Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Brigi,
Boldog Névnapot!!!

Rokica,
Mi volt tegnap???

Uszisok,
Nem megyünk holnap pótolni???
Vendég

Hali!

Élünk! Bár én alig! :( Enyhén szólva dögrováson vagyok! Láz, nátha, köhögés, kiszakadó mellkas stb... Beninek kutya baja hálistennek csak nyígós napja van és én ma ezt rosszul viselem többször rákiabáltam :oops: :oops: :oops: De minek amikor úgyse érti szegény! Milyen anya vagyok én???? :oops:

Jó hír az nincs! Meglet Beni véreredménye és a CRP:64 ( az eüsök értik Sági, Mazsi) A vesefunkciója is rossz. Úgyhogy holnap vizelet és ha tudnak fogadni minket akkor sűrgős ultrahang! Hát velünk mindig történik valami! :evil:

Na megyek ledőlök!

KépKép
csongria

Rólunk:

Megvolt tegnap a tejterhelés, és Zsuzsa allergiája most már hivatalos. Bár nem úgy történt a dolog mint amire számítottam...

Reggel 8-ra kellett odamenni éhgyomorra (képzelhetitek), de már fél kilenc elmúlt mire bejutottunk. Akkor megvizsgálták (torka szakadtából üvöltött), megmérték, kérdezgettek engem hogy mi volt vagy nem volt vele, aztán kezdődött a terhelés. Először az arcára kentek tejet, majd három csepp folyadékot pötyögtettek a karjára, és mindhárom pötty közepét megszúrták. Ezeken a próbákon sikeresen túljutottunk, úgyhogy kezdődött a szájon át adagolás. Először 1 ml-t, aztán 5 ml-t, aztán 15, aztán 30, aztán 50 és még egyszer 50 ml-t kapott (összesen 1,5 decit, 20 perces szünetekkel). Tápszert vittem be neki, Humana 3-ast, ami babatej néven is fut. Tkp tehéntej vitaminokkal dúsítva. Nem nagyon akarta elfogadni, vagy a helyzet miatt, vagy már elszokott az ízétől. Régen szerette.

Az utolsó adag után két és fél órával megvizsgálták. A doktornő szerint piros foltok voltak rajta, én szerintem azért mert ahogy meglátta az orvost újra torka szakadtából üvölteni kezdett. Mindenesetre kaptunk antihisztamint a foltjaira, és egy igazolást hogy tehéntej allergiája van.

Ezek után hazamentünk, ahol teljes felkészültségben voltunk, mert azt hittük, este hányni fog. Ugyanis eddig bőrtünetet még sosem észleltünk rajta (igaz, nem is nagyon figyeltük), viszont az esti hányást nem lehetett nem észrevenni, úgyhoda oda volt készítve neki a váltás pizsama meg ágynemű. De nem hányt.

Ezt abszolút nem tudtam hova tenni. Csak arra tudtam gyanakodni hogy az antihisztamin cseppek amiket megitattak vele a próba után talán megelőzte a hányást. Aztán megnéztem az interneten és valóban: az antihisztamin antiemetikum is. Ezt ugyan mondhatta volna a doktor néni, jó sok izgalmat és veszekedést megspórolhatott volna nekünk. Ugyanis napokig veszekedtünk Daviddel, mert ő dühös volt és barbár dolognak tartotta a terhelést, az ő szavaival, hogy addig töltjük bele a tejet amíg el nem hányja magát. No mindegy.

Szóval most van papírunk, tartani kell továbbra is a tejmentes diétát. Kaptunk beutalót vérvételre mert 3 hónappal ezelőtt alacsony volt a vas, és most kontrollálják. Addig is el kell kezdeni vascseppeket adni neki, amitől kicsit félek, mert tudom hogy kellemetlen mellékhatásai lehetnek. Három hónap múlva pedig újabb kontroll, gondolom újra a vas miatt. Kaptunk másik tápszert is, az előzőt nem nagyon itta meg. Szerintem ezt se nagyon fogja, ma adtam neki belőle, de csak 50 ml-t volt hajlandó meginni. Úgyhogy most szaporítom a tejem, hogy fedezni tudjam a napi 2-2,5 dl igényét... pláne hogy húst se nagyon eszik, szüksége van a fehérjére. A dietetikus szerint a napi 2 dl tejen túl még 100 gramm húst is kéne ennie. Akárhogy számolom, az összesen több mint napi 100 gramm fehérje. Megnéztem a neten, és az angol nyelvű szakirodalom szerint egy ilyen korú gyereknek a fehérjeigénye 1,2 gramm fehérje per testsúlykilogramm, ezek szerint Zsuzsának kb 14-15 gramm fehérjére lenne szüksége naponta, ami messze elmarad a dietetikus által ajánlott több mint 100-tól. Most akkor kinek van igaza?

VIszont úgy tűnik, Zsuzsa szénhidrátdiétája bevált, legalábbis abból a szempontból hogy május vége óta több mint fél kilót hízott és 7 cm-t nőtt!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hali!

A Sinlac kudarcba fulladt. 20ml-t evett meg, kb 10 perc alatt. Ennyit erről, gondolom ettől nem fog jobban aludni. :(

Róki! Köszi a tanácsot, gyakorlatilag itt tarunk, két napja csak anyatejet hajlandó elfogadni :shock: , úh most majd kezdem újra a hozzátápit, szépen egyesével. :?
Tényleg, mi volt a tejterhelésen?

Sági! Mi inkább a jövő héten pótolunk, úgy érzem még nem állunk készen a hidegbe merítkezésre. :roll:
Viszont tegnap Gergőt megleptük egy hasonló hintával, mint Petié és n boldog benne!:D :D :D

Május! KeleMac. hogy halad a hozzátápival?
Vendég

Róki,
Mikor fogják újra vizsgálni Zsuzsát? Most mekkora?
Belegondoltam a 100g húsba. Ennyit Nati legjobb napjain sem eszik meg, de még sajtot, tojást, vajat és még a kukacot a körtében beleszámolva sem. Pedig nem válogat, csak nem eszik túl sokat.

Csongria, :(
Kérdésedre válasz, beteg. Egy anya, aki meg van fázva. Ezen kívül semmi gond nincs. Szerintem mindenkinek vannak rossz pillanatai. Remélem, hamar meggyógyulsz.

Pann,
Remélem, azért az a 20ml is használ valamit. Már 5 óra alvás egyben is sokat dob az ember lelkivilágán. Nem is írom, meddig kellett erre várni Natival. :oops: De most már egész jó. :wink:

Sági,
Szabi úgy látom, szörtyög. Igy a négy hónap nem lesz elég, hogy bepótoljam azt a két elmaradt szeptemberit. :oops: Milyen pót időpontok vannak egyébként?

Uszi: Ha szeptemberit pótolok, az mehet októberben, ha nincs októberi bérletem? Mmint a szokásos időpontban?

Ringató:
Gondolkodtam rajta, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy saját Ringató foglalkozásunk. Már így is hárman járunk, Pann, Timocska meg jómagam. A csopiban múltkor is max10en voltunk. Talán csak a budapesti csapat kitenne egy csoportot. Már csak kéne találni valakit, aki tartja. :lol: Helyem az van. :lol:
Az uszi nekem már most látom, hogy nem fog működni, pláne, ha hideg. Nem akarom, hogy Szabi megfázzon, meg magamnak sem szeretnék egyet spájzoni.

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

Nagyon boldog névnapot Briginek és Boldog 7. hónapot Lillusnak és Nórinak!

Belegondotatok már, hogy mennyire gyorsan telik az idő? Lassan már ugyan annyit vannak kint a gyerkőcök, mint amennyit bent voltak! ;)

Leves téma: Én már adtam Laurinak 2x is levest.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy a kész húslevesből megkapja répát, krumlit, csirkehusit és egy pici húsleves lével turmixolom össze. Nem ez számít levesnek? :oops: De az állaga az ugyan olyan, mint a főzeléké, szóval kanállal eszi. Semmit nem adok neki cumisüvegből a tápin kívül.

Május! Hajrá Kelével, drukkolok! Úgy látszik ezek az áprilisi tréfa babák ilyen kis lusták. Laura sem nagyon mozgékony, igaz hasra már tud fordulni, de onnan megáll a tudomány, se gurulás, se mászás. Én még adok neki egy kis időt... Majd 1hónap múlva megyünk alternatív oltásokra, majd akkor rákérdezek a dokinál.

Sokan írtok a ringatóról. Erről van szó: www.ringato.hu ?
Láttam a játszónkon kiragasztva egy papírt erről, de nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. De ha azt mondjátok, hogy jó, kipróbáljuk mi is.... Milyen a foglalkozás?

És végül, de nem utolsó sorban közkívánatra néhány fotó Lauriról:

Kép

Kép

Kép

Kép

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Jó reggelt!

Hajnal 5 óta próbálok vizeletet nyerni!!! Hihetetlen de azóta nem pisilt! Pedig megivott 170 ml tápi és 20 ml vizet! Nem csurog mellé mert a pellus is száraz! :roll: Próbáltam már hideg kézzel simogatni a hasát, voltunk kezet mosni és csurgattuk a vizet! Én már 3X pisiltem. :lol: Nem sokára megyünk a sűrgősségi ultrahangra a Bethesdába! Olyan rémisztően hangzik hogy sürgősségi! Utánna menni kell a sürgősségi osztályra hogy értékeljék a leletet és hogy mi a további teendő. Inkább ne legyen teendő. De akkor miért vannak a labor eltérések! :?: Felesleges filóznom úgyis kiderül. :roll:

Róki! Szörnyű a tejteszt! Benin is ezt akarják azt hiszem csinálni. Azt hiszem Pritke teszt a neve!

KépKép
csongria

pann
rem, mára jobban érzed magad! tuti a nemalvástól (n kevés alvástól) szakad el nálad is néha a cérna, szvl jogos az önsajnálat!! én is hasonló cipőben járok, bár én már nem csak az alvásra fogom és már írni sincs kedvem róla. mindenesete egyre rosszabb. nagy már ez a gombóc,ideje lenne lenyelni v kiköpni...

kelemac (n cuki új név, köszi :lol: ) apáját tegnap fantasztikus szülinapi ajándékkal lepte meg: a hasáról átfordult a hátára!! (6x) igaz, n bizonytalanul és n hosszú idő alatt és csak egy irányban, de tény, megfordult. n nagy örömködést csaptunk, sztm kicsit meg is ijedt :lol: kis üröm az örömben, h a gyt csaj csak kedden jön, szvl azalatt lehet, h újra visszafeszül az izma, de mindenképp felcsillant a remény

kelén is vannak pöttyök, igazából az alma és/vagy őszibarack lenne okolható, de létezik ilyen???? és csak a fején van 3 db + 1 db a kezén, nem vakarja,kicsit olyan, mint egy pattanás.

szvl haladunk a hozzátápival, eddig barack, alma, banán-meggy volt a menü. ill tegnapelőtt benyomott majdnem egy egész frutapurát. de sztm az állaga miatt, úgyh a tegnapi banánt át is passzíroztam, így simán lenyomott belőle egy felet.

lorca
mi is köszi a talit, bár igazából csak villámlátogattunk, de n jó kis terep a tietek!
sztm az uszit nem pótolhatod rendes időben,legalábbis én így értettem a fickót, h folyamatosan kell járni és pluszban lehet pótolni. egyébként a hideg vizet nem kéne rájuk hagyni sztm, figyeljenek oda jobban, h hétvégén is legyen fűtés. mit bánom én, h oldják meg, menjenek be bekapcsolni!

saját ringató
tökjó lenne, főleg, h lenne beleszólásunk a dalokba. ugye, ágiboldi? :lol:

dinyus
úgy látom, alapból a vérmérséklet dönt abban, h ki kezdi el egyszer csak fejlesztetni a gyerekét. nekünk is azt mondta a doki, h várjunk még a 7. hónapig, és ha addig se, akkor elküld a korai fejlesztőbe. élénken él a köztudatban a "lusta baba" elv, ami mellett simán ráér még lauri is. más kérdés, h pl a dévényesek szerint ilyen nincs. de pl a keresztelőn is a fülem majd leszakadt a sok, (nyilván bátorításnak szánt) "x v y se forgott még 7 hónaposan se, mégis felnőtt" meg a "mi időnkben nem volt ilyen, mégis ittvagyunk", stb. megjegyzésektől. épp h ránk nem olvasták, h az ablakon dobáljuk ki a pénzt. mindegy, mi most a dévényeztetés mellett döntöttünk, aztán meglátjuk, én már nem akartam tovább várni.
persze olyan is akad, aki azt rója fel, h nem törődünk a gyerekkel és miért nem fejlesztjük már hónapok óta. (érdekes, ezek vannak kevesebben, ill gondolom ezek ink a hátunk mögött dumálnak).

ria
én nem tudom, mit jelent az a szám, de n rosszul hangzik a számomra is érthető rész! gyógyuljatok meg!!! a kiabálás nyilván semmire se jó, ezt te is tudod, de az vesse rád az első követ...

róki
akkor sztd van rá minimális esély, h mégsem tejallergia?

pankaa
írnál pontosabban a tornátokról? h kerültetek ide? milyen módszer ez hivatalosan? tök fura, h két hétig minden nap van, egyszer csoportban, egyszer egyénileg, v dévényes v "sima" gyt? v rosszul értettem?

mmóni
köszi a bemutatót a talin! n fura, h mennyire más lehet két gyerkőc. mármint, h kele is feszes és mégis azok a gyakorlatok simán mennek neki, amiket mutattál, itthon direkt leellenőriztem mégegyszer :lol: azt a gombócolós-felültetőst pedig bevettem a repertoárba, mert n tetszik! :lol:

majus3

Róki
Ezekszerint előfordulhat, hogy már esetleg nem is tejallergiás? Persze azért jobb ha tartjátok a diétát. Azért fura, hogy ezekszerint nem mondanak számodra egyértelmű választ, meg ilyen eltérések vannak az orvostudományban.

Ria
Ez a CRP fehérjét mér a májban, ha sok akkor gyulladást jelez. Igaz? Ez az eredmény nem lehet a tejallergiára utaló jel? Remélem azért nem lesz semmi baj. Drukkolok nagyon, hogy végetérjen már ez az orvoshozjáró korszak!

Pann
Gratulálok Gergőnek az új hintájához! Remélhetőleg majd álomba ringatja. :) Milyen volt a ma éjszaka?
Pöttyök: Brigi arcán is van most egy pár, de én a sok nyálra gyanakszom.

Május
Nagyon nagyon gratulálok Kelemackónak!!!! Ha 6x megcsinálta, az nem véletlen. Így szerintem gyakorolni fogja keddig és nem feszül vissza az izma. De nagyon örülünk neki! Lehet az apuja szülinapját várta vele! :D

Mazsi
Képzeld megint adtam Briginek a múltkori banános keverékből csak kevesebb banánnal. Annyira fogja Brigit, hogy megint szilárdabb, de szerencsére nem annyira mint múltkor.
Ugye szerintetek sem baj, ha ezentúl egyáltalán nem kap banánt?

Dinyus
Látom Lauri is bírta a locsolást! Jók a képek! :D

Bozotka
Jó hogy jöttél, gyere sűrűbben, ha időd engedi. És Zsófiról is kérünk képeket!

Timi
Képzeld, egy barátnőmnek megmutattam a talis képeket. Úgy beleszeretett Lillusba, hogy a lelkemre kötötte, hogy szóljak ha neked nem kell, akkor ő szívesen átvállalja Lillust. Vagy ha ez nem jön be, akkor a receptet kéri hozzá! :lol: :lol: :lol:

Ja és Brigi mindenkinek köszöni szépen a névnapi jókívánságokat! :D
lora7

Pann,
Nem tudnád esetleg megkérdezni Ancsát, hogy nem vállal-e privát Ringató órát? Ha esetleg összejönnénk annyian. Én magam részéről maradnék Natival a csoportban, de jó lenne egy Szabival is. Így talán van esélyem arra, hogy megtanuljam a dalokat addigra, mire leérettségiznek. :oops:

Sági,
Titeket is érdekelt volna a Ringató, ugye?

Csongria,
:( Sikerült végül levenni a pisit? Mi lett az uh eredmény? Ha tej, akkor szója tápszert fog kapni? Nem tudom, hány hónapos korig lehet igényelni anyatejet, de az nem lenne lehetséges?

Dinyuska,
Igen, erről a Ringatóról van szó. Csak épp nem az Ili tartja. Hozzá jártam még Natival a Bálint házba, de mindig tömeg volt, Natimat meg inkább a csocsót értékelte. Én szeretném, ha a gyerekeimnek lenne valami zenei neveltetése, ha nekem már ilyen bot fülem van. Nat olyan 1,5-2 éves kor körül kezdett érdeklődni igazán. Remélem, Szabi azért előbb. Nem adom fel. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Képzeljétek, éjjelre Zsuzsának 39,2 lett a láza popsiban!!! :( A gyerekorvos azt mondja, kizárt hogy a tejterhelés miatt lenne. De én azért kétkedem... mert az allergia nem arról szól, hogy feleslegesen felpiszkáljuk az immunrendszert??? Akkor miért ne reagálhatna lázzal? No mindegy, nem értek hozzá. :(

Lorca:

Most Zsuzsa 12 kg és 86 cm kb. (Azért kb mert ők 11,8 kg-t és 88 cm-t mértek, én itthon pedig 12,1 kg-t és 85 cm-t.)

Három hónap múlva kontroll, de addig is el kell menni egy vérvételre, és annak az eredményét majd telefonon kell elkérni.

Ugye, a 100 gramm az irreálisnak tűnik? Látszott ám hogy zavarba hozom a lányt mikor kérdeztem, pedig múltkor is kérdeztem tőle. És most hogy jobban beleástam magam a témába, láttam hogy MINDENBEN van egy kis fehérje, még a tésztában is (pláne hogy tojással készült) meg a paradicsomban is, amit szokott enni. 16 gramm tömény fehérje biztos összejön neki naponta, még akkor is ha nem eszik minden nap húst.

Ringató:

Hozzánk közel, Kápmegyeren van Ringató, pont péntekenként. Az a nő tartja aki védjegyezte az ötletet, hihetetlen aranyos, szimpatikus, tud a gyerekek nyelvén beszélni. Félórás zenés, énekes, játékos foglalkozásokat tart, semmi nem kötelező, a gyerekek szabadon mászkálhatnak, csak annyit kér hogy az anyukák ne egymással beszélgessenek hanem vele együtt énekeljenek. Olyan népszerű, hogy már 3 egymás utáni foglalkozást is betöltöttek az anyukák. Máshol is szokott foglalkozást tartani, a honlapján fent van hogy mikor és hol.

Kontrasztként mondom, hogy itt szinte mellettünk is van zenebölcsi az újpesti ifjúsági házban, na annak a nőnek merőben más a stílusa, nagyon katonás, már szinte személyes sértésnek veszi ha egy gyerek-anyuka páros nem azt csinálja amit ő mond. A foglalkozások nagyon sportosak, egy csomó sétáló, guggoló, ugráló vers és mondóka is van, én azért is hagytam abba, mert nagypocakosan nem bírtam a menetet. De van akinek szimpi, a játszótéren megoszlanak róla a vélemények.

Ria:

Te már jobban vagy? Vizeletet összeszedni nagyon macerás! A kórházban kellett, sőt, most megint kell mert a vérképpel együtt vizeletet is akarnak nézni. Azt hittem, fiúknál egyszerűbb a dolog. Lányoknak állandóan elcsúszik a zacsi és mellémegy a pisi. De biztos fog nemsokára pisilni!!! Egyszer azt olvastam, átlag 45 percenként pisilnek a picik.

A tesztet Prick tesztnek hívják, mert angolul a Prick szúrást jelent, tehát szúrásteszt. Így nagyon kevés allergént visznek a szervezetbe. És mindenféle allergént, nemcsak ételeket lehet vele tesztelni. Viszont szerintem a Prick teszt csak az a része volt a terhelésnek amikor megszúrták, a többi nem tartozik hozzá. Tehát ha Benin Prick tesztet akarnak, akkor az "csak" a szúrásokból áll. De ha jól tudom, 3 éves kor alatt nem ad megbízható eredményt.

Május:

Ételallergia bármilyen étellel kapcsolatban felléphet, bár a te felsoroltjaid közül a banán a legsanszosabb. Azt nem evett mostanában Kele?

Nem tejallergia: bennem is természetesen ezt sutyorogja a kisördög, de egyelőre belenyugszom abba, hogy valószínűleg az antihisztamin adagolása miatt maradt el a hányás. Mikor beszélek a doktornővel a vérvétel eredményéről, mindenesetre rákérdezek. Ha nagyon nyugtalankodom, akkor persze egyszer lehet kipróbálom hogy adok Zsuzsának tejterméket és megnézem, este hány-e.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ringató:
Köszi a ringatóval kapcsolatos infókat. Mi Budakeszin lakunk, nem tudom, hogy ki tartja, de majd megnézem az intereten. Már úúúúúgy mennék valahova Laurival!

Banán:
Nekem azt monta a védőnő, amikor utoljára beszéltünk, úgy 3hete, h még ne adjak Laurinak banánt, mert allergizálhat.
Mondjuk tegnap nagyon finom édeset ettem, szóval, kb. 2krikányit elreszeltem neki az almareszlőn. Nem láttam rajta semmi kiütést. szerencsére.

Május!
Szupi ügyes kicsi fiad van!
Lehet, hogy máris a torna segített, mert akkor ez a Dévény módszer tényleg szuper! Remélem azóta is gyakorolgat! :)

[quote]x írta: v y se forgott még 7 hónaposan se, mégis felnőtt" meg a "mi időnkben nem volt ilyen, mégis ittvagyunk", stb. megjegyzésektől. épp h ránk nem olvasták, h az ablakon dobáljuk ki a pénzt.

Teljesen egyetértek ezzel kapcsolatban, hogy ki voltál ezen akadva. Valahogy én is így vagyok, h kapom ezt a sok intelmet, hogy 25-30évvel ezelőtt (!!!) xyz, mit és hogy tudott és nem tudott, merthogy ez most az én gyerekem, és nem érdekel xyz.
De én még kitartok egy kicsit, meglátom mit fejlődik ebben a bűvös 6. hónapban.

Mondjuk azt is olvastam egy cikkben (vki linkelte be nemrég) hogy azok a babák, akik repülőznek, (ami amúgy nem olyan jó, mint amilyen viccesnek és aranyosnak tartottuk mi, laikusok) nem nagyon szoktak mászni. Hát Laura egész nap repül, de most próbálom rávenni a mászásra. Popsit tol felfelé de nem halad semerre, illetve szuper tud hason forogni a tengeje körül...Tapasztaltak, ez nevezhető kúszásnak? :roll:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok!

Lillusnak boldog hófordulót!
Briginek boldog névnapot!

Nagyon jók lettek a talis képek.Végre remélem már tényleg eljutok egyre, a nagyra mindenféle képpen, ha lesz.

Betgek hogy vannak? Jobbulást mindenkinek.

Orsi: Hozzánk is jöhetsz vasalni. Van már egy addag és szerintem ami szárítón van az is megszáradt.

Rókica: Igen jó lesz majd később, csak már nem férünk az egyenlőre felesleges dolgoktól. A ruháktól én is kiakadok. Rengeteg nyári cuccunk van ami egyszer se volt Grétin.
Tényleg rossz hallgatni, milyen vizsgálatokat csinálnak.

Ria: Szegény Beninek mennyi mindenen kell kereszteül mennie.

Nagyon jók Lauráról a képek.

Rólunk: Én most egy kicsit búval-baszott vagyok. Szerintem ez az időjárás is az oka, meg úgy minden. Elgondolkozok néha azon, hogy is fogunk mi valaha elköltözni mi innen anyuéktól. Cica is egy kicsit nyűgösebb mostanában, többet kell foglakozni vele, így nem nagyon jut időm tanulni. Ma is csak még 20 percet aludt, de talán most nagyon nagy csönd van. Apának is aggaszt mostmár a betegsége. Még minig csúnyán köhög, már már javult egy kicsit. (Már 4 hete)
Ennyit rólam, majd csak jobban leszek, ja és erre a középszőke természetes hajamat befstettem mogyoró színűre. Ilyen sötét még nem is voltam.
Gréta meg végre megtanult előrefele is mászni. Tolatni azt nagyon jól tudott, de előre nem volt hajlandó. Olyan aranyosak voltak, amikor apa mutatta neki, tette a kis lábait, kezeit előre, de akkor sem.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Délelőtt így aludt el, nagyon szenvedett már, nagyon álmos volt, még is csak 20 percet aludt:

Kép

Hurrá és tényleg alszik most, Így: Ráfeküdve a kezére és a hálózsákjára:

Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

csak gyorsan, mert megyünk este anyósékhoz, pakolnom kell, csak egy cikk az autósülésekről:
http://www.origo.hu/auto/20071011-gyere ... arlas.html

Ria!
Jobbulást!!!!

Rókica!
Tejallergiát sajnálom :(

Képek édik!!!! :D

Kellemse 7végét Mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

teszek képet arról a kockáról, amit én hímeztem Emilinek, és tegnap lett készen, bár tavaly kezdtem, nyáron. :oops: :lol:
Kép Kép

Még megpróbálok visszaolvasni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Hali!

Most értünk haza! Hálistennek Beninek kutya baja! Elegem van hogy álandóan beparáztatnak és feleslegesen szurkálják szegényt! :evil: Vizelet negatív, ultrahang negatív, újjab vérvétel teljesen negatív!!!! Gondoltam hogy az én rosszcsont kölkömnek semmi baja! Olyan vidám mozgékony kis csemete! :D Csak azt nem tudom hogy melyik orvosnak higyek mostmár??? Mindegyik beparáztat és szidja a másikat :shock: Na téma lezárva!!! Jóóóóól vagyunk! Ja engem kivéve! Kiköpöm a tüdőmet.

Megjött a tupi!!!! :D Hétfőn az uszi előtt vagy után átadnám! Még megbeszéljük! :D

KépKép
csongria

Ria:

Hálistennek!!! Milyen orvosok paráztatnak téged? Merre laksz? Hátha tudok ajánlani valakit. Mi itt a IV.-ben egy csomót végigpróbáltunk. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Beleolvastam a 2007. őszi babáiba. Időnként szoktam, mert olyan jó látni, hogy megszületnek a babák, és van, akit ismerek is. De most inkább sírni van kedvem, nem is csak kedvem. Az egyik kisbaba, Bálint meghalt. :cry:

Kép KépKép
lorca

Istenem elolvastam és azóta zokogok :cry: Ennél szörnyűbb nem történhet szülőkkel. Remélem ha ez egyáltalán lehetséges, vigaszra lelnek.....

Kép
Kép
bendegúz30

Most olvastam a babáról!!! Azt hiszem soha többé nem fogok panaszkodni... :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
csongria

Ria! Panaszkodni "jöttem vissza" nagy lendülettel de nem teszem..... :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Én is szoktam ott olvasgatni és tényleg szőrnyű ez az eset. Én azt hiszem lelkileg összetörnék, ha ilyen történne.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Én is olvastam a kisfiút, borzasztó még belegondolni is. Már el sem tudnám képzelni az életem Lillus nélkül.

Ria!
Örülök, hogy Beninek nincs semmi baja! Te jobban vagy már?

Roki!
Szegény Zsuzsa! Azért miken át nem kell mennie egy gyereknek! Az azért jó hír, hogy hízott és nőtt is. Remélem táplálkozás ügyileg is változik majd és nem csak az üres tészta lesz a kedvenc! :wink:
Ja, most olvasom közben, hogy lázas lett szegény! Remélem azóta már elmúlt és jól van!
A Ringatót itt Zuglóban is az a csaj tartja szerintem, mint Kápin. Javíts ki Pann, de azt hiszem Ancsáé az ötlet!

Dinyuska!
Nagyon helyes Laura, kár volt takargatnod eddig! :wink: :wink:

Lorca!
Én benne vagyok egy saját ringatóban! :lol: :lol:

Lin!
Fel a fejjel! Mindenkinek vannak rosszabb periódusai, azt hiszem én is ezt élem most... :( Remélem a jövő heti meló kissé feldob..

Pankaa!
Szupi ez a kocka, hogy csináltad? :)

Május!
Itt nyugodtan panaszkodhatsz, ha nyilvános, amiért gyűlik a gombóc!
És nagyon-nagyon nagy gratuk KM-nek a forduláshoz. Majd hétfőn megpuszilgatom! :D :D

Orsi!
Jössz vasalni vagy a legközelebbi talira vihetem a vasalnivalót?
:lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk, Lillus ma aludta a legtöbbet, fél 8-tól csak fél 6-kor kért enni! Igaz, 3-kor felsírt, de cumival visszaaludt! Így az éjszakák miatt nem panaszkodom.
Viszont, ma is egyedül vagyunk itthon, Bali dolgozik, szalma vagyok. És ezer meg egy dolgom van és úgy érzem sosem jutok a végére! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Á, úgy látom általános levertség söpör végig rajtunk. Ez megnyugtat. Mer' nekem is volt egy lelki mélyrepülésem a napokban. Lehet, hogy az ősz, vagy jön a fogunk...de a növekedési ugrás a legvalószínűbb :lol: :lol: :lol:

A vasalnivalót postán is feladhatjátok, vagy faxon. :P

Május,
olyan patihoz hasonló fehér közepű pöttyei Sebinek születése óta vannak, hol a homlokán, hol az orrán jön elő, de nem időznek sokáig, jönnek-mennek.
Hihetetlen, hogy már egy-két torna után van eredmény.

Ria,
Minden negatív, dejó, de jó, de jó!!!
Hogy milyen anya, aki néha kiabál a gyermekével?! Normális.
Aki meg be is vallja, az nem képmutató.

Panka,
Ez a kocka állati. Elismerésem!

Orsi
Kép Kép
sno

Pann,
Ha még nem olvastad, akkor ennek nézd meg az első hsz-ét:
Babanet Társalgó » Gyermeknevelés » Alvás: "Rossz alvó", éjszakai felébredő, éber-alvó gyerekek szüleinek

Azt hiszem, kezdek kilábalni a tegnapi depimből. Megyek és festek egy kis csövet a füriben. :D

Kép KépKép
lorca

pann
milyen éjszakátok volt? hátha a mai keresztelő jobb belátásra bírja gergőt :wink: (bár nálunk nem sok eredményt hozott :lol: ), sőőt

kele két napja nem alszik éjszaka :x :x
eleve kétóránként kel enni, de ezt még elnézném, mert születése óta simán lerakom szopi után és már alszik is. de most egyszerűen fél négytől hatig ő ébren van! pedig töksötétben van a szopi is és mindent uúgy csinálok, mint eddig. mégis dumál, nyöszög, sírogat és nem és nem és nem alszik :roll: úgyh ma eljött az idő, h átköltözzön a saját szobájába. nem gondolom, h ettől aludni fog, de legalább egyszerre letudjuk az alvásproblémákat (v nem :lol: ). mindenesetre nem értem, h van el ilyen kevés alvással, mert mindezek mellett nappal tegnap is csak 3x 30 percet aludt. és este 8kor fekszik le.

snorsi
lelki mélyrepülés :? úgy látszik mindenkinek kijut...

szomszédolás
hát én meg a nagy olvasásban a téliekhez jutottam el, ott van egy utalás a fogamzás/babát szeretnénk topikhoz. 620.oldal. leesett az állam. sztm legalább annyit tanulhatnánk belőle, h jelszóval védjük a képeket is a közösön...

róki
tuti az alma az, vagyis ink tutira nem a banán, attól nem lettek újabb pöttyök. tegnap újra kapott almát délben de este kihányta az egészet. de nekem annyira fura, h "sima" almára is lehet allergiás? mindenesetre most kihagyunk pár hetet, aztán meglátjuk

dinyus
még annyit, h úgy tervezd az orvoshoz menetelt, h kb másfél hónap a várakozás majdnem mindenhol. szvl esetleg már most is kérhetsz időpontot, legfeljebb majd lemondod :wink:

majus3

Szia Május!

Főtt almát vagy nyers almát kapott Kele? Most utánaolvastam az alma allergiának, de ez általában lokalizált gyulladással jár a száj környékén, nem pöttyökkel v hányással. Ettől persze még lehet. Általában az a vélemény, hogy nincs jobb teszt az ételallergiára mint a megvonás/visszaadagolás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Május:

Nem tudom mennyire jó az angolod, de itt van egy rövid, de átfogó cikk az almaallergiáról:

http://foodallergens.ifr.ac.uk/food.las ... ted_food=2

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Május! Elolvastam a Fogamzás/ Babát szeretnénk topik 620. oldalát! Döbbenet! Szerintem mindeki olvassa el. Szerintem is védjük jelszóval a képeinket!!!!

Lányok! Akinek van tupija írok privit! :)

KépKép
csongria

Hahó,

na már néhány nap kimaradt, tuti, h nem írok mindenkinek mert elfelejtem mit akartam...
Ria, végre megkönnyebbülhetsz, tök jó, h Beninek semmi baja!
(én is szoktam kiabálni!! demég milyen csúnyán!)

Kelemackónak nagy gratula a forgáshoz :lol: :lol: almaallergiához kevésbé :shock: (létezik, a sógoromnak is van állítólag, piros lesz az arca nagyon alamevés után közvetlenül..)

Én is elolvastam, védjük le a picasa képeket!

Gergőnek ma van a keresztelő? Gratula! Minden meghívott jelen volt?
:wink:

Kép
Kép
agiboldi

Elolvasva a történetet sajna nekem ismerős. Persze nem az említettel személyesen, csak épp velem is történt ilyesmi. Barátnőm volt általánosban, majd a kicsi mellé jöttek az ikrek és megzakkant egy kicsit. Ő "szervezte" meg az osztálytalálkozónkat. Édesek a gyerekek, voltak is nálunk, sokat beszélgettünk, telefonon is, felelevenítettük a negyed évszázados ismeretségünket. Egyik nap jött a telefon, hogy a szervezésben nagy telefonszámlát csinált, azonnal ki kell fizetni, lécci-lécci segítsek, mert esküvőre mennek és a férj nem is tud az egészről, elköltötte a nászajándékpénzt. Persze utaltam. Az osztálytalálkozót meg először elhalasztotta, meg másodszorra, végül sértetten lemondta, hogy nem volt nagy érdeklődés. Még panaszkodott is egy másik barátnőmnek, szintén volt osztálytárs, hogy mennyit zaklatják. Az osztálytársaknak és nekem persze nem küldte vissza a pénzt. Annyira romboló, amikor valaki a személyes ismeretséget, barátságot használ ki ilyen ocsmányságra. :?

Kép KépKép
lorca

oszt merre jártál, ágiboldi? hiányoztál ám!

ha már létszámellenőrzésnél tartunk: sági?

róki
nyers alma volt :oops:
n n köszi a linket, nem vagyok vlmi jó angolos, de ezt nagyjából megértettem, hiába, a gyerekért mindent. :lol: lehet, h nem allergia, "csak" vlmi érzékenység, de tuti van vlmi, mert megint kijött egy csalánkiütés szerű pötty az állán. mindenesetre mától hagyjuk a gyümiket, átállunk egy kicsit a zöldségfrontra

timo
milyen volt az apanélküli szombat? n kidöglöttél a végére? persze éjjel volt alkalmad kipihenni magad :twisted:
rem, a jövő heti munkád beváltja a hozzá fűzött reményeidet!!
km számontartja ám a beígért puszit :lol:

majus3

Én is elolvastam és az a durva, hogy ez a csaj állítólag (ez is ott van a fórumon) tavaly nyáron halva szült egy kislányt... de hogy igaz-e, nem tudom. Mindenesetre a blogot is levédetem.. apa már az elejétől kezdve mondogatta, de persze nem hallgattam rá. Pedig nem is egy ilyen esetet ismerek. Mondjuk ennyire nem durvát, hogy anyagi kára is keletkezett volna vkinek, de hogy más fényképével, adataival visszaéltek, azt igen!

Május!
Elég sz.rul hangzik az éjszakai nem alvás. De tuti attól van, hogy a nappali ingereket (lásd forogni tanulás, torna stb.) nem tudja feldolgozni és felébred rá. Ezt nekem anno mondta vki, mikor Lillus is a forgásnál nem aludt éjszaka. Mi ált. fél 4-től 6-ig voltunk ébren párszor.. remélem hamarosan rendeződik a helyzet, drukkolok! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hát akkor, reményeim szerint, elrejtettem a képeket a picasan, úgyhogy aki nem jogosult jelszóra, az mondókázhat egyet. :twisted:

Ma szuper napunk volt: kirándultunk, holnap megpróbálok képeket is mutatni. De tényleg nagyon jól esett, egész hétvégén csak hármasban...

Orsi
Kép Kép
sno

Ria,
Ha, még nem vettetek etetőszéket és még a Chicco Happy Snack érdekel: az Elefániban 18.000. Mi ma vettük és Zsófinak nagyon tetszik. :D .
Örülök hogy Beninek semmi baja. Akkor a múltkori vérvételkor valami hiba volt?

KépKép
bozotka

Bozotka! Köszi vettünk már etetőszéket! Hát ha a nő koszos körmére gondolok simán lehetett valami hiba! :shock:

KépKép
csongria

Uszis lányok! Valaki megmondja nekem hogy hol az uszi és hánytól hányig úsztok? Köszike! :)

KépKép
csongria

Ria,
Írtam privit!
Vendég

Sziasztok!

Ria! Az uszi a Pólus Hotelban van, és 3/4 2-től úszunk. Ált. 3-ra végzünk az ölöztetéssel, stb.
Privi megjött, minden ok. :D
Beni megfázott? Szegény, jobbulást neki! :(

Elolvastam és is a topikot és tényleg döbbenet :shock: :x + most már izgulok, hogy Angel terhes lett-e! :lol:

Tegnap Gergő megkereszteltetett. :D :D :D A mi fényképezőgépünkön csak 2 kép van róla, úh most körbe kell járnunk a rokonságot képekért. :( Viszont az unokatesóm kamerázott (a mi kameránkkal), úh azért nekünk is meg van örökítve a nagy esemény. :D Ha szereztem képet, majd teszek fel. Nekünk csak olyan van, hogy állunk a babával, magáról a keresztelésről nincs. :( Bár azt azért feltehetem:
Kép

Az éjszakai ébredések még megvannak, bár tegnap kapott Chamomilla vulg. homeo bogyót, és fele annyiszor ébredt: "csak" két óránként, de nekem már ez haladás, mert ha jól számolom, már másfél hete éred(t?) minden éjjel (éjfél és hat között) óránként. :( :shock: :x :cry:
Vendég

Pann! Jó a kép! Nagyon komolyan áltok ott! :wink: Nem akarod a Viburcol kúpot kipróbálni? Este lefekvés előtt? Nekem az mindig bevállik! Jobban mint a chamomilla! De együtt is lehet alkalmazni a kettőt! :wink:

Sági! Köszke! :)

KépKép
csongria

A Vibrucol is homeos?
Vendég

Beninek nagyon boldog 8+1-et!

Gergőnek nagyon boldog kerek 8-at! Jöttök már az usziba? Ha igen jól meghúzgáljuk Gergőke fülecskéjét! :lol:
lora7

Igen homeos!

KépKép
csongria

Köszönjük a köszöntést és Gergőnekboldog 8-at kivánunk! :)

Ja nem beteg Beni csak folyik az orra egyébként kutya baja a kis rendetlennek! :wink: A mami meg a papi az beteg!

KépKép
csongria

Boldog 8. hót Beninek és Gergőnek!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Boldog hófordulót a két Nagyöregnek, Beninek és Gergőnek!!! :D :D :D
Vendég

Sziasztok! :)

A két hófordulósunknak boldogságos 8-at! :)

Ria!
Nektek meg jobbulást! Anyukám szemet vetett a kézi aprítóra, úgyhogy lehet, neki adom! :D :D

Pann!
Tényleg komolyak vagytok, de hát Isten színe előtt nem is szabad virgonckodni! :lol: Jöttök usziba? Séta? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Na még egy kérdés! Hogy jutok az uszihoz a bosnyákról? Tudom nagyon béna vagyok! :oops:

KépKép
csongria

Lora!
Add csak meg a barátnőd telószámát, aztán egy-egy bőgős napon elhívom Lillázni! :lol: :lol: :lol:

Orsi!
A jó háziasszony projekt megy még? :)

Tegnap apa elvitt Érdre a Csókolom bácsi fagyizóba. Jól besütiztünk! :D :D És tök jól esett kimozdulni, mert Lillus igencsak hozta a bömbölökhaleteszel formáját! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?