Új privát üzeneted érkezett!

Holnap reggel megyek uh-ra, és védőnőhöz........
Remélem, hogy minden rendben lesz!!!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

E-dyna :D
tipp az ikres topik-keresésedhez:
Babanet társalgó - Gyereknevelés - Ikrek

Ott a lányok tutira tudnak vmit, hiszen már van ikres tapasztalatuk.
Remélem tudtam segíteni.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

ollem várjuk a híreket, és tessék kiharcolni egy képet :wink:

Én majd kedden megyek védőnőhöz. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csirkesz, a Bence nem közös gyermek, így ő adva volt, a Katát várta, mert kettő gyerek az oké, de azóta minden alkalommal elmondja hogy eszünkbe se jusson babát vállalni még :(

És nehéz vele :(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Délelőtt jövök a hírekkel. 8-ra megyek, úgyhogy időben tudok jelentkezni.
Képet pedig harcolok magamnak, na meg, hogy én is láthassam.... :D És remélem, hogy nem fogyott ki megint a papír.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

mamacka: igen,kecskeméti vagyok... :lol: Hát a Kápolna utcában ha van 4D-s UH akkor kiszúrta a szemem bizonyára,mert nem mentem megkérdezni,pedig a nődokim is a Kápolna utcában rendel... :oops: Na mindegy már annyira ráálltunk a csütörtöki UH-ra,hogy már arra hajtunk,de legközelebb akkor felhajtom a Kápolna utcát!! :lol:

csöppke: Nem nem...én 11-én az UH napján a 15.hetemet töltöm be. :) Tényleg aranyos képek készültek. :) Remélem mi is látunk majd sokmindent.Bár aggódom is picit,mert van egy kevéske hájrétegem a pocimon :oops: ,és nehogy emiatt majd rosszabbul,vagy esetleg egyáltalán ne látszódjon... :( Én tényleg annyira de annyira szemügyre venném már őt. :)

ollem: Megy a drukk az UH-hoz,és gyere majd beszámolni!!! :D

Kép

Kép
mezsó

mamacka,ágnes27: ti voltatok a Kápolna utcai 4D-s UH-on?Pontosan melyik részén van?És hány ft volt egy vizsgálat?Telcsi számot tudtok amin be kell jelentkezni? /csak gyűjtöm az infókat,lehet hogy majd ott is megfordulunk még egyszer/Én novemberre,mikor már 20 hetes leszek,akorra jelentkeztem be a Malomba,ott nem csinálnak szívesen 20hetes kor alatt.

Kép

Kép
mezsó

Mary,

Szorítok nagyon :) Valahol nagyon szerencsés vagy ám, hiszen neked ez már a 3. UH-d a 11 hét alatt :lol: :lol:

Kép
emi29

Mezso
Én nem kérdeztem a kápolna utcát csak már elég sokat jártam a szomszédságába így sokszor láttam a kiírást... szerintem ott biztos csinálnakl azt elég komolynak tűnik...
Most Szeptemberben is a kápolna utcába jártam agyagozni... ha esetleg el tudsz jönni a megnyitóra szívesen találkoznék veled! :)

Mary
Sok sikert!
Nekem még elég sok van mire láthatom... már annyira látszik a hasam mindenki kiszúrja...

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka: hát még nem tudom hogy 12-én ráérek-e... :) De mindenképp köszönöm az invitálást. :)

Kép

Kép
mezsó

Csirkesz, Mamacka

Nagyon sajnálom, ami apukátokkal történik. Az enyém két éve ment el szintén rákban. Borzasztó volt az utolsó néhány hét az egész családnak. A nővérem pont akkor várt babát és nem volt kérdés, hogy megmondja-e apunak. Amint megtudta elmesélte neki. Nagyon örült apu a hírnek, pedig nem az első unoka volt.

Csirkesz,

szerintem jobb ha te is elmondod apudnak. Biztos örülni fog és talán picit javulni is fog az állapota.

Kép
emi29

Csirkesz te tudod, hogy mi a legjobb nektek... de látom meg is találtad a megoldást! okt 24 nincs már olyan messze...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Itt van egy oldal a méhen bellüli babafejlődésről valami zseniális!
Ajánlom megtekintésre!
http://209.85.135.104/search?q=cache:i2 ... cd=6&gl=hu

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi
Sajnálom apudat...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hát megérkeztem.... :lol:
Vérképem jó.
Vérnyomás 100/60. Itthon érdekes, mindig normális. Egyébként állítólag a védőnénim nem tud vérnyomást mérni...
Súlyom sok(kkkkkkkkkkkk) 80 kg :shock: :shock: :shock:
A picim jól van. Megnézte uh-n. Már hasit csinált.... :lol:
Láttam ahogy mozgolódik, kapálózik. igen aktív volt a picikém..... :lol: Most 9 hetesnek írták a könyvembe, mert kicsike.
Petezsákot nem mérte meg, hogy hány mm-es. CLR: 20 mm.
NT: (amit nem tudok mi) Segítsetek benne: norm
Szívműködés jó.
Láttam a kezeit , lábait is...kivehető volt a picikém... :lol: :lol: :lol:
Képet nem kaptam.......... :cry: :cry: :cry:
De nagyon jó volt látnom a kisbabámat.....olyan édes..... :lol:
Úgyhogy a szülés várható idejére május 3.-át írtak.....
Nem tudom, hogy mi legyen??? Átkerüljek a májusiakhoz???
Ha gondoljátok írjátatok át, de szerintem jön a pici áprilisba...én érzem... :lol:
AFP-t november 20-ra írták, hogy kb akkor megyek, de kérdőjelesre.
köv uh-ra november 5.-én fogok menni+védőnőhöz is.
Mi az a contractio 3100???
Méh fundusáról vki vmit tud?? Értékeket? Az értékem 3100Mert nekem oda 2/ vmi van írva. olvashatatlan. :( Meg sok más is.
Magzat fekvéséhez egy 9-es van írva.... :roll:
Na erre írhatok valamit, mert én a háromnegyedét nem értem..... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nagyon örülök, hogyminden rendben!
Végre jó híreket hallunk! :)
A Contractio az fájás, méh összehúzódás... de ebben az esetben nemtudom mi lehet 3100-as értéket ha jól tudom a méhszájra szokták írni, de bevallom én ennyire nem voltam kíváncsi megelégedtem azzal amit értettem így nem is vagyok képben még szülés után sem...

Mennyiről indultál kilóban?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nézd meg a linken, hogy most mekkora a babád! nagy élmény!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Ennyiről indultam, még amikor nem voltam terhes....De hát az elején visszafogytam 77-re kb. úgyhogy 80 az induló meg a mostani is.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Értem akkor végülis még nem híztál...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Igen Mamacka!
Még nem híztam.
De engem most más idegesít picit. Azt írták ugye a papírra, hogy 9 hetes méretei vannak. Lehet, hogy 9 hetes, vagy csak kisebb???
Most vettem észre , hogy elírták a nevemet, anyukám nevét is elírták...Döbbenet....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

mi idegesít? nem értem... hogy túl kicsi?
Szerintem ilyen miatt nem kell aggódni. nem lehet tudni pontosan mikor fogant... lyen kicsi méretnél ha a doki egy miliméterrel odébb teszi a jelet már más kort jelez...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hányingered van még?
Nekem már szűnik, legalábbis remélem mert legutóbb is azt hittem aztán este majdnem hánytam :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

...bár Áron kakaszaga még betesz... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

...épp most is azt szaglászom....

Kép
Kép
Kép
mamacka

ollem én nem értek valamit!!A védőnő UH-ozott meg téged??Mert amit írtál abból nekem ez jött le...Szóval nem értem... :?: Nah hát és elég érdekes dolgokat írtál le a leleteidről...
NT az a tarkóredő.Ennek a vastagságát azért mérik,hogy kizárják a Down szindrómát.Mennyit mértek?Mondjuk mindegy is,mert ha odaírták hogy norm.akkor az tökéletes.Az én picúromnak 11hetesen volt 1mm a tarkóredője.De neked hogy hogy 10hetesen nézték?CRL van és nem CLR egyébként ez a babád ülőmagassága,fejtető és popsi közti távolság,ez 20 mm az esetében.Az meg hogy ezt keveslik azzal ne törődj...ez genetika dolga is,ha mondjuk mindketten alacsonyak vagytok a pároddal,természetes hogy a picúr is kisebb.Én és párom óriásiak vagyunk,így 11hetesen az én drágám 53mm volt. :lol: Szegénykém...írtó nagy lesz... :lol: Remélem fiú lesz,mert akkor kosarazhat! :lol:
Szerintem ne aggódj,mert ha láttad,és izgett-mozgott,és szívműködése is tuti jó,akkor jól van. :D
A contractio 3100...hát ezt nem lehet hogy félrenézted??Az összehúzódásokat nem szokták pontozni...A méhszáj zártságát azt igen,de azt se 3100-ra.Nekem múlt héten zárt méhszájat állapított meg a doki,és azt jelölik 2000-rel.
A méh fundusát a köldökhöz szokták viszonyítani...10hetes vagy,ilyenkor azt szokták mondani hogy a méhtested női ökölnyi méretű.Lehet hogy ezt írták oda valami rövidítéssel... :?: A 2/akármit végképp nem értem,mert van ilyen perjelzéses rövidítés,de te még nem abban az időben jársz. A 20.héten szokták úgy írni hogy méh fundusa: k/2 ez azt jelenti hogy 2 ujjnyival a köldök alatt van, 24.héten a méh fundusára azt írják hogy "km",ez azt jelenti köldök magasságában, és a 28.héten van az a rövidítés amit te is írtál hogy 2/k, ez azt jelenti hogy a méh fundusa 2 ujjnyival a köldök felett van...
Szóval nagyon zavaros amit ott neked beírogattak... :?: :!: De miért nem kérdezted rögtön őket ha valami nem volt világos? :roll:
A magzat fekvését meg pláne nem szokás számokkal jelölni...Az fejvégű,haránt,medencefekvésű,ferdetartású lehet...De ezt le szokták írni leletben nem jelölik számmal.
Remélem tudtam valamit segíteni...
Kicsit hosszú lettem,bocsi :oops:

Kép

Kép
mezsó

Én is szeretek inkább mindent szóban megbeszélni mint otthon kibogarászni, hogy mi micsoda...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mezsó!
Köszi az infókat!!!
Hát így elsőre bizony nekem zavarosabb, mint neked...
A nőgyógyász csinál nálunk uh-t, és meg is vizsgált.
Rájöttem, hogy amiket írtak, azok szerintem nem is ahhoz a sorhoz tartoznak, mert látom, hogy csak úgy ömlesztve van írva a könyvembe....most ahogy utánanéztem...
van olyan is ami vmi írás, de nem tudom elolvasni........
tényleg a lényeg, hogy minden oké. hogy picit kisebb, hát lehet, hogy betudható. párom olyan 175 és én pedig 158 vagyok. Nem vagyunk túl magasak...De tényleg olyan jó volt azt látni, hogy mocorog!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
NT: nem is mondta a doki, hogy mért ilyet. Tényleg csak az uh leleten volt rajta, hogy "norm." akkor ez jó!!!?????
Hát az én uh leletemen CLR van!!!!!!!!!!?????????
Panasznak írtak ennyit: HCT: 0,39 Hgb: 135 vérc: 5,8
Ebből egyet értek, többit nem tudom, hogy mi.
Hányinger még van......megint előjött...már kezdtem aggódni, hogy nincs hányinger, hát persze, hogy visszajött....
de nem vészes....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

HCT hematokrit, Hgb hemoglobin, vérc: vércukor. Ezek szerintem nem panaszok,hanem vérvételeredmények. :lol:
Hát az NT-nek kellene valami értéke lennie...olyat nem írt??Figyelj ha norm.akkor az NORMÁLIS!!Nyugi!!! :lol:
CRL az tuti CRL olyan nincs hogy CLR hidd el!!Elírták,ők is tévedhetnek! :lol:

Kép

Kép
mezsó

Biztosan elírták.....
Nem baj....végülis minden rendben van , az a lényeg....
Amióta láttam izegni mozogni.....olyan jó volt....... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Na ugye,szóval nyugi ollem! :D Ha nyugtat a dolog,akkor jusson eszedbe az,hogy én már mennyit panaszkodtam itt a fórumban azért,mert 14 hetes vagyok,és még egyszer sem láttam kielégítően a picúrkámat... :cry: Múlt héten csak a kis kobakját véltem felismerni azon az ultrabéna UH készüléken amivel megnézték... :cry: De azt nagyon mozgatta mert nem tetszett neki a birizgálás,hogy a doki böködte... :lol: Szóval én most a csütörtöki 4D-s UH-ba bízok,hogy ne jöjjön közbe semmi és eljussak oda.Nekem már az sem baj,ha végig a hátát fogom nézni,mert nem fordul meg,csak lássam végre az izgő mozgó kezeit-lábait. :lol: Mert ez eddig még kimaradt... :oops: Az se zavar ha nem lesz éles a kép,lelkiekben erre is felkészültem,csak lássam,mindene megvan,és mozog. :) Ez minden vágyam...Meg az hogy végre el kezdjem érezni a magzatmozgást... :roll: :oops:
Tényleg valaki közülünk már érzi??Na jókat kérdezek,mivel,én vagyok a 2.az áprilisiak között... :oops: :lol:

Kép

Kép
mezsó

Megnyugodtam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

HELYES! :lol:

Kép

Kép
mezsó

Még valami.
Lehet, hogy nem 9 hetes, csak a méretei alapján annyi most??? Lehet, hogy mire megyek nov. 5.-én, addigra utoléri magát???
Vagy az is lehet, hogy tényleg 9 hetes.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Igen lehet,hogy mire leközelebb nézik addigra már utoléri magát. :D De az is lehet hogy még az elején elszámolták a terhességi heteket.Nem kizárt ám...Volt már erre példa... :) Nem mindegy ugyanis hogy még az elején mikor volt az ovuláció...S ha már az elején egy pár napot elszámolnak akkor rögtön kialakulhat ilyen szitu mint most nálad.Szerintem nyugodj meg. :)

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok,

gratula Mary. Tök jók lettek az eredményeid. Nekem a 8. hétnél volt 19 mm a Babám ülőmagassága, de akkor még én nem igazán tudtam kivenni mindent, csak a kezeit meg a lábait. Akkor még nem is mért az orvos nyakiredőt meg ilyeneket, csak a CRL-t.
Úgy tudom, hogy a tarkóredőt a 11. és 14. hét között mérik és az értéke 3 mm-ig jó. Nálam most, a 12. héten mért a doki tarkóredőt és 1,4 mm lett az eredmény. Szerintem 5-én újra meg fogja nézni és akkor talán már értéket is fog mondani.
Képet kaptál végre????
Szóval nyugi, minden rendben van:))

Kép
emi29

Ovulációt nem is kérdeztek. Nem is tudtam volna mit mondani, mert nem tudom, hogy nekem mikor van. nem tudom, hogy mikor volt.....
fogalmam sincs.....ilyesmivel soha nem foglalkoztam. Babaprojekt is annyi volt, hogy esküvő után nekiálltunk és amikor szeretni akartuk egymást, akkor szerettük egymást, és így lett a mi pici emberkénk!!!! :lol: :lol: :lol:
Nem aggódok ám!!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Tök mindegy, hogy hány hetes nem? Az a lényeg, hogy rendesen fejlődik. A doki mondta volna, hogy ha bármi probléma van, tehát nincs ok az aggodalomra.

A súlyoddal, meg addig nincs baj, amíg a vérnyomásod és a vércukrod rendben van. A mostani értékek pedig ezt mutatják :)

Kép
emi29

Emi!!!
Nem kaptam képet.....mint megtudtam....a korháznak nincs pénze képet adni......már egy hónapja senki sem kapott képet.....
De én úgy szeretném megmutatni a férjecskémnek.......... :cry:
Rögtön azt kérdezte, hogy kaptam-e képet.....
de elmeséltem neki...olyan csodálatos volt látni ahogy kapálózik!!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre. De velünk minden okés.
Edina! Nekünk is ikreink lesznek! :) Szerintem tök izgi.

Ollem! Örülök, hogy minden rendben. Tényleg össze-vissza írkáltak neked mindent, de a lényeg, hogy minden érték tökéletes. És speciel vérszegény vagyok, de a védőnéni szerint ez ilyenkor normális. Sok vasat kell ennem.
Menj el egy magán Uh-ra, ott biztos kapsz képet.
Mi okt 29-én megyünk 12 hetes Uh-ra. Nagyon messze van még. Addig csak reménykedni tudok, hogy minden oké.

Csillus! A táblázatba írd be légyszi, hogy Szent Imre kórház, és 29 éves vagyok. Nevek még nincsenek. És gratula az új pocaklakóhoz!!! :)

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Mary - Én már nem fűzök hozzá újat :) A csajok mindent leírtak, úgyhogy örömködj :)
Az én esetemben a 8 hets UH-n a baba 6-7 hetesnek felelt meg a méret alapján. Aztán amikor 12 hetesen mentem, akkor pontosan a korának megfelelő méretű volt .. tehát simán behozhatja magát a babucid :) így szerintem felesleges átpakolnod magad a májusiakhoz.
Én 3szor voltam orvosnál, és 3szor másik szülési időpontot jelöltek meg .. de én ragaszkodom a kalkulátorral számolthoz :) Úgyis +/- 1 hét elcsúszás szinte mindenhol van ;)

Én most fogok bejelentkezni 4D-s UH-ra :lol: :lol: :lol:
Már nagyon várom!

Jóga ügyben ha nem jelntkezik a napokban senki, aki múlt héten érdeklődött, akkor választok egyedül .. De én kezdem :wink: :D
A gyógytorna a derekamnak is annyira jól esik .. :D

Kép
szösszenet

A következő uh 14/15.héten lesz. Akkora már biztos dátumot tudnak mondani, nem???
Egyébként kalkulátorral május 1. ,de valaki számolta még az elején itt a topicban nekem az április 27.-ét....Mindegy, majd nov.5.-eit fogom ide beíratni....most május 3. de szerintem április lesz!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem: hát elvileg az időpont már végleges is lehet egészen a terhesség elejétől fogva...Nekem mindig is április 3-at mondtak. :) Bár az értékeit tekintve 1 héttel idősebb a babócám mint a kora. :lol: Szóval akkor elvileg 1 héttel hamarabb fogok szülni én is... :lol:

Kép

Kép
mezsó

Az AFP konkrétan mi??? sima vérvétel, vagy mi???
Mert úgy írta a doki, hogy nov.20 valószínű....??? kérdőjellel írta!!!
Csak hogy mire készüljek.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

AFP az alfafötoprotein egészen pontosan.Ezt nézik a véredben.Ha a szintje magas az velőcsőzáródási rendellenességre utalhat.(vagy arra hogy elcseszték a vizsgálatot,mert sajnos sokszor ad ez a vizsgálat fals eredményt :roll: ).Elsősorban erre lehet következtetni az AFP magas szintjéből,illetve ikerterhességre, valamint ha a magzat a fejlődésében elmaradott akkor jelez nekünk az AFP. Valószínű azért írta kérdőjellel mert te elvileg 10hetes 4 napos terhes vagy,a babócád pedig 9hetes korúnak felel meg most.És ezért nem biztos esetleg a doki hogy mikor is küldjön AFP vizsgálatra.Amúgy ez a 16.héten esedékes.

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Látom mindenki jól van!!! Mi is, várom, hogy megmozduljon már a pici, állítólag 2. babánál ez már korábban érezhető...:)

Én jövő szerdán megyek a 16 hetesre, akkor már a 17. héten leszek. Holnap kezdődik a 16.!!!!!!!!!:)

És, hogy még egy adatot írjak, fiacskámat most viszem a 15 hós oltásra.....szegény, még nem tudja.....egyelőre békésen vonatozik...mostanában nagyon jól eljátszik a járókában, nem sír, ha beteszem és akkor sem, ha meglát!!! 1,5 óráig is akár eljátszogat!!!

Na, megyek, mert indulnunk kell!!

Vigyázzatok magatokra!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

sziasztok!

Egy ideje nem jelentkeztem,de azért folyamatossan olvasagattam,a jó és rossz híreket egyaránt.

Sajnos minden harmadik terhességre jut egy vetélés,ez egy sajnálatos statisztikai adat amit én is a vetélésemkor tudtam meg.
:cry: :cry: :cry:
De mindenkinek üzenem,hogy fel a fejjel mi 3hónapot vártunk és elsőre összejött a babó! :lol: :lol: :lol:
A babák vélt és valós méretei miatt feleslegess izgulni ,sok múlik a genetikán is.

Csöppke tesztszik nagyon a blogod,irigyellek érte,hogy van ilyesmire időd,engem nagyon leköt a kisfiam!

A legutobbi akciója az volt,hogy lehúzta a telefomnom a Wc-n!
:roll: (drága öblítés volt) :lol: Tehát nem unatkozom,ezér jövök ritkábban!

KépKép
KépKép
nicci

Ma kaptam ezt a levelet attól a házaspártól akik pár éve elvesztették a gyermekeiket és az akkor készült filmet a múlt héten többször is leadta a Hír tv. (Írtam is nektek, hogyha tudjátok nézzétek)
Bemásolom nektek is... hátha valakinek még így is erőt adhatnak...

Kedves Testvérek!
Talán többen tudjátok, hogy 2001. augusztus 5-én a viharos Balatonban elvesztettük Balázs fiunkat és Panni lányunkat (Kinga nővért), valamint Vilma nővéremet. Félév múlva Téglásy Ferenc beszélgetett velünk, és ezt az öszeállítást "Ajándék voltak" címmel be is mutatta az M1.
Tulajdonképpen véletlenül tudtuk meg, hogy Téglásy Ferencnek a családunkat ért tragédiával kapcsolatban készített háromrészes dokumentumfilmjének rövidített változatát a Hír TV bemutatja szeptember 30-án. Első pillanatban nem tudtuk, hogy örülnünk kell-e a bemutatásnak, mivel ez azt is jelentette, hogy újra fel kellett idéznünk a tragédiát, másrészről szembesülnünk kell a saját tökéletlenségünkkel, dadogásunkkal, és azzal is, hogy jóllehet, mi azért vállaltuk el Téglásy Ferenc felkérését, mert biztatni akartunk másokat, és nem a saját szomorúságunkat hirdetni, ez talán nem sikerült úgy, ahogyan szerettük volna. Amikor megnéztük vasárnap este a filmet, kiderült, hogy ma is csak ugyanezt mondanánk el, de azt először nem értettük miért kell háromszor levetíteni. Aztán később kiderült minden: Szeptember 30-án, vasárnap este, alighogy végetért a vetítés, felhívott egy ismeretlen - a telefonkönyvben nézte ki a számunkat - és elmondta, hogy ez a történet éppen neki szólt. A tavasszal tudták meg, hogy húszéves fiúk súlyosan rákos, a kétségbeejtő és reménytelen helyzetben, most úgy érzik erőt kaptak Október 4-én, csütörtökön az ismétlés után ismét rögtön megszólalt a telefon. Aki hívott, hétéves gyermekét vesztette el egy közúti balesetben, és most segítséget kapott ahhoz, hogy ezt a veszteséget feldolgozza, és közben még azt is fölfedezte, hogy távoli rokonságban állunk egymással. Ma, október 7-én, a harmadik ismétlés után, megint csörgött a telefon. Kazincbarcikáról hívott egy hölgy, aki 14 éves kora óta él kerekes székben. Mozgássérült férjével együtt próbálják elviselni a nehézségeiket, pl. azt, hogy semmilyen közösségbe, még templomba sem tud eljutni, mert férje nem képes a kerekes széket átemelni a lépcsőkön. Azt mondta, hogy a mai adás pontosan neki szólt, biztosan az ő kedvéért tűzték műsorra, hogy ismét erőt kapjon a mindennapi nehézségek, kétségbeesések leküzdésére. Reméljük, hogy mások is voltak, akiknek segített ez a nagyon szépen megrendezett, művészien összeállított film, számunkra viszont fantasztikus jel volt az, hogy mindegyik vetítés után volt egyvalaki, akit annyira szíven ütött a mondanivaló, hogy - fáradságot nem kímélve - azonnal kinyomozta a telefonszámunkat és felhívott, hogy ezt elmondja. Ha csak csak azt a segítséget nézzük, amit ez a három ember kapott, akkor már megérte a fáradság. Köszönjük szépen, Isten áldja meg mindnyájukat
Az öt évvel ezelőtti megrendülés, amit a film készítésekor átéreztünk, bizony kezdett egy kicsit elszürkülni bennünk. Nem lehet véletlen, hogy éppen a Városmisszió utáni héten Balázs, Panni és Vilma is megszólaltak. Sokunknak határozott lelki programot kínálva, és figyelmeztetve a kötelességünkre, hogy az ÖRÖMHÍRT (Evangéliumot) igenis tovább kell adnunk az elfáradt, reménytvesztett embereknek.

Szeretettel és imával Sztrilich Ákos és Mária

u.i.: 2002 augusztus 5-én, az évforduló estéjén, három pici mécsest tettünk egy-egy kis falapra a Balaton vizére. Az egész napi élénk északi szél elállt, és most már a part felől fújt egy kis szelíd esti szél. A három kis mécsest lassan vitte befelé, és ca. négy órán keresztül láttuk a három kis imbolygó fényt. Nagyon messzire lehettek már, de az éjszakában még mindig pontosan láttuk őket. Nagy jelnek érezzük, hogy nekünk is így kell világitanunk mások számára - akármilyen picike a fényünk."

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én Áront a 15. héten éreztem... a 17.-en már az apja is érezte annyira kis ficánka volt! :)

Nicci
Uhhh ez durva! :( :) Áron ilyet még nem csinált de nem kell ötletekért a szomszédba mennie! :)

Klarka
Mi meg holnap megyünk a 18 hósra! :)

Az AFP vizsgálat gyakran ad téves eredményt külföldön már nem is csinálják...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Aki már nem az első babáját várja attól kérdezném: milyen érzés volt amikor elkezdtétek érezni a magzatmozgást??Valahogy megpróbáljátok körbeírni? :)
Ugyanis nekem egyre gyakrabban van egy új érzés a pocim tájékán...Egyáltalán nem gondolom hogy ez lenne a magzatmozgás,mivel azt sem tudom mit érezzek... :roll: De annyi biztos hogy mindig máshol jelentkezik ez az érzés,és olyan mintha csiklandozná valami a pocimat.Hol erősebben jön ez az érzés,hol gyengébben.Leginkább fekvő helyzetben szokott előjönni.És szó szerint csiklandós érzés amit érzek.
Ne nevessetek ki légyszi!!! :oops: :roll: Azért írtam ezt le mert ez az érzés újra és újra visszatér,és kíváncsi vagyok mit gondoltok a lehetséges okáról...Lehet hogy a pocim növekszik és azt érzem így inkább??? :)

Kép

Kép
mezsó

és a fentiekhez hozzátenném mégegyszer hogy kisbabám fejlettségi értékei 1 héttel idősebb magzatéval egyenlőek...

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?