Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Voltunk ma védőnéninél, és meghallgattuk a szívhangot. Olyan jó volt! :lol: Nagyokat rúgott, gondolom nem tetszett neki a hideg zselé, meg az érzékelő feje... :D
Nektek merre felé szokott rúgdosni? Nekem nagyon lent van még, de a védőnő szerint ez ilyenkor még normális. Majd feljebb fog húzódni, amikor már kisebb lesz a helye.

Kép
Kép
giga1
 
 


Vissza is jelöltem mindenkit! :)

Én próbálok nem takarítani... :oops: Mióta terhes vagyok, 2 hetente jár egy nő takarítani, amúgy meg apa a soros. Persze ritkán csinálja meg, így a szükséges dolgokat megcsinálom, én is gumikesztyűvel. Szerintem a belélegzés akkor gond, ha nagyon sokat azt szagolnánk, de heti 1-2 alkalom biztos nem tesz rosszat. És mindig nyitott ajtónál csinálom a fürdőt.

Bizony-bizony a borotválkozás 8) Nekem egyelőre megy, de emlékszem még amikor nem ment. És a cipőkanál, amit Szonjánál használtam, kezd tönkremenni. :lol:

Juti, homeós szert nem próbálsz az alvásproblémákra? nekem nincsen gondom vele (mondjuk Szonjával töltött nap után dőlök az ágyba), zsibbadni szokott néha a kezem. Viszont a kismama(szopi)párna, ha nem lenne, lehet, hogy nem tudnák aludni. Már ajánlottam itt is, nekem nagyon sokat segít!!! Felpakolom rá a lábam meg a kezem, szupijó!

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


tudnák=tudnék :oops:

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 

 
 

Nem próbálok egyelőre semmit az alvás segítésére, mert tulajdonképpen kialszom magam, csak nehezen megy az elalvás. Talán megpróbálok hamarabb felkelni, és akkor hamarabb is leszek álmos!

Giga!

Nekem egészen a köldökömnél és lejjebb is szoktam érezni, hogy rugdos. A bébim már most koponyfekvéses, tehát lent van a feje, fent a lába. Egyébként érdekes, mert én el is tudom képzelni a rúgások alapján, hogy hogyan helyezkedik el. És most már szoktunk játszani is. Este simogatom amikor nagyon rugdos, attól megnyugszik. Abbahagyom a simogatást, és megint eszeveszett rugdosásba kezd, mintha keresne, hogy hol vagyok. Nagyon édes! Meg olyat is szoktunk játszani, hogy picit megnyomom valahol,és pár másodperc múlva ott visszabök. Olyan jó, már most nem unatkozunk.

A barátnőm mondta, hogy neki mindig megnyugodott, ha a férje rátette a kezét a pocijára. Sokszor csak így tudott elaludni, mert
annyira rugdosott a bébi, hogy nem tudott aludni tőle. Nekem hiába simogatja a párom, ugyanúgy mocorog. Sőt, mintha kíváncsi lenne, hogy ki az, még talán jobban is ficánkol.
Érdekes

jutiboszi
 
 


Manka!

Egyébként kismamapárnát helyettesítendő én 2 takaróval alszom. Az egyikkel takarózom, a másikat gyűröm, jobbra balra. Így azért kényelmes!

jutiboszi
 
 


Gondoltam egyébként arra, hogy megkérem anyut, jöjjön el egy pár napra segíteni, mert néha csak feküdnék egész nap. De nem bírom rávenni magam. Mindig arra gondolok, hogy miért kérném meg anyut, hogy pl takarítson nálam, amikor én is meg tudom csinálni. Nem bírnám nézni, hogy anya nálunk takarítson. Meg senki. Én kivenném a kezéből a partvist, az tuti. Inkább lassabban, de megcsinálom én. Irigyellek Manka, hogy neked van takarító-segítséged, mi sajnos nem engedhetjük meg. A hitelünket is anyu fizeti, mert én vállalkozó voltam mielőtt teherbe estem, és a gyed miatt meg kell lenni a 180 nap folyamatos ledolgozott munkaidőnek. Betegállományba se mehetek dec. közepéig. Úgyhogy mivel magasra voltam bejelentve, nem elég, hogy nem kapok fizetést, még nekem kell havi 90ezret kifizetni, hogy legyen gyedem. :( Nehéz így az élet, de megoldjuk!!!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!


Lili!
Bejelöltelek az iwiw-en!

Ági!Mi is voltunk ma védőnőnél nagyon jó hallani a szívhangot! :lol: Zaláné megint egyből meg volt Anna egy kicsit kérette magát. Hi-hi!
Én néha mindenhol csak mocorgást érzek, hol lent a hólygomnál hol a bordámnál, egyenlőre még nem nagyon zavar, pedig este aktívabbak, vagy lehet,hogy csak jobban oda figyelek meg hanyat fekve jobban érezni.


Juti!Az alvás nekem is elég nehézkes mert hason szeretek aludni, most tanulok oldalt. Én a fürdő takarítását ugyan úgy csinálom mint eddig. Eddig is megpróbáltam nem belélegezni a vegyszereket.
Bátor vagy hogy ilyen hamar oda költöztél a párodhoz, de mint kiderült nem vakmerő mert működik a kapcsolatotok. :lol:


Nekem a tv nézéshez kell a több párna eddig 1 nagy párnám és 2 kicsivel néztem most 2 nagy párna van és 3 kicsi a fejem, hátam, derekam alatt. :oops:


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Tényleg csajok! Ti hogy vagytok "mellesleg"? Mert nekem rengeteget nőttek a cickóim, Tegnap apa meg is jegyezte, hogy szépen mutatna közöttük a férfiassága! :)
85B-ről 90C-re nőttünk, és már gondolkodom a 95C-n, mert éppenpont kényelmes a mostani.

jutiboszi
 
 


Betti
Mi Szatmárnémetiben voltunk... Csengersimánál mentünk át...
Debrecenből legegyszerűbben Biharkeresztes-Ártánd felé tudtok átmenni Nagyváradra...

Juti
Nekem is nő, pedig eleve sem volt kicsi...

És mintha mocorogna Kismóki... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Laura! Nagyvárdán voltunk régebben, nagyon nem nyerte el a tetszésemet :( Apának is lejár lassan az útlevele, nem tudom kijutunk-e.

Nekem az alvással csak az a bajom, hogy Kincsőnek nem mindegy mikor, hogy fekszem. Néha akkor keményedik be, amikor jobb, vagy bal oldalt fekszem, viszont hogyha hanyatt fekszem mindig jó neki, viszont akkor fel is ébred :)

Amúgy én mellesleg nem sokat változtam, még szerencse, mert eddig sem volt kicsi :oops: :lol:

Kép
bettó
 
 


Na de Juti! :wink: :lol:
Anyukád úgyis fog segíteni amikor megszületik a picur. Akkor pedig jobb lesz, ha megszokod, hogy egy kis ideig ő fog takarítani, vagy legalábbis valaki más, nem te.
Nekem még nem kezdett el nőni a cickóm. Lilinél szépen fokozatosan nőtt. Lehet, hogy most a szoptatás miatt nem vettem észre. De ne felejtsétek el a cicit is kenni a terhességi csíkok elleni krémmel. Én elfelejtettem, és kicsit csíkos is lett. :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Nálunk nővérkém van izzíva, egy hétig nálunk fog "dolgozni" persze csak kora délutánig, mert Liziért menni kell oviba :wink:

Kép
bettó
 
 


Jutiboszi,persze ,elmehetünk oda ha nagyobbak a babak.. :D
A vegyszerekkel en ovatosan banok,lecsereltem az összeset amelyik nagyon agressziv volt.Pl:a Cillit-et.Most olyat vettem amelyik környezetbarat es tök kellemes az illata is,de ugyanolyan hatasos.
A cicik is sokat nöttek,es olyan furi mert eszrevettem hogy egy-ket eret jobban lehet most latni rajta.
Nalunk meg en takaritok,de azert mar joval kisebb a teljesitmeny,hamarabb elfaradok,es tiszta ideg leszek ha a parom nem vigyaz a rendre.Azt mondta hogy,majd ö fog ezentul takaritani....azert annyira nem örülök neki,mert ketbalkezes a dragam ,es több kart okoz mint hasznot :oops: :lol:
Giga,nekem is nagyon lent van a babo,es allandoan a holyagom rugdossa.Ma leakartam delutan egy kicsit pihenni,de annyira rugdosta a holyagom hogy egyszerüen nem tudtam elaludni.Remelem hogy igaza lesz a vedönenidnek es felhuzodik majd,mert neha olyan erzesem van hogy nem marad semmi a holyagombol,ha igy folytatja. :roll:
Alvassal meg eddig nem sok gond volt,persze ha neki nem megfelelöen fekszem, akkor rögtön jelez.
Kepzeljetek,olyan erdekes,ha meghallja a kedvesem hangjat,rögtön elkezd mocorogni. :) Es legtöbbször a kedvesem kezetöl nyugszik meg.Tegnap este is pl. nem tudtam elaludni,annyira mocorgott,ezert a kedvesem odatette a kezet,es akkor nyugi volt.Meg is jegyezte a kedvesem,hogy lehet apas baba lesz :shock: :lol:
Megyek meg kicsit TV-i,aludjatok jol es szep almokat. :)

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Cickók: nekem is nagyobbak, eddig amit felszedtem (5 kg) a hasamra meg a melleimre jött. Az erek jobban látszódnak, meg a bimbi és udvara sötétebb barna.

Ha meg lesznek a babák valószínű akkor is én fogok takarítani csak a babókkal addig az apukájuk vagy vmelyik nagyi lesz. Legalábbis ez a terv. Az utolsó időkben pedig majd megkérem Zolit, hogy segítsen be. (mondjuk a nagytakit most is vele együtt csinálom)


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Nekem már rögtön az elején nőttek a cickók, volt egy barátnőm, aki rámnézett: terhes vagy! Elpirultam ,mert akkor még dokinál sem voltam, szóval csak a teszt biztosított, hogy az vagyok, de ő már akkor látta a cickókból. A férfiak is amíg dolgztam, sokszor látványosan a ciciknek köszöntek, nem is nekem. :(

Ja, és én hiába kentem, nekem is csíkosak, de csak alul. Egyébként tini koromban is nagyon hirtelen nőttek, akkor nagyon durva csíkos volt. Sötétlila csíkok voltak körbe, mindenhol. Aztán szépen visszament bőrszínűre, de látszik így is. Mi lesz, ha szoptatok? Színes zebrához fog hasonlítani?

Ma sem bírok elaludni, pedig leragad a szemem. De mégsem tudok aludni.

Képzeljétek, mostanában nagyon szokott fájni a méhem, vagy a lepény, amiben a bébi van, nem tudom. Nem csak feszül, hanem fáj is. És tegnap volt, hogy az is fájt, ha erősebben mozgott. Mi lesz később? És pisi után is nagyon fáj, sokszor azt gondolom, hogy leszakad. Veletek is van ilyen?

Most hogy olvaslak titeket, örülök nagyon hogy koponyafekvéses, mert így is elég fájdalmas tud lenni, hát még ha a hólyagommal focizna! Most legfeljebb kispárnának használja.

jutiboszi
 
 


Ami!
Feljebb fog húzódni a pocak is meg a lakója is. Aztán a végén meg vissza le. :lol: Jót lifteznek a picurik. :wink:
A hólyagot sokszor tessék üríteni, mert nem jó senkinek sem ha tele van. Jobb ha megszokod, mert később többször fogsz wc-re járni. :wink:

Jadika!
Szerintem inkább cseréld fel: a takarítást csinálja a párod vagy a nagyi, te meg legyél a kicsikkel. Több szükségük lesz rád, mint a nagyira... :D
Egy idő után úgyis rád fog hárulni minden. Az elején még használd ki, hogy van segítség, és legyél csakis a babáké (no meg ha nyugi van a párodé is).

Juti!
Feladtam a cd-t tegnap. Azt mondták, hogy sokkal rosszabbul járnál, ha úgy adnám fel, hogy az értékét is meg a postázás díját is fizetned kellene. Úgy ezer-izére jött volna ki. Így csak 150 a cd + 140 valamennyi volt a postázás. Szóval 300 ft sincs. Majd priviben írok még.
Megmondom őszintén, hogy nekem nem szokott fájni a méhem. Inkább a keményedést érzem, de erre meg szedem a magnéziumot.
Pisi után sem fáj. Szerintem kérdezz rá a védőnőnél, vagy a dokidnál.

Kép
Kép
giga1
 
 


Most egy ideje nem szedtem a Magnéziumot, lehet, hogy attól érzékenyebb. Kérdeztem már a dokit, azt mondta, hogy nő a méhem, attól görcsölhet enyhén, meg fájhat is. A barátnőmnek is fáj, azt mondja, hogy a terhesség alatt egy csomó új fájdalmat érzett, amit eddig soha, de kibírható, hozzá lehet szokni.

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Juti! Én úgy tudom, hogy a magnéziumot folyamatosan kell szedni és majd csak a szülés előtt X héttel kell abbahgyni. Addig viszont kell, hogy ne görcsölj be nagyon. :wink: Azért kérdezz rá te is.

Adri! Gondolom te is úgy vagy vele, hogy jobban szeretsz te takarítani, mert akkor minden olyan ahogy te szereted. Nekünk sógornőm sokat segít, de nyugottabb lennék, hogyha én csinálnám. Minden héten van takarítás után valami amit én máshogy csináltam volna, vagy jobban odafigyeltem volna rá, stb. Viszont igaza van Gigának is. Ráadásul neked két csemetét kell majd eteni. :wink: Persze te tod, hogy hogy szeretnéd csinálni :)

Kép
bettó
 
 


Ja, tudom, hogy kell szedni, el is kezdem újra! Nem tudom, miért nem szedtem. Mindig elfelejtettem. Talán azért, mert úgy hallottam, hogy javasolt szedni, nem pedig kell. És én hajlamos vogyok a javasolt dolgokat elfelejteni. Lehet, hogy Cavintont is kéne szednem? :)

jutiboszi
 
 


Ja, de végülis szedem csak más formában. Mert Plusszot iszom minden nap, magnéziumosat, meg vas-folsavasat felváltva. Bár szerintem ez nem elég. Úgyhogy jöhetnek a tabletták.

jutiboszi
 
 


Én ilyenkor félreteszem a "sas szemeimet". Örülök majd neki, hogy a picurikkal tudok lenni, és nem mellesleg a szülést tudom majd kipihenni. Higgyétek el nem az lesz a legfőbb gondolatotok, hogy hogyan mosogatott el az anyukátok, anyósotok. Örültök majd ha le tudtok ülni 5 percre kajálni, nem lesz fájdalommentes. És ilyenkor szerintem ne az legyen az első, hogy mit hova pakoltak el egy mosogatás után. Úgysem ti fogtok főzni!!! Legalábbis egy pár hétig. No meg persze, ha lesz segítség. Sajnos nem mindenkinek adatik meg. :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Juti!
Kismamás vitaminkészítményt nem szedsz? Elevit, Gravida, Materna?

Kép
Kép
giga1
 
 



Néha, ha eszembe jut. Az elején szedtem Elevitet, aztán mindig székrekedést okozott, és kb. a 3. hónap után abbahagytam. Szerintetek kéne azt is? Mert kb. 1 hete megint elkezdtem szedni, de már az első nap olyan székrekedésem volt, hogy azt hittem, megszülök!

jutiboszi
 
 


Giga! Akkor priviben írd meg a számlaszámod, átküldöm legkésőbb holnap a pénzt. És nagyon köszönöm!!!!!! Levélként, vagy csomagként adtad fel?

jutiboszi
 
 


Juti!
Próbáld meg esetleg más vitaminnal, nem csak az Elevit van (ráadásul ez a legdrágább...).
Egyébként én Lilinél nem szedtem ilyen komplex vitaminkészítményt. Külön-külön, amire éppen szükségem volt: magnézium, folsav...
Szóval nem nagy gáz, ha nem szedsz pluszba, de szerintem tél közeledtével nem árt. Egyre több a baci, és egyre kevesebb a jó gyümölcs.
Én a Gravidát szedem, teljesen emberi áron van.
Írok majd privit.

Kép
Kép
giga1
 
 


Jaj!
Ilyen szivacsos levélben van. Szóval levélként adtam fel.

Kép
Kép
giga1
 
 


Oksi, szuper!

Majd megkérdezem a gyógyszertárban a Gravidát, mert a barátnőimtől úgy hallottam, hogy az drágább. Meg az orvos is rögtön az elején az Elevitet javasolta! Már akkor is szedtem Elevitet, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, mert a doki mondta, hogy jó szedni, ha terhes szeretnék lenni. Mivel 9 hónapig próbálkoztunk, én is megtettem mindent, hogy sikerüljön. Elkezdtem szedni, és pár napra rá kiderült, hogy terhes vagyok. Bár szerintem nem az Elevit segített, de jó, hogy időben szedtem. Az elején sokkal fontosabb.

jutiboszi
 
 


Sziasztok!


Takarítás:
hát igen, eleinte valószínű, hogy nem lesz időm, de sajna úgy van ahogy Betti írja nem is a minőséggel lesz majd gondom, hanem nem fogom tudni elnézni, hogy mondjuk szegény anyósom takarítson, de majd lesz valahogy. :lol:

Juti!
Én javasolnám a vitaminok szedését. Szerintem is a gravida elég jó. Az elevittől nekem is székrekedésem volt. Jelenleg napi 1 kapszula vasat, 1 gravidát, reggel 1 magnézium + b6 vitamin plussz pezsgő tabletát, este 1 béres magnézium +b6 vitamint szedek. Sajna a fogaim is romlásnak indultak ezért 2-3 naponta 1 calcium pezsgő tabletát is iszom. Lehet hogy tulzás de engem megnyugtat. Akkor kezdtem el ennyi magnéziumot szedni mikor barnáztam és így maradt.
A pocakopd szerintem is attól fájdogálhat mert nyúlnak a méh szalagok.

Kinéztük a babkocsit! Használt, szombaton megyünk megnézni és ha minden oké meg is vesszük! Inglesina duo twin kocsi. Azért szeretnék ilyet mert ezt lehet egymás mellé,mögé, egymással szemben is használni, ja és újszülött kortól 3 éves korig használható.


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Juti!

Az elején is az Elevitet szedtem. Utána jöttek a rémhírek, hogy nagy baba lesz, legalább is nagyobb, mint amilyen eleve lenne. Áttértem én is a Gravidára. Sokkal jobb az összetétele is :wink: Jód is van pl benne, ami ez Elevitben nem volt. Úgy emlékszem.
Én a ferro-forgammát szedem még, ez vas és folsav egyben. Nekem ebből napi 2-őt kell, mert vérszegény vagyok, sajna nem kicsit, így nem hanyagolom el, mert nem szeretném, hogyha Kincső miattam vérszegény lenne. Plussz szedem még a Béresnek a MAGNEB6-ot, és külön c-vitamint. Remélem, így télen a vészes náthát el fogjuk kerülni. Amúgy én sem vagyok híve a sok bogyónak, de Kincső érdekében mindent. Sőt nekem szülés után is kell majd szednem ezt a ferro valamit, meg szerintem a Gravidát sem fogom abbahagyni, végülis még sokáig "belőlünk" fognak táplálkozni a pirinyók :wink:

Kép
bettó
 
 


Adri!

Ez nagyon jó. Mármint a babakocsi. Én a Corában kis rugikat meg badyt nézegettem. Olyan hihetetlen, milyen pici az 56-os méret. Ilyenkor picit megilyedek :oops: De ugyanakkor egyre jobban várom, hogy a kis "csomagomat" a kezemben tartsam. :wink:
Adri nem sok a szervezetnek a pezsgős Megne meg a sima? Csak azért kérdezem, mert tudod én az elején 2db-ot szedtem a Béres MagneB6-ból és akkor ment a hasam. Néha nekem keményedik a pocak, bár hamar elmúlik, kicsit én is aggódok miatta. Mostanában meg inkább akkor csinálja, amikor sétálok.
Nekem szerencsére a fogaimmal minden rendben és a szülés után, hogyha sikerül szoptatni (miért is ne sikerülne) akkor akarok napi egy calcium pezsit inni.

Én sajna nem tagadom nehéz eset vagyok, hogyha a saját holmiaimról van szó. Bár nekem tesókám egy hetet tud segíteni, utána főzés ilyesmi rám marad. Sajana nagyszülők egyik oldalról sem lesznek. :( Viszont van szép mélyhűtőnk és fagyasztok le főtt hamit. Ez lesz a legpraktikusabb megoldás. Azt hiszem.

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Vitamin – Én is Gravidát szedek, én a magam részéről meg vagyok elégedve vele. A szedéssel kapcsolatban viszont kicsit összezavarodtam… Sokan ugyanis azt mondják, hogy csak az első trimeszterben kell szedni, a dokim szerint viszont nyugodtan szedhetem végig. De ha jól látom, Ti is azt mondjátok, hogy nyugodtan lehet szedni végig?!?
Egyébként azt én is hallottam, hogy ha valaki végig szedi a vitamint, akkor nagy lesz a baba, de a dokim szerint ez nem igaz… De talán a vitamin csak jót tesz, ártani nem árthat, igaz???

Lányok egy kérdés! A magnéziumot csak akkor kell szedni, ha az ember keményedik, vagy amúgy is javasolt???

Takarítás – ez már nálam is kezd gondot jelenti, mert bár a porszívózást már a férjem csinálja, de a többi részét Bettóhoz hasonlóan szívesebben csinálom én. A múlt vasárnap egy sima kis takarítástól viszont úgy elfáradtam, mintha nagytakarítást rendeztem volna. Úgyhogy nem igazán tudom, mi lesz, mert a hónap végén még vár ránk némi lakás felújítás, és utána meg ugye a takarítás… Édesanyám és anyósom is felajánlotta, hogy segít, de azt meg nem igazán tudom elképzelni, hogy azért utazzanak fel vidékről, hogy a mi lakásunkat takarítsák!!!
Juti – én anno rákérdeztem az orvosnál a tisztítószerekre, ő azt mondta, hogy használjam nyugodtan, de igyekezzek minél kevesebbet közvetlenül belélegezni.

A kaja kérdéssel kapcsolatban azt hiszem, hogy az első időkben én meg fogom rendelni! Már most is rendelünk az irodába „munkaebédet” az Interfoodtól, egyáltalán nem drága (főétel úgy 500-600,-Ft körül jár), minden nap ugyanabban az időben hozzák, és még finom is. Egyébként azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok, mert a férjem nagyon jól főz, és még szeret is, úgyhogy el vagyok azt hiszem kényeztetve… :oops:

„Mellbevágó kérdések” – hát nekem is már az elején megnőtt a mellem, és őszintén nem vagyok tőle túl boldog… Voltaképp teljesen elégedett voltam a 75-ös méretemmel, bár tudom, hogy ez a terhesség velejárója, azért furcsa! Az meg külön tetszett, hogy bementem az Intimissimibe, majd végignézve a választékon megkérdeztem az eladónőt, hogy ugyan árulja már el, miért tesznek a 80-as melltartókba szivacsbetétet????? Az összesbe…??? :evil:
A csíkok ellen én a Vichy terhességi csíkok elleni krémjét használom, kicsit drága (kb. 4.000,- Ft), de nagyon-nagyon jó!!!! Még a korábban is meglévő csíkokat is eltüntette!!!

Az alvással igazából nekem nincsen gondom, sőt mostanában hihetetlen mennyiségeket tudnék aludni… Aztán néha összejön, néha nem… :)

Lányok! Valamennyiőtök védőnőjénél meg lehet hallgatni a baba szívhangját??? Mert az enyémnél nem volt ilyen. Bár őszintén szólva nem látogatom túl sűrűn… Nincsen vele semmi baj, de valahogy nem igazán tudom magam rávenni! Főleg a mérleg tart vissza!!! :oops:

Adri, hogy válaszoljak a kérdésre, ügyvédkedem, tehát elvileg egyéni vállalkozóhoz hasonló egyéni ügyvédi státuszban vagyok, földrajzilag pedig Pasaréten, a II. kerületben dolgozom.

Elnézést a hosszúra nyúlt hsz-ért, de igyekeztem minden témához hozzászólni!

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Ja, és még egy kérdés! Talán még nem teljesen aktuális, de én azon dilemmázom, hogy vajon érdemes-e 56-os méretű ruhát venni, vagy rögtön 62-est???

Általában ugye azt mondják, hogy 56-ost nagyon nem érdemes venni, mert nagyon gyorsan kinövik, de például a sógornőmék kisfia kb. 2-3 hónapig hordta az 56-os ruhákat, majd egy nagy ugrással gyakorlatilag átugrotta a teljes 62-es méretet... :shock:

Szerintetek???

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Betti!Nem érzem soknak a magnéziumot. Mostanában egy kicsit görcsölgetek, de lehet hogy csak nyúlnak a szalagok. Nem vészes , de engem megnyugtat. Nekem a hasam sem megy. Meg talán segít abban is hogy ne bújjanak ki olyan hamar.
Hát igen aprók a az 56-os rugik. Épp tegnap dumcsiztam egyik barátnőmmel ő mondta, hogyha előbb jönnek a babák még kisebb badykat kell vennem 50-est ha van ilyen.
Főzés: Anyósóm és anyum is jól főz szerencsére szinte egyformán remélem számíthatok rájuk.

Nincs a közeletekben valami üzemi konyha vagy iskola, ahonnan tudnátok az ételt nem túl drágán hozatni? Lehet, hogy még olcsóbban is kijönnétek mintha főznél. Nekünk pl. a zöldségfélékért sem kell pénzt adni mert apósom már nyugdíjas és szerencsére megtermel mindent.


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Gnesa!

Szerintem ha nem keményedsz és nem is görcsölsz szóval semmi hasonló panaszod nincs akkor nem kell a magnézium.
Ha csak 1 babám lenne lehet hogy lecsökkenteném a gravidát is 2-3 naponti alkalomra, bár ártani nem árt. Szerintem akkor mindenképpen jó ha szedjük ha nem elég változatos az étrendünk. Sajna én elég válogatós vagyok és így biztos megkapnak mindent a babók. Legalábbis remélem!?

Azt hallottam én is hogy az 56-os cuccok nem nagyon vannak kihasználva.

Csíkok ellen én babaolajat és milupa terhes krémet használok. A krém a rossmanban kb 1000 ft az olajakat örököltem, még vennem nem kellett.


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Adri!

Köszi az infót a magnéziummal kapcsolatban :wink:
Van közelünkben eg yjó étterem, eddig is tőlük hoztunk hamit, sajna viszont az elmúlt hónapban iszonyat milyen drága lett. Mivel 3-an lakunk otthon így nem kifizetődő, és sajna én is nagyon válogatós vagyok. Így gondoltam a fagyasztásra.

Szerintem kell 56-os is, persze nem sok. Gondoljatok csak bele, milyen pincurok lesznek még, és szerintem szinte kiesnének a következő méretű ruciból :)

Gnesa! Nálunk is jön egy nagyobb felújítás, együtt érzek veled :wink:

Vitaminok: Nekem mindenki egy ből mondta a magne B6-ot. Így nem volt kérdés, hogy szedem-e. A Gravidáról nem hallottam, hogy nagyobb babák lennének, így naponta 1-et mindig beveszek.

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Én sem hallottam ilyet, hogy a Gravidától nagyobb babák születnének. Én is napi 1-t veszek be, mellé a Béres Magnézium+B6 vitaminjából 2x1-t.

Juti!
Mivel rajzolsz a falra? Én is gondolkodtam már ilyesmin. Már csak azért is, mert most új szobájuk lesz a kicsiknek, és tiszta fehér a fal. Befesteni még nem fogjuk, mert új az épület. Így erre a fajta rajzolásra gondoltam én is, csak nem tudom, hogy mivel kéne. :? :?:

Bettó!
Beírsz a táblázatba? Nov.8. uh, terheléses vércukor, teljes vérkép.
Plusz a lánynevet át kéne javítani Hajnára a Hajnalkáról. Ebben egyeztünk meg a férjecskémmel, és fiúnevünk még mindig nincs... :o

Szerintem is jó ha van 1-2 56-os ruci otthon, mert a végén még tényleg kiesik az a gyerkőc a 62-esekből. :lol:
Én úgy imádtam ezeket a kis rucikat mosni, teregetni, vasalgatni a terhességem végén. Tök jó érzés volt rendezgetni a szekrénybe. :D

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Szerintem is tök jó érzés lehet a pici ruhákkal foglalkozni.

Izgulok, hogy holnap ha megnézzük a babakocsit úgyanolyan szép legyen mint a képeken.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Sziasztok!

Adri! Majd szólj, hogy milyen volt a babakocsi.
Mi ma vendégségbe megyünk, egy két gyermekes családhoz. Szegény anyukát már egyszer biztosan megsértettem, mert még a tizen nem tudom hanyadik héten küldeni akarta a rucikat. Én meg mondta, hogy bőven ráérünk még. Most viszont már szólt, hogy össze van készítve a holmi, amit nekünk szánt. Sajna ahogy van megy fel a padlásra, mert képzeljétek, végre HOLNAP JÖN AZ ABLAK! El sem hiszem, úgy örülök neki. :) Kép

Kép
bettó
 
 


Juti!
Merre vagy?
Remélem nincs semmi baj!
Írok privit.

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga!

Én is aggódom miatta, egész nap nem volt fórumon :(

Kép
bettó
 
 


sziasztok!

Body?Igen szerintem is kell 56-os is.Az én kisfiam 3820 gr és 52 cm volt amikor megszületett és 2-3 hétig azókat a bodykat hordtuk.A 62 nagyon nagy lett volna rá.Pedig nem volt kicsi gyerek.A mini pelenkát 2 hét alatt kinőtte.Havi 1-1,5 kg hízott.Kis dagadt volt.Úgy nézett ki mint aki mindjárt szétdurran.

Remélem jól van mindenki!!!! :D

Nekem arcüreggyulladásom van.Vacak az élet így.Gyógyszert nem kaptam rá,mert kismami és penicilin érzékeny vagyok!A jobb arcom majd le szakad.Fáj még a fogam+ a szemem is tőle.Csak orrspayt kell rá használni.De szerintem hétfőn ismét megyek az orvoshz.Most úgy érzem rosszabb mint tegnap.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok!Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok!

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecsó!
Hát ez nem hangzik túl jól. Gyógyulj meg mihamarabb!!!
Szép hétvégét!

Kép
Kép
giga1
 
 


Lecsó!

Jobbulást!!!!

Reni!!!!! Találtam eg ynagyon jó 3d-s rendelőt!
Képzeljétek, most 10eFt. Kapunk dvd-t 25 percnyi filmet Kincsőről, cd-t képekkel és mozgképekkel, valamint egy kiválasztott képet kinyomtatnak és bekeretezve kapjuk meg. Ahogy olvastam és elképzeltem, hogy ott vagyunk, máris pityeregtem :oops: :) Fel is hívom őket hétfőn és kérek jövőhétre időpontot.
Amúgy úgy írták, hogy a 19. héten azért érdemes menni, mert akkor teljesen egészében látszik a pincur, a köv. pár hétben pedig már a kis arcvonása is látszik, szinte az is, hogy kire hasonlít. Már nagyon várom, remélem lesz még időpontjuk jövőhétre :roll:

Amikor bejötem a tékába, már 3 ablakunk ki lett cserélve. De ahogy nálunk szokott lenni, semmi sem megy lyan egyszerüen: A bejárati ajtót elrontották, másik irányba nyílik, rá a szomszédra :evil: , valaimnt a wc és fürdőszoba ablak teljesen átlátszó, holott mi nem ilyet kértünk, így az utcáról belátni :twisted: Szóval, mejd még 2 hét kb és teljesen rendben lesznek az ablakok :)
Mostmár csak abban bízom, hogy a szülés simán fog menni. :roll: :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
bettó
 
 


Sziasztooooook!

Olyan tündériek vagytok, hogy aggódtok értem! Nincs semmi baj!!!

Egy barátnőmnél voltam, mókáztunk, vidámkodtunk egész nap! Annyit nevettünk, már nagyon rámfért.

Bettó!

Gratula az ablakokhoz. De most akkor mi lesz, ha belátnak? Kicseréltetitek? Vagy vesztek rá valami fóliát? Tök jókat lehet kapni, amik a fényt totál átengedik, csak ilyen bordásak, szóval nem lehet átlátni rajtuk.

A szülés miatt ne aggódj, minden rendben lesz! Csak ezt tartsd szem előtt, és akkor minden oké lesz! Pozitív gondolkodás!!!!!
Ha beprogramozod az agyad, és csak arra gondolsz, hogy minden oké lesz, akkor így is lesz!!!!!!! Higgy!!!!

Ó, micsoda térítő lettem! Higgy! De ez igaz! Tényleg!

Giga!

A falra sima diszperzitszínezővel festek, lehet kapni bármelyik festékboltban. Én az Aquacolor típusút veszem, 125 ml-es kiszerelésben van, minden szín megvan. Meg lehet keverni is színeket. És akkor simán ecsettel fel lehet festeni a falra. Csak valamelyiket higítani kell, mert elég sűrűek. Rajzolni nem érdemes, mert megkarcolja a falat, zsírkréta sem jó, mert utána nem tudod eltüntetni. Ez a diszperzitszínező festék is egyben, és simán rá lehet festeni falfestékkel, ha már meguntad a mintát.

Ajánlom minden kreatív kismamának és anyukának!!!!

Egyébként azt olvastam, hogy újszülötteknek nem ajánlott a falra a nagy minta, mert nagy szines foltokat látnak csak belőle, és hamar megunják. De attól függetlenül lehet, mert először úgyis csak a közvetlen környezetét lesegeti, érdemes kis játékokat felakasztani a babakocsira, meg kiságyra.

Na, megyek is, férjezek egyet, mert 2 napja nem láttam!!! Csak aludni!

jutiboszi
 
 


Ja, még egy fontos dolog!

Érzem, hogy feljebb van a baba. Lehet, hogy fordult, vagy a lepény ment feljebb, de határozottan érzem, hogy már nincs annyira lent! Egyik este úgy befeszült, ki lehetett tapintani teljesen a köldököm körül a méhemet. Olyan furcsa volt, mintha egy kis zsákban, összekuporodva lett volna a bébim. Nagyon érdekes volt!

Na, akkor minden jót!

Pussz mindenkinek!!!!

jutiboszi
 
 


Juti!

Örülök, hogy minden rendben van :wink:
Az ablakot megreklamáltuk, mert nem ilyet kértünk, így pár napig, remélem nem tovább, de ki fogják cserélni. Úgyis jönnek az ajtó miatt.
A szülés miatt nem úgy aggódom, hanem csak egyszerüen nem lepődnék meg, hogyha nem menne könnyen. Amúgy nagyon pozitívan nézek elé, legalább is próbálok a sok csúnya pletyi és iesztegető történet mellett. :wink: Tegnap is volt bent egy nő. Mesélte az ő rossz történetét, meg hogy kisebesedett 5 hónapon keresztül a mellbimbója, hogy készüljek fel mert rémes lesz, stb. Én meg mondtam neki a magamét, bár visszafogtam magam, mert nem akartam megsérteni, de azért jeleztem, hogy nem mindenkinek van rossz élménye a szülésről és szoptatásról. Nem mindig a saját élményből kell kiindulni :wink: :)

Azért köszike a biztatást :wink:

Nekem még szerintem annyira nincs fent, csak eg ypincurt, viszont ma meg tegnap este a köldökömnél rugdosott, megint tett egy kört a pocakomban :)

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!

Edina!Jobbulást! Gőzőlni sem szabad? Kamillával meg van gyerekeknek való mentolos vmi.


Betti!Nem egyszerű nálatok ez a felújítás, sajnállak. Meséltem a páromnak ő is visza küldené.

Megvettük a babakocsit 55 ezer volt nekünk nagyon tetszik, és plusz tök könnyű szét szedni ha szállítani akarom meg a huzatot is könnyen letudtam szedni a mosáshoz. Itt van pár kép róla az előző tulaj pici lánykáival:


Kép Kép Kép Kép Kép


Szóval szerintem tök jó!!!! :lol:


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Sziasztok!

Adri - köszönöm szépen a tanácsot, a magnéziumot már nem is szedem, csak ha szükségét érzem!

Lecsó- Jobbulás Neked! Egy arcüreggyulladás egyébként sem egyszerű történet, hát még így várandósan, amikor gyakorlatilag minden gyógyszer tiltott. :( Pihenj sokat, és gyógyulj meg mihamarabb!!! Egyébként az egyik barátnőm is elég csúnyán megbetegedett a terhessége alatt, és a végén kapott antibiotikumot is, de hál Istennek egyáltalán nem ártott a babának!

Bettó-együttérzésem az ablakok miatt, ismerős helyzet! :? Hozzánk jövő hét végén jönnek. Fűtést szerelünk, mert most a társasház rendszerén vagyunk rajta, de az tökéletesen kiszámíthatatlan, ami egy pici babánál egyáltalán nem jó, úgyhogy most igyekszünk leválni!
A horror sztorikkal meg szerintem ne foglalkozz, nyilván ilyenkor mindenki szereti előadni, hogy neki milyen nehéz dolga volt, de ez abszolút nem jelenti, hogy mással is előfordulhat!!! A kisebesedés ellen meg már kitalálták a szilikonos bimbóvédőt!!! :D

Tegnap együtt vacsoráztunk anyósomékkal és a sógoromékkal, akiknek idén februárban született a kisfiúk! Olyan jó látni, hogy milyen okos és szép már egy 7 hónapos baba! Remélhetőleg jövő ilyenkor a mi babánk is ilyen ügyes és okos lesz!!! :)
Képzeljétek, ma jártunk a Brendonban és vásároltunk egy-két dolgot... :oops: A férjem választotta ki a dolgok nagy részét, vettünk cumit, zoknit, bodykat és egy plüss csacsit! Olyan aranyosak!!!! :) Ami viszont érdekes, vettünk két bodyt, ami egy zacsiban volt és egy szólót, és a szóló sokkal kisebb, mint a másik kettő!!! Meglepődtem picit, hogy egy méreten belül is ekkora eltérések vannak!!!

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 


Adri!

Nagyon szép a kocsit, és még az ára is nagyon jó!!!! Ügyesek vagytok!!! :)

agi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
gnesa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?