Új privát üzeneted érkezett!

Lora!
Nem Sebire gondoltál? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Ugye mondtam, hogy hasonlítanak!!!

Orsi
Kép Kép
sno

apropo picasa képek, bozotka is tett fel képeket mindenféle kategóriában, nem tudom mikor, de most láttam őket. Jók ezek a kis meglepik :D

Timo,
már akartam kérdezni, hogy megbírkóztatok a programmal?

Orsi
Kép Kép
sno

Fúú, tényleg! Bocsi Gergő, bocsi Sebi! Szóval akkor Sebitől kaptad meg Timi! Tényleg hasonlítanak, de azért felismerhetőek, csak én voltam vaksi! :oops: :oops: :oops:
lora7

Mindjárt indulunk a Vligetbe. Olyan szép az idő, kicsit sétálunk. Még jó hogy mára esőt mondtak! 8)
lora7

Orsi!
Aha, végülis megtaláltam, hogy hogyan lehet tömegesen képeket feltölteni. De nagyon lassú, ezért felhagytam vele. :(

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok
h kell fényképeket egyszerre kicsinyíteni? szeretném feltölteni a picasara az uszis képeket (igen, timo :lol: ), de egyesével nem tűnik nagy bulinak

lorca
szia újra itthon! néhány fénykép? tali nekem is okés, sztm nem gáz, ha van időkorlát!

timo
lillus összeszedte magát reggel óta?

mazsi
pelus :evil:

snorsi
sztm is minden szárazárut ki kell dobni. sőt, a fűszereket is nézd át, pl pirospaprika...

pann
n jó az a kép gergőről! ma én is megpróbálom kelét a brendonkatalógussal motiválni, hátha...

pankaa
jó, h ezt írod, kele is addig kapta ma a barackot (másodszorra), amíg hajlandó volt lenyelni. mondjuk egy fél barit reszeltem le, és kb annak a fele ment a szájába, szvl így sem ipari mennyiség
gratu emilinek a mászáshoz

majus3

Druszám!
Szomorú hír, de kicsinyíteni csak egyesével lehet! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Újra itt. Vettünk almát, körtét, szilvát, de barackot már nem mertem. :roll: Nem tudom Ria, h aktuális-e még a piaci körkép...

Egyesével kicsinyítés: a halálom! épp kezdtem reménykedni, h most kiderül vmi tuti módszer... :(

Gergő fél kettő óta alszik. :o Nem ébresztem fel -olyan jó egy kis nyugi - meg ilyenkor azt gondolom, h most rendezi agyban pl a mászás technikáját. :roll: :lol:

Gergő=Sebi eeeeeej, Lora! :lol:
Vendég

ja, és milyen színű Ergot vettetek? és hogy megy?
Vendég

Sziasztok!

Úgy alakult, hogy ma is tudok jönni...

Kicsinyítés: én úgy szoktam, hogy megnyitom a mappát, ahol a képek vannak. Kijelölök egy csomó képet. Valamelyik képen jobb-klikk "küldés-levélben" Rákérdez, hogy csökkenti-e a méretet-(IGEN) és elküldöm magamnak. Aztán egy mozdulattal lementem egy másik mappába, ahol a kicsinyített képeket tartom. (mindez csak olyannál működik, aki Outlook-ot használ!)
Szerintem tök jó, mert teljesen lebutítja a képeket, de nem lesz láthatatlanul kicsi, vagy rossz a felbontás!

Szilva: Lányok, nem tudom, hogy merjem-e írni... Szóval két módon lehet elősegíteni a székletet. Az egyik, amikor higítom az
állagát (növelem a víztartalmát-pl rostos levek, több folyadék)
A másik, hogy a bél perisztaltikus mozgását gyorsítom fel. Így működik a legtöbb hashajtó. És így működik a szilva!!! A nagy probléma, hogy a kisbabák bele nem elég erős ahhoz, hogy a felgyorsult bélmozgást kibírja, és nagy eséllyel hosszirányú bélcsavarodáshoz vezet! Ezzel nam azt mondom, hogy, minden esetben, csak az orvos szerint nem szabad adni 1 éves kor alatt!

Remélem nem értitek félre! Én is utálom, hogy mindenkitől mást hallok! Ezért próbáltam tudományos magyarázatot adni a dologra!

Lorca! A Rover, ha jól tudom április óta nem gyárt autókat. Vagyis semmit nem gyárt. Lehet, hogy övék volt a legbiztonságosabb ülés, de akkor azt tuti nem lehet már kapni... :-(

Pann, Sno! Szerintem is nagyon hasonlít Gergő és Sebi! :-)

A Volvo ülést nem találtam sehol a neten. Pann, Te hol láttad (ugye Te írtál róla?)

Végére nagy gratula Timonak és Ágiboldinak a szülinaphoz, Emilinek a mászáshoz és Sebinek a 7.-hez!
Vendég

És én most ebédeltettem meg 3 szilvát!!! :shock: :shock: :shock:

Volvo:http://www.volvocars.hu/modelsMY07/v70/Accessories.htm
persze az ára nincs itt :x
Vendég

Vendég

Pann,
én holnapra terveztem a szilvát.
Oda a csodaszer! brühühü

Orsi
Kép Kép
sno

Pann!

Köszi :-)

(ja és felnőttnél nem jellemző a hosszirányú csavarodás. Nekünk már erősebb a bélfalunk! )

Sno!

Esetleg alma pár kiskanál zabkorpával? Akár minden nap lehet adni.
Vendég

Pann!

Ajaj! Elnéztem! Átkozott műveltetés! Szóval nem Te ebédelted azt a szilvát... Ne aggódj, nem lesz semmi baja! Csak módjával. Mindenesetre rosszabb, mint az érlelt banán.
Bár ha belegondolok mennyi szönyű dolgot eszünk, és a gyerekeink még rosszabb helyzetben vannak! :-(
Vendég

megjött apa mint felmentősereg :lol:

Sebi!boldog 7.-et! :lol:

sno
zsizsik :twisted: én tavaly üldöztem őket! :lol:

Emili kis a kis ügyes! bár ennyi kajcsitól legalább olyan erős mint Popey :lol: :lol: :wink:

gyümi
tegnap én is végigjártam a zöldségeseket és már csak olasz vagy spanyol barit lehet kapni úh elő kell vegyem az aranytartalékot :lol:

tényleg a körte is mehet és az talán még van friss de akkor ebből is fagyasztok most le h legyen télire :lol:

szilva :shock: nem tudom én eddig ezt a tulajdonságát még nem hallottam :shock: szerintem 1-2 szem szilvától semmi bajuk nem lesz
h őszinte legyek a gyerekosztályokon sem találkoztam ilyen gyerkőccel (persze lehet h elkerültek) :wink: de mindjárt felhívom a barátnőmet és leinformálom magam Heim Pálos :lol: :wink:

GYED
a cég TB kifizető hely úh nekem semi fennakadás ne mvolt a járandóságokkal

pann
már akartam kérdezni hol veszel ill milyen cipőt vettél Gergőnek?
én a kenguruzás miatt szeretnék vmi kis cipellőt de itt nálunk csak 19-től vannak cipők több ezer Ft-ért amit azért nem veszek meg amíg nem tud járni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann! Köszi a piaci látképet! :lol:

Pankamanki! Üdv itt! Irj egy kicsit a babádról! Hány kiló mit eszik miket csinál stb... :) Ja persze és magadról is! Ha olvasol minket gondolom rólunk tudsz már mindent! :wink:

KépKép
csongria

Mazsi! A Kenguru Gold-ban vettem egy kis csizmát, hihetetlen összegért: 990.- és volt rózsaszín és világoskék is, meg uez a szín hímzés nélkül, kicsit más fazonban. A miénk:

Kép
Vendég

Ria!

Kösz az üdvözést.
Hát Timi baba (vagy Nóri... gáz-vagy sem, még nem döntöttem el, melyik legyen a végleges . :oops: a Timi tetszik, de Tímár Tímea???)
szóval most kb 7,5kg meg 70cm mászik, ül, már csak a járás hiányzik. Most olyan, mint egy kiskutya. Mindenhova követ...
Enni leginkább zöldséget eszik.
Répa, krumpli, cukkini, spenót, sóska, tök, brokkoli, cékla, borsó... mi van még Hagyma, sütőtök

Alma, banán, körte, sárgabari, meggy, őszibari, SZILVA(néha)

Barna rizs, köles, egyszer egy héten bio-teljes kiőrlésű durumtészta

Pici husi, bár azt nem főzöm, hanem Ausztriában lehet kapni Hipp húspüréket. Olyan üveg, mint a kis bébiétel, kb 300Ft és nagyon sokáig jó.

3-4 naponta 1db babakeksz(akkor mosom a pizsamáját és reggel adom a pihenőszékben, amiben jól szétkeni a kekszet a ruháján!)

Holnap vörös lencsét adok neki, ezzel megkezdem a hüvelyesek bevezetését. Vagyis a szárazakét. Talán ez a legjobban emészthető, aztán jöhet a többi később.

Magamról:
24 éves vagyok, (nemsokára 25 :D ) Bp-en lakunk, a VI.ker-ben és egy külkeres cégnél dolgoztam. Jövő nyárra szeretnék még egy bébit! Vagyis akkor szeretnék teherbe esni!
Vendég

Mazsi!

Érdekel az ismerős véleménye! Már a szilvával kapcs.

Pann!

Nagyon tetszik a kiscipő! Hol is van a legközelebbi Kenguru G. ? :lol: :lol:
Vendég

Mazsi!
De jó, hogy ment a felmentősereg! Apa focizik, csak 9-kor jön haza! Lilla meg reggel óta kisebb-nagyobb megszakításokkal ordít!!!!
Vettem fini vilmoskörtét a piacon, jó édes. Fagyasztani uúgy gondoltad, mint a barit?

Panki!
Majd ha tudsz, dobj egy képet Timiről! :) Ja, és Lillussal egy napon született! :lol: :lol:
A szilvával kapcs-ban én sem hallottam ilyesmit, Lilla szereti és semmi baja nincs tőle. Igaz, hgoy heti egyszer adok neki csak.

Pann!
Cuki a csizmi a hízméssel! :) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na hahó, itt vagyunk! :D
Gondoltam átfutom olyan rengeteget írtatok, de nem lehet, mert csak sebtében olvasod, aztán olyan szavak jönnek elő mint zsizsik, és akkor jaj, nem olvastam elég figyelmesen, milyen zsizsik? Na lehet, h mégegyszer nekiállok...

Mielőtt elfelejtem, Sebinek boldog 7-et! :D

És szia, Pankamanki!

Na, és a sztorink: kb 4-kor értünk haza, és sokkal sz@rabb volt mint gondoltam. Felvettek az osztályra tegnap 2-kor, aztán senki semmit nem csinált 7-ig... Anyás szobát foglaltam, telefonon kétszer megerősítették, de aztán a helyszínen közölték, h nincs. Persze visszafordulhattunk volna, csak hamár egyszer rászántam magamat...akkor inkább maradtunk. De ha tudom, h milyen a nem anyás szoba... szóval utólag megbántam, h nem fordultunk vissza...
Egy akkora szoba mint egy fürdőszoba, benne 5 ágy, mosdó meg pelenkázó, lépni se lehet. Az 5 gyerek közül 2 fertőző, vagy legalábbis hót taknyos, anyukával együtt, két koszos, azt anyuka nem is látogatta. A gyerek mellett egy hokedlin ülve töltheted az éjszakát, ha nem akarsz hazamenni..

És a legroszabbat elkerültük, az orrszondát, amit le akartak vezetni az orrán a gyomrába, és állítólag iszonyat kegyetlen érzés nekik. Na ezt Boldiapu megtiltotta nekik, mert nem gondoljuk, h ez a hülye kis horkolás ezt érdemli. Ezen kívül bedrótozták szegényt, az orra elé ragasztottak érzékelőt stb, pisigyűjtő zacsi (amiből a 2 nap alatt 6 db került felhelyezésre, egyenként 1 ml pisivel)
És így bedrótozva, drótok mellette egy csomagban, full neonfénynél az 5 ágyas szobában hajrá aludni, rajta a keskeny érzékelőlapon. Úgy, h ki be járkálnak, bőgnek, sípol a sok riasztó stb. Na kb 3 óra küzdelem után Boldi elaludt, és csak időnként rá kellett raknom a lapra, amúgy szuperügyesen átaludta az éjszakát, legnagyobb megdöbbenésemre!
Na és az én kálváriám: két másik - korlátozottan értelmes/szimpatikus anyukával - sámlin ülve, dűlöngéltem végig az éjszakát, ill. a folyosón ülve. Felváltva olvastam (ez álmosítóbb, bár lehet, h Umberto Eco nem épp alkalmas), és játszottam a telefonommal (sose gondoltam, h egyszer örülni fogok ennek a funkciónak, mert ez élénkítőbb).
4-kor leszedték a ketyeréről, frissen ébredve vért vettek, aztán mentünk a röntgenre (persze másik épület) (minden 2 esemény között 2 óra várakozási idő, amíg én a 9 kilós gyereket hurcolom, h ne ordítson). Kontraszt anyagos röntgen, hasi uh, minden negatív, nincs visszaáramlás, a bukás oka valszeg a súly, a horkolás oka ismeretlen, valszeg az is a súly.
Aztán megint vért vettek tőle 8-kor, és utána kurv@ra semmi nem történt délután 2-ig... de nem mehettünk el, mert a zárójelentés..
Eredmény: semmi légzéskihagyást nem mértek, egyáltalán nem hajlamos bölcsőhalálra, és a horkolás sem okozott apnoét, semmi teendő nincs.
Megnyugodtam :)
Csak közben még a folyamatos gyötrődés, h muszáj-e ez az egész...
Amúgy Boldi jókedvű volt, énekelt a röntgenasztalon stb :lol:
Megdöbbentő volt, h ez az alváslabor nincs szépen elkülönítve, hanem része a belgyógyászatnak, és az ottani minden protokollnak alávetve, rendesen betegérzésünk volt.

Na megyek még regenerálódok, már 1 órát aludtam :)

És annyira jól estek a drukkok és érdeklődések, tényleg, kialvatlanul mindenen elsírom magam !!!! :D :oops:

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok
sztm ekkora mennyiségben nem lehet gáz a szilvából, bár n logikusan hangzik az ellenérvelés

képkicsinyítés
én is megtaláltam a módját, csak én a picture managerben, de kb ugyanígy (összes kijelöl és egyszerre átméretez)

feltöltöttem az uszis képeket, de nem sok értelmük van :lol: sztm tökegyformák, hehehhe, mindenkin uaz a fürdőruha, úszósapi, de azért odaírtam a dátumot

majd pótolok a többi albumba is, ah időm engedi

még egy szakmai kérdés: h lehet az albumból egy db képet törölni :?:

pann
cuki a cipő

majus3

Ágiboldi!
Szuper, hogy semmi baj nincs Boldival, legalább már megnyugodtatok, hivatalosan is megerősítették, ami mi mindig is mondtunk!
A kálváriádat sajnálom, remélem otthon megettél legalább egy tábla csokit! :lol: :lol: :lol:

Május!
Köszi a képeket! :)
Törlés: rámész az adott képre és jobb oldalon van egy ilyen mondat: fotó törlése. És ráklikkelsz! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi
hálistennek, h túlvagytok rajta, és méghálistennebbnek (tudom, h ilyen szó nincs is :lol: ), h minden negatív. meghirdetted már a babaszobán a légzésfigyelőt? :twisted: :twisted:
puszi nektek

majus3

Ja, még jutnak eszembe dolgok: a személyzet rendes volt (leszámítva, h nem tartották fenn az anyás szobát)

külön esemény a cigányasszony, aki hót részegen akart szoptatni, és akihez rendőrt hívtak...

és a javaslat, h mit kell tennünk: Boldinak fogyókúráznia kell :lol:
hehe, egyébként nem fog. Mert mivel én is ilyesmire jutottam magamtól, már hetek óta racionalizálom a kajáját, pl. nem kap reggel tápszert, és csak 5-ször eszik, meg ha kell, éjszaka. Ezen túl nem fog fogyókúrázni szegény :D
Ráadásul különös a Heimpál szemléletmódja: a hokedliszomszédom anyukát minden alkalommal leb@szták ha 60 g-nél többet szoptatott a 2 hónapos koraszülött gyerekével, mert kiszámolták, h mennyi az annyi, és nehogymá megegyen 90 g anyatejet :shock: pedig olyan kis soványka volt a baba...

Ja, és vicces, h észrevettem, tudjátok, minedn horrorfilmben az a legveszélyesebb dolog, amiről az adott film szól: pl. cápa, darazsak, ebola, madarak stb.
Na itt a bölcsőhalál a legveszélyesebb, és még annál is találtak aggódnivalót, aki szorulás miatt ment be. Mindenkinek a világon légzésfigyelővel kell aludnia lehetőleg másfél éves koráig. És persze csipogtak égbe világba a légzésfigyuk, sztem hamis risztás volt a 95%-a...

Kép
Kép
agiboldi

Szia Ági! :D :D :D Na végre! Én már de-re vártalak titeket (a kis naív), de lényeg, h megvagytok és minden ok! :D :D :D

Boldi és fogyókúra :lol: :lol: :lol: el sem hiszem!
Vendég

Áioldi! Hihetetlen! Hihetetlen! És mégegyszer hihetetlen! :shock: :shock: :shock:

KépKép
csongria

Áioldi=Ágiboldi! :oops: Hiába mondom Beniapunak hogy sz@r a billentyű :evil:

KépKép
csongria

Képek még mindig nincsenek...de igyekszem.

Egy kis beszámló az van, írni azt tudok. :)

A végén kezdve.
A repülő haza már nem volt olyan egyszerű. Nati nem akart aludni. Szerencsére a leosztásban Szabi volt az enyém, aki majd fél óra nyüglődés után tudott csak elaludni, de onnan azért már jó volt. Robi meg róhatta a köröket majd két órán keresztül. :twisted:
Sokmindent nem láttunk azért Londonból. Nekem ez nem gáz, voltam én ott eleget, Robi azért ment volna, de az idő nem volt épp a legjobb. Aznap, amikor a legjobb idő volt, játszótereztünk. Meglepően udvariasak voltak. Meg segítőkészek. Igaz, tesóm szerint csak szerencsém volt. :wink:
A hivatalos városnéző napon zuhogott az eső, úgyhogy a National Galery-t csak a kávézó és wc szintjéig néztük, azután húztunk haza. Nem volt sok kedvünk addigra már kultúrálódni. Da ezért a környező részt meg tudtuk nézni, jókat nosztalgiáztam.
Most jutottunk legközelebb ahoz, hogy fontolgassuk a kiköltözést. Robi megingott. :P Persze nem fog semmi történni, de legalább megbeszéltük, hogy ha a Globus összeomlik a hátsója alatt, akkor kimegyünk. Persze jó lenne addig, amíg Natinak nem kell iskolába mennie, legalábbis itthon.
Angolul Nat nem sokat tanult meg. Igaz, azóta is hangosan kiabálja, hogy bye-bye, de nem is hallott sok angolt. Majd legközelebb leszervezem, hogy elmenjünk valami playgroupba vagy valami foglalkozást nézek neki. Az egyik áruházban láttam hírdetni egy szoptatós baba-mama csoportot. Érdekes lett volna összehasonlítani az infókat.
A bébikajákon egész ledöbbentem. Teljesen mások, mint nálunk, pedig kint is Hippet kapott. Eszükbe sem jut a hozzávalók fokozatos kínálása. Még a 125g-osban, amiket vettem, abban is van többnyire tej(termék), de még ennél is van kisebb méret. Abban a piciben is van többnyire hús és általában vagy 5-10 hozzávalót tartalmaznak.
A pelenkák kb annyiba kerülnek, mint itthon, vagy talán még olcsóbbak. Persze határ a csillagos ég, de nem csak arányaiban lehetne jobban kijönni, ha valaki dolgozik. Két gyerekre a családi pótlék már eleve két havi Gyed. Igaz, kint fizut és szabit azt nem kapnak, 6 hónap után vissza a melóba, a teljes fizu is csak 3 hónapig jár, ha egyáltalán olyan a munkahely.
Natinak a csúcs talán a japán étterem volt, ahová Shin vitt el minket (sógor). Szépen végigette az étlapot. Mintha egész életében ilyesmit falatozott volna. :lol:

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi
De jó hogy túl vagytok rajta! :) Hát tényleg elég szörnyű amit leírsz. :shock: De összességében jó, hogy elmentetek, így megnyugodhatsz. És Boldi tuti nem fog emlékezni semmire, meg különben is, ahogy leírod ő jól érezte magát! :lol: :lol: :lol:

Szia Pankamanki!
Akkor a szőlő is hasonló, mint a szilva?
Kenguru Gold szerintem legközelebb az Árkádban van. De nézd meg a honlapján. :)

Mazsi
Ne felejtsd el megírni a Heim Pálos véleményét!

Pann
Farmert vettünk. És még gyakorolni kell. Eddig még csak egyszer tudtam Brigivel felpróbálni, azt is egyedül. De nélküle már egész jól megy. Dehát ugye gyerek is kell bele... :D
És nagyon helyes a kiscsizma, asszem mi is ellátogatunk a Kenguruba.

Sno
Te is ott vetted az overált ugye? Ja nem, te az outletben vetted. Közben eszembe jutott. :oops:
lora7

Ágiboldi,
Ha már nem aggódsz, akkor szerintem részben legalább megérte. :wink: Örülök, hogy minden rendben.

Szia Pankimanki :)

Mazsi,
Kenguruban nem szoktad a kabát alá gyömöszkölni a lábát? Úgy megúszhatod cipő nélkül. Nekünk is csak egy vastagabb zokni van a lábán. Meg a rugi. Télen meg egy tappancs, ami olyan Pann féle.

Kocsiülés:
Volvot akartam írni, nem Rovert. :oops: Azt hiszem lejött, hogy mennyire nem értek az autókhoz. Könnyű keverni, hiszen mindkettőben van V és O betű. 8) Arra gondoltam, amit Pann linkelt be. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca
Azért jó lehetett! Irigy-irigy!

Május
Igenis van különbség a képeken, most mi is rajta vagyunk! :D Köszönd meg a nevemben a Keleapunak, hogy rólunk is csinált képeket! Bár rólam nem kellett volna! :oops: :lol:
Egyszer talán párom is eljut oda, sajnos hétfőn mégsem tud szabira jönni. :(

Pankimanki
Bocs, csak Ria után hívtalak Pankamankinak! Ja és szerintem nem hangzik rosszul, hogy Tímár Timi. Bár nekem a Nóra is tetszik. :wink:
lora7

Sziasztok!

Bocs, csak most tudok jönni, bejött egy kis betegség a fiúknál és egy napig nem volt Tv-nk, internetünk. Ráadásul nekikezdtem az őszi nagytakarításnak is. Így lesznek ezer éves témák és válaszok.

Ezt találtam akit érdekel:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... nt&sid=210

Sági,
A szoptatás hete alkalmából szokta a XI. ker. védőnői szolgálat szervezni ezt az egy napot. Nem kizárt, hogy van máshol is. De szerintem sajnos nem jellemző. Itt nagyon pártolják az anyatejes táplálást, ez a kampány része.

Ja és még amit nem is írtam, a szopi napon kaptunk spagettit is, amire az van írva „EU élelmiszersegély” :shock: és egy doboz kamilla teát. Ezekhez alá kellett írni egy papírt, biztos az elszámolhatóság miatt.

Timo,
Bálint sokkal ébredősebb volt, mint Botond, de legalább kiszámítható. Mivel 2 óránként evett éjjel-nappal 6 hós koráig, így éjszaka is ebben az ütemben keltem. Botondnál nem volt baj, míg 3 óránként kelt és evett éjszaka, az fáraszt le, ha össze - vissza kel, és hol elég a cumi, hol meg enni akar. Nem mindig találom el.
Talit nem, de túrát szívesen szervezek, ha lesz rá igény.

Ria,
Jó, hogy végre akkor tudjátok, hogy mi a „baja” Beninek. Örülök, hogy most már hízik rendesen. Ha ilyen korán elkezditek a „diétát”, akkor szerintem biztos kinövi a refluxot és a tejallergiát is. Kicsi korban még könnyebben veszik, hogy mit ehetnek. Később már nehezebb lenne megélni, miért nem eheti azt mint mások.

Ágiboldi,
Sajnálom, hogy ilyen körülmények voltak. Remélem most már megnyugodtatok.
Mi lett a mellcsomóddal?
A leves témán jól szórakoztam. Nálunk nincs 2 fogás még most sem, mi magunk sem eszünk 2 fogást.

Sno,
A sütőtök elvileg lazító. Hátha felváltja a szilvát. 8 hós kortól már a legszigorúbb tábla szerint is mehet a szilva.

Autósülés: nem nagyon lehet megúszni a 3 darabot. Nekünk most Concord Trimax van, ezt használjuk már 9 hónapos kora óta. Mintha azt mondták volna, hogy használható majd ülésmagasítóként is. A fene se tudja igaz-e, még nem szedtük szét, nehogy aztán ne tudjuk összerakni. Szerintem a legtöbb autósülés huzata mosható, ez már alap gondolom. A kilátás nem túl jó a Concordból, de az is lehet, hogy az autónk hátsó ablaka túl magasan van. Otthon van egy Römer King majd belepróbáljuk azt is, hátha jobban kilát. A Römert használtan vettük 11 ezer körül vidéken. Sokan eladják a használtat, a bolt tesz rá új üléshuzatot. Szerintem egy márkás ülés használtan is megbízható. Ha egy autósülés tönkre megy attól, hogy rosszul csatolják be (???) akkor az nem túl jó minőségű. Egy karambolos autósülésen szerintem marad nyom. Szóval én nem borzongok a használt márkás üléstől. Valószínűleg még így is biztonságosabb, mint a noném (szabad átiratban) ülés. A Concordot újonnan 32 ezerért vettük, egy lánytól a babaszobán, aki külföldről hozta be. E körüli ára volt a Brumi maci boltban is.

Lorca,
A fél milla elég jó érv. :wink:
Egyben alvás egész jól megy, nem nagyon ébrednek fel egymás zajaira, még jó az alvókájuk. Viszont Botondot előbb altatom el (illetve alszik el magától), aztán viszem Bálintot és altatom. Az elalvásnál azért jobb, ha külön vannak, de nappal volt, hogy már sikerült együtt altatni őket. Botond magyarázott magának a kiságyban, aztán amikor csönd lett Bálint is bealudt.
Tali, Nekem O.K. Csütörtök nekünk se jó, sőt lehet pénteken elutazunk, így marad a többi nap részünkről.

Lora,
Köszi a kicsinyítés info-t, úgy látom újra téma lett. Már csak aktivizálnom kéne magam.

Május,
Hátihordozót én anno 10 ezer + szállítási ktg.-ért vettem egy pécsi lánytól, szinte vadi újonnan. A tietek is jó állapotúnak tűnik, az eredeti árához képest szerintem jó ár. Az enyém volt extra olcsó. Fejszűkítő szerintem nem kell bele. Egyszer volt benne a fél éves uncsitesó és egyáltalán nem úgy tűnt, hogy szükség lenne szűkítőre. Bálintot rengetegszer vitte az apja kb. 10. hótól, sokszor egész nap túráztunk. Nem volt gond tudott benne aludni. Most már elég magas és lekókad nagyon a feje, ha elalszik. De most már felváltva használjuk, hol megy a lábán, hol meg visszük (azaz apa, én nem).

Rólunk:
Botond életmód váltásba kezdett: kevesebb kaja, több mozgás. Ja, és a kaki mennyiség is megnőtt heti 1-ről, heti 2-3-ra. Nem csodálnám ha fogyna, vagy nem hízna ebben a hónapban. Először azt hittem, én naiv, hogy át akar térni a 4 óránkénti evésre, illetve az éjszaka átalvásra, ugyanis este sem akart igazán szopizni. Aztán 2 nap múlva elkezdett folyni az orra, innen az étvágytalanság. Bálint meg elkezdett köhögni. Szóval duóban nyomják a betegséget, beosztva egyik orrfolyós, másik köhögős. Nem vészes, de totál le vagyok fáradva.

Legalább a mozgás az biztos, kezd beindulni. Mondjuk a zéróról elég látványos a fejlődés. Hasról rendszeresen hátára fordul, eddig hetente egyszer produkált ilyet. Most már kezdi megerőltetni magát a játékokért, eddig csak azok érdekelték amiért nem kellett küzdeni. Így sokat forog hason körbe - körbe. Kicsi kutyázás is beindult, főleg, ha dühös. Maga alá húzza a térdét és alkarra támaszkodva ringázik. Lehet azért indult be ennyire, mert járunk tornázni a Petőbe csütörtökönként, bár még kétszer voltunk. Meg itthon is próbálom vele csináltatni a feladatokat, de sajnos nem tudok annyit foglalkozni vele mint kellene.

Nanica, Timo,
Igen még csak szopizunk. Ezt az egyet megfogadtam, hogy 6 hóig csak szopi ugyanúgy, mint Bálintnál. Se víz, se tea. Ez az egy, amit ugyanúgy tudok nyújtani, mint Bálintnál, másban (pl. figyelem) már úgy sem sikerül.

Gyorsan ennyi, megyek altatni.
Üdv:
Mónika

mmónika

csak gyorsan az info aztán megyek aludni :lol: Lea megint f10 körül aludt hosszas nyüszi után :shock: :cry:

szóval nem találkozott még barátosném sem szilva okozta bélcsavarodással :shock: pedig sebészet közelben dolgozott évekig + intenzív ...ettől persze még lehet, de szerintem ez a mennyiség amiket mi adunk nem okozhat gondot...
én mindenesetre adni fogom :lol: ki ki döntse el h gondolja persze az alma zabkorpa variáció is tetszik :wink: és jó 5let :lol:

timo
igen a körtét is leturmixolom és kockákba fagyasztom...még nem ettem fagyasztott gyümit (kivéve a meggy) úh fogalmam sincs milyen ízű lesz...
ha nagyon gáz majd megy vmi sütibe :lol: :wink:

ágiboldi
ez SZUPER!!!! mármint h minden negatív
fogyókúra :lol: :lol: :lol:

pann
ez tök jó, nyilván elküldöm barátosnémat nézzen szét :lol:

lorca
hát nem tudom h a téli kabátom beéri -e majd a nagy pocakos kislányomat :lol: :wink: egyébként mostanság csak széldzskiben voltam azt be tudtam cipzározni...viszont kilógott a lába :lol:

na most már tényleg megyek

jó éjt!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Tali:
Hétfő úszás, kedd ringató hármunknak, csütörtök nem jó többeknek, de a szerda igen. Akinek nem jó, szóljon. Még ma és holnap jönnek falazni, remélem, addigra azért a bejárati ajtó szabad lesz :lol:

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Lillus 11-ig kábé 10 percenként felsírt. Még jó, hogy apa volt ügyeletben. Fél 11-kor megciciztettem, de nem evett, aztán csak 4-kor kelt. Vajon jön a foga? :wink:

Lorca!
A sz.r idő ellenére azért nagyon jó lehetett nektek! Szabinak hogy jött be a külhoni kaja? És Natinak?
Kedden akkor már jöttök ti is ringatni? :)

Ágiboldi!
Fogyókúra Boldinak: tiszta röhej, eddig az volt a baj, hogy nem hízott rendesen, most meg turbóra kapcsolt. Talán azt tudod csinálni, hogy megcseréled a tízórait és az uzsit. Márhogy tízóraira kapja a kölest, vacsira vagy uzsira meg csak magában a gyümit.

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, megkaptam a Gyedemet. Siralmas, még a rezsire sem elég... :( :(

Timi
Kép Kép
timocska

jó reggelt!

timo
ezek a csajok nagyon egyhúron pendülnek :lol: :wink: Lea f10 körül nagy nehezen elaludt de 11ig többször felsírt...de végül csak n4kor ébredt utána szunya n7ig majd át anyáék ágyába szopi és szunya 8ig :lol:
GYED :twisted: :twisted: :twisted: én mondtam :lol: :cry: tegnap próbálgattam h lenen jó sehogy nem jó még mindig itthon van két csekk kb 20ezerről :cry:
Ati azt javasolta szóljak a csekk kiállítójának h nem áll módunkban kiegyenlíteni :shock: :lol: :lol: szerinted bejön? :lol: :wink:

pankimanki
nekem van Tímár Timi ismerősöm :lol: :wink:

mmónika
köszi a cikket
az tuti h Lea egy kis sajtkukac volt odabent és tulképpen idekint sem lehet sokat/sokáig dajkálni kell a hely neki :lol: a bölcsőnket sem tudtuk kihasználni mert folyton beleakdta rácsba ha pedig billenőn volt beborította magát a rácsokhoz :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Panka: Mi is szoktunk venni a Tesco-ba olyan badyt és szerintem is nagyon jó, nekünk se nyúlt még ki.
Én se kiskanalaztam a kajákat sose, mert ordított utánuk, addig adtam amíg kért. Most már megeszik mindenből egy üveggel. Eddig még szerencsére mindent megevett.
Nagyon Ügyes Emili, mi csak tolatnio tudunk, pedig már apa mutatta neki hogy kel.

Orsi: Sebinek boldog 7.-et.
Tegnap én is sütőtököt sütöttem és nagyon bejött Grétának.

Agiboldi: De jó, hogy nincs semmi gond. Fogyókúra, ugye csak viccelnek.

Lorca: De jó, hogy újra itthon, aztért biztos jó lehetett egy kis kirándulás.

Mi: Alig van kint a fogacskánk hegye még, de már jönn a mellette lévő és ezt sokkal nehezeben viseljük. Tegnap nagyon nyűgös volt és az éjszaka is volt egy pár síros "kelés".

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Üdv Pankimanki!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Ági,
Szuper jó hírek, igaz sejtettük az eredményt! A körülményeket sajnálom! Alvásvizsgálat ilyen körülmények között?! Felháborító!

Orsi,
Boldog 7+1-et Sebinek!!! :D

Lorca,
Üdv itthon!!! Rossz idő ide vagy oda, azért akkor is jó lehetett!!!
Sokat gondolok rátok, elekzdték a házban a gáz szerelést.
Tali, szerda, ok!

Timo,
Írt az Ancsa. Tele van minden csoport. :cry: De asszem Újpesten megnézzük, ott a főnökasszony tartja. Nekem is megjött a Gyed, én rosszabbra számítottam.

Pankimanki,
Üdv itt!

Lin,
Gyorsan kibújik az a fogacska!!! Utána remélhetőleg egy darabig nyugi lesz. :D
Vendég

Lin!
Hajrá fog! :) :)

Sági!
Ti hogy vagytok?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

most úgy érzem magam, mint régen, kukolós koromban... nem tudtam jönni és most 1 órája már olvasok! :lol:

A zabpelyely fini barackal is. a mostani kismamában van azthiszem egy recept is...
És nálam azzal is működik hashajtóként.

nálunk mééér nincs kenguru gold??????

Ágiboldi: fogyókúra... :shock: :shock:

ezen felbuzdulva csináltam olyan táblit, ami csak a ténleges gyarapodást mutatja, születési sülyok kikiktatva...

bocs ha most elírok valamit, de fekveszopis alvás közben netezek félkézzel... :roll:

nanica

Timi,
Köszi jól vagyunk! Egész jól alakul a nappali alvása Petinek. Most úgy néz ki, hogy 2x 70 perc kiságyban és egy 30 perc babakocsiban. Éjjel meg egyszer kell 2-3 körül szopizik és alszik 8-ig. Viszont ma éjjel bebizonyosodott, hogy nem éhségből kel éjjel, mert csak cumisüvegből kapott vagy 60 ml tejcsit amit fejtem napközben és békésen aludt tovább mint aki halálra zabálta magát. :lol: :shock:
Vendég

Na én elég csekélyértelmű vagyok, úgyhogy nem is vágom most ezt a táblicskut! :oops: :roll:
Vendég

Sági! és éjjel felmelegítetted a tejet? vagy szobahőm-en elvan estétől éjjelig? csak mert megint 2 óránként keltünk és hátha ez bejönne... :roll:

Tábla: ki hány kilót szedett fel idekint, függetlenül a születési súlyától
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?