Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicst!!!! Aranyosak vagytok!

Eni!
Jó ötlet volt amit írtál, de mielött megvettük volna a 2. ugyanolyan rucit, felhívtam a Veszprémi Brendont, hogy levásárolhatnám-e az ott vásárolt öltöny árát! És.... IGEN! Úgyhogy tök szupi, mert mégis abban az öltönyben volt, ami nekem nagyon tetszett, és mégsem lesz belőle kettő! :wink: :lol:
Igen, az esküvőnkön már ott volta Dani is csak ugye nem tudtunk róla. Titkon ugyan reméltem, hogy azért késik, de mivel görgölt a hasam és kicsit barnáztam is.... Aztán a nászút után, amikor már gyanúsak voltak a rosszullétek és a 2 hetes késés.... Csináltam tesztet és..... A többit már tudjátok! :lol: :lol:
Apropó barnázás.... Így visszagondolva, micsoda veszélyes dolog volt ez, de ha tudtam volna, hogy terhes vagyok és így barnázok, biztosan jobban foglalkoztam volna vele, így betudtam annak, hogy lassan meg fog jönni piri és ezért van... Na, mindegy, már kár ezen rágódni! Szerencse, hogy nem lett baj, és örülök, hogy egy ilyen kis édes (kotkodáló) gyermek anyukája lehetek! :D

A bátyám amúgy írói vénával rendelkezik! Rengeteg verset és dalszöveget írt már, és én imádom mindegyiket egytől-egyig!

Gab!
Nagyon jók a képek!!

Ex!
Peti is édes abban a sapiban!

Jut eszembe! Nem tudom, annó ki írta, hogy nagyon zsufi a konyhám, és túl sokminden van elő (bocs hogy nem emlékszem ki volt), de most, hogy nagytakarítottam, kicsit átrendeztem. Íme:

Kép
Kép
Kép

Így már jobb???? :wink: :wink: :lol: :lol:

Pussz!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok.

Reklám van, gyors pötyögök. :)

Én olyan, de olyan morci vagyok: ma elmentem vérvételre, és a vaksik a prolactin szintem helyett a progesteront nézték, ami ugye nem jó, így mehetek a dokiért új beutalóért, majd megint csapolásra, ami plusz 600 pénz...ÁÁÁÁÁ. :twisted:

Oriandy, Dani videója nagy sikert aratott anyukámnál és az öcsémnél is!
A vers szuper. A bátyádban egy költő veszett el szerintem is. Egyékbént régebben én is költöttem, régebben meg is találtam egy-két irományt valahol... :?
De jó, hogy megoldódott az öltönyös dolog, mostmár csak azt kell kitalálni, hogy mi lesz a második öltönyből (vagyis az elsőből). :D
Micsoda nagy változás! Meddig lesz így? :)

Viera, nálunk úgy van, hogy kipakolunk egy csomó cuccot, aztán még több lesz, mint egy rossz fogyókúra esetén...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Vicky, köszi a bókot, de minden gyerek más. Bálint gondolom, más dolgokban ügyes, ami Kírát nem érdekli. Ő pl. nem akar „beszélni”, soha életünkben nem tudtunk még együltő helyünkben végignézni egy könyvet, mert nem érdekli, amihez ülni kell, meg amit én megmutatok, inkább maga szereti felfedezni a dolgokat. Meg még sorolhatnék ezer más dolgot, amit én is nagyon várok… :-)
A második gyerek szerintem már nem igazán anyagi kérdés, szerintem nem kell túl sokat költeni rá, mert nagyon sok mindent megörököl, a többit meg majd megkapja ajándékba. Úgyis mindig vesz az ember egy-két újat (karácsony, szülinap, stb). :wink:

Andi, Dani nagyon ügyi. Édeeeeesssss!!! :-) :-)
Jók az esküvős képek is, csak én lemaradtam, hogy mikor, ki stb… :oops:

Ex, azért azt ne felejtsük el, hogy Peti 10 cm-rel magasabb, mint Kíra. Lehet, hogy nem a kilincs van rossz helyen???
Peti mennyit cumizik? (Csak a cumis képről jutott eszembe) Kíra napközben nem nagyon, csak ha extra nyűg van, de most az utóbbi hetekben rákapott, hogy az alváshoz legalább 3 cumi kell, 1 a szájába és 1-1 a kezébe, addig le se teszi a fejét, amíg nincs meg a létszám. Ez így elég nyugis megoldás, de néha kicsit elgondolkodom, hogy jó-e ez így….

Gab, nekem az etetős kép tetszik. Meg Mesi nagy haja!

Anita, én nem nagyon értek hozzá, és nem voltam császáros, de szerintem ez nem extra kicsi korkülönbség, sokan vannak így. Nekem egyébként is úgy lenne logikus, hogy az ultrahangon a méhfal állapotát is látja a doki, tehát feltűnik neki, ha valami baj van. Vagy tévedek?

Benianya, én is nagyon hiszek az anya-magzat beszélgetésben, főleg miután Kíra akkor született, amikor. Merthogy egy héttel előtte még azt beszéltük meg, hogy még marad, és kivárja az időt, aztán elmentem CTG-re, ahol teljes nyugalom, semmi jel, de a doki azt mondta, hogy a kiírt időpontom előtt két nappal feküljek be, hogy ott legyek, biztos, ami biztos, és akkor este mi is megbeszéltük, hogy mégsem akarnánk feleslegesen befeküdni, mert ott anya nem érezné jól magát, akkor inkább szüljünk. És másnap jöttek is a jelek… :-)

Viera, Kíra is átölel, ha azt játszom, hogy szomorú vagyok. Szerintem is zabbantanivalóak ilyenkor. És puszit is kapok, bár nem cuppan, ellenben nyálas :-) :-)

Eni, Andi, elvileg mi 27-28-án Szombathelyen leszünk. Ha gondoljátok, összefuthatnánk….

tandika

Tandika, Peti leginkább este cumizik, meg a napközbeni alvásánál. Mondjuk a mamáméknál nincs eldugva a cupája, így seperc alatt megtalálja, és teszi a szájába, itthon el van rejtve, így nem érdekli. :) Mellesleg nekünk is 3 használati cumink van, egy itthonra, egy az utakra (ha épp szükségeltetik) és egy a dédinél, mert előfordult, hogy vissza kellett mennem, mert nem hagytam ott cumit. :oops:

Ági és
KépKép
exdeus

Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Lányok! Olyan fura gyerek nélkül lefeküdni aludni, és aztán felkelni reggel..... Nagyon hiányzik! Na jó, nem panaszkodok, mert még megkapom, hogy akkor miért hagytuk ott...
Húúúúúúúúúúú! Ezt nevezem telepátiának! Épp most hívott az anyósom, hogy hogy aludt a kislegény. Hajnalban mellé kellett bújni, de alapjában jól aludt, aztán reggel odabújt a mamihoz (aki úgy csinált, mintha aludna), megpuszilta elkezdte simogatni az arcát, aztán mert nem reagált egy kicsit odacsapott (de csak úgy finoman) és azt mondta : MAMA!
Jaj, megzabálom!!! Csak jöjjön haza. :twisted: :twisted:

Ex!
Remélhetőleg sokáig így marad a konyha. Főleg Dani miatt kellet elpakolni, mert sokszor kéri, ha főzök, tegyem fel magam mellé a pultra, és akkor pakol ezerrel. Még így is van mit, de majd megoldom! :wink: :lol:

Tandika!
Most szombaton voltunk esküvőn Dombóváron a férjem unokatestvére ment férjhez. Nem volt nagy lagzi (tehát nem voltunk sokan), de annál jobb volt a hangulat!
A 27-28.-ai hétvégét még megbeszéljük, mert ugyan épp itthon leszünk, de akkor lesz a Simon-Júdás vásár nálunk és itt lesznek anyumék. De még megbeszéljük, jó??

Na, megyek reggelizek, aztán ugrok neki a nagytakarításnak. Most van időm, így be tudom osztani, hogy minden nap csinálok valamit, nem kell 1 nap alatt pucc-paccba vágnom a lakást!
Ja, tegnap pucoltam ablakot..... Most meg esik az eső! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!

Pussz!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Olvaslak benneteket, de írni nem tudtam, valahogy nem tudtam hozzászólni... :oops: Mondjuk időm sem nagyon van, kaptam egy kis munkát, mára már végzek vele, viszont csak akkor tudtam haladni, mikor Julcsi aludt.

Anita, nekem nem tűnik korainak a tesó a császár után, bár ezt inkább egy doki tudja megmondani, meg gondolom egyén-függő is. Én úgy tudom, hogy kb. két évet ajánlanak a két császár időpontja között (tehát a gyerekek születése kozött).

Tandika, Kíra tudományait Julcsi is produkálja, kb. becopyzhatnám ide. :) Nálunk az most a nagy újítás, hogy gyalog megyünk a játszóra, legtöbbször tolja a kis babakocsiját, benne a babával, őrülten száguldozik vele, és irányba meg úgy teszi, hogy felemeli, és egyenesbe rakja igazán kis finom mozdulattal. :) Nem nagyon szereti, ha fogom a kezét, de ha a autót lát már messziről, akkor jön oda megfogni a kezem, az úton is mindig így megyünk át. Ezt nagyon gyorsan megtanulta, hogy autók közelében fogni kell a kezemet. Amit még nagyon imádok, az az, hogy reggel, amint lemászik az ágyról, már nyújtja is oda a kis szekrényről a szemüvegemet és a hajcsatomat, tudja, hogy ezek mindig rajtam vannak itthon. És ezt tök magától csinálja, sosem kértem.

Ex, Petike nagyon édes a sapiban. :)

Andy, én őszintén szólva élveznék pár napot gyerkőc nélkül. :oops: Mostanában nagyon aktív lett, iszonyatosan el tudok tőle fáradni, pörög egész nap. Tervezzük is a férjemmel, hogy a hónap végén elmegyünk kettesben pár napra, mert van még egy csomó szabija (mivel nyáron nem is voltunk nagyon sehol :( ), így kivesz belőle.

Most mennem kell, eddig volt el egyedül...

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkokat, szerencsére Manókánk egyre jobban van, de nem volt egy jó hetünk. Kb. 4 napig alig aludtunk szegénynek éjszaka annyira fájhatott, ráadásul éhes volt és mindig mutogatott a konyhába, hogy enni akar, de nem tudott semmit bevenni a szájába. Nekünk fádalomcsillapítót és ecsetelőt írtak fel, szép lassan, de múlik. Sok hólyag nem lett a szájában de teljes gyulladásban van a száj, emiatt lepedékes lett a foga. én azt hittem, szájpenész vagy gomba vittem megint a dokihoz. Tegnap és a mai nap már egész jól eszik és jobb a hangulata is.
köszi még egyszer lányok.
Természetesen csinálok vonalzót és képet rakok fel, tudom, hogy ezt így szokás csak még időm nem volt rá. Ha ébren van és én leülök a géphez bebunog tőle és állandóan ütni akarja.
gabella! nem te vagy az első aki a tescos pelust mondja. ez ennyire jó??? Te miért szereted??
Kértétek mutatkozzak be részletesebben, mire vagytok kíváncsiak??? 26 éves vagyok, 2005-ben volt az esküvőnk a férjemmel aztán nem sokkal utána megérkezett a kis trónörörkös. Budapesten élünk, előtte bankban dolgoztam, imádok utazni, zenét hallgatni, kertészkedni és amikor még volt időm olvasni.
Hááát most ennyi, de ha bármi érdekel kérdezzetek.
száva26

Sziasztok, csak egy gyors kérdés, amúgy mindenki babaájától el vagyok ájulva. Julcsi babakocsitolás a legújabb. Őrület, hogy ügyesednek. Egyébként Oryandi, rájöttem ám, hogy 1 hét is rengeteget számit. 1 hete még csak a nemet mondta, ma meg már megmutatja a könyvben a kutyát. És ma már egyedül farolva jött le az ágyról, pedig csak háromszor mutattam meg neki hogy kell.Szóval napról napra fejlődnek. És ugye Beni még csak 1 év 1 hónapos.
Julcsi 1 év 4 hónap-és hihetetlen, hogy lehet, hogy akkorára Beni is ilyen tudományokkal rendelkezik. Talán addigra menni is fog, de ez más tészta.
Oryandi!!!Sehogy sem jut eszembe az a vers amit anyud mondott Daninak...ha a csacsi rábőg hogy iááá. Leirnád az egészet, nem is találom egy könyvben sem, pedig 105 db könyvük van a gyerekeknek!!!!!!!

Köszi.
Rohanok főzni, mert még nincs kaja, ma apa vitte reggel Blanit, meg mig Beni aludt és apa vigyázta álmát elmentem boltozni meg soliba-kis kényeztetés a szürke hétköznapokban(vettem a lánynak 2 zoknit-mennyei boldogság).
Feldobok egy kis zöldborsópörköltet virslivel meg tésztával. (nincs kedvem a nokedli utám mosogatni)
Időtakarékossági tényező is megoldva:búvármaszkban felkockáztam és lefagyasztottam a múltkor 2 kg vöröshagymát, igy csak kiveszem és már dinsztelem is.

szép napot!

benianya
ákosbenianya

Hali!

Ebédszünet......

Benianya!

Íme a vers:

GÁ-GÁ-GÁ, SZALAD VILÁGGÁ
LIBAMAMA, HA A CSACSI RÁBŐG, HOGY: I-ÁÁÁÁ!

Daninak nagyon tetszik ez a versike. Már van hogy maga kezdi, hogy gá-gá-gá, és mindig befejezi egy erőteljes i-á-zással.
Igazad van! Ezeknél a piciknél nemhogy a hetek, de még a napok is nagyon sokat jelentenek! Pl. amikor most ott voltunk anyóséknál, meg akartam tanítani Danit arra, hogy mit csinál a kakas (ha már a tyúkanyót tudja), de az istennek sem akarta. Erre hazajöttünk, és másnap telefonba mondta, hogy: KU-KÚ, meg a bagolyra, hogy: HU-HÚ. Szóval sokat számít még akár 1 nap is a tanulásukban. Meg az is előfordulhat, hogy már tudná mondani, vagy csinálni azt amit te szeretnél, de valahogy nincs kedve hozzá egyik nap, aztán a következő nap le sem lehet lőni!
Pl. amikor Dani megtanult felmászni a kisszékére, egyik nap még visított, hogy én tegyem fel, a másik nap meg amikor már egyszer sikerült, egyfolytában csak le-fel mászkált. (de erről még videót is tettem fel!)

Kép
oriandy

Ja, métg azt elfelejtette, hogy van 3 db huzatunk ülésmagasítóra! Valakinek nem kell? Igaz nem a legszebb mintájú, mert zöld, meg szürkés, de legalább jó minőségű. Esetleg ismerősnek?

kép:

Kép

Andy

Kép
oriandy

Megint egy kis pihi.....
Lent voltam az udvaron füvet locsolni, és egy kicsit utánvetettem, mert néhol foghíjjasan nőtt. :lol:

Tényleg, mostanában nem is dobtam képet, hogy is néz ki az udvarunk...
(IGAZ LEHET HOGY MÁR ELKÍVÁNTOK MELEGEBB ÉGHAJLATRA A SOK KÉPÉRT, HISZEM MINDEN OLDAL MAJDHOGYNEM CSAK AZ ÉN KÉPEIMMEL VAN TELE...)

Mindegy, azért én próbálkozok..... :twisted:

Ilyen volt (nem tudom, emlékeztek-e rá)

Kép
Kép

És ilyen most:

Kép
Kép
Kép

Pussz!
Andy

Kép
oriandy

Jajjjj, ezt a viccet most kaptam:

Az idős házaspár harmincadik házassági évfordulóján, egy szigetre utazik,
ahol a legenda szerint, olyan csodálatos fürdő van, amiben megfiatalodnak
az emberek.

Az üdülésről visszatérve, a lányuk várja őket a repülőtéren, de sehol nem látja a szüleit. Egyszer csak odalép hozzá egy fiatal nő, karján egy csecsemővel és megszólítja:
- Lányom, én vagyok az! Ugye nem ismersz meg? Megfiatalított a csodaforrás.
A lány döbbenten kérdezi?
- Mama? De ki az a csecsemő?
- Az apád. Ez a hülye elaludt a vízben.

Jut eszembe!
Gab!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Menjek segíteni??? Nem végeztél még ezek szerint a rendrakással, mert az önbüntiből még nem jelentkeztél be ma! :twisted: :lol: :wink:

Andy

Kép
oriandy

Na, jól van, mivel nekem is ezer dolgom van még és mivel egész délután csak magammal levelezgetek, így elkotródtam takarítani!

Pussssssssssssz!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Jó sokat írtatok...már megszokhattam volna!

Oriandy:
Tök jó a konyhád, főleg a színei tetszenek nagyon! A sok-sok kép persze hogy jöhet! Dani egy igazi úr az öltönyében!!!!

Száva:
Mint írtam, ugyanakkor szültél, mint én! Kíváncsi lennék, hogy Te pontosan mikor. Én 18 óra 21-kor.

Benianya:
Látod, a fiókáink majd egyidősek (két nap talán a javunkra :D ), Bálint mégsem mutatja meg a kutyát sehol, nem is vaúzik, csak baromira örül neki, ha látunk. A kanapéról már egy hónapja le tud jönni farolva, a gond az, hogy már fel is mászik és előszeretettel próbál lelépni róla :shock: Mondtuk is a férjemmel, hogy a gyermek enyhén ön-és közveszélyes.. :lol: Utóbbi leginkább akkor, mikor hajigálja a játékait...

Viera:
Hiszti ismerős, az utóbbi két nap káosz volt nálunk is. Szó szerint ha csak ránéztem-bőgött, felvettem -bőgött, letettem-még jobban.... :roll:

Ex:
Hát, tulajdonképpen mindkettő közrejátszik abban, hogy nem lesz ketteske. És persze a második gyerek az elején nem kerül annyiba, de utána már....És nem tudom, sok év után visszavennének-e a munkahelyemre....Arról már nem is beszélve, hogy én elhiszem, hogy divat 40 évesen szülni, de én szeretném az unokámat még ringatni, látni a gyerekemet normálisan elindulni az életben. Én is késői gyerek vagyok, érzem magamon, hogy nem jó....sok-sok nézeteltérés, generációs különbségek még most is. (Ja, félreértések elkerülése végett a 21 a nevem mellett sajnos nem az életkorom.......akkor nem lenne kérdés)

Tandika:
A könyv és egyéb "üléses" dolgok nálunk sem jönnek be :lol: . Biztos írtam már, hogy Bálint sem beszél, néha nagyon magyaráz, de.....ő biztos érti :D
Egy helyben ülésről annyit, hogy ma délelőtt voltunk valami zenés bábszínház-szerű könyvtárban rendezett babás dolgon, na az én fiam bejárta az egész paravánt, könyvtárszobákat, néha az éneklésnél és tapsolásnál nézte az előadást is....pedig voltak kisszékek.... :lol:
Cumi nálunk is szigorúan csak alváshoz, netán autóba. Napközben csak ha extra nagy esés van.....És hát nálunk is három....lehessen miből válogatni... :roll:

Mára asszem ennyi, úgy hallom vége a délutáni alvásnak....

Itt gyönyörű idő van, uzsi, aztán húzunk sétálni!!!!

Üdv

Vicky

Kép
vicky21

Sziasztok Csajok!

Lenne egy körkérdésem, mert eléggé lelkifurim van.
A Ti babóitok esznek még bébiételeket? Olyasmire gondolok, mint hogy pl. olyan gyümi, ami most nincs pl.alma-málnával, ilyesmi. Nekünk elég nehéz, mivel nem ehet tejtermékes és tojásos ételeket, tehát a bébiétel annyiból könnyebb eset, hogy elolvasom mi van rajta és uccu neki, azt eheti. Persze itthon is szokott enni a mi kajánkból, de nem mindig tudok teljesen tejföl vagy tojás nélkül főzni.

Azért van lelkifurim, mert egyéves elmúlt már Nonó és még mindig veszem neki a boltban a bébiételeket. Mondom, persze nem mindennapra.

Tényleg napról napra ügyesebben a picik. Azért nálunk is minden nap van valami új szócska amit tanul, de azt is mindig t-vel mondja, tehát kutya-tuta, kuka is tuta. De ezt a gá-gás verset bevetem holnaptól. Ma a halacska tátogását tanulgattuk. Tátog is rendesen, de ha megkérdezem Tőle, hogy halacska, kiváncsi vagyok, hogy majd akkor tátog-e. Szerintem azért ehhez is kell egy pár nap és sok ismétlés.

Amit nagyon tud a borsót főztem, jól megsóztam... c. mondóka. Azt mutogatja is úgy ahogy kell. A végén tetszik neki a legjobban, hogy hamm.

Na, lépek, mert vendéggyerkőc is van...

Sziasztok!

Erika

Kép
viera

Üdv.

Ma bementem az egyik kínai boltba öcsémnek boxerért, és megnéztem a gyerekcipőket, harántemeléses lábbelik 2000 Ft körül vannak. Meg is lepődtem! És láttam tök jó gyerekharisnyákat, egyszínűt és mintásat is, mindnek 150 Ft volt darabja. Mondjuk Petinek van télre harisnyája egyelőre.

Tandika, az kimaradt, hogy sajna a panelajtók kilincsmagassága mindenhol ugyanaz...így marad a kulcsra zárás. :)

Oriandy, itt ezer ágra süt a nap! Mondjuk én nem takarítottam ablakot. :P
Szép lett az udvarotok, emlékszem még a koszos hátú férjedről készült fotóra. :D
Jó ez a vicc!

Gombi, hát szabija enyim férjnek is van, közel a fele bent van még, és a betegszabijából sem használt el egy napot sem. És egyelőre lövésem sincs, hogy mikor lesz itthon, mert rengeteg vidéki munkájuk van, és a nov.-dec. közeledtével a helyi szolgáltató is megindítja az akciós időszakát, így szerintem lesz melójuk bőven.

Száva, jó, hogy javul a gyerkőcöd! Tudom, nem nekem címezted, de nekem azért vált be a Tescos lila csomagos pelus, mert jól gumírozott, és egész sokáig bírja a megpróbáltatásokat. És ehhez képest olcsó, főleg, ha még akciós is.
Tényleg, leírhatnád, hogy mennyi idő után jött össze a trónörökös, milyen körülmények között született, stb. Meg hogy miket csinál, hány foga van, stb.

Vicky, enyim gyerek szintén ön- és közveszélyes. :) Ma épp leborult a székről, de lövésem sincs, hogy miként vitte véghez. Mondjuk a drágám nem tanul még a saját kárán sem...
Ha nem titok, hol jársz korban? A munkahelyedre GYED-ről kötelesek visszavenni, tehát elvileg ez nem lehet akadály. Egyébként ketteske szerintem később sem okozhat anyagi csődöt, mondjuk csak abban az esetben, ha még 5 év múlva is évente változtatják a tankönyvek tartalmát. :o

Viera, ne legyen lelkifurid, Peti nálunk összességében eszik annyi bolti kaját, mint itthonit, pedig neki nincs is semmilyen allergiája. Sőt, ő 4 hósan csak bolti gyümis kaját kapott, és nagyon sokáig a főzeléket is vettem neki. Most is tele van a spájz, ha más nem útra jók az üveges bébikaják, meg nálunk a vacsi is bolti kaja+tápi. Ha azt nézem, én a legutóbb 47 Ft-ért vettem 130 g-s Hamé bébiételt, és ha veszek zöldséget meg husit, az sem jön ki olcsóbban. Most is majd megyek a Rossmannba, mert megjött a GYES-em, ott meg akciós a KK 5 hós kortól adható kajája, és bevásárolok belőle.

Ági és
KépKép
exdeus

Ex!

Köszi, kicsit megnyugodtam, ráadásul, hogy még Ti is esztek 4-5 hós kajákat. 47 Ft-ért vettél Hamét, ezt nem írtad el véletlen? Ha tényleg ennyi, akkor hol találtál rá, valami DM, Rossmann, Cora, ilyesmi, vagy akciós volt? Én most úgy láttam, hogy a Hamé elég drága, szerintem a Hipp-nél is drágább. De lehet, hogy én keverem.
Nálunk a vacsi általában kenyérke felvágottal, vajjal, májkrémmel, mikor hogy. De abból két-három szelet is. Utána kb. egy óra múlva 180 ml tápszer.

Szóval tényleg megnyugtattál egy kicsit!

Erika

Kép
viera

sziasztok!

Köszi a képdicséreteket,igazából a rendelőt illeti a dicsőség! :D :D

Ákosbenianyu!
Semmi tudatos tervezés nem volt,hiszen nem is volt még betervezve sem! :D :D :D Úgyhogy dupla öröm,hogy meglepinek jött és fiú lesz.

KépKép

KépKép
pilchard

Hali!

Mára befelyeztem!

Viera!
Ne legyen lelkifurid! Dani is eszik még bébikaját, ha pl. nincs időm főzni, vagy ilyesmi! Mindig van itthon pár db és ha SOS van, csak előveszem és eheti is! Tehát nyugi!!!!!
Ezt a borsót főztem verset leírnád nekem??? Köszi!

Száva!
Milyen gyógyit kapott a manód?
Daninak a Zovirax szirup 3 nap alatt helyrepofozta a száját! :lol:
Igaz adtam neki 5 napig, ahogy a doktornéni mondta, de tényleg hamar javult!

Majd még jövök!
Pussz!
Andy

Kép
oriandy

Ja, amúgy tettem fel még képeket az esküvőről, ha valakit érdekel, itt megnézheti:

http://www.babanet.hu/album/main.php?ow ... age=293570

Kép
oriandy

Kép
oriandy

Oriandy
Igy kezdődik? nincs valami bú bú bú boci szomorú előtte? Csak igy magában gágog az a liba?

jó lett az udvar. jó lenne egy kis égből pottyant pénz fa játszóra-mászó, hinta-csúszda, kötél stb.

Borsót főztem jól meg sóztam meg is paprikáztam. ábele bábele hammm-én igy tudom.

Na, verseljünk már egy kicsit. jó lenne tudni, ti miket mondtok a babának.Én cska akkor tudom bepelenkázni, ha az egy kis malac röf-röföt mondom közben orrnyomogatással.egyébként elforog, és feláll a pelenkázón!!!

Én manapság is még mindig a
jár a baba jár mint egy kiskirály, édesanya Benikéje el is indul már-cimű verssel szugerálom a járást. ....mászik :?

Viera! Háát mi feladtuk az üveges kaját amikor egy étkezésre 3 üveggel betermelt, az ugye 6-800 ft ártól függően. Na, aznap kezdtem el főzni. ez 6 s korától indult. Szóval főzi kukoricakeményitővel habarva, meg gabonapehely almával, banánnak, túró gyümivel óriási mennyiégekben. A Rossmannban én is vettem 10 ü. 144 ft-os kaját, jól jöhet még vészhelyzetre. Ma 2 nagy tányér zöldborsópörit vágott be tésztával.Meg néhány szelet saját sütésű kenyeret sonkával, sajttal...ááááá

Oriandy! Látom neked is van kenyérsütőd.Használod? Olyan fincsi magos kenyeret sütöttem ma is. neszeneked fogyókúra.

Pelenka:most jöttem a tescóból, háát annak a lila csomis pelusnak 40 ft felett van darabja! Én 30 forintért veszem darabját a diszikontban a noném 100 as pelust, az is gumirozott hátul, tépőzáras elől.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok,

hétfőn rohangáltam, tegnap suli, ma meg takarítás, egyszerűen nem volt időm jönni.

Most gyorsan visszaolvastam.

Vicky,
a mumpszra régebben nem volt oltás, ezért volt jó ha a kiskrapekok elkapták, most már az oltás védi őket.

Oriandy,
szuperédes Dani a videón. A férjemmel néztük, hát a hal beszéde halál vicces. Panni egyébként ugyanígy rázza a fejét, csak az egyéb beszéd nincs még meg mellette:)))

Annyira édes volt ma Panni, felállt a tükör előtt levő ládára, bambulta magát a tükörben, meg adott puszit magának és közben elkérte a kaputelefont és telefonált.

Mindjárt rakok fel képet róla.

meteor

telefonálós

Kép

puszi:
Kép

nézeget:
Kép

meteor

Hali!

Benianyu!

Én csak ennyit tudok ebből a libásból! Ezt is anyumtól.
Mi még ezeket szoktuk:

Katicabogárka szállj el szállj el,
Jönnek a törökök,
Sós kútba vetnek,
Onnan is kivesznek,
Kerék alá tesznek,
Onnan is kivesznek,
Ihol jönnek a törökök, mindjárt agyon lőnek: Puff-puff-puff-puff (és itt az ujjammal böködöm a kis pocakját) IMÁDJA :lol:

Ez elment vadászni,
Ez meglőtte,
Ez hazavitte,
Ez megsütötte,
Ez a picike vacak meg mind megette,
Kerekecske gombocska, itt szalad a nyulacska... és megcsikizem

Lánc-lánc eszter lánc
Eszter lánci cérna
Cérna volna selyem volna
Mégis kifordulna
Pénz volna karika, karika
Forduljon ki Danika, Danikának lánca.

Ének:
Erdő szélén házikó,
Abban lakik nagyanyó,
Gyere nyuszi sose félj,
Megleszünk mi kettecskén.

Húúúúúúúúúú, most az istennek sem jut más az eszembe, pedig tutira van még amit rendszeresen szoktunk mondókázni vagy énekelni.
Ja, a micimackót nagyon szereti, ha éneklem. A teljes szöveget akkor tanultam meg, amikor megszületett, csak hogy tudjam neki énekelni.

Belinkelek egy oldalt, nekem a kedvencek között van, szerintem egész jó!

http://marci.co-net.hu/versek.htm

Meteor!
Hát, igen ez a fejrázás Daninak is elég jól megy! Ha valamit nem akar, akkor rázza a fejét és hümmög is hozzá, hogy nyomatékosabb legyen a: NEM!

Pussz!
Andy

Kép
oriandy

Hali!

Hát csajok megvan a tegnapi hiszti (és a mai, mert az is volt) alapja. Ma délutánra belázasodott Noémi, úgyhogy biztos már bujkált benne valami napok óta, mert tényleg nem ismertem rá, annyira semmi nem jó Neki. És hát képzeljétek a nyelvén látok egy fehér kis pöttyöt, vagy hólyagot. Mondjuk én ilyen beképzelős fajta vagyok, tehát azért még megvárom, jön-e több pötty.

Ákosbenianya!
Hú, három üveg bébikaja egy evésre :shock: ?! Hát így már tényleg érdemesebb főzőcskézni. Én a múltkor tökfőzeléket főztem, de mivel nem tudok ilyen kicsi adagot főzni kb. három napig azt ettük.

Oriandy!
Ügyi vagy, hogy most gyorsan behozod a takarítást. Én gyerek nélkül még csak jobban tengenék-lengenék. Szerintem nem is találnám a helyemet. :roll:
Ákosbenianya már leírta a borsót főztem versikét. Én ugyanígy tudom. Közben a kezünket mutogatunk: borsót főztem: egyik tenyér kinyitva, benne a másik kezünk mutatóujjával kavargatjuk a borsót. Jól megsóztam, meg is paprikáztam: mintha sóznánk. Ábele-bábele: tapsolni közben, hamm: kezünket a szánkhoz és hamm bekapjuk a borsót.
Nonó imádja.

Ha már a versikéknél tartunk van még egy kedvencem:
Tik-tak jár az óra jár,
Benne a manócska vígan kalapál.
Ha megáll az óra, alszik a manócska
És nem kalapál.

Ezt is mutogatjuk közben. Tik-tak jár az óra jár: mutatóujjunkkal tik-takot mutogatunk. Benne a manócska...: ökleinket összekalapáljuk. Ha megáll az óra...: ezt halkan mondjuk, becsukjuk a szemünket és a kezünkre fekszünk, mintha párna lenne. És nem kalapál: megint kalapálunk. :D .
Ezt is imádjuk.

A harmadik amit tudunk a hagyományos sétálunk sétálunk, egy kis dobra lecsücsülünk, azt is tudja, hogy a végén le kell csücsülni.

És olyan édi volt, mert hétfőn voltunk zenebölcsiben, ott volt a sétás mondóka, úgy örült neki, hogy ezt ő már tudja. Olyan örömmel vidáman csinálta.

Mindenkinek köszi a bébikajás nyugikat.

Meteor:
Panni baba tündi a telcsis képen. Noémi is szokott telefonálni, mondja, hogy álló, álló, utána meg karattyol bele összevissza, mint aki tényleg telefonál.

Pussz mindenkinek!

Erika

Kép
viera

Most nézem az oldalt és eszembe jutott, hogy mi szoktuk még mondani/énekelni az egy kis malacot, és a csip-csip csókát is.

Kép
oriandy

Erika!
Mindenképp figyeld a kicsi nyelvét és száját és ha felfedezel még egy pöttyöt, irány a doki, mert akkor tuti arról van szó, ami nekünk is volt! Nem tudom, hogy van ez, de úgy hallottam hogy most ez a betegség járványként megy végig a gyerekeken! Nemrég a szomszéd kisfiúnak volt ilyen. Nem játék! Szóval ha lesz még pötyi, tűz az orvoshoz! Nekem azt mondta a dokinéni, hogy szerencsénk van, mert ez nagyon magas és csillapíthatatlan lázzal jár (de nekem sikerült csillapítan hűtőfördővel és lázcsillapítóval), meg alig esznek a fájdalom miatt szóval figyeld!!!!!!
Jobbulást neki!

Rita!
Tényleg egy tündér a telefonos kisasszony!! :lol: :lol: :wink: :wink:

Andy

Kép
oriandy

A sétálunk-sétálunk nekünk is megy! Dani is nagyot huppan a végén! :lol: :lol:

Kép
oriandy

Sziasztok,

Azt hittem itt sokkal hidegebb idő van, de olyan szép idő van mindennap, igazi vénaasszony nyara. Ennek nagyon örülünk, sokat tudunk kinn lenni. :D
Még picit zavar a 7 óra különbség Kevinnek, reggel korán felkel és este hamarabb elalszik.

Oriandy: Nagyon szépek voltatok az esküvőn. :P És ügyes voltál a takarításban is. Hozzánk is jöhetnél, itt nálunk sok-sok pakolnivaló, takarítnivaló van! :evil: Már nem is tudom honnan kezdeném….

Exdeus: Bébiétel 47 Ft??? Milyen olcsó! :shock: Csak én nem nagyon adtam boltit, most is néhány üveg van szekrényben, már nem is tudom, mikor vettem. Én inkább fagyasztó mánia vagyok és sürgős esetén mikróval főzök.

Viera: Megértelek, hogy nagyon oda kell figyelni ételekre allergia miatt. Nekem is volt egy tanítványom, akinek tojás, tej és liszt érzékenysége volt. Én is odafigyeltünk, hogy véletlenül sem kapjon tiltó anyagot és emiatt ne legyen boldogtalanul. Pl. amikor iskolai kirándulásnál volt ebéd menüben palacsinta, akkor én vittem neki rizses kekszet. Nem régen találkoztam vele és anyukája mondta, hogy mostanában kicsi mennységben már lehet enni rántottát, piskótát. A kislány boldogan mondta, „nem tudtam ennyire finom a tojásrántotta!” Ti is jártok hasonló cipőben, de semmi szégyellnivaló nincsen. Bocsánat, hogy lehet nem jól fogalmaztam csak annyit szerettem, hogy semmi nincs gond a boltit adod kislányodnak.

Meteor: Nagyon édes Panni!!! :P Nagyon hasonlít a Kewpie babára! Ismered?
KEWPIE
Kép

Pelus: Nekünk mindegy milyen, nem ragaszkodunk egy márkára. Amikor akció van, azt megveszem. Tescóst is sokat használtunk, jó volt. Képzeljetek, nem régen tudtam, amit mi használtunk Japánban( persze ez is akciós volt), két oldalas pelus volt. :shock: Nem csak hasánal, hanem a háta oldalra is lehet zárni. Ezt azért találtak ki, hogy ha gyerek elfordul akkor is könnyen lehet pelenkázni. Néhány maradékot hoztam, majd egyszer kipróbálom.

Puszi Mindenkinek!
Vendég

Az Erdő szélént mi így tudjuk:

Erdő szélén házikó (mutatom a házat)
Ablakában nagyanyó (fejkendő)
Lám egy nyuszi odafut (nyuszifül)
Az ajtaján bekopog (kop-kop mozdulat)

Kérlek segíts énrajtam (kérős mozdulat)
A vadász a nyomomban (pisztoly mutatás)
Gyere nyuszi sose félj (gyere hivás)
Megleszünk mi kettecskén (tapsolás)

A másik:

Körbe jár az óra tik tak, jár (közben ujjal tik takkolás)
Benne a manócska kalapál (két ököllel egymáson kalapálás)
De ha áll az óra és nem jár (mutatóujjakkal csak áll nem mozog)
Alszik a manócska (alvás mutatás)
és nem kalapál (tapsi)

meteor

Na, mára ennyi voltam, majd holnap folyt köv!
Kmamy! Ha holnap időben végzek, szívesen elugrok hozzátok is! Már Gabnak is felajánlottam! :lol: :wink:
Pusszantás mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy

Meteor!Deee édeees Pancsi! Milyen klkassz kis göndör fürtjei lettek!!!!
Cukker!!!!!!!!

Jajj, de jó, hogy verselünk!A jár az óra jár az óra nálunk is megy énekben.

Meg:
Fújja a szél a fákat
letöri az ágat:reccs.
(kezek a maagsban, jobbra balra fújja a szél, majd a reccsnél leejtjük!)

Másik mutogatós:
én kiskertet kereltem, bazsarózsát ültettem.Szél fújja fújdogálja, eső eső veregeti hú.
(ezt hát vagy hasmasszázs közben is lehet a testén mutogatni, ütögetni finoman,nagyon szereti!)

A legnagyobb kedvenc a húz húz engemet, én is húzlak tégedet, amelyikünk elesik, az lesz a legkissebbik. Nagyokat kacag és húzza magát, meg ejti hátra magát, hogy húzzam én.

Szoktunk még táncolni és, felkapom és mint a keringőnél pörgök vele, úgy hogy teljesen kihajol, akkorákat kacag!!!!

Digi dagi daganat kergeti a halakat, de a halak ügyesek, digi dagi elesett-és leejtem a két lában közé.

benianya
ákosbenianya

Meteor!
De jó! Ezt az órás-manócskát én is tudom, csak nem pontosan ezzel a szöveggel. De a lényeg ugyanez. A húgom mondókázta a kisfiának, most 11 hós, és a pici már mutogatta. Úgy irigyeltem őket, akkor tanultuk meg. Azt hittem, hogy ezt nem is ismeri senki, de akkor tévedtem.

Oriandy!
Igen, figyelem a száját, de még fogacskára is gondolok, mert még csak három van és a felső második most akar kijönni, de nagyon nehezen. Vagy valami más bújkálós betegség. Pedig pont nem jókor jön a betegség, mert nemsoká 15 hós oltás és addig még meg is kellene gyógyulni. Pedig még holnap nem akartam dokit hívni, de lehet, hogy mégis csak kihívom.
Valamilye biztos, hogy nagyon fájhat, mert már alszik kb. fél kilenc óta, de mindig felvisít. Nem sír utána, csak nagyon visít és alszik tovább. Azért éjszakára adtam neki Nurofent. Nekünk az jobban bevált lázra és fájdalomcsillapításra is, mint a kúp.
Plusz hallottam még valamit: ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy a lázas gyerek fázik, jól fel kell öltöztetni, takarni, ilyesmi. Azt hallottam, hogy pont fordítva, aludjon csak kis bodyban, vagy lábatlan pizsiben, de legalább a lába tényleg legyen szabadon, hogy le tudja adni a hőt, és ne is takarjuk be. Ezt párszor kipróbáltam és még lázcsillapítás nélkül is lement a láza. Tényleg bevált.

Erika

Kép
viera

Tényleg!
Ez a húz-húz engemet nálunk is megy a fújja szél a fákat is (ezt Zorántól tanultuk). Pedig azt hittem, hogy milyen keveset tudunk. Most jövök rá, hogy rengeteget verselünk, énekelünk. Szeretjük még az EGyszer volt hol nem volt, egy icipici házikó, icipici házikóban icipici ágyikó...

Szóval tényleg jó, hogy szóba jöttek ezek a versek.

Erika

Kép
viera

Kmammy!
Köszike a bíztatást, csak az a baj, hogy nálunk pl. az oviban, iskolában nem nagyon vannak tekintettel az ilyen allergiás gyerekekre. Nagyon bízom benne, hogy legalább ovis korára kinövi, mert ha nem, elég nehéz lesz. Külön Neki nem fognak főzni, nekem kell majd mindennap behordanom a reggelijét, ebédjét, uzsiját.
Arról nem beszélve, hogy amikor valamelyik gyerkőcnek szülinapja, vagy névnapja van itt az a szokás, hogy tortát, sütit hoznak be a csoportba és együtt ünnepelnek. Hát szegény Nonókám abból sem ehet majd. Szóval nagyon félek, hogy nem növi ki.

Erika

Kép
viera

Kmammy!
Köszike a bíztatást, csak az a baj, hogy nálunk pl. az oviban, iskolában nem nagyon vannak tekintettel az ilyen allergiás gyerekekre. Nagyon bízom benne, hogy legalább ovis korára kinövi, mert ha nem, elég nehéz lesz. Külön Neki nem fognak főzni, nekem kell majd mindennap behordanom a reggelijét, ebédjét, uzsiját.
Arról nem beszélve, hogy amikor valamelyik gyerkőcnek szülinapja, vagy névnapja van itt az a szokás, hogy tortát, sütit hoznak be a csoportba és együtt ünnepelnek. Hát szegény Nonókám abból sem ehet majd. Szóval nagyon félek, hogy nem növi ki.

Erika

Kép
viera

Bocsi, kétszer ment...

Erika

Kép
viera

Üdv.

Viera, nem írtam el. :) Pontosabban 49 Ft az egyik helyi diszkontban, de van kedvezményre jogosító kártyám, így lejön belőle még 2 Ft. Én is meglepődtem, mikor az újságban összefutottam, hogy babakaja ennyiért, így el is mentünk a férjemmel megnézni, és tényleg annyi, amennyi, pedig én is azt hittem, hogy elírták. :D
Hát Peti még nagyon katonázós, amihez nekem nincs most elég türelmem. Nálunk a vacsi az ugye babakaja+tápi, de van "utóvacsi" is abból, amit mi eszünk.
Tökfőziből nálad mit jelent a nagy adag? Csak azért kérdem, mert pl. Petinek az egy kilós fagyasztott tökből és némi husiból 4 üveg kajája van...
Nálunk mindig ugyanaz az alvósszerkó, rugi. :) Takaróra nincs gondom, mert én betakarom, ő meg kitakarózik...
Ezt az icipiciset leírnád végig? Mert most, hogy írod, ez is megvan a pici buksimban, de nem tudom a végét. HELP!

Oriandy, jók a képek. Kis csajozós fiad van ám! :) Ahogy nézem, a cipő is illett végül az öltönyhöz. Irigyellek egyébként, az én férjemet egy laza lötyögésre sem lehet rávenni, akárhol legyünk, így unhatom magam halálra. Érdekes módon, az esküvőnkön nem kellett nógatni, de azt hiszem, egy életre kitáncolta magát.

Bénianyu, vicces, de az én jelenlegi tudományom kimerült a Hinta-palintában, na jó, ha megerőltetném magam, biztos jönne több is, de igény nem mutatkozik egyelőre.
Ja, ha nem akciós a Tescos pelus, akkor a maxinak 45 Ft darabja, de ez még mindig olcsóbb, mint a Pampers vagy a Libero, de a minősége szvsz ugyanaz. De nálunk a legutóbb volt akcióban, így 34 Ft-ra jött ki egy db.

Meteor, mondtam én, már rá sem ismerek a lányodra! Nagyon édes a képeken egyébként.
Ma Peti öcsémnek rázta a fejét, mikor megpróbálta kivenni a házihintából...rákérdezett, hogy kijössz?, őkelme meg rázta a fejét. :D

Kmammy, én sem tudom, hogy miért adják ilyen olcsón ezt a fajtát, azon kívül, hogy ez év végén vagy jövő januárban járnak le. Mondjuk Peti annyi idő alatt kienné őket a készletükből. :)
Milyen találmány?? Mondjuk még Peti törpekorában az öcsém meg az apukám még távirányítás mellett is fordítva pelusozták be a drágaságomat, akkor le is fényképeztem, néztem bambán, mikor levettem a ruháját, hogy hogy áll rajta a pelenka, mire leesett, hogy fordítva adták rá. Nem tudom, nekem úgy nem menne. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Halihó!

Ma nagyon jó kedvem van! Szinte röpködve fogok takarítani!
Na, jó, ne nevessetek ki, de apa végre rászánta magát a tesóra!
Tudom, hogy piri most múlt el, és még ilyenkor nincs esély ilyesmire, de a lényeg (tudom, nem illik hálószoba titkokat kibeszélni! :oops: :oops: :oops: ) tegnap már élesbe ment! :D
Szóval, ma olyan nagy kedvel ébrettem, hogy már lefürödtem, hajatmostam, reggeliztem és lassan (hajszárítás után) állok neki a mai teendőimnek.

Ex!
Hála istennek az én férjem nemcsak hogy szeret táncolni, de tud is!
Ez elsősorban azért jó, mert így én sem csetlek-botlok mellette. Ugye, ha valaki jól tud vezetni.....
Igaz mostanában (esküvőkön vagy bálokon) sokszor nekem kell szólni, hogy menjünk már táncolni, de legalább nem kell nógatni. Egyszer szólok és már megyünk is.

Erika!
Hogy van a kis Noi? Vannak még pöttyök, vagy tényleg csak a fogától volt?

Na, most megyek a dolgomra, pihi időben majd beugrok!
Pusszantás!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

A büntim még tart, de azért benéztem, és gyors írás után le is lépek!

Andy! Jó lenne egy kis segítség, egyedül sehogyse haladok! Csak ne lennétek olyan messze!

Versek: Lackó azt szokta Mesinek mondogatni, hogy Üvegben a törpe... Én meg sokszor a Nyuszi ül a fűben... Az elment vadászni is megy, Ciróka maróka, mit főztél, kását, hova tetted, pad alá, megették a kiscicák. Háp-háp-háp jönnek a kacsák, hű de éhes hű de szomjas ez a társaság. Ez az eleje lehet a búbúbú, boci szomorúnak, nem? Meg röfröfröf, orra sárba döf. De ezekből nem tudok többet, viszont a Zeneovi cd-n rajta van, majd meghallgatom! Énekelni max. hinta palinta, Micimackó, Lencsilány, Fülesmackó mond most nektek szép meséket gyerekek. Lekonyuló szép fülemnek köszönhetem nevemet. Kedvencem a friss méz, s más finom falatok. De azért szerettek, hogyha kövér is vagyok. Brumma-brumma-brumma-brumma-brumma-brumma-brumm-brumm-brumm. :-)

Fogászaton bosszankodok, mert még vasárnap kiesett a tömésem, és csak 25-ére kaptam időpontot. Addig meg esz a fene. Jaj!

Lackó vakarózása nem akar szűnni, kezdek félni. Anyu is viszket, nagyon ronda mindenhol a bőre, és elkapta már a pasija is. Szóval tényleg aggódom, hogy nehogy megint rüh legyen. Idegbajt kapok! És akkor ugye Lackó az oviban azóta már elterjeszthette... Ma viszem vissza dokihoz. Mesit meg tanácsadásra. Izgis lesz ez a nap.

Megyek, rakom is le Mesit aludni, mert 5 előtt megint felkelt a drágám...

Pusszanat mindenkinek, robotolok tovább! Ha nem jönnék, kellemes hétvégét mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

[b]Andy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Éljen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hajrá tesóbaba!!!!!!!!!!![/b]

Gabella

gabella

Oriandy,
éljenéljenéljen és hajráááá, drukkolok, hogy minél előbb összejöjjön!

Remélem én is hamarosan a csíkoskák táborát erősítem. Az volna a tuti, ha az elkövetkező másfél hónapban összejönne a béjbi, mert akkor nyáron születne és szeptembertől tudnám folytatni a sulit.

Kmammy,
köszönöm a képet. Nem ismertem a Kewpie babát. Ő egy japán mesehős? Egyébként én nagyon csípem a japán manga rajzfilmeket...csak mostanában kevés időm van nézni.
A legutolsót még valmikor egy Titanic fesztiválón láttam és most persze nem jut eszembe a címe.
Shikiro volt talán és egy kislányról szólt akit átváltoztatott egy boszorkány és őt kellett szolgálnia. Meg egy vándorló palota is volt benne. Én nagyon bírom az ilyeneket, mert annyira szép zenéjük van és olyan jók a rajzok.

meteor

Sziasztok,

Meteor: Kewpie Rose O'Neill rajza és mese. Szerintem amerikai. Kewpie cupid-ról származik a neve, csak Kewpie szeretetet hoz embereknek így ilyen angyalos az arca. Japánban nagyon kedvelnek, csinálták róla sok-sok baba figurát, sőt van Kewpie név majonéz gyártó cég is.
Kewpie baba:
Kép

Szerintem amit írtad , annak rajzfilmnek címe „CHIHIRO Szellemországban”. Magyarországon is kapható DVD ( azt hiszem 1000Ftba sem került). Nekünk jó, mért magyar és japán nyelvben szól, majd Kevinnek is tetszeni fog. Én is szeretem ilyen típus rajzfilmeket, amik nem erőszakosok, nem harcosok.

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Alig aludtunk valamit az éjszaka. Noémi félóránként kelt. Felvisított, utána beszélgetett egy kicsit és visszaaludt. Mindig mire átmentem volna hozzá, elaludt.
Még délelőtt is lázas volt, viszont pöttyök nincsenek rajta, nem köhög. Négyes fogacska nagyon meg van duzzadva, mármint a helye, olyan, mintha egy cseresznyemag lenne a helyén. Lehet, hogy tényleg ez okozná a lázat :?:
Dokibácsink mindig azt mondja, hogy a foga miatt nem lehet. Még a mai napot megvárom, aztán ha holnap is lázas, akkor csak kihívom az orvost.
Mellesleg ma már a negyedik pólóját fogyasztja, annyira folyik a nyála. Nem győzöm cserélni rajta.
Most meg 11 óra óta alszik. :?

Ex!
Én is az egy kilós fagyasztott tökiből csináltam a főzeléket. De rengeteg lett. De többet nem fogok ebből csinálni, mert akkora tökmagdarabot, vagy héjdarabok - nem tudom - voltak benne, hogy állandóan azt lestem kajcsi közben, hogy nehogy lenyeljen egyet Noémi belőlük. Még engem is zavartak, amikor ettem.

A dalocska:
Egyszer volt, hol nem volt egy icipici házikó,
Icipici házikóban, icipici ágyikó.
Ottan élt, éldegélt, egy icipici lencsi lány,
Icipici anyukával túl az Óperencián.
Icipici lencsi lányka lencsi babát ringatott.
Anyukája így tette Őt, boldogságban éltek ott.
Aztán ha este lett, az icipici lányka félt,
Anyukája ölbe vette és mondott egy mesét, hogy
Egyszer volt, hol nem volt egy icipici házikó......(innen előlről kezdődik.)

Úgy láttam, hogy Gabella is írta, hogy szokták Ők is énekelni, lehet, hogy ő jobban tudja. Pedig nekem cd-n is megvan.

Na, megyek, Noémi ébredezik.

Oriandy!
De jó, hogy lesz újabb bébi!! Hogy szaporodnak ezek a kis tesóbabák. Nekem valószínű nem lesz :( . Bár Noémi és Zorán között is öt év van, ki tudja még mi lesz öt év múlva. Én mondjuk nem bánnám.

Pussssz!

Erika

Kép
viera

Hali!

Hazaértem egy kis barátnőzésből, és még főznöm sem kellett, mert elmentünk az egyik étterembe menüt enni! Kicsit dumcsiztunk és olyan jól esett! Most újult erővel nekiugrok a hátralévő dolgomnak, hogy még ma végezzek, így holnapra egy kis pihi maradna!

Erika!
Én is szeretnék majd 3. babót, de a férjem hallani sem akar róla! Ő azt mondja, hogy majd ennek a kettőnek adjunk meg mindent. Hát, ki tudja, lehet 5-6 év múlva mi is nekiugrunk a 3.-nak. Bár, ha a 2.-ra is ilyen nehezen szánta rá magát....

Pussz!
Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Ma én is suliban voltam, holnap is megyek. Kornél anyuéknál, én meg húgoméknál netezek.

Oriandy: hajrá! nagyon drukkolok kistesónak! Dani tündéri a videón! Hihetetlen mennyi mindent mond már. (Ezt lehet, hogy már írtam, bocs :oops: )
Ha Kmammyékhoz mész segíteni a takarításban, akkor mi pont útba esünk, úgyhogy várunk szívesen. :lol:

Meteor: Nagyon édes Pancsi! Kornél is szokott ilyet csinálni. A telefonálást ő az én mobilommal szokta "elintézni". Suli tetszik? Kistesónál nálatok is drukkolok. Annak nagyon örülök én is (hasonló megfontolásból, mint Te), hogy Kismanó nálunk májusban születik, így szeptembertől én is folytatom a sulit. Hogy hogy azt nem tudom, de megoldjuk!

Versek: mi rengeteget énekelünk és mondókázunk.

Mondókák:

Csip, csip csóka
Csiga biga házikó
Egy megérett a megy
Cinege cipője
Ez elment vadászni
Sétálunk, sétálunk
Ec pec kimehetsz
Megy a hajó a Dunán
Esik az eső, villámlik, lecsap, s újra kisüt a nap (ezt mutogatjuk is)
Hóc-hóc katona
Süti süti pogácsát
Aki nem lép egyszerre
Egy kettő bal jobb
Nyuszi ül a fűben
Nyuszi fülét hegyezi

Dalok:

Paff, a bűvös sárkány
Micimackó
Egy kis malac
Hívjad, hívjad a falovacskát
Én elmentem a vásárba
A part alatt
Katalinka szállj el
Elvesztettem zsebkendőmet
Mi szél hozott kisfutár

Ezek a leggyakoribbak.

Kedden megyek nődokihoz, megnézi a Picit. remélem minden rendben lesz. Holnap biztos nem jövök, mert egész nap suli. Szombaton majd igyekszem magam utólérni, így előre is mindenkinek kellemes hétvégét és nagyon jó pocakosodást azoknak, akik már várják a babát, és drukk mindenkiek, akik majd csak ezután fogják!
A körkérdésemre adott válaszokat pedig nagyon köszönöm, sikerült egy kicsit megnyugodnom, de teljes majd csak akkor lesz, ha az orvossal is beszéltem!

Anita

Kép

Kép
wawel

Andy!

Akkor ez a második vonalzó Neked mi? Ovulációs, vagy milyen?

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Tojok bele a takarításba. Nyűgös vagyok. Nem tudom, de olyan depi hangulat kezd eluralkodni rajtam! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mennyi új baba! De jó! Bár igazából én valahogy most nem is tudom mit irigykedem, mivel most egyáltalán nem hiányzik még egy gyerek! A kettővel is néha a tököm tele van. (Na most az dobja rám az első követ, aki még soha nem érzett ilyet! Azt hiszem, itt lehetek őszinte.) Igazából semmi gond velük, elvagyunk, de most valahogy nekem nem jó semmi. Belekötök az élő fába is már lassan. Aki olvassa az iwiw üzenőfalát, láthatta. (Már akinek az ismerőse vagyok...)

Az én páromat is győzködni kellett már Mesi előtt is, és végülis mikor Meske megszületett, akkor mondta el, hogy ő ebből nem kér többet. Mert gyönyörű a gyerek, csoda a szülés, de azt a kilenc hónapot, amit én végig aggódtam, nyavajogtam, azt ő még egyszer nem bírja ki. Én meg néztem nagy kerek szemekkel, ugyanis Lackóval ezt sosem említette, Mesinél már láttam, hogy néha sok neki, hogy már megint dokihoz megyek, már megint a védőnőkhöz megyek, minek ennyi vizsgálat, én meg ha nem volt vizsgálat, akkor azért aggódtam, amikor volt, akkor meg azért, hogy jaj, mit fognak nézni, biztos jó lesz-e, mi lesz, ha találnak valami bajt, hasonló, mindenkinél természetesen előforduló hülyeségek. Kipróbáltam azt is, hogy nem mondtam neki, hogy tanácsadásra megyek, akkor meg az volt a baj, hogy mért nem mondom. Szóval húzós volt. De nem gondoltam volna, hogy megviselte.

Így aztán nem fogom zargatni, ha meggondolja, akkor jó, legyen hármaska, de ha nem, én 4-5 éven belül biztosan nem akarok újabb pindurkát. Az anyagiak nem nagyon szólnak bele, így is, úgy is csórók vagyunk, de majd megoldódik, könnyebb lesz, ha már én is dolgozom. Azt azért sajnálnám, ha soha többet nem élhetném át a terhesség és a szülés élményét! De ami utána jön, már annyira nem hiányzik, így most élvezem, hogy Mesi is már jár, próbál önállósodni, de még nagy szüksége van rám. Ez a kedvenc időszakom, próbálom kiélvezni, de ma valahogy nem tudok semminek örülni.

Bocs, hogy rátok zúdítom a hülyeségeimet, de csak ültem itt és bambultam, mondom akkor már inkább leírom.

Pusz mindenkinek!

Gabella

gabella

Kép
gabella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?