Új privát üzeneted érkezett!

csucsu05,judy5: köszönöm hogy vígasztaltok. :) Hát igen csalódott vagyok... :( És nagyon de nagyon várom a november 15-öt!!!De írtó messzinek tűnik. :roll: Remélem ott már nem kell csalódnom... :(

Ma voltam a védőnőmnél is,neki is elpanaszoltam,hogy nem vagyok egy szerencsés UH-ok terén...Amúgy minden rendben,kiderült a vércsoportom is amit eddig nem tudtam,B Rh pozitív vagyok. :) És nagyon örülök a súlyomnak,mert nagy súllyal indítottam a terhességet,és 14 hetesen még csak 1 kilót szedtem magamra!!! :lol: Vigyázok is nagyon nagyon...próbálok ellenállni masszívan a kívánalmaimnak... :roll: És a védőnőm is megdícsért hogy csak 1 kilót szedtem még magamra. :lol:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó: Biztos nagyon messzinek tűnik még a november. De hidd el ott aztán látni fogsz mindent. :))

Kép
csucsu05

Csucsu, Judy,
186 volt a kocsi mózessel és pelustáskával együtt.

Szili,
Köszi :D

Mezsó,
Azért örülök hogy minden rendben volt az uh-on majd a 4d-n lehet jobban mozizni :wink:
Vendég

Mezsó, sajnos, akinek a hasfala vastag, nem jól látzódik semmi az uhun...a dokid lát mindent, de te nem , tudom, szar érzés, de az a lényeg, hogy a hozzáértők látják!
(nekem is szar, még a 4dnk sem lett jó.......pedig már 2x is voltunk, hátha alapon, de a hasfalam miatt nem láttam semmiit, legalábbis alig-alig........sajnos.....most még utoljára próbálkozunk, 29 hetesen ha ez sem megy, akkor ez van, az a lényeg, hogy a dokik, uhusok látják)
Vendég

lafead: háát szar érzés elég rendesen... :cry: :cry: :cry: Ne is mond hogy nem lett jó a 4D-s UH-d sem... :cry: Mi is attól várjuk most a csodát,mert bejelentkeztünk csütörtökre(11-re) egy olyan helyre ahol az ilyen fiatal terheseket is nézik mint én.Azért még reménykedek hátha jól fogunk látni,vagy legalább is többet mint eddig... :roll: Én már azzal is megelégednék ha legalább a körvonalait láthatnám... :roll: Sajnos 14hetesen még annyit sem láttam belőle... :oops: :cry: Szóval szerintem ez így nem maradhat,hogy még nem láttam őt rendesen!!!Bánt a dolog ugyanis!!Én nem vágyok kristály tiszta 4D-s UH-ra csak láthassam legalább a kezeit,lábait,a testét,fejét...Sajnos ez így együtt még nem volt meg. :cry: Remélem nem jön semmi közbe és eljutunk a 4D-s UH-ra... :)

Kép

Kép
mezsó

Lányok! Egy jó pár napig nem tudok táblát feltenni mert eltünt a gépről és a programot meg találjuk amivel csináltam :( Bocsi igyekszem megoldani!
Vendég

Pandácska: A kocsi szép de az ára is az volt :) Szerintem az a babó nagyon jó helyre érkezik ha ilyen álom szép babkocsival várják :)
Egy jó tanács: Mi a lányunknál elég drága kocsit vettünk igaz nemvolt ennyi mint a tiétek de azóta el is telt 2év. Szóval mindig kint volt a babó a teraszon. És kiszivta a nap. Most elajándékoztuk egy szegény párnak mert eladni nem lehetett és nem volt szép. Sajna annyira kiszivta a nap, hogy a belseje szép volt de a külseje az hangulat romboló.

Kép
csucsu05

Bár az is lehet, hogy szinhibás volt. Nem tudom. De egy biztos ha a második babámat kint altatom akkor nem fogom napos részre tenni. Illetve nem tűző napra tettem ki a gyereket , nehogy félre értsétek hanem ha a gyerek nem aludt benne akkor én a teraszra kitoltam. És 2hónap alatt eltűnt a babkocsi színe.

Kép
csucsu05

Sziasztok lányok!

Megjöttem. És vissza is olvasok majd ha lesz egy pici időm. Remélem mindenki jól van.
Íme néhány kép:

Kép [img]http://www.babanet.hu/
tarsalgo/attachments/1191668305.7673.jpg[/img]
Itt egy picit alszom, de a pocak jól látszik.
Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

még egy képet fel szerettem volna rakni, de nem csinálta meg. Máég azt is elküldöm. Csukva van a szememem, de a pocak jól látszik.

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Csucsu,
Igen köszi erre én is gondoltam :wink: majd a lakásban tartom ha éppen nem használjuk.

Vikci,
Nagyon szép pocak :wink: mesélj milyen volt?
Vendég

Szia Vikci!

Üdv újra itthon! gondolom elég rossz volt hazajönni ilyen csodás melegből!:-)
Nagyon helyes a pocid, ez a ruha tök jól áll rajtad! Egyébként milyen volt a nászút???? Remélem a picur hagyott titeket kibontakozni........ :wink: :D

Pandi!
Tényleg nagyon szép a babakocsi, mondjuk az ára is helyes volt... :-); én már láttam ezt korábban a Brendon honlapján, meg az ehhez hasonlóakat. Mondjuk nekem annyira nem jön be a háromkerekű, de ez nagyon aranyos.
Mi most az elején egy PegPerego tavalyi modellt fogunk használni, ami mózeskosaras, nem új, mondjuk úgy, hogy alig használt, 3 hónapig használta az akié volt, és utána nekünk adta. Szóval kutya baja. Kimostam a huzatot, meg az összes levehető részét, teljesen olyan mintha új lenne.
Aztán nyáron veszünk egy ilyen többfunkciós kocsit, mivel ebben már nem tudom ültetni a bébit. Én Bergon-t, vagy Roan-t néztem, nem akarok nagy költekezésbe esni, max 50.000-ig szeretnék elmenni árban.

A lányomnak egy no-name babakocsija volt, mindent tudott, kétoldalról tolható, ültethető 4 fokozatban, téli lábzsák, nyári lábvédő, alul pakolós rész, táska, nagy kerekek, biztonsági öv, stb. És 5 éve volt 35.000 Ft. Azóta sem kerülnek sokkal többe, én meg voltam vele elégedve, és az igazság az, hogy nem sokáig tudtam neki használni, mert már 1,5 évesen ilyen kis toli-kocsiban ült, ugyanis nem bírta elviselni a nagy babakocsit. :-)
Volt egy időszak, amikor a cuccok ültek a kocsiban, Viki pedig tolta. Szóval volt vele kínlódás, mert ahogy megtanult menni, pedig 14 hónapig nem volt hajlandó, onnantól kezdve nem akart megmaradni a babakocsiban. Már csak bevásárlásra tudtam használni :-) Gyerkőc a kocsi mellett, én meg pakoltam bele a cuccokat.
De érdekes, hogy a keresztlányom 2 éves, és még mindig szívesen ül a nagy babakocsiba. Láttam már olyat is, aki a 3,5 éves gyerekét abban tolta. Szóval gondolom gyereke válogatja.

Ma már szinte teljesen kigyógyultam a náthából, már csak néha fújom az orrom. Már nagyon untam :x

Pandi!
A legutóbbi táblit innen nem tudod visszamásolni a gépedre? Vagy azt nem engedi?
Ha nem találod, szerintem mindenki szívesen megadja újra az adatokat, hogy ne kelljen visszakeresned!

Kata

u.i: keresek képet a babakocsiról, aztán megpróbálom feltenni

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

na, ilyen a babakocsi, csak más színű a huzat. De egyébként minden másban megegyezik ezzel.
Van hozzá egy sport ülőrész is, de arra sajnos nem lehet a lábzsák részét rátenni, ezért télen nem használható.

Kép

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

mezsó, ezen lépj túl, az a lényeg, hogy a dokik látják, tudom, szar meg minden, mi már megbántuk, hogy voltunk 4dn olyan korán, mármint 23 hetesen, mert kidobott pénz, de azért egy uccsót bepróbálunk 29 hetesen, hátha....de sajnos, tudomásul kell venni, a nagy hasfal, akadályozó tényező, sajnos.........és ahogy látom, kecsói vagy, ott jó a 4d gép a Kápolna utcában, de félek, keveset látsz majd, mi ott is voltunk 17 hetesen és hát a 4dből semmi.......bár a 2dn nagyon jól látszódott a csont, kéz, láb stb, szívhang, de annak örültem, hogy a doki látott mindent és kimondta a bűvös szót: egészséges.
Erre koncentrálj, ne az uhu minőségére....nehéz, nehéz, de meg kell próbálnod (ahogy tudom, kb egysúlyban vagyunk..szóval tudom, mit beszélek.....sajnos)
Vendég

Hali!

Köszönöm a bókokat.

Pandi, Katuci, Judy, Meri

megnézegettem a ti pocakotokat is. Nagyon szépek vagytok!

Én gyerekeke már bizti nem leszek meddő, mert felmásztam a meddőség hegyre. Szinte a sziget legmagasabb pontja, de nem akartam kihagyni. Állítólag azok a nők akik meddők azok szeptember 9.-én elzaréndokolnak ide. És ha kislány lesz akkor kiejtve a nevet csambikának ha kisfiú akkor csambikónak nevezik az. Mert igen ez Rodosz szigetén csambikánál van.
A tenger engem úgy kitísztított arcüregileg, hogy komolyan nektek kis megfázósoknak is jót tenne. Párom 3 napig lázasan hasmenésesen feküdt. Ugyan azt ettük pedig. Ebből kifolyólag 5kg-ot fogyott. De nagyon rosszul volt. Még jó, hogy nem én kaptam be ezt a nyavaját. Párom az megőrült volna, hogy a gyerekkel nem történik-e baj.
Rengeteg zöldséget ettem husival meg tzazzikivel. Ott nagyon krémes joghurtból csinálják. Isteni volt, de már nagyon hiányzott az itthoni kaja.
Nagy szívfájdalom volt otthagyni a meleget és a tengert. Fürödtem az Égei tengerben és a Földköziben is. Mert a sziget ezt a kettőt határolja el. Olyan tiszta volt a víz, mint az uszodában. annyira áttetsző volt. Motoroztunk is az is tetszett. Nagyon kedves Magyarokkal voltunk kinnt. A bajban is segítettek pedig sajnos nem ez a jellemző a mi népünkre. És szerencsére jó emberek vettek körül minket.
Még majd biztosan eszembe jut valami.

Visszaolvastalak benneteket. Mindjárt írogatok még.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vicki: nagyon jók a képek és élménnyel olvastam a beszámolódat is. Meg kell hagyni nagyon szép pocakós mama vagy. Mert ha egy nő mondja ezt akkor igaz is. Csini vagy és jól állt a fehér ruci. Szegény párod akkor jól kifogta. De lehet tudni milyen kórságot kapott el? Amúgy a népünk tényleg nem ilyen segítőkész de őszintén ki tudna undok lenni egy pocakos családdal ??Valahogy az emberekből minden pocakos kismama a jobbik énjét hozza ki.

Kép
csucsu05

Hali!

Csucsu

köszönöm szépen a dícséretet az most igazán jól esik. Mert most is, hogy oda voltunk 3kg felugrott. Pedig nem is ebédeltünk szinte, mert reggel többet ettünk vacsira pedig sok-sok zöldséget husival amiből ugye rengeteget meg lehet enni, mert nem hízlal. De az vígasztal, hogy ugy is lemegy, mert állítólag amennyi idő alatt feljön annyi idő alatt le is megy. Így legyen.
Bár lehet, hogy akármit ehettem volna itthon is akkor is feljön. Egyszerűen szerintem ezt nem lehet befolyásolni, mert koplalni azért nem fogok. Sajnos nem lehet tudni mit kapott el, de szegénynek a 10 nap helyett 8 volt az amíg jó volt. Én napozgattam fürödtem. Beszívtam még az utolsó napsugarakat a csontjaimba. Bár itthon is jó idő van csak estére már lehül a levegő.

Ja és Rodoszon május 27.-én esett utóljára az eső. Most , hogy ott voltunk az utolsó két nap esett este. De az külön jó volt, mert felfrissítette a levegőt. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikcy!

Üdv újra itthon, örülök, hogy jól érezted magad, szegény férjed, remélem már ő is jobban van! A képek nagyon szupik, a poci is helyes :wink:

Kértetek már tőlem is pocifotót, hát íme, egy 19+4-es pocifotó, +3 kg-val:

Kép

Peti amúgy már szinte teljesen jól van, csak taknyizik egy kicsit, de ez elégjól kezelhető, főleg úgy, hogy már ő is partner lett az orrszívásban :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Halihó!

Éppen a kilókról akartam beszélni..... :?

Vikci!
És így most mennyinél tartasz? Mert én ma ráálltam a mérlegre, igaz este és vacsi után, de nem örültem az eredménynek.... Ezek szerint most 7,5 kg-nál tartok. Bár reggel mindig könnyeb vagyok 1-2 kg-val. Csak itthon nincs mérlegünk, így nem tudom nézegetni. Bár lehet, hogy jobb is. MErt így is tiszta lelkibeteg vagyok tőle. Pláne, hogy 18-án megyek a védőnőhöz, addig még tuti csúszik fel valamennyi, úgyhogy gondolom jó le fog szúrni. :cry:
Pedig olyan büszke voltam rá, hogy a 19. hétig csak 3,7 kg-ot híztam. :?
Úgy figyelek rá, hogy mit eszem, és hiába. Az édességet nagy ívben kerülöm, nagyon ritkán csúszik le 1-2 kocka csoki, és ennyi. Nem is kívánom a sütit sem. Joghurt, müzli, barnakenyér, ebédre egytálétel, ami főzelék, csirke- v. pulykahús, néha tészta. Nem tudom mit nem csinálok jól???
A lányommal is mindig a súllyal idegeltek a védőben, aztán hipp-hopp lecsúsztak a kilók, szinte észre se vettem, és máris versenysúlyomnál voltam.
Amúgy alapjáraton soha nem hízom egy dekát sem, már 10 éve. Úgy látszik terhesen nem úszom meg a kilókat. :)

Többiek, hogy álltok súllyal? (ha nem vagyok indiszkrét)

Viki!
Örülök, hogy jobban van a kisfiad, én is hasonló szarul voltam a héten, nem irigylem szegényt.

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Viki,
Szép pocak :wink:

Katuci,
2 kg jött fel eddig. Este 6 után csak gyümit eszem (persze nem mindig :wink: ) de mást nem csinálok na meg barna vagy rozskenyér nem fehér.

Nos sikerült egy táblit csinálnom nem olyan szép mint a régi mert más a program de azért jó lesz ez is. Nézzétek meg lehet benne hiba akkor javítom gyorsan.

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!
Vikci, nagyon helyes kismami vagy, remélem, hamarosan élőben is megnézhetlek! Nagyon bízom benne, hogy 2 hét múlva én is csatlakozhatok hozzátok a tanfolyamon!!!

Panda, teljesen jó lett a tábla szerintem!
Úgy tűnik, van két nevünk is: a Ricsi eddig is megvolt, a lány (úgy tűnik) Bianka lesz. beírnád?

Igazából azért jöttem, hogy a súlykérdéshez hozzászóljak, mert mióta utoljára megnyilvánultam a témában, nagyon sokan lettek az újak.
Úgy tűnik, én e téren nagyon kilógok a sorból. Engem ugyanis egyáltalán nem izgat a súlyom. A dokim is előre felkészített, hogy nagyjából mindegy mit csinálok, a terhesség alatti súlygyarapodás alkati kérdés, egyek, amit akarok. Akkor visítsak, ha heti 3-4 kiló megy fel, mert az már valszeg víz.
És akkor hogy mindenkit megnyugtassak. ;) 158 centi vagyok. 86 kiló voltam a terhesség előtt. Az első néhány hónapban róka nélkül fogytam, ugyanis a kis drágám gyorsan elintézte, hogy semmiféle édeset nem kívántam, ráadásul miatta elkezdtem figyelni a rendszerességre, meg a kaják összetételére. Most, 24 hetesen 88 kiló vagyok. És jobban érzem magam, mint valaha, mert végre büszkén mutogathatom a pocakom!!! :lol: Egyébként folyton éhes vagyok, úgyhogy elég gyakran eszem, persze egyszerre csak gyerekadagnyi fér. Viszont mivel elég későn fekszünk, én nem tudom megállni, hogy este már ne egyek. Mindig a szívemre (meg a pocakomra) hallgatok. :lol: Na, remélem, mindenki megnyugodott. :D Ja, és érdekes, mert nálunk nem volt gond az uh-on... Pedig úgy tűnik, nekem van a legjobb szigetelésem. :lol:

Mindenkinek kellemes családi pihit holnapra!

meri

Pandácska!

Nagyon jó ez a tábli! Ügyes vagy, és nagyon rendi, hogy vezeted nekünk! :)

Katuci!

Örülök, hogy jobban vagy már Te is! :D

Meri!

Szép neveket találtatok! :) Örülök, hogy jól érzed magad a bőrődben! :) Én csak az előző terhességem miatt számolgatom a kilókat, mert nem akarnám túllépni az akkori 13 kg-t! De Petihez képest már most szarul állok, persze ettől még eszem ha éhes vagyok :wink: sőt, megy a csoki is, ami Petivel egyáltalán nem ment, sőt akkor semmi, süti, stb....(nem kívántam) most meg, egyszerűen kell az is és kész :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Súlykérdésben nem nagyon tudok hozzászólni én a sóvárgó nem hízó kismama vagyok,de hát tudjuk,hogy a fránya betegség miatt.Én viszont büszkén jelentem,híztam egy kilót,és nagyon örülök neki.Nem vagyok amúgy sem nagyon vékony,normál az alkatom,de én bizony a baba miatt szeretnék egy 10-13 kg-ot hízni.Megmutatom én is magunkat.A tábla szuper és szebbek a színei is.Ügyi vagy Pandi! :wink: Kép

Kép

Kép
anubias

Meri,
Persze beírom látom nektek is a Bianka tetszik :wink: szép név :lol: Még nem mutatta meg hogy mi van a lábacskák között?

Eszter,
Nagyon édes pocakod van :D tényleg most mi van a betegségeddel? Hogy vagy?
Vendég

Eszter, nagyon klassz pocid van!!! Már néztem a másik topikban is. ;) Eleinte én agyonaggódtam magam a kiegyensúlyoz(atlan)ott táplálkozás miatt... Úgyhogy én is nagyon örültem annak az egy-két kilónak. :)

A Bianka név egy hetes!!!! Előtte soha eszünkbe nem jutott. Csak az történt, hogy ugye mi sokat járunk autóversenyre... és Bébibogyónak van egy fotója, amin konkrét vezetőpózban látható... Aztán múlt héten a ringen... Ment Bianca (egy 17 éves, nagyon szép autóversenyző csajszi), és akkor mondtam a páromnak: Bianka, ez nem is rossz név. Akkor csak kósza ötlet volt, de annyira megtetszett a családnak, hogy nem hiszem, hogy vissza lehetne már csinálni. :lol:
Holnap megyünk uh-ra, talán megtudjuk, Bianka lesz-e. :lol:

meri

Sziasztok!

Én éppen most nyertem vissza a kiindulási súlyomat. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske, gratula!!!!!!!! :D

meri

Meri!

Nekem tetszik a Bianka név! :wink: Én is néztelek ám a fotón,ott is sportautóban ülsz,és szuper vidám vagy. :D Nagyon drukkolok neked a holnapi UH-hoz és persze ahoz,hogy megmutassa magát a baba. :wink:

Pandi!

Köszi az érdeklődést.Én nagyon jól vagyok,azaz ahoz képest,mennyire ramatyul voltam.Fáradékony vagyok és fáj sokat a hasam,de amúgy egyre jobban.A vékonybél biopszia igazolta a lsiztérzékenységet,így most gluténmentesen táplálkozom és ettől mintha kicseréltek volna.A vastagbél biopsziának meg jövő hét végén lesz meg az eredménye.Mert sajna ott is van gyulladás és az nem a lsiztérzékenység miatt. :roll: Dióhéjban ennyi. :wink: Ugye te nem aggódsz ezen a magzatvíz dolgon,mert én tényleg nem.Érzem ahogy mocorog,iszonyat aktív. :D

Boeske!

Neked is gratulálok a hízáshoz.Szuper,hogy nálad is gyarapszanak a kilók.Csak így tovább! :wink:

Mindenkinek jó éjt és sok esti babamocorgást a TV nézéshez. :lol:

Eszter

Kép

Kép
anubias

pandácska: klassz a táblázat,de kérlek javítsd ki a heteknél amit hozzám beírtál,mert már nem 14+2 hanem 14+4. :) Köszi.És Kecskeméten fogok szülni igen valószínű.Köszi :D

Kép

Kép
mezsó

Mezsó,
Ha megnézed a táblit szombaton tettem fel és akkor 14+2 voltál :wink: ma vagy 14+4 a vonalzód szerint. A heteket mindig úgy javítom hogy az adott napon( amikor felteszem) mennyi vagy.

Eszter,
Az jó ha jobban vagy de az lenne a legjobb ha minden rendben lenne. Nagyon rossz lehet ez a betegség. Nem aggódom a m.víz miatt jövőhéten megyek majd uh-ra.
Vendég

Pandácska: bocsi... :oops: igazán nem akartam beléd kötni... :oops: mostmár ezt is tudom hogy hogyan írod a táblát... :roll:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Hétvégén nagyon sokat írtatok, mi meg annyira fáradtak voltunk, hogy bekapcsolni sem volt erőm a gépet:
Elmentünk egy nagyon jó bababoltba az I. kerületbe a Csalogány utcába. Szuper jó áraik vannak, tudom ajánlani mindenkinek, a bolt maga kicsi, de sokminden kapható itt.
Internet címük:
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/index.vm

Vettünk egy szopipárnát (azóta is azon alszok) 4000.- ért, valamint egy melltartót (1500 körül volt) meg egy terhes bugyit (nagyon kényelmes pamut) 700.-ért

Kinéztünk egy babakocsit (pierre cardin), val.szinű ezt vesszük meg, mert ez esernyőre csukható és így kisebb helyre is befér:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.5058.jpg[/img]

Vikci!
Örülök, hogy megjöttetek, ma hívlak a holnapi tanfolyam miatt.

Panda!
Szép az új tábla... :wink:

Eszter!
Örülök, hogy jobban vagy valamivel, szép a pocid... :lol:

Viki!
A tiéd is szép!

Kérdeztetek a hízásról: és 4.5-5 kg-nál tartok, időnként rámjönnek a zaba rohamok, de most hétvégén szinte csak brokkolit meg karfiolt és egyéb zöldséget/ gyümit kívántam.
(Meg egy kis boci csoki is lecsúszott :oops: , de nagyon jól esett).

Rakok fel én is poci képet és végre ma szerintem meg is vesszük a digitál fényképezőt, így többször fel tudok rakni majd én is képet.

Vera

[/img]

Kép

Kép
nagy vera

Szóval a képek (ha átmennek)!

Kép

Kép

Ja és a babakocsi kép:
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Eszter!

Örülök, hogy a körülményekhez képest jobban vagy, csak így tovább! Szép a pocid! :)

Nagyvera!

Szép a pocak és a babakocsi is! És jó lehetett a bevásárlás :)

Meri!

Szorítok az uh-hoz! Majd gyere mesélni, mi volt! :)

Boeske!

Gratula a hízáshoz!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt Mindenkinek.

Remélem jól telt a hétvége. A miénk egész jó volt, szombaton csavarogtunk Kincsesbányán, vasárnap itthon voltunk, tanultam Bazsival, délután meg a neten nézegettünk nagyobb lakásokat, illetve családi házakat.

Nem tudja valamelyikőtök, hogy hiteles lakást hogy lehet nagyobbra cserélni?????

Vera,

Végre egy pocikép. :lol: :lol: Nagyon szépen nődögél, kb akkora mint az enyém. :lol: :lol:
A jármű is jól néz ki. :lol: :lol:

Anubias,

Szupi a pocid és szoratok, hogy menjenek rád azok a fránya kilók. Én szívesen adnék az enyémből. :lol: :lol:

Pandi,

Szupi a tábla, olyan jó látni a rózsaszínű cumit a nevem mellett. :lol: :lol:
Majd aktualitásnak beírnád, hogy október 24 nőgyógyi vizsgálat. Köszi

Viki, Vikci,

Nagyon szép vékonyak vagytok mind a ketten a képen. :lol: :lol:
Csini kismamik. :lol: :lol:

Meri,

Nagyon szép nevet találtatok. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok Lányok!

Olyan sokat írtatok, hogy nem tudtalak visszaolvasni. Most is csak bekukkantottam, mert a mai napunk is rohanás. Ma kezdték a kőművesek rakni a falat, fél2-re megyünk végre aláírni a hitelszerződésünket a bankkal. Mindezt 240.000.-ért nagylelkűen meg is teszik.

Egyébként jól vagyunk, hányinger múlóban. Pár nap alatt hirtelen megnőtt a pocim. Szombaton csináltunk képet, majd este felteszem.

Csajok!
Szépek a pocakok! :lol:

Pandus!
Nagyon szép a kocsi. :wink: Hogy vagytok? Beírnád a tábliba, hogy 24-UH, 26-AFP, 30-védőnő. Köszi. Vigyázz magatokra!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Pati,
DRUKK a mai genetikai uh-hoz!!!!!!

Judy,
Én pontosan nem tudom de ahol felvettétek a hitelt ott kell megérdeklődni mert ez változó.

Vera,
Szép pocak :D

Mezsó,
Semmi baj :wink:
Vendég

Pandácska nekem is vannak új időpontjaim,beírod a táblába?? :) 10.18-án AFP, 11.09-én védőnő. Köszi szépen. :)

Kép

Kép
mezsó

Ja és ha addig újítod a táblát,akkor október 11-én 4D-s UH is van. :D

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok. :D

22 hétes és 3 napos vagyok, kislányunk lesz és a II. sz. SOTE-n fogok szülni. Február 8.-ra vagyok kiírva.

Most röviden ennyi.
Kérdezzetek.

Kriszti
bchris

Pandi!

Nekem is beírhatod, hogy okt. 18. doki, aztán ott meg majd megtudom a cukroslötty-ivászat időpontját:-)

N. Vera!
Szép nagyot nőtt a pocid! Aranyos! :-)
Szuper a kocsi, ilyet láttam itt felénk is, és nagyon jól mutat élőben!

Pati!
Jelentkezz az UH után, feltétlen!

Anubias!
Hát elég sok bajod volt, nem irigyellek! De az jó, hogy már jobban vagy. Tényleg nagyon vékonyka kismami vagy!:-) Neked biztos nem kell aggódnod a kilók miatt, bár gondolom inkább aggódtál volna azért, hogy hízol, minthogy ilyen "kínzatásokon" vegyél részt. Vigyázz magadra!

Ma intéztem a táppénzes papírom. 2 hetente mehetek érte... nehogy unatkozzak! :D Mindenkinél így van, hogy 2 hetente adják az újabb adag táppénzes papírt?

Most megyek, majd később még jelentkezem!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

bchris: üdv itt nálunk! :D Gratula a pocaklakóhoz! :D

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!
Én az apuka vagyok.... lenne egy pár kérdésem a velünk egy időben járókhoz.... rutintalan lévén ez lesz az első babánk, de én valahogy elégedetlen vagyok.... Először is tiszta agyrém ami itt van... mi Budán lakunk és a Jánosba tartozunk de az enyhén szólva is egy lepratelep. Asszonynak mondtam már az első alkalommal mikor voltunk, hogy keressünk valami normális helyet- Imre-, de nem igazán akart mobilizálódni, aztán szerencsémre a doki megmondta kerek perec a szemébe hogy keressen valaki mást helyette mert ő nagyon nem tud vele foglalkozni... Elkezdtünk keresni, voltunk pár helyen, mindenhol kifizettük a vizsgálat díját majd közölték velünk hogy nem tudnak vállalni.... jó dolog terhesnek lenni 2007ben magyarországon.... Aztán valahogy elkerültünk a Szigethi Adriennhez, ő vállalt bennünket, mondjuk őt már én hívtam föl eleve úgy hogy terhesek vagyunk és tud e minket vállalni... Elvileg a Szent Imréhez is tartozik de erről sem tudok semmi konkrétumot.... most vagyunk a 22.hétben és doki még nem is vizsgált meg bennünket rendesen.... még azt sem tudjuk hogy fiu lesz vagy lány.... Voltunk ugyan 4d-n de az szerintem-bár én ugye laikusnak számitok- nem ér fel egy orvosi ultrahanggal... A Szigethinek nincs UH készüléke, illetve van de az nem jó semmire, persze bejárunk hozzá, kitölti a könyvet kiikszeli ahol kell meg elkéri az ötezer forintot, de én ezzel mint férfi nem igazán vagyok megelégedve.... És akkor jöjjenek a kérdéseim, amire hátha vannak rutinosabb kismamák akik feltudnak világosítani:

1- bár abszurdumnak tartom, de tapasztalataimnak köszönhetően alap kérdés.... nektek is hasonlóan egyszerűen és gördülékenyen mennek ezek a dolgok? :)
2- Felér egy 4D ultrahang videókészítés egy orvos általi vizsgálattal amit szakképzett szülész végez?
3-nem kéne valakinek felvilágosítania engem illetve a kismamát hogy mit ehet, hogy ehet, miben változtasson az életvitelében, mit szabad mit nem szabad, mikor minek van a helye ideje, mikor mit kell csinálni, mire kell felkészülni, hogy és hol és hogyan lesz a szülés, stb, stb????
4-a kiskönyvet kötelező vezetni rendesen vagy csak úgy van, hogy legyen? Olyan mint egy osztálynapló az iskolában, vagy egy horgászengedély vagy inkább mint egy BLOG az interneten???

Köszönöm mindenki hozzászólását!

Kép
danidaniel

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ írtam egy oldalt és ez az izé nem tette be :evil: :evil:

Bchris,
Üdv :D első baba? Van már nevetek?

Apuka,
Elöször is picit szeretném a Jánost megvédeni nővérem most szült ott végig vele voltam napokig és nem egy luxus ami ott van de azért a célnak megfelelő. Rendesek voltak az ott dolgozók is!
1,
Gördülékenyen megy de határozottan kell csinálni.
2,
Ez attól függ ki csinálja hol és hogyan...
3,
Ez a védőnő dolga. Neki kell elmondania hogy mit egyél hogyan mozogjál stb stb. a szülést a dokival kell megbeszélni ebben is határozottnak kell lenni. Írjatok egy listát hogy mit szeretnétek milyen kérdések vannak és amikor mentek akkor beszéljétek meg vele. Szerintem sok doki nem fogja ezeket magától elsorolni (bár ti még hetekben nem is vagytok ott) nektek kell kérdezni kérni stb.
4,
Igen a kiskönyv fontos mert abból tudja mindenki milyenek lettek az eredmények stb szülésnél is azt fogják kérni. Sőt pénzt is fogsz kapni vagyis fogtok ha bemutatjátok a megfelelő helyen. Ezért fontosak a pecsétek(doki) benne azt hiszem 4 vagy 5 kell hogy legyen :roll: Így igazolod hogy te jártál rendszeresen t.gondozásra.
Vendég

Vera, nagyon édi a pocid!

Szia Kriszti!

Kata, nálunk is 2hetente kell menni, de az én dokim ott rendel,a hol a szüleim laknak, és megbeszéltem vele, hogy felváltva megyünk apukámmal. :D Így nekem havonta kell. Titeket is nyúznak folyton a nőgyógyászos javaslatos papírért???

Szia Danidaniel Apuka! :)
Na szóval. Én egy magánrendelőbe járok Dr. Radványi Krisztinához, szülést a SOTE II.-n vezet. A vizsgálatok díja 7000 Ft, ezt kb. 6hetente kell kifeizetni. A 12. és a 18. héten vizsgált is. De ez egy igazi konzultáció is: azaz magától is elmond dolgokat (ráérez, mi az, amit esetleg nem iskérdeznék, de fontos lehet :)), meg válaszol a - sokszor idétlen- kérdéseimre is, türelemmel, megjegyzések nélkül. A múltkor pl. kérdezgettem a szülésznő-választásról. Mondta, hogy erről ugyan később szoktak beszélni, de ha engem most ez foglalkoztat, akkor elmondja: és részletesen beszélgettünk errről is. Én a klinikán még nem voltam nála vizsgálaton.
A magánrendelő hátulütője, hogy ha ő ad vizsgálatra beutalót, azt a tb nem támogatja. Na én ezt tartom felháborítónak (merthogy én attól még fizetek tb-t!!!!!). Ezáltal nekem is volt egy-két köröm a körzeti rendelőben: na az egy rémálom. Rémes, hogy mennyit kell futkosni egy vacak papírért (terhesgondozó-védőnő-háziorvos). De pl. a mostani vizsgálatot, a cukorterheléses-vérképest a magánban csináltatom: 1200-ért megcsinálják kulturált körülmények között, nekem ennyit megér a nyugalmam. :)

Az uh-ot szintén a magánrendelőben csinálják mindig (ezért külön kell fizetni), erre kiképzett orvosok, azaz nem a nőgyógyászom. Én ettől nyugodtabb vagyok, mert nagyon alaposak ezek a dokik, nem 2 perc egy uh. Én kérdeztem, van-e különbség diagnosztikai szempontból a 2 és 3d között, azt mondták mindegy, úgyhogy mi 4d-t kértünk, de mondom, nem babamozi, hanem rendes vizsgálat: 2in1 :D). Ja, egy "sima" uh 15, egy 4d-s 30 perc!

Felvilágosítás: ez dolga a nőgyógyásznak és a védőnőnek is. A védőnőkről itt nálunk inkább nem mondanék véleményt, de ahogy már említettem, én a dokimtól mindenre kapok választ.

A kiskönyv, úgy tudom, fontos dokumentum: 4 pecsétért jár az anyasági segély (javítsatok ki, ha valami más), szóval pénzt ér. :)

Szóval mindent összevetve, nekem is meggyűlt már a bajom a rendszerrel, viszont a dokimmal maximálisan elégedett vagyok.

Sok türelmet és kitartást kívánok nektek is! :)

meri

Sziasztok!

Kata!
A táppénzes papírért valóban 2 hetente kell elmenni (és végigülni a sort a sok beteg/ tüsszögő közt).
Jótanács: rendelőidő végén menj, akkor már kevesebben szoktak menni, és akkor felgyorsítják a behívásokat is. :)

Bchris!
Üdv itt közöttünk! Én is a SOTE II.-re járok gondozásra. Te kihez? (Ha gondolod írdd meg privibe).
Mi járunk a Vikcivel szüléselőkészítő tanfolyamra, ha gondolod gyere velünk, nagyon sok jó infó elhangzik, és ami a lényeg, lesz még egy szülőszoba látogatás is. (Az is lehet hogy egyidőben szülünk, mert eredetileg én febr. 11-re vagyok kiírva (bár ez mindig változik).

Danidaniel apukának!
1. Egy fokkal gördülékenyeben, bár lenne még mit javítani a rendszeren...
2. Nem, ráadásul a terhesség alatt vannak kötelező UH vizsgálatok, nektek már legalább 4-en át kellett volna esnetek, ezek közűl a legfontosabb a genetikai UHU a 12 és 18. héten. Azért a 4 D UHU is nagyon jó, sokszor ott jobban megmondják a dolgokat.
3. Ez (szerintem) a kórházban indított szüléselőkészítő tanfolyam és a védőnő feladata. A védőnőhöz egyébként is kötelező (asszem 4-szer) elmenni, mert csak akkor kaptok anyaságit, meg alapból Ő is elvégez bizonyos vizsgálatokat.
4. Igen kötelező.

Sok sikert kívánok nektek az orvoskereséshez, a területileg illetékes kórház köteles fogadni benneteket, de most (még) a szabad kórházválasztás miatt akárhol szülhettek, és sokszor az ügyeletes orvos lelkiismeretesebben ellát mint a fogadott.

Pati!
Drukk az UHU.hoz!!!!!!!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera, szerintem nem a védőnő kötelező 4-szer...

Csajok, én úgy tudom, a háziorvosi rendelőkben kötelesek időpontot adni, ha kérsz!!! Csak nem szokták reklámozni! Nálunk sem sokan tudhatják, mindig csak engem hívnak be név szerint. :D

Kriszti, ezt én is akartam kérdezni, kihez jársz!

meri

Meri!
Kösz! Engem is nyúznak a papírért folyton, ráadásul én a körzetisemnek is adok pénzt (van úgy, hogy havi 3-szor is kell menni :( ), de tőle nem sajnálom mert rendes nő, csak utálok ott ülni a rendelőjében, mert sokat kell rá várni.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Apuka: gratula a babóhoz. de engem is az érdekelne, hogy a védőnővel nem beszéltetek? Na meg a dokitól is lehet beszélni bátran. Biztos sok kérdésetek van ezért mondom írjátok össze.
A kiskönyv fontos abba vezetnek mindent. 4X kell bejegyezni, hogy voltatok terhesgondozáson. Arra kapjátok meg a szülési járandóságot. Bocsi az összeget nem tudom mert két éves lesz a lányom. akkor valami 55ezer volt.
Az tény, hogy a magyar kórházak nem a luxuskörülményekről vannak elhíresülve de azért azt lehet mondani, hogy jók. Bizzatok a doktornőben és nem lesz baj. A mai világban ahol mindenki perel rögtön persze, hogy kötelező rendesen vezetni a kiskönyvet. Sőt a védőnőnek is kötelező nyomon követni a kismama terhességét. Sok a kérdés tudom de szerintem nyugodtan tegyétek fel a dokinak és a védőnőnek is. Az, hogy 4D ultrahangon voltatok és nem a ti dokitok csinálta. A 4D ultrahangot és minden ultrahangot szakképzet szonográfusok végzik. Van aki ezt mint külön szakterület végzi de van olyan doki aki a szülész szak mellet ezt is elvégzi. Az én dokim is ultrahangozott is egyben. Ha genetikai ultrahangról van szó akkor azt már nemigazán csinálhatja mezei doki.
Elsődlegesen a védőnénit faggasátok ki mindenre választ fogtok kapni.
Sok sikert és jelentkezzetek mi van.

Kép
csucsu05

Meri mondja jól nem a védőnő kötelező hanem a doki. Persze védőnőhöz is menni kell de a doki pecsét a fontos! A védőnő nem is vizsgál max vérnyomást méri meg a kg miatt küldi a terrort :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?