Új privát üzeneted érkezett!

ez a hsz tényleg reggeli volt: Esztergomban, a diícsérni-nél a helyes verzió aláhúzandó :lol:

Pann,
Karácsonyra hívjátok meg apósodhoz a haverokat, aztán szerintem egyből leszokik a keresztbeszervezésről.

Ez az anyóstéma gyanúsan egy sémára megy szinte mindenhol: saját anya kezében minden ok, anyósnál még nézni is rossz. Ennyire nem hasonlíthatnak egymásra :twisted: Lehet, hogy álunk is van egy kis stikk...

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Timocska!
Remélem már kint van az a fogacska! :wink:

Lora!
Hiszti nálunk már régóta mnegy, Emili tud háton fekve is toporzéklni :evil: :lol:

Pann!Szerintem nincs összefüggés a pöttyök, meg afog között.Doki mit mondott?

Emili nehezen aludt el tegnap este, és nem is vacsizott, csak 60 ml-t!Előtte 3kor evett, nem tudom mi lelete, de nagyon behisztizte magát, le kellett mosni az arcát hideg vízzel. :( Utánna kicsit megnyugodott, de csak rajta aludt el. :?

Sno!
Az üveges tök is főzve van, védődnő szerint így nem olyan puffasztó :roll:
De levest is szoktak belőle csinálni, és ahoz is főzni kell. :wink:
Úgysem te eszed meg :wink: :lol:

Ma voltunk Emilivel a gyógytornán(nem tudom,hogy írtam -e már róla :oops: ), és hát végig üvöltötte az egyx órás kezelést.Viszont már van látszatja is, már nem teszi ki a jobb lábát mászáskor.Remélem rögzült az agyában, és holnap nem fog viszaesni :D Még 2 hétig fogunk járni, remélem sikeres lesz.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Pann, mit mondott a doki a pöttyökre?

Panka, minden nap mentek gyógytornára?

Nekem rendben van az anyósom is :D (bár nem igazi anyós mert még nem vagyunk összeházasodva. így nem ér?)

Timi, csak most olvastam, h álmodtál rólunk, de kíváncsi vagyok, kár, h nem emlékszel.

Boldi is tud hanyattfekve hisztizni, emelgeti a csípőjét és csapkodja vissza. Gondolom ebből lesz a magát a bolt közepén földhözveri című műsor, amire előre látom, h nem leszek vevő. Már így is néha úgy érzem, h ki kéne porolni a pelenkáját :twisted: (remélem nem olvassa a gyámhivatal :oops: )

Kép
Kép
agiboldi

Néhány kép az elmúlt hónapból:

Kép az úriember Kép a huncut

Kép Kép pörgés-forgás

Kép Kép mátrában

Kép Kép együtt az erdőben

Kép anyára várva Kép pocsolyarodeó

Kép Kép gombázás

mmónika

itt vagyok én is.
nálunk megvolt a keresztelő hétvégén. n n jól sikerült, kele annyira jó gyerek volt, h mindenki a csodájára járt.
a szertartást is n jól megúsztuk, semmi túlzás, a pap n igyekezett világi maradni (már a lehetőségekhez képest). mondjuk volt egy pont, amikor a magasba emelte kelét. én oda se mertem nézni, aztán röhögtem egy kicsit azon, h vajon a papsuliban ezt is tanulják gyakorlati foglalkozáson?!

szvl mindenkinek tudom ajánlani, ha keresztelőt/esküvőt akar és hiányoznak a papírok. itt ezt nem veszik szigorúan

kelemackó nemforgása kapcsán elhívtam újra a kamiékféle gyógytornászcsajszit (dévényes), aki megnézte még 3 hónaposan. hát látatlanban is mondta, h ez már igazi elmaradás, mert 6 hónaposan minimum kúsznia kéne, de mászni se ártana, ez meg,h nem is forog, már extragáz. (mondjuk biztos ebben is van kis túlzás). de a diagnózis az, h le vannak tapadva az izmai, úgyh most hetente 2x kap kezelést. n n bízom benne, h hamar lesz látványos eredmény, mert egy kicsit elszontyolodtunk apával, meg hát szegény ugye szinte végig bőg, azt se egy leányálom végignézni/hallgatni.

pankaa
emili tényleg minden nap jár tornára? ez melyik típusú torna? nálunk a gyt azt mondta, h a heti egy kevés, a három meg erőltetett. ezért lett a kettő

majus3

Mmóni
Nagyon jók a képek! Eszméletlen mennyire hasonlít egymásra a két kis kópé! :) Ti hordózóval járjátok az erdőt? Vagy ez még a kocsi közelében volt?
És amúgy mi van veletek? Hamarosan ti is kezditek a hozzátápit! :D

Május
Brigiapu nagyon köszöni szépen a repcsit! Nagyon tetszik neki. :D
Sajnálom a gyt diagnózisát. Nem kéne azért valami dokitól is véleményt kérni? Szerintem nem olyan extra gáz ez még. :(

Ágiboldi
Nekem sem igazi anyós. Mi sem vagyunk házasok! :)

Pann
Mi volt a dokinál? Hiányoztatok az usziból! Bár a víz most extra hideg volt, ketten el is mentek. :(

Mi még elmentünk vásárolni, aztán hazajöttünk. Itthon Brigi befalt egy egész üveg finomfőzit! és még szopizott is utána! :shock: :D Olyan édi kerek pocija lett tőle. Megfigyeltem az uszi után mindig sokkal többet eszik. :roll:

Sütőtök:
Ti most hogy csináljátok? Csak felvágom és be a sütőbe, aztán kikaparni és turmix? A másik hogy lehámozom, kimagozom és megfőzőm és turmix? A sült változat most akkor fog, a főzött meg nem? Vagy hogy is van ez?
(Úgy gondoltam, hogy én nem fogok tököt adni csak üvegest, de kaptunk egy extra bio sütőtököt egy szomszédtól.)
lora7

Ágiboldi!
Na nálunk is ez a műsor, én is ezt miondtam a férjemnek, hogy biztos földhöz vágná magát, ah már tudna járni :twisted:
Pelenkakiporolás nálunk játék, nem fenyítő eszköz :lol: :roll: :oops: :wink:

Móni!
nagyon jók a képek, aranyos a gyerkőcök!
Férjem is szokott a Mátrában túrázni!

Május!
Nekem is sz@r volt végignézni, hogy szétüvölti Emili a fejét :cry: De muszáj, az ő érdeke.Ez egy intenzív terápia, minden nap, 2 héten át.
Mászás nem késő 6 hósan, vki ki is hagyja.
Keresztelős kép?

Lora!
Uszi kiszívja az erejüket, utánna flamósabbak. :wink:
Tök sütve:megmosni>félbevágni>kikaparni>megsütni>turmixolni(én tápit is kevertem hozzá, mert így laktatóbb, és finibb neki).
Főzve ugyanígy, csak felkockázva főzni, só nélkül természetesen. :wink: Ja, hámozni is kell, sütéskor nem, olyankor teszek alá sütőpapírt, hogy ne gnyolja össze a tepsit. :wink:

Kép
pankaa

Panka
Köszi a recepteket! :wink: Holnap nekiállok sütni.

Tényleg Május!
Kérünk keresztelős képeket! (Én beszélek :oops:) És ha jól emlékszem akkor a Keleszobáról sem kaptunk még!!!

Szóval egy elmaradt keresztelős kép a keresztszűlőkkel:
Kép
lora7

képek
rakok majd fel, de nálam a letöltés olyan, mintha kínoznának, n utálom, szvl egy hónapban egyszer szoktam :oops: :oops:

pankaa
okés, h a mászás nem késő 6 hónaposan, de kele még nem is forog. h teljesen eloszlassak minden félreértést: kizárólag a hátán fekszik, ill oldalra fordul!

lora
szívesen a repcsit, n örülök, h sikerült jó helyre kerülnie! jó szórakozást apának hozzá!
hát más gyerekére biztos könnyen rá lehet mondani, h ugyan már, ráér még, de sztm te sem lennél nyugodt, ha brigi nem lenne képes még a hely(zet)változtatásra. ráadásul a babataliknak köszönhetően elmondhatom, h nem a levegőbe beszélek, én aztán tényleg ismerek viszonylag közelről sok kelekortárs babát, szvl tudom egy csoport átlagához is hasonlítani, nem csak mondjuk egy babához a szomszédból.
mindegy, november 16-ra kaptunk időpontot a dévény alapítványhoz, addig csináljuk ezt a heti kettő tornát, és n bízom benne, h addigra kele eljut a kúszásig, v legalábbis a forgáson túllesz.

mmóni
jók a képek! alig várom, h kele megtanuljon ülni és használhassuk a háti hordónkat!!

majus3

Lora,
ennél a papnál esküdött az egyik ismerősünk. Meghatározó élmény volt! Nem tudtuk, hogy sírjunk, vagy röhögjünk...
Brigó nagyon csinos volt!

Panka,
akkor holnap főzöm a tököt (meg sütök magamnak :D )

Orsi
Kép Kép
sno

sziasztok!

Beírtam az adatokat, köszi mamik!

Eddig olvastam vissza! :)

Rólunk:
Hétvégén szüleimnél voltunk, most volt apukám 50. szülinapi ünnepsége. Jól sikerült. Linus is jól aludt (ha a 3-4 ébredést és szopival visszaalvást annak vesszük.)
Itthon már vasárnap este nem aludt el rendesen, 11 ig óránként kelt, visszaalvás szopival, majd 2 óránként ébredt.
Már vissza sem szoktam rakni a kiságyba, ott porosodik mellettem! De leglább nem esünk le a nagyágyról! ( Már én is volt, hogy majdnem lezúgtam...)

Hétvége óta új tudományunk a kutyázás, illetve néha háromszögben feszítés :)

Hiszti: a csipőfelemelés és ledobás nálunk is van. Ha a habtapin csinálja, akkor forog körben a hátán közben, ha a babakocsiban, akkor meg a fejét vörösíti hozzá! :oops: (nem szeretem!)

Váratlan vendégek: mi a lagzin úgy oldottuk meg, hogy megvolt a fix létszám, (amit ki bírunk fizetni) mi mondtuk, kiket szeretnénk meghívni. Aztán a maradék helyet elfeleztük a két család között, ők eldöntötték kiket illik meghívni a rokonok közüll ill ők kiket szeretnének még ott látni, a maradékon helyeken (pl lemondta a meghívást) meg könnyen megegyeztünk. Hálistennek ilyenből azóta sincs vita.

Anyós/Anyu: én mindkettőben megbízom, bár látom máshogy nyúlnak hozzá. Egyik sem tökéletes, de nem baj, nem akarom eltíltani tőlük a Linust, bár így is sokszor kiveszem a kezükből, ha látom, hogy nagyon nyűgös!

Most megyek vacsi...
ha tudom majd folytatom a regálást!

nanica

Hali!

Voltunk dokinál, enyhe vírusfertőzés, ami miatt legyengült az immunrsz-e, és allergiás reakció lépett fel. Valamire. Hogy mire, azt nem lehet tudni, vmire, amire egyébként nem, mert az utóbbi napokban semmi újat nem kapott. Szóval úszás letiltva, közösség letiltva, örülhetek, ha a keresztelőre elmehet. :shock: Csütörtökön kontroll, addig Fenistil cseppek és szteroidos kenőcs a pöttyökre/foltokra. :? Egyébként mostanra extragáz a gyerek, a feje búbjától tele van pöttyökkel/foltokkal (hol-mi). :( Szerencsére nem viszket, láthatóan nem zavarja, csak nyűgös és mosolytalan. Olyan fura, hogy nem nevet. :( Na meg persze itt az új fog, amit már érezni is (megharapott!).
Egyetlen előnye az egész mizériának, hogy a papír szerint a Fenistil csepp GYAKORI mellékhatása az aluszékonyság! Alig várom!!!:twisted: :twisted:

Május! Írtam, hogy Gergő még nem mászik és nem is kúszik, és 7.5 hónapos. A fejlődésneurológus szerint ez ok. :roll:

Ágiboldi! Ez a hanyattfekvős földhözcsapkodós nálunk is ment, főleg ha vmi olyasmi történt, amivel nem értett egyet. Mondtam is Ádámnak, hogy akkor ezt most következetesen figyelmen kívül hagyjuk, mert nekem nem kell közértben hisztiző gyerek!!! Most, hogy végiggondolom, az utóbbi napokban már nem is csinálta....hat a pedagógia. :lol:

Lora! Én az egyes verziót csináltam: sütni és turmixolni. Semmi gondja nem volt tőle. :roll:
Érdekes: ültetek, miközben keresztelt a pap?!? :o Ilyet sem láttam még, de Brigi tényleg nagyon csini volt! :wink:

Sno, Lora! Hol "rendel" ez a pap?
Vendég

Május,
Kami esetében láttuk, hogy nagyon érzékeny téma, ha nem úgy fejlődik a gyerek, mint a többiek, ezért inkább leírom ezt így előre. Szóval nem szeretném KM-t úgy kezelni, mint egy hátrányos helyzetűt, de nem akarok úgy se tenni, mintha semmi gond nem lenne, szóval kérlek nézd el, ha néha ügyetlenül érdeklődöm Kele felől, de bizti, hogy nem lesz benne se lesajnálás, se nemtörődömség. Na csak ennyit szerettem volna előljáróban, és szólj ránk, ha esetleg túl sokat túrnánk a témát, és már elég.

Szóval a letapadt izmokat fel kell lazítani tornával, maszírozással, igaz? Mit mondtak kb. mennyi idő, ezt egyszer sikerül fellazítani és utána jó, vagy folyamatosan "karban kell tartani", mitől alakul ez ki, hajlam?

Orsi
Kép Kép
sno

Ja, a lényeget elfelejtettem megírni: sajna így le kell mondanunk a babatalit is. :cry: :cry:
Vendég

Úgy emlékszünk, hogy Kőbánya-Kispesten volt a templomi, de utána én nagyon megnyugodtam, hogy nekünk nem lesz (ez még az esküvőnk előtt volt.).

Orsi
Kép Kép
sno

Gáz szappanoperánk szerintem soha nem fog véget érni. De legalább mindenki megnézheti a téglákat a lakásban. :roll: Csak pár tucat lóg ki.
Ma ismét Manótorna. Már várom, hogy Szabit is lehessen vinni. Majd ha egyszer a hason kutyázáson túllép. :wink:
Nagyon belehúztam a tanításba, most minden nap lesz valaki, még szombaton is. Nem elég a gáz, még az autónk is köhög. Még az kéne, hogy felmondjon. :shock: Ahhoz már túlságosan hozzászoktam a jóhoz. Még ha van is bérletem, nem szeretnék visszatérni a kizárólagos BKVhoz. 31 év nem kocsi, aztán két év sem kell és totál függő vagyok. Szörnyű.

Pann,
Sajnálom a pöttyös kimaradásotokat. :( Remélem, Gergő hamar rendbe jön és azután megint jöhet úszni és talizni is.
Fürdés :lol: :lol: Nálunk apa fürdet. Ma volt egy bugy-bugy-bugyborék, majd egy ááááááá. Nem kérdeztem, mi történt. :wink:

Lora,
Nagyon baráti keresztelőtök volt. Még ücsörögni is lehetett. :D Luxus. :)

Orsi,
Most elég random módon jövök, nem is tudom, hányan leszünk a talin. De biztos befértek, csak Sebi apáját kell lerendezni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Pann,
A keresztelőre ha nem hív meg személyesen a szülő, én biztos nem mennék el. Meg arra kéne egy meghívó is, már csak illendőség kedvéért. Reménykedj ebben te is. Ha közlöd apóssal, hogy a meghívottakat ő mondja vissza, mit szólna?

Sági,
Anyukám csak hetente 1x jön. Akkor kapom meg az 500 jó tanácsot utasítás jelleggel. Ha pont nem ideges valami miatt, akkor nagyon jó, de különben 3 perc alatt úgy fel tud dühíteni, hogy szikrázik a szemem. Ezt meg Szabi és Nati is érzi, amitől extra nyügik, és bömbi megy egész nap, akkor is, amikor már rég elment. Ráadásul kiszolgáltatja magát, mondjuk csináljak kávét, amikor Szabit etetem és pont leültem. Ettől már annyira szoktam félni, hogy már előző nap izgulok, hogy mi lesz másnap. Ami miatt már eleve feszülten indul a dolog. Ördögi kör, én legalább annyira benne vagyok, mint ő, de ez nem segít abban, hogy megoldjam a helyzetet. A legrosszabb, hogy tavaly sokkal jobb volt. Látszik rajta, hogy öregszik, ami engem elkeserít, már csak azért is, mert nem vagyok elég türelmes hozzá. Ez még egy extra lelkifurdalás.
A legrosszabb, amikor én sem vagyok toppon. Pl a kórházban, amikor nem sokkal a szülés után voltam, holt fáradtan, Szabi az intenzíven, Natit napok óta nem láttam, én két sírógörcs között, hogy mi lesz a gyerekeimmel. És akkor ő elkezdett üldözni a kamerával, hiába menekültem előle, mert utálom ha felvesznek. Ő meg csak annyit közölt, hogy nem kéne ilyen hisztisnek lenni.
Nem egy irigylendő segítség.

Lora,
London olyan gyerekes kimozdulás volt. Meg nekem az eléggé olyan, mintha hazamennék, amolyan ifjúkori aranyévek helyszíne. Inkább szívfájdító, hogy nem élhetek ott most is. Kivéve persze az időjárást. :twisted: Messze a legjobb az volt, hogy tesóm ott volt. Én inkább egy amolyan csak csajok éjszakára vágyom. :wink: Persze attól igazad van, panaszra okom nem lehet. :lol:
Uszist meg fel akartam hívni, de még nem jutottam el odáig. :oops:

Amitől én ma majdnem elsírtam magam:
Manótornán Nati a sok hasonló méretű között vitte vissza a hangszerét. Egyedül. Nélkülem. :wink:

Mazsi,
A szilvától pukigondjai lehetnek az érzékenyebb gyerekeknek. Nati nagyon sokáig nem bírja. Zöldségek sokkal biztonságosabbak, azokat próbálod? Krumpli és társai.

Linda,
Anyós. :evil:
Anyukám még terhesen mondta, hogy majd ha megszületik Nati, akkor majd elviszi hétvégékre, mert én azt mennyire fogom akarni. Mondtam, hogy nem. Szülés után mondta, hogy majd meggondolom, csak várjam ki. Mondtam, nem. Azután amikor Szabival voltam terhes, ismét felvetette. Válasz, nem, nem , nem. Most már azt hiszem, elhitte.
Anyós csak megkérdezte, és néha mondja, hogy ott kéne nála hagyni. De amíg én nem döntöttem úgy, hogy rábízom, egyszer sem noszogatott.
Ha a legkisebb rossz érzésem van, én nem adom ki a kezemből egyiket sem. Most már megtanultam hogy egyáltalán hogy kell, és milyen az, ha mindkettőt fel kell venni és cipelni. Nehéz. :lol:
Talira nem jöttök?

Kép KépKép
lorca

halihó

anyukám hazafuvarozva :lol: ui az utolsó busszal (f5) szeretett volna hazamenni de az vhol Baja környékén belefutott egy buszba és n6kor még sehol nem volt így haza szállítmányoztuk Leával.persze a kisasszony hazaflé végig ordította az utat :cry: szerintem fél a sötétben hátul... :cry:

pann
gergő :cry: mennek a gyógypuszik

sági
miért váltatok meg BB-től?

május
letapadt izmok? :shock: egy ügyes gyógytornász hamar rendbe tudja hozni úh ne (nagyon) aggódj!!!!!

lorca
autóval én is így vagyok de most h itt van végre Lea egy csomót sétálok és oooollllyan :lol: jó! :wink:

a gázosok mit tökölnek még????:twisted:

timo
h van Lillus homloka? elmúlt az a vmi?

Linusnak gratula a kutyához :lol: :wink:

Brigi,Botond Bálint nagyon klasszak a fotók!
mmónika a túrák miatt kicsit irigy vagyok :oops: :oops: :lol:

lora
ne idegesíts h akkor a sütőtök is fog? :shock: :shock: :lol: lemaradtam vmiről? világosítsatok fel!

sno
ez a játszószőnyeges alvás ezidáig csak 2x fordult elő :cry:sajnos. az első alkalom a 35°C melegben a 2. most :lol:
a lényeg a MAGÁTÓL elalváson van :lol:
most már ott tartunk mint ti kizárólag cici... esetleg babakocsi vagy kenguru úh most a bevásárlásokat igyekszem az alvásidőre időzíteni h ne cicin aludjon mindig mert egy igazi kis töltött galamb lányom lesz ha így folytatja :lol:
8720g :shock: 220g-t hízott a múlthéten :shock:

na most már elteszem magam holnapra

jó éjt

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Mozgásfejlődés:
A Bálintos fórumon kb. minden 4. baba végül is vagy dévényes, vagy korai fejlesztésre járt. Valószínűleg nagyobb a divatja, mint amennyi babának végül is tényleg szükség lenne rá, de ahogy mások is, mi is úgy gondolkoztunk, hogy inkább járjunk, mint később legyen valami baj. Illetve rosszul fogalmazok, azok körében ahol van erről információ nagyobb azoknak a száma akik végül is igénybe veszik. Sajnos látok olyan nagyon csúnyán járó gyerekeket, ahol szerintem meg kellett volna nézetni, de ez nem mindig gondatlanság, csak információ hiány. Mi 21 hónapot jártunk a korai fejlesztőkhöz Bálinttal, gyakorlatilag Öcsi baba születéséig, és most már két alkalommal voltunk Botonddal. Nálunk a túl feszes, kötött izomzat okoz mindig gondot, úgy látszik öröklött, valószínűleg tőlem. A dévényes módszernél látványosabb a fejlődés, szerintem fájdalmasabb is, a korai fejlesztőknél gyakorlatilag egy torna sort veszünk végig, amit később otthon is kell csinálni. Ez utóbbi kevésbé fájdalmas, de így is mind két gyerekem szinte végigsírta/ja. Az is rossz nekik, hogy nem azt csinálhatják amit szeretnének, hanem rákényszerítenek egy mozgást, tehát nem mindig a fájdalomtól sírnak. Azért nekem is görcsben van ilyenkor a gyomrom. Szerintem (magánvélemény) hipotóm babáknál jobban bejön a dévényes módszer, kötötteknél meg talán a korai fejlesztők. Akár dévényest hívsz fel, akár korai fejlesztőhöz viszed a babát, gyakorlatilag fog találni rajta fejleszteni valót. Hiszen egyik baba sem hozza mindenben az életkori normát. 6 hónaposan nem elvárt a kúszás és mászás, de a forgás igen és a nyújtott karral való támaszkodás nyitott tenyérrel. Kúszni sok baba már nem fog itt a fórumon, látszik, hogy sokan már mászás közelében vannak.

Botonddal tehát két alkalmat voltunk, de már a másodikon nagyon meg volt dicsérve, valószínűleg nem sokáig járunk. Egyszerűen, mint írtam megtáltosodott. Két hete még semmit nem csinált, most meg forog hasról hátra és pont ma hátról hasra is, valamint kutyázik is és ma már a hasát is felemeli hozzá. Ennek a hírtelen beindulásnak egy nagy baja van, hogy teljesen felborult a napunk, azaz a kb. 3 óránkénti evés és 3 alvás. Már nem ér rá enni és aludni. 4 óránként sikerül belesulykolni egy kis kaját. Próbálom ad hoc módon néha lefektetni aludni, de nagyon keveset alszik. Az éjszakák katasztrofálisak, másfél - két óránként kel fájdalmas sírással, legtöbbször nem éhes. A sok mozgás rengeteg ideg munka és sok feldolgozni valója van éjszakánként. Ráadásul a 6 hós növekedési ugrás közelében vagyunk. Még csak a fogzás hiányzik, de szerencsére ennek nincs nyoma. Remélem hamarosan kialakul az új rendszerünk. A 4 óránkénti evés az okés lenne, csak éjszaka is tartaná. Szóval így vagyunk.

Megint felsírt megyek, holnap folytatom reagálok amit írtatok nekem.

Üdv:
Mónika

mmónika

Sziasztok!

Pironkodva jövök vissza, olyan régen nem is jártam már erre! :(

Mentségemül szolgáljon, hogy a szeptember hónap extra gáz volt: 40 fős családi találkozó (nálunk), Zsuzsa szülinapja (nálunk), David szülei 2 hétig (nem nálunk laktak hálistennek, de életükben először voltak Európában és városnézés volt mindennap a program), unokatestvérem és felesége Amerikából, esküvő Hévízen, mindeközben Zsuzsa elkezdte a bölcsit és az autóm meg elromlott, úgyhogy szinte mindent tömegközlekedéssel kellett megoldani két gyerekkel. Brrr. Örülök hogy végre vége. Bár még most a hétvégére jut egy kis "family fun" ahogy anyukám hívja, mert a felgyülemlett őszi szülinapokat mind most hétvégén ünnepeljük.

Szilvi meg már nagylány, tökéletesítette a kommandókúszást, a mászásra gyúr, felül, éktelenül visít, állandóan magyaráz, és a nővérével ellentétben imádja a szilárd ételt. Nagyon jókedvű kiscsajszi lett belőle, barátságos, mindenkire vigyorog, szóval nagy változás! Nagybátyám meg is jegyezte meglepődve a legutóbbi nagy családi ebéden (vasárnap) hogy jé, milyen jó gyerek lett Szilvi. (Az ő emlékezetében is élénken élhet még az az átüvöltött első pár hónap alatti családi összejövetelek... A miénkben is...)

Zsuzsa is jól van. A bölcsi nem megy zökkenőmentesen, Zsuzsa nehezen szokik be, nem hajlandó enni, bár már több mint egy hónapja jár. Itthon is sztrájkol, üres tésztát, üres rizst, margarinos kenyeret, esetleg üres krumplit hajlandó csak megenni. Néha egy kis gyümölcsöt, paradicsomot. Havonta egyszer húst. Beszigorítottam, mire ő elkezdett fogyni, akkor inkább hagytam egyen amit akar. Arra gondoltam, majd a bölcsiben bele lesz kényszerítve, illetve kedvet kap, hogy azt egye amit a többiek. Erre egy hónap koplalás után a bölcsiben is azt találták ki, kap üres kenyeret ebédre. :? Mindemellé múlt héten jól ránkijesztett, mert hányt kétszer, pont úgy, mint amikor még tejet kapott. De most tejmentes étrenden van, és a bölcsiben is égre-földre esküsznek hogy tuti nem evett semmi illegálisat. Mondjuk ha még a legálisat se hajlandó enni, akkor tényleg nem valószínű.

Szerdán megyünk vissza a gasztróra, egy hónapja tologatjuk az időpontot, mert nem akartam a sok családi felfordulás közepébe. Ugyanis szerdán csinálnák neki a tejterhelést, amikoris tejet adagolnak neki, és megfigyelésre bent kell maradni. Most Daviddel jól összevesztünk rajta, mert szerinte felesleges kínzás a gyereknek, és hát bevallom, van benne valami. Nagyon valószínű hogy nem nőtte ki az allergiáját, és azért koplaltatni két délelőttön át, hogy utána olyat kapjon amitől aztán majd rosszul lesz. Hát nagyon sajnálom már előre én is. De még sose csináltak tejterhelést, eddig csak annyi volt a "bizonyíték" hogy tejes étrend mellett hányt, tejmentes étrend mellett nem. Illetve a múlt hetit nem tudjuk hova rakni, csak az lehet hogy mégiscsak evett valami tejeset. Vagy nemcsak a tejre allergiás. :( Szóval egyik sem túl kecsegtető.

Én meg kicsit magamba zuhantam itt a múlt hónap pörgése után. Nagyon kezdenek előtörni rajtam a depresszió jelei (kár hogy a szakember magát nem nagyon tudja kezelni...) Vissza akarok menni dolgozni, illetve a társadalomba, első körben ezt preferálnám inkább mint a gyógyszerkezelést. Most azon agyalunk Daviddel, hogy lehet hogy inkább kivesszük Zsuzsát a bölcsiből, és azért a pénzért amit egyébként a bölcsire, takarítónénire és a babysitterre költünk, felvennénk egyvalakit aki félnapokra vigyázna mindkét lányra, főzne és takarítana, én meg visszamennék valamiféle munkát vállalni - társadalomban, az otthoni fordítást kilőttem pont azért hogy emberek között lehessek. Esélyes az is, hogy a képzésemhez szükséges három hónap hospitálást elkezdeném a kórházban. Most úgy érzem, ha nem sikerül kitörni itthonról, akkor én mehetek majd a kórházba kezelésre ahelyett hogy én kezelném az embereket! :lol:

Ezentúl megpróbálok bekapcsolódni. :oops: Elnézést a hiányzásért.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

És képek:

Zsuzsa az esküvőn:

Kép

Szilvi kábelt rág (avagy már ilyen jól kúszik a gyerek):

Kép

Együttfürdés:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Csak olvastam olvastam és olvastam! :)

Jól vagyunk csak sűrű volt a program és hálistennek Beniapu is szabadnapos volt most 4 napig! :D

Lorca! A tali sajna nekünk is kilőve! Bejelentkezett a barátnőm és már sokszor lemondtam most már nincs pofám, és csak ez a nap jó neki! :? A turiba elnézünk együtt, lehet hogy ott összefutunk a többiekkel. :)

Timo! Csak ki jön az a fogacska! :wink: A repedés az biztos a jele! :) Tényleg a bőr tüneteitek elmúltak? Abbahagytad átmenetileg a hozzátápit?

Május! Sajnálom a gyógytornászt! Ezért fizetsz neki? Mi is lépünk ez ügyben de szerintem első lépésként elviszem fejlődésneurológiára. Aztán meglátjuk! :roll:

Ágiboldi! Vettem egy tök jó neked való sütis könyvet! Nem kell hozzá mérleg csak bögre. :wink: Bögrés sütemények a címe! Majd ha talizunk akkor elviszem!

Annyi mindent akartam írni de reklamésön van ezért mennem kell!

KépKép
csongria

Pann! Pöttyök, vírusfertőzés :( Nekünk is ilyen volt, csak jó kis hasmenés és láz társult hozzá! A fenistil az jóóóó! Én este adtam és reggelig meg se moccant! Komolyan sajnáltam amikor abba kellett hagyni :oops: :lol:

Mónika! Nagyon szépek a fiuk! Boti nagyon kis helyes, neki is már olyan nagyfiús arca van! :)

Róki! Szépek a csajszik, tök jó hogy együtt fürcsiznek ilyenkor úgy vágyom még egy babára, aztán eszembe jut az első két hónap és gyorsan lebeszélem magam. Depis érzések miatt részvét! Tudom mit érzel :( Nem olyan rossz a gyógyszer tök jól érzem magam a börömbe és már meg se fordul a fejembe hogy vissza menjek dolgozni. Pedig van pár szülés felkérésem de mindet visszautasítom. Nem akarom magára hagyni Benit. Tök jó hogy meg tudnátok oldani hogy elszabadulj egy kicsit azért 2 gyerkőccel mégis csak más :? Biztos hogy megoldás lesz a problámára! :)

KépKép
csongria

Ria, a bögrés könyv érdekel, tényleg pont nekem való :lol:

Pann, naaa, aludt a fenistiltől?

Róki, hát az alváslabor előtt pont ezt a meccset játszottuk le, h ki kell-e tenni ennek a gyereket egy fránya horkolás miatt vagy nem, én azt mondtam, h a fülorrgégész mondta, essünk túl rajta, de az egész család ellene volt. Boldiapu semleges állásponton... :shock:
És végülis csak aludnia kellett, az jobb mintha potenciálisan meghánytatják... (szondát nem engedtük ledugni az orrán, mert úgy már ez is kínzás lett volna)

Mazsi, Boldi is hetente ennyiket hízott, de érdekes módon 9 kg-nál megállt. Pedig nem fogyókúrázik :lol: talán többet mozog..?

Kép
Kép
agiboldi

snorsi
n köszi a bevezetőt! n jólesik ez a (ki is mondott) figyelmesség! szvl tényleg nem hülyeség, nekem is átfutott az agyamon, h én leszek az új kami, és eltántoríthatatlan leszek attól, h márpedig kele el van maradva. :lol: (félreértés és főképp sértődés :lol: ne essék, tudom, h áron kezelésre szorult anno, nem kami mániája volt, de biztos értitek, mire gondolok)

talán vlh úgy érzek, ah mmóni is írta. biztos túlzás a gyt részéről, h már kúsznia kellene, de azért azt sztm senki se vitathatja, h a forgással késésben van. főleg, ha azt nézzük, h nemcsak, h nem forog, de semmilyen módon nem tud helyet, v akár helyzetet változtatni. nem forog a tengelye körül, v rakosgatja arrébb a fenekét, v akármibármi. és az úszáson is láttam tegnap, h amikor magunk mellett kell vinni hason,akkor az ő orra folyton belelóg a vízbe, nem tudja hosszú ideig megtartani a fejét.

és még azt szintén mmónihoz csatlakozva, h lehet, h későn ugyan, de fejlesztés nélkül is tudna majd forogni-mászni-járni, de nagy valószínűséggel nyomot hagyna a mozgásán. (a klasszikus eset, akit sose akarnak beválasztani kidobósban a csapatba, mert olyan kis esetlen)

pann
sajnálom a pöttyösséget, vagyis ink azt, h ki vagytok zárva minden jóból. jó hír, h gergőt nem zavarja látványosan. az unokahugom adta a lányának a fenistil cseppeket pókcsípés miatt, lehet,h pár nappal tovább is, mint indokolt lett volna :oops: vajon miért? :lol: :lol:

róki
jó, h újra itt vagy...

mazsi
köszi neked is! kicsit irigykedem a játszószőnyegen alvásra, mert ugyan kele elalszik egyedül (esetenként) a kiságyában, de kizárólag ott. minden máshol ringatásra szorul (tudom, egyeseknek semmi se jó)

lorca
nem semmi energiád van! hánytól lehet menni a talira?

majus3

snorsi
most látom, a nagy meghatódottságtól nem válaszoltam a konkrét kérdésre. szvl legnagyobb általánosságban a szülés közbeni oxigénhiány a ludas (ilyen kelénél elvileg nem volt), v terhesség alatti fertőzés (erről se tudok). az öröklődés nem hivatalos álláspont, de még ez az egyetlen ami esetleg igaz lehet nálunk, mert én sem forogtam. ill belejátszhat az is, h kele az első hónapokban n keveset volt hason, ezáltal bemerevedtek az izmai.

optimális esetben 6-8 kezelés hozhat eredményt, de előre nem lehet tudni, menet közben derül ki. legrosszabb esetben végig kell kísérni az egész mozgásfejlődést (járásig)

majus3

Sziasztok!

Rokica,
Szia! :D Nagyon jók a képek, főleg ahol a két csajszi együtt fürdik. Tejallergiát ennyi idő alatt kinőheti? :shock:

Mmóni,
Egyetértek veled a tornával kapcsolatban. Bármelyikőnk gyermekén találnának "hibát" szakavatott szemek. Emlékszem a Kami gyógytornásza mondta, hogy tudna mazsolázni a mi kis csoportunkban is.

Lorca,
Irigykedés visszavonva! Lehet nem tudok menni a talira, mert holnap jön a gázművek, de hogy mikor.... :evil:

Mazsi,
Mindkettőnknek kényelmetlen volt a BB kenguru. Peti már nem nagyon értékelte. Viszont az ergo az mérföldekkel jobb, kényelmesebb. Igaz most csak a csípőn hordozást próbáltuk, de nem panaszkodott Peti. Na meg én sem. :D

Pann,
Hogy van Gergő? Pöttyök? Az uszit ne sajnáld, rém hideg volt megint a víz!!! :evil:

Május,
Mikor megyünk a láthatatlan kiálításra? Vagy az folyamatosan van?

Rólunk: Szépen, csendben apad a tejem. Már az esti szopihoz 150 ml tápszer is lecsúszott és így bírta kemény 4 órát evés nélkül, majd szopi, de 2,5 óra múlva üvöltés, újra szopi és 3 óra múlva újra üvöltés, szopi+ 130 táp, alvás fél 9-ig. Ez van! :? Vessetek meg, de most már nem kezdek megint bele örült tejserkentésbe. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Itt van anyu, ezért nem jöttem.
Jól vagyunk, Lillus homlokán az izé elmúlt, pedig csak kétszer kentem be a dokis krémmel. (gonosz anyu). Inkább csak sima vízben fürcsizünk, fürdetőkrémet se nagyon használunk csak a popójára és a kezére. Hozzátápi megy változatlanul.

Pann!
:cry: :cry: :cry: Nagyon sajnálom Gergőt, remélem gyorsan kilábaltok a pöttyösségből! És főként az okozójából! :(

A holnapi talin akkor ki lesz ott?

Délután visszaolvasok és reagálok is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok! :)

Köszi a kedves fogadtatást :D Máris jobb kedvem van. Lehet csak babanet elvonási tüneteim voltak? :P

Csongria:

Nincs előítélet bennem a gyógyszer ellen, volt már olyan, hogy szedtem én is a depressziómra (sajnos egy meg-megújuló probléma). De most úgy érzem, helyzetből fakad a probléma, ezért első körben ezen próbálok változtatni. Ha ez nem javít a hangulatomon, akkor következzék a gyógyszer. Igaz, most amiatt is szeretném még kihagyni, mert Szilvit még szoptatom, és Zsuzsa is kap még anyatejet. Ha muszáj, akkor majd olyat kérek, amit szoptatás mellett is lehet szedni.

Ezenkívül én szeretnék visszamenni dolgozni, hangulat ide vagy oda. Akkor is mennék, ha jó állapotban lennék, így meg pláne úgy érzem, szükségem is van rá.

Ágiboldi:

És végül mi lett az eredménye az alváslabornak? Bocs ha már részletesen leírtad, ha megmondod kb mikor volt, visszakeresem és elolvasom hogy ne kelljen még egyszer. Sajna az elmúlt hónap teljesen kiesett, még olvasni se jöttem. :( :oops:

Május:

Sztem ne aggódj az "elmaradás" miatt (könnyű mondani), de a fejlesztéstől baja nem lesz. Majd te is csinálj képeket! Az nekem nagyon tetszett amikor Kami felrakta azokat a képeket amiken látványos volt Áron tartásában a változás, úgy látta igazán az ember, hogy tényleg hatékony a torna.

Ezzel együtt megerősítem Mmónit: anno én is írogattam abba a csoportba ahova ő (2005 nyáriak) és ott tényleg mintha divat lett volna a fejlesztés. A 2005 ősziek között viszont szinte senki nem vitte fejleszteni a gyerekét. Érdekes, hogy mennyire más "kultúra" alakul ki más-más topikokban.

Ezzel csak azt akarom kiemelni, hogy Kelének valószínű kutya baja nem lenne akkor sem ha nem vinnéd fejleszteni, csak később érné el azokat a mérföldköveket amiket a többiek. Viszont az anyuka megnyugtatása egy fontos és nemes cél, és ha van rá lehetőség, hátránya biztos nem lesz belőle, csak előnye.

Sági:

Hát jó kérdés, én (lehet naivan) azt reméltem, ki lehet nőni 10 hónap megvonás után a tejallergiát. :( De belegondolva tényleg nem túl valószínű. Mindenesetre végigcsináljuk a terhelést, már csak azért is, hogy legyen hivatalos papírunk róla. Meg hogy tényleg feketén-fehéren lássam, ez a baja.

Tej: nekem is kevesebb lett mióta Szilvi eszik mást is, (főleg egy mensi alkalmával nagyon megapadt, meg is ijedtem), de én most újra elkezdtem fejni (nem rendszeresen, de naponta) hogy Zsuzsának tudjak adni, mert idegesít, hogy nem eszik húst, és így próbálom neki kiegészíteni a szénhidrát diétáját. :?

Holnapi tali:

Nagyon szépen köszönöm Lorcának a meghívást is meg a hiányolást is, nagyon jólesett mindkettő! De sajna holnap van a tejtortúra teszt, úgyhogy menni nem tudunk. Majd legközelebb!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sági
a láthatatlan sztm folyamatos, de jó lenne még a tél beállta előtt eljutni. igazából én szívesen alkalmazkodom, azt kell eldönteni, h apukás program legyen-e, mert gondolom, akkor a többségnek a hétvége lenne jó.
szvl ha megegyezünk egy dátumban, és összeírjuk, hány fő, én megszervezem szívesen!
aki első körben lemaradt: www.lathatatlan.hu (két csoportban mennénk, felváltva vigyáznánk a gyerekekre)

annyiszor akartam már kérdezni, h hol (és mennyiért kb) vettétek peti hintáját?? (n jó a csíkfotó :wink: )

tejapadás
én még nem vettem észre, bár most, h kele fél éves elmúlt, igény szerint szoptatok :lol: , de pont az jutott eszembe a múltkor, h van még egy csomó urticam, teám, moremilk kapszulám, szvl én még lehet, h csinálok egy tejszaporító kört :wink: de ha érdekel esetleg vlmelyik, szóljál!

timo
ágiboldiékkal mi fel vagyunk iratkozva lorca talilistájára :lol: mondjuk mi délben lelépünk kelével, mert a gyt csak holnap ér rá a tornára

majus3

Tali,
Minket elengedett apa (legalábbis megvonta a vállát, és ezt én igennek vettem). Remélem marad ez a szép idő (na nem mintha lakásban számítana, de ilyenkor bátrabb vagyok :oops: )

Május,
Biztos az uszi is jót tesz, hiszen lazítja, megaztán ne felejtsük el, hogy Kele szeret ácsorogni is (mindig lemarad a felsorolásból :D ).
Igen, az tényleg gyanús, hogy te is átugrottál néhány pozitúrát kicsinek. Nálad most mi a helyzet (már nem per pillanat, hanem így felnőttként)? Azt tudom, hogy nem dolgozol kígyónőként egy cirkuszban... 8)

Két gyermekes lányok,
Nagyon jók a képek!

Róki,
a múltkor felvetettem a kérdést, hogy a tavaszi vagy az őszi baba "praktikusabb". Te, mint tapasztalattal rendelkező mit mondasz?

Timó,
ma van fog vagy nincs fog?

Gratulálok az új ergo tulajdonosoknak, hogy ilyen jó vásárt csináltak! Sági, a tiétek milyen? Hogyért adták a vaterán? Miért adták el?

Orsi
Kép Kép
sno

Timi, Boldi az imént jól lepisilt, és ez alkalomból elbeszélgettem vele, úgyhogy tőletek is elnézést kér a tegnapiért a szaunában.. :oops:

Róki, hagyjad, ne keresd vissza, tömören: horkolás miatt a fülorrgégész küldött, h nem okoz-e alvási apnoét. Nem okoz. :D Tehát horkolhat tovább, talán a túlsúly, azt mondták fogyókúrázzon... ezt nem teszi. van kis reflux is, azt is nézték de nem elváltozás csak ha túleszi magát.

Nekem is kevesebb a tej, de Sági egyetértek, már én sem serkentek..
Viszont Boldi sokkal kevesebbet eszik éjszakára mint amit írtál. Szopi (ez sztem nem lehet több 50-70-nél), és 100 ml tápi és ez reggelig elég.
Nem a fogyókúra kategória miatt :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Május,
A kiállítás Szabolcsot is érdekli, de ő tud kivenni szabit is ha úgy alakul.
Az ajtófélfára felfúrt hintára gondolsz? Azt kölcsön kaptuk, de rajta van az ára, 2000 Ft a minimanóban. Köszi a tejszaporító cuccokat, de nem élek már velük. Teám még van, esetleg azt megiszom, de semmi több.

Orsi,
Indigo + drapp az ergo. 15000-ért adták, mert már nagyok a gyerekek és gerincsérve van a csajnak. Teljesen hibátlan darab, tavaly karácsonyra kapta, de már nyáron egyáltalán nem használták.

Ági,
Akkor nem értem mi a baja Petinek. Lehet ebben a korban fejlődési ugrása? Igaz nappal meg egyáltalán nem akar enni, max cici. Na ki érti ezt? Otletek? Ja és a széklete is híg lett. Netán tényleg jön a foga nyom nélkül? Na ez hosszú lesz.
Vendég

Sziasztok!
Ma már nem sírt Emili a tornán!!! :D (csak ha nem mehetett a játékért :lol: ).Ma más nőci tornáztatta, megkérdeztem miért?azt mondta, hogy azért mert tegnap egy fizikoterápiás csinálta atornát, ma meg egy Dévényes-csaj, holnap már nem is tudom ki lesz, de egyéni torna lesz, amikor is én tornáztatom, majd ugyanez, csak csoportosan.Jövő7en ugyanez ismét.A Dévényes nő mondta ma, hogy feszesebbek az izmai, ma guggoltatni kell, meg sokat másszon(na ezzel nincs is gond :wink: )
Viszont tegnap a torna után már nem tette ki a lábát oldalra, hanem szépen mászott, ahogy kell.Csodálkozta is rajta, hogy ilyen gyorsan javul, vagy tanul???Aztán ma mondta Kacsa, hogy a Dévényes módszernél akár fél óra múlva is lehet javulás, ahogy a letapadt izmok egy kicsit felszabadulnak. :shock:
De egyébként erről az egészrl az a véleményem, hogy részben divat(bár régen is figyelhettek volna ezekre a dolgokra, ah mi nem járunk utánna, akkor el lenne hanyagolva, bár rendes orvosok vesznek körül minket, de én vettem észre aproblémát még időben)
Szóval másrészt pedig tényleg minden babánál lehet találni vmit, amit nem úgy csinál, ahogy az meg vagyon írva.Emili mászik, ül, felül, 4kázlábazik, a saját módján(bár mostmár ahogy kell, úgy csinálja :wink: ).De szerintem ha egy fél éves gyerek mászik, kúszik, "csak" nem helyesen, akkor nincs nagy gáz, a lényeg, hogy csinálja a mozgásokat.De ha mégsem, akkor sem biztos, hogy van baj, bár mindenképpen utánna kell akkor nézni, hogy mi az oka.
De ahogy elnézem, ahová járunk, ott csak tőlünk betegebb babák vannak, mi "csak" rásegítünk a dolgokra, szépen" másszon :wink:
Én nem is aggódok Emili miatt, meg vagyok elégedve amozgásfejlődésével, és szvsz ha nem járna tornára, akkor sem lenne lemaradva, de ártan sem fog.
Az úszás is egyébként nagyon jó, mindent megmozgat, tartáésjavító.Mi ezt fogjuk is propagálni Emilinél :lol:

Pann!
Fenistil az nálunk is bejött, mikor a3 napos lázunk volt. :wink:

Bocsi,most ennyi, talán lepihenek, mert nagyon elfáradtam, Emili is alszik 2 óta, egész nap nem aludt szegény, 3 dokinál is voltunk(házidoki:receptek, kardiológia:szívzöreje halkabb, csökkent).
Kéne még főzni a sütőtököt is, meg a spenótot is.Jajj, de sok dolog, és még vasalni is, ááhhh.... :evil:

Kép
pankaa

Sno
Ne már hogy ismered ezt a papot! :lol: Ami azt illeti tényleg vicces egy fazon. :lol:
Pann
Jelenleg a Füredi ltp-i kistemplomban "rendel" itt nálunk. :lol: Nem tudom a pontos címet, de ha meg szeretnéd ismerni... :wink:
Egyébként volt, hogy felálltunk a keresztelőn, de a locsolásnál épp nem kellett. :roll:

Sági
Nálunk uez van. Nappal épp, hogy eszik valamit, este ill. éjjel meg mint aki éhen akar halni. :roll: Egyébként szerintem lehet fejlődési ugrás is, csak most nem hízásra használják, hanem mozgásra.
Enyhe hasmenés lehet a fogzás nyoma is.
Az ergoval sztem jó vásárt csináltál! :)

Róki
Jó hogy visszajöttél. Nagyon helyes lánykáid vannak! Egyetértek, hogy visszamész inkább dolgozni. Nekem még csak mostanság jutott először eszembe, hogy jó volna már. De azért én meg vagyok nélküle. :wink:

Mmóni
Örülök, hogy tapasztalt mamik is vannak köztünk.
Amit Boti éjszakáiról írsz, nagyon ismerős. És olyan ijesztőek ezek a felsírások. Hát igen, van mit feldolgozniuk. :)

Május
Bocsi, nem akartalak megbántani. Igazad van én is aggódnék.
Mivel nem szeretsz képeket felrakni, azért majd írj hogy mit csináltok, és hogy haladtok.
A láthatatlan kiállítás minket is érdekelne. Sztem párom is benne lenne. Most úgyis lesz 2 hosszú hétvége is, talán tudunk egyeztetni egy időpontot. :)

Tejcsi
Nekem is kevesebb, de még elég arra amire kell. 2x kap mást, ez kb. egy szopi kiváltva. De a csak szopi már tuti nem lenne elég, és szaporítani sem hiszem hogy tudnám annyira.
Timi
Te kérdezted, hogy hányszor szopizunk. Hát mi 5-6x + 2x altató szopi, de akkor csak keveset. +2x más kaja: délben főzi este rizs v. kölespép gyümivel. Ahhoz képest, hogy 2-3 hónaposan 6x szopiztunk összesen/nap, most többet szopizunk. :roll:
lora7

Róki! Persze azért írtam mert tök jó hogy megtudjátok oldani a környvált. :)

Másik program holnapra! :twisted: Anyós holnap fekszik kórházba. Valami polip van az orrába azt veszik ki és érzi hogy meg fog halni és még utoljára látni akarja Benit :o Csak azt nem értem miért nem jutott el a tudatáig a gyerek 8 hónap alatt amikor 5-ször látta összesen :evil: Most cígölhetem be a gyereket egyedül a klinikákra!

Sági! Szerintem ne bánkódj a szopi miatt ez sajna bekövetkezik előbb vagy utóbb! :(

KépKép
csongria

Még mindig nem éhes! :shock: :? Viszont a kedve jó, egyáltalán nem sír, szó nélkül elaludt most is. Na ébredéskor újra próbálkozom, ha nem akkor már csak este kap enni. Így járt!

Ria,
Mondták anyósodnak, hogy egy orrpolip eltávolítás nem életveszélyes ?! :wink:

Nem holnap jön a gázművek hanem csütörtökön :evil: , viszont holnap még szerelnek meg festik a csöveket nálunk! Reggel szólok nekik, hogy mi legyünk az elsők, mert nagyon fontos dolgom lenne!!! :wink:
Vendég

Lorca
Sajnos mi sem biztos, hogy tudunk menni. Jönnek anyósék Brigi névnapját ünnepelni. Úgy volt, hogy csütörtökön jönnek, de most szóltak, hogy mégis inkább holnap. Így takarítanom és sütnöm kell holnap de. :( Azért még ma meglátom, hogy haladok és legfeljebb előbb eljövök. Most ezerrel takarítok.

Ria
Ezek az anyósok... No komment. :evil:
lora7

Ria,
Mi a helyzet a tupival? Mikor lesz előreláthatólag? Már alig várom!
Vendég

Sági!

Most jön meg pénteken! A posta hozza! Leghamarabb hétfőn tudom elvinni az usziba! De ha szeretnéd mihamarabb akkor pénteken délután már biztos itt lesz jöhetsz érte vagy talizhatunk a kikába! Úgyis rég jártam ott! :wink:
Ja anyós attol fél hogy az altatásnál meghal mert állítólag az epe műtétjénél kihagyott a légzése! :roll: Na nem tudom mi igaz belőle beszél az össze vissza! :o

KépKép
csongria

Sziasztok!
Anyukám elment! :( Nagyon jó volt, hogy most nem egyedül voltam a sirdogáló gyerekre, mert tény és való, hogy múlt héthez képest, most is baromi nyűgös Lilla. Szerencsére éjszaka alszik és a kajálással sincs gond. Talán többször szopizna.

Róki!
Tök jó, hogy újra itt vagytok, sokat filóztam, vajon miért nem jöttök! Nagyon helyesek a lányok, Szilvi jól kikerekedett, bár sosem volt vékonyka! És nagyon sokat változott is!
A munka iránti vágyadat teljesen átérzem, én pl. jövő héten két nap is elmegyek dolgozni. Vagyis két fél nap. Csak még tejet kellene fejni a lurkónak, de olyan nehezen megy! Szóval, remélem összejön neked is! És drukkolok holnapra Zsuzsának! :)

Nanica!
Gratula Linusnak a kutyázáshoz. Lillus még a fasorban sincs! :(

Május!
Remélem Kelének elég lesz a 8 kezelés! :) Lillus sem mászik még, nem is kúszik, nem is kutyázik. Viszont a gurulással mindenhová eljut! :)
A Láthatatlan kiállítás minket is érdekel, Bali is szívesen jön. De ha mindenkinek jó a hétköznap, akkor őmiatta igazán nem kell hétvégére szervezni, max. elmesélem neki milyen volt! :wink:

Ria!
Megettük a Sinlacot. Kicsit hígabbra sikerült, de Lillus pohárból olyan ügyesen beszlopálta, hogy csak néztem! Ízlett neki, mégegyszer köszi! :)

Sági!
Sajnálom, hogy rossz napjaitok vannak! :( A tejcsit én sem szaporítom már, bár egyenlőre úgy néz ki, hogy még elég. Remélem holnap tudtok jönni.

Panka!
De jó, hogy Emili ilyen gyorsan javul! Én sütöttem sütőtököt, olyan fini lett, hogy csak a felét adtam oda Lillusnak, a többit megettem én! :oops: :oops:

Móni!
Hát ahogy olvasom, nektek sem rózsásak az éjszakáitok! De az jó, hogy Botond így megtáltosodott! :) És tényleg nagyon hasonlít egymásra a két fiú! :D

Orsi!
Akkor holnap! :)

Mazsi!
De jó, hogy így elaludt a szőnyegen Lea! Nálunk hasonló a helyzet Májusékhoz, egyedül alvás van, de kizárólag a kiságyban. A múltkori talin is kábé 6 órát volt ébren Lillus, mire végül ülve elnyomta a buzgóság! :) Hajrá továbbra is! :)

Remélem nem hagytam ki senkit, ha mégis, akkor bocsi! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Na örülök hogy izlet a sinlac! Igen nekem is néha folyósra sikerül de látod nekem még nem jutott eszembe pohárból megitatni! :oops: Milyen munkád lesz a jövő héten? Tök jó! :)

KépKép
csongria

Ria
Most sül a sütid! Eddig csak nyersen kóstoltam, de nagyon fini úgy is! :lol:

Timi
Én is ma sütöttem sütőtököt. Fini lett és Briginek is ízlik. Ti magában, vagy valamivel keverve adjátok?
lora7

Ria!
Egy nemzetközi konferenciára megyek segédkezni. :)

Lora!
Én csak magában adtam, mert úgy gondoltam, ezt a fini tököt kár mással elrontani! :) Persze, lehet, hogy jó lett volna úgy is. Bébiételben almával már láttam! :wink:

Ja, Ágiboldi!
Akartam írni, hogy hétvégén voltak nálunk apósodék és 2 adag teféle muffint sütöttem és mind elfogyott! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, bocs, apósomék voltak! :oops: :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Pöttyök múlóban, nevetősebb is, mint tegnap, úh úgy tűnik javul. :D :D :D Az étvágya is javulóban, ma már rendesebben ette a főzött kajcsit, mint tegnap. :D

Tej: Gergő napközben csak 3-4-szer szopizik, és van úgy, hogy csak szív két percet, aztán elforog, mással kezd foglalkozni. Aztán persze éjjel pótol. :x Úgy tervezem, ha elkezd húst is enni, elkezdem a leszoktatást, bár ha szerencsém lesz, leszoktatja magát. :roll:

Lora! Én a sütőtököt (is) péppel adtam.

Ria! A Tuppit már éni is nagyon várom, bár még mindig nem tudom, mit lehet tárolni a kis kékben. :lol:

Május! A láthatatlan kiállítás minket is érdekel!!!

Róki! Üdv újra itt! Bevallom már hiányoltalak, úh utánatok néztem Zsuzsa topikjában. :wink:
Nekem Zsuzsa szökőkutas képe tetszik a legjobban, és mindkét lány nagyot nőtt, mióta nem láttuk őket! :o

Mmóni! El is felejtettem írni, hogy mennyire jók a ti Mátrás képeitek is! Gondolom több napig voltatok, hol szálltatok meg és milyen volt?
Bálint motorozós képét elnézve, már értem, hogy miért kell gumicsizma a gyerekruhatárba. :D
Vendég

Pann! Olyat is láttam hogy mini varródoboznak haszálják a kis dobozt! Lehet bele tenni cm szalagot, cérnát tűt stb... :wink:

KépKép
csongria

Lorca,
mi még nem voltunk nálatok, küldesz egy címet (mondjuk a tiétekét :lol: ) priviben, légyszíves.
Már elvesztettem a fonalat, uh meglepetés lesz hogy kivel találkozunk holnap :D

Timo,
ha nem jön össze a kiállítás Balinak, akkor rendezhetsz neki egyet te is a sötét szobában, lehet, hogy még jobban is élvezné :wink:

Orsi
Kép Kép
sno

Petinek szófosása van este tízkor! :twisted: :lol:
Vendég

Aki kérte, annak megpróbáltam elküldeni a címet. Orsi, most küldem. Ha nem kapott valaki, akkor bocsi, szerintem hívjon fel kb bárkit, nagy esélllyel tudja a címem és számom.
Tali akkor indulhat olyan 10kor. Nati ma f4kor aludt el, úgyhogy nem valami veszélyes, holnap sem fog délben kitúrni minket. :D

Most megyek Natit altatni, úgyhogy másra nem reagálok. Aki nem jön, Sági, Csongria, Lora, és aki még írta, azt sajnálom, de majd legközelebb! :P Azért izgulok egy kicsit a holnapi tali miatt. :wink:

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?