Új privát üzeneted érkezett!

Masika,
ne butáskodj már, nincs miért elkeseredned! Egy kicsit még várnod kell a nagy találkozásra, de ennél nagyobb problémátok sose legyen! :wink: :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Viszont nem lesz egyszerű egy ekkora babát megszülni, de ügyesek lesztek! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Először is köszi Csilla a segítséget!
Gabuska én úgy hallottam hogy minnél nagyobb a baba annál könnyebb a szülés! Csak azért jegyzem ezt meg mert én is nagy babát hordok a szívem alatt.(bár úgy néz ki hogy én nemhúzom el a 40. hétig.) :lol: :oops: :D

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 

 
 

Töki,
úgy legyen! :D
Ferike mekkora?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hali!

Hát Töki a próféta beszéljen belőled!!! Én is csak attól félek, hogy nagyon fogok repedni!
Na majd kiderül, ma megint CTG :( nem sok kedvem van hozzá, főleg nem kocsiba ülni, de hát apa ugye dolgozik, nem tudjuk megoldani, hogy valaki minden nap elvigyen.

Fájás nem sok van, de az éjszakám pocsék volt, fél kettőig szórakoztatott Lilibaba, aztán iszonyúan fájt a derekam meg a szemérem csontom, háromnegyed hatkor meg már felkelltem, mert sehogy nem volt jó feküdni.

Na megyek készülődöm, majd jövök.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika
 
 


Sziasztok,

Becka, még nem voltam dokinál, jövő héten kell mennem kontrollra.
Masika: én is 10 nappal hordtam túl Balut, doki szerint ez normális.
Nálam szülés előtt 3 nappal volt 2 ujnyi a méhszáj.
Aztán a fájásaim is csak szülés napján voltak, de akkor már olyanok, hogy gyorsan meg is lett Balu.
A burokrepesztés után 2 órával már kint volt a bébi.
Viszont a jobb kezem, karom nem bírom egy hete felemelni.
Lehet, megerőltettem, vagy elaludtm, vagy szopizásnál esett ki...
fridus
 
 


Valaki megmondaná, hogy lehet ilyen szép csíkot alám tenni, hány éves, napos, hónapos a kicsi ?
fridus
 
 


Szia gabuska !
Ferike 36 hetesen volt 3104 gramm!(vagyis egy hete).
Masika a repedés nem kizárt de azt mondják ( ebbe nekem még tapasztalatom nincs!) hogy a baba segít a szülésnél.
Anyósom a lányát 4 kg felett szülte 1 óra alatt nem sokkal nagyobb repedéssel az átlagnál.Mint már mondtam reménykedni lehet. Mert én is ezt teszem. :oops: :P :lol:

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Fridus menj a babafalva.hu veboldalra és ott kedvedre válogathatsz a vonalzók közül. :lol: :lol: :lol:

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Sziasztok! Dr. Radnai Katalinról tud valaki valamit? Bármilyen információ érdekelne. köszi!
lukidori
 
 


Fridus,
www.lillypie.com

itt is vannak vonalzók. :arrow: :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Beckáról mi újság? Ha szombaton össze jött neki az indítás, már lehet, hogy otthon vannak?.!

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok!

Új felhasználó vagyok, és orvost keresek az István kórházban, Újvári Attilára vagy Koiss Róbertre gondoltam, de előbbi rendelésére csak novemberre van időpont. Tudja esetleg valaki Koiss dr. elérhetőségét? Érdekelne Petik Dóra és Gajdos Edit rendelőjének telefonszáma is. Sajnos, nem tartozom a körzetbe, így csak magánrendelés jöhet szóba. Eddig nem választottam orvost, de a 15. hétben vagyok, így eléggé időszerű lenne. Privátban vagy e-mailben írjatok, ha tudtok segíteni (majkor@freemail.hu).
Köszönöm
Nelli
mkor
 
 


Sziasztok Beckáról van híretek, hogy van?
Masika és te hogy vagy még mindig 2 in 1 vagy már te is túl vagy ra
jta.Mindenesetre szurkolok a könnyü szülésért!!!!!! :P :P :P

Andi

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Sziasztok,
Új felhasználóként, de régi anyaként Istvánban szültem ( frászt,- bicska elő, gyerek ki) 2001.09.11.-én. Szerintem a szülészete jó, csak a gyerekgyógyászat (újszülöttes) meg a csecsemőápolók nem érnek fabatkát sem. Egyébként mkor-nak üzenem: Németh Miklós dr.-t jószívvel ajánlom. Én már 42 vagyok, a fél családom orvos ( sajnos) úgy vélem meg tudom ítélni. Szóval korrekt, nagyon jó szakember. Én holnap viszem hozzá anyámat, nyilván más okból- de ma szóltam neki telefonon és holnap délutánra már meg is oldotta a látogatást.
fûtéstechnika
 
 


Sziasztok!

29 hetesen orvost/kh-at kell váltanom. Az Istvánból Horváth Tamást ajánlották. Ki tud róla vmifélr infót? Mindne érdekel.

Köszi előre is!
gyõzelem
 
 


De jó, Masika ma már nem jelentkezett, remélem, végre elkezdődött!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Masika, ugye már babázol? :wink: :D

Becka, ne csináld ezt velünk, írj 1-2 mondatot, hogy minden oké-e. Már aggódom, hogy még nem jelentkeztél be.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Nagyon nagy a csend.
Becka, Masika?!


Lányok, van valakinek tapasztalata az apasági papír intézésével kapcsolatban? Tényleg kell hozzá papír a népességnyilv.tartóból, hogy hajadon vagyok?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!
Kutyafül! A dokidtól kell egy igazolás, hogy terhes vagy (Ezen rajta legyen, hogy mikor fogant a bébi, most mennyi idős a terhesség és a szülés várható időpontja. De úgyis tudja a dokid.)
Ezzel a papírral meg Apával kell menni a polgármesteribe (mindketten vigyetek személyit és lakcímkártyát). A polgármesteribe a gyámhivatalban állítják ki. DE tudd meg, hogy nálatok is ott van e, mert hallottam olyat , hogy v.hol külön van. Az itt kapott jegyzőkönyvvet kell vinned (meg a többi személyes papírt, Apét is!!!) Más nem kell, nálunk nagyon kukacoskodók a hivatalba, tehát ez biztos. A kórházba ne felejsd el vinni ezeket, mert a te nevedre kerül a baba, a névmódosítás viszont nagyon macerás és hosszadalmas.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Köszönöm Csilla az infót!
Lassan tényleg el kell intéznünk, nem szeretném ha az én nevemet kapná :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


sziasztok!
Szeptember 26-án szültem második fiam az Istvánban Bábinszky drnőnél. Az elsőt a margitban, Bánkutinál. Hát ég és föld. Az első után még fél évig is kirázott a hideg a szülés gondolatától és összerándultam, a mostani után meg egy másodperccel képes voltam vigyorogni, mint a tejbetök.

Bábinszky szuper és bár nem volt fogadott szülésznő, Diószegi Éva szülésznő is csúcs volt.

Ha valaki több infót szeretne a drnőről (milyen, hogy vizsgál stb) priviben szívesen válaszolok. Mielőtt szültem volna én kerestem róla infót, de mintha senki nem járna hozzá. Most hogy "kitapasztaltam" én felajánlom a az infot az utánam jövőknek ;)
fazekas katalin
 
 


Kutyafül!! Én is most csináltattam a héten az apaságit és nekem nemkellett más csak a terheskönyv és a személyes okmányok. Beckáról Masikáról semmi híretek? Már nagyon kiváncsi vagyok! :lol: :P

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, pénteken engedtek haza végül. Nem volt egyszerű történet, és ami a topik neve "élménynek" nem hívhatom. Levi és a szervezetem annyira nem akartak elszakadni egymástól, hogy a szombat délutáni 6 óra körüli méhszáj érleléstől (ballonos) kezdve vasárnap reggelre eljutottunk a császármetszésig. :(

Szóval a nulláról indítottak, a méhszáj az első 3-4 cm-t ezzel a lufival gyorsan elérte, utána burokrepesztés és vártunk.. Semmi fájás, semmi 2-3 órán keresztül. Azután oxitocin infúzió, ami rögtön generálná a fájásokat, nálam semmit nem művelt 2 órán keresztül, azután viszont 2-3 percesek egyből, viszont ahhoz nem voltak elég erősek, hogy méhszájat tágítsák, úgyhogy vártunk reggel 6-ig. Nem lett 3-4 cm-től nyitottabb, hiába volt minden. Tehát maradt a császármetszés, amire végképp nem voltam felkészülve (lelkileg). Ja, és nem akartak altatni, de a spinális érzéstelenítés mintha nem hatott volna, mindent éreztem, kértem az altatást.. Röviden, tömören..

A bennt töltött 5 nap is katasztrófálisnak volt mondható, alighogy feleszméltem vasárnap, hozták Levit, szinte felkelni sem bírtam. Megkértem a csecsemős nővéreket, hogy mutassák meg a köldökápolást, tisztába tevést, majd jönnek.. Estig senki, a szobatársam segített. Kedd reggel már nem hitték el nekem, hogy még nincs tejem és Sarlai "szuper" doktornő megállás nélkül kézzel, géppel fejte, mert "olyan nincs, hogy nincs tej". A gyerek semmilyen pótlást nem kapott, mert a jelszó szoptatni, szoptatni, szoptatni! A cukra alacsony volt, ezért 3-6 óránként bökdösték a sarkát, szegénykémnek mindkét sarka nagyon csúnya. Persze azért volt alacsony a cukra, mert nekem nem indult a tejem, harmadik napra és sok könyörgés és az engem operáló orvos hatására végre rájöttek. :shock:

Ja, Ruttner doktorom külföldön, akit mondott maga helyett, Lázár doktor vidéken, így az ügyeletben lévő Horváth Mihály operált.

Szóval a kórházban szinte minden nap zokogtam, hogy nincs elég tejem a gyerek sír, éhes, és azt gondolják rólam, hogy nem akarom szoptatni, úgy kezeltek. Könyörögtem 3 óránként, anyatej pótlásért, volt, hogy azt mondták nincsen. (BABABARÁT!)

Azt vettem észre, hogy itt annak jó szülni, aki a második babát szüli, normális úton, egyből szoptat és mindent flottul csinál, őket 2 nap alatt hazaengedték. A többiek annyira nem járnak jól, szerintem.

A lényeg, mostmár itthon vagyunk, megnyugodtam, kicsit több tejem van (minden szopi után mérlegelünk) de tudok adni a kisfiamnak pótlást, ha kell (tápszert) és nyugodt, békés, gyönyörű bébi! Nagy megrázkódtatás volt mindkettőnknek az elmúlt hét.

KépKép
becka
 
 


Kiderült, hogy olvassák a szülészeten a topikot, ezért szeretnék a szülésznőnknek BÖSZÖRMÉNYI BEÁNAK mégegyszer egy hatalmas KÖSZÖNÖM-öt mondani, ő volt éjféltől reggelig velünk és amiben tudott segített! Nagyon sokat jelentett ez is, és a lelki támasza a látogatásai a gyerekágyon, hogy vigasztalni próbált. Tényleg, szinte folyamatosan zokogtam.. :cry:

KépKép
becka
 
 


Nem tudok ide fotót feltenni, de ha valaki van iwiw-en, akkor Beck Anikó néven megtalál. Oda sikerült feltöltenem képeket. Mindenkinek köszönöm, aki szurkolt nekem. :)

KépKép
becka
 
 


Sziasztok!
Gabuska
Lehet szülés előtt is hányás... sőt végig vajúdás alatt is... nekem egyik barátnőm végighányta... valahogy a méhösszehúzódás így hatott rá... de a szülés indulását is jelezheti...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Becka
Sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid voltak... :(
az, hogy nemvolt ott a dokid nagyon rossz lehetett... ez szerintem elbizonytalanítja az embert... még akkor is ha tudja nem a doki szül hanem ő...
De azért az, hogy tudsz szoptatni lehet mégiscsak a kitartó fejésnek bíztatásnak köszönhető! Ha egyből tápszert kaptál volna akkor biztos nem sikerült volna ennyire sem a szopi... és szerintem minden csepp számít... (az a gyerekorvos valóban rémes... :( )

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Masika vonalzóját elnézve egy hat napos emberkével rendelkezik!
Isten éltesse! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Gabuska
Levibaba gyönyörű... emlékeztet Áronomra...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Becka gratulálok neked a szép babádhoz!
:lol: :lol: :lol: :lol:

PHPBB kód:
Kép
töki
 
 


Becka,
a francba, akkor nem véletlenül volt rossz előérzetem. :(
Sarlairól én még nem hallottam senkit pozitívan megnyilatkozni...
Hány ágyasban voltál?
Sok igazság van abban, amit írsz. Első babásként én is szinte mindent a 4 szobatársamtól lestem el, és majd ha eljutok a 2. szülésig, tuti, hogy nagyon jól megleszek a személyzet segítsége nélkül.
Ha utánagondolok, Livi születésekor azonkívül, hogy egyszer berobogott valaki megmutatni a köldökápolást és Sarlatán drnő megnézte, van-e tejem, senki nem törődött vele, hogy valószínűleg elkelne egy pár infó. Vagy hogy "van valami kérdése? "
Igaz, nekem azért ennyire nem volt gáz a bentlét, de értem minden sorodat...

DE!!! Itt van Levi, akit sokan vártunk itt is! És megyek is mindjárt meglesni az iwiwen. :D
Mik a születési paraméterek? Hogy áll a sebed?

Mamac,
igen, igen, tom, de néha nem jó jel, ezért gondoltam, jobb informálni róla a dokit, legalábbis magamból kiindulva, de ez nem kötelez mást semmire. :wink:
Kacajba is tessék jönni, ejnye! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Masika,
írj majd, ha lesz rá időd!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


[quote="becka"]a írta:becka spinális érzéstelenítés mintha nem hatott volna, mindent éreztem

Atyagatya, ez miben nyilvánult meg? Mármint mit éreztél? :shock: :(

Meg is néztelek Titeket, nagyon szép a babaszoba, nála már csak a lakója szebb! És igazi Levi, mert szöszi! :D (Csak szöszke Leventéket ismerek.)
És van egy közös ismerősünk, gimis osztálytársam, Ábrán Attila. Honnan ismered? Már ha nem vagyok indiszkrét. :oops:

És a legfontosabb kimaradt: gratulálok Levihez, sok boldogságot nektek!!! :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szijja Becka!!!!

Szegénykém, jól megszenvedtétek! Hasonló az eseted az enyémhez (ballon, oci...csak nekem brutál módon hatott, így -ha nagyon nehezen is- kibújt Bende. Illetve (mostmár leírom, 8-an voltak bent, "felülről" paszírozta egy doki, lentről meg húzták vákuummal.

A csecsemősök között volt egy középhosszú-szőke hajú (40-50 körüli) nővér, nekem ő nagyon sokat segített. Olyan kurtán-furcsán dobtak ki a harmadik nap a koriból, amikor Ő nem volt bent, hogy a nevét sem tudom. Annyit bíztatott, vígasztalt, és ADOTT pótlást, mert látta, hogy "baj" van...
:oops:
Nem tudja valaki a nevét??? :oops: 8)

Nekem nem volt tejem normálisan, de a záróra símán ráírták, hogy van... no comment... mondjuk otthon se lett sokal több... Elengedni nem a Sarlai engedett, hanem egy sokkal fiatalabb gyermekgyógyász dokinéni. Az szimpi(bb) volt, és a 3 napból 2 nap ő volt. Szóval legalább ezt a részt megúsztam... :evil:

Ó, Becka, legalább túl vagy rajta. Bár szar dolog, ha az ember a sülésen "túl van", és nem ÁTÉLI... De erről nem te tehetsz...
A dokid meg... szintén no comment, akármennyire is dícsérik őt... Gondolom tejeltél végig a várandósság alatt...
Én a mai napig átélem, de már inkább a babám szemszögéből, hogy Ő mennyit kínlódhatott, ilyenkor jól megpuszilgatom, meg megölelgetem... Neki sem lehetett egyszerű az első élménye... A magam része elhalványult már...

Írj, az elkövetkező napokban-hetekben sokat segít, ha írsz, kérdezel, vagy egyszerűen csak kiírod magadból a dolgokat!!!!

Szilvi

szilvás76
 
 


...gyönyörű baba!!! :)...
Megkuksiztalak Titeket a WIW-en... és be is jelöltelek... :)

szilvás76
 
 


Szia Becka!

Nagyon-nagyon gratulálok Levihez! Meglestem a képeit, tündéri!

Sajnálom, hogy így alakult a szülésed. :cry:

Otthon hogy boldogultok?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

3 éve az Istvánban szültem, fogadott orvosom volt. Mostanában sok minden átalakult kiestem a ritmusból. :(
Ismét babát várunk! :lol:
Nem az Istvánhoz tartozunk körzetileg. Szülhetek ott? Hogy alakul a vizitdíj és kórházi díj meg hasonló dolgok?
Nagy megnyugtatás lenne ha valaki megbízható infókkal segítene.

Köszönöm!!

Livia
livia
 
 


Lívia!

Először is, szép a neved! :lol:

Én körzetileg is oda tartozom, de a barátnőm újpesti, minden további nélkül szülhetett az Istiben a múlt hónapban, a választott Istvános dokijával. Vizitdíj, kórházi napi díj nem érinti a kismamákat, így minden maradt a régiben, ebben a tekintetben.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska!

Köszi szépen az infót! :wink:
livia
 
 


Szívesen! 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ismeri vki esetleg Surtya Zsuzsanna doktornőt?
Az Istvánban fogok szülni de még nincs választott dokim és lassan talán kéne már...esetleg tanácsoltok vkit?

Üdv
Brigi

bingii
 
 


Sziasztok!

BECKA HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én a Sarlai Dokinőre nem mondhatok semmi rosszat, igaz nekem tejcsim volt, Noémi szopizott , az elveink egyeztek, tehát tök rendes volt.

Igaz az is, hogy a szobatársamnál kitombolta magát!!!! :lol: :lol: :lol:

Tényleg olvassa minden ott dolgozó a topikot, nekem is mondták! Nekem ez egy kicsit furi, mert tudom, hogy nyitott, de akkor miért nem reagálnak rá . Ha én rólam olyanokat írnának a suli lapján a hallgatók, mint itt egy két dokiról ( még ha megérdemli is), biztos nem hagynám szó nélkül, ill, néhány jó tanács az illetékesektől, bizony jól jönne. pl. emlékeztek a homeós téma vagy hogy mit vigyünk a kórházba, mert bizony nekem fele se kellett a holmiknak.
Én szívesen venném ezeket, nem tudom ti hogy vagytok vele.?

na megyek! Üdv. mindenkinek

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok! :D

Itt most egy ismeretlen ismerős inkognitóban. :wink:

Mivel a topik címe István kórházi élmények, így gondoltam leírom a nőgyógyászaton tapasztaltakat, bár remélem nektek nem kell hasonló dolgokon soha átmennetek. :cry:

A nővérkék előtt le a kalappal, vagy csak nekem volt szerencsém, nagyon kedvesek, segítőkészek, bár szerintem azt se tudják néha, hogy fiúk-e, vagy lányok. Eszméletlen telítettség, az én ágyamon tegnapi nap pl. 3 beteg feküdt. :shock:
A körülmények ... folyosó végén wc, semmi nincsen benne, de legalább takarítva volt.
Nincsen tiszta ágynemű, ha több napra mész, vigyél otthonit. :shock:

Orvosok: az enyémet most nem akarom név szerint említeni, de továbbra is ajánlom mindenkinek.
Viszont hallottam "érdekességeket" egy-két dokiról, illetve láttam, hogy hogyan áll hozzá a saját betegéhez. Ezeket az orvosokat mostanában nem említettétek, szóval no para. :D
dreika
 
 


Sziasztok,

Uj felhasznalokent csatlakozom! Januarban fogok szulni az Istvanban Ruttner doktornal. Valaki szult-e nala? milyen?

Becka, gratulalok, nagyon szep a babad, megneztem az iwiw-en! :)

Dreika!
Agynemu huzatot mondod, vagy takarot, parnat? azert nem semmi.

Ma megyek szules elokeszito eloadasra, mar egyszer voltam, epp hogy csak talaltam ulohelyet, voltunk vagy szazan.. Kicsit megijedtem, hogy akkor a szuloszobaba hogy fogunk beferni?

Udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Csilla,
a szülőszobába nem egyszerre megy mindenki, hanem pár fős csopikban. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kedves Becka, olvastam az előző oldalon amit a szülésről és azután írtál, maga a szoptatásról....
Hasonlóképpen jártam én is.
Ugyan már írtam,hogy gyorsan szültem, de ami utána volt, nem kívánom senkinek...
Nekem sem indult el a tejem, péntek reggel szültem, de először vasárnap este, sokadik könyörgésre adtak kismukinak tejet.
Hétfőn, a doki megvizsgálta, és 3700 grammról 3250-re esett vissza a súlya.
Nem hitték el, hogy naponta többször voltam az újszülött ajtóban, hogy nem tudok fejni,mert nincs mit, és adjanak a gyereknek valamit, mert ordít, és senki nem alszik.
Ott készül ki az ember igazán.
Szerencsére vasárnap, Szabóné-Ildikó adott nekünk tejet, és megmutatta, hogy hogyan kell majd fejni.
Igaz fejni most sem tudok, mert 4 cseppért kár a poharat bekoszolni, viszont már 4 napja nem eszünk tápszert.
Dokinő hétfő reggel újra tudomásul vette, hogy nem tudok szoptatni, mert nincs tejem, aztán csak hazaengedtek...
Csak az bosszantott a legjobban, hogy tényleg könyörög az ember, szombaton fél pohár vízzel itatták meg...
Ha tudom, vízzel én is meg tudtam volna itatni...
Szóval van mit javítani a nővérkék hozzáállásán.
Főleg, hogy első szülésen esik át az ember, azt sem tudja, fiú-e vagy lány.. . és még a nővérkék is úgy kezelik, hogy fejjél, fejjél, de egy üres mellet nem lehet fejni....
Szerencsére muki elfogadta a tápot, hétfő estére a tejem is megjött, és azóta semmi probléma. Vasárnap voltunk egy hónaposak, és ma 5 kiló felé közelítettünk súlyra.
A házban mindenki kedvence a kiscsávó:-)
Szóval én csak 3 embernek köszönöm, hogy tett valamit az ügy érdekében, hogy megszülessen a kicsi azt Horváth Mihálynak és a szülésznőnek, Krisztának, és aki végre segített megnyugtatni a csöppségemet, ő a Szabóné volt!
üdv, Fridus

becka én bejelöltelek iwiwen
fridus
 
 


Ha csináltam babafalván vonalzót, hogy kerül át ide? ebben tudtok segíteni?
fridus
 
 


Fridus,
a profilodban az aláírás helyére másold be a babafalvás vomalzó kódját, azt, amelyik url-lel kezdődik.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Egész pontosan ezt:
Vonalzó link (PHPBB):

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?