igen, a legfejlettebb szociális hálóval rendelkezik, itt csak a gyerek és a család élete megy tönkre, ha beteg. Ha én meghalok egyszer, akkor nem leszek nyugodt, ha a gyerekem szociális otthonban tengődik. NEM akarok Down-kóros gyereket!!!!!!
Doki: a maga dolga, akkor nézessen utána (eddig 45 eFt-t hagytam ott náluk
)
Ezután UH, kérdeztem, hogy megszámolná-e az ujjakat, válasz, minek, ha nincs meg minden, akkor mit fog tenni? A gyerek végigaludta a vizsgálatot, a végén felébredt, akkor tündér volt, ásítozott meg minden, életemben először éreztem az anyai érzést... közölte, hogy akkor most ne is zavarjuk tovább a gyereket... no comment
Ezt a dokit dr. Bárdos Péternek hívják!!!! A Bolgárkerék önmagában nagyon jó, én őt ezek után senkinek nem fogom ajánlani, sőt írok hivatalos levelet is nekik, mert naggyon fel vagyok háborodva az ilyen hozzáálláson...
Na és akkor ma reggel: felhívom a nőgyógyászomat, aki "Jaj, maga az a P. Eszter? Jöjjön be gyorsan, mert rossz volt a lelete"
Rendes volt, kedves, azonnal jöjjek, mert nyerünk vele 3 napot, stb... kérdeztem, hogy
1 hónapja kész az eredményem, miért is nem tudtam róla?
Válasz: rá volt írva, hogy ő az orvosom, de mivel nem mondott neki semmit a nevem, ezért bedobta a nagy közösbe, hogy hátha egyszer előkerülök!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezek után irány a Söfi, bekérezkedni béta HCG-t nézni, mert nagyon az idő végén vagyok, nem fizetős helyen már épphogy meglett volna az eredmény a 24. hétig. Itt szerencsére kis pénzadás után nagyon-nagyon kedvesek voltak, 2-re kellett visszamennem, addigra megvolt minden eredményem, túlestem a genetikai tanácsadáson, az esélyem itt 1:2677-hez, úgyhogy hivatalosan, írásban közölték, hogy a hasbaszúrást nem tanácsolják, mert nincs különösebb esély rá!!!!!!
Hát, ennyi, most iszonyatosan fáradt vagyok és a gyerek nagyon görcsöl egész nap. Mást sem csináltam, csak ez után rohangáltam.
Közben azon gondolkodtam, hogyha nem fogadok orvost és nem megyek a Bolgárkerékbe, akkor minden 16 hetesen kiderül és ugyanúgy megnyugtatnak a enetikai tanácsadáson, viszont mivel mindenben teljesen biztos akartam lenni, ezért mindenki sz..rt rám.
Na, mindegy, a lényeg, hogy a vége happy end, de azért a Bolgárkeréknek most jól megírom a véleményem