Új privát üzeneted érkezett!

Csibe!
Sajnálom! De hajrá november!
Antagonistat kaptam!Neked is az volt?

Mororo
Ne adjátok még fel!
Rusz aranyos doki! Remélem ő erőt önt a párodba!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Törpezs, nekem is antagonista protokollom volt mind a 2x. 30 fölöttieknek szokta felírni Konc, egy a gond vele, hogy egy kicsit drágább mint a többi protokoll. Mi is megyünk a az urológus dokihoz, akinél Ti is voltatok. Nektek Telkiben volt a műtét? Ingyenesbe belefértetek, vagy már fizetnetek kellett? Párom azt mondta, hogy mégegyszer belemegy a műtétbe, ha statisztikailag is alátámasztják, hogy megéri végigcsináltatni újból ezt az egész prócedúrát. Hiába kérdezte az esélyeket a BMC-be, mindig csak annyi volt a válasz, hogy már csináltak így babát.

Monoro. Rusz dokit ismerem, nagyon rendes régen együtt dolgoztam vele a Szabolcs utcai Urol. Klinikán. Ha elfogadtok a pároddal egy tanácsot, felesleges egyik andrológiai rendelőből a másikba menni, mert mindenhol közel hasonlót fognak mondani. Inkább a megoldásra kell rástartolni, és bejelentkezni egy meddőségi központba, ahol erre vannak specializálódva. Ajánlanám a Budai Meddőségit. Náluk van mód andrológiára, ( úgyis csak a saját eredményüket fogadják el az intézetek) illetve ingyenes fagyasztásra, mert a többi meddőséginél ezt nem vállalják, hanem Krióba küldenek, ahol igen sok pénzt kérnek a tárolásra. Nálunk is ugyanaz volt a probléma, mint nálatok,de a biopsia során találtak spermiumot.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Eriaka mi zujs feléd?????

Áfonyaaa?

Kép

csibe
csibe32
 
 

 
 

Szia Csibe,

Erikának be kell feküdnie kicsi Bogárkával a kórházba. Majd küld sms-t, hogy mi a helyzet.

Áfonya teljesen el van tűnve.
Vendég
 


Mo!
Ha adhatok még egy tanácsot,akkor az hasonló Csibééhez.Mi is a Kapás u.-ban voltunk,és nem találtak semmit.A Kaáliban viszont az anyagot másképp nézték,ott mindenféle mosás,centrifugálás,és egyebeknek vetették alá,azt mondták olyan eljárással,amikor lombikra készítik elő,tehát sokkal speciálisabb,mint egy sima népszámlálás.És ahogy Csibe is mondta,minden intézet a sajátját fogadja el.
Úgyis kell várni az első időpontig,addig pedig szedheti a vitaminokat,hátha segít valamit.És akkor legalább már belekerültök a lombik világába,mindig kaptok újabb időpontot valamire,és akkor talán a párod sem tudja hagyni az egészet annyiban.

Mesélj neki rólunk,beszéljetek minnél többet a témáról,mert ha most az elején nem teszitek,később nehezebb lesz.Esetleg ültesd le a gép elé,én ezt tettem,pedig az elején csak titokban mertem írni erről az egészről.Hosszú idő volt,mire ő maga mert a családban erről beszélni,még most is kevesen tudják,de mióta az egyik ismerősünk elmondta neki,hogy lombikoznak,kezd teljesen megnyílni.Egy hét alatt három ismerősnek is elmondta,hogy mi lombikozunk,és már volt két sikertelen.Igaz ehhez egy évnek kellett eltelnie,de ő maga jutott el idáig.Fontos,hogy érezze,neked ez az út sem akadály,fontos,hogy erős légy,és erőt adj neki is.

Akárhová is mentek,szerintem meddőségiben kezdjetek,ne a Kapás u.-ban!!!!

Azt tudom,a páromnak az orvosnál való várakozás a legnehezebb,a Kaáliban nem sokat kell várni,mert időpont van,néha persze csúszással.A BMC-ről Csibe tud neked mesélni.
Vendég
 


Nyuszifül!
kÉPEKET KÉRÜNK A KISCSAJRÓL!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Mono,
nálunk a biopsia után derült ki, hogy az egyik here totál elsorvadt de a másikból szépen lehetett kiskatonát nyerni. Szóval nem feladni, tudom nem könnyű játszma de megéri. Fogadd meg a csajok tanácsait, csúcsszuperek :lol:

Csibe,
sajnálom, hogy nem sikerült :cry: novemberi fagyihoz hatalmas drukk és a másik fagyi meg legyen a kistesóért :P

Nekem sem sikerült a 2. lombik, okt 9-én megyünk konzira.

KépKép
tobi
 
 


Csibe!
Bocsánat csak most jutottam idáig!
Most látom, hogy írtál, de sztem ezeket mind megbeszéltük azóta :lol:

Tobi sajnálom,hogy nem sikerült :cry:

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Szia Mo!

Nyulasz már írt arról, hogy nálunk az azoospermia után volt javulás. Fontos, hogy sokat beszélgessetek, ez nem csak neked, hanem a párodnak is nagy szomorúság. Sajnos nekem ezzel kapcsolatban nincsenek jó híreim, tönkrement a házasságom. Én mindig a babáról akartam beszélgetni, a lehetőségekről, mert nem tudom az életemet gyerek nélkül képzelni. A páromnak meg elege lett a vizsgálatokból, a vitaminokból. Főleg akkor, mikor a javulás után szinte nullára visszaesett az eredmény. Nálunk még nagy probléma volt anyosomék hozzáállása, a párommal együtt csak azt hajtogatták, hogy türelmetlen vagyok, majd az idő mindent megold, nem kell semmit sem siettetni. Meg hogy ne hozzak idegen gyereket a családba (örökbefogadás v. donor). Végül azt is megkaptam, hogy a türelmetlenségem miatt stresszes a párom, emiatt nincs sperma és tudat alatt biztos nem is akar gyereket.
Hát, ennyi a történetünk. Ha ma újra kezdhetném, nem mondanám el senkinek, főleg nem anyosoméknak a rossz híreket.

Kitartás Nektek! És várjuk a híreket.

Princess
princess
 
 


Erikáról és Jeniről tudtok valamit?
princess
 
 


Szia Princess!
Hú,de rég hallottam felőled!
Szomorúan olvasom,hogy tönkrement a házasságod :(
Ez most mit jelent?Pesten vagy,vagy kinn?

Erika a héten bement a kórházba,nem tudja hazaengedik-e vagy már nem.Reméljük igen,és rendben van minden.
Jeni új munkahelyre ment,mostanában nem jelentkezett.
Áfonya teljesen eltűnt,de szerintem már meg is szülte a csodababát.
Vendég
 


Tibu!
Nagyon sajnálom!!!Majd gyere,hogy mi volt a konzultáción!
Vendég
 


Sziasztok!

Csibe! Tobi! Sajnálom, hogy nem sikerült! :cry: :cry: :cry: Pihenjetek és hajrá a következőre!

Remélem Erikánál és Áfonyánál minden rendben, és majd küldik a képeket.

Nyulasz! Tettem fel újabb képeket az iwiw-re.

nyusziful76
 
 


Nyuszifül!

Pont tegnap néztem... :D Tündéri egy babóka!
Az éjszakák milyenek?És a nappalok?
Vendég
 


Nyuszifül :P
Így van hajrá a következő :wink: hol láthatom én a tündibündit? :lol:

Nyulasz :P
mikor kezded a következőt? jelentkezem, hogy mi volt konzultáción

Csibe :P
mikor kapod vissza a fagyibabákat?

Princess,
sajnálom, hogy így alakult a házasságod :(

Törpe,
majd jövőre, addig is sok tervünk van :wink: és Te mikor kezdesz vagy hol tartasz? :oops: bocs de nem tudom

KépKép
tobi
 
 


Tobi!
jól hangzik a rengeteg terv :lol:
Mensi után kezdődig az első stimu (lombik). Apa túl biopszián, le vannak fagyasztva a lurkók, remélem felélednek ügyesen :wink:
persze, hogy nem tudod, régen jártam erre

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok!
Nem vesztem el, csak egy kicsit le vagyok terhelve, mert Édesanyám, aki nem Magyarországon él, itt van látogatóban és az összes szabadidömet lefoglalja, de szorgalmasan olvaslak Titeket.
Jo hallani, hogy mint sortársak, látjátok a rosszban is a jót.Én is ugy gondolom és hangoztatom is a férjemnek és a családomnak, hogy jelen helyzetben nem az fontos, hogy ki a biológiai Apja, hanem, hogy ki neveli fel a gyermeket.Az a baj, hogy aki nincs ebben a helyzetben ezt nem is fogja fel és nem tudja átérezni.Azt kérdezték már többen tőlem, hogy nem gondolkodtam már e el azon, hogy ez egy jel arra, hogy váltanom kellene?
Hát erre csak hápogok.Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben egyszer,az elsö sikertelen lombik utáni legmélyebb depressziomban, de aztán rájöttem, hogy nem tudnék új kapcsolatot létesiteni, de nem is akarok, mert szeretem Őt.
Az, aki nincs benne ebben a helyzetben nem is tudja min is megyünk keresztül.
Van egy barátnöm, akire egy kicsit megorroltam, ezek a dolgok miatt.Nem hibáztatom, mert nem tudja...
/Ja és én sem titkolom,a baráti társaságunk és a családunk tudja./
Ezért is jó itt lenni, mert erőt adtok.
Bocsi a hosszú eszmefuttatásért.Szoritok mindenkinek, babaragacsokat küldök mindenhova!
fogtunder13
 
 


Tobi! megpróbálom priviben átküldeni.
Törpe! A mélyponton én nem tudtam igazából mit is szeretnék, egyetlen dologban voltam biztos, hogy azt mostani párommal akarom végigcsinálni. Aki pedig ilyesmiket mond neked, egyáltalán tanácsot ad, hogy hogyan kéne döntened, az nem biztos, hogy igazi barát.

Nyulasz! neked is írok privit.

nyusziful76
 
 


Nyuszifül,
megkaptam :lol: és írtam :wink:

KépKép
tobi
 
 


Nyuszifül!
Szerintem a nekem írtakat fogtündérnek szántad :lol: de egyetértek!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Nyulasz, Nyuszifül, Erika, Jeni, Csibe!

Küldtem Nektek privit.

Princess
princess
 
 


Nyuszifül!

Megnéztem az új képeket. Nagyon jók.

Princess
princess
 
 


Törpe! bocs, igen :oops: :oops:

nyusziful76
 
 


Szia Nyuszifül!
Tudom, hogy új vagyok itt, és ismeretlen,de valamilyen úton nem nézhetném én is meg azt a GYÖRŰSÉGET?Kiváncsi vagyok nagyon.És gratula!
Ja, és most volt itt az egyik családi barátunk, akiknek van egy gyönyörű,értelmes örökbefogadott kisfiuk.Mondtam is, hogy ha rájuk nézek,nem is vagyok kétségbeesve, mert Ők talán a legjobb példák arra, hogy soha nem szabad feladni!
fogtunder13
 
 


Sziasztok!
Egy darabig nem jöttem közétek, mert nagyon kilátástalan volt minden körülöttünk. A héten megjártuk a poklok poklát. Most már jobb lett a kedvem és újból tisztán tudok gondolkodni, és ami a legfontosabb higgadtan tudok róla írni és a párommal beszélgetni.
Hálásan köszönöm a segítséget és a bátorító szavakat, hogy ne adjuk fel.
Törpehzs! Külön köszönöm a priviben írt segítségedet!

Nagyon rendik vagytok!

Egy kis időre felhagyunk a témával. Sokat beszélgettünk róla, és még felkészületlenek vagyunk...... de nem adjuk fel!!!!!!
10-én lesz egy újabb spermavizsgálat ezen az új helyen Rusz dokinál, utána pedig nyárig várunk. A munkahelyemről nem tudnék a vizsgálatokra eljárni, a lombikozást elkezdeni, ... és a lelkünknek is kell egy kevéske idő, hogy beletörődjünk a dolgokba.
Olyan furcsán érzem magam. A miérteken mondjuk már nem rágódom, de félek hogy szépen lassan kifutunk az időből. Ti hány évesek vagytok?? Lehet, hogy csacskaság, de ez is aggaszt. 30 éves vagyok és 1 babám sincs.... de még remény se a spontánra.. :cry: Jövő nyáron, mire az első lépéseket meglépjük a lombik felé, már 31. A felkészítés mennyi idő volt nálatok? (biopsziával, szurikkal...stb. ....a beültetésig?)
Ha Rusznál szintén rossz eredményeket kapunk, akkor rögtön telefonáljak a BMC-be? Kérjek ott is időpontot és legyen egy harmadik spermavizsgálat??? Fogalmam sincs egyelőre, hogy 10-e után mi legyen a köv. lépés :roll: :?
Vendég
 


Tegnap az egész topikot átlapoztam, és ismerkedtem veletek.
Erika! Nyusziful! Gatulálok a babákhoz!
Princess! Sajnálom, hogy a család ezt gondolja, és a házasságod is veszélybe került!!!
Nyulasz! Nagyon figyelmes vagy! Te mindig mindenkinek írsz valami bátorítót is segítőt. Micsoda energiád van!
Tobi! Sajnálom, hogy nem sikerült a 2. lombik. Gondolok rád okt. 9-én!
Csibe! Bella! Törpe! Az én férjecskémnek is hasonló gondjai vannak.
Értetlenül állok afelett, hogy nekünk miért nem beszélt az orvos a biopsziáról. Ha nincs a babanet, talán sohasem tudom meg... :roll: :cry:
Vendég
 


Mororo!
Én is 30 vagyok!
Nem vagytok késésben :wink: csak hát fiatalabbak sem leszünk!
A legfontosabb,hogy lelkileg is felkészültek legyetek, vagy legalábbis elszántak :lol:
Ha Rusz doki is ua mondja, akkor sztem jelentkezzetek be a BMC -be, először úgyis konzultáció van, és ott meg is beszélhetitek, hogy ti nem holnap szeretnétek! Ráadásul a vizsgálatok is eltartanak egy darabig, és akkor legalább nyugisan csinálhatjátok!
A biopsziát is megcsinálhatjátok bármikor! Nekünk is lefagyasztották a talált dolgkat :lol: :lol: :lol:
Szóval ők megvárnak nyárig! :lol:

Jah! Majdnem elfeljtkeztem a várakozási időről! Most elvileg 2 hét - 1 hónapra kapsz időpontot, de ez állandóan változik.... Mi június végén szeptemberre kaptunk időpont! :roll:

Szóval hajrá!
Örülök,hogy már másképp látjátok a dolgokat!
Sok szerencsét!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Köszönöm az infókat! Még ma, ha hazaér a férjem beszélek vele és szépen végiggondoljuk a dolgokat, átrágjuk magunkat a témán :) Apránként akarom előadni a terveket, a világért sem akarom lerohanni vele. De arra szeretném biztatni, hogy ne keseregjen, ha újból a "fejünkhöz vágnák", hogy minden menthetetlen és nem lesz közös babánk...
Most újra reménykedek. Közben pedig irtózatosan rettegek, hogy mi lesz velünk és mi minden vár még ránk..
Vendég
 


Szia Mororo!
Ne aggodj az életkorod miatt.Én 34 vagyok, 3 éve szeretnénk babát.Túl vagyunk a második sikertelen lombikon is,és úgy néz ki, hogy csak donorral lehet babánk.Szoval van még idöd,idötök.
Mi is mikor megtudtuk, hogy mi baja a férjemnek,3/4 évet vártunk, mire elindultunk.Addig számtalan,/még orvosi/ cikket is elolvastam, kutattam, kerestem, hogy megértsem mi is történik velünk.De a legjobb olyan emberekkel beszélgetni, olvasni, akik hasonló cipőben járnak.
fogtunder13
 
 


Mororo,
Én 31 éves vagyok lassan 32, túl 2 sikertelen lombikon és van még egy szalmánk a biopsziából. Ami azt jelenti, ha nem sikerülne a 3. lombik (persze sikerülni fog :wink: ) akkor apusnak újabb műtét jön, ami miatt nem mondhatnám, hogy boldog :? .
Mi tavaly tavasszal tudtuk meg, hogy probléma van a kiskatonákkal (ott mondták, hogy nem lehet természetes úton babónk, kiakadás), szünet, aztán ősszel elmentünk újabb vizsgálatra, novemberben műtét, decemberben bejelentkeztünk a Kaáliba és márciusban volt az első lombik.
Kedden kiderül, hogy mit mond a dokibácsi. Kíváncsi vagyok.

Erikáról tudtok híreket?

Törpe,
drukk a lombikhoz és felélednek a kiskatonák, tuti :wink:

Csibe,
mikor kapod vissza a fagyibabákat? :P

Fogtündér,
mikor kezditek a következő lombikot? :)

KépKép
tobi
 
 


Mo!
Örülök,hogy jelentkeztél.Már aggódtam,hogy eltűnsz.Energiát innen,tőletek kapom,és ezt próbálom visszaadni.
Tessék mindig reménykedni,és feltétlen írd meg,hogy mi történik!
Ja,én is 30 vagyok,illetve már betöltöttem.Ez van.Ha tudjuk,előbb elkezdjük.
Vendég
 


Nyuszifül!
Én nem kaptam meg a privit :cry:
Vendég
 


Tobi!
Nagyon remélem :lol: Én nagyon bízom bennük! :wink:
Mi derül ki nálatok holnap?

Én még csak azt sem mondhatom, hogy hamarabb kezdhettük volna! 28 évesen ismertem meg a párom (kivártam az igazit :wink: ) idén esküdtünk...szóval mi csak 3 hónapot próbálkoztunk vakon!
Ez van! A jó a rosszban, hogy még közelebb kerültünk egymáshoz! (bár ez sztm lehetetlen :lol: ) és hogy időben elkezdtük kutatni az okokat!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok!
Nem fogok eltűnni, ígérem! Örülök, hogy rátok találtam. Egy kicsit kitisztult az agyam és már nem látom annyira gyászosan a helyzetünket. Ma először éreztem azt igazán (amióta tudjuk a rossz hírt) amit te írtál Törpe: hogy "még közelebb kerültünk egymáshoz". Újra látom a színeket és van kedvem reggel felkelni, újra nevetni. Jóóó, azért van benne egy nagy adag beletörődés is, de az most nem számít! :wink: A lényeg: nem nyaldossuk a sebeket, éljük az életünket tovább, és örülünk egymásnak. :D
Nyulasz! No, pont erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy te vagy a topik lelke... :wink: :oops:
Tobi! Írd meg holnap, hogy mi volt veled!!
Tündér! Nagyon erős vagy! Én még csak ízlelgetem a donor gondolatát, így egy kicsit átérzem a helyzetedet... nagyon szorítok nektek! Kívánom, hogy sikerüljön, és ne kelljen tovább várni a babára!
Csibe! Ilyenkor hogyan tovább? Mikor lehet újra próbálkoznotok?

A segítségeteket szeretném kérni. Lehet, hogy bugyuta kérdések jönnek, úgyhogy készüljetek! :wink: :oops: :lol:
Szóval, kapunk egy időpontot valamikor a konzultációra. Ott elmondjuk, hogy hányadán állunk a dolgokkal és miért választottuk a meddőségi centrumot. Eddig stimm.
Utána mennyi idő múlva kezdődik a vizsgálat és a felkészítés? A biopsziával egyidőben szuriznom kell magamat? Mennyi ideig? Több cikluson át? A ciklusom is össze-vissza. Először azt fogják rendbetenni, vagy a szuri hozza rendbe majd?
A konzultációt követően néhány hónapon belül már lesz is egy lombik bébikém?? Bocsánat, ha sok hülyeséget kérdezetem volna, de nagyon nem látom át a dolgokat. :oops:
Vendég
 


Mo!

Szerintem,a konzultáción egyből adnak feladatot,miket kell elvégezni.Neked biztos néznek 3.napi hormonokat,kell egy éven belüli rákszűrés,meg majd EKG.Álltalában szoktak laparoszkópiát csinálni,bár nekem az nem volt.A doki megnézett UH-n,és azt mondta ő nagyon rendben lát mindent,ha gondolom egyenlőre kihagyhatjuk.A párodnál csinálnak egy spermavizsgálatot,néznek hormont vérből,meg csinálnak kromoszómavizsgálatot.Néznek Y kromoszómát és kariotípust.Ezek kb 1-2 hónap alatt megvannak.
Legalábbis a Kaáliban így van,a BMC-ről majd Csibe mesél.

Nekünk azt mondták:
vagy elkezdjük a stimut,és leszíváskor ad a párom mintát.Itt két lehetőség van,ha találnak valamit,akkor oké,ha nem,akkor vagy ad 2 óra múlva újra mintát,hátha abban van,de ha nincs,akkor elveszett az egész stimu,mert petesejtet nem fagyasztanak.

vagy elkezdjük a stimut,és leszíváskor ad mintát a párom,ha semmi,akkor rögtön biopszia,és ha találnak valamit,akkor rögtön felhasználják.

vagy elöször biopszia,ha találnak valamit,azt lefagyasztják,és utána kezdődik a stimu.

De mivel a Kaáliban találtak a mintában néhány spermiumot,ezért az első lehetőséget ajánlotta a doki.

Mi az első konzira októberben mentünk,és februárban volt az első beülti.Tudom ez elég sok időnek számít,de ezt megelőzte 2 hónap fogamzásgátló szedése,utána majdnem 2 hét szuri.És mindig csak a következő vizsgálatra kellett figyelnünk,ami azért sosem hónapok múlva volt.Meg pár hétig a dokink is külföldön volt,így lehet,hogy amiatt is tolódott picit.

Remélem Csibe leírja neked,a BMC-ben mi a menet.Meg biztos egy-két dolgot én is kifelejtettem...

Tobi!
Drukk mára!Csak konzi lesz?
Vendég
 


Sziasztok,

Mo, BMC-ben következőképpen csinálták nekünk. Mi eleve úgy mentünk, hogy 2 azoospermiás lelettel mentük, amikre rá volt irva, hogy TESE ( az egyiket Papp prof irta, aki e témába a legnagyobb ember, és szó nélkül elfogadták véleményét).
Én Konc magánrendelésén keztem, ahol kiirták nekem a vizsgálatokat, amik következők voltak:

Vizsgálatok nőknél:

Általános orvosi és laboratóriumi vizsgálatok, HIV szűrés, EKG. Nőgyógyászati vizsgálat , cytológia, kolposzkópia, váladék és Chlamydia vizsgálat. Ciklus monitorizálás a 3. (szükség esetén 21.,24.) napon végzett hormon vizsgálatokkal és hüvelyi ultrahanggal. A petevezető átjárhatóságának megállapítására röntgen vizsgálatot végzünk, az ún. hiszteroszalpingográfiát (HSG ) a menzeszt követő napokban. Amennyiben hiszteroszkópia, vagy laparoszkópia szükséges, a pácienst kórházunk szülészeti osztályára irányítjuk. Szükség esetén a házaspár mindkét tagját genetikai vizsgálatra ( kariotipus meghatározás ) küldjük.

Vizsgálatok férfiaknál:

Általános orvosi vizsgálat, laboratóriumi vizsgálat, AIDS szűrés. Urológiai,-andrológiai vizsgálat. Szükség esetén ultrahang vizsgálat. Ondó (sperma) mikroszkópos vizsgálata legalább két alkalommal. Ondó bakteriológiai vizsgálata. Szükség esetén hormon vizsgálat.

A házaspár kivizsgálása minimum egy hónapot vesz igénybe. Utána értékelő, vagy ún. stimulációs megbeszélést tartunk, amikor a házaspárral megbeszéljük az eddigi eredményeket, illetve kezelési tervet készítünk.

Az elöbb leirtak, ránk vonatkozva annyiba különböztek, hogy kb engen 1 -2 hét alatt teljesen kivizsgáltak, páromnak a biopsiát 1 hónapon belül megszervezték, ők nekünk semmi különösebbet e témában nem kellett intéznünk ( azért jó a magánrendelésre menni, mert nagyon rövid időn belül bekerülsz a programba, gyors a kivizsgálás, és mindent elintéznek nekünk, ami amúgy hónapokba telne simán, erről tán Törpezsu is tud majd neked mesélni) Fontos férfi meddőség esetén a genetikai és összeférhetőségi immunvizsgálatot is a legelején megcsinálják, amúgy a 3. nem sikerült lombik után szokták ezt megcsinálni.

Kép

csibe
csibe32
 
 


Mo, kérdezted, hogyan tovább:

Nekünk vannak lefagyasztva embriók, novemberbe megyünk értük.
Ha az nem jönne össze, akkor a párom azt mondta, hogy utánna járunk, hogy ílyen módszerrel mekkora az esély a babásodásra ( gondolkodunk azon, hogy felkeressük Czeizelt), és annak a függvénye, hogy belevágunk-e mégegyszer a biopsiába, illetve folytatjuk donorral.

Tobi meséljél, mit sikerült intézned?

Kép

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Nyulasz,
Milyen vitaminokat szedett a férjed?

Erikáról nem tudtok valamit? Azt mondta, hogy majd ír sms-t, de egyelőre még semmi.
Vendég
 


Mo!
Tényleg volt még Hepa és Aids szűrés mindkettőnknél.

Bella!
Multi maca,cink,szelén,e-és c vitamin.De most a fer14-re rákérdeztem egy rokonomnál,aki a gyógyszeriparban van,nézzen utána,jó-e,mert abban minden benne van.
www.fer14.hu
Vendég
 


Nyulasz,
Írtam privit!
Vendég
 


Sziasztok,
szeretném megkérdezni, hogy kinek van donorspermával tapasztalata (na ez igen idétlenül hangzik ..) lehet hogy a Krio-s tapasztalat jobb lenne. Nem vagyunk kezdők, de Krio-ban még nem jártunk :).
35 évesek vagyunk 3 sikertelen lombikkal és 1 sikertelen fagyasztott ET-vel, anno Papp prof. félperc alatt kiadta az utunkat a Kaáliba..... eddig még voltak katonák, bár nem sokan, de mivel már csak két lővésünk van, elgondolkodtunk a donoron is.
monyo
 
 


Hahóó
Mororo!
Nekünk ugyan az volt, mint Csibééknél! Egy ciklus a vérvételek (3, 21, 24. napi) , és az azt követő ciklusban a HSG. A doki javaslatára még egy ciklust vártunk a HSG után (ez telik le éppen a jövő héten) és akkor kezdhetem a stimut!
Ugyancsak a dokik javaslatára a biopsziát nem időzítve csináltuk. Apa kivizsgálása nekünk is max egy hét volt, és ő egyeztetett az andrológussal, kb egy hét múlvára kapott időpontot, szóval az hamar ment!
Fagyasztották a mintát!
Ha ezek elfogynának akkor lehet újabb biopsziát, és akkor már lehet időzített, mivel most már tudják, hogy találnak!
Mi dokink nem szereti ha csak úgy látatlanba stimulálják a lányokat!
De hallottam róla, hogy másnál már volt ilyen!

Törpe

Kép
törpehzs
 
 


Sziasztok!

Nyulasz! Fogtündér, Mororo! Privi ment.

Monyo! Nekünk van Kriós tapasztalatunk, pontosan mi érdekel?

Az életkor témához: Nálunk a 30. születésnapom előtt néhány héttel derült ki, hogy komoly gond van (azoospermia). Hát nem volt nagy ünneplés gondolhatjátok. Akkor már 1,5 éve próbálkoztunk. Szerintem a 30-35 még simán belefér, főleg ha viszonylag korán kiderül a probléma. Nekünk a kiderüléstől (január) a sikeres inszemig (november) nem telt el egy év, bár eleve nem volt esélyünk sajátra, így donorral kezdtünk és elsőre sikerült. És ebben benne volt 5 hónap türelmi időszak (májustól novemberig), amit a párom kért. Szóval ha az ember megemészti a donor gondolatát (és tényleg lelkileg el tudja fogadni, ami a siker szempontjából szintén nagyon fontos) akkor a "megvalósítás" már nem olyan hosszú idő. Erikának is mindkét donoros lombik elsőre sikerült. Az elfogadásig lelkileg eljutni, az egy másikkérdés, az lehet ennél sokkal hosszabb is.

üdv: nyusziful

nyusziful76
 
 


Nyusziful,
alapvetően maga folyamat érdekelne, bejelentkezés után mi történik? és az anyagiak. Ezek szerint nálatok már megvan a baba :)
köszi
monyo
monyo
 
 


Nyulasz, Törpe, Mororo, Csibe :lol:
Szóval ma megbeszéltük, hogy a 3. lombik long protokollal fog menni. Bevállaltam a sok szurizást, hátha :wink: Tökre nem értem, hogy miért nem tapadnak meg a gyönyörű szép visszaültetett embrikék (doki is egyetértett vele), biztos ennek is megvan az oka. Na, majd a harmadik sikerülni fog és ikrek lesznek :wink:

Monyo,
nem tudom a menetét :?

Bella,
Erika jelentkezett? :roll:

pussz

KépKép
tobi
 
 


Monyo!

Alapvetően két lehetőség van. Vagy az intézetre bízzátok a választást, akkor nem kell bemenni a Krióba, csak a meddőségi központban leadjátok a férjed adataid (hajszín, szemszín, testalkat, vércsoport, stb.) és mindent ők intéznek, vagy bementek és magatok választotok. Mi személyesen választottunk, Erika viszont a Kálin keresztül.

Ha be akartok menni személyesen, akkor telefonon kell időpontot kérni donorválasztásra. Odamentek, szintén megadjátok az általatok fontosnak tartott tulajdonságokat és egy aszisztens kikeresi azoknak a donoroknak az adatlapját, akik nagyjából megfelelnek. Ő tanácsot is tudadni, hogy mik a legfontosabb dolgok (pl, ha nem akarjátok elmondani a gyereknek, akkor a vércsoport fontos lehet) Sajnos nincs túl nagy választék, különösen, ha ritkább tulajdonságokat kerestek. Azért nekünk kb. 4-5 jelölt volt, amiből az adatlap alapján én kettőt kizártam, a többit pedig sorrendbe rendeztem. Érdemes még arra is rákérdezni, hogy egy-egy donornak hány mintája elérhető. Nekünk a doki azt tanácsolta, hogy próbáljunk olyat választani, akinek több mintája is van, ha többször kellene próbálkozni, vagy a tesónak esetleg jó lehet. Végül a mi donorunknak csak egy mintája volt. Az adatlap nagyon részletes (kép nincs), de a szemöldöktől az orron, a fülön és a testszőrzeten keresztül minden rajta van, a végzettség, a hobbi és a horoszkóp szintén. Ha kiválasztottátok, akkor gyakorlatilag megveszitek a mintát (egy éve 30e Ft volt) . A meddőségi központban csak a donor kódját kell leadni, a többit (szállítás) ők intézik. A pároddal pedig aláíratnak egy papírt, hogy a donorral fogant gyermeket jogilag vér szerinti gyermekének tekinti.

Az egyetlen probléma a személyes választással, hogy ha találtok szimpatikus donort, de az első próbálkozás nem sikerül, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a következő alkalomra is lesz minta ugyanattól a donortól. Mi felírtuk az összes szóbajöhető kódot és mikor felhívtam őket érdeklődni a második inszem előtt egyikből sem volt minta, tehát újra kellett volna választani csak közben kiderült, hogy sikerült az első inszem. :lol: Másrészt a férjemnek nem volt valami felemelő érzés(nekem sem), ezért lehet, hogy másodszorra már nem mentünk volna el személyesen vagy csak én mentem volna. Azért én úgy éreztem, hogy legalább ennyi befolyásom legyen arra, hogy ki a gyerekünk genetikai apja, meg bíztam a női megérzésemben (őszintén szólva ez alapján döntöttem).

Bocs, hogy hosszú voltam, remélem segít.

nyusziful76
 
 


Monyo! Nálad is van valami probléma vagy csak a párod miatt volt lombik? Csak mert ha nálad minden OK, akkor donorral inszemezni fogtok, ami 6 lehetőséget jelent és nem kell 3 hónapot kihagyni közte. Mondjuk a Káliban az inszem nem tb-re megy, tavaly 60e volt egy donoros (a saját spermás azt hiszem csak 50), szóval a donorral együtt 90-re jön ki egy alkalom+gyógyszer a stimuhoz, de nekem az csak closti volt meg egy repesztő szuri, szóval pár ezer Ft. A BMC-ben az inszem tb-re megy, viszont ott komolyabb stimulációt adnak inszemnél is, tehát a gyógyszer többe kerül. De talán erről Csibe többet tud.

nyusziful76
 
 


ja igen, megvan a baba. :D :D :D 3 hónapos, és az eddigiek alapján elmondhatom, hogy bejött a női megérzésem. :wink: Imádjuk, a férjem is el van olvadva tőle. Nem tudom elképzelni, hogy a közös gyerekünket jobban szeretnénk.

nyusziful76
 
 


Tobi,
Nem jelentkezett, nem tudom mi lehet vele! :roll:
Vendég
 


Nyusziful,
nagyon köszönöm a részletes leírást :) gratula a csemetéhez :)
nálam eddig nem találtak semmit, csupán a párom rossz eredményei miatt lombikozunk. De eddig nem volt szerencsénk.
mégegyszer köszi
monyo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?