ÉÉÉÉÉÉÉÉS Igen!!!!
Itt vagyok! El is olvastam mindent. Nem jegyzeteltem, úgyhogy majd fejből.
Az előző körben felirtam a témákat, azt, hogy ki vetette fel az nemigen fog menni, az hogy mit akartam írni az is kérdés.
Előbb a friss, amíg még emlékszem:
Nagyon köszi a sok köszöntést! Nagyon aranyosak vagytok, erre sajnos én nem vagyok alkalmas.
Aranyos persze tudok lenni....
Bőgés amíg anya el nem megy. Az első gyereknél sokat segített, amíkor beleképzeltem magam a helyébe, akkor soxor rájöttem, hogy nem anyaszivatás a célja. Amikor látszik rajtad, hogy el akarsz menni, akkor ő nagyon rosszul érzi magát. Nem akarja, hogy elmenj és egy módon tudja kifejezni, azzal, hogy sír. Ráadásul még eredménytelen is, mert tudja, hogy ez nem jön be, mégis nélküled lesz. Addig amíg ott vagy addig másra sem tud gondolni, hogy mindjárt elmész. Amikor elmentél már nincs mit tenni, felesleges tovább gyötrődni. Akkor kiderül, hogy nagyival is túllehet élni.
Azért vannak gyerekek, akik ilyenkor pl nem esznek...
Elalvás: senki semmit nem tud elrontani, aki kielégíti a babája természetes igényeit. A gyerök aki nem tud egyedül elaludni, annak az idegrendszere még nem elég fejlett hozzá. Anmelyik cumival, macival, pelussal alszik el, az sem egyedül alszik. Csak a természetes igényét nem anyával, apával, hanem magától választott módon, vagy rákényszerített módon egy tárggyal helyettesíti.
Az, hogy az egyik gyerek ilyen a tesója meg másmilyen az tök természetes. Nekem mind a 3 ezerrel különbözik. A nevelési technikáink nyilván gyakorlottakká váltak, de pl már nem gondolkodunk rajta annyit, ami nem biztos, hogy jó. Pl, amikor a 4 éves hisztizik. Most olvastam egy cikket róla, apának is meg fogom mutatni...
Cicin elalvás. A gyermekeim közül a legifjabb kifejezetten nem aludt el cicin sose 1 hónapos kora után. Néha. Alvás előtt szinte mindig van szopi, azaz naponta többször is, hetente egyszer alszik el rajta. PL MA ESTE!!!
Szóval tejmennyiséggel nem nagyon függ össze....
Winnie!
Ez nem semmi. Rendesen fájhatott. AVENT? Hát ugye a minőség...
Brigi!
Szép nagy mindkét deded!
Hát még a rendetlenítő képességük!
Rájöttem, hogy a gyerökkel egy lakásban akkor tudok valami mást csinálni, ha a)szerencsés a csillagzat, b) ha van valami határeset helytelenkedés amit hagyok neki. Ezért a gyerekszobában a helikoptereket lehet szétpakolni, a sajátjában a komplett kosarát (nem is érdekes), az előszobában a használt újságokat, a nagyszobában az összes csipeszt, persze ő az iratokat és a növényeket akarja, a hálónkban az arcfestékeket (úgy sem használom), dezodorokat.
Egyébként akkor van teljes kussban, ha ellóg magától egy másik helyiségbe, és ott lehetetlen, káros, veszélyes dolgot csinál.
Mai top: csend, gyanakodva osonok, majd megtekintem, amint a környezetvédő lányom kibontott egy használt pelust és épp a nem emésztett tápanyagokat reciklálja....
Tinu ezektől én is depis szoktam lenni. Mert dettó így érzem. És van, aki két gyerekkel még látogatott, három már sok. Vagy gáz a csecsemő...
Lássuk a jegyzetet
Petra, Rena! Mindenkinek sok-sok boldogságot!!!
Főzés: csak akkor fogok neki, ha legalább 3 gyerek itthon, mert akkor kettő lefoglalja a harmadikot. Probléma, amikor mindenki segíteni akar és ezért behozzák a kicsit is a talpalatnyi konyhába. Ilyenkor türelmetlen és kiabálós leszek. Nem is főzök gyakran. Hanga mikrós kajákat szokott kapni. Szokott volt. Elromlott a májusban vett mikrónk. Grrrrrrrrrrrrr!
Tészta: a durum csak búza és víz. Azt eszik nálunk a csaj. A pizzázóban megkérdeztem, hogy miből van a tészta. Mint a kenyér. Eheti nálunk. A feltét...
Helyzetgyakorlat: mit tennétek, amikor három gyerek van a kádban de még senki nem fürdött, amikor.....
A legkisebb belekakil a vízbe, nem keveset. Ettől a nagyok sikítva, de nevetve menekülnek, de vizesen koszosan és kicsit kakisan nincs kijövetel, a legkisebb csúszásgátlója alá bemegy a cucc, miközben leengeded a vizet és a csajszi csak állni akar....
Megoldás nálunk: fiúk állnak a kád szélein nagy terpeszben, támaszkodás a falon és szurkolnak Hangának, aki a csaptelepbe kapaszkodva áll, amíg kimosom a kádat. Vicces volt és nagyon hangos. Ahogy a fiúk ordítottak....
A tanfolyam látogatás jól sikerült, Hanga anyatejet nem iszik iszókából, nagyanyukája egyfolytában etette mással.
Utána két éjszaka nagyon vacak volt, aztán jobb, most ismét tré. Nem kicsit. Egész hajnalt átnyavajogja, cirka 4 órán át. Remélem csak a foga.
Jajj ez a sok takonykór! Gyógyuljatok hamar!!!
Kismama! Nagyon szép a fiad!
Mi nem aggódtunk, hogy a másik fiunk vajon mennyire fog sikerülni...
Rena!
Még valamit akartam írni , de elfelejtettem...
Ébred,
Csááááááááá!
Snoopy