Új privát üzeneted érkezett!

Asszem erre a sörös eszmecserére nézek valami sütit a büfébe... :)
az csak nem árt... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Alkesz kismamik klubja. :lol: :lol: :lol:
(csak viccelek ááám :wink: )

Számomra az alkohol...hááát...egyszóval (3) nem megy le....Még a látványától is rosszul vagyok,pedig biztos jót tenne néha egy kis vörösbor a vérszegénységemre,meg hallottam én is a sör tejfokozó hatásáról is...Na mindegy,maradok a kólánál. :lol: :lol: Mérgezem az ÉLETEM. :oops:

MAgnézium....mivel NEM tudom lenyelni a tablettákat (egészen kicsit sem,összetörve,feloldva sem) ezért vettem én is plusz duo (vagy mi a neve) pezsgőtabit.Az a kétrétegű,magnézium+multivitamin.Egész elviselhető az íze,bár a Bvitaminok szagától rosszul vagyok.Pfúúúúj!ÁÁÁÁ,fúúú...

Lányom beteg lett...hurrá. :? :cry: Bár még "csak" náthás,nehezen veszi a levegőt,de holnapra ez átmegy lázba,köhögésbe....mindig így kezdődik. :cry: Szegénykém.

És még mindig nem mentem el a vc eredményemért. :evil: :evil: Lusta dög vagyok.
Vendég
 


Jut eszembe.....
Álmok.... :? Kivételesen nem tért vissza...EZ JÓ HÍR.
Most azt álmodtam,hogy megszületett HÉDI! Egyedül csak a dokim volt bent,meg később a férjem,aki nem volt hajlandó fényképezni!Én csináltam a képeket. :lol: :lol: :lol: És még arra is tisztán emlékszem,hogy január 11én jött világra a drága.:) Ezt jól megjegyzem...lehet...
Vendég
 

 
 

Bingii Brigi én is boldog névnapot kívánok!!!Sok sok puszóó!

És Brigi maminak is,hátha olvassa. :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Brigiket Isten éltesse sokáig!!! :)

Kép
Kép
sleepin
 
 


Hú, de sokat írtatok ma csajok. Szerintem ne igyatok alkoholt, mert egyáltalán nem tesz jót a babának. A sör tényleg segíti a tejtermelést, de az ráér a szoptatáskor inni, és kizárólag alkoholmenteset. A vörösbor segít a vérképzésben, és vasat istartalmaz, de annyit nem használ egy kismamának, mint amennyit árt. Aki vashiányos, inkább szedjen vasat. Ezek nem légből kapott dumák, én rengeteget olvasok ezekről, és nem Kiskegyed szinten.
Boldog névnapot Brigik!
Én ma voltam védőnőnél, azt mondta, ha nem akarom még megszülni, akkor sűrgősen kezdjem el szedni a magne B6-ot, és pihenjek sokat, mert a görccsel járó hasfalkeményedések bizony méhösszehúzódások. 2 hét múlva kell mennem dokihoz, ő majd valószínűleg felír receptre valamit, addig, magne B6. És mivel a vesémmel sem stimmel valami napi 3x10 perc négykézláb. Apa nagyopn örült ennek a póznak, mikor említettem neki. :oops: :wink:

Elolvastam én is amit baba írt, ez valami szörnyű, nem is tudopm, mit lehet erre mondani, sok erőt kívánok neki, hogy fel tudja ezt dolgozni.

Olvasgatom, hogy ki hogy áll a babaszobával, hát én még sehogy se, még nem is vettünk kiságyat, és csak Karácsony utánra tervezem a rendezkedést.

Nem tudom, it akartam még írni, mert már elfelejtettem, miket írtatok. Norma, a Medárd nagyon szép név, és legalább nem gyakori. Lassan be kellene jelentkeznem a 4D-s uh-ra, hányadik héten érdemes menni? Mármint mikor lehet a legjobb képeket csinálni?

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Szia csibe!
Én nem tudom mennyit árthat az alkohol..de biztos ami biztos szinten én sem iszom. Még az esküvőmön semmertemkoccintani. pedig tényleg nagyon ajánlják a vörörsbort meg a sört.

Eddig nem szedtél magnét? Sokszor keményedsz? Csak azért kérdem mertmostanában én is ezzel kínlódom (ha visszaolvastál úgyisészrevetted).De nekem nem mondták hogy gond lenne. Sem a dokim sem a védőnöm. Plusz elolvastam egy csomó cikket meg mekérdeztem emailben egy védőnöt. Sok pihi meg magnézium. szükség esetén nospa. Ezt mondta mind. Méhszájad még 3000-es ugye?

Nekünk nem lesz babaszoba. Velünk lesz. Ágyat novemberre tervezzük. Úgy egyébként mindent november december környékénk szerzünk be.

Kép
móni86
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most számoltam utána hogy tul.képpen hányadik hétben is járunk, mert totál nem voltam képben. Eszerint a vonalzó szerint a 25. hét. Az utolsó menszi szerint a 24.hét 2. nap. A genetikai UH szerint a 25. hét 1. nap. A 4Ds Uh szerint 24. hét 4 nap. Na most akkor döntsem el? :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Kép
móni86
 
 


Borra visszatérve:
a Mi Mágusunk, Kaáli Intézet meddőségi dokija szerint a bort nyugodtan lehet inni, lenyugtat és nem árt egyáltalám, kis mértékben orvosság!Hát én hiszek neki, én mindent elhiszek neki, amit mond, ő olyan a meddőségi dolgokban mint a genetikai uhuban Hajdu drnő....szóval a szava szent...

4d uhra a legjobb idő a 30. hétig van, utána kalap kakit sem ér...
Vendég
 


Jó estét!

Lafi,igazad van.Bort,persze mértékkel,nyugodtan lehet inni.Napi fél deci vörösbor egyáltalán nem ártalmas.Szinte nulla alkohol...gondoljatok csak bele csajok,hogy ha megesztek 3db konyakmeggy bonbont már kimutatja a szonda. :lol: :lol:

November 12-én megyünk 4D-re...Pest...Sajna páromnak előtte 2 hétig egyik anp sem jó (vagyis nem tud előre tervezni) így már 30-31.hétben leszek.Na de sebaj,még pont belefér. Dokim 28.héten ugyis csinál kötelező UH-t...utána meg majd a 36on...szóval pont közé beiktatom.

Móni
Pár nap eltérés egyáltalán nem számít...más ütemben fejlődnek a babák.Másképp nő a pocakjuk,fejük,kezek,lábak..ezért van ennyi időpont. :wink:
Én a mensire számolok...Dorka is mindig kisebb volt mint "kellene"..és mégis 1 héttel előbb született.
Vendég
 


alkohol: én nem szeretem egyáltalán az ízét egyik piának sem, úgyhogy ezen nem kell filózzak.
szopi alatt sztem mindegy milyen folyadékot iszol, csak inni kell legalább napi 3 litert. Persze nem árt olyat ami nem hizlal mert baromi jól fel lehet hizni a kalóriás cuccoktól, hiába eszel keveset.
Rétes: sztem azért beszélj neki sokat mindenféle aspektusból a tesóról, veszi ő az adást max nem jelez vissza

Én azt javaslom, hogy karácsonyra v. legkésőbb két ünnep között mindent készítsetek elő a babának meg a kórházi cuccot is magatoknak. Nem lehet tudni mikor gondol egyet aztán indul el kifelé, ne apára hagyjátok ezeket, sztem. Persze, nem kell tűkön ülni napról -napra, de jobb felkészülni.

Lego: kár, hogy Dorka beteg lesz, gondolom ilyenkor állati könnyű vele :?

Egyre jobban barátkozok a Medárd Péterrel! Valami elindult :)

Én is Brigi vagyok és köszi a köszöntéseket!

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Norma Briginek is kívánok sok szépet és jót.:)
Ezért jó tudni a keresztneveket. :wink:

Hát nem könnyű Dodóval,de szerencsére nem igazán hagyja el magát,még nem...ez az éjszaka döntő lesz,ha nem alszunk akkor gáz van,ha bírja akkor talán megússzuk egy kis megfázással.

Elfelejtettem...Rétes,üdv.:) Gratula a bébihez.:)
Vendég
 


Móni, nem tudom ezek a görcsök elég erősek, és tényleg olyanok, mint a jóslófájások. talán azért, mert a harmadik, nem tudom. A méhszájam nem tudom, milyen, majd 2 hét múlva megyek hűvelykenetvizsgálatra, ott gondolom megnézik. Eléggé megijesztett a védőnő ezzel a parával, úgyhogy megpróbálok sokat pihizni, leginkább vízszintesben, de fog mindíg menni.

Nálunk sem lesz külön babaszoba, egyenlőre összesen 2 szobánk van, a kicsiben a fiúk laknak, a pici velünk lesz, aztán remélem 1-2 éven belül sikerül egy nagyobba menni.

Én akkor is az alkohol ellen beszélek, mondjuk én sem iszom, ha nem vagyok terhes akkor sem. Megrögzött anti vagyok, az apósom folyton dühös rám, hogy ünnepeken nem akarok vele pezsgővel koccintani. Mindíg azt mondja, tiszteletlenség, de egyszer elegem lett belőle, és megmondtam neki, hogy szerintem meg az tiszteletlenség, ha erőlteti, és nem képes megérteni, hogy nem kell. Nem szeretem én sem az ízét egy alkoholnak sem. Ez van.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Halika!

Jó sokat írtatok,alig tudom megjegyezni :oops:

No ,először is : ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG A BRIGIKET, MÍG A TISZA BORRÁ NEM VÁLIK!!!!
(ha már szeszelünk)

Ha fenntartás van a Nospa-val szemben ,akkor fel kell emelni a MagneB6-ot 3x2-re, de lehet belőle akár 4x2 is!!! 2 doki is megerősítette,hogy nem lehet túladagolni, kiürül...stb.

Jelentem és most vettem be a tablettákat 0,0-ás AM sörrel :lol: Klassz buborékok távoztak a vacsi után (ha értitek mire gondolok :oops: ),szóval a hasam nem feszes :lol: Mivel babot ettem, gyanítom,hogy a paplan is emelkedni fog este, na csak azt akartam kihozni,hogy levegős már nem leszek.

Ma voltam a házidokinál, és félve mutattam a cukor eredményemet, azt mondta,hogy ne ijedjek meg, semmi baj, a direkt cukros dolgokat kerüljem egyelőre. Kaptam újabb beutalót, teljes vérkép, vesefunkció, meg cukorvizsgálat is, de úgy hogy megszúrnak, majd eszem egy szendvicset , 2 óra múlva újra megszúrnak.
Beszéltünk az inzulinról is, de attól még messze vagyok. Egyébként azt mondta,hogyha szedek C vitamint akkor nem is meglepő az eredmény, magyarázta is, csak ugye értettem is meg nem is. :roll: :oops: Rákérdeztem,hogy kell-e CH adagokat betartanom, azt mondta egyelőre nem kell.
A vérnyomi naplómat is nézte, marad a 3xfél adag. Remélem tudom tartani egy darabig.
Vendég
 


Blongyi, a 2 órás érték becsapó....1 vagy másfél órás az igazi........

De nem értem....mi a baj a cukroddal???
Vendég
 


Lafi
Nálunk is 2 óra után szúrtak újra...akkor ez így nem is okés???
Szólt a nőci,hogy ha lehet ne menjek sehová,üljek le,várjam ki a 2 órát,mert változhat a járástól a cukrom... :shock: :shock:
Na de én meg pont bejelentkeztem két szúrás közé a fodrászhoz. :lol: Igaz ott is ültem.

Jó éjt csajok én mára offolok.
Vendég
 


ÉS LAfi!Gratu a 28.-hoz. :wink: :wink:
Vendég
 


Dehogynem emléxemLafi!
Tudod, éhgyomri volt 5,8, 2 órás meg 7,5 !
Olvasgattam a cukros topicot, volt aki azt írta,hogy a felső határ nem is 7,8 hanem 11,valami...Meg Sleepin-nek is nagyobb a tartomány....
A fene ebbe az egészbe egyébként, összességében a dokinő azt mondta nem rossz az eredmény,és azt mondta megnyugtatásképen csináljuk a következő vérvizsgálatot.
Vendég
 


Na, csajok..most olvastam bele a dohányzós topicba :shock: Az agyam elszáll, hogy még be is bizonyítják,hogy a cigi nem árt a babának. :evil:
Vendég
 


Hát alkoholt én mindíg csak bulikban ittam...néha kicsit sokat is, de hát az ember 17-18 évesen nem foglalkozik semmivel. De azt sosem bírtam megérteni, hogy voltak csajok akik totál hullára bírták inni magukat 7végén. :shock: Szerintem ez undorító. :? Nem hiányzik a pia, bár néha egy kis bailyest meginnék. :roll:

Csibe: a joslófájások hasonlítanak a menszi görcsökre? Mert nekem fogalmam sincs milyenek. Pihizz amennyit tudsz!!! Én is azt teszem. Igaz néha lelkiismeretfurdalásom van hogy egész nap pihenek, de aztán eszembe jut hogy nem magam miatt. :)

Én egyenlőre azt nem tudom hogy fogjuk megoldani ha a picúr nagyobb lesz. Mivel még a szüleimnél lakunk nincs szabad szoba ahová mehetne. Pedig én szeretném ha 1-2 éves kora körül már külön aludna. De addíg nem tervezzük az építkezést amíg én tanulok. Az meg még 3,5 év. :?

Lego: jobbulást Dorkának. Szegény! Együttérzek vele....én alig kapok levegőt. De a mézes citromos tea sokat segített.

Kép
móni86
 
 


Móni, hasonlóak a menstruációs görcsökhöz, igen, csak a has is bekeményedik olyankor. Tulajdonképpen olyanok,mint a rendes fájások vajúdáskor, csak persze sokkal enyhébbek, és rövidebb ideig tartanak.

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


[quote="blongyinka"]D írta:blongyinkaehogynem emléxemLafi!
Tudod, éhgyomri volt 5,8, 2 órás meg 7,5 !
Olvasgattam a cukros topicot, volt aki azt írta,hogy a felső határ nem is 7,8 hanem 11,valami...Meg Sleepin-nek is nagyobb a tartomány....
A fene ebbe az egészbe egyébként, összességében a dokinő azt mondta nem rossz az eredmény,és azt mondta megnyugtatásképen csináljuk a következő vérvizsgálatot.


Sziasztok!

Blongyika,
Mindenhol máshogy mérik a vércukrot. De a legtöbb helyen, ahogy lego írta. Éhgyomi vérvétel, jön a cukros lötyi és 2 órára vesznek újra vért és az nem lehet magasabb 7/7,5 mmol-nál (nálunk 7 az elfogadott). Viszont van olyan hely, ahol nemcsak 2 óra múlva veszik le a vért ezután a cukros lötyi után, hanem már egy óra múlva is (pl. nálunk is) és arra mondják, hogy az 1 órás eredmény felső határértéke 11 mmol, ami még elfogadott. DE a legtöbb helyen le sem veszik rá egy órára a vért.
A másik amikor éhgyomi aztán egy zsemle + 2 dl tej van, na annál veszik le csak egy óra múlva a vért, nincs két órás ott a határérték 7 mmol.
Bocs, csak azért írom le, mert nekem így magyarázták.

KépKép
lorcsi
 
 


Lorcsi, abszolút így van!!!!!!

Ha szendvicset eszel, nem jó a 2 órás!Ott 1 órás kell!Cukros löttynél van 2 órás.
A határértek az ,amit Lorcsi mondott........
Vendég
 


sziasztok!
jó ég mennyit írtatok 2 nap alatt...na kell egy toll és papír, mert fel kell írnom kinek mit mondanék :)
majd jövök, addig ne írjatok újabb 2 oldalt :)
Lafi majd kereslek ma, még nem tudjuk, hogy ma megyünk fodrászhoz Dórival, vagy holnap, ettől függ, hogy tudunk-e talizni :)

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Jó reggelt Csajok!

Én hétfőn megyek cukorra. Az én papíromra az van írva, hogy +1ó+2ó, tulajdonkép nem értettem, hogy akkor ez összesen mennyi idő, ezért vettem ki szabit... a szabi jó, viszont az nem, hogy így is korán kell kelnem... :? Hát nem tom milyen lesz a cukrom, mert megdöglök, ha nem ehetek édeset. Reggelire főleg.

Dohányzás: én Marci előtt cigiztem, sajnos hiába terveztem őt, egy béna, szaralak voltam, aki nem tudta megállni... pedig nem szívtam sokat... de amint megtudtam, hogy ő van egy szálat se volt szívem elszívni. Pedig akkor még senki se tudta, tehát még a szentbeszédeket se kellett volna végighallgatnom. Nem visz rá a lélek, hogy megtegyem. És érdekes mód a családomban élő erős dohányosok is sokat változtak ilyen szempontból pozitív irányban. Aztán az első dolgom az volt, hogy megbeszéltem a dokival, és ő mondta, hogy semmi baj, csak tényleg ne szívjam, inkább igyak vörösbort... :) ezt mindig elmondja :)

Lorcsi: Tbányán a Te dokid mennyiért vállalt? Megbeszélted vele? Az enyém 60, amit a pesti kolleganőimtől hallottak alapján és az beleszámítva, hogy ő a főorvos elég barátinak tartok... már amennyire ezt a hálapénzes dolgot lehet empatikusan tekinteni. A szülésznővel még nem "alkudtunk meg" :), majd novemberben, de a kórházi költségekre egy 100ast szántunk...
Nagy dolog ez az első gyerek beruházás, de gondolom, hogy a következőre nem költünk ennyit... :) főleg, ha bejön az álmom és gyorsan lehet 2.

Jaj csajok, felhívás! Az Auchanban megint 799.- a teljes rugi, püls és pamut!

Na szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, én is cigiztem.........május 1. óta már nem.........akkor lett + a teszt. Ez sztem nem bűn, az a lényeg, hogy leszoktunk a baba kedvéért.

Na akkor a cukorterhelésről röviden, most ráérek.

Cukorbetegség fajtái
1. időskori
2. fiatalkor
3. terhesség

1-2 esetén 11-től mondják a bajt, amennyiben a lötty után 2 órával 11.
3 vagyis nálunk
a) lötty 2 óra 7,8-tól cukorbeteg, de 7 fölött vigyázni kell, ez a cukros löttynél
b) szendvics után kizárólag 1 órával 7-től van a baj.

Amennyiben a) esete áll fenn, akkor ch diéta, és 2 hét múlva kontroll, ekkor a b) szerint kell eljárni, és 7 fölötti résznél baj van, majd ch diéta és mégegyszer ismétlés, ha 7 fölött van, inzulin. Ha alatta, marad a diéta.

Amennyiben b) szerint jártunk el és baj van, akkor a) szerint ismétlés 2 hét múlva és ha baj van, akkor úgy járunk el, ahogy az előző bekezdésben leírtam.

Nos, nekem 2 órás lötty után 8,9, vagyis baj lett, ismétlés 2 hét múlva kaja után 1 órával, és mivel még az 5-öt sem érem el, ezért marad a diéta, nem kell inzulin.

DE
Blongyi, neked jelzett a szervezeted, elméletileg nincs baj, elméletileg, de ez az érték hibahatár, ahogy már annó is írtam, én diétzánék és vennék egy mérőt otthonra, mert ha baj van, akkor bekövetkezik az, amitől félsz, koraszülés, nagy gyerekkel........
Vendég
 


Ja és azért nem jó a szendvics után 2 órás mert az kevés ch mennyiséget tartalmaz, hamar kiürül és fals eredményt ad, nem véletlen hogy kaja után 1 vagy max másfél órás értéket néznek, a 2 órás pedig a löttyé ahol 75 gr cht viszel be!!!!!!!!!!
Vendég
 


Nálunk nem lehet sem orvost, sem szülésznőt fogadni. Az ügyeletesnéál kell szülni. Én már Bencét is így születe,. és nem adtam pénzt sem a dokinak, sem a védőnőnek. Nekem ez furcsa, hogy előre megmonják, mennyit kérnek. Elvileg ha megfogadod sem vagy köteles fizetni érte. :shock:

Kép
Kép
Kép
csibe76
 
 


Csibe - tudom, hogy így volna helyes... tudja az egész ország... de ez van. Inkább elfogadom és a magam és a baba érdekében nem kezdek hepciáskodni ezen. Azért nem megyek máshová, mert esetleg előfordul, hogy van aki nem kér pénzt... én így is ott szülök ami közeleb van, nem ahová mennem kéne...
Fel tudom magam hergelni ezen, de minek, azzal csak a babának ártok... és kisemberek vagyunk ahhoz, hogy ezen változtassunk...
Ne félj, ha gáz lesz, tuti nem fizetek!!!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


jah én Tatabányán szülök, ami már másik megye. Én Bicskéről Szfárra kéne hogy menjek vagy még jöhetnék Pestre, de Pest bonyolult, Szfvárra meg nem vezet normális út Bicskéről... ami mondjuk egy januári hófúvásban elég gáz lehet... :?
Tbánya meg főúton és pályán is elérhető számunkra 10-15 perc alatt + akár vonattal is a látogatóknak. Fehérvárra még vonat se megy, csak busz, a szar úton...
És nem kell azért fizetnem, hogy Tbányán szülök, a főorvos azt mondta, hogy ő hallani se akar ilyenről. Ráadásul a bicskei rendelésre is a tbányai és pesti dokik járnak le... fehérvári egy se... jól kitalálták... :roll:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Hello LÁnyok!
Cukor: úgy van ahogyan leírtátok, én ezt nem is vitatom. Tegnap eléggé hosszan nyüstöltem a házidokit a cukorral kapcsolatban. Már leírtam amit mondott.
Ma a védőnőnél jártam, ő i scsak nyugtatott, azzal,hogy hagyjam el az édességet, direktben rákérdeztem minda2-nél, hogy kell-e CH diétát tartanom, azt mondták , hogy nem.
Naná, hogy elhagytam az édességet, és egyelőre megpróbálok kevesebb krumplit, kenyeret, tésztát enni.A különböző péksütik,mint pl. a fornetti az is felejtő.
Kérdezte a védőnő,hogy ettem-e cukrosat a vérvétel előtti napon. Mondtam, hogy persze 3 napig csak fánkot zabáltam. No, 100 szónak is 1 a vége, oda kell figyelnem.
Vendég
 


Igen, oda kell figyelned!!!

vörösbegy, ha nem megy ma, nem baj, megyünk haza okt 31-e körül is!!!!!!!!!!Az lesz az utolsó hazamenetel, szóval akkor ott ráérnék nov1,2-én!!!!!!!!!!!!
Ez a hétvége elég sietősre sikerül, szóval nem gond, ha nem érsz rá!CSak szólj minél hamarabb, mert akkor átszervezem magam....
Vendég
 


Szisztok lányok!
Doki és a pénze: Hát, én az I-es Női Klinikára járok, évek óta uahhoz a dokihoz, akinél a fiam is született. Neki nincs magánrendelése, és soha nem merült fel a hálapénz kérdése sem. Ettől függetlenül én is adtam neki pénzt. A vizsgálatok esetén nem mindig, kb minden 2.-3. alkalommal, kb 4000 forintot. A szülésre én 20 ezret szántam, de a férjem végül 30-at tett a borítékba... Viszont hallottam, h itt, a Klinikán is vannak orvosok, akiknek fix a tarifájuk, és egy szülés 50e ft-ot kóstál. Én ezt nagyon soknak tartom, így a 2. babát várva pedig különösen is. Mi nem tudnánk ezt egykönnyen kifizetni. És egyet is értek Lafival, h ha az ember jobban belegondol, h miért én fizessem ki a doki fizetésének bizonyos részét az állam helyett, amikor úgyis fizetem a TB-t meg az adót, meg mindent, hát akkor jól fel tudom magamat idegesíteni! :evil: De persze ennek semmi értelme, mert itt nem csak a dokik pénzsóvárságáról van szó, hanem arról, h nincsenek megfizetve a nyomi közalkalmazotti bértábla alapján. Vagyis: úgysem tehetünk semmit.
Cukor: én kedden megyek terheléses cuk. vizsgálatra. Itt a cukrosvíz ivás a menő, 2 órás szünettel, és szintén a 7,7 határértéket figyelik. Azt is írták a papírra, h már előző este 8-tól nem lehet enni. Ezt pl Ágostonnál nem is tudtam. Jó éhes leszek, mire végzek!
Ágoston előtt én is cigiztem, akkor hagytam abba, amikor pozitív lett a teszt. :oops: Az elején még hiányzott, de mostanra már teljesen hidegen hagy. Egy szálat szívtam el azóta, amikor már csak este szoptattam, és elmentünk a barátainkkal kocsmába. Hát, nem is esett jól, ráadásul utána pár nappal kiderült, h megint terhes vagyok. Úgyhogy bízom benne, h mire vége a szoptatásnak, már nem fogok visszaszokni!
Viki
Vendég
 


Sziasztok!

sleepin: ilyen nekem is szokott lenni a hasam :D , tiszta jó, nem? bár néha annyira feszíti hogy majd szét szakad a hasam. De nekünk az rá a praktikánk, hogy simogatjuk, beszélünk hozzá, apukája puszilgatja és akkor visszahúzza.

Szerintem már most tudják hogy ők vannak a középpontban. Imádni való. :P Minden nap elmondom neki hogy még három hónap hátra van, nem szabad sietni.....

Mostanra elmúltak a félelmeim hogy koraszülött lesz, bár tegnap annyira féltem mert egész délelőtt csak egyszer mozdult meg.

Tudom hogy vannak napok, amikor felborul a ritmusa, de ez engem nem nyugtat meg.....

Utánna már rugdosott. Nektek is mostanában kisebbet rúg? Pár hete még akkorát rúgott hogy majd meg őrültem, de most már nem, talán kisebb a helye!?-és nem tud annyira nyújtózkodni? Lehetséges ez?

Jövő héten vérvételre megyek, utánna való héten pedig a dokihoz kontrolra. Megnézzük mekkorát nőtt :D

Eddig összesen 3x voltam uh-on abból az első az volt amikor megállapították hogy ott a pocaklakónk :D és 1x volta 4D uh-on. Szerintetek ha még egyszer elmennénk 4D-re az már sok lenne a babucinak? Mert ugyebár még 2x a női dokim is vizsgálni fog.

Tudtok erről valamit bővebben?
denni
 
 


Denni, bőven belefér mégegy!
És igen, egyre kisebb lesz a helyük, már nem rúgásokat érzel, hanem erőteljes és fájdalmas (amikor kiüti a veséd pl) boxokat!
Vendég
 


Sziasztok!
Megint vagyok, megint fáziskéséssel, hosszas visszaolvasás után!

Nem tudom melyikőtök írta, hogy azon gondolkodi, hogy a babának mikre lesz szüksége, miből, hány db-ra, ha otthon lesztek, ill. a kórházban, de ez engem is annyira foglalkoztatott az elmúlt napokban, hogy már éjszaka sem tudtam aludni, mert ezen agyaltam. És lám, tényleg mire jó az internet (kiegészítve a ti, második babát várók tanácsaival) találtam is egy egész jó kis listát, itt a babaneten.

http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

Babaruha méreteket tekintve nekem is mindenki azt mondja, hogy 56-os-ból csak módjával, pár darabot, inkább nagyobbat (62-től). Nem baj, ha eleinte kicsit nagyobb...

Vasárnap nálunk Szolnokon lesz egy bababörze, nem tudom milyen lesz, de azért elnézünk, hátha találunk valami használhatót.

Nálunk még nagy projekt lesz kiválasztani a kiskádat, mert a szabvány panel fürdőszobával rendelkezünk (jobbra f.szoba szekrény, balra mosógép, szemben nagykád), így nagyon kicsi a helyünk, állványos kiskádra nincs is mód. A szobában nem szeretnék fürdetni, mert a f.szoba nálunk a legmelegebb. Így egyelőre még agyalunk, h mi legyen.

A Baba-féle történeten teljesen paff lettem. A közepétől már - megmondom őszintén - sírtam. Annyira valószínűtlen, rossz álomnak tűnik az egész, mintha az ember valami szörnyű filmben nézné azt, hogy szegény nemcsak hogy lelkileg, de fizikailag is mennyire megszenvedett.
Én is csak azt tudom mondani,hogy: Fel a fejjel Baba, ez mostmár csak jobb lesz!!!! Örülök, hogy a férjed így melletted volt!

Boo: nekünk is van egy 12. éves husky kutyusunk, aki szerintem már nem éli túl a telet. Olyan, mint valami nagyon öreg néni, tök le van lassulva, imbolyog, sovány, de azért most még tartja magát. Nagyon féltem a téltől!!! Átérzem a bánatodat, egy másik kutyus idővel tényleg gyógyír lehet a lelki sebedre talán....

Alkohol: asszem a bort nekem is ajánlgatta az orvos (persze mértékkel)! Nem lehet már ezen eligazodni...

Tegnap beszéltük a kolléganőmmel (ő is kismama), hogy venni kellene valami matracvédő huzatot az ágyra, ha esetleg éjszaka menne el a magzatvíz, mert neki az első babánál minden egyszerre elzúdult:)) és totál össze is kent mindent, mármint az egész ágyat!:) Ötlet??

Na lelövöm magam, mert már így is sok voltam!:)

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Úgy látom akkor, hgy a pozitív teszt mindenkire egyformán hatott a dohányzás terén...
Mindennek ellenére azt gondolom, hogy rettentő csúnya látvány egy dohányzó kismama... én ha bármikor megyek a kórházba, a kórház előtt dohányzó embereket csak kismamát látok...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sagi!

Fürdőkád: van olyan bigyó/tartó, amit sima kádba beleteszel és belefkszik a baba, de ez sztem egy szar, hisz akkor te guggolhatsz mellette.
Viszont van olyan tartó, ami kimondott füdőkád méret, ráteszed a kád peremére és erre teszed rá a kiskádat... Ez azért is jó, mert így gyorsan könnyen ki tudod önteni a kiskádból a vizet és nem kell csűrözgetni, vödrözgetni... talán nem egy jó megoldás, de egy pelenkázó szivaccsal a mosógépen az öltöztetst is el tudod intézni - persze ne épp centrifuga üzemmódban legyen a gép :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 



Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


GYerekek, befaltam egy pizzát :oops: és olyan becsapós, mert a donpepe barnalisztből készült pizzája, kevesebb a ch, de azért benyestem.........tyű asszem q--va éhes voltam...... :oops:
Vendég
 


Egészségedre! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Köszi Konkri a tippet! Tök jó, valami ilyesmi fog nekünk kelleni! :)
Lafi: néha nem lehet megállni ezeket a dolgokat! Így vagyok én a kólával! Néha, ha nagyon ritkán megkívánom, megiszom belőle egy pohárral! Szerintem annyi nem csinál bajt, legalábbis eddig nem tapasztaltam!

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Lafikám, egészségedre váljék... Meg Hunoréra is, mert szerintem az Ő keze is benne van a dologban! :lol: :wink:

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sleepin, szerintem a keze-lába is benne van a dologban....most csücsülök a székemen mint egy jóllakott tehén...de tényleg jóllaktam..........muszáj volt, hát mégis mire költsem a kajajegyem ha nem kajára????
Vendég
 


Lafi: egészségetekre!!! :D
Én amióta voltunk a káposzta-feszten, azóta csak székelykáposztát ennék :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Lafi! Én is szoktam így lenni. Főleg a 4sajtos pizzával...imádom! Na asszem meg van a mai menü. Még van a hűtőládában 2 4sajtosom. :lol:

Orvos: én nem fogadok sem orvost, sem szülésznőt. Ha bent lesz a dokim, akkor úgyis ő jön be szüléshez, akkor majd adunk neki pénzt. De nem sokat. Sztem 20ezret. Ha meg nem lesz bent és egy olyan doki jön akit mégcsak nem is láttam akkor annak minek fizessek? Persze ha rendes lesz és utána is figyel rám míg bent vagyok az más. De ha le se szarnak akkor minek dobjam ki a pénzt, amit a babámra is költhetnék. :roll: :wink:

Én 25.én megyeek cukorra. kicsit parázok tőle. Elég sok ch-t eszem. :?

A 4d akkor még a 30. hétig használható? Mert úgy gondoltuk a 28-29. hétn mennénk mégegyszer. Akkor még érdemes?

Tegnap óta tök szaerul vagyok. Nem voltam WC-n.
:oops: Már néha görcsölget, meg úgy érzem szétrobbanok. pedig semmi olyat nem ettem amit eddíg nem. :? Már a hasam is fáj tőle.

Kép
móni86
 
 


Most találtam (szopipárna):
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 24&start=0

Vagytok egy páran pestiek, hátha tart még az akció rá!

Móni: nálam a sok folyadék és gyümölcs bevált! Igyál nagyon sokat, hátha attól beindul a folyamat...

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Szpotatós párna:
mi a Mini Manóban vettük. 3490.- (pótlás 250.-)
Jó találmány ez az izé!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Egy érdekesség:

Voltam egy hónapot Hollandiában, ott tök kis helyes házikók és udvarok vannak... náluk az a szokás, hogy amelyik háznál baba születik, ott az udvaron, háztetőn kint van egy bazi nagy gólya, a szájában egy csomaggal, ami kék v. rszín... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri :) Ez tök ari lehet... Szlovákiában ahol szoktunk lenni a faluban, van egy ház, aminek a tetején egy alvajáró "kertitörpe" van... Nagyon édes, azóta is olyat keresek, de nem találok... :(

Kép
Kép
sleepin
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?