Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi! Én is Bm-et használok, de nekünk nincs ilyen problémánk. Viszont ajánlom a pelusos fórumot: belinkelni nem tudom, de a "Gyereknevelés"-en belül van, a címe: "Pelenka: melyiket válasszam?"

KépKép
livus
 
 


Orsi (Osoa), rendszeresen tisztitod a szurot ?(bocs, a hulye kerdes miatt :oops: :mrgreen:, de ez jutott eszembe elsore).

Szodat csak parszor raktam bele, attol tartok, h tul maro es hazavagja a gepet.

Sima tabletta alatt nem kornyezetbaratat ertesz? Nalunk az almawin teljesen bevallt. Az ecetet neha a oblito helyere rakom neha csak ugy bedobom a gepbe mosas elott (vagy amikor kiszivatyuzta a vizet, programtol fugg).

Ugy tudom a so meg fontos, h tiszta legyen minden.

Mas otletem nincs!
saara
 
 


Sziasztok, sajnos, mosogatógéphez nem tudok hozzászólni, az én apró konyhámba be se férne...

Én azt szeretném kérdezni, szobai levegőtisztítóról nem tudnátok-e valamit mondani? Érdemes-e venni, és milyet? Terézvárosban lakunk, és itt nem lehet egy jót szippantani a levegőből.:( Sajnálom nagyon a gyerekeket.

Picinke
picinke
 
 

 
 

Livus, köszönöm szépen! Már böngészem.
zsófi

Kép
zsófica
 
 


Zsófi!

Nekünk volt egy időszak, amikor kifolyt oldalt állandóan, de nem tartorr sokáig. Nem tudom, mitől volt. Most OK. :)

Saara! Szűrőt még nem tisztítottam :oops: :oops: :oops: .
Sót teszek bele és igen, dm-es tablettát. + metro-s öblítőt. :oops: , Át szeretnék térni a szódára, de gondolom ha a mosógépnek nem árt, akkor a mosogatógépnek sem, vagy?
Ecetet csak beleöntöd simán? Tányérokra? :)

Köszi mindenkinek a tippeket! O
osoa75
 
 


biobaba
 
 


Orsi, igen, csak ugy beledobalom, foleg, ha kicsit budi van a gepben. Fogom az uveget es zity-zuty :)
Feltem, mert utalok mosogatni :oops: , ezert inkabb nem teszek bele szoda. Nem tudom miért, valahogy ugy erzem/kepzelem, h ez kenyesebb, mint a sima mosogep, de ezt csak en talaltam ki, nem szakembertol hallottam :)
Akkor hajra szuro tisztitas! Utana 100%, h jobb lesz az eredmeny!

Voltam ma a Biocentrumban, jo nagy, sok minden van, de nekem nem tetszett annyira. Atom neon vilagitas van, ezt utalom + 3 kulon hely/kassza van. Van egy ABC-szerü, 1 zoldseg-gyumolcsos es egy peksutis/szendvicses.
Birom a napraban (meg regen a Bioritmusban), h minden 1 helyen van/volt. Itt sztem bena, h 3 szor kell sorban allni, ha eppen olyan a bevasarlo listam.

Volna egy kerdesem, nem tartozik ide igazan, de hatha tudtok segiteni infokkal. Mar nem tudom kire hallgassak.
Vince fiam asztmas, tegnap este megint korhazba kerult (most is ott van apjaval), ami nem egy jo dolog :( 2 het alatt ez a masodik roham. El kap vmi bacit vagy virust es a tudejere megy az egesz, tehat eleg gyakran varhato igy osszel meg telen. :(
Mar tobben mondtak orvosok, meg honapokkal ezelott is, h szteroid stray-vel meg lehetne (nem tudom hany szazalekban) elozni az asztmas rohamokat. Ezt napi szinten kellene adni neki. Tovabbra is ugy erezzuk, ezt nem kellene, de ma mondtak, h "indokatlanul" tart mindenki a szteroidtol, nem egy olyan nagy dolog.
Mit gondoltok? Mit tudtok errol?
Nekem valahogy nem fér össze egy 2 éves kisfiu és egy ilyen hormon... Ugy érzem biztos hat az egész kis szervezetére.
saara
 
 


Hat sejtettem, h ez a Biocentrum majd valami nagy hodaly lesz. Azert majd megnezzuk, kivancsi vagyok az araikra is:)

Asztma: en asztmas vagyok. Igaz, nem kicsi koromban tort ram, hanem gimis korom ota. Hasznaltam en is ilyen sprayket, de semmivel sem volt jobb, mint mikor nem hasznaltam. Ha elolvassa az ember, h mik a mellekhatasai... Evek ota nem elek veluk. De persze egy 2 eves gyerkoc mas. Szoval nem tudok tanacsot adni. Valami homeopatiassal probalkoztatok? V elmenni vele jobb levegore?
________________________________________

http://www.chezpanissefoundation.org/

Biobaba
biobaba
 
 


Sara,
a férjem orvos korában asztmás gyerekeket gyógyitott, megkérdezem. De úgy emlékszem, azt mondta, hogy a helyileg alkalmazott szteroid nem olyan gáz.

o
orsko
 
 


Hol lehet emgtalálni a Biocentrumot? A héten többször voltam a Fény u-i piacon és a Mamutban is, de sehol sem találtam.

A mosószódáról: azért nem féltettem tőle a mosogatógépet, mert régebben a márkás mosogatóporokban is volt szóda a foszfátok mellett, akár a por 30%-a is lehetett. Mostanában nem láttam az összetevők között, inkább nátrium-perkarbonátot tartalmaznak (mint pl. a Sonett folttisztító só).
lszg
 
 


Orsi, nagyon koszi elore is. (Flixotide-nek hivjak azt a bizonyos spray-t, amit javasoltak. Naponta 1-2 puff).

Homeopatiaval probalkoztunk, de ugy nez ki uj szert kell keresni. Amikor durva krizis van, mint most mar nem segit, de nem adom fel.

Lszg, a biocentrum a mamut 1 elso emeleten van a mosdo, wc mellett.
saara
 
 


Saara, köszi, hétfőn megnézem. És jobbulást a kicsidnek.
lszg
 
 


Sara :) a Nagy gyermekkalauz mustárliszt- és gyömbérpakolást ajánl az obs.bronchitisre és asztmára, próbáltátok már? Épp ma kezdtük. Alkati szeretek megvan már? No és neked se ártana alkati szert használi most - összefüggenek a dolgok-no de ez hosszadalmas, majd szóban inkább
indianyo
 
 


Indi, alkatiszer megvan mar, igen.
Pakolas ugy mukodik, h osszekutyulsz mustarlisztet (gondolom orolt mustarmag?) reszelt gyomberrel (vagy por allaguval?) es a gyermek mellkasara teszed?
Szoban, de mikor? Egy ici-picit leirnad, h mire gondolsz - priviben mondjuk.
saara
 
 


Saara!

Jobbulást Vincének, remélem sikerül majd ebből kimászni, illetve rövid távon találni valami csillapító szert.

Orsi
osoa75
 
 


Sara :) a gondolati részét tényleg szóban - úgyis hamarosan érkezik a pelus :wink:

Nagy gyerekkalauzt érdemes beszerezni, gyakorlati haszna is van.

Borogatás asztmatikus problémákra:

frissen őrölt mustármag VAGY gyömbér kézmeleg vizbe mártott pamutdarabra rászórod és ráfekteted egy nagyobb darab pamut-vagy frottirdarabra, leteszed az ágyra és ráfektetetd a fiacskát, majd jól bebugyolálod először ezzel a borogatással, majd betakargatod, esetleg sapkát-sálat is adhatsz rá és egy jól kiszellőztetett helyiségben az ablakhoz ülsz vele, hogy friss levegőt szivjon be. 2 percenként ellenőrzni kell, hgoy nem égeti-e a bőrt, maximum 8 percig tartson majd jű alaposan vizzel le kell mosni és bekenni a bőrt. Ha kihólyagosodik, akkor néhány nap szünet, ha nem, akkor minden nap - lehetőleg lefekvés előtt - érdemes alkalmazni. Én fürdés előtt csinálom, mert elég macerás a dolog.

Most kezdtük a kezelést TI-vel, nagy reményeket fűzök hozzá.
indianyo
 
 


Orsi, koszi :)! Mar itthon van az egesz csalad. Gyermek lelket meg apolni kell, de legalabb itt van...

Hallott mar valaki Makka (?) termekekrol? Makka aloe vera kellene, de ezt allitolag csak terjesztokon keresztul lehet venni....
saara
 
 


a biocentrumot a mulkor rosszul irtam. Nem 3 helyseg van hanem 4 (a negyedik a biokozmetikumoknak)...........
saara
 
 


Hálás vagyok Nektek, hogy ajánlottatok jó turikat, köszönöm! Nem tudtok véletlenül olyan helyet, ahol bevesznek használt ruhát?

hordozo
 
 


Indi, mi kedden megyunk TI-hez :)
Bizom benne, h nem fogsz csalodni. Ti is asztmasok?
Borogatast kiprobaljuk.
Nagy gyerekkalauzt is megnezem, koszi.

Pelust mar nagyon varjuk, megutaltam az osszes muanyag kulsot, gyerek is (sorrend forditva :) ). Ott a tuti finom organic meg mitudomen milyen pihe-puha pelus a kulsok meg sehogy sem jok... Uj Lotties kulso is nagyon bena. :(
saara
 
 


Sara,
a férjem a hagyományos gyerekgyógyászatot tudja hozni, homeopátiában nem járatos. Szóval azt mondta, hogy ezek a sprék, mint amit irtál is nagyon kevés szteroidot tartalmaznak. A tablettákban, amiket nyomtak a gyerekekbe és okoztak mindenféle borzalmas mellékhatásokat mg-os nagyságrendben volt szteroid, ezekben a sprékben tized mikrogramnyi az anyag. Nem is kell több, mert helyileg hat. Ennek megfelelően a mellékhatás is elhanyagolható (olyat nem mondunk, hogy nincs, mert ezt a fogalmat a todomány nem ismeri). Hatása viszont tuti.
Magánvéleményem az, hogy ha ez az alternativája a gyakori kórházi kezelésnek, és a hosszan elhúzódó asztmának, én használnám. A gyerek lelkét nagyon megviseli egy kórházazással súlyosbitott tartós betegség.

o
orsko
 
 


Hasznalt ruhat mi a Voroskereszthez szoktuk vinni. Illetve vannak csaladsegito helyek.

Ha penzt akarsz ertuk, akkor nem tudom. Lattam egyszer egy hirdetest, ugyh biztos van ilyen is.

Biobaba
biobaba
 
 


Kedves Klári és Mindenki, aki többet szeretne megtudni a bébi-borostyánláncokról vagy vásárolni szeretne ilyet.

Kérlek, létogassatok el www.borostyanlanc.hu oldalunkra. Itt a vendégkönyvbe is beírhatjátok tapasztalataitokat.


Üdvözlettel,
Ildi (www.borostyanlanc.hu)



[quote="pumama"]N írta:pumamaem biztos, hogy ide vág, de gondolom, többetek használt fogzásra borostyánláncot. Mik a tapasztalatok? És milyet/hol érdemes venni? (Mintha Szilvi írta volna, hogy nem szabad csiszolatlant...) Meg hogy működik? Csak hinni kell benne? (nem sok mindent találok róla a neten...) :?


kösz
klári
laknil
 
 


Hordozó :)

Mi már a Pethő intézetnek is ajándékoztunk használt ruhát, nagyon örültek neki:) Ha eladni szeretnéd, akkor vmelyik hirdetős lap (vatera, teszvesz).
m_andi
 
 


Orsi, nagyon halas vagyok, h megkérdezted a férjedet, atgondoljuk az egészet ennek fényében.
A korhazban töltött idö tényleg nagyon megviseli a gyerekeket (a miénket legalabb is nagyon), de az egészet latva nem is csoda.... Nem hiszem, hogy ezt elfelejti egyhamar. :(
saara
 
 


Most megfogadtam, h ha lesz felesleges jaték v. könyv vmelyik gyermekkorhazba visszük, mert tényleg szörnyü nekik ott lenni.

Agi, nem ismerek ilyen bizomanyit, de megkérdezem a hugomat, hatha ö tud.
EGy dolog jutott eszembe, h babaruhabörzéken lehet asztalt bérelni par ezer forintért és te magad eladhatod a rucikat, ha van erre egy délelöttöd.
Sztem nézd meg ezt az oldalt, ha érdekel: www.babaruhaborze.hu
(nem a hungexpos börzére gondoltam :) hanem a picikre, pl. a MOM müvhaznal vagy a Marcibanyi téri müvhaznal.)
saara
 
 


Amíg a kórházban üdültem, anyós MINDENT kihipózott. :evil: A szép fehérítetlen pelusoknak annyi. Rá merjem adni a gyerek fenekére azért?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Eszter, csak nem?:)

En lehet, h kimosnam beloluk a hipot. Tobb soron kiobliteni... Csak kijon...

Biobaba
biobaba
 
 


Nem babaruha. Az enyém. :oops: Igen, el szeretném adni, ha lehet, mert az egész ruhatáramat cserélnem kellett gyakorlatilag. Ahhoz képest nem sok ruha, de vannak köztük olyan darabok, amiket inkább eladnék. Pl. elegáns kosztüm, volt rajtam 3szor... Ha ez lehetetlen feladat (nem hiszem), akkor ezeket is odaadom valakinek, ahogy írtátok. Mi is így szoktuk, de ez most egy kicsit más, mint a szokásos.

hordozo
 
 


Ági, én a Szentkirályi utcában (VIII.ker) tudok egyet, ha az érdekel. Még nem voltam ott, csak tudom, hogy vesznek be ruhát.

Pindi
pindi
 
 


Biobaba, de igen :) Már írtam a hordozósba :)
Ez volt nekem is a reakcióm, rögtön a sikítófrász után, mindent be a gépbe...

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Érdekel, Pindi, köszi.

hordozo
 
 


Eszter :) Ezt az én anyám is eljátszotta egyszer, én egy napi ecetes áztatás után sima vizzel két mosást végigpörgettem, utána sokáig levegőztettem őket. Amikor már csak friss levegő illatuk volt, használatba vettük újra. Különben meg :evil:
indianyo
 
 


Livus :) itt a bizonyos link, kövesd :)

http://tudatosvasarlo.hu/hirlevel/feliratkozas
indianyo
 
 


Köszi, Indi! Valamiért hiába próbálkozom vele, mikor megnyomom az "elküld" gombot, sosem megy el, hanem kiírja, hogy " a lap nem található" :( Tegnap is ezt csinálta, meg ma is.

(de a honlapon már megtaláltam a magazint :) )

KépKép
livus
 
 


Már nincs hipószaga a pelusoknak, csak idegesítő rájuk nézni...

Biobaba, köszi a zablisztes fürdető ötletet, amit egyszer írtál, most ezzel fürdetek és nagyon beválik (kis darab tetrába teszek egy evőkanál zablisztet, meg opcionális levendulavirágot, összekötöm, leforrázom fürdés előtt kicsivel, kinyomkodom és az áztatólével együtt megy a kádba, a csomagocska szappanként funkcionál, Flóra is nagyon élvezi).

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Zablisztet most hol tudsz beszerezni? Allitolag mivel keves termett Europaban, jo penzert eladtak a hazai zabot kulfoldre...

Hazai zabforras is erdekelne.

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!

Hát, ez a hypozás bosszantó... :evil:

Zab tényleg jó drága, gondolom a mennyiségi okok miatt,

Írtátok a bem mozi mellett, hogy van egy turi. Hát, elmentem és semmit nem láttam. LÉtezik ez még? És hol?

Orsi
osoa75
 
 


Hát egyáltalán nem tudok zablisztet szerezni, főleg nem magyart. Amikor megláttam a kiváltott gyógyszertári fürdetőt, ötletszerűen a DM-be szalajtottam a zuram zabpehelyért és kávédarálóval gyártottam belőle valami lisztszerűt...

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Saara, aztma kieg. kezelésére találkoztatok már hasonlóval?
http://www.origo.hu/noilapozo/hirdetes/ ... esere.html
lszg
 
 


Ági, ha arra járok, megnézem pontosan.
(Vagy ha valaki jár a Múzeum körúti bioboltban, az út túloldalán van kiplakátolva a reklámjuk: "Ne rakosgassa! Ne is ajándékozza el!" - valami ilyesmi szöveggel.)
pindi
 
 


aztma=asztma
lszg
 
 


En is arra a hirdetesre gondoltam, mint Pindi:) Ott van a gyalogatkelonel, a muzeum sarkanal.
biobaba
 
 


Biobaba: ha jól emlékszem, ide linkeltél be egyszer egy oldalt, ahol azokat a különleges csokikat lehet kapni (a töpörtyűs éa társai). Tudod a címét, be tudnád linkelni megint?

KépKép
livus
 
 


Na, tessék: csak írnom kellett! Már meg is találtam! :)
tegnap hiába kerestem, de most beugrott, hogy vaddisznóból volt a töpörtyű, és ezalapján rátláltam a guglival.
(Ha esetleg érdekel valakit, itt vannak: http://www.culinaris.hu/kinalat/csokoladek/zotter.html )

KépKép
livus
 
 


Egy ismerosom felajanlott egy parnat (babzsakot :?: ), ami tonkolybuzaval van toltve.
Sztetek mennyire veszelyes molyos lakasban? Attol tartok hamar elintezik, lakotelep lesz belole, ha nem is most majd tavasszal. :?

Tapasztalatok esetleg?
saara
 
 


Hú Livus, ezeket a csokikat kár volt belinkelni.. :roll: Most ilyenekkel fogok álmodni..

Saara, nem tönkölypelyvával? Nekünk olyan szoptatós párnánk van, meg molyunk is van, de sztem a pelyvát nem szeretik.

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter, ez is szoptatoparna :roll: , a popolini fele. A honlapon ezt irjak rola: "portalanított tönkölybúza töltettel készült párna. A hosszabb eltarthatóság miatt a tönkölybúza töltet natúr kaucsukkal bevont."

Nem tudom a kaucsu mennyire ved a molyok ellen....
saara
 
 


Szerintem az is tönkölypelyva, nekem is az van és nem molyosodik.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Eszter: sajos én sem magamnak gondoltama csokikat, hanem majd ajándékba, mondjuk karácsonyra.

KépKép
livus
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?