Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu:
jól emlékszel. :)
De mégis van szopi is. :lol:
Szval a h-ban megpróbáltuk és volt, 2 napig semmit nem kapott Lilla csak azt. A 3. naptól már pótlást is.
Szval ez is van, az is van. Sajna nem sok a tejem, de ami van azt megkapja. :wink:
Meg olyan édi, h megkell zabálni. Ahogy cuppog. :lol:

Kép
Kép
h@jni

16:28
Megérkezett Bálint végre, 15 óra 00 perckor. 3800 g, 51 cm. Jól vagyunk

bocs Csajok, de épp sétálni indultunk, mikor ez jött
gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kép
an°°di

Marek:
szívből gratulálok. Ügyesek vagytok.
Sok tejcsit, jó egészséget Nektek.

Jutta:
mostmár rajtad a sor. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Pocoklány:
Kép

Kép

Marcu:
ilyen volt....
Kép
ilyen lett....
Kép

Kép
Kép
h@jni

Fú, szép nagy baba lett! Marek, Gratulálok! sok tejcsit, meg minden!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hajni, gyönyörű ez a kisfiú! A kislány se kutya, hátmég ha ő is ennyi idős lesz!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Móni, irtam privit, rem. megkaptad

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Mostmár tényleg jöhetne... :cry:

Gratula Mareknak!!!

Jutta

KépKép
jutta

Ciripke! Ezt olvastam...

Cél a lapos has?
Az első három hónapban kerülni kell minden olyan mozgást vagy tevékenységet, ami haspréssel jár, így nem szabad nehezet emelni, cipelni. Megfelelő táplálkozással meg kell akadályozni a székrekedést, mert attól is a medencetájék izmainak megerőltető préselésével akarunk megszabadulni. Azonban semmiféle intenzív hasizomtornába ne kezdjünk, mert ahelyett, hogy lapos hasat eredményezne, csak növeli a hastájékon a nyomást, és megterheli a szöveteket, késleltetve regenerálódásukat. A szakemberek sem képviselnek egységes álláspontot, mikor milyen tornával kezdjünk. A gyermekágy ideje elég jó támpont, ezt követően pedig minél hamarabb és minél fokozatosabban kezdjük el megmozgatni a hasfal és medencetájék izmait, annál jobb.
Már a tornát megelőző időszakban is lehet azonban figyelni a testre. Üléskor és állva érdemes figyelni, hogy a testtartás egyenes legyen, kellemes és jó függőleges medencével az oldalfekvés is.

Jutta

KépKép
jutta

ok, szerintem hamarosan időm se lenne!
Marcika ma szegény anyukámnak orditott, mig vásároltam, nem tudom mit ettem ami nem esett jól neki, de úgy néz ki fáj a pocija!
remélem éjszakára elmúlik!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Marek!!!
Szívből gratulálok a nagy legényhez!!! Sok boldogságot a kis családnak, egészséget és rengeteg tejcsit!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Háááát éjszaka is produkáltunk, 10 perces majd 5 :!: perces fájások... 8 órától... már majdnem beleértem magam, főleg hajnal 2 körül amikor durvultak az 5 percesek... mivel hosszú vajúdást jósolt a szülésznő, gondoltam várok fél órát még, had aludjon a párom... (hangnélkül kínlódtam mellette 11-től... ekkor lettek durvábbak a fájások) ... no ekkor jött egy brutál (ilyet még életemben nem láttam) hasmenés erős görcsökkel.... éééés elmúlt minden fájdalom... mint amit elvágtak.... :cry: :cry:

Mit csinálok rosszul??? Ha bementünk volna, akkor adtak volna vmit, hogy ne múljon el??? :cry: :cry:

Most ilyenkor mi a tök van???

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Fogalam sincs mi lehet. Nem biztos, hogy bent tartottak volna. Gondolom ma is mened kell, akkor szólj a dokidnak, hátha szültök is ma. Pedig amiket írtál, az már nagyon a szülés/vajudás jelei.
Szorítok neked, hogy minél hamarabb túl legyél rajta, persze fájdalommentesen.
Szép napot neked!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kép
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Amúgy annyira édesek a gyerekeitek!! Hajni asszem mind a két gyerkőcödet megzabálnám... és egy újszülött láttán spontán bőgnék!!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, azóta van valami, jelentkezz mert izgulok!
Ha szülni mész, Andinak üzenem, nem elejtettem el őt és hamarosan beugrok, ha lesz rá lehetőségem.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

OK!! De semmi... megyek sétálok... lehet, hogy átmegyek Gödöllőre is...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, remélem, nem gyalog akarsz átmenni Gödöllőre ;)
mindenki babázik? nattttyon helyes. :D
én meg folytatom a vasalást. zuhanyoznom is kellene, ja meg fejni kaját Hubának, hátha a madarász utcában ér egy kajálás... :?
:arrow:

Kép
an°°di

Kép azanyu+Huba Kép cumi, gyere Hubához Kép két bors KépPetra

Kép
an°°di

Kukk....

Jutta:
nem hiszem, h bármit csináltak volna a h-ba ha bemész. Ha nem rendszeres a fájás akkor ők sem nagyon tudnak mit.
Emlékszem én Marcinál mit össze könyörögtem már a dokimnak, h csináljon valamit. :? Tudom, h nehéz, meg már babáznál, de eljön Dorka ideje is. :wink:

Lilla este fél 10-től aludt reggel fél 8-ig. :)
Persze közben kelt kajálni fél 2, fél 5.
Most meg fél 8 óta fent van, 2x aludt fél órát. :shock:
Ma össze vissza akar enni, 1.5 óra múlva rágja a kezét, cumiját.. Mikor meg adok neki 50 ml után bealudna... :roll:

Kép
Kép
h@jni

Andi:
nagyon édesek. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, kösziiiii
(és én? :( én nem vagyok aranyos?) :lol:

ezek szerint Lilla "megtanulta", mikor van éjszaka... hát nem tartott vmi sokáig :wink:

Kép
an°°di

Marek, na végre, nagy-nagy gratula és jó egészséget a csöppségnek és a mamájának is!

Hajni, tündéri Lilla baba és hát Marcus szemeibe meg egyszerűen szerelmes vagyok :lol:

Andi, te miért vagy ilyen morci? Édesek az ikrek...tényleg ennyire egyformák, vagy csak nekem kivülállónak?
Tényleg, nem irtad, hogy miért kell Petrával sebészetre menni.

Jutta, pár hete ki gondolta volna, hogy igy a végére maradsz? Nade majd holnap talán...ezek már biztató jelek. Akkor holnap befektetnek?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi!
Tök jók a képek!
Az első a legjobb. Ahogy Huba odabújik és vigyorog, "De jó dolgom van..." Tényleg kár, hogy egy kicsit morci vagy rajta.
Andi téged sose foglak megismerni, eddig minden képen máshogy néztél ki. :) Mostani sem rossz, a két gyerek mellett igazán ki van simulva az arcod.

Lilla, és Panna baba igazi kishölgyek már a képen, ezek a szerkók.

Marci csillagszemei sok csajt fognak majd őrületbe kergetni. Hova lett a göndör haja? Olyan aranyos vele. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Itt a friss apuka beszél:

Kedves fórumtársak!
Köszönjük a sok szurkolást és a gratulációkat.
Íme egy kép:

Kép

Mindketten jól vannak, és én is roppant bátran helyt álltam a szülés során.

Még néhány képet megtekinthettek IDE KATTINTVA.

Üdvözöl benneteket Marek.

És Laci.
marek

Marek és Laci:
még1x szívből gratulálunk. :lol:
Jaj, nagyon édes. Kis pufigolyó. :wink:
Marek is nagyon jól néz ki, mintha nem is szült volna. :lol:
Istenem, milyen nagy ez a baba, Lilla fele ekkora volt mikor született. :oops: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Szia Laci!

Köszönjük, hogy jelentkeztél és mindhármótoknak gratulálunk! Szép munka volt! Pihenjétek ki a fáradalmakat és jó babázást!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Szia Laci, szivből gratulálok neked is és Mareknak is ehhez a gyönyörű nagy babához és sok boldogságot, egészséget kivánok!
Nagyon rendes Tőled, hogy megosztottad velünk a képeket! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Vagyok, csak félkómában!

Megnézem a képeket. Andi gyönyörűek az ikrek!!

Marek és Laci! Gratulálok és gyönyörű a kisember!

Holnap befektetnek... :cry:
De már ezt sem bánom, csak legyen minden rendben ezel a kiscsajjal... ha van vmi küldök sms-t...

Jutta

KépKép
jutta

helló
jó vacsorát
épp Apukát várom haza fociról
Petrussal minden oké: sérvgyanús volt a gyerekorvosnak... de eddig semmi!!!!! :D
nem vagyok morcos a képen, csak koncentrálok, h rajta legyünk mindketten. :? ilyen az arcom, ez van.
Jolka, azért remélem, egyszer élőben is összefutunk

Kép
an°°di

jé, Bálint tiszta anyja, nem? és Laci bent voltál??? :shock: :shock: :shock: tyűűűűűű, jó volt? gratulálok!!!!!

Jutta, miért fektetnek be végül? lemaradtam vmiről? :roll:

Zsu, sztem is hasonlítanak. van egy-két kép, amin le kell csekkolnom, h tényleg az a gyerkőc van-e rajta, akit kapásból gondoltam... asszem a jövőben nem összevissza adom rájuk a ruhákat, h könnyebb legyen azonosítani... kell vmi támpont :wink:

Kép
an°°di

Andi, nincs semmi gond elvileg, de lejár a haladék... a túhordós mamikat egy idő után befektetik és elkezdik kicsalogatni a gyerkőcöt, úgy tudom, hogy azon kívül hogy napjában megnézik, hogy minden okés -e elkezdik a zseléfelhelyezése stb. témát...
Mivel már múlthéten mondta a doki, hogy ez lesz... na ezért akartam én annyira szülni... vmiért orvosilag a túlhordás sem túl okés... de velünk minden oké... és holnaptól szoros megfigyelés alatt leszünk... remélem a kisasszony meggondolja magát és magától megindul kifele...

Jutta

KépKép
jutta

és nagyon örülök, hogy az ikrek minden kanyart vesznek és úgy tűnik kutya bajuk!!! Tök jól csináljátok mind a négyen!!!

Jutta

KépKép
jutta

nagyon röhögnék, ha beindulna magától a szülés, mint Móninál
azt meg tudom, h a túlhordás akár veszélyes is lehet. láttam ilyet. nézték, h nem kakilt-e be a baba... :shock:
nekem ez olyan fura, h hiába akarod, ezt aztán nem lehet befolyásolni. nyomhatod, meg feszülhetsz, meg szexelhetsz, meg mittudomén, ha nem jön a gyerek, akkor nem jön. majd Ő megmondja. hm.
ez jutott eszembe, mikor a szabolcsban vajúdás közben kérdezte a doki, h vannak-e tolófájásaim. mert ha nincsenek, akkor császár, mert Huba nem bírja. és gondoltam, h 'csinálok' én tolófájást, de nem tudtam persze :roll:

he, még le sem írtam, h szültünk
bár már nem is aktuális :wink:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Először is MAREK ÉS LACI! GRATULÁLOK BÁLINTHOZ. NAGYON GYÖNYÖRŰSÉGES.
Hajni, Lilla is egy tündér. És, miért pocoklány? :shock: Marcus a csillag szemeivel, meg a csajok bálványa már most, gondolom.
Andi. édes nagyon a két gyerkőc. Hasonlítanak rád :wink:

Hajni, kérdezted,mennyit eszik Ádi. Hát... sokat. Ha csak tápit kap, akkor 100-125ml-t. Ha szopi is van, akkor annyi pótlást adok, hogy kb 120-130ml legyen. Napi 5-6x eszik.
Jutta: ezek a fájások, már nagyon szülésközelinek tűnnek :wink:
A holnaphoz,meg mennek a drukkok. ++++++++

Ádi ma nagyon nyűgös volt. Nem nagyon akar aludni. Séta közben volt szunya,meg ebéd után, de most sem alszik. csukódik le a szeme, ő meg erőszakkal nyitogatja... kitartó ez a gyerek :roll:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
hát mert úgy néz ki, mint egy kis pocok. :lol: :lol:
Ma Lilla is sokat van fent, bezzeg du 2 óta meg szunyál, mi lesz így éjjel?? :shock: :shock:

Jutta:
Gondolok Rád holnap, bár messze még a reggel.... :lol: :lol:

Na, nézek valami vacsit, nem vagyok éhes, de valamit csak kéne... :roll:

Kép
Kép
h@jni

Kedves lányok!

Ma este telefonált Marcsi, hogy a Bálint nehezen vette a levegőt, ezért felvitték az inkubátorba, hogy megfigyeljék. Kérlek benneteket, hogy szorítsatok nekünk, ne legyen vele semmi gond.

Köszi.

Laci

marek

Szia Marek és Laci apu!

ELŐSZÖR IS SZíVBŐL GRATULÁLUNK BÁLINTHOZ, SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!

Szorítunk nektek, biztos minden rendben lesz :wink: Bálint nagy erős baba! Küldünk egy kis virtuális pozitív energiát! ++++++++++++++++++++++++++++++++++Mareknak puszi!

Kat, Geri baba és pocakmanó

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

Na ma is voltak fájások éjszaka, de nem olyan durvák és persze leálltak...

Megyünk kórhátba,meglátjuk befektetnek -e... nagy valséggel igen...

Apuka 1 óra múlva kell és hajnal 2 óta gyakorlatilag ébren vagyok (pisi, hasmars, fájás, hasmars volt a mai sorrend...) asszem nem eszek semmit, mert úgyis kijön... :oops: :shock: :oops: :roll:

Mindenkinek jó babázást!

Kat és Adri, kitartás!! Egyszer csak eljön a mi időnk is!!

Laci, gondolunk Bálintra, és pusziljuk Mareket!! Ő semmiképpen NE idegeskedjen, próbáld megnyugtatni, kell a tejcsi!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Marek, Laci: Szívből gratulálok!! Sok boldogságot és tejcsit kívánok!! És persze drukk. :)

Andi: :D:D:D Tündérbogaraid vannak ugye tudod? És mennyire tiszta anyjuk mindkettő.. :shock: :lol: :lol: Legalábbis a szájukat tőled örökölték. :D:D:D

Hajni: Lilla gyönyörű nagyon. :D Szépen hízik. :D Marcus meg... Tényleg megvárom.. :lol: :lol:

Voltunk csípőszűrésen minden oké. A doki késett fél órát, mikor meg leültem szoptatni, mert Lala megéhezett a várakozásban akkor meg betoppant a doktorúr... :evil: És az egész vizsgálat annyi volt hogy 1x megtekerte a csajom lábát és már rohant is tovább... Mindegy. A lényeg h oké. :)
Na megyek mert az egyik éhes a másik meg pisis. :D Kezdődik a nap. Sziasztok! És jó hétvégét. :arrow:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ja..

Jutta: mennek a drukkok :D++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép A mexikói..
Kép Lepedőből gyerek függőkuckó..
Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

A kupit nézzétzek el.. :oops:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Rita, ha nem írod, h kupi van, észre sem veszem
Úristen, mekkora kupi van :shock:
:lol: :lol: :lol:

Kép
an°°di

Sziasztok!
Még mindig nem volt időm végigolvasni! Csak a lényeg!
Éljen Marek és Bálint! Sok tejcsit és gyors felépülést!
Szoptatási tanácsokért nagyon hálás vagyok! (Ciripke, Jolka, Andi, Gabcii, Zsu jaj, nem hagytam ki senkit, ugye?) Lassan alakul a dolog! Csak nagyon rossz volt, h itt éhezett a gyerekem és én meg mindennel próbálkoztam (még kutyasz*rt is ettem volna, esküszöm!) és csak nem akart alakulni!
És egy kis szülés történet:
Amúgy én egy kis lelkiismeretfurdalással indultam neki a múlt csütörtöki napnak, mivel volt egy olyan érzésem, h Janka még lehet, h maradna! De nem, mert már előző éjszaka is olyan furán éreztem magam (lehet, h jóslóim voltak, csak nem vettem észre? ), mindenesetre csütörtök hajnalban pisilni indultam, már visszafelé tartottam a lépcsőn, amikor puff, elöntött a magzatvíz! Szegény férjem a csobogásra ébredt , hívta a dokinkat (3/4 2 volt!), én álltam a kádban és néztem a lábam közül kizúduló Niagarát... megkérdeztem a dokimat, h akkor most mi van? Ő mondta: akkor nem utolsó leszel a műtéti rendben, hanem első! Kérdeztem, zuhanyozhatok-e, meg ilyenek... mondta: nyugi, persze, aztán gyertek a kórházba!
Zuhanyzás, hajmosás (na jó smink nem volt, és körmöt sem lakkoztam! ) elindultunk (ugye már minden útra készen állt!). Nagyon gyorsan beértünk a kórházba. És olyan jó volt: halkan szólt a kocsiban valami jazz, szemerkélt az eső... Tényleg nyugisan értünk be!
A szülőszobán mi ébresztettünk mindenkit, mert üres volt! Megvizsgáltak, h nem fordult-e meg a gyerek (Fenék?, nem fenék?, fenék!-mondta az ügyeletes doki!), rám rakták a CTG-t, csak egy kis sólámpa égett. Csend volt, nyugi... Nekem meg közben szép kis fájásaim kerekedtek. Már két percesnél jártam, amikor mentem az előkészítőbe: egy kis beöntés, egy kis borotva! (Nem olyan vészes csajok! Hallani róla rosszabb, mint csinálni!), Aztán kaptam egy infúziót (meg utána még sokat!), és irány a műtő! Az aznapi éjszakásoknak én voltam az utolsó, de szerencsére nem kapkodtak! Megkaptam az érzéstelenítést, pillanatok alatt hatott és már kaszaboltak is!
Jankám egy pillanat alatt kipenderedett (hát, úgy jött a világra, h először kakilt egy nagyot, utána pisilt... szóval tojik a nagyvilágra ez a kiscsaj ), a dokim egy nagy "jó reggelttel" köszöntötte, ő visított (azóta ebben a számban bajnok! ). Még úgy magzatmázasan hozták megmutatni, én bőgtem mint egy zálogos tehén! Aztán rendbe rakták, mondták az adatait, odarakták újra a fejemhez! Majd kivitték az apjához!
Engem közben szép lassan összehímeztek, rétegenként! Majd megkaptam a gyöngyös pírszinget a végén (a legutolsó réteg elvarrása gyönygyökkel történik!) és már mentem is az örzőbe! Apa már várt a folyosón, lenn az örzőben is ott volt velem, itatott, babusgatott. Majd elég hamar kihozták KisJankát. Nézegettük egymást... azóta is ismerkedünk.
Bocsánat, ha túl hosszú lettem... :oops:
Majd, ha már végre le tudom butítani a képeket, akkor meg is mutatom Nektek a kislányom!

Kép
ermoni

Móni, ez milyen megható!!! és nem hosszú, akinek az, majd átugrik részeket... ;) annyira irigyelek mindenkit, aki egyből megkapta és látta a kisbabáját! :( :cry: sószsák nem volt? (sztem a borotválás sz*r. nekem az volt. lehet, h azért, mert elég sürgősen kellett lecsapni ott a lecsapandókat :? )
nagyon várjuk ám a képeket!!!
addig fejek és keresek egy rizsfelfújt receptet!

Kép
an°°di

nahát, miközben puhul a rizs, elmondom, milyen sz*r éjszakánk volt. Petra ugyanis nem egy büfibajnok. sajnos. viszont rendkívül jól eszik, így rengeteg levegőt benyel, ami utána kínozza. mert ugye nem tudom rendesen megbüfiztetni, mert Huba is éhes, így ami kijön kb 5 perc alatt, az van csak kint. így minden kajálás után (3szor mára virradóra) Petra sikítani kezdett a fájdalomtól, szegénykém, és jön a torna, a hasmasszázs, egy-két puki, kis megnyugvás, félig elalszik, aztán kezdődik az egész elölről... hát, nem vagyok a helyzet magaslatán mondjuk fél 3kor... :? közben meg annyira sajnálom csórikámat. szerencsére Apuka a hős a reggel 6-os tornaszekciót átvette (a Jóisten áldja meg érte), így aludtam 3 órát egyben! de asszem, mára ez nem lesz elég. riszfelfújt projekt közben sztem bedőlök én is, ha már a gyerkőcök most durmolnak

Kép
an°°di

basszus, egy óra múlva megint kaja... :? akkor lépek is aludni
ja, és Huba megint lefosott. engem is, a pelenkázót is, a szekrényt is, a kiságyat is, a padlót is, és még Petra takarójára is jutott egy kis szarpötty...nem tudom, h sírjak vagy nevessek :| :lol:
:arrow:

Kép
an°°di

Laci! Drukkolunk, de biztos minden ok lesz! Szép nagy baba, nem lesz itt gond!

Jutta, neked is megy a drukk, bár val. szinű már nem olvasod!

Tegnap lemértem a törpét, 3380g volt, úgy néz ki nem éhezik.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Köszönjük szépen, és örülünk, hogy mindenkinek tetszik Bálint. Valamelyest megnyugtatott bennünket az orvos, de egyelőre nem akar enni a baba, ezért továbbra is inkubátorban van, és infúziót kap.
Csak kétszer láthatja naponta az anyukája. Azonban azt mondták, hogy már nemsokára visszaviszik a normál helyére, Marcsi mellé.
Egyébként végig benn voltam, a köldökzsinórt is én vágtam el.
Kitartást kívánunk a Juttának is, reméljük hamar meglesz a baba.

Üdvözlet mindenkinek:

Laci
marek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?