Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Még nem jutottam el az ágyik, de már megyek is. Csak hoztam az adósságomat. :) Próbáltam rövid lenni... :D

Ja Hajni köszi a választ. Móni lassan akkor kell valami a póló alá, mert a folt megmarad. :) Hajrá tejcsi. Apa pedig tök aranyos lehet.

Íme:
Szüléstörténet:
Megpróbálok rövid lenni.
Hétfőn 13 órakor voltunk a szokásos nst-n, majd a dokinál kiértékeltetni. Folyásra panaszkodtam, erre megvizsgált. Nem fájt, még kellemetlen sem volt, de azért rendesen szétnézett, hogy nem jött-e előre e köldökzsinór. 4cm-re voltam nyitva.
Manó már a doki után nem volt hajlandó aludni, így lent maradtunk a játszin, még semmi jele sem volt a szülésnek.
Este már fájdogáltam, de a szokásos jóslónak gondoltam, na meg piszok fáradt voltam, amit a délelőtti pakolásnak, vasalásnak tudtam be. A fiúk elmentek csavarogni, én addig pihiztem, fürödtem. Apa meg is jegyezte, hogy alternatív szülésre készülök.
Manó kivételesen már 9 órakor aludt, így végre nyugodtan meg tudtam nézni a filmet.
Éjszaka voltak már fájásaim, de lusta és fáradt voltam nézni az időt, inkább aludtam.
Hajnál háromkor ébresztett Manó a szokásos tűtűért, (érdekes mióta meg van a tesó nem kell fel inni). Egyúttal megejtettem az ilyenkor szokásos pisi járatot. Na ekkor ment el a nyákdugó, innentől felgyorsultak az események. Egyből 5-6 perces fájások jöttek, de nem a light-os formában. Vártam párat, és hívtam Mutit, hogy indulhatnak. 75 km-t kellett levezetniük, kb. 40 perc alatt itt is voltak, jó, hogy nem mértek. Manót összeszedtük, aki már vigyorgott, hogy megyünk a Tesóért. Én két fájás közt leszaladtam a kocsihoz. Hívtam a szülésznőmet, aki elsőre azt hitte, hogy szórakozom vele. Mivel egy másik kismamával együtt jártunk vizsgálatokra (tehát ugyanaz a brigádunk volt), és délután Ő is 4cm-re volt nyitva, és pont akkor hívta mikor én. Csak én fájást produkáltam, náluk meg elfolyt a magzatvíz.
Mire a kórházhoz értünk (kb. a lassú tempó miatt 10 perc volt, na meg pénzt is most vettünk fel) már 2 perces fájásaim voltak. A másik kismamával egyszerre gurultunk be a sürgősségi mögé. Kb. 4 óra lehetett. A szülésznőnk már várt, meg volt a pisi vizit, vérnyomásmérés, adat felvétel, addigra a dokink is ott volt. Gyors vizsgálat, mind a ketten 8 cm-re voltunk kitágulva. Csak már nekem nagyon erősek voltak a fájások. Már csak görnyedni tudtam a székre. A dokim viccesen meg is jegyezte, hogy a versenyfutáshoz a rajtállás már meg is van.
Előkészítésre (beöntés, borotválás) már nem volt idő. Rohantunk fel a szülészetre.
Közben Mutiék is megérkeztek. Manót átvették, és mentek haza.
Szülésznőm csak úgy dobálta szét az ágyat. Felfeküdtem, pocakra felkerült a tappancs. Na ekkor már nagyon- nagyon fájt. Közben rohanás a másik kismamához, őt is előkészíteni.
Már amikor legközelebb jött a brigádom, már át is öltöztek, pedig 2 perc, ha eltelt. Megint a szép halványsárga szerkó volt rajtuk, olyan megnyugtató volt, olyan mintha nem is szülésre indultak volna. Azért erre a kis időre is kértem gázt. Ezt nem hagytam volna ki. Megtörtént a burokrepesztés, ami cseppet sem fájt. És már szültünk is. Infúzió és társait nem kaptam. Az első két nyomásra semmi, de azt hittem szétszakadok. A jól ismert fájások jöttek…Utólag csak a jóra emlékszik az ember, a nagy fájdalomra nem, na egyből elő jött a régi emlék, jé ilyet már éreztem…Utolsó előtti nyomásnál kint volt a buksi, juj, de kellemetlen volt, majd az utolsónál kicsusszant Ákos. A megkönnyebbülés megint felemelő volt.
Megkaptam Ákost pár percre, majd elvitték rendbe tenni. Ja és Apa nem ért be. Pedig csak átöltözött, de mire bejutott, túl voltunk rajta. Félóra volt az egész.
Kivételesen stoppolásra sem egyből került sor, de fájt mint mindig, tehát a gázt visszakértem.
Meg is jegyezték, hogy én szülni már csak a gáz miatt járok. (A dokim adott egy tippet a varrat szedésnél, bármikor szükségem lenne egy kis gázra, hívjam a mentőt, mindegyikbe van. Na, jó, csak a feszült hangulatot akarta oldani.) Az őrzőbe 2 óra helyett, kb. 6 órát voltam, mert telt ház volt a szülészeten, és nem volt szobám (az A oldalon). De tök jó volt, megkaptam Ákost, szopiztunk, gyönyörködtünk…
Végül is u.a szobába és u.a az ágyba voltam mint Manóval, teljesen véletlenül. Megint felért a kórházi napok egy nyaralással, mindenki nagyon kedves volt velünk. Talán még lesz egy Tesó, de Fájó szívvel hagytam én is ott a szülészetet, hogy talán utoljára jártam erre.
Na ez volt a rövidített verzió, remélem, nem untattam senkit sem halálra.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni: pedig várjuk nagyon a képeket. Még, nem is láttuk Jankát.
Aranyos lehet apuka, ahogy mesél a lányának :)
Timi: talán megbékél mostmár Maja. Nálad a napközbeni pihenés,alvás szóba sem jöhet?
Hajni: reméljük hamar meggyógyulnak a gyerekeid. Mielöbbi jobbulást nekik.
Jolka: a tápszert én is kb 40 fokos vízzel készítem. De-de, bántaná a pocijukat,ha hideg lenne! Jana babavizet használok hozzá. Ez forralás nélkül adható.
Hajni: ha nem fogy el az elkészített tápi, felhasználod még egyszer, vagy kiöntöd? Én kiöntöm, csak érdekel, más hogy csinálja.

Kép
Kép
gabcii

Jolka!

Annyira derűs a születéstörténeted. Jó volt olvasni. És, ez ám a gyorsaság. Ezt csinálja utánad vki! :)

Alszik a drágám. Megkísérlem én is,hátha sikerül...

Kép
Kép
gabcii

hát Jolka ,ha én a 2 perceseket állva vittem volna valszeg a földön köt ki a baba :-) ,majd megírom én is mi volt hogy volt :-)
és hogy fáj a szíved a szülészet után ,nem semi csaj vagy :-) én bezzeg megint nem kaptam gázt :D :?

Gabci
ma pont úgy jött ki hogy mire a nagy elaludt pici kelt,de szopi és bealudt,odaheveredtem,de talán 10 percet kuntam

Hajni
én is adtam azt is meg béres cseppet meg macis vitamint de nálunk egyik se hozott eredényte se betegség se étvágy ügyébe

Móni
butíts már
tutira elég a tej,tényleg ne stresszelj rajta :-)
igyál nagyon sokat ,minden szopi után igyál amennyit bírsz
Vendég

Jolka:
nagyon szép a szüléstörténeted. :)
Én is sokszor vagyok depi emiatt, h többet nem lesz ilyen pici babám. :(
Meg, igaz nem szerettem a terhességet, de olyan rossz érzés, h tönné nem lesz pocakom és pocakbabám. :oops: :cry:

Gabcii:
én kiöntöm ami marad, bár az ritka és max. 5-10 ml.
Legtöbbször Lilla 110-nél még szívja az üres üveget. :oops: :?

Móni:
kérjük a képet :)

Csajok, Ti terveztek még babát??

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Jolka: tényleg jó a történet. :)

Hajni: én tervezek még babát, apa nem. :( És mint tudjuk egy gyerekhez 2 ember kell... De nem adom fel. Lalát sem akarta... :)

Én ma vettem tápszert.. estére valahogy vagy kevesebb a tejem, vagy többet enne, vagy nem tudom, de olyan mintha éhes lenne még.. Lehet kipróbálom, h adok neki +még egy kis tápot.

bakker... megettem 8 túrórudit.. :oops: nem hagytam apának... :D :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

írtam Juttának, de nem jelzett vissza. :( remélem nincs baj.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hajni
őszintén?most rávágnám,hogy NEEEM tervezek,de szívem mélyén úgy vagyok vele,hogy lehet,de ha igen akkor kb. 6-7 év múlva,ha olyanok lesznek a körülmények.akkor leszek 34 éves.
Vendég

Még egy baba? Kéne tesó Ádinak, de most egyenlőre még nem tudom... mikor megszültem, határozottan az volt a véleményem,hogy Ádi egyke lesz. Mostmár, nem állítom biztosra.
Ha lesz, 3-5 év múlva csak. Gyed után, szeretnék visszamenni kicsit melózni.
Rita: 8 túrórudi? Hehe :lol: Azért Vivinek legalább hagytál?
Én meg túl vagyok már 2 zacskó csipszen. Van olyan étvágyam, mint terhesség alatt!

Apuka szerdán hajnalban utazik el 4 napra. :( .Hiányozni fog nekünk nagyon.

Lányok, próbálta vki hasfájásra az édeskömény teát? Megpróbálom, hátha javít Ádi pociján.

Kép
Kép
gabcii

sziasztok!
máris szültök ismét??? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: nem hiszem el!
én nem szeretnék mostanában, asszem. Apuka már rég pedzegette a harmadikat, de nem bízom benne. mi lenne, ha megint dupláznánk? :? :shock: :o :roll: :wink:
képek mostanában nem készültek, mert lakást keresünk. és valószínűleg találtunk is. 1+3 félszoba, két fürdő, garázs és nagyon szép és tök jó az elosztása, és jó helyen van... :D :D :D
a tegnap esténk álomszerű volt, semmi üvöltés, (na jó, Huba kicsit a vízben sírt), 8kor kezdtünk és fél 10re már végeztünk. de! a fél 3as etetés után mindkét gyerek sírt: Huba még éhes volt a 80 gramm után (sztem megevett még 20-30at, de nem mértem), Petrának meg fájt a hasa... mondjuk olyan 15-20 percig tartott a nyűglődés, de hogy az milyen hosszú 15-20 perc volt :?
most ismét Huba a hangadó. pedig most evett. ...
na, talán marad a nyöszörgésnél. én meg felzabálom az összes maradékot :oops: :oops: :oops:
Rita! 8?? tyűű :lol:

Kép
an°°di

ha már Móni nem rak képet... khmkhm... ;) ;) ;)

Kép
a fiúk szeretnek cumizni

Kép
Petra "kacsint"

Kép
an°°di

Jó reggelt!

Az éjszaka, ma egészen jól telt. Ádika, megint naggyából átaludta az éjszakát és este is csak rövid ideig fájt a hasa. Annyira utálom, azt aki kitalálta ezt a hasfájósdit :evil:

Andi: aranyosak nagyon az ikrek apukával. Látszik,hogy oda vannak egymásért :wink:

Dobok én is apukás Ádiképet, aztán el, mert ébredezik a drágám.

Kép

Róluk, olyan édes képek készülnek. (meghatódott szmájli)

Kép
Kép
gabcii

Majd elfelejtettem. Andi, gratu a lakáshoz és drukk, hogy a tiétek is legyen. Hmm, 2 fürdő... nekünk sem lenne rossz :)

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Andi:
nagyon édesek, olyan nagyok már az ikrek.
És tényleg hasonlítanak. :)
Gratul a lakáshoz, mikor költöztök?
Gabcii:
Ádi is szépséges.

Rita:
8 rudi?? ejha :wink:

Nekem még mindig nincs étvágyam, ma még nem ettem semmit, sztem már nem is fogok ebéd előtt. :?

Az éjjelünk elég szar volt, szegény Lillus nagyon sziog, így felszipogja magát és nehezen alszik vissza, bezzeg délután aludt 5 órát egyben. :!: Most is durmol.

Juttáról van valami hír??

És Marek apuka?? Hogy van a baba és az anyuka??

Kép
Kép
h@jni

Gabcii, akkor nem segít a gyóccer a hasfájáson? muszáj lesz pedig vmit beszerezni pukik ellen, mert annyira sajnálom Petrát, h ilyen hősiesen küzd. és nem tud szegénykém aludni. és én sem :? most is sikít kaja óta :( pedig már kinyomtunk közös erővel kb 15 pukit...
megyek is
:arrow:

Kép
an°°di

sziasztok

nálunk is megy a ppukisztory,tekereg,nyekereg rott és olyan jókat alszik :-) kivéve hajnalba.fent volt úgy 3-5-6ig aztán egy óra alvás,majd most aludt be kis sírva hagyással 10 körül,mi meg kiszöktünk hintázni.este és reggel is taccsolt egyet Maja,nem is bánom ,hogy jön a dokinő csak jönne már.

Gabci
ha kipróbáltok valami mást? gripe water,infacol meg mittom n sok ilyesmi van.

jajj mennem kell

folyt köv

ikrk édesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jutta?????????????????????????????????
Vendég

Sziasztok!
Gyorsan, mert nyíg a gyerekem!
Zsu telefonált (nem okés a gépe)!
Juttának tegnap este 8.40-kor megszületett a kislánya, 3300 gr és 54 cm!
Én gratulálhatok itt először nekik!
Jutta-Dorka! Minden jót és sok tejcsit kívánok nektek!

Na, pá, mert megyek sétáltatni ebben a jó időben!

Kép
ermoni

én is én is!!!!!! :lol:
Jutta, Gratulálok Dorkához!!!! jó egészséget, sok-so tejet, és minden jót!
én meg megyek aludni egy picit, mert csöndben alszik mindkét kis bors ökröcske. még egy darabig ;)

Kép
an°°di

hát nem :( :? :cry: :evil:

Kép
an°°di

Kép
Vendég

és hol a szöveg????

Gratula Juttának :-) hatalmas :-)
Vendég

JUTTA!NAGY GRATULÁCIÓ, HOGY MEGÉRKEZETT DORKA! SOK TEJCIT ÉS ÖRÖMÖKBEN TELI BABÁS NAPOKAT KÍVÁNOK!

Andi: a külömböző gyógyiktól, max kicsit enyhülnek a panaszok, de el nem múlasszák. 3-4 hós korban megszűnik magától, mikor már kapja a hozzá táplálást.
Timi: az infacol ugyan az, mint az espumisan.Vettem gripe watert is. Egyszer kapott Ádi, pont a nagyon hasfájós napján. Apuka összefüggésbe hozta vele és azóta nem próbáltam.
Most, az édeskömény teát adom neki, hátha... Ezt legalább megissza.
2 órája evett, de már tátog. Most gurított le 50ml édeskömény teát, de még éhes. Hisztijében félrenyelt egy jó nagy böfit és annyira megijedt szegény, hogy felsikoltott. :shock: .

Annyira drága volt.Kaja után, kb 1,5 órát elszórakoztatta magát.Gügyögött, nézelődött, kapálózott, nevetgélt.Aztán, meg meséltem neki. Sztem tetszett neki, mert mosolygott és figyelt. :lol:
Meg tudnám zabálni, annyira édes.

Na, lépünk a postára és sétálni egyet.

Kép
Kép
gabcii

Először is Juttának nagy nagy gratula a babához!

Andi! Szerintem (vagyis ahogy én tudom) a sérv nem a sirástól jön ki, szóval a luk ott van (amikor leszáll a here nem záródik be a hasfal), a sirás max előhozza (értette ezt valaki?). De amikor kijön azt javasolják ne hagyjuk sokat sirni, meg ha tudjuk tömködjük vissza a helyére. Barnunak 2 hónaposan jött ki és 4 hónaposan műtöttét. Rem. most megússzuk, de ahogy látom a fitymaszűkület bejátszik.

Jolka, nagyon tetszett a történet, úgy át tudtam élni! Ügyesek vagytok!

Tegnap bementünk apához az irodába. Marci lekakilta az új pel. táskám pel. alátétbigyóját, a földet, a kezemet, minden tiszta sz@r volt!
Ma bementünk egy kicsit dolgozni, segitettünk árazni, szopiztunk, aludtunk. Gyakoroljuk a közös munkát.

Szerintetek én mér nyomultam annyit hordozókendőben? Az én gyerekeim nem voltak hasfájósak, csak simán nem aludtak magukban csak rajtam lógva! Abban reménykedem az eddigiek alapján Isten kedves hozzám és úgy gondolja 2 rossza alvó gyereket kibirtam legyen a harmadik rendes. De még bármi lehet.

Még egy gyerek egyenlőre köszönöm elég! De a szüléstörténetet olvasva én is vágyom a feelingre és szomorúsággal tölt el, hogy már valószinű nem lesz benne részem!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta:
hatalmas gratula! Sok boldogságot a babához.

Ciripke:
máá meló??
Én 4-6 hetet mondtam, de sztem lesz az több is. :oops:

Gabcii:
sajnálom a hasfájást, van egy Mecsek nevű babatea, nekünk úgy ahogy az jött be. Esetleg próbáld ki, hátha...

Lilla elaludt, mi lesz így éjjelllllll???? :shock: :?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok,
hasfájásra, szélbántalmakra ánizst adjatok a babának, az nálunk bejött. Mondjuk egy kávéskanál ánizst leforrázni 1,5 - 2 deci forró vízzel, 2-3 percig álljon, kicsi méz, vagy cukor, citrom, stb... ahogy szereti. Langyosan lehet nekik adni.
Bocsi, hogy így ismeretlenül beleszólok, de hátha segít.
Üdv minden picinek, és anyukájuknak
zizi
1zizi

Jutta: Hatalmas gratula nektek!!! Sok tejcsit és boldogságot kívánok!!! :)

Csak egy naagyonn friss kép. :)

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Rita!

Ez a fotó annyira aranyos! Gyönyörűek igy együtt (persze külön is!)

Hajni, ez nem meló, ismerkedünk a környezettel. Csak addig voltunk mig Marci aludt, "vettünk" egy új sapit, mert majdnem kinőtte.
képzeljétek el, úgy hizik, olyan tokája van, csütörtök óta 200g-ot szedett fel. Pedig "mellesleg" nem túl nagy az önbizalmam, főleg mikor fejni próbálok nem nagy sikerrel.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta!
Szívből gratulálok a kislányhoz! Sok boldogságot, és egészséget kívánok az új családnak!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Először is mi is gratulálunk a Jutta kislányához.
Másrészt beszámolok Bálintról (bocs hogy eddig nem tettem, de tenger sok munkám volt). Most már elkezdett enni, levették infuzióról, és mostantól (kb fél órája) már nincs a inkubátorban sem.
Még a kórházban vannak, de reméljük már nem sokáig.

Üdv:

Laci
marek

Marek, Laci!
Nagyon örülök, hogy jobban vagytok! Ügyes a kislegény!
Marek, hogy van?

Andi!
Nagyon jó a cumis kép, baállítani sem lehetne jobbat. :)
Petra is aranyos, tényleg sokat fejlődtek a gyerekek.

Gabcii!
:D Tök jó képeket tesztek fel!
Mi még alíg csináltunk. Bezzeg Manóval, ilyenkor már...
Az édesköményt még nagyanyáink is használták, tehát, csak jó lehet. De ezt sem lehet túlzásba vinni, mert fordítva is elsűlhet.
Nálatok most a pukik jönnek nehezen? Ugyan sok anyuka írtózik tőle, de lehet venni a gyógyszertárba szélcsövet. Hallottál már róla? Sok babánál bejön. Ha nálunk lenne ilyen gond, én a lázmérős verziónál maradnék. A lázmérő végét bekenni egy kis popsikenőccsel, majd a baba fenekébe nyomni, nem méjre, csak úgy, mintha a lázát mérnéd, ez nem fáj neki. Egy kicsit meg kell mozgatni. A kenőcs is segít, majd rajta.
Amitől falra tudnék mászni, amikor sír a baba, és Apa megkérdezi mit ettél ma? Mintha én tehetnék róla....
Most én kérdezem tőled, mit szoktál enni, ami esetleg "szorulást" okozhat a Ádámkánál? CSoki? :wink:

Hajni!
Tesó még? Mi szeretnénk még egy kislányt. Eredetileg, úgy terveztük, hogy kettő egymás után (ez már meg van), majd meló és kb. (mint Timinél) 7 év után, még egy tesó. Ez most annyival változott, hogy most kislányt szerettünk volna, így talán hamarabb belefogunk a tesó projektbe, de majd egy év múlva lehet más lesz a véleményem. Na meg úgy vagyunk vele, ha kettő van a harmadik már nem kerül többe. Na meg a két gyerek után nem jár semmi... Harom gyerek után pedig minden. Igazságtalanak tartom, hogy mivel ér többet a 3. gyerek mint másnál 1. vagy 2.

később folytatom...
Náaszasszony találkozó van nálunk. :D :shock: :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Marek, Laci: örülök, hogy jobban van Bálint. Anyának és a babának, mielöbbi hazatérést kívánok.
Jolka: a szélcsőről hallottam, valszeg venni is fogok ma a gyógyiban. Hőmérőzést is próbáltam, tegnap attól könnyebbült meg a drágám, miután kikakilta magát. Az az érdekes, hogy nem szorulásos, a puki is úgy ahogy jön, mégis nagyon hasfájós. Valszeg az lehet a gond, hogy nagyon sokat eszik és csak2-3 naponta kakil. Vagy még arra is gondoltam, hogy most kezd beindulni normálisan a tejem, és nem szokta meg még a gyomra, hogy azt (is) viszonylag normális mennyiségben kap. A tápit nem nagyon kell emészteni, az anyatejet viszont igen.
Tegnap este is győztem elaltatni, annyira görcsölt a pocakja. És ez így megy már hétvége óta és valszeg marad is még egy darabig.
Holnap megyünk súlymérésre, majd meemlítem azért a doktornőnek.

Köszönöm mindenkinek a hasfájás eleni tippeket!

Kép
Kép
gabcii

jaaa, és csokit egyáltalán nem eszem... a mérhetetlen mennyiségű rágcsa, csipsz csaknem tehet róla?! :roll:

Kép
Kép
gabcii

Még mindig...Csak Anyósom elvitte Manót csavarogni...

Gabcii!
Csokit azért írtam, mert én sok csokit ettem mostanábban, tekerte is magát Ákos, ezért most ezt elhagytam. Na jó a turórudi azért maradt. :D

Ciripke!
Jó lenne nekem is ilyen munka. Sajnos nálam nem így működik. Ha egyszer dolgozom, akkor folyamatosan, mint alkalmazott. Ezért is vállalnák a 3. babát, mert ha egyszer viasszamegyek, akkor nem hiszem, hogy díjaznák, ha pár év múlva megint pattanok. Jó munkát találni a mai világban nem is olyan könnyű, főleg már gyerkőcök mellett.

Tényleg, Hajni Te mivel foglalkozzol, hogy Te is ilyen korai visszatérésre gondolsz. A saját vállalkozásodban doglozzol?

Rita!
Elolvadok, annyira édes a kép a lányokról. :D Együtt aludtak el?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Rita:
nagyon édesek a lányok. :)

Marek apuka:
köszönjük a híreket, örülök, h javulgat Bálint. Remélem hamarosan hazamehet a kiscsalád. :)

Jolka:
nem a saját cégemben dolgozom.
Egy szolgáltató cégnél vagyok megbízási szerződéssel.
Vállalkozásfejlesztéseket csinálok.
De ez már volt ám téma. :lol: :lol: :lol:

Ma voltunk ortopédián. Szerencsére minden ok a csípővel. :)
Kicsit paráztam tőle, mivel Lilla sokáig faros volt, és ott sokkal gyakoribb a probléma.
De ezt a rendszert!!!! :evil: :evil:
10.50-kor indultunk, h 11.15-re odaérjünk sorbaállni. :evil:
11.30-tól adnak sorszámot, össz. 40 darabot.
És 12. 30 :!: :!: :!: -tól van a rendelés. Idegbaj.
3/4 2-re értünk haza. :?

Kép
Kép
h@jni

helló
Szüléstörténet
Már nagyon nagyon vártam,hogy mehessek szülni,hétvégénmegettem mindent amiről kisvárosi legenda kering,hátha megindul kifelé kicsi lányom.
Hétfő hajnalba görcsölésre ébredtem,azt hittem hasmenés,miuátn rendszeresen látogattam a wcét továbbra is megmaradtak a görcsök.10 percet mértem köztük.Nem tudom tán jósló fájások-e vagy sem.Mindenesetre már nem feküdtem le aludni,bár valószínű nem is tudtam volna.Felöltöztem kis smink,kis net.Felhívtam anyuékat lehet lesz valami,legyenek résen,mert ők jöttek vigyázni Majára.Felhívtam a szülésznénit is neki is mondatmhogy görcsölgetek,de lehet majd elmúlik.Mindenképp kellett mennem vizsgálatra így járóbetegként szépen végig álltam a sorom a regisztrációnál majd az ambulancián,ott is mondtam lehet hogy szülök nem tudom.Nstre tettek nem mutatott semmit,bár azt mondták nem jó a gép így elhiszik nekem hogy fáj :-)
Megvizsgált az orvosom és azt mondta délre baba lesz,elsimult méhszáj két újjnyi tágulás,irány a szülőszoba.Ez fél 9 körül volt.Apa haza hozta Majcit anyuék ideértek,majd jött vissza hozzám.Közbe engem sikeresen lepapíroztak röpke egy óra alatt.Kaptam egy olyan hálóinget ami nem ért be,nagyon jó móka volt abba ácsorogni egy órát.Olyan nő vett föl akinek aznap minden baja volt elöszőr csak néztem aztán röhögtem,feleselni nem mertem,mert ő adta a beöntést.Szrencsér emegjött a szülésznőm ,párom egyidőbe,beöntésen túl voltam így azt mondták irány a szülőszoba.Szülőszék,vizsgálat majdnem 4 újjnyi,burokrepesztés,toccs.Ekkor kb. fél óráig 3-4 perces fájások voltak.Nst szerint persze rövidek ,de én mondtam a szülésznőnek,hogy ha jön nekem gyorsan jön.Így else mentek a segédek az ajtóból a kis tálcával.Egyszer csak éreztem robban,persze sehol senki ,azt mondták tartsam vissza,de nem tudtam,gyorsan hozták a kis szerszámos pultot ,pár nyomás talán 2 ,kint a feje,rányomatm kint a teste,hangott el.Gátvédelmet terveztünk,de esély nem volt rá,kellett a vágás,állítólag pici volt.Lestem lefele milyen a kis bogár,hát totál Majcika volt :-) csak pici nagyobb :-)Azt hittem innen pár öltés aztán enyém a világ,tévedtem,fjt amikor megszületett a lepény,doki nyomata ahasam,szülésznő meg húzta ki,3szorra sikerült.Aztán úgy döntöttek megnézik nem e maradt valami,ez valami szerszámmal volt és baromira nem esett jól.Aztán jött a varrás,khm.jobban fájt mint a kitolás,minden egyes bökést,öltést éreztem,iszonyat volt,nagyon fájt.közbe babcika már melegedett.Majd visszahozták és ott egyből rákattant a cickókra.
1körül került a szobámba,6ig kellett volna feküdni,de nem bírtam magammal és 3körül zuhanyoztam és kértem a babát,aznap éjjel aludt csak bent utána végig kint volt vele.Édes kis bogár csak akkor sír amikor kiszámítható baja van,pelus,öltözés,éhség,bújás :-)
Maja minden nap jött be tolta a kis kocsiba a piszike babát és soha nem hisztizet.Ithhon viszont 3-4 napon már bebolondult :-( Értem is alig tudtak eljönni,mert kezelhetetlen volt.Én hozzá nem érhettem csak puszira,ölelésre,de mindent apa,apa,apa ide tedd oda tedd,nem úgy aztán egyből hasra vágódód hiszti vagy hányásig.Aznap vagy szer bőgtem ki a szemem.Másnap se volt sokkal jobb.A héten egyedül vagyok velük így kénytelen beérni velem.Apát még mindig nyúzza ha haza ér,szegényről folyik a víz esténként.Piszike babát nagyon szereti,bá ma kapot véletlen egy kokszit.Párszor kell rászólni a hangoskodás,ugrálás miatt,dehát 2,5 éves mit várjon tőle az ember.Bibike nagyon szépen hízik már 3 kiló felett van ,kicsit nyüsszög amikor puki,kaki van ,rottyant és alszik :-) Elég sokat van fent is nézelődik,amikor nagyon nem jön be semmi akkor tartogatom kicsit,ennyi neki is kijár :-)
A kórházba sokszor csak néztem órákon át és bőgtem ,mint a hülye gyerek,hogy mennyire lehet szeretni.............

Rita
édesek a csjok :-)
én nem merem ilyen közel hagyni őket egymáshoz,Majának jár keze-lába még alvás közbe is.
Vivi már nem féltékeny,hisztis?
próbáld meg hogy este nyomatsz egy kis sört vagy szopis teát,túrórudi se rossz mondjuk :-)

Gabci
nekünk írtak vaalmi gyógyszertári görcsoldót vagy azon túl vagytok már?

Laci
dejó,kitartás,mindjárt haza mehetnek :-)

Ma itt volt a doki néni (végre) megvizsgálta Bibust at mondta szép,formás,tökéletes nagyságú,mozgású bébike.Köldöke már majdnem teljesen gyógyult.Kaptunk engedélyt a levegőzésre agy ma kint voltunk egy hintázás erejéig,nézelődött a kocsiba a kis drága.Ha holnap nem lesz ilyen gány idő akkor kimerészedem velük az utcára is.

na mennem kell szopitime
Vendég

Hajni!

Azt nevezem, ez tényleg rossz rendeszer. Nálatok ilyen hamar menni kell? Ugyan Ritáék is 1. hó után mentek csípőszűrésre. Nálunk a 4. hónapba kell menni. Előtte kell kérni időpontot egy hónappal. Manóval 5 perc alatt végeztünk anno. Viszont rendesek is, mert a babásokat előre veszik. De itt nálunk sok anyuka így is inkább magánba járnak. :?
Lényeg, hogy minden ok veletek. :)
Munkádról biztos írtál már, csak én voltam figyelmetelen. :oops:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hajni: szuper, hogy minden rendben Lillus csípőjével.
Nálunk is 4 hós korban kell vinni. Eddig csak hallásvizsgálat és súlymérések, orvosi vizitel egybekötve volt. 30.-án oltásra viszem. Ajjajaj, már előre görcsben a gyomrom.
Timi: hogy a bánatba tudtad kivárni a sorod fájásokkal??? Jó gyors szülésed volt. a túlhordás után, szuperszónikus vagy :lol:
És, ugye, milyen tuti az a szülőszék? Szülőágyhoz ugyan nem volt szerencsém, de azt mondják a kismamák, jobb székbe szülni. Én meg voltam vele elégedve.
Úgy látszik, ez a méhtakarítással egybekötött varrás, itteni specialitás lehet, mert nekem is borzasztóan kellemetlen volt, és sztem a gátvédelemre is tojnak... de ha kell vágni, akkor kell.

A gyógyszertári bigyó, gondolom papaverin szirup, és holnap majd kiderül felírja e a dokinéni. Nem szívesen adnám, ha nem muszály...

Ádika dél óta alszik!!! Már rég aludt ekkorát napközben. Szegénykém nagyon elfáradhatott a pocak kínlódásban
Jaaa, és hajnalban, 130ml-t tudott szopizni :lol: Ma meg pelusozás közben, úgy elázott a hálóingem a tejtől. Lesz itt vmi hál isten végre :lol:

Kép
Kép
gabcii

Timi, tök jó a sztori :D igazi Timis ;)

pukik: Petra lebukott: ugyanúgy sír mikor pukigond van, mint amikor anyu (=én) társaságára vágyik... ha felveszem ugyanis elhallgat, de ha puki van, akkor sikííííííííííííííít, mint a vásári malac (?), tök mindegy, h felveszem-e vagy sem. ma még nem volt pukigond :? (koppkoppkopp) pedig én eszem ám a vaníliás karikákat 8) :lol:

ma mi doki. 4 hetes vizsgálat kicsit megkésve. minden oké, de Huba lefosott. engem, a pelenkázót, a padlót, a ruháját, a farmeromat, a cipőmet.... nemtom, beletanulok-e valaha avbba a profi kikerülős technikába, amit a dokinéni nyom... :wink: :oops: :roll: dehát hasnyomkodás után mire számítottam, nem? :? lényeg a lényeg, minden fasza.

apropó kaka: Gabcii, 2-3 naponta??? :shock: :shock: :shock: nálunk a kis ökrök naponta 5-6 szor rakják tele a pelust. ez a tej vs. tápi miatt lehet? :roll:

:evil: :evil: :evil: : védőnő aszongya ne etessek bimbóvédővel, meg nem etessek túl sokáig (15 perc a védőnő szerint elég,. na ja; neki), etessek egy mellből két gyereket (tej lenne elég, mondjuk, de ha jól tudom, a vége nehezebben jön), és ne keltsem a gyerekeket enni (ja, nem tudja, milyen klassz, ha egyszerre üvöltenek éhesen hajnalban pl. mondjuk délután se viccesebb)
a dokinéni aszongya etessek addig, amíg akarnak enni (ja, végülis más dolgom sincs ugyebár), és etessek egy gyereket egy mellből, amíg ki nem eszi az egészet (2 decit??? :shock: mert kb annyi van)... :evil: :evil: :evil:

Hubának meg vmi coccus bacija van a kukijánál... de honnan a izéből???? :shock: :? :roll: dokinéni szerint vki nem mosott kezet... na ki vajon? :evil: már teljesen szét van száradva a kezem a sok kézmosástól..

Kép
an°°di

Hajni, tök jó, h tök jó minden a csípővel. egy nőnél egy rendkívül fontos ;)

Gabcii, hajrá teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!! :D :D :D irtó ügyes vagy.

Csajok, a csípőszűrés az ugyanaz, mint a sima ortopédiai rendelés? nekünk az egyik doki azt írta, h kötött Petra csípője, a másik szerint laza. na, erre varrjon vki gombot :o :) :roll:

Rita, olyan gyönyörű ez a két csaj!!!

Jolka, te nem raknál képeket néha?

én csináltam internetes albumot... amint kialakul, rakom a linket

Kép
an°°di

na, lépek vasalni egy kicsinykét... csak mert az olyan jó :D

Kép
an°°di

Timi!
Enyhe smink szülés előtt? Te aztán tényleg mindenre gondolsz. :) :wink:
Nálam kitolás és varrás is egyaránt rossz volt. Vagy a baba mérete is számít?
Nem baj, ha Maja egy kicsit Apás, legalább a párod is kivesszi most a részét. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi!
Bojti az a védőnő....
Az enyém fiatal és tapasztalatlan...
2 gyereket egy ciciből, és mi alapján döntse el az ember, hogy melyik gyerkőc kapja az előtejet a hígabbat? Az egyik jó lakik mindig, a másik kevésbé?
Képek? :D Lassan majd csinálok...:)

Én már Móniékra lennék nagyon kiváncsi.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:D :D :D :D :D :D
BREAKING NEWS!
:D :D :D :D :D :D

Bálint jól van és (ha minden jól megy) pénteken jön haza.
Marek jól van, elég jól viselte a szülést, aztán ő is elkeseredett, hogy Bálint olyan kis lusti volt, de most már ő is nagyon örül, hogy most már minden rendben.

Laci
marek

Szia Laci!
Köszi a gyors beszámolót. Nagyon várjuk Marekot és Bálintot vissza.

Többiek egy kis vicces olvasni való.

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hehe
ezt ismertem, de csak most látom, h valóban olyan vagyok, mint egy 2gyerekes anya :lol:

Laci, de jó híreeeeeeeeeeeeeeeeeeeek!!!!! :D :D :D

Kép
an°°di

jahj Maja már megint kezdi,verekszik,velem és a babával,azt is mondta hogy kimondja,próbáltam vele beszélni,erre lepofozott,én meg vissza egy kicsit most lenyugodott :cry: vissza akarom kapni az én Majcikámat :cry:

Jolka
hát szegény apa 6kor kel,7-8ig dolgozik aztán este 11ig műsort ad neki Maja ,eltudnánk máshogy is tölteni az időt :cry: szegény apa Bibit alig fogta még :-( baromira jól jött ki minden,dolgozik egész héten,ráadásul estig

nem tudtam ,hogy szülni indulok,mert nagyobb fájásokra számoltam,de nálam a smink 5 perc,két fájás közé simán befért :wink:

óh nekem is rossz volt a kitolás,de én ott arra gyúrtam,hogy minél elöbb kint legyen,így amikor mondták,hogy kint a feje,rányomatm egy nagyot és kint is volt :-)
szerintem a fej a lényeg,bár ott is akülönbség 2-3 cm,nem?Bibié 33 volt

Andi
van ennek a védőnőnek gyereke?

Gabci
jaja azaz ,nálunk automatice felírták,azt csak végszükségbe adnád?miért?én nem ismerem

én mindkettőt a széken szültem ,nem bántam meg :-)

pont a nőnél volt fájásom a regisztrációnál :-)

Laci
szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Csípőszűrés:
ez úgy van ám, h elvileg megcsinálják a h-ban és 4 hósan kell a kontroll.
Na Győrben nem, itt vinni kell az 1 :!: hetes babát.
Kedden jöttünk haza, a nővér már szólt, h akkor holnap vigyem el csipőszűrésre. :evil: :evil: Na persze, 5 naposan mi??
Szval így vittem én ma 2.5 hetesen. De nem szóltak. :lol:
Bár furi, mert nem is mondták, h kell kontroll, csak h akkor kell ha az uh-.n találnak valamit. Oda és hallásvizsgálatra nov. 6-án megyünk. Már a h-ban beírták a kiskönyvbe az időpontokat. :)
Szval ott nem kell várni. :lol:

Timi:
nagyon jó a szüléstörténeted. :) Én sem bírtam ki a 6 órát. Fél 7-kor szültem, fél 9kor vittek át a szobába, 9kor már zuhanyoztam. :lol: :lol:

Közben volt itt a dokinő, Lilla 3400 g. :shock:
Kaptam csomó recptet, így most húzúnk is gyógyszertárba. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Laci: szupi hírek. :)

Móni:
képet kérünk. :lol: :wink:

Timi:
elvileg a fej számít. Marcié 36-os, Lilláé 33-as volt.
Mégis Lillánál nehezebb volt a kitolás. :roll:

na, tényleg L. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Már reggel óta akarok jönni egy újabb babahírrel! Megszületett Kat kisfia!
"Szia Matyi vagyok! 9-én hajnalban 1.44 perckor 55 cm-el 3191 gr-al megszülettem! Anya és én jól vagyunk!"Kata és Matyi! Sok szeretettel köszöntelek itt is benneteket!Nagyon jó egészséget és sok tejcsit kívánok!
Amúgy meg olvaslak ám benneteket! Majd jövök képekkel, de én ma lettem igazán magamra hagyva Jankával (elvonult vasárnap az igen boldog nagymama, anyám, és most ment el a húgom) és még nagyon öszze kell rázódnunk a kiscsajjal!
Azért, h irígykedjetek: f1-7-ig aludt hajnalban, egyhuzamban a gyerekem! És én is! Mit szóltok?
Ja, hasfájás! Én infacolt adok Jankának. Az baj? Nem tekereg, nem nyekereg annyit! És minden pukit egy nagy-nagy éljennel köszöntünk!
És mégegy ja! Kezd az egyik cicim nagyon bedurrani. Mit csináljak? Masszíroztam, szopi után próbáltam fejni, de nem jött semmi, újra masszíroztam. Melegvizes törcsival átdörzsölgettem. Mit csináljak még? Nem akarom, h begyulladjon! Segítség!

Kép
ermoni

Húúúúúúúú,lassan kint van az összes bébink :-)

Kat
fogadd hatalmas gratulációnkat:-)

Hajni
mivel közlekedtek ? vagy a gyerekek otthon maradnak?

Móni
arra a cicire tedd Jankát amelyik jobban csomós,feszül és masszírozd ezerrel,ha csomós akkor váltogasd a poziciókat,nekem volt egy bazi nagy csomóm jobb oldalt a jobb cicibe,kegyetlenül fejt és egy nyakatekeredett pózba kiszívta a csaj masszírozás után.Mást nem tudsz tenni mint amit írtál is,meleg bborogatás,masszír,szopi.Nekem egy csepp se jön a szívóval.
Ekkorát aludni apám,igazi mázlista vagy,én meg kezdek befordulni.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?