Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi: akkor nálunk is ez lehet, ugyanis most Marcipán nagyon hasfájós :cry: . Még jobban szenved, mint a kezdetekben, pedig most extrán is figyelek, mit eszek, nehogy.... és mégis :evil:

Kép
Kép
timóca
 
 


Lányok, mitől van az, hogy az én éjszaka gyönyörűen alvó fiam pár hete beiktatott egy 2 óra körüli extra szopit?????
Napok óta kisérletezem vele, próbáltam azt is hogy pótlást adtam neki (a fülén jött ki a tejci), de ébredt. Másnap nam nagyon akart enni, de akkor átaludta szépen. Nem tudom mivel lehet összefüggésben, de nem örülök neki.
Nincs valami ötlet?

Csilla
Vendég
 


I. sz. gyermekklinikán ilyen magas az ár.
A II-esen én is hallottam, hogy nem kell fizetni, csak én az I-esre járok Domcsi miatt. Majd beszélek a dokival.

Szilvi, megértem, ha kivagy. Én sem alszom szinte semmit, és én már 8,5 éve rosszul alszom. Tudom, milyen a kimerültség. Én is sokszor ingerült vagyok nappal, nem egyszerű ez.
És most Brigi megint kétszer kel enni.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

 
 

Csilla,
nyugalom&türelem talán jó gyereket terem :lol: :lol:
Marcinál is volt ilyen nem is oly rég, én fogra gondolok. És bejött. Kibújt a felső metsző nemokra rá. Van aki a növekedésugrással magyaráz mindent. Válassz kedved szerint. :D :lol:
Viccet félre téve, ha nem éhes és beteg, akkor nyilván tényleg a kettő közül valamelyik. Nálunk az jött be még, hogy "megtömöm 11 körül és így kel fél 7kor már lassan egy hete. Előtte fél 8 körül eszik és alszik be utána 9 körül. Kiveszem a kiságyából és álometetek vagy mi. Sírás nélkül megy a dolog és szunyál reggelig. Míg ezt nem tettem meg , bíz megéledt hajnalban a kritikus időben sajna. Próbáld meg, hátha. Ha meg nem jön be és nagyon belefáradsz, akkor mehet apa a vízzel. Nálunk ez működött a két nagyobbnál.
De reméljül múló fogzós panasz és visszaáll a régi rend. :)

Nelli,
bocs, de nem értem. :oops: Azt igen, hogy a klinikán ezek szerint zsét szednek (ami felháborító valóban! :evil: ), de nem azt mondtad, hogy Domcsival nem a Máttyushoz jártok. Most meg rá hivatkozol? Vagy nefrológia miatt már nem a M.-hoz, csak a sebészet miatt? Kérdeztem ki gondozza Domcsit , de nem válaszoltál. Vele meg vagy elégedve, rendes?

mindenki alszik hurrrráááá! :)
Vendég
 


Ja, Móni azt akartam még írni, hogy én sem szeretem a F1-et, csupán kényszernéző vagyok. :roll: és hát így alkotok véleményt. Tőlem aztán nem kéne mutogatni a tvben. :lol:
Vendég
 


Dóri :)
Ja, igen, elfelejtettem írni, hogy Dr. Szabó Attilához járunk a veseosztályon.
Mikor 17 hósan bekerültünk vesemedence gyulladással, logikus volt váltani, mert a Mátyus a csecsemő részlegen van, ha meg gondunk van, a veseosztályra kell menni, ahol így nem volt dokink.
Hál istennek sok gondunk utána már nem volt, csak a szokásos vizsgálatok, na meg egy-két téves riasztás magas láz miatt. Így aztán a doki egyenlőre jó.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dóri, nem igazán értem amit írtál.... ugyanis Milu eszik hajnalban, független attól, hogy mennyire "tömöm" meg este. Épp ezt nem értem, hogy lehet, hogy mostanában meghezik éjjel, amikor eddig szépen aludt.
Vendég
 


Csilla, én sem értem akkor Neked mit jelent a "hajnal"... nálam a 2 az hajnali 2. erre írtam, hogy esetleg próbáld meg este későn megetetni, hogy ne ébredjen fel 2-kor. Én úgy vagyok vele, ha 5 óra elmúlt hajnalban, az onnantól reggelnek minősül. 2kor én nem etetném meg, ha kell inkább éjfél körül végső esetben.
Vendég
 


Jaja, hajnal 2!
Utoljára fél 10 körül eszik, és ilyenkor mindkét ciciből jól belakott aztán aludt reggel 6-7 -ig. Most ébred és eszik hajnal 2-kor IS.
Ha éjfél körül etetném, akkor fel kéne keltenem őt is, magamat is.
Igazából enegem nem zavar a 2 órás ébredés, álometetek ( :lol: ) csak remélem nem fog így maradni.
Na pá, megyünk sétizni.
Vendég
 


sziasztok!nem fűtötök még?mert mi igen,és mivel Brendus tátott szájjal alszik,kiszárad a szája,megszomjazik,és egy 4kortyos szopira felkel.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Csilla, ha nem zavar, akkor hajrá és türelem. :lol: Én azt hittem nem annyira örülsz neki. :)

Gabi, mi tegnap fűtöttünk, de éjjelre leveszem. Valahogy nálunk senki nem szereti a meleget. :)

Nelli, ááá értem. :) Tök logikus a dolog persze. és ne legyen a dokira jobban szükség azt kívánom. :!: Vikinek a múlt heti pisi neg lett, annyi, hogy az üledékben 6-8 fvs. Csütörtökön megyünk megint a dokihoz.

Kriszti :),
Veletek mi újság?? Petivel minden okés?

na esti program indul lassan :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Minden etetésnél cicivel kezdünk Emmussal, aztán ha nem vagyok biztos abban hogy jól lakott, na akkor jön a cumisüveg. Váltott mellből szoptatom, próbáltam mindkettőből is, de katasztrófa volt... Nekem nem termelődik újra mind2 3 óra alatt. Kezdetek óta így csinálom, és sose volt gond, bimbófájás vagy hasonlók.
Pár napja viszont 10 perc az evés. És utána már sír, ha odateszem. Ennyi idő alatt tényleg jóllakhat?
Nem tudom, de ma nagyon nyűgös. Dél óta nem volt hajlandó csak 10 max fél órát aludni összesen. De ha beszélek hozzá, annyi mindent mond nekem, be nem áll a szája egyem meg, nade pihenni is kék'. Vagy ennyire nem igényli? Nem tom honnan van ennyi energiája, de adhatna kölcsönbe. :wink:
Melléklet? :) Hát ez még nem jutott eszembe. Én mindig a képbeszúrást erőltettem. Klassz, hogy fél év után végre leesik, hogy ez mire is való. :D
Tehát a képek:

Kép Emma és Milán

Kép Csilla és Milán

Kép Manóci és Hanna

Kép Szilvi és Lilla

Kép Milán

Kép Ildiék

Forma1-et mi annyira nem követjük, nade a MotoGP... Na, az szent és sérthetetlen Sándor számára...Nem sok dolog miatt nyűgös, de ha nem lát ebből egy futamot, hát ajjaj... :D

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Dincus,a te képeid is tök jók :wink: Ja, hihetetlen de ezt olvastam én is valahol, hogy 8 perc alatt jóllaknak!A többi már csak cumikázás :)

Gabi,Igen mi is fűtünk még este leginkább, meg reggel ha fölkelünk.Éjjelre azért kicsit letekerjük, hogy ne legyen olyan meleg.

Éjszakák, nálunk is azz utóbbi pár napban az van, hogy 3-4 óránként kelünk enni :( De én próbáltam az álometetést, de nem jött össze.Ahogy kiemelem a kiságyból fönt is van, szemek nyitva, s tele szájjal vigyorog rám.Megzabálom olyankor, de mindíg mondom most nincs bratyizás, aludjunk! :lol:

Szilvih,édes, Dorka :) Esztinek is csak én vagyok jó, ha bármi baja van!Néha ő is van, hogy felsír éjjel, de mikor bemegyek csak vizet kér :) De anya, egyből :wink:
manóci
 
 


Szisztok,

Dincuska:
jók a képek!! Nálunk is vannak ilyen "keveset alvós napok"...
evés:ami engem kiakaszt, az az, hogy pár napja már van, hogy 2óra elteltével újra enne. ja, és ha evett, nem tudom leszedni a ciciről,mert égtelen hiszti indul... :?

Timi:
Marcipánodnak mit adsz hasfájás ellen? nálunk most a Gripe Water bejött.

Gabibaba: mi is fűtünk már egy ideje. én amúgy is fázós vagyok, a fürdetéshez meg kell a jó meleg :)
Párom viszont ki van készülve, ő 20 fokban aludna jól...

Fáradtság, kimerültség: nálam is megvan... néha annyira k.o. vagyok, hogy elfelejtek dolgokat. A múltkor anyuéktól indultunk volna haza, és kerestük a slusszkulcsot 1 órán keresztül, én felakasztottam a többi kulcs mellé (amire nem emlékeztem), párom meg elvette (erre meg ő nem emlékezett), és nekiállt kipakolni a kocsiba a cuccainkat. Szo, én már sírás határán, amiért nem emlékeztem még arra sem, hogy egyáltalán fölakasztottam-e a helyére... de meglett a csomagtartóban... (párom meg a sok munka miatt van kimerülve)
Szép kis párost alkotunk :lol:
Van, hogy délelőtt még alszom én is egyet CSengével, háát, azok az 1-2 órácskák bizony aranyat érnek!!!

Éjszakai evés: még mindig 2szer, 1-2 között, és 4-5 között...

Nálunk csípő Uh okt. 25-én lesz, akkorra kaptunk időpontot.

Kitta
kitta
 
 


íme, egy friss kép rólunk:

Kép

Kitta
kitta
 
 


Jó reggelt!

Akkor ne aggódjak a kajáláson? Régen pedig úgy szeretett cicin lenni, most 10 perc után teljesen elfordul. Akkor ennek örülnöm kellene? :D De mindig bennem van ilyenkor, hogy mi van, ha éhes még, és persze ha sír a kiságyban, rögtön erre gondolok. És ilyenkor is tudok fejni a ciciből, még a kicsiből is jön mindig. Valahogy már nem feszülnek a cicik, olyan puhának tűnnek a kezdeti állapotokhoz képest. Tippelni sem tudok, mennyi lehet bennük. :roll:
Mikortól érdemes használni játékszőnyeget vagy pihenőszéket? Most gondolkodom rajta, de nem tudom, melyiket lenne érdemes...
Napközben lehet hogy már tényleg igényelné, hogy kint legyen velem, úgyhogy most mi is elkezdtünk fűteni a nappaliban is (eddig csak a szobánkban), és nálunk is úgy van, hogy Sándor nem igazán bírja a meleget.
Kitta, ez a Gripe Water mi pontosan, és hol lehet kapni? Ezek szerint jobban bevált, mint az Infacol? Jól mutattok csajszikáddal! :D

Most hogy könnyebb a képcsatolás, nem állom meg, hogy tegyek fel még pár képet! :D


Kép

Kép
Kép

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Jaj, az én éjszakám sem volt semmi. Elaludt 3/4 8-kor. Kelt 1/2 11-kor, 3/4 1-kor, 3-kor és 1/4 5-kor-Ebből 3-szor evett is. 3-kor a cumival tudtam kitolni a dolgot. Vagy nem lakik jól, amin nem csodálkoznék, mert ennyi idő alatt nem termelődik nekm rendesen tej, vagy a tegnapi oltás miatt kelt ennyiszer, és akkor már "unalmában" evett.
Nekem mostanában már nagyobb hanggal adja tudtára, hogy enne éjjel, de amint mellre teszem, visszacsukja a szemét. gyakorlatilag álometetek.
És igen, 10 perc alatt bőven kiszopják már a tejcsit :lol:

Nálunk éjszakára már fűtenek, de nem teljes bedobással.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Én most vettem elő a játszószönyeget, de még nem rakom le a földre, csak ha majd fűtenek. Egyenlőre az ágyra rakom. Már kezdi érdekelni. Ha a kezébe rakom a csörgőt, már megrázza.

Ma pedig az ágyon hasra fordult :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Hű, nagy elhatározásra jutottam: Legalább 2 fogamat megcsináltatom, most még amíg el nem kezdődnek az ovis betegségek. Illetve az egyiket ki akarom húzatni, mert 5 éve gyökérkezelték csapozták és lecsiszolták, hogy korona lesz rá, de azóta várom, hogy elmúljon az érzékenysége... NEm akarok egy jó kis szájüregi rákot, inkább legyek hátul foghíjas...
Szóval nálam ez nagy szám, mert fogorvos-fóbiám van, és rettentő rossz fogaim, légyszi bíztassatok!!

Éjszakai kelés: Biztosan az időjárás-változás is megzavarja ezeket a manókat. A fűtés biztosan. Én is írtam, hogy sokszor kel Lilla, már nem is tartom számon. Örülök, ha csak félálomban szopizik egyet, és alhatunk tovább.

Kitta, jól teszed, ha kihasználod a délelőtti alvást, nyugodtan dőlj le délután is, második gyereknél már nem teheted, használd ki!! Nagyon szépek vagytok a képeken!

Dincus! Köszi a képeket! Az természetes, hogy nem feszülnek annyira a melleid, mint az első 6 hétben, most már beállt a kereslet-kínálat rendszerre. A 8 perc miatt meg ne aggódj, hidd el, ezek a gyerekek tudják, mi és mennyi kell nekik! Később majd elő fog fordulni, hogy jobban érdekli őket a külvilág, mint az evés, és majd éjszaka próbálnal pótolni, de ez még odébb van. Ha bizonytalan vagy magadban, jót tesz, ha fejsz egy kicsit utána, az önbizalmat kelt, hogy látod, hogy bőven van tejed, és biztosan Emma sem éhes már, ha még jön... Én a cumisüveget sem erőltetném... Ekkora pocakkal, mint a képen... :twisted: :twisted: :lol:

Hétvégén lehet, hogy leruccanunk Miskolcra. Kitaláltam, hogy l akhatnánk a régi középiskolai kollégiumomban, 16 éve voltam ott utoljára. Temetőzünk egyet, meg a barlangfürdőt imádjuk, no és Lillafüred sem kutya. :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Babukám alszik, kaja a tűzhelyen, így megint van egy kis időm...

Dincus: én sem aggódnék, hogy esetleg keveset eszik Emmácska. Igazi kis húsgombóc :lol: :lol: :lol:
Látszik rajta, hogy majd ki csattan az egészségtől!!!
A Gripe Water gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hascsikarás elleni gyógyvíz. 1 hónapos kortól lehet adni a babáknak, max. napi 6 szor 1 kiskanállal. Gyógyszertárban vettem.

A cicik nálam is változóak, van olyan nap, hogy tök feszes, sőt, majd szét durran, és van, hogy úgy érzem, alig van benne tejci. És van, hogy a nagyobbikból eszik a kislány, és utána még egy csomót ki tudok fejni.
Az bizti, ha többet fejem, több lesz :lol:

Nelli: hasra fordulás :lol: kis ügyes!!
Viszont, ami az éccakátokat illeti, elég mozgalmas volt :shock:
Küldhetek egy frissítő 3in1-bent?? :lol:

Szilvih: Ne parázz a fogdokitól!! Szerintem, ha az ember megtalálja azt, aki szimpatikus neki, akkor a para véget ér!!
Mi Jocival a Király utcába járunk az S.O.S. Dent-be, és ott van egy doki (Szrebro Zoltán), akit én annyira megkedveltem, és annyira jó doki, hogy máshoz nem is mennék, és ami a legjobb, szerettem fogorvoshoz járni!! Én még terhesség előtt megcsináltattam a fogaimat, lecseréltettem a koronáimat (mert sajna az is van...), kifehérítettem és felpolíroztattam őket, hogy ne romoljanak jobban terhesség alatt.

Miskolctapolca: imádooommm!!! Jaj de jó nektek, menjetek, pihenjetek egy jót!! Mi is voltunk már többször is ott. Lillafüreden is voltunk, ott is nagyon jó! Szép az a vízesés, és a tó is!! Mi a tó melletti panzióban szálltunk meg akkor.
Nálunk még ami rendszeres volt, az Egerszalók...háát, annak a fürdőnek is megvan a maga feeling-je!! Ott voltatok már?

Kitta
kitta
 
 


Hát nem tom halljátok... Totál kész vagyok tőle! 8 perc sem volt!!! Ordított utána, ha odatettem! Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt jóllakik. Hoztam a cumisüveget, belediktáltam még 45-öt, közben minden mást nézegetett, mintha nem is érdekelte volna. Nem fogadta el könnyen, viszont onnantól hogy bekapta, szépen ette. De a röhej az, hogy lefejtem a cicit, és az enyémben is volt ennyi még... Lehet hogy azt a 45-öt szerencsétlenkém csak azért ette meg, mert úgy erőltettem? Lehet ez? :roll: Még a kezdeti időszakokban sem maradt ennyi tejem utána, pedig akkor majd szétdurrantam a tejcsikétől! Jajjjjj
Szilvi, Lillafüred nagyon jól hangzik! A kedvenc helyem az országban! Nincs is annál szebb! Főleg az átmeneti időszakokban gyönyörű, úgyhogy a legjobbkor mennétek! :D
Fog... Nekem is gázos, az egyik olyan mintha ki akarna esni, és a nyelvem is gyatrán néz ki, fehér és olyan furcsa. Lehet hogy a kettő összefügg, és van valami fertőzés benne? Szájüregi rák? Mamma mia! Nekem is el kéne menni! :? Bíztatlak, minél előbb,a nnál jobb!
Nelli! Grat a hasraforduláshoz!

No megyek, mert délután vendégek, aztán persze szanaszét minden! :lol:

Szép napot!

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Nálatok is volt "egész nap ennék" szindróma???


Nálam most ez tombol, ki vagyok tőle...

Kitta
kitta
 
 


Kitta!!
MOst vagytok 6 hét körül, nem? Ezt úgy hívják, hogy fejlődési ugrás!!! Nem tart sokáig, nyugi!!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvih: ez rám vonatkozik :oops: :oops: :lol:
amúgy, Csengénél biztos h. fejlődési ugrás van, mert mostanság 2 óránként, vagy még hamarabb eszik... mondta a védőnő is, hogy lehet 6 hetesen, 3 hónaposan, meg tán még mondott vmi időt.
Ma 7 hete, hogy megszületett :D

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Edina!
Nagyon jók lettek a képek! :lol:
Örülök neki, hogy te is egyre gyakrabban tudsz jelentkezni.
Ne aggódj a szoptatási idő miatt, Jázmin dettó ugyanez 5 és 10 perc között lerendezi az evést, aztán már csak nézelődik, ha korábban én is visszaakartam tenni cicire, nálunk is üvöltés ment. A cumisüveget szerintem se erőltesd, nehogy aztán egy idő után a cici meg ne kelljen neki.
Játszószőnyeg favorit nálunk, van pihiszékünk is, idáig az csak a állandóan útban van, mert egyáltalán nem érdekli, sőt űvölt benne.

Nelli!
Nagyon ügyesek vagytok!!!!!!!!!!!
Igen álomkóros lehetsz most ennyi kelés után, tuti, hogy a szuri zavart be nálatok.

Kitta!
Olyan szép anyuka vagy, bár nekem kismamiként is nagyon tetszettél. :lol: , Na jó nem dicsérlek tovább, mert még félreérthető leszek... :lol:
Zoli Jocihoz hasonlóan hullafáradt, rengeteget melózik, igencsak egy cipőben járunk. Sokáig pihiztem én is délelőttönként, volt, hogy még délután is hunytam egyet. Amióta viszont végig alussza az éjszakát, már nem igényelem a nappali alvást.

Szilvi!
Remélem jó fogdokit fogsz ki, akkor nem lesz semi gond. :wink: :lol:
Mi is készülünk Miskolcra pár hét múlva. :lol:

Fűtéssel mi úgy vagyunk, mint Dóriék, nappal igen, de éjszaka nyugodtabban tudunk fűtés nélkül aludni.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szilvi :)
Én megérelek a fogorvossal kapcsolatban. Nekem is írtó rosszak a fogaim. Örököltem anyukámtól, akinek pont most cserélik a protkóját. Szegénynek van pár lecsiszolt foga és kész. Én már előre félek, hogy hasonló sorsra jutok. Én nem fogom tudni végigcsinálni, amit ő. Lélekben Veled vagyok! Igaz az, ha megbízol a dokiban, sokat segíthet.

Kitta :)
Elég gyakran van ilyen :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dincuska, aztaaaaa mekkora hasa va Emmának :lol: :lol: :lol:
Ilyen üvöltős kajáláson mi is átestünk, én is kétségbeesetten érdeklődtem itt a topicban, hogy mi a teendő. Szerintem se eröltesd a cumisüveget, ha nem kér többet akkor ne adj neki. Lehet hogy hamarabb fog újra megéhezni, de én is úgy gondolom, hogy tudják ők hogy mikor mi a jó nekik.
Én próbáltam azt is, hogy bevonultunk a hálószobába, és fekve szopiztunk. Lehet, hogy túl sok inger éri egyszrre és ezért nem tud rendesen a kajára koncentrálni...
Ne izgulj, nem tart sokáig ez az időszak, és ne csinálj pufi lufit a csajunkból :lol:
Vendég
 


Nelly,gratula a forduláshoz :)
éjszaka, na én is kipróbáltam álometetni!Hát vegyes a dolog.Ugyanis sikerült, mert evett rendesen 20-kor utána álometettem 23-kor, utána csak fölkelt hajnal 4-kor is, az álometetés ellenére, és reggel 7! :? Hát én is kóvélygok napok óta, és álmos vagyok nagyon!Minden reggel iszonyúúú kómás vagyok!

Szilvih,Fogorvos :x de muszáj.Én mondjuk nem félek tőle, inkább azon vagyok kiakadva, hogy azt nem támogatják, és ha valkinek kell valami komolyabb beavatkozás olyan sokba kerül! :evil: Én is voltam terhesen is, mert járok rendszeresen 1/2 évente ahogy kell :wink: de sajna nekem sem túl jók, belülről kezdenek el romlani.Nálunk is scaládi örörkség :!: Nekem is van már egy koronám :( ami most pont fáj már hetek óta.Nem is nagyon tudok rágni azon az oldalon.De voltam már dokinál, és kaptam valami ecsetelőt, mert szerinte nem lesz vele baj, csak inygyulladásos.Vérzett tökre mikor hozzányúlt a piszkálóval :( Hát mondjuk jobb egy fokkal, már de azért még féjdogál.Elvileg jövő hétre kéne elmúlni neki.Ha még mindíg fáj akkor kell vele visszamennem :roll: Mondjuk szájsebész is a dokibácsi, így remélem jól saccolta a baj nagyságát!
miskolc, és környéka tényleg jó hely :) Barlangfürdő, csodszép.Nemrég újították fel :wink:

Kitta,Dincus,Grype Water szerintem is jó.Mondjuk Hannusnál nem használtunk semmit, mert nem volt vészes a hasfájása, de Esztinél mi is a "csodaszert" nyomtuk.Én minden etetés után adtam egy kk-al, és tök jó volt./persze éjjel nem, csak nappal/
Dincus, ne izgulj, szerintem is annyit adj neki cicit amennyit ő akar.Ne erőltesd, lehet tök jó zsíros a tejed, és nem kell neki annyi, mert jóllekik kevesebbel is.Úgy mint Hanna.Nálunk is ez a helyzet, hogy 80-100-akat eszik átlagban.Én is kétségbe esve kérdeztem a gyerekdokit, de ő megnyugtatott, hogy nem a mennyiséget kell nézni, hanem a heti 12-15 dkg hízása, ha megvan akkor minden tuti.Mert nem mindenkinek egyforma a teje, meg a baba gyomra sem ugyanakkora, és lehet Hannus jóllakik 80-al az én tejemből más gyerek meg mondjuk 150-el!Érted?Tehát no para! :wink: Tudja Emmácska neki mennyi kell :!: Képek, cukiiiik

Már nemtom ki kérdezte, de válaszolok :lol: Mi járókázunk, a nappaliban van felállítva, és így köztünk van nem egyedül valahol a lakásban!Én a járókára tettem fel a pörgő zenélő akármit,(nemtom annak mi a neve :oops: :lol: )és már tökre nézegeti meg magyaráz a rajta lógó állatkáknak :wink: Ja, meg ma a babakocsira is felcsíptettem már a rávaló csörgős játékot.Azt is árgus szemmel lesi :wink:
manóci
 
 


Dincus: talán megnyugtat. Volt egy idő, hogy nekünk is ez volt. Evett 5 percig Marcipán, aztán kész, vége, erőszakkal se lehetett cicire tenni. Mivel van itthon mérleg, kíváncsiságból lemértem, mennyit eszik, kiderült, hogy 5 perc alatt benyomott 160-180 ml-t. Nem is csoda, hogy nem kellett neki több :wink: Lehet, hogy nálatok is ilyesmi van.

Szilvi: hajrá, fogorvos :lol: . (egyelőre én is inkább halogatom :roll: ) Lillafüredet én is imádom - meg az egész környéket :lol:

Kitta: ismerős, én is egész nap tudnék enni :roll: . Csinik vagytok a fotón :lol:

Nelli: játszószőnyeget én is inkább az ágyra teszem, a földön picit hüvinek gondolom.
Gratulálok a hasraforduláshoz :lol: (nálunk még mindig nem megy önállóan, csak ha Livike rásegít :wink: )

Kép
Kép
timóca
 
 


köszönjük a dícséreteket!

Timi: mindig mosolygok, ha azt olvasom: Marcipán :lol: :lol: Olyan édes lehet Livike, ahogy játszik a kistesóval!!

Dincuska: én örülnék, ha Csenge 10 perc alatt végezne, de van, hogy fél órát is el tud nyammogni... mérted már, hogy mennyit eszik Emma egy evés alatt?? Nálunk volt, hogy 120 g kevés volt a kisasszonynak :shock:
Néha viszont túleszi magát, és rengeteg visszajön.

Szylvi: köszönöm, és nem értem félre, hihi
Képzeld, azt mondta Joci, ad magának 5 nap szabit ( ha csak nem jön be vmi sürgős munka), mert ki van pukkanva teljesen.
Te hogy bírod, h férjed este félholtan tér haza?? Én nagyon nehezen...

Manóci:
télleg csodaszer :)
23 után a hajnali 4 nem is olyan rossz, mert csak 1szer kell kelned, nem?? Vagy, te mikor szoktál elaludni??
én általában fél 12-12-kor, és 1-2 között már kelek is etetni, aztán 4-5 között...
:?

Kitta
kitta
 
 


Kérdés: milyen gyümölcsöt lehet enni szoptatás alatt?
Az igaz, hogy a citrus féléket nem szabad??
Gyümihiányom van!! Mit lehet enni?? :oops: :oops: :oops:

Kitta
kitta
 
 


Kitta,
nagyon szép képeket tettél fel. :)
Ehetsz mindent, csak mértékkel :!:
Fogorvos: én is az SOS-be jártam/járok a Király u-ba. Csak a Batha Andráshoz, és nagyon meg vagyok vele elégedve én is. :wink: Nekem most minden rendben a számban :D , még a fogkövet is leszedettem még a szülés előtt. Ilyenre marha kényes vagyok, mint a fog.

Dincuska,
hatalmaaas ez az Emma lány. :shock: :D
Vendég
 


Dóri: a banánt tuti nem... a múltkor megettem egyet, szegény Csenge másnap nem bírt kakálni :evil:
Basszus, eddig azért nem ettem meg szinte semmit, mert azt mondták, ezt ezért nem, azt azért nem...
és vannak azok, amiktől már hányok, annyit ettem terhesség alatt (dinnye, barack, szőlő)
Ja, és a kiwi is k-betüs, azt sem szabad?? vagy ez csak a zöldségekre érvényes??
Fogászat: én is így voltam szülés előtt, fogkőtelenítés, vettem fogfehérítőt (mert régen cigiztem :? ), aztán felpolírozta a doki. megérte az árát, mert csilli- villi lett a mosolyom :lol:
Ti, hogy vagytok?? Mercit megszoktad már??

Kitta
kitta
 
 


:) :D :lol: kezd mosolyogni a lányom :lol: :lol: :lol:

Kitta
kitta
 
 


Jó röggelt!

Köszönöm a sok megnyugtató dolgot, amit írtatok. Azért elmesélem, hogy tegnap, amikor jöttek a vendégek cumisüvegből etettük, mert ha látogatók jönnek, inkább nem vonulok el tőlük, hogy szoptassak. Tudjátok hol állt meg a kicsi lány?? 210-nél! :o Ha lett volna még több is az üvegben, szerintem azt is benyomta volna! Ciciben meg volt akkor 90, mert hát lefejtem! Bár igaz, ami igaz, hogy nagyon jót aludt a délután folyamán: 2 körül ettünk, elmentünk sétálni, és utána csak 7-kor ébredt fel. Én már fel akartam hamarabb is ébreszteni, de úgy voltam vele, hogy egész nap nem igazán pihent, akkor most hadd aludjon. Talán emiatt zabálta így tele magát, vagy fogalmam sincs. :roll: Aztán 8-9 körül lefektettük, aludt 4-ig. Akkor evett, és újra durmolt 9-ig. :lol: Szal elég rapszodikusan hammol!

Szylvi! Én is nézegettem a pihiszékekeket, de akkor inkább a játékszőnyeg? Vagy ez gyerekfüggő, igaz?
Csilla! Ez nagyon tetszett! Pufi lufi! :lol:
Kitta! Nem mértem, mert nincs itthon mérleg, nem is akartam venni. Jövő héten megyünk a 2hós oltásra (gondolom én, de a védőnénivel nem találkoztam már 1 hónapja), és akkor le is mérjük!
Mosoly :D Zabálnivaló Emmus is, és mostmár nemcsak rám, hanem a Papára is! Ma reggel hajolgatott fölé Sándor és a cica szót ismételgette, hát meg volt érte őrülve! Meg azt csípem még nagyon, hogy a pelenkázó fölött vannak azok a hungarocell figurák, hát majd kitörik a nyaka, úgy vigyorog és beszél hozzájuk! A Tigris a kedvence! :lol:

Nekünk nincs kaki minden nap, és ha van is, néha olyan kevés. :?

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok :D

Annyira jók a képek! A talisokra különösen irigykedem. Mikor lesz újból? :wink: Fura, manóci, nem ilyennek képzeltelek :) Pici, barnahajúnak, nem tudom, miért :oops:

szylvi: Húúú, én nem tudom, mit csinálnék, ha ilyen szituba keverednék (meló). Talán annyiból könnyebb helyzetben vagyok, hogy pesten esetleg jobban találnék munkát. Ráadásul eddig a műtősnők ügyeleti rendszerben dolgoztak, most majd műszakban fognak, azért több ember kell. Bár, hiába zártak be műtétes osztályokat, a traumatológián nincs túljelentkezés műtőszemélyzet terén (sem) :roll:
Az viszont szerencse, hogy a szopiidőt biztosítják, ill., hogy a férjed otthon tud maradni Jázminnal, amíg Te "húzod az igát".
Adri, féltékenység: Bogim is 13 volt, amikor Berci született, de abszolút kijött rajta a "szendvicsgyerek-szindróma". Nem gondoltam volna, de megnyugtató, hogy nemcsak az én nagy lányom ilyen "kisbaba" :)

Forma1: szerencsére a férjem nem sportrajongó, semmilyen szinten :oops: :lol: Így nem "kell" sem F1-et, sem focimeccset néznem. Néha egy kis vizilabda, igényes focimeccs (pl. Vb döntő), olimpia, de az is csak mértékkel.

dincus: már a többiek is írták, no para, Emma tudja mennyi a kajaigénye, ha nem kell neki a cici, és nem is bőg, ne tömd meg! Nekem Berci 60-70-eket szopizott egy hónaposan-hat hetesen (mondjuk 2 óránként :shock: ), de ha megtömtem, még rosszabb volt. Egyszerűen kiskapacitású volt a gyomra. Most sem eszik nagy mennyiségeket, persze nasizni szeret(ne).

kitta: nálunk a fiúk a körtét nem bírták, bírják, míg pl. a hugom simán ehette, nem lett a picinek semmi baja. Védőnénim azt javasolta, hogy este egyek "rizikós" kaját. Az reggelre kerül az anyatejbe, így, ha netán bántaná a babát, akkor legalább nappal van. (lehet, hogy ezt már írtam? :oops: )

Na, írok még egy kicsit magunkról is (ez mindig elmarad).
Marcika még mindig nagyon jó baba, Berci sem igazán féltékeny, legalábbis nem Marci ellen irányulóan. Viszont szívok folyamatosan azzal, hogy nagyon-nagyon jó esetben alszanak egyszerre 1 órát. Ált. Marci délelőtti séta közben jókat horpaszt, mikor hazaérünk, szopi, Berci megy az ágyba, innentől Marci ébren. Ráadásul csk akkor van el 5 percnél tovább a kisherceg, ha lát engem, lehetőleg jó közelről (azaz ott ülök mellette). Így aztán nincs időm a házimunkára, az esetleges alvásomról nem is beszélve. Az éjszakák is nagyon vegyesek, ha Marcit sikerül álometetnem (nem alszom el 10 előtt), akor tuti Berci arénázik 2-kor :?
Szar kedvem meg attól volt a múlt héten, mert bíróságra készültem-mentem. A lányok apját perelem, nem fizet gyt-t :evil: Rohadt görény, ahelyett, hogy a t.díjat fizette volna, adóságokba verte magát (új autó részletre, 6milla jelzáloghitel) és most azzal takarózik, hogy sok az adóssága és ezért nem fizet. És természetesen (állítása szerint), olyan keveset keresnek, hogy kajára már nem is futja, apósa eteti őket :shock: Ezeken meg jól fölhúztam magam, ekörül forgott az összes gondolatom. Persze szegény kölkök isszák meg a levét, türelmetlen vagyok ilyenkor, meg minden, ráadásul a csajoknak mégiscsak az apjuk. Bogi különösen nehezen emészti meg, hogy nem azért van ez az egész, hogy én kicsesszek az apjával, hanem azért, hogy őneki jobb legyen. Viri szerencsére elég nagy már ahhoz, hogy értse-megértse. Ráadsul apuka nem is keresi a lányokat hónapok óta :roll:
Na, panasznapot befejeztem... :D Ja, hogy teljes legyen a "tuti" mi Apácskánk hétfőn Stockholmba ment, csak szombaton jön, Virág pályázott egy egyhetes ném.országi továbbképzésre (szombaton kéne indulnia, ha mehet), de még semmi visszajelzést nem kaptunk :shock:

Egyébként minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Sziasztok!
Szertnék csatlakozni hozzátok!én egy 3 hónapos kisasszony anyukája vagyok.
Vendég
 


Sziasztok!

Na végre eljutottam az adóhivatalba és egy hónapon belül megkapom Jázmin adókártyáját. Voltam a CIB bankban is ott nyitottam meg a babakötvényt. Meglepődtem, mert ajándékba kaptunk egy nagy fürdőlepedőt, nagyon jól néz ki. Csupa sikerélményem van. :lol:

Nelli!
Éjszakátok :?: :?: :?: :?: :?:

Timi!
Látom lecserélted az avatar képet. :lol: :wink: Én is ezt a képeteket tettem volna ki, nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó!

Szilvi!
A véleményedre lennék kíváncsi, szóval mi még egyáltalán nem cumisüvegeztünk szerinted egy 4 és fél hónapos gyerek ha délelőttönként abból kapja majd a tejcsit, le tud szokni a ciciről?

Kitta!
Én sokáig nem mertem enni, csak almát, nagyon nehéz kibírni, mert én is nagyon gyümis vagyok. Most már próbáltam banánt, körtét, szerencsére nem okozott gondot. Érdemes próbákozni, szerintem minden baba másra érzékeny, látni fogod melyiket bírja.
Mosoly :lol: , hát igen ezekért a pillanatopkért érdemes élni!
Én is nehezen viselem, hogy Zoli későn és hullafáradtan ér haza. Mindig mondja, hogy alig várja, hogy itthon legyen Jázminnal.
Nálunk Jázmin most rájött, hogy van hangja és kiabál, mondja a magát, zabálni való, de hogy milyen kényes hangja van. :shock: :lol:

Edina!
Nálunk tuti a játszószőnyeg, szerintem azon eleve kényelmesebben el tud lenni, de úgy van ahogy írod ahány gyerek annyi féle.
Szóval jó röggelt, jót mosolyogtam rajta, a napokban Gyed ügyben beszéltem egy szegedi hölggyel, nagyon ö-zött, azon a környéken még mindig meg van ez a fajta tájszólás.

Jovika!
Nehéz helyzetben vagy, anyu ugyanezt csinálta anno, sosem kapott gyt., ő ott rontotta el, hogy mindig nekünk mondta, mintha mi tehetünk volna róla, hogy nem kap pénzt. mindig szidta apánkat, én meg annál jobban szeretem és álltam ki mellette.
Adri apja szerencsére nem ilyen, a gyerektartáson kívül is lehet rá számítani, osztálykirándulás felét, sítábor felét, feltöltő kártya felét mindig ő fizeti. Kíváncsi is a lányára, gyakran találkoznak is, igazán jó kapcsolat van közöttük, aminek ha már így alakult nagyon örülök.
Egyre jobban hasonlít a két fiad egymásra. :lol:
Együttérzés a pár napos szingli élet miatt. :cry: :cry:

Emma!
Olyan régen írtál!! Remélem jól vagytok!!!!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szia Bibis!
Üdv közöttünk, írj magatokról egy kicsit! Hogy hívják a kiscsajszidat?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi: irigykedem a normális exedre! Nem tudom megérteni, miért nem ez az alap minden pasinál, akinek gyereke van :?: :!: Most pl. Virinek (mehet No.-ba!) kapásból 30ezer az utazás, 4000 a bizt., 2000 a reg.díj. Ja, és ezen kívül "csak" költőpénzt kell adni, mert minden ingyen van, egy alapítvány fizeti! Az apja azt sem tudja, hogy megy, vagy volt-e nyaralni pl. a nyáron :shock:

Bibis: üdv. itt. Írj még egy keveset magatokról. Első baba?

Na, most, hogy visszaolvastam, látom, hogy csak a topik-babámról nem írtam szinte semmit :oops:
Szóval Márton fiam annyira édes-mosolygós-hangosan gőgicsélős-kacarászós, hogy megzabálom :lol: 2 hónaposan egyszer átfordult hasról hátra, most pár napja megint elkezdte. Lehet, hogy ez már nem véletlen? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Sziasztok!
Egy faluban lakunk a Balatontól nem messze.
Ő az első babánk, Bíborkának hívják, már most nagyon eleven.Most kezdett el nyálazni, meg cuppogni, jelentkeznek a fogzás első jelei.Tervezett baba volt, mivel a férjemmel már több mint 7 éve együtt vagyunk, de csak nem olyan régen (ez év márciusában) házasodtunk össze.
Már régen bejelentketem a babanetre, de csak most szántam rá magam, hogy írjak.Egyenlőre ennyit rólam, mert mennem kell éppen felkelt és a ciciért sír!
Vendég
 


Dincuska:210 :?: van ám huzatja a kicsilánynak!!! :lol:
Én hetente mérem 1szer a súlyát, pedig itt figyel a mérleg. viszont arra jó volt, h mikor azt hittem, nincs elég tejcim, megmértem, és kiderült, csak para volt!
Gondolom,Sándorod is elolvadt a kislány mosolyától!!
A pelenkázónál Csenge is imád bámészkodni.
Télleg, majd dobok képet a kreatívkodásomról.

Jovika: köszi a gyümis tippet. óvatosan tesztelgetni fogok...
Ex: sajnálom, h egy ilyen alak fejfájást okoz neked, és azt is, hogy nem kíváncsi a gyönyörű lányaira. Pedig büszke lehetne rájuk!! Na és a gyt...
Viszont szupi, h a lányod utazik, érezze nagyon jól magát!!!
A fotók tetszenek a kis lurkókról!! Berci lehet festőművész lesz :lol: :lol:

Bibis: üdv köztünk :lol:

Szylvi:
most az alma van a toppon, meg vettem mandarint...remélem, lesz vmi íze is...
De kis édes lehet Jázmin a kis "kényes" hangjával :lol:

Kitta
kitta
 
 


Találtam egy cikket a babaszobán, hátha a fiús anyukákat érdekli:

Amit a fitymáról feltétlenül tudni kell...

Nem múlik el nap, hogy ne jelentkezne kórházunkban jónéhány anyuka kisfia "kukijának" rendellenessége miatt. A problémát többnyire az okozza, hogy a gyermek fitymája nem húzható hátra. A "Kell-e húzogatni?","Mikor kell elkezdeni a húzogatást?" vagy a "Megelőzhettük volna a fitymaszűkületet, ha időben elkezdjük húzogatni?" olyan kérdések, melyek pártokra osztják a játszóterek fiús-anya társadalmát, és melyek nagyon gyakran felmerülnek a gyermeksebészeti és urológiai szakrendeléseken. Bár manapság e betegségek gyógyítása a szakembernek nem okoz nehézséget, az alábbiakban, a szülők számára szeretnék a témában röviden rendet teremteni.

Ha a fityma nem húzható hátra, az többnyire két veleszületett oknak, vagy ezek kombinációjának következménye:


A letapadás igen gyakori, csecsemőknél és kisdedeknél nem is tekintjük rendellenességnek. Lényege, hogy a fityma belső felszíne és a makk lazán összenőtt. Ez, az életkor előrehaladtával, többnyire magától, minden beavatkozás nélkül megszűnik. Problémát az okozhat, hogy a letapadt fityma mögül a faggyúanyagot termelő mirigyek váladéka nem tud kiürülni. Ha e felgyülemlett váladék befertőződik, kellemetlen betegség, gennyes fitymazsákgyulladás alakul ki.
Egészen más természetű elváltozás a fitymaszűkület. Mint a neve is mutatja, ilyenkor a fityma hátrahúzását a szűk bőr akadályozza. Az elváltozást - súlyossága szerint - két fokozatba sorolhatjuk: míg abszolút szűkület esetén az előbőr hátrahúzása teljességgel lehetetlen, relatív szűkületnél a fityma hátrahúzása több-kevesebb nehézség árán lehetséges. Ez utóbbi esetben, a feszülés miatt a bőr gyakran berepedezik és gyűrűszerűen elszorítja a hímvesszőt. Tudni kell, hogy a csecsemőkori fitymaszűkület is javulhat az életkor előrehaladtával. 3 éves korig az enyhe, relatív szűkületek kinőhetők, az abszolút szűkületek pedig gyakran relatívvá szelídülnek.
Nagyon gyakori az előbbi két elváltozás együttes előfordulása. Ilyenkor a letapadás többé-kevésbé súlyos fitymaszűkülettel párosul.

Mint már említettem, a hímvesszőn, a makk mögött, számos, faggyúszerű anyagot termelő mirigy helyezkedik el. Ha a rendszeres tisztálkodás hiányában ezek váladéka nem kerül eltávolításra, előbb-utóbb gyulladásos betegség jelentkezik. Ennek megelőzésére a fityma rendszeres hátrahúzása és a hímvessző szappanos mosása elengedhetetlen. De mit tegyünk, ha gyermekünk fitymáját nem tudjuk hátrahúzni?

A válasz banálisnak tűnik: mutassuk meg hozzáértő szakembernek, aki először eldönti, hogy mi a panasz oka, majd a kóroknak megfelelően ad javaslatot az orvoslásra. A gyógyítás ugyanis kórokonként más és más.

Tisztán letapadás esetén a gyógyítás a fitymának a makkról történő leválasztása. Ez történhet fokozatosan, óvatos húzogatással, amit a szülő otthon is végezhet, de történhet műszeresen is, kórházban.
Fitymaszűkület esetén a megoldás egyértelműen műtéti. Fontos tudni, hogy a szűk előbőrt húzogatással tágítani nem lehet. A húzogatás ilyenkor - sokszor alig látható - berepedezéshez, kisebesedéshez vezet. A sebek pedig hegesedéssel gyógyulnak, ami a bőr rugalmasságának elvesztéséhez, a szűkület fokozódásához vezet.
Kombinált formáknál jó eredményt csak műtéttel lehet elérni, hiszen a letapadt fitymának a makkról történő leválasztása nem oldja meg a problémát, a társulóan szűkebb előbőr húzogatása viszont annak berepedezését, hegesedését és a szűkület fokozódását okozza.

Mikor időszerű a kezelés?
Mint az előbbiekben említettük, a letapadás csecsemő- és kisdedkorban szokványos, nem tekintjük kórosnak. Ugyancsak gyakran figyelhető meg fitymaszűkület is, mely 3 éves korig magától megszűnik, vagy jelentősen javul. Így a letapadás leválasztását 2 éves, a fitymaszűkület miatt végzett műtétet 3 éves kor körül tartjuk elvégzendőnek. Kombinált formáknál értelemszerűen érdemes megvárni a 3 éves kort, hiszen a fitymaszűkület spontán javulásának lehetősége eddig adott. A vizelés megfigyelése azonban már újszülöttkorban elengedhetetlen, mert a nehezített vizelés azonnali beavatkozást tesz szükségessé. Egy gyufaszálnyi vastagságú, erőteljes ívű vizeletsugár esetén beavatkozás nem szükséges. Kivételt képeznek azon esetek, amikor a fityma alatt nagymennyiségű faggyú szaporodik fel. Ilyenkor - a fenyegető gyulladás megelőzésére - letapadás esetén a fityma leválasztását, szűkület esetén műtétet végzünk.

Milyen műtétet végzünk fitymaszűkület esetén?
Két elvileg eltérő műtéti eljárás, és e kettő kombinációjával számtalan egyéb megoldás lehetséges. Szinte nincs is két sebész, aki egyformán végezné.

Circumcisió (körülmetélés): a fityma eltávolítása. Hatására a makk fedetlenné válik. A sivatagban élő népek által több ezer év óta gyakorolt ősi eljárás, melyet ma, hygiénés meggondolások alapján, szinte minden észak-amerikai fiún elvégeznek.
A fityma bemetszése: az előbőr továbbra is fedi a makkot, de mivel lebernyegszerűen szétnyílik, esztétikai hatása nem mindig megfelelő.
Egyéb plasztikai megoldások az előző két alapműtét kombinációjával igyekeznek elérni a makk fedettségét és megfelelő esztétikai hatást. Hátrányuk, hogy néha újra beszűkülnek.

A műtéti eljárás megválasztása a szülővel való megbeszélés alapján történik. Fel kell hívni azonban a figyelmet arra, hogy nem minden betegnél választhatók tetszőlegesen az előbbiekben felsorolt műtéti lehetőségek. Igen szűk vagy heges fityma esetén például csak circumcisió javasolt, mert a másik két műtéti típus végzése vagy igen csúnya eredményt adna, vagy nagy valószínűséggel magában rejtené az újra-beszűkülés lehetőségét.

Összefoglalva:
Ha a gyermekünk fitymája nem húzható hátra a "Húzogassuk? - Ne húzogassuk? - Mikor húzogassuk?" kérdést ne a játszótéren döntsük el, hanem forduljunk szakemberhez, aki biztosan segíteni fog megtalálni a legmegfelelőbb, "legtestreszabottabb" megoldást.

Kép
Kép
timóca
 
 


Szylvi, sajnos nem tudom a cumisüvegezést. A www.lll.hu oldalon vannak szoptatási tanácsadók, telefonszámmal, elérhetőséggel, sztem érdemes lenne megkérdezni egyet, nekik rengeteg tapasztalatuk van, biztosan lesz egy-két ötletük a dologgal kapcsolatban, hogy hogyan lehet a legjobban végigcsinálni ezt a táv-szoptatást.

Bibis: üdv!!! :) Már régeben is olvasgatsz minket?

Jovika, tök jó ez a németországi út!!! Az exed meg szégyellje magát. De tényleg nem éri meg őt a lányok jelenlétében szidni, apámat is mindig szidta anyukám, és pont az ellenkezőjét érte el vele.

Dincus, 210, ez igen!!!

Mi ma voltunk a dinokiállításon, Lilla erősen unta a dolgot, jót aludt alatta, Dorkának is korai volt még egy kicsit, most egyfolytában a dimokrol mesélt, meg hogym eghaltak... De jó is, mert nagyon nagyok voltak, és a Lilla megijedt volna tőlük... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


210??? :P :lol: Képzeljétek tegnap este annyit evett Hannus, hogy átkéredzkedett még a másik cicre is, ugyhogy megmértem!Éééééés 220-at vacsizott! :shock: :lol: Pont most írtam pár napa, hogy kb. 100-akat eszik!Hát akkor ezek szerint már nem!Csak ezt én sem tudtam :lol: :lol: :lol:

Mi holnap megyünk 9-re a 3 hós oltásra, friss méretekkel majd szolgálok :wink:

Jovika,édes vagy :) Biztos a nic nevemből asszociáltál, hogy kicsi vagyok!De az nem magam miatt lett manóci, hanem Esztire kerestem annó valamit amikor regisztráltam, mert őt hívjuk pici kora óta manónak, manócskának.Ezekkel próbálkoztam először, de ezek persze már mind foglaltak voltak.Aztán valahogy jött, hogy manóci, és mivel ez még nem volt, így beírtam :lol:
Amúgy 176 cm vagyok, és szőkés a hajam.Bár ez most melíros ennyire nem lenne világos :P És 15 kg-al kevesebbnek kéne lennem, csak Eszti szoptatása alatt fölugrott :(
De januártólé elszántan visszafogom a kajálást :oops:
Volt férj, :( hát elég bunkó!Megértelek, mert te meg nehéz helyzetben vagy ezmiatt!Hülye egy helyzet lehet :?

Szilvih,de jó, dínóztatok?!Te Dorkát nem foglalkoztatja mostanábna a halál?Eszti egy csomószor kérdezz ilyeneket.Főleg, hogy majd minden kedvenc meséjében is van valami halállal kapcsolatos/hófehérke, hamupipőke, piroska és a farkas, stb.stb. :roll: /

Kitta,hát igen elég jó így ez az alvási rend.Én is olyan 23-24 óra körül szoktam lefeküdni!Kb. most :lol:

Timi,jó hosszú cikk, de jó hogy lányaim vannak, és nem kellett elmazsoláznom vele :P :lol: :lol: (most fáradt lennék hozzá, alíg fog már ilyenkor az agyam)

Bibis, szia, üdv itt körünkben :)

Csajok, mi az a pihiszék???? :shock: :oops: Lehet hülyének néztek,, de foggalmam sincs róla.Nem rakna föl valaki képet?
köszi :oops:

Na, joccakát mentem aludni!Holnap oltásnap :(
manóci
 
 


Timi, most akkor mi a lényeg? 2 éves kora előtt hozzá sem kell nyúlni?????? Vagy most kell orvoshoz menni vele? Te tisztogatod?
Ez az egyetlen olyan téma, amiben tökre nem tudom mit kellene csinálni... mindenki mást mond :(

Móni, itten egy pihiszék: Kép

aztán ennek vannak hintás, rezgős, játszóhidas, zenélős...stb fajtái. Jó is hogy felvetetted a kérdést, engem érdekelne kinek mi a véleménye róla. Amikor főzök a konyhában, szívesen magammal vinném de a járólapra nem akarom leteríteni a játszószőnyegét.
Vendég
 


Nelli!

Brigcsinek nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Jaj lányok, kicsit el vagyok keseredve :( Most voltunkoltáson, és kiderült, hogy Milu csak 45 g-ot hízott 1 hónap alatt. Doktor bácsi szerint ez kevés, el kéne kezdeni főzelékezni. Pedig én annyira szerettem volna 6 hónaos koráig szoptatni!!!! :cry: :cry: :cry:

Azért furcsa ez, mert nem csinál úgy mint aki nem lakik jól. Mindíg ő hagyja abba a szopit, és nem nyöszörög vagy sír utána. Pár napja szedem az urtica-t, nem akarom elkiabálni, de ma végigaludta az éjszkát.

Szerintetek ne küzdjek, hanem kezdjem el a főziket? Vagy van értelme még a csak szopinak?????

Csilla
Vendég
 


Csillus!

Én úgy gondolom, hogy én nem kezdeném még el a főzeléket adni. Mindig kiakadok azon, hogy az orvosok, védőnők/tisztelet a kivételnek/, mindig tankönyvi adatok után akarnak gyógyítani, tanácsot adni. Írod, hogy Milu milyen mozgékony kissrác, szerintem azért nem hízik annyit, és miért baj az, jó kedvű, nem éhes, akkor minek erőltetni és különben is lehet, hogy a főzeléktől sem fog annyit hízni, amennyi a doktor bácsinak megfelelne, akkor majd szalonnát fog javasolni? Ez mondjuk csak az én véleményem, nem biztos, hogy igazam van, én is kiváncsi vagyok a többiek véleményére .
Nekünk nem vált be a pihenőszék, hiába vittem magammal mindenhova, csak ordít benne, ő inkább a bébihordózóban érzi jól magát, abban szoktam hurcolászni egyik helységből a másikba.

Szilvi!
Köszi a tanácsot, elég sok név van akit felhívhatnék, mindegy melyiket hívom? Esetleg ismersz valakit közülük?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Csilla :)
Én is maradnék a szopinál. Majd legközelebb többet hízik, vagy ha nem, de ygébként egy jókedélyű baba, akkor ilyen alkat.

Szylvi :)
Köszi szépen Brigi baba nevében is!

Mi meg voltunk ma Domival a dokinál. Nov. 13-án ismétlik a beavatkozást.
Itthon Brigi nem akart cumisüvegből enni, így megvárt, és délig nem evett. Most vagy nem volt éhes, vagy csak a cici kell. pedig korábban ez nem volt gond. És nekem a 3 gyerek mellett kell időnként magára hagynom valakivel, pl. 13-án is egész napra :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?