Sziasztok!
Bocs, csak most tudok jönni, bejött egy kis betegség a fiúknál és egy napig nem volt Tv-nk, internetünk. Ráadásul nekikezdtem az őszi nagytakarításnak is. Így lesznek ezer éves témák és válaszok.
Ezt találtam akit érdekel:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... nt&sid=210
Sági,
A szoptatás hete alkalmából szokta a XI. ker. védőnői szolgálat szervezni ezt az egy napot. Nem kizárt, hogy van máshol is. De szerintem sajnos nem jellemző. Itt nagyon pártolják az anyatejes táplálást, ez a kampány része.
Ja és még amit nem is írtam, a szopi napon kaptunk spagettit is, amire az van írva „EU élelmiszersegély”
és egy doboz kamilla teát. Ezekhez alá kellett írni egy papírt, biztos az elszámolhatóság miatt.
Timo,
Bálint sokkal ébredősebb volt, mint Botond, de legalább kiszámítható. Mivel 2 óránként evett éjjel-nappal 6 hós koráig, így éjszaka is ebben az ütemben keltem. Botondnál nem volt baj, míg 3 óránként kelt és evett éjszaka, az fáraszt le, ha össze - vissza kel, és hol elég a cumi, hol meg enni akar. Nem mindig találom el.
Talit nem, de túrát szívesen szervezek, ha lesz rá igény.
Ria,
Jó, hogy végre akkor tudjátok, hogy mi a „baja” Beninek. Örülök, hogy most már hízik rendesen. Ha ilyen korán elkezditek a „diétát”, akkor szerintem biztos kinövi a refluxot és a tejallergiát is. Kicsi korban még könnyebben veszik, hogy mit ehetnek. Később már nehezebb lenne megélni, miért nem eheti azt mint mások.
Ágiboldi,
Sajnálom, hogy ilyen körülmények voltak. Remélem most már megnyugodtatok.
Mi lett a mellcsomóddal?
A leves témán jól szórakoztam. Nálunk nincs 2 fogás még most sem, mi magunk sem eszünk 2 fogást.
Sno,
A sütőtök elvileg lazító. Hátha felváltja a szilvát. 8 hós kortól már a legszigorúbb tábla szerint is mehet a szilva.
Autósülés: nem nagyon lehet megúszni a 3 darabot. Nekünk most Concord Trimax van, ezt használjuk már 9 hónapos kora óta. Mintha azt mondták volna, hogy használható majd ülésmagasítóként is. A fene se tudja igaz-e, még nem szedtük szét, nehogy aztán ne tudjuk összerakni. Szerintem a legtöbb autósülés huzata mosható, ez már alap gondolom. A kilátás nem túl jó a Concordból, de az is lehet, hogy az autónk hátsó ablaka túl magasan van. Otthon van egy Römer King majd belepróbáljuk azt is, hátha jobban kilát. A Römert használtan vettük 11 ezer körül vidéken. Sokan eladják a használtat, a bolt tesz rá új üléshuzatot. Szerintem egy márkás ülés használtan is megbízható. Ha egy autósülés tönkre megy attól, hogy rosszul csatolják be (???) akkor az nem túl jó minőségű. Egy karambolos autósülésen szerintem marad nyom. Szóval én nem borzongok a használt márkás üléstől. Valószínűleg még így is biztonságosabb, mint a noném (szabad átiratban) ülés. A Concordot újonnan 32 ezerért vettük, egy lánytól a babaszobán, aki külföldről hozta be. E körüli ára volt a Brumi maci boltban is.
Lorca,
A fél milla elég jó érv.
Egyben alvás egész jól megy, nem nagyon ébrednek fel egymás zajaira, még jó az alvókájuk. Viszont Botondot előbb altatom el (illetve alszik el magától), aztán viszem Bálintot és altatom. Az elalvásnál azért jobb, ha külön vannak, de nappal volt, hogy már sikerült együtt altatni őket. Botond magyarázott magának a kiságyban, aztán amikor csönd lett Bálint is bealudt.
Tali, Nekem O.K. Csütörtök nekünk se jó, sőt lehet pénteken elutazunk, így marad a többi nap részünkről.
Lora,
Köszi a kicsinyítés info-t, úgy látom újra téma lett. Már csak aktivizálnom kéne magam.
Május,
Hátihordozót én anno 10 ezer + szállítási ktg.-ért vettem egy pécsi lánytól, szinte vadi újonnan. A tietek is jó állapotúnak tűnik, az eredeti árához képest szerintem jó ár. Az enyém volt extra olcsó. Fejszűkítő szerintem nem kell bele. Egyszer volt benne a fél éves uncsitesó és egyáltalán nem úgy tűnt, hogy szükség lenne szűkítőre. Bálintot rengetegszer vitte az apja kb. 10. hótól, sokszor egész nap túráztunk. Nem volt gond tudott benne aludni. Most már elég magas és lekókad nagyon a feje, ha elalszik. De most már felváltva használjuk, hol megy a lábán, hol meg visszük (azaz apa, én nem).
Rólunk:
Botond életmód váltásba kezdett: kevesebb kaja, több mozgás. Ja, és a kaki mennyiség is megnőtt heti 1-ről, heti 2-3-ra. Nem csodálnám ha fogyna, vagy nem hízna ebben a hónapban. Először azt hittem, én naiv, hogy át akar térni a 4 óránkénti evésre, illetve az éjszaka átalvásra, ugyanis este sem akart igazán szopizni. Aztán 2 nap múlva elkezdett folyni az orra, innen az étvágytalanság. Bálint meg elkezdett köhögni. Szóval duóban nyomják a betegséget, beosztva egyik orrfolyós, másik köhögős. Nem vészes, de totál le vagyok fáradva.
Legalább a mozgás az biztos, kezd beindulni. Mondjuk a zéróról elég látványos a fejlődés. Hasról rendszeresen hátára fordul, eddig hetente egyszer produkált ilyet. Most már kezdi megerőltetni magát a játékokért, eddig csak azok érdekelték amiért nem kellett küzdeni. Így sokat forog hason körbe - körbe. Kicsi kutyázás is beindult, főleg, ha dühös. Maga alá húzza a térdét és alkarra támaszkodva ringázik. Lehet azért indult be ennyire, mert járunk tornázni a Petőbe csütörtökönként, bár még kétszer voltunk. Meg itthon is próbálom vele csináltatni a feladatokat, de sajnos nem tudok annyit foglalkozni vele mint kellene.
Nanica, Timo,
Igen még csak szopizunk. Ezt az egyet megfogadtam, hogy 6 hóig csak szopi ugyanúgy, mint Bálintnál. Se víz, se tea. Ez az egy, amit ugyanúgy tudok nyújtani, mint Bálintnál, másban (pl. figyelem) már úgy sem sikerül.
Gyorsan ennyi, megyek altatni.
Üdv:
Mónika