Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsófi!

Szép pocakod volt. :D Nemsokára mindannyiunknak ilyen pocakfotói lesznek...... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Zsuzso, hat vot hasad..... :lol: Erdekes ez, amit a kajakrol irunk, nem? Azelott mindig hallottuk ezt, de nem tudtuk elkepzelni. Ez az amit ma megeszek, holnap nem birnam, is nagyon talalo.
Erdekes, nekem az undorkodas is a 9 het elso napjan indult, egyik pillanatrol a masikra. Elutaztam egy hetre es gyorsan lefoztem nehany kajat az uramnak, nehogy ehenhaljon szegenyke. Hat mit ne mondjak, amikor kesz voltam menekultem a konyhabol. :o

Favorti kajak, amit minden kismami meg tud enni: tejbegriz, gyumolcs (fokent alma, narancs, eper, barack), pizza.

Geni :!: Csucs jo az UH keped :!: Gratulalok :!:

Mezso :!: Te meg ne szomorkodj, hogy alig lattad, hiszen az a lenyeg, hogy szepen novoget es fejlodik benned a kis utodod. :lol:

Emi, Zorrone, kitartas :!: A hanyinger a 13 het utan mindenkinel lassan alabbhagy.

Ollem, jo a hasad :!: Na hat rolam aztan meg nem mondja senki, hogy terhes vagyok... gyanitom, meg hetekig nem. A kismamik sugarzo arca meg sokszor inkabb csak azert feltunoen mas, mert megno az orruk... :wink: Ja meg a kezuk - labuk is....hi-hi
katavirag

Zsuzsó,

Én ekkora pocakot még sose láttam :) :) Gondolom Kata sem volt pici, amikor megszületett :)

Katavirág,

A kajákat kiegészíteném a fagyival. Én mindennap bírnék ennyi vaníliás, vagy citromos fagyit. Bár nem szeretem a gyorséttermi kajákat, de mostanában hazafelé menet majdnem mindennap megállok egy mcdrive-nál fagyiért. Különben a kocsiban törne rám a róka-koma :) :) Amint megkapom a jól megérdemelt fagylaltomat, egyből nyugton marad a gyomrom :wink: Hiába, ami jár, az jár....

Geni,

tényleg tök jó az UH kép.

Emi

Kép
emi29

Emi :!: Tenyleg, a fagyi :!: Foleg a citromos :lol:
katavirag

Kép

Jo hetveget csajok :wink: :!: :!:
katavirag

Ja, meg annyit... Csoppke, megneztem a blogodat, es hat nagyon edes :!:
Domino szuleteset pedig megsirattam....
Nekem ez az anya, apa es en gondolat annyira szep, hogy sirva fakadok :!: Mar most olyan jo anyanak lenni :!: Koszonom a sorsnak, hogy megelhetem :!:
katavirag

Zsuzso szép nagy pocid volt!! :lol: Tényleg ekkora pociból mekkora baba született?? :)

Katavirág: de igenis szomorkodom,mert én arra számoltam hogy látok egy emberi formát...ehhez képest semmi nem látszott azon az UH-on,de a doki azt bőszen magyarázta...De ha ő látta,én miért nem?? :cry:

Kép

Kép
mezsó

Mezso - Nekem is a 18-20. hét között lenne a következő kötelező sima UH, amit a rendelőben csinálnak. És az még nagyon-nagyon messze van ... :shock:
Viszont a 16 hetes AFP környékén elmegyünk 4D-s UH-ra párommal, és megnézzük a drágaságot, hogy van :) :)
Abban bízunk, hogy ott megtudjuk a nemét is :)

Geni - Nagyon cuki az UH-kép :) Hasonlít arra, mit én linkeltem be nemrég, és a mértei is hasonlóak! Én 13 hetesen és 4 naposan voltam :)

Az Elevitről meg nagyon megoszlanak a vélemények ..
VAn, aki annak tudja be, hogy gyönyörű egészséges babája született, és nem volt méreten felüli.
VAn, aki azt mondja, hízik tőle .. stb .. stb.
És van, aki eleve ellenzi ezeket a kiegészítőket.
Nekem az a véleményem, hogy a terhesség elején nagyon kell a picinek a vitamin .. aztán meg a végefelé főleg.
Én most már csak 2 naponta szedem, de 2 hét múlva áttérek 3 napontára ...
Viszont egy dekát nem híztam .. pedig jó ideje szedem (bár terhesség előtt még nem)

Szóval mindenki érzi ezt magának .. lényeg, ha mi jól érezzük magunkat, a baba is :)

Zsuzsófi - Én ekkora hasat még sosem láttam - ez a nem semmi!!!
Azért én meglepődnék, ha nekem ekkora lenne :lol: :lol:
Mennyivel született a kislányod?

Katavirág - Nekem nem csúszik a pizza :lol: :lol:
Egy csomó kajával ki tudnám egészíteni .. mert én rengeteg dolgot imádok most is, azelőtt is :lol: :lol:
Enni jó :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Tényleg nagy volt, és nem foghatom arra sem hgoy kövér vagyok, mert a hájam mind a hasam alatt gyűlt össze, látszik is minden képen.

Meglepő, de Kata nem volt nagy, és ikertesója sem volt :)

3350 G, és 50 cm (ami igazából csak 48 volt)

Hát Katavirág, én nem bírnék pizzát enni.... sőt fagyit se... most a gyümölcsbefőtt az egyetlen am ijöhet :)

Mit küldtél a multkor? Azóta sem kaptam meg...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Itt mindenki Elevitet szed?Hallottatok már jót, vagy rosszat a Gravidáról?

Kép
ágnes27

Szösszenet!
Be-be-hez írtad az Abigél/Máté-t.Odaírnád őket hozzám? Köszi!

Kép
ágnes27

Sziasztok,

Én is Elevitet szedek. Ártani tuti nem árt.
Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik nem szedték, mert féltek, hogy nagy babájuk lesz.... Lehet, hogy van benne valami, mindenesetre én ennek nem látom nagy valószínűségét. A nővérem mindkét babájánál folyamatosan szedte és egyik babája sem érte el a 3500 grammot. 3000 gramm körül született mindkettő. A szomszédom is szedte ő 4700 grammos babát szült, de hozzáteszem, hogy az előző gyermeke is 4 kiló feletti súllyal született, pedig nála nem szedett semmit. Ráadásul ő és a bátyja is nagy súllyal született. Erről ennyit....

Kép
emi29

Sziasztok!

Ez az Elevit jól fekavarta az amúgy sem állóvizünket :lol: :lol: 8) 8) Én mindkét gyerkőcömnél csak az első három hónapban szedtem, utána pedig egyetlen szemet sem, illetve annyit, amennyi a 3 hónap után maradt a dobozban (4-5 szem). A fiam 3400 g 55 cm, a lányom ugyanilyen adagolás mellett 3950 g 57 cm, mindkettővel kb egyforma volt a haskörfogatom, kilóra pedig ugyanannyit nyomtam jómagam. Szóval a vitaminoknak szerintem is a legelején van nagy szerepük, a baba mérete nem függ az Elevittől, legalábbis ez még orvosilag sem igazolt (ha jól tudom).
A mostani pocakbabát már egy másik orvos gondozásában várom, ő tegnap azt mondta nekem, hogy mivel tél jön, szedjem az Elevitet 2-3 naponta egy szemet. Bevallom elbizonytalanított. Ha csak a vitamin miatt kell, akkor inkább az előzetes tapasztalataim alapján a friss gyümikhez, zöldséghez nyúlok. Most dilemmázom, de még nem komolyan, mert egyelőre még napi egyet kell ennem.

Ágnes27!
Gravidáról nem hallottam semmit, csak a Maternáról. Azt mondják, hogy az valóban egy "bomba", és kimondottan alultáplált, veszélyeztetett környezetben élő kismamák számára javasolt.

Zsu!
mekkora poci! Nagyon jó hátad lehet, ha ilyen mosolyogva bírtad végig. Ügyi vagy :D

Mezsó!
Ne szomorkodj az UH miatt! Mire megszületik a baba már Te is szakértője leszel a fehér és homályos maszatkáknak :lol: :lol: Különben is könnyebb dolgod lesz, ha már nagyobb lesz, mert még a fogacskái is látszani fognak, az ujjacskái külön-külön, lehet látni ha integet... Mindezt a sima 2D-s uh-on. Nekem eddig csak ilyen volt és hidd el, hozzászokik majd a szemed a látványhoz! :D

Katavirág, Emi és Mindenki Más kaja témában :lol:
Nekem mindenképpen émelyeg a gyomrom, ha üres azért, ha nem, meg azért. A szagok furcsa módon nem zavarnak, én ellenben majdnem megzavarodok a fokhagymáért :lol: :lol: :lol: Ezek után tuti, hogy nem vámpír az apja a bébikének :roll:
A fiammal anno a földimogyoró szagától készültem ki rögtön, pedig baba előtt kimondottan imádtam. Annyira érzékeny lett rá az orrom, hogy akkor is éreztem a szagát, ha a nyitott zacskót a férjem eldugta a konyhaszekrénybe :lol: :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Ági,

Gyakorlatilag mindegy, hogy Elevitet, Maternát, vagy Gravidát szedsz. Kb. ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza mind a három. Talán a Gravida annyiban jobb, hogy kisebb, így könnyebben le tudod nyelni. És még egy fontos dolog: az Elevitben nincsen Jód, nem tudom, hogy a Garvidában van-e.

Kép
emi29

Ágnes27: én amint elfogyasztottam az utsó elevitemet áttérek a gravidára, mert ettől marhára székrekedésem van....szerintem inkább gravida....meg olcsóbb is.....

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Engem a TV paprikával lehet most kikergetni a világból :) Édesjó anyukám persze ilyenkor főz be lecsót nekünk télre :cry: :cry:

Kép
emi29

A Gravidában is van jód.Gyorsan megnéztem.Akkor gyakorlatilag mindegy,hogy mit szed az ember.

Kép
ágnes27

Klarka,

Korábban nekem is székrekedésem volt, de azt nem biztos, hogy az Elevit okozza. Elvileg zöldségekkel lehet segíteni a székrekedésen. Mivel én a répát és társait annyira nem szeretem, így napi egy-két szem Fields of Greens tablettát szedek. (Ez egy Aloe-s készítmény.) Na ez helyretette a székrekedésemet.

Kép
emi29

Ági,

az jó! Így minden bizonnyal nagyon okos és értelmes babád fog születni. (Ha jól tudom a jód ezért fontos)

Kép
emi29

Itt vagyok ám én is rendszeresen olvaslak benneteket,csak nem nagyon tudok hozzászólni,mert állandóan ledob a gép,ha be akarok jelentkezni.
Most végre sikerült :D

Ami mutyurkával történz,mélységesen elkeserített,és belémültette a félszt.
Ollem-ezek után nekem is fényévekre tűnik a szerda reggeli uh időpontom.
Ami a vukosokat illeti,remélem mindenkinek hamar elmúlik.engem egyszer látogatott meg vuk,és a kajálási szokásom sem változott meg.Most is azokat a kajákat szeretem,és eszem mint eddig.

elevit-hát én sem szedek semmit,a folsavon kívül.Nem is akartam bogyókat tömni magamba,mert alapvetően minden gyógyszerfélét mellőzök.A dokimnak is ez volt a véleménye,tehát elevit nélkül tengetem a napokat.

Szépek a pocifotók :D remélem nekem is sikerül majd csinálni egyet.

Mindenkinek jó hétvégét :D
szibi

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:24-kor.
1bambi

Sziasztok!

Lehet még csatlakozni???

Nekem van még egy kislányom, Ő 2006 tavaszi baba.
Kistesó szülinapi ajándék lesz neki, ugyanis a szülés várható időpontja szinte egybeesik Boglárka születésnapjával.

Egyenlőre ennyit magunkról, ha befogadtok megköszönöm. :)

Csak ezt az oldalt olvasgattam és örömmel konstatálom, h Zsuzsófi is ismét babát vár :D
Őt már ismerem a 2006 tavasziaktól :wink:

Kellemes babavárást mindenkinek!
Vendég

Meli,

persze, hogy befogadunk :) Üdv köztünk és gratulálok a Pocaklakóhoz.

Kép
emi29

szösszenet: Mi a jövő héten csütörtökön,tehát 11-én megyünk 4D-s UH-ra!!Találtunk Pesten egy olyan Uh-s helyet ahol engem is megnéznek 15 hetesen,sőt azt mondták hogy már volt rá példa hogy 4D-s UH-al 12 hetes baba nemét is megtudták állapítani. :wink: :lol: Én annyira de annyira várom már!!!Azért megyünk el Pestig ,mert mifelénk sajnos 20 hetes kor alatt nem nagyon csinálnak 4D-s UH-t!!! :cry: De 11-én ha igaz összejön!!Remélem nem jön közbe semmi de semmi és eljutunk!Időpontunk már van,úgyhogy csak rajtunk múlik. :wink: :roll:

ágnes27: Én Gravidát szedek.Úgy tudom én is mint már mások is írták hogy a Gravida azért jobb,mert abban jód is van,az Elevitben pedig nincs.Én rosszat annyit tudok a Gravidáról,hogy sokaknak émelygést,hányást okoz.Nekem nem! :lol:

csirkesz:nem szomorkodom az UH miatt mivel azóta jövő csütörtökre bejelentkeztünk 4D-s UH-ra!! :lol: Remélem nem jön közbe semmi és el tudunk menni!!Az biztos kielégítené minden igényemet,vágyamat!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok, Szia Meli :)

Mamamacka Marcsi mondta, hogy többen is pocakosodtok odaát, így számítottam rá hogy betoppan egy-két ember :) Örülök hogy itt vagy :)

Jó babavárást neked is :)

Mi tegnap randiztunk apával, olyan, de olyan nagyon jó volt :) A gyerekek még mindig a hugomnál, de Tamásnak el kellett mennie dolgozni :( Így már nem olyan jó.... De ránkfért már egy kis nyugi :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok
Mezsó!
Sajnálom, hogy nem láttad pedig mi pont a 14 hetesen láttuk a legjobban... minden apró részletét, még a kis sísánc orra is látszott!
Szerintem rossz volt a gép ha ennyire nem mutatott semmit!
Menny el ha gondolod mert nagy élmény! De szerintem minnél előbb mert nemsokára olyan nagy lesz, hogy nem látszik egyben a képen csak részleteiben!

Ágnes
Én Elevitet és Gravidát szedek felváltva, a dokim ezt javasolta az Elevitben nincs jód ellenben a Gravidával viszont több benne a Kalcium...
Én butaságnak tartom az óriásbaba teóriát... szerintem ez generációs változás, hogy mostanában nagyobb babák születnek... én nem is híztam tőle pedig végig szedtem... mi télen leszünk pocakosak nem árt az a vitamin! Még szoptatás alatt is ajánlják...én szedtem is...
Nekem Áronnál nem okozott gondot most viszont azt vettem észre, hogy hányingerem van tőle... fontos evés után bevenni, hányásos időszakban lehet délután... lehet másnaponta is szedni, de szerintem fontos hogy szedjük...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Egy másik topikban is elment egy maminak a babája...
lehet, hogy hülye a gondolat... de olyan sokan vannak így a mi csapatunkban nekem eszembe jutott, hogy pont akkor volt ez a guargumi botrány amikor pár hetesek voltunk... már akkor is az járt az eszemben, hogy jaj mi van ha baba van a pocimban... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csillus
Dehogy haragszom!
Ha már nem írsz oda megírhatom nekik? Biztos nagyon örülnének! Amúgy nem rég hiányolt valaki! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

...most tudtam meg egy másik egyidős maminak is elment a babája... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mezso
Kecskeméti vagy?
Ha van kedved szeretettel várlak 12.-én du 4 órakor nyílik egy kiállítás a Nemzetközi Kerámiastúdióban ahol egyáéb kerámiák mellet az én munkáim is láthatóak lesznek (ott van a Kápolna úton a 4d ultrahang center mellett :) )

Kép
Kép
Kép
mamacka

mezsó most olvasom...
...hogy hogy Kecskeméten nem csinálnak 20 hét előtt 4d uh-t? A kápolna úton is kérdezted?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok:)

Mamacka, persze megírhatod. Én már cikinek tartom csak ezért írni oda, amúgy nincs időm már követni őket sajnos. :oops: A sok gyönyörű baba (már nem is baba) képet azért megszoktam nézni :)

mezso, anno nekünk is megmondták a 12. héten 4D-vel hogy kisfiunk lesz. :) Mondjuk akkor 2d-sen is látszott. Jövőhéten már a 16. héten leszel, szuperjó képeket fogtok látni. Mi is voltunk a fiammal a 16. héten, a kedvenc képeink ekkor készültek :) Dobok majd fel párat.

Meli, szia, üdv itt :) Mi is ismerjük már egymást.

Na, mindjárt hozok képeket :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ilyen képek készültek 16 hetesen anno:
Persze még vézna volt a drága, de teljesen emberi :D

Kép

Kép

Kép

Ez pedig az utsó pocis képem volt 37 hetesen, rá 2 napra mentem szülni :) Mamacka, szerintem nem is volt olyan nagy. :)

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Bocsi, most látom milyen nagy képek ezek, szorriiiiiiiiiii :oops: :oops: :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke - Nagyon jók a képek!!!!

Mi október 18-19. körül szeretnénk elmenni 4D-re.
Hétfőn kérek is időpontot!
Akkor leszek a 16. hét elején. :)
Akkor nagy eséllyel számíthatok rá, hogy kiderül kislány vagy kisfiú a Manó odabent? :lol:
Annyira izgalmas ez!!!

Rutinos kismamák és kezdő kismamák!
Ti kenitek vmivel a pocitokat és a melleteket, hogy ne csíkosodjatok ki??
Nekem amennyi ismerősöm, annyiféle kenceficét ajánlott :lol:
Én most vettem a DMben nevetséges áron egy baby love kismama masszázskrémet, ami csak növényi összetevős.
Kb. 1 hete kenem magam vele, és láthatóan élettel
telibb a bőröm tőle (ezt a reklámdumát :lol: :P esküszöm, nem kapok jutalékot) ... :D CSak azért említem meg, mert ennek az ára 1000Ft alatt van, és a legtöbb krém, amit ajánlottak, több ezres nagyságrend!
Ha van még vkinek költségkímélő, de hatásos ötlete zebrásodás ellen, jöhet! :lol:

Kép
szösszenet

Nekem a Kápolna úton már 8 hetesen is meg 11 hetesen is csináltak 4D-s UH-t.És tök jó,mert már annyira ember formája va n a kicsikének.

Kép
ágnes27

Szösszenet, rossz hír: a csíkosodás nagyrésztgenetikai, alkati dolog. :( Aki nem hajlamos rá, annak semmiféle krém kell kell és nem lesz egy csíkja sem, aki meg hajlamos rá, az kenheti magát akármivel. :?
De maga a krémezés fontos, a hidraltálás...ahhoz viszont elég egy bármilyen krém, nem kell kifejezetten striák elleni, mert azok tényleg 3-4-5 ezrekbe kerülnek.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csilla!
Hát te is!!! :) Gratuka!
De mire fel ez a név változtatás??? Bár nem az én dolgom, mindegy.

Én anno Gravidat szedtem és nem lett óriás bébi Boglárka, sőt csak 2350gr jött a világra.
Most még egyenlőre semmilyen vitamint szedek, csak Utrogestant, amit már csak csökkentett adagba este, folsavat és E- vitamint.

Kencézni a hasamat én is csak sima mezei testápolóval kentem.

Mamacka!
Sajnálom én is a lányokat, de nem szabad erre gondolni....sajna a minap olvastam, h a 12. héten nagy esély van a vetélésre. Én is félek mert már napok óta nyillal, szúródik odalent, de tegnap előtt mikor voltunk uh a dokinő megvizsgált és teljesen zárt volt a méhszáj és semmi rendkivűlit nem tapasztalt.
Vendég

Sziasztok!

Én hozzászólnék a vitaminokhoz. Első fiamnál egy Multivitamin terheseknek nevű tablettát szedtem. Jó volt az ára, amúgy is megfelelt, nem okozott hányingert sem, de sajnos kivonták a forgalomból. Második fiamnál az Elevitet kezdtem el szedni, de hányingert okozott, így áttértem a Maternára. Most kezdettől fogva, sőt már előtte is Gravidát szedek és semmi bajom tőle.

Kép
Kép
Kép
britta

Meli
Persze nem is akarnék erre gondolni csak épp lépten nyomon ezzel találkozom... és azért 20-25 kismama közül hat elvetél azt egy kicsit soknak tartom... de mindegy hagyjuk is... tényleg ne beszéljünk róla...

Csíkok
A mandulaolaj meg a búzacsíraolaj nagyon jó a pocira... ez megtalálható a sötétkék Níveában, de lehet egyszerűen az olajat is a pocira kenni (bioboltban lehet kapni)... Valóban hajlam kérdése no meg a hízás mértéke is szerepet játszik de azért talán segít ha az ember kenegeti...
Nekem pár héttel a szülés előtt repedt ki amikor is a férjemmel egy farsangi bálon nekiálltunk nagy lendülettel rokizni... lehet ha ezt kihagyjuk meg sem reped... persze ki tudja, de az biztos, hogy nagy szerepe volt benne...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Na ... megint töltögettem a táblát :)
Így nézünk ki:

Kép április

Akikről régen hallottunk:

Zsuzso
Krisztina28
Annusreka
Márti80
Tszia
Kati28
T.Kata ... és a többiek

Ha gondoljátok, jelentkezzetek!
Kíváncsiak vagyunk, mizújs veletek!!!
:) :) :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Meli :) Amikor elkezdtem ide irogatni, még csak egyetlen pozitív tesztünk volt, és amíg nem volt biztos a dolog, nem akartuk publikussá tenni. Ezért kerestem egy új nevet:) Mostmár néhány napja publikus lett a blogunkban is, de asszem már ezen a néven maradok. :D Sajnos a 2006-osokoz már nem igen van időm írni.

Gratu a betöltött 12. héthet:) Néztem a blogotokban a videót, nagyon édes a Kistesó, és Boglárka is gyönyörű! :)

Megyek is, mindjárt estebédelünk :lol:

Este még kukk.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok :D
Csak egy gyors bekukkantásra van időm, mert eddig férjem cuccait pakoltam, ő elautózott Germániába, kölkeceket lepasszoltam apósomnak, engem meg vár a porszívó, tergetés, hogy mire az aprónép hazajön, rend legyen. De nem bírtam ki, hogy ne nézzek be ide :lol: :lol: :lol:

Szösszenet :D
Egyetértek Csöppkével, a csíkosodás szerintem is hajlam kérdése. Persze az előző két babánál kentem én is a hasam Milupa Schwangerschafts Creme nevű, DM-ben kapható akkor kb 1000 Ft-ba kerülő krémmel, és nekem az bevált. Most is olyat fogok venni, csak amikor arra járok, mindig elfelejtem :roll:
Ismerek olyan lányokat, akik szintén kenték kezdetektől a pocijukat, és sajna csíkosak lettek. Én kenegetés párti vagyok, mert ha másra nem jó, mint hidratálásra, már megérte, ráadásul ahogy nő a pocakod, nő az élvezet is, ahogyan egyre inkább a "babát" simized krémezés közben, nem is a pocakodat :)

Ti már mindannyian megmondtátok a családnak, hogy babát vártok? Mi a tavaszi baba-elvesztés miatt várunk a 12. hétig, de nem tudom, hogy mondjam meg az anyuméknak. Apum sajna irtó beteg, áttétes tüdőrákos, és már sajna rosszul van eléggé. Anyum emiatt kivan fizikailag, lelkileg, és már tavasszal is úgy néztek ránk, mint a lila majmokra, hogy harmadik babát vállalunk. Persze mire a baba elment, addigra már mindenki megszokta a gondolatot és már beleélték magukat és várták is, csak az első reakció nem volt ujjongó.
Persze leplezni sokáig úgy sem lehet...

Na megyek takizni....

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:25-kor.
1bambi

Csirkesz, nálunk csak anyósom nem tudja, de nem tudom hogy fogjuk elmondani. Ki lesz kelve magából :( De ha meg eltitkoljuk, akkor az lesz a baj....

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bambi, összeszedtem táblázatba, nálam a Gravida nyert :) Te lehet, hogy az a legjobb amit mamacka csinál, egy ilyen-egy olyan :)

Remélem tudtam segíteni. :wink:

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csirkesz
Apukám szintén áttétes tüdőrákos ... pár hete éjjel elbúcsúzott tőlünk annyira rosszul lett... :( most egy kicsit jobb, de tisztában vagyunk vele, hogy már nemsokáig lehetünk így együtt... :(
Mi apunak születésnapi ajándéknak árultuk el és nagyon örült neki azóta is mindig várja a híreket, babóval álmodik... szerintem fontos neki, hogy az élettel foglalkozhat a gondolataiban nem az elmúlással...
De persze ti tudjátok, hogy nálatok milyen lenne a reakció... én inkább abba a csoportba tartozom akik szeretik korán elmesélni...

Bambi
Én már összehasonlítottam mert szedem mindkettőt... most nincs nálam, de ami biztos, hogy az Elevitben nincs jód, viszont több benne a kalcium... a többi ugyanaz, de alkalomadtán újra átböngészem... ha még megvan a papírja...

...nos megtaláltam:

ELEVIT
12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot és 3 féle nyomelemet tartalmazó tabletta.
Hatóanyagok
Vitaminok:
Kolekalciferol 500 NE
A vitamin 3600 NE
Cianokobalamin (Vit B12) 0,004 mg
α-Tokoferol-acetát (Vit. E) 15,0 mg
Tiamin-nitrát (Vit. B1) 1,60 mg
Riboflavin (Vit B2) 1,80 mg
Piridoxin-hidroklorid (Vit. B6) 2,60 mg
Nikotinamid 19,0 mg
Biotin 0,20 mg
Kalcium-pantotenát 10,0 mg
Folsav 0,80 mg
Aszkorbinsav(Vit. C) 100 mg
Ásványi anyagok:
Vas 60,0 mg
Kalcium 125 mg
Magnézium 100 mg
Foszfor 125 mg
Nyomelemek:
Réz 1,00 mg
Mangán 1,00 mg
Cink 7,50 mg
Makrogol 6000, etilcellulóz, zselatin, povidon K30, glicerin-disztearát (Precisol Ato 5),
macrogol 400, magnézium-sztearát, laktóz-monohidrát, povidon K90, karboximetil-keményítő-nátrium, mannit, mikrokristályos cellulóz,
Keverékekben: dl-α-tokoferol, növényi zsírok, kukoricakeményítő, butil-hidroxitoluol, szacharóz, trinátrium-citrát, citromsav, dextrin, mono- és digliceridek, szilícium-dioxid,
Bevonat: sárga vasoxid (E 172), makrogol 6000, titán-dioxid (E 171), etilcellulóz, talkum,hipromellóz
A terhesség, szoptatás időszaka alatt megnövekedett vitamin-, ásványi anyag, nyomelem-szükséglet fedezésére, a vas- és folsavhiány okozta vérszegénység megelőzésére.
Az Elevit Pronatal N javallat szerinti szedése csökkenti a veleszületett, idegrendszert érintő fejlődési rendellenességek kialakulásának lehetőségét. Csökkenti a terhesség korai szakaszában gyakori émelygést, hányást és hányingert.
Lehetőség szerint kezdje az Elevit Pronatal N szedését a tervezett terhesség előtt legalább egy hónappal vagy amint a terhesség ténye tudomására jut, illetve folytassa a terhesség, szoptatás teljes időtartama alatt.
Nem szoptató nőknek az Elevit Pronatal N szedése javallott a szülést követő 2-3 hónapig.
Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja napi 1 filmtabletta, melyet reggelivel javasolt bevenni.
Terhességgel összefüggő reggeli hányinger, hányás esetén a filmtabletta átmenetileg bevehető délben, vagy esetleg este.
A tabletta napi adagja az 1 tablettát nem haladhatja meg.
A tabletta szedésének elkezdése előtt a kezelőorvos tanácsát ki kell kérni, mivel bizonyos betegségek (pl. kóros vasfelhalmozódással, vasfelhasználódási zavarral, a vér kálciumszintjének kóros megnövekedésével, fokozott kalciumürüléssel járó betegségek, egyes vesebetegségek) esetén alkalmazása ellenjavallt.
Egyéb vitamint, ásványi anyagokat tartalmazó készítménnyel együtt csak a kezelőorvos kifejezett utasítására szedhető.
Az egyidejűleg szedni kívánt egyéb gyógyszerekről is (pl. antibiotikumokról) tájékoztatni kell a kezelőorvost.
Ritkán gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. székrekedés) fordulhatnak elő.
Érzékeny egyéneknél esetleg alvászavart, ingerlékenységet okozhat, ilyen esetekben a tabletta este történő bevétele kerülendő.
A készítmény B2 vitamin tartalma a vizeletet erősen sárga színűvé, vastartalma a székletet fekete színűvé festheti.
Tejcukor-érzékenységben szenvedő vegyék figyelembe, hogy a készítmény segédanyagként 49,66 mg laktózt is tartalmaz tablettánként.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
Eltartása: 25 °C alatti hőmérsékleten, száraz helyen.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ó
Csilla
Lassú voltam! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Vas több benne nem a kálcium!... rosszul emlékeztem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zsu :D
Férjed nem tudná könnyebben elmondani a saját anyukájának a nagy hírt? Vagy ő olyan személy, hogy bárki mondaná, nem örülne? Szerinted azért megbékél, mire a baba megérkezik? A tesók hírére hogy reagált anno?

Mamacka :D
Sajnálom, hogy ezen a területen is egy cipőben járunk. Talán az én apum nincs ennyire rosszul, de ez tipikusan az a betegség, amikor már egyetlen orvos sem hajlandó becslésekbe bocsátkozni a hátralevő idő hosszára, illetve a tünetek romlásának súlyosságára.
Azt gondolom igazad van, jobb neki az élettel foglalkozni. Csak tudod tavasszal megmondtuk... és a babó angyalka lett. Ráadásul szegény apum akkor épp rosszabbul volt (akkor derült ki az agyi áttét - amit azóta sugaraztak) és tőle jöttem a kórházból, egyenesen a nődokimhoz az első találkára. Vártam, hogy az uh-n lássam a babát, és mivel apum sz*rul volt, bőgtem a kórháztól a dokiig. Ott kiderült, hogy angyalkám van, és reggel nekem is irány a kórház, műtét... Na az egy pocsék nap volt. Kicsit láttam az apun az aggódást miattam, meg szomorú volt a baba miatt. Most ezektől szeretném megkímélni. De okt 24 után beavatom a nagy hírbe :D :D :D

Csöppke :D
Nem semmi táblázat :D :D :D
Dominik rendes fiúcska, ha enyi időt hagy anyájának tudományos összehasonlító tevékenységre :lol:

Gyerkőceim ágyban, én is kidőlök. Émelygés még van ezerrel (non-stop 24 órában), ráadásul egyre több alvásra vágyom. Kezd bennem felébredni (vagy elaludni??!!) a mormota :?

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?