ollem én nem értek valamit!!A védőnő UH-ozott meg téged??Mert amit írtál abból nekem ez jött le...Szóval nem értem...
Nah hát és elég érdekes dolgokat írtál le a leleteidről...
NT az a tarkóredő.Ennek a vastagságát azért mérik,hogy kizárják a Down szindrómát.Mennyit mértek?Mondjuk mindegy is,mert ha odaírták hogy norm.akkor az tökéletes.Az én picúromnak 11hetesen volt 1mm a tarkóredője.De neked hogy hogy 10hetesen nézték?CRL van és nem CLR egyébként ez a babád ülőmagassága,fejtető és popsi közti távolság,ez 20 mm az esetében.Az meg hogy ezt keveslik azzal ne törődj...ez genetika dolga is,ha mondjuk mindketten alacsonyak vagytok a pároddal,természetes hogy a picúr is kisebb.Én és párom óriásiak vagyunk,így 11hetesen az én drágám 53mm volt.
Szegénykém...írtó nagy lesz...
Remélem fiú lesz,mert akkor kosarazhat!
Szerintem ne aggódj,mert ha láttad,és izgett-mozgott,és szívműködése is tuti jó,akkor jól van.
A contractio 3100...hát ezt nem lehet hogy félrenézted??Az összehúzódásokat nem szokták pontozni...A méhszáj zártságát azt igen,de azt se 3100-ra.Nekem múlt héten zárt méhszájat állapított meg a doki,és azt jelölik 2000-rel.
A méh fundusát a köldökhöz szokták viszonyítani...10hetes vagy,ilyenkor azt szokták mondani hogy a méhtested női ökölnyi méretű.Lehet hogy ezt írták oda valami rövidítéssel...
A 2/akármit végképp nem értem,mert van ilyen perjelzéses rövidítés,de te még nem abban az időben jársz. A 20.héten szokták úgy írni hogy méh fundusa: k/2 ez azt jelenti hogy 2 ujjnyival a köldök alatt van, 24.héten a méh fundusára azt írják hogy "km",ez azt jelenti köldök magasságában, és a 28.héten van az a rövidítés amit te is írtál hogy 2/k, ez azt jelenti hogy a méh fundusa 2 ujjnyival a köldök felett van...
Szóval nagyon zavaros amit ott neked beírogattak...
De miért nem kérdezted rögtön őket ha valami nem volt világos?
A magzat fekvését meg pláne nem szokás számokkal jelölni...Az fejvégű,haránt,medencefekvésű,ferdetartású lehet...De ezt le szokták írni leletben nem jelölik számmal.
Remélem tudtam valamit segíteni...
Kicsit hosszú lettem,bocsi