Új privát üzeneted érkezett!

A trófeában fogant gyermek után lassan értem, miért akarjátok hozni apákat :lol: de akkor elég lesz majd akkor ilyet szervezni, amikor újabb kistesókat tervezünk nem? 15 párnál pedig már tuti nem mi fizetünk, hanem nekünk fizetnek!!!

Pumperka!!!! Legutóbbi action - édes istenem... ha én arra vissza tudnék emlékezni... lassan úgy kb. két hónapja lehet...

Amúgy igen, miért hasra fekszel, én megkérném apát, noszogassa picit, hogy mozogjon már :lol:

Ahhhh, megyek inkább haza, én már úgyis csak egyre tudok gondolni...

Kép

KépKép
eszterxx

eszterxx! nem követed az eseményeket!! Pumperka babája éppen AZÉRT nem mozog az anyukája szerint, mert apuci megnoszogatta kicsit... :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

kiszazsu, a matrica mindegy nem akarok senkit terhelni járkálással, amilyet kaptok!
Pété ha te kocsival jössz, MZX-is befér a Petra taxiba!
Pété! Persze hogy lassan megyek, max. 190megy a kocsim hiába van beleírva 220 :roll:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ pét, olyan csúcsforgalomba megyünk hogy végig a seggembe lehetsz ahogy kívántad!!

Kártya: pepike/Petra

Jó éjt csajok holnap jövök!

pepike

Kép

Kép
pepike

Hűűűűűű, de mindenki panaszkodik az együttlétekre!!!

Mit szólnátok, ha Ti is le lennétek tiltva több, mint KILENC!!! hónapig, "mert az előzmények pontosan ezt indokolják"- idézet az orvosomtól. :roll: :evil:
Tudom, hogy igaza van, de néha már a falat tudnám kaparni kínomban. :oops: Zárójelben jegyzem meg: ilyenkor kifejezetten örülök, hogy nem pasi vagyok. Szegény férjem. :roll: [/b]

Évi

KépKép
kvaszeva

Évike drága!
Nehéz az orvosodnak ellentmondani, de ha nem vagyok túl indiszkrét (vagy esetleg hülye, mert már régebb kifejtetted), de mik ezek az előzmények??? :shock:

Látom délutánra teljesen elcsendesültünk.
Én ma is magamnak estem a gyantával. Ez megnyomja az egész napomat! :?

Az ízlelőbimbóim teljesen megvadultak.
Rámjött az ehetnék. De nem akármit kívánok :shock:
Csípőspaprika savanyúság!
Amikor már éreztem, hogy nincs tovább, mert annyira éget, akkor egy hagymát apróravágtam, só, sok ecet és most azt kanalazom. :shock:

Én nem értem ezt a babát a pocakomban. :roll:

Ha legalább valami igazán finomat kívánna: süti, fagyi, gumicukor... , de NEM!
Csípősparika és hagyma, de szigorúan ecetesen! :roll:
Vendég

Húúúú, Aranykavics, azt hiszem a helyedbe megőrülnék.....
két dolgot nem szeretek szinte semmilyen formában:
paprikát és a hagymát :roll: ha ezt kivánná Maszat nagyon megijednék :roll:
de szerencsére még nem vagyok különösebben kivános, már ami az ételt illeti ;) ;)

olyan gyorsan termeltetek a napokban, hogy komolyan gülüzött a szemem....
persze ez dicséret, csak ne vegyétek zokon, ha valaki nem birja a tempót és elszédül.... ;)
de azért páran már régen járta erre, pl LEXAAAA tessék jönni! ugye nincs baj??? nem ér minket ijesztgetni, bújócskázni!

Eva! le a kalappal... nem lehet könnyű Nektek.... :roll: :roll:
(úgy örülök, hogy jöttök, meg hogy Mni is, hiszen Veletek már több hónapja "ismerjük" egymást ;) kiváncsi vagyok! persze mindenkire ;) )

én nem panaszkodom, és most, hogy már az első trimeszteren is túl vagyunk a férjem sem :lol:

ja és én nagy Vészhelyzet-fan vagyok, Carter doki.... ;) de nekünk nincs tvnk, azaz adásunk, szval a szüleim vették fel nekem videóra, majd megyek megnézem. szval most jól kiváncsivá tettetek, h mi lehetett olyan szomorú, brutál meg ilyenek....

szép álmokat :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Mekkora csevegésről maradtam le, nem semmi témák voltak ma sem. :) Már várom, hogy novembertől itthon legyek, és akkor én is aktívabban tudok majd írni.

A névtáblát preferálom én is:
Nick: melinda80
Név: Meli

Xien,
üdv köztünk! Tessék írni magadról, babáról!!!

A tegnapi lelkes taliszervezés körül forgott nekem is az eszem, hogy megszervezzem, hogy jutok fel Pestre, és elfelejtettem írni, hogy meg van az AFP eredményem. Doki szerint teljesen jók az értékek! :lol:

Jaj, lányok, holnap megyek a védőnőhöz, és nem akarok mérlegre állni!!! Mostanában minden este befigyel nálam pár kanál Nutella, nem tudom megállni, hogy ne egyek. Nem akarom tudni, mennyit híztam. Múltkor panaszkodtam neki, hogy mennyire hízékony vagyok, erre magamnak csinálom a problémát, hogy tényleg hízzak... :oops: Remélem nem fog nagyon leszúrni a védőnő. Szorítsatok!

Melinda

Kép
melinda80

Hello!

Na, látom tegnap este már nem voltam formában. Az első mondatom elég gáz. Szóval tegnap nem semmi témák voltak.

Mindjárt indulok a védőnőhöz, reggel ráálltam a mérlegre, hááát híztam majdnem 1 kg-t 2 hét alatt. Bye-bye nutella. :cry:

Mindenkinek szép napot!

Melinda

Kép
melinda80

Hali csajok!

MA estig nem leszek gépnél, fellélegezhettek! :wink:

Valaki (pepike???) írta, hogy kismama-párnát tud, szoptatósat (jó megaszontam..).
Na egy olyan kéne nekem, a talira, részleteket egyeztetve, ott fizetem (a begyűjtött vacsipénzből :twisted: :lol: ).
Jelentkezzen, aki vót!!!

Na pá, ha már reggel ilyen ökörke vagyok, mi lesz később :roll:
sebaj, ÁLLATOk világnapja van, ünnepeltetem kicsit magam.... :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Jó reggelt kívánok drága Csajócák! :)

Kép

Kölyök!
Nekem a csípőspaprika és a hagyma sosem okozott gondot. :lol: Legfeljebb a környezetemnek a kellemes lehelletem Kép

Melinda!
Tudnod kell, hogy a védőnők mérlege alapjáraton rossz. Mindig többre van kalibrálva. (Ne adj' Isten klasszikus kórházmérlegre állítanak - az simán mér 2 kg-t pluszba).
Ráadásul ruhástól mérnek (jobb helyen levetetik a kabátot), de a cípő is rajtad van. Az már indulásból legalább 1,5 kg plusz.
Ezt onnan tudom ilyen pontosan, mert a 13-ik terhességi héten vettünk egy hiper-super mérleget és kipróbáltam, hogy mennyit nyom plusszba 1 db famernadrág és egy vékony felső+ a cipő. Teljesen meglepődtem, hogy ilyen sok, pedig gondolhattam volna.

Most képzeljük el, hogy 2 hó múlva, már csizmában, több pulcsival, nagykabáttal, bundasapkával (szánhúzó kutyákkal - márha lesz hó) megyünk védőnőhöz.
Onnantól kezdve még több "plusz" lesz rajtunk, ami valójában nem is létezik.

Szóval a legfontosabb, mindenki méregesse otthon magát, pl. egy héten egyszer / hétfordulón/ éhgyomorral, pucéran. És nagyon jól lehet követni a testsúlyt. Ezt az adatot is! meg kell mondani a védőnőnek.

A Nutelláról nem nyilatkozom Kép , a véleményem annyi róla, hogy naggggyon finom, csak sajnos a baba számára nincs benne tápérték! (Én könnyen beszélek, mert még nem kívánok édességet! ) Ezért nem is fogok hegyibeszédet mondani! :wink:
Inkább azt mondom, hogy egészségedre váljon! :D

Fel a fejjel, védőnénitől pedig ne félj! :D Remélhetőleg nem harap! :shock: :lol: :lol:
Vendég

Lányok,

sajna nem tudlak követni benneteket, annyit írok mostanság..mindenesetre azt látom, h pörög a taliszervezés..én, mint jeleztem csak 7végén tudnék menni, szóval ez most nem jön össze :( remélem lesz vmikor később is, majd akkor!!

szép napot!!!!!!!!

KépKép
kmanna

Kavics Drága, sajnos tényleg igaza van a dokimnak, hogy fő az óvatosság, ugyanis olyan előzményeim voltak, mint a méhnyakrák (a műtét után kiderült szerencsére, hogy jóindulatú volt, de azért kellettek kezelések, amik hatására megszűnt hormont termelni a szervezetem), majd hiába kaptam egy csomó hormont, az első magzatunkat 11 hetesen műtéttel elvették, mert meghalt. :cry: :cry:

Pati, teljesen összetörtem, hogy ma nem vagy egész nap. Bánatomban megyek, és kipakolom a hűtőt. :wink: :D

Kölyök, én is várom már!!! :lol:

Meli, no para! A védőnőnek nem az a dolga, hogy ítélkezzen, hanem, hogy tanácsokat adjon! :wink:

Évi

KépKép
kvaszeva

Éva!
Így már teljesen érthető! :(
De minden jó, ha a vége jó! És eddig jól alakultak a dolgok! Ezután is minden rendben lesz! :D

Csóközön Nektek! :D
Vendég

Így vagyok ezzel én is. :D
Ma este 6-ra megyünk 4D-re. Remélem ott is csak megerősíteni tudnak abban amit amúgy is érzek; hogy minden a legnagyobb renben van a csöppentyűvel. :wink:

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!
Nem vesztem el én sem, olvasgatok folyamatosan. Csak mivel nem tudok menni a találkozóra, így hozzászólni sem. :(
Kecskemét messze van, és én nem vagyok túl jól. (már biztos írtam a többszörös gerincsérvemről). Nagyon fáj a derekam főleg estefelé. Ha nem vidéki lennék azért elmennék! :)
Kicsit kirekesztve érzem magam de ez teljesen miattam van (azért mert nem megyek), úgyhogy most kevesebbet írok.
Azért azt szeretném megosztani, hogy ha fiú lesz akkor Balázs lesz, ha lány akkor Nóra.
A férjem és én írtunk egy -egy 10-es listát és csak ez a 2 név egyezett a listáinkon.
Ma megyek dokihoz, nagyon várom. A 11 héten kaptam utoljára életjelet a kicsiről. (a genetikai UH-án).
Szóval ha ma megtudom a nemét akkor megírom.
Bár egyre inkább úgy érzem hogy mindegy. Pedig ezt soha nem hittem volna, annyira lányt szerettem volna eddig.
Mivel viszont szinte szerelmes vagyok a kisfiamba.....(anyának szejelme, csijjaga)... :)

Most megyünk a szokásos heti babazsúrunkra. További jó beszélgetést!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, ne érezd kirekesztve magad!!! Mi ugyanúgy egy közösség vagyunk, akikben az a közös, hogy nagyjából egyszerre fogunk szülni, mint ahogy te is! És mindez független attól, hogy épp hol és hányan találkozunk! Amúgy emlékeim szerint több kecskeméti is van, miért nem rendeztek ti is egyet???

és szépek a neveitek, meg mindenképpen írj majd a doki után, mert olyan jó a nagyon feldobott anyukákat olvasni!!!!!!

Valaki írta, hogy félreértettem Pumperkát - nem így van, csak én már beleszőttem az előttem levő többi hozzászólót is, akik írták, hogy edzeni kell a gyereket, akkor majd megszokja és nem bújik el (így csináltam a macska és a porszívóval is :lol: - jó-jó, morbid hasonlat, de még nincs tapasztalatom, hogy mit lehet :lol: )

Évi, nagyon sajnálom, ami veletek történt, de szerencsére minden jó, ha a vége jó! Többet nem panaszkodom azt hiszem, nekem csak pár hónapot kell kibírnom... de legalább mindjárt látjátok gyerkőcöt, amire - teljesen jóindulatúan - de úúúúúúgy irigykedem!

Kép

KépKép
eszterxx

Na sziasztok!
Visszajöttem és nagyon jól esett, ahogy köszöntöttetek és kíváncsiak vagytok ránk.

Nos én makói vagyok (kicsit több mint egy éve). A munkahelyemről - amit nagy nehezen találtam - pont akkor küldtek el, mikor kiderült, hogy babánk lesz. Azóta gondolhatjátok mennyi lehetőséghez jutok itt... Úgyhogy a napjaim nagy részt itthon telnek és nincs igazán kihez szólnom, azért is gondoltam, hogy bejelentkezek egy ilyen fórumra :)

A csöppség a pocimban már 18 hetes. Ma reggel voltunk ultrahangon, bízva benne, hogy megtudjuk kislány-e vagy kisfiú. De még nagyon korán volt neki, úgyhogy nem látszott semmi úgy be volt vackolva és nem volt hajlandó megmozdulni... :D

Dióhéjban ennyi a mi történetünk...
Vendég

Eva, dejó, hogy ma mentek 4Dre!!! kicsit irigykedem, remélem csodaszép képeket kaptok majd. várni fogjuk este!!! :D

ma én sem leszek -szokás szerint- napközben, mai "menü": rendrakás, takaritás, közben egy kis városban találkozóval ami (remélhetőleg) palacsintázással zárul... bocs lányok :D

Judit, tetszik az ötletetek, a 10es lista. ha mi ezt az elején csináljuk a lánynévből szerintem egy sem egyezett volna. ezért inkább azt csináltam, hogy végig olvastam a lány neveket, ami nekem szóbajöhetett (elég sok) azt hangosan olvastam, és a férjem szólt, hogy neki melyik jöhet szóba. 6 maradt. de egyiket sem érzem még az igazinak...
fiúnevünk továbbra is megingathatatlanul Máté. De még odébb van, hogy megtudjam :)

ha megtudod ma, akkor ird meg Te is mindenképp!!!!

Xien, ez elég peches, bosszantó, hogy pont előtte küldtek el. (ha pont akkor, akkor az illegális volt, elvben ha megtudták, hogy babát vársz, nem tehettek volna ki, de ezt Te is bizti tudod :( )
gyere ide minél gyakrabban, látod itt pörög az élet, néha számomra is gyorsan :lol:
lehet hogy futva kellett volna UHra menned, attól tuti felébredt volna :lol:

ja! és csinálj magadnak ilyen vonalzót, hogy lássuk/lássad, hol tartasz!
(ha valamelyikőnké megtetszett, rákattintasz, az elmegy arra a honlapra, ahol csinálhatsz ilyet. a BBC kódot kell bemásolni az itteni profilodban az aláirás részhez. röviden ennyi, ha nem érthető szólj ;) )

Kavics! amikor múltkor voltam a védőnőnél 66.7et mért és kegyesen 66ot irt be a cipő miatt... pedig itthon a 4hónapja kapott tök jó mérlegünk 65öt mért :D szval én aúgy mindig szoktam magam mérni, hetente többször is, és pl sokszor van fél-1 kg ingadozás. szval lányok, attól is függ mikor mentek ;)

na megyek... takaritás....
vidám, mosolygós napot, vlaszeg csak este jövök újra,
szval türelmet kérek :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Xien,

Vannak erre bírósági esetek, hogy függetlenül attól, hogy tudták-e vagy sem, a várandóság ténye téged védetté tesz. Pont pár hete olvastam egy olyat, amikor kitettek egy lányt, utána tudta meg ő maga is, hogy az volt és vissza kellett volna venni+az elmaradt kárt megtéríteni!
Úgyhogy én a helyedben, ha a pici megfogant már akkor, akkor felkeresnék egy munkajogászt, mert ebből nem lehet vesztesen kijönni+gyorsított eljárással végzik a munkajogi pereket, úgyhogy még a baba születése előtt kapsz egy csomó lóvét!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Jesszusom......ennyit írni pár nap alatt!

Mwegmondom őszintén nem nagyon tudtam mindent részletesen elolvasni..de azt látom hogy megvan a talihely és idje.Sza Trófea-(Lágymányosi) okt.15,hétfő 17 órától,ugye??!!

50-50 hogy el tudok-e menni.
Az a helyzet hogy tegnap előtt egy hülye pics@ belém jött kocsival :x Egyszerűen úgy állt ki a parkolóból hogy nem nézett egyetlen türörbe sem én meg épp ott merészeltem haladni a kocsimmal....szal most a szervíz intézi a biztosítós ügyeket és jövő hét közepén viszem, a kocsit a szervízbe.Ha addig kész lesz akkor tudok menni, de ha nem akkor innen Gödöllőről tömegközlekedve nem igazán egy leányálom,főleg este későn hazafelé :(

Remélem megértitek!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hmm, Eszterxx ez érdekesen hangzik. De ez akkor is így van, ha már eltelt azóta 3 hónap kb?
Bár ezzel az erővel tudod hány helyet perelhetnék, akik nem vettek fel mikor megtudták, hogy várandós vagyok?
Vendég

Ja és Eszter,köszi a választ a Bolgárkerék UH-val kapcsolatban!! :)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Elfelejtettem egy fontos dolgot a Petra taxival kapcsolatban!

Mivel az én kislányom mindig megvár az altatással mert ő szerinte csak velem tud elaludni, ezért én nem maradok sokáig max. fél 9-9ig mert akkor még úgy érek haza mint ha dolgoznék, és szegénykém már akkor is olyan fáradt!
Remélem ez nem gond senkinek aki velem jönne haza de nekem sajna el kéne indulnom addig ezért kérek mindenkit aki velem jön írjon hogy neki hogy lenne jó!
természetesen felőlem maradhat attól még aki velem jött csak akkor haza felé nem tud számítani rám!!!

:lol:

pusssz pusssz

pepike

Kép

Kép
pepike

Szia Xien,

Sajna azt nem tudod bizonyítani, hogy hány helyre nem vettek fel ezért, viszont azt, hogy a gyerek fogantatásakor munkaviszonyban álltál, amit már védett korban szüntettek meg, azt igen. Mindjárt elkezdek egy kicsit utána búvárkodni, hogy mit fogadnak el bizonyítékként, stb, de ez az az eset, amikor én mindenképp megpróbálkoznék. Adjatok még fél napot, megnézem :lol:

Azt hiszem, hat hónap az elévülés ilyen esetekben, de nem vagyok jogász, csak pénzügyes-hr-s-mindenbebeleszólós, ezt inkább a jogászok tudják megmondani. Az, hogy nem késtél le semmiről, az tuti!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Elnézést mindenkitől, kicsit hosszú, de érdekes. Akár ügyvéd nélkül is nyugodtan megkeresheted a munkaügyi bíróságot, mert a lenti esetben pl. két év késéssel jelentette be a csaj, hogy amikor átszervezés miatt kirúgták, terhes volt és még így is nyert :lol: !!!

BH2005. 366
Ha a felperes munkavállaló-nô a munkáltatói rendes felmondáskor nem tudott terhességérôl, ezt követôen az - elsôfokú eljárásban erre alapított felmondási tilalom alapján - jogszerűen kérheti az intézkedés jogellenessége megállapítását. Nincs olyan jogszabály, amely a keresetváltoztatás elbírálását az idôhatáron kívüli további feltételtôl tenné függôvé [1952. évi III. törvény 146. § (1) bekezdés; 1992. évi XXII. törvény 90. § (1) bekezdés d) pont].
A felperes keresetében az alperes rendes felmondása jogellenességének megállapítását, és az alperesnek az 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: Mt.) 100. §-ában szabályozott jogkövetkezményekben marasztalását kérte a munkaviszonya helyreállítása mellôzésével.
A munkaügyi bíróság ítéletével a felperes keresetét elutasította.
Az elsôfokú ítéleti tényállás szerint az alperes a menedzser asszisztens felperes 1999. október 4-étôl fennállt munkaviszonyát a 2000. november 14-ei rendes felmondással azzal az indokolással szüntette meg, mely szerint a K. Centrum átszervezése következményeként a felperes munkaköre megszűnt.
A felperes vitatta az indok valós és okszerű voltát, továbbá a rendes felmondás közlésekor fennállt terhessége alapján felmondási tilalomra is hivatkozott.
A munkaügyi bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján megállapította, hogy a rendes felmondás indokolása megalapozottságát az alperes bizonyította, a felperes munkaköri feladatai a S. számítógépes rendszer bevezetésével jórészt megszűntek, a fennmaradó feladatokat más munkavállalók között szétosztották. Az alperes a felmondás elôtt a kollektív szerzôdés 4.2. c) pontja alapján vizsgálta a munkaviszony megszüntetés elkerülhetôségét, a felperes számára azonban nem volt felajánlható munkakör. Az alperes alkalmazott ugyan új munkavállalókat, ôk azonban a K. Centrum átszervezésével összefüggésben bôvített ügyfélkapcsolati rendszerben kialakított, a felperesétôl eltérô munkakörben dolgoztak.
A munkaügyi bíróság az Mt. 3. §-ában meghatározott együttműködési kötelezettség elmulasztása miatt nem találta megállapíthatónak a felmentési tilalomra alapított jogellenességet. A felperes ugyanis a rendes felmondás közlését követô több mint két évvel hivatkozott az elsôfokú eljárásban arra, hogy a gyermeke születése idôpontjából megállapíthatóan a közléskor korai terhessége állt fenn. A munkaügyi bíróság szerint a tilalom fennállását a felperesnek haladéktalanul közölnie kellett volna az alperessel, azért, hogy a felmondást jelentôs hátrány bekövetkezése nélkül visszavonhassa.
A felperes fellebbezése folytán eljárt másodfokú bíróság ítéletével az elsôfokú ítéletet a per fô tárgya tekintetében helybenhagyta, a felperes által fizetendô elsôfokú perköltséget leszállította.
A másodfokú bíróság megalapozottnak találta a - részbizonyítás alapján kiegészített - tényállás alapján az elsôfokú ítéleti jogi következtetést mind a felmondás indoka, mind pedig a felmondási tilalom tekintetében. A másodfokú bíróság szerint a munkaviszony megszüntetése ugyan objektív felmondási tilalomba ütközött, és noha arról a per adatai szerint a közléskor a felperes maga sem tudott, utóbb azonban a munkáltatóját reális idôben nem tájékoztatta, nem adott módot a kisebb megterhelést jelentô anyagi reparációra. Ezért a felperes nem tarthat igényt a jogellenesség anyagi jóvátételére. A megyei bíróság egyetértett azzal az elsôfokú ítéleti megállapítással, hogy a felmondáskor - az alperes sz.-i telephelyén - a felperes által betölthetô üres munkakör nem volt.
A felperes a jogerôs ítélet hatályon kívül helyezése és a keresetének helyt adó határozat hozatala iránt felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. Sérelmezte az alperes kollektív szerzôdése 4.2. c) pontjában elôírtak megsértését. Álláspontja szerint a rendes felmondás elôtt az alperesnek vizsgálnia kellett volna, hogy a munkaviszony megszüntetése elkerülhetô volt-e. A felmondási tilalmat illetôen arra hivatkozott, hogy az elsôfokú eljárásban az alperes és a bíróság számára is nyilvánvaló volt az elôrehaladott terhessége, amibôl erre való hivatkozás nélkül is következtetni lehetett a felmondáskori tilalomra.
A Legfelsôbb Bíróság a felülvizsgálati eljárást elrendelte.
Az alperes felülvizsgálati ellenkérelmében a jogerôs ítélet hatályában való fenntartását kérte. Álláspontja szerint a kollektív szerzôdés hivatkozott pontját a felperes tekintetében nem kellett alkalmaznia, azt viszont helytállóan állapították meg a bíróságok, hogy a felmondás elkerülhetôségét vizsgálták, a felperes számára betölthetô munkakör nem volt. A felmondási tilalom tekintetében alaptalannak találta a felülvizsgálati érvelést.
A felülvizsgálati kérelem az alábbiak szerint alapos. A felmondás indoka és a kollektív szerzôdés 4.2. c) pontja tekintetében a jogerôs ítéletben kifejtettekkel a Legfelsôbb Bíróság egyetért. Az alperes új üzletpolitikája miatt a K. Centrumnál végrehajtott átszervezés miatt a felperes munkaköre megszűnt. Az a körülmény, hogy az új üzletpolitika alapján a felperes munkaköri feladataitól eltérô feladatok ellátására az alperes új - üzleti kapcsolataik miatt kiválasztott - munkavállalókat alkalmazott, a felperes rendes felmondása jogszerűségét nem érinti. Helytállóan, a per adatainak az 1952. évi III. törvény (a továbbiakban: Pp.) 206. §-a szerinti mérlegelésével állapította meg az elsô- és a másodfokú bíróság azt is, hogy az alperes nem sértette meg a kollektív szerzôdés hivatkozott szabályát. A jogerôs ítélet az erre vonatkozóan kialakított következtetést részletesen és meggyôzôen tartalmazza [Pp. 221. § (1) bekezdés].
A másodfokú bíróság az Mt. 90. § (1) bekezdés d) pontja helyes értelmezésével fejtette ki, hogy a felmondás közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmondási tilalmat valósít meg. A felmondási tilalom miatti jogellenes megszüntetéssel kapcsolatos igény azonban a tilalomra hivatkozó kereset alapján érvényesíthetô.
Az irányadó jogerôs ítéleti tényállás szerint a 2001. július 19-én szült felperes terhessége a Család- és Nôvédelmi Központ igazolása szerint 2000. október 10-20-a között kezdôdött, tehát a felmondás 2000. november 15-ei közlésekor már fennállt, bár a felperes errôl akkor még nem tudott. Mindezeket a tényeket az alperes nem vitatta. A felperes keresetét az elsôfokú eljárásban 2002. november 22-én annyiban módosította, hogy a jogellenességet felmondási tilalom alapján is kérte megállapítani.
A munkaviszony megszüntetését követôen az Mt. 3. § (1) bekezdésében szabályozottak megszegésére az eljárt bíróságok tévesen hivatkoztak.
A Pp. 146. § (1) bekezdése értelmében a felperes a keresetét az elsôfokú ítélet hozatalát megelôzô tárgyalás berekesztéséig bármikor megváltoztathatja, feltéve, hogy a megváltoztatott keresettel érvényesített jog az eredeti keresettel azonos jogviszonyból ered, vagy azzal összefügg. A felperes - aki az elsôfokú eljárásban egyébként jogi képviselô nélkül járt el - a keresetét eszerint a jogalap tekintetében jogszerűen módosíthatta. Nincs olyan szabály, amely a Pp. 146. § (1) bekezdésében meghatározott idôhatáron belüli keresetváltoztatás elbírálását más feltételtôl függôvé tenné.
A jogi képviselô nélkül eljárt, a házastársa által képviselt felperes a gyermeke születését követô tárgyaláson hivatkozott a közléskor már fennállt, de általa akkor még nem ismert felmondási tilalomra, ami a gyermek születése után volt megállapítható. Az alperes ekkor a jogellenesség tényét nyomban elismerte. A másodfokú eljárásban elôadta, hogy a felperes visszahelyezése az addigra lezajlott átszervezés miatt nem lett volna lehetséges. Mindezek, különös figyelemmel a közléskor fennállt terhesség tudomásra jutása körülményeire, nem támasztják alá a másodfokú bíróság érvelését arról, hogy a felperes nem adott módot a jogellenesség orvoslására.
A kifejtettekbôl következôen a másodfokú bíróság ugyan helyesen hivatkozott a közléskor fennálló terhesség tényén alapuló felmondási tilalomra, a Pp. 146. § (1) bekezdése figyelmen kívül hagyása, és a részletezettek alapján téves következtetés miatt utasította el a jogellenesség jogkövetkezményei iránti keresetet.
Mindezekre tekintettel a Legfelsôbb Bíróság a jogerôs ítéletet - a munkaügyi bíróság ítéletére is kiterjedôen - a Pp. 275. § (4) bekezdése alapján hatályon kívül helyezte, megállapította a rendes felmondás jogellenességét, és az Mt. 100. § (5) bekezdése alapján a közbensô ítélet meghozatalakori idôpontban a munkaviszony megszűnését, mivel a felperes eredeti munkakörébe történô visszahelyezését nem kérte. Az anyagi jogkövetkezmények tekintetében a munkaügyi bíróságot új eljárásra és új határozat hozatalára utasította. (Legf. Bír. Mfv. I. 10.216/2004. sz.)

Kép

KépKép
eszterxx

Helló!

Képzeljétek, lapozgattam a naptáram és mit látok benne genetikai ultrahang és orvosi vizsgálat, október 15. hétfő 19.30. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
No para! Felhívtam a dokit és kértem másik időpontot, napot tudtak adni másikat de ott nem lesz időpontom mert már mind foglalt ezért én leszek a kis árva bárányka aki majd sorra kerül valahogy. :cry:
Hát ez történt, de legalább tudok menni veletek :lol: :lol: :lol:

pussszz Petra

pepike

Kép

Kép
pepike

Köszi lányok az együttérzést, de nem panaszkodásként írtam. Tök pozitív vagyok, tehát minden gödörből pikk-pakk képes vagyok kimászni. :lol: :lol:

Eszter, ennél profibban még az én ügyvéd férjem sem tudta elmondani, hogy mi a pontos teendő, amikor tálaltam neki Xien jogesetét, de mentségére szolgál, hogy ő büntetőjogász, de mindenképpen azt javasolta, hogy nem szabad annyiban hagyni! :D :D
Xien, írány a bíróság!!!

Ha valaki (mondjuk a profi Mni :wink: ) elmeséli nekem, hogy a dvd-ről, hogyan tudok kiollózni néhány képet, akkor természetesen teszek fel, mert amit kinyomtatva kapunk, azt nem tudom beszkennelni, ugyanis a szkenner halvány-kisegítő-pót fogalmam sincs, hogy melyik dobozban lehet. :roll: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Hű, Lányok... Köszönöm szépen a felvilágosítást és a támogatást :D

Nagyon aranyos Tőletek!
Vendég

Helllló!!!!!!!!!!!!!

MPatr!

Én vótam az a Pepike! Én mondtam hogy van kismamapárnám is (4990ft-ért) mert hát ügye van egy baba bótom( ez itt a reklám helye)
Úgy hogy gondoltam is hogy nem kocsival hanem TIR-rel megyek hétfőn és bepakolom a bótot is mert hát annyi sok szép dolgom van hogy úgy elcsábulnátok hogy csak na......
Szóval: mivel nem tudom az egész bótot vinni csak azt amire valaki igényt tart, ezért kedves Pati természetesen viszek kismami párnát ( ami ügye a szoptatós is egyben) Négy szín van mind elviszem mert olyan édik hogy nem tudsz majd választani. ( viszek többet hátha meglátják a tiedet és irigykedni fognak)
Ha még valaki igényt tartana valamire, azt viszek.

Kicsit pangunk aranyoskáim!!!

Lexa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hol vagy???????????????????????????????????????????

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike, kismamipárna nekem is, nekem is! :D :D :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Évi!

Oksi, viszek neked is!!!!!
De jó neked hogy láthetod ma a babádat
:shock:
Írj mindenképp mi volt, és hátha be tudtok lesni oda is neki!!!Olyan izgi!
Mit szeretnétek? Kisfiút, vagy puncást???

pepike

Kép

Kép
pepike

Köszi Pepike, ezért én is viszek matricát a kis Pepinek! :lol:
Mindenképp írok, még akkor is, ha képet ma nem tudok prezentálni. Legfeljebb majd a talin jól megzézitek. :lol:

Én egy kicsit jobban hajlok a kislány felé, és úgy is érzem, hogy az lesz, ezért már jó ideje Zsófinak hívom, de a férjemnek teljesen mindegy. Ritka az ilyen apuka. :D
Legfeljebb majd este, ha hajlandó lesz megmutatni magát, akkor koppanok. :lol: :lol: :lol:
Azt javasolták, hogy a vizsgálat előtt Colát kell inni, hogy sokat mozogjon a bébike. Ennek mekkora valóságalapja van?

Évi

KépKép
kvaszeva

Pepike, ha nem vagyok túl indiszkrét, hol van bababoltod Pesten?

És hogy kell olyan édes számlálót csinálni, ami mindannyiótoknak van?? :roll:
Vendég

Évi!

Köszi a matricát ari vagy azt hiszem már meg van az éves adagja :lol: :lol: :lol:
Hát igen....ritka az az apuka aki először nem fiúról álmodik....
Hát az én férjem először is meg most is fiút szeretett volna, és mind a kétszer egy édes kislányt kapott :wink: :wink:

Xien!
A bolom a XV. kerületben van a Rákos út 7 számnál.

A kis számlálómra ha rákattintasz kiadja az oldalt de ha nem babafalva.hu itt le van írva minden és utána amit kaptam emailen azt a kódot bemásoltam a profilnál at aláíráshoz és így mindig megjelenik.

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

bolom=boltom

jééé! Ma vagyok 16 hetes!! Mármint a babkó!

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Pepike! Természetesen ha jössz haza, én is jövök veled. Az az igazság, hogy félnék este sötétben egyedül bkv-zni. Egyébként valószínűleg az én kislányom sem lesz hajlandó nélkülem elaludni.

Kvaszeva! Nem szeretnék más nevében beszélni, csak a múltkor útitársat kerestél a Dózsa György úttól. Mivel Pété is autóval jön, szerintem megkérdezheted, hogy elhozna-e, és akkor neked sem kellene egyedül jönni, hanem karavánban, Pepike seggében. :lol: :lol: :lol:

Kavics! Neked aztán van gyomrod! :shock: Mondjuk én is megeszem az ecetes hagymát, de nem egymagában, kanalazva, csak pl. zsíros kenyér mellé, utána meg szidom magam, mert szétég a gyomrom! :evil:
Az elárulnád, hogyan tudod beszúrni azokat a kis képeket a hsz-be? Próbáltam én is, de nem sikerül. :cry:

Xien! Hát nem irigyellek! Remélem sikerül a bíróságon elintézni a volt munkáltatóddal a dolgokat. Egyébként az állásinterjúkon miért árultad el, hogy babát vársz? Én biztosan nem mondtam volna. Még nem látszhat annyira, és takarni is lehet egy darabig.
Vendég

Pepike!

Interneten nincs fenn a bótod??? És nagyon-nagoym rendes tőled, hogy áttetted a dokit, az nekem nem kis dillemát jelentett volna, hogy találka vagy gyereket látni végre!

Az én ultrahangom ma lett volna eredetileg, de a dokinak közbejött valami és megkért, hogy áttehetjük-e egy héttel későbbre. Majd megőrültem, hogy már 6 hete nem láttam, mi legyen... aztán végül úgy voltam vele, hogy türelem remélem végre emberforma Uhképet terem.

Kép

KépKép
eszterxx

Kiszazsu!

Oksi, látom nállatok is nagy a szerelem, szerintem ez az esti kis szertartás, olyan meghitt én nem szívesen adom át senkinek, meg igazából alig vagyunk együtt és ilyenkor tudunk kicsit csak egymásé lenni!

Eszterxx!

sajna még nem készült el a honlap, elég lassan megy......
ne is mond a dilemmát átéltem rendesen, de ha már taxis is vagyok nem csak engem kellett volna hiányolni hanem akiknek már leszerződtem azokat is! Nehéz döntés volt de én is azt gondoltam hogy akkor már még édibb lesz!!!!!
Neked is rossz lehetett...... :?

pepike

Kép

Kép
pepike

Kicsi a világ Pepike, mielőtt Makóra költöztem a XV. kerületben laktam...

Kiszazsu:
Azért mondtam el - tudom, hogy ez az én hülyeségem - mert még hiszek a becsületességben. Bár kezdek rájönni, hogy a mai világban ez nem kifizetődő...
Vendég

Na lássuk, most csináltam valamit a vonalzóval, bár tök analfabéta vagyok...
Kipróbálom látszik-e? :o
Vendég

hát nem látszik, béna vagyok :D
Vendég

Hopp, most látszik, ezek szerint nem vagyok teljesen reménytelen...
Vendég

Xien! A BBC kódot kell bemásolni a Profilnál az aláíráshoz. :wink:

Nem van már tele mindkét kocsi? Pété azt mondta, hogy az övé csak két személyes. :roll: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Xien, úgy látom lekéstem. Ügyi vagy. :lol: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Évi, köszi köszi!
Vendég

Évi!

Az én kocsim már betelt de pété-é ha jól tudom még nem telt be. Igen azt írta két személyes a kocsija, vagy csak kényelmesen akar ülni!

Pété taxissegédem jelentkezz!!! Bővül a vállalkozás nálad van egy szabad férőhely ügye? :wink:

pepike

Kép

Kép
pepike

Kutyafutta üzemmód!

Zsu!

Ha tetszik egy figura, nyiss neki egy dossziét.
Ráviszed a kurzort, jobb klikk, másolás és bemásolod a számítógépedre a dossziéba.
Nekem GIF név alatt futnak.

A topikba való feltöltése:

Az "új válasz küldése" alatt van egy ilyen, hogy "melléklet feltöltése"
Arra rákattintasz,
Tallózás
kiválasztod a számítógépről a képet
open
feltöltés
kiírja, hogy sikeresen feltöltötted
és bezárod :)

Ennyi!

Remélem érthető voltam. :)

Ma van az Állatok Világnapja!

Ennek örömére megkegyelmeztem egy repülő mászó bogárnak, ami a konyhasztalon ólálkodott . Kép

Kavics
16+2
Vendég

Köszi, Kavics, ez menni fog!
Mellékletet már töltöttem fel, csak azt nem tudtam, hogy szövegbe beszúrni is lehet. Mappám meg már van képekből, az msn-ben használatos smileyk-kal.
Köszi!
Vendég

Próba!!!

Kép

Ha sikerült, akkor a fenti kép mutatja az örömöm! :lol:
Vendég

Pepike, szerintem nekem is meg fog tetszetni egy ilyen szoptatós-kismama párna :D

aranyosak a figurák :)

lenne egy kérdésem:
Megvan valakinek a Kismama JÚLIUSI száma?

érdekelne belőle egy info... ;)
(én augusztusban kezdtem el nézegetni az ilyen ujságokat, amikorra má bizonyosságot nyert Maszat léte :) és van benne egy júliusban kezdődött sorozat, szülés külföldön, vagy valami ilyesmi. negyed oldalas kis iromány szokott lenni... és érdekelne, nem-e pont a júliusiban volt Svájcról szó....)
szval köszi, ha valakinek megvan! :)

a lakás ragyog :)
megyek főzöcskézni valamit holnapra

pusszantás

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?