Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bekukkantottam egy pillanatra.
Sajna Marci lebetegedett. Vírusos torok gyuszija van. Csúnyán köhög és nem nagyon akar enni, viszont rengeteget iszik.
És képzeljétem ma megtanulta kimondani a bátyus nevét. Ma egész nap azt hajtogatta, hogy Dani. Nagyon édi! Kép

Djeszter
djeszter

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a drukkolást már csak két vizsgám van. Ma de. is suliba voltam és du. meg kimentünk a szigetre. Vittünk pokrócot és kifeküdtünk. A Petra nagyon élvezte csak nézelõdött össze-vissza. Sajnos már két úszás is kimaradt a suli miatt de jövõ héten már biztos hogy megyünk.
Szilcsike
A III. kerületi úszás csak drága vagy rossz is?
Zulu
Jó lehetett a permetezõ ruhád.
Rit
Hol voltatok, hogy Dodoba kullancs volt? Jobbulást neki!
Kataa
Jó mikor így együtt van a család, én is nagyon szeretem. Nálunk ilyen karácsonykor vagy valaki szüli- névnapján szokott lenni. Mi 5-en vagyunk testvérek meg mindenki párja+ még a gyerekek.
Beszti
Jobbulást ha még beteg vagy!
Gumicukor
Én régebben adtam a Petrának tejpépet (hippet) de most már nem eszi meg pedig régen nagyon szerette. Így kb 2-3 hónapja nem is vettem neki. Én csak gyümölcsöset adtam neki de semmi köze nem volt szerintem a gyümölcshöz.
Kryss
Utólag is nagyon boldog születésnapot!
Rzsuzsa
Nagyon ügyes Elõd!
Rit
Ez szörnyü ami veletek történt. Nem volt bezárva az ajtó? Lakásba laktok vagy családi házba?
Gumicukor
Én is levágtam már a Petra haját de csak a frufruját.
Ilke
Együtt érzek a pároddal, nálunk én megyek mindig a tankönyvvel aludni.
Dió
Örülök, hogy eltudtátok adni a lakásotokat.
Beszti
És az miért baj ha elcsábulok egy következõ babára?
Manó
Igen a nõvéremnek ez a második babája de az elsõ kisfiú és most 4 éves.

Ági
petra2

Rit!

Tudom hogy hol lett véve.Kép Ugyanis én vettem meg, csak anyukám adta a pénzt és mondta hogy mit szeretne belõle, egy régebbi lakáskultúrában látott ilyet, de a nyomozást már rám bízta, hogy hol lehet kapni.Kép

Szóval mi Brendonban vettük, itt 3 féle volt.
A legolcsóbb márkájára nem emlékszem, ez egy sima változat, csak a beülõke van , amibõl csak a lábát kell kidugni, ez volt 10 000 Ft körül (9990 vagy ilyesmi). Volt amit mi megvettünk az ABC Designe, ezen van az anyagon kívül egy mûanyag keret is, ami repülõ formájú, és ezen van egy csörgõs propeller és még valami csörgõs játék, ez majdnem 12000 Ft. Volt még egy ami még drágább volt, de ugyanúgy nézett ki mint a 10 ezres.

A mini manóban is lehet kapni a Cam Balla-balla márkájút, az nem tudom pontosan hogy néz ki, de ott csak megrendelésre hozzák, kb 1 hét és ott is 11-12 ezret mondtak. Szóval nem olcsó túlságosan. Én kerestem itt a neten használtan is, használtan olyan 5000-8000 körül hirdetik, de sajnos nem túl sûrûn, az utolsó hirdetés márciusi volt, így inkább megvettük az újat. 12 kg-ig használható.

jA, még annyit hogy ezek már nem a hagyományos kampós akasztójúak, mint a hinták (pedig mi olyat akartunk,), hanem fúrás nélkül szerelhetõk az ajtófélfára, de csak akkor ha olyan típusú az ajtó félfa ami kintébb áll mint az fal, nem tudom érthetõ e amit akarok mondani, mert abba akad be a szerkezet. Így nálunk egyedül a konyhaajtóba lehettett felszerelni, de ez lakótelep. A többi ajtónknál a fal szélesebb az ajtófélfánál. Mi eredetileg a nappali közepére akartuk fúrni, hát ez így meghiúsult, de majd ha hazajön a férjem végre még megpróbálom rávenni hogy oldja ezt meg valahogy.Kép

Ági!

Akkor most már kiegyensúlyozott a nemek aránya nõvéredéknél.Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Helló!

Pasis mamik!Kép
Hogy nektek milyen nagyétkû fiatok vanKép Gábornál most tartok szünetet kajcsi ügyben, mert még 10 g-ot sem evett. NÉha néha elfogad a kajámból (ha olyat eszek amit neki is szabad) de nem igazán vonzza. Most kezdem újra majd a hozzátáplálást, mert már kibújt az a fránya 5. fog, hátha az zavarta. Az õ adagja 1-3 teáskanálnyi (fele a partedlin), de már a 3.-nál is nyafizva kapja be a 4.-nél meg egyenesen hisztizni kezd, hogy nem kell... 300g.... Hol vagyunk még attól?Kép
Mellesleg már 6-kor baromi fáradt volt, 7-kor elaludt kemény fél órát és azóta most birtam lerakniKép Már totál kivagyok!!! Nyaffffff, nyufff.

puszi
sasha és Gabi (33)

Kép
sasha

Rit
Itt az Árpád-hídnál lévõ bababoltban is van ilyen hinta. Hogy mennyibe került azt nem tudom.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Túlvagyunk a vidéki kiránláson. Ádám arca nem olyan csúnya, mint amire számítottam, csak a horzsolás látszik.

Kataa!
Hát, azért rendesen rámjött a frász, mikor Ádámot megláttam a lépcsõ alján. De mikor fél perc szopi után megnyugodott, tudtam, hogy nincs semmi komoly baja. Persze, figyeltem, hogy nem hány-e, ilyesmi, mert 100%-ig nem nyugodtam meg.

Sasha!
Ne aggódj Gabi evése miatt, ha éhes, úgyis enni fog Kép. Ha meg elég neki az anyatej, annak csak örülhetsz!

Gumicukor!
Megnéztem, jóóóó!

Most megyek fõzni, szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Forti!

hol van az Árpád hídnál bababolt?

Sasha!

Tudod Emma is csinált ilyen nem evést 6 hónaposan, nekünk a darabos éelek jöttek be. A 8 hónaposoknak való bébiétel, pl vegyes zöldség pulykahússal, zöldségek burgonyával és sertéshússal, ilyesmi. Ezekben csak a hús van mixelve, a zöldségek elég nagy darabokban vannak bene, pl egész zöldborsó, a krumpli sárgarépa is ilyen zöldborsónyi falatokban, egész rízs stb. és az ízesítésük is már felnõttesebb, pl petrezselyem, hagyma, só.

Emma csak ezeket eszi meg. Neki is most jön az 5. foga
Most csütörtök óta mióta nincs itthon az apja elég nyafka éjjel, gyik nap 1/2 6-kor akart kelni, másik nap hajnal 4- 3/4 5-ig balhézott, pedig ez annyira nem jellemzõ rá. ma éjjel meg nagyon nyafogott álmában, átmentem 1/2 2-kor, és szegény totál pisis volt, valahogy kifolyt a pelusból, még sose történt ilyen. Álmában átöltöztetetm, új pelót kapott és szegénykém még csak fel sem ébredt rá, csak néha csukott szemmel nyafogott kicsit. Még jó hogy megnéztem mi baja, pedig általában nem szoktam átmenni ha éjjel felébred, mert visszaalszik magától.

Manó

KépKép
manó

Manó
A Nyufival szemben van egy házsor, annak az aljában van. Az van kiírva hogy diszkont és bizományi babáruház. Asszem.

Forti

Kép
Kép
forti

Ja

Sasha
Szerintem se aggódj a kajcsi miatt, én is legalább 3x kezdtem újra Levivel a fõzik és gyümik evését. Nekünk sem ment annyi idõsen mint most Gabcsi. Aztán látod úgy belelendült, hogy most meg ezért aggódom kicsit. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Tegnap megvolt Lili keresztelõjeKép. Nagyon jól sikerült, a szertartás alatt nem is sírt. Kb. 1 órás volt, aztán elmentünk a vendégsereggel egy étterembe ebédelni. Lili is ott ebédelt, volt etetõszék is, így nagyon egyszerû volt. Sütöttem egy tortát is a nagy alkalomra. A képeket a fotóalbumunkba már felraktam.
Ma úgy terveztük, hogy kimegyünk az állatkertbe, de reggel olyan hasmenés és hányás kapott el, hogy egész délelõtt a wc és az ágy között ingáztamKép. Szopizáshoz a párom hozta oda Lilit, aztán õ is fektette le. Iszonyú rosszul voltam, és mindezek felett olyan fejgörcsöm volt végig, hogy megmozdulni is alig bírtam. Szerencsére már jobban vagyok, de a mai napi programunknak lõttek.
Kaptunk tegnap egy csomó cseresznyét az anyóséktól, szerintetek adhatok már belõle Lilinek?

Forti,
A fénytörés még mindig megvan, de talán már alakul. Most már egyre ritkábban vesszük észre, hogy kancsalít.
Képzeld az utóbbi napokban teljesen megreformálta Lili az étkezéseit. Már nem hajlandó fekve enni, csak az ölemben vagy ülve, ez utóbbi nem túl egyszerûKép. Fõzibõl is egyre több csúszik, ma 200gr-ot evett meg. Úgy vettem észre, hogy a tök, karalábé, karfiol a nagy kedvencei, ja és a saláta fõzelék. Mostanában minden étkezésnél adok a kezébe egy kukorica pufit, néha bele szokott harapni, néha megeszi a felét. De a lényeg, hogy már nem öklendezik tõle sosemKép.

Nyuszi,
Jobbulást Eminek, nincs is rosszabb, mint egy nyári nátha.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Gergõ megkapta az etetõszéket. Ma már fel is avatta az uzsonnával, olyan édesen trónol benneKép
Lányok, köszi a husis tippeket, már benn figyel a jövõ heti csibehusi a fagyasztóbanKép Kataa módszerét követveKép
Egyébként most, hogy több husit adok neki, csak úgy csúszik a fõzelékKép És annyi energiája lett tõle, ma kilómétereket tett meg a kúszva, mászva és egész nap dumált hozzáKép
Viszont estére jól elfáradt, a vacsink alatt végig üvöltött, úgyhogy kapott egy csirkecsontot szopogatni. Hát rögtön elhallgatott a kis kõkorszakiKép
Egyébként mi is taknyosak vagyunk, remélem hétvégére elmúlik, mert megyünk a Balcsira.
Holnap megyünk mázsálásra, kiváncsi leszek a paraméterekre.

Nyuszi
Jobbulást Eminek!

Panda
LépcsõKép Én is mindig ettõl rettegek.

Djeszter
Jobbulást Marcinak. Múltkor Gergõnek is ez volt a baja, hát szörnyû voltKép

Rit
Nekem se volt se csíkom, se dudori köldökömKépSõt, októberben 2 héttel a szülés elõtt megkérdezték, hogy karácsonyra várom-e. Mondjuk nem is lett nagy baba, de legalább gyorsan kibújt, itt kint meg hamar behoztaKép

Ilke
Gratulálok Lilinek a keresztelõhöz! Nagyon jók a képek, szép a tortája is. És az oltár elõtt a pap kezébenKép OltáriKép
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy cseresznyét még ne adjak, mert görcsöket okoz.
Remélem már jobban vagy.

Na megyek, jó éjt, pusz:
Judy és Gergõ (kutya?)
Judy (fodroczy)

Ilke
Megnéztem a képeket, Lili egy tünemény. A keresztelõs képek nagyon jók, de a kedvencem ami nagyon tetszett a fogmosós. Tündéri ez a kiscsaj.
Nagyon ügyesen hamizik a jánykád örülök hogy már nem öklendezik.

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke!

Én tegnap adtam Emmának pár szem cseresznyét, a héjja nélkül. Ízlett neki, és semmi baja sew lett tõle. Igaz max 4 szem volt, többet nem mertem.

Manó
manó

Nátha nálunk is van, a múlt heti fülhurut tegnap oda jutott hogy elindult az orrfolyás tegnap. Mondjuk örülök, mert így végre tisztul, legalábbis remélem hogy ez már a gyógyulás jele.

manó

KépKép
manó

Helló!

Forti! Manó! Kata!
Köszi a vígasztaló szavakatKép Jelentem elmúlt a nemevõs idõszak, úgyhogy tuti az a fránya felsõ metszõ volt a bûnös, de már kint van, úgyhogy ennek örömére vacsorára Gábor 220 fõzeléket benyomottKépKépKép Igaz, hogy a végefelé már a földön evett, mert a kocsijában nem maradt meg... Kép De azért sikerült megetetni hiszti nélkül. Illetve hisztizett amikor már nem kért többet, de 220-nál úgy gondolom nem is kell több egyelõre.

Van újság is. Azonkívül, hogy feláll, felül bárhol már mászik is... pakol veszettül amit elér, bár a bútorokról szerencsére még nem, mert a szekrénynél valamiért nem tud felállni. Egyelõre tuti biztosan feláll belénk kapaszkodva. Ja és két kézen fogva lépeget. Sokszor kéri is, hogy menjünk egy kört a szobában, többre még nincs erejeKép Csak úgy trappolKép Olyan aranyosKép

Ma átköltöztettem a saját szobájába, remélem meghallom, ha sír. Muszály volt sajnos, mert most már a mi szobánkba van "tombolónak" helye. A kiságy helyén. Az egész napot úgyis itt tölti és mivel már mászik meg minden kell a hely neki, aludni meg majd meglátjuk hogy tetszik az új szitu... még az is lehet, hogy odaát átalussza az éjszakát. Bár ehhez olyan nagy reményt nem fûzök, de annyi biztos, hogy már fél 9 óta alszik egy mukk nélkül. De ez még semmit sem jelent, mert azokon a napokon amikor nem jön a foga akkor olyan 2-kor kezdi az ébredezést.

Beteg babóknak jobbulást! Küldök nekik gyógypuszit! Kép

puszi
sasha és a kis menõ-manó (gabcsi 33 (köszi kata))

Kép
sasha

naa nem ment el a gyógypuszimKép

mégeccer
Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Én már kigyógyultam, erre most Nátánnál jött ki valami betegség. Az ügyelet (mert persze mikor máskor tört volna ki rajta, ha nem éjszaka) nem volt a helyzet magaslatán, nem mondott semmi értelmeset, csak annyit, hogy ne szoptassam reggelig meg, kapjon mást, reggel vigyük orvoshoz. Haha... Megállapitotta továbbá, hogy virusfertözése van, erre reggel a dokinéni mondja, hogy piros a torka, meg kezdödö középfülgyulladása van, és antibiotikumot. Na most akkor mi is van neki? A virusra nem kell antibiotikum (de én hiszek a dokinéninek, mert az ügyeletes gyakorlatilag nem nézett a gyerek szájába).
Ugyhogy orvosi utasitásokat kellöen betartvaKépKép megszoptattam, aztán aludt reggelig.
Viszont nem volt hajlandó se enni, se inni. Semmit. Ha nem szopizna még mindig, akkor nem is tudom, mit csinálnék (szombat délelött tornásztam, ö meg villámgyorsan elment apujával Beniért a nagymamához, hát ugy jött vissza a férjem, hogy rögtön szopizzon, mert nem volt hajlandó inni, pedig többször próbálta).
Ugyhogy szopiztattam ezerrel, ugy, mintha most született volna.
Na, a dolog olyan jól sikerült (tejszapooritásKép), hogy tegnap 3 óra múlva már folyott a tejem (persze nem vettem melltartóbetét fel, mert ilyen már vagyon régen nem fordult elö, ugyhogy átáztam), este, amikor nem kellett neki mindkét mell, teljesen bekeményedett, ugyhogy kivételesen nagyon örültem neki, hogy felkelt éjszaka szopizni.
Már jobban vanKépKépKép, ugy néz ki, túl vagyunk rajta (persze azért a gyógyszert még kapja), már hajlandó mást is enni, csak tegnap a darabos visszajött neki (gondolom azért még a torkát irritálta).

Ilke!

Nálunk kapott Nátán cseresznyét többször is, héjjal együtt, nagyon izlett neki, és nem lett töle semmi baja. Ugy döntöttem, szabad vagy nem, ennél nem lehet jobb neki, mint a "házi", biztosan permetezetlen frissen a fáról szedett cseresznye. És fog is még kapni, mert a három fából 2 korai csereszenye, viszony egy olyan nagyszemü, késöbb érö (még csak most kezd pirosodni), viszont nagyon finom. És nyitogatja is a szját, mikor látja, hogy eszünk, söt kint a fánál a kis kezével jelezte, hogy kér.

Hamizás:
Hát nálunk azért nincs ilyen nagy étkezés, jó, ha 200 g elfogy, igaz, abból mindig akar enni, amit mi eszünk, ill. a darabosból nem is lehet felmérni, hogy tulajdonképpen mennyit is eszik.

Ági!

Persze nem baj, ha elcsábulsz a babáraKép, ha éppen jöhetne is. Nálam csak azért lenne kicsit kérdéses (persze nem lenne kérdés, ide veleKépKépKép), mert még nem most terveztük.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Nem tudom, hogy mi van a Petrával de egy kis ördögfióka lett. Ahogy elkezdem etetni rögtön kalimpál a kezével és ki is veri a kezembõl a kanalat. Ez megy már jó pár napja. Már nem tudom, hogy hogy etessem meg. Ha ügyes vagyok és bohóckodok neki akkor persze bekapja. Szóval nem azért hadonászik mert nem éhes hanem mert gondolom ez jó játék. Igí kb fél órát etetem. Utána persze az egész ruhája, a lába, a haja, szeme mindene kajás lesz.

A másik gond az alvás. Idáig mindig nagyon szépen elaludt 5 perc alatt most meg egy órát kínlódok vele mire elalszik. Ahogy leszem egybõl meg kell neki fordulni és elkezd mászni. Nem tudom, hogy ez miért most kezdte mert már régóta mászik. Erre én megfordítom és jön persze a hiszti. Olyan fáradt már mindig és szinte csukott szemmel sír de azért az utolsó erejébõl is megpróbál elmászni. Éjjel is arra megyek be szobába, hogy ott csücsül az ágyikójába. Idáig szerencsére ez nem volt.

Találkozó: Most mikor lesz csütörtökön? Az a baj, hogy nekem ezen a héten csak egy vizsgám lesz és sajna az pont csütörtökön van 17-tõl. Így ha csütörtökön lesz akkor sajna nem tudok menni.

Nincs valakinek asztalos ismerõse? Most szeretnénk csináltatni beépített szekrényt és konyha szekrényt.

Sasha
Gratulálok a 5 fogú Gabinak a felálláshoz!
Hát szar lehetett ez a csõtörés. Nálunk az volt, hogy éjjel felébredtem és hallom, hogy csobog a víz. Felkeltem és elindultam a fürdõbe arra gondoltam, hogy biztos nem jó zártuk el a csapot. Mire kiértem az elõszobába már nálunk is bokáig állt a víz és nem számítottam rá és annyira csúszott, hogy hanyatt estem. A baj csak az volt, hogy én ekkor már a Petrával terhes voltam de szerencsére nem lett semmi. Ja nálunk a WC tartálynál tört el a csõ.

Beszti
Nagyon sok foga van Nátánnak. Most nem tudom, hogy nekünk jön lassan vagy nektek gyorsan. A Petrának most van 4, így 10 és fél hónaposan.

Manó
Én is csak Danon aktivia natúr jpghurtot adok a Petrának és én teszem bele a gyümölcsöt. Különben múltkor nekem azt mondta a védõnõ, hogy nem ehet még joghurtot. Mondtam, hogy a kismama táblázatba benne van erre õ, hogy az úgy rossz ahogy van.

Ilke
Látom, ti is haladtok a darabossal.

Rit
Köszi, elõbb-utóbb csak találkozunk és akkor oda tudod adni.

Járóka: már mi sem használjuk mert a Petra nagyon utálja.

Szilcsike
Gratula a 3. foghoz!

Nyuszi, Beszti
És ti megakarjátok várni a két évet, hogy a következõ baba ne császáros legyen? Vagy mindegy?

Judy
A Camponánál július 5-tõl lesz szünet.

Ági
petra2

Sziasztok!

Olyan szomorú vagyok, hazajötta férjem 4 nap után Kép és az Emma ha meglátja ordít, sír tõle. De miért???Kép Elõtte semmi gond nem volt, imádták egymást.

Sasha!

gratulálok a felálláshoz és a járkáláshoz! Emma még nem tud mászni, de a pakolás már megy mert elgurul a polcig és ami alul van kiszedi.

Forti!

Rájöttem hogy tök közel laktok a munkahelymehez.Kép

Manó+Emma

KépKép
manó

Mielõbbi gyógyulást a beteg babáknak (és anyukáknak)!
Solymi is taknyos és köhög. Mindig elrakom az orrszívót, mondván, hogy nyáron már úgyse kell, aztán mindig szedhetem elõ… Kicsit nekem is kapar a torkom, de nem vészes.

Ilke,
Gratula Lilinek a keresztelõ alkalmából! Örülök, hogy javul a szeme. Mi is voltunk keresztelõn a hétvégén, jól szórakoztunk… .)

Sasha,
Ügyes srác Gabi! Gratula a felálláshoz!

Manó,
Ne félj, majd megszokja megint Emma az apát...Kép Nálunk is ez volt állítólag: az apukám kint volt 2 hétig külföldön, amikor pici voltam, és amikor hazajött, tök féltem tõle.

Alvás: Solymi újabban egészen elképesztõ Kép Van úgy, hogy õ maga(!) kéredzkedik le a karomból a kiságyba, amikor altatom. Odamászik az alvókutyájához, átöleli, és így fekszenek. Szóval az egyenleg egész jó: igaz, hogy nappal nagyon sokat kell vele foglalkozni, és sokat hisztizik, de az alvással és az evéssel nincs gond (kopp-kopp-kopp…)

Üdv mindenkinek:
Zita
parazita

Sziasztok Lányok és Babák!
Sajnos reménytelen, hogy mindent végigolvassak, de azért igyekszem nagyjából képbe kerülni.Kép
Látom, többen betegek, nekik jobbulást kívánok!
Sasha, nem is tudom, mit írjak, ez a csõtörés szörnyû lehetett! Gondolom, így utólag már csak mosolyogtok rajta ti is, de akkor nem lehetett túl felemelõ!Kép
Amanó, lehet, hogy azért sír, mert fél, hogy újra elmegy az apukája. Nálunk a Levi már akkor elkezd sírni reggel, ha látja, hogy az apja öltözködik, tudja, hogy megy dolgozni. Biztos hogy Emmánál is el fog múlni, és nem azért sír, mert fél az apukájától, vagy mert nem szereti.
Nálunk amúgy a Levi tök apás mostanában, amikor hazajön a férjem, addig sír a Levi, amíg fel nem veszi az apja. Érdekes, mert amúgy tényleg nem szokott hisztizni, és nálam nem követeli ki, hogy cipeljem. Ezt mondjuk nem bánom, mert a pocakom maitt így is egyre nehezebben megy...Kép
Önállóan még nem megy, csak ha a bútorokba kapaszkodik, de nagyon kitartó. Mindent pakol, hoz-visz, egész nap utána rohangálok. Szegény egész nap csak azt hallja, hogy "nem szabad".Kép
Járunk az úszásra, Levi nagyon élvezi, most szerdán merül majd elõször. Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog szólni hozzá.
Képzeljétek, múlt hét szerdán vettem észre, hogy végre kibújt 1 db foga!KépKépKép Juhééé!Kép Azért nem vettem észre elõbb, mert folyton alul kenegettem meg nézegettem, erre a bal felsõ 1-es bújt ki! Szerintem jön a mellette lévõ is, mert nagyon meg van duzzadva, meg kicsit nyûglõdik is a Levi. Remélem, azért alul is lesznek fogai!Kép Mindenesetre egy darab foga már biztosan lesz, mondtam is neki, hogy vigyázzon rá nagyon!Kép
Ági! Én úgy tudom, hogy ha nem amiatt volt az elsõ császár, mert pl. ne,m fért ki a baba, vagy szemészeti gondok miatt, akkor a következõ szülés már mehet simán, ha a szülés és a köv. terhesség között fél év telt el. Ezt most már több dokitól hallottam. Persze nagyobb az esély a 2. császárra, és csak a legideálisabb esetben engednek simán szülni, ha minden oké. És nem kaphatunk sem oxitocint, sem EDÁ-t.
Én nagyon bízom a sima szülésben, de nem megyek a Dunának akkor sem, ha a végén császár lesz belõle, arról legalább már tudom, hogy milyen. Még mindig jobb, mint ha órákig vajúdik az ember, és utána mûtik... Gratulálok a tesódéknak, jó lehetett a villám-szülés!Kép
Sziasztok: Viki és Levike (aki mindjárt 1 éves - Úristen, hogy rohan az idõ!)
vikici

Sziasztok,
Sajnos ezt a hetet sem ússza meg Lili doki nélkülKép. Tegnap óta eléggé köhög, ma csak rosszabb lett, így ha felkel, akkor irány a doki.

Judy,
Köszi, már jobban vagyok! Nektek jobbulást, a hétvégére mindenképp. Jó lehetett a csirkecsont.Kép

Forti,
KöszikeKép. A fogmosást már képzeld annyira megszokta, hogy este ha tartjuk a szájához a fogkefét, már nyitja is a száját és nem is tiltakozik. Viszont utána már nem szoktuk neki odaadni játszani, mert csak huzigálja ki a fogaival a sörtéket belõle.

Sasha,
Tök ügyi Gabcsi, hogy már lépegetKép.

Beszti, Manó,
Végül én is úgy döntöttem, hogy adok Lilinek cserit. Pár szemet kevertem reggel egy almához neki. Egyenlõre ennyit mertem, majd legközelebb többet adok. Viszont jó sokat kaptunk, így jut bõven a fagyasztóba, pedig tegnap már cseresznyés pitét is sütöttemKép.

Beszti,
Jobbulást Nátánnak!
Többször olvastam már, hogy amikor betegek a babák, akkor legtöbbször elutasítják az egyéb kajcsikat és csak az anyatejet fogadják el. Eddig nem nagyon volt Lili beteg, így nincs túl sok tapasztalatom, de az utóbbi napokban sajnos Lili egyre jobban elutasítja a tejcsitKép. Pedig most kicsit beteges is, és mégis. Mellette azért eszik rendesen. Tegnap 400gr-ot evett meg egész nap. Kicsit meg vagyok rémülve, mert érzem, hogy jóval kevesebb a tejcsim is már, a szopit pedig másfél-2 éves koráig én nagyon szeretném tartani. De ha ilyen ütemben utasítja el, akkor nem tudom mi leszKép. Neked mi errõl a véleményed?

Ági,
Lili is pont azt csinálja, mint Petra. Leteszem és már fordul is meg, hogy feltérdeljen. Sõt, most már cicin csak este hajlandó elaludni, napközben csak magától, persze ez nem megy olyan könnyenKép.
Nekem a nõvéremék foglalkoznak ilyen beépített szekrényekkel (a mi konyhabútorunkat is õk készítették, ha gondolod küldök róla képetKép), szívesen megadom az elérhetõségüket.

Zita,
Jobbulás Solyminak! Hihetetlen, hogy télen egész jól bírtuk, aztán nyárra mennyien betegszenek le.
A keresztelõn mi is jól mulattunk, mert a pap, a beszédje közben végig poénkodott. A legtöbb képen, teli szájjal vigyorgunk, mert már alig tudtuk megállni, hogy ne kacagjunk hangosanKép.

Viki,
Jó hallani rólatok, gratula Levinek az elsõ foghozKép! Te hogy vagy? Most eszembe jutott, hogy tavaly ebben a nagy melegben hogy szenvedtünk néha pocakosan. Gondolom téged is megvisel. Azért tök jó lehet megint babát várniKép, már én is várom nagyon, csak nekünk elõbb egy nagyobb lakást kell találnunk.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Szia Ilke!
Szegény Lili...KépKépKép Jobbulást Neki! Én is pont arra gondoltam, hogy milyen hülyeség, hogy nyáron legyen beteg az ember... miért nem elég a téli nátha?Kép
Én köszi, jól vagyok, néha kicsit nehéz a pocakom, szerintem már óriási, most már mindenki látja. Igaz, már a 6. hónapot tapossuk, illik is látszania...Kép Csak abból van elegem, hogy az emberek 99%-a megkérdezi, hogy így terveztük-e, vagy ez a 2. baba csak úgy becsúszott? Na, ettõl kicsit ideges szoktam lenni, fõleg, ha olyan kérdezi, aki csak szegrõl-végrõl ismer. Egyrész semmi köze hozzá, másrészt meg most mit kezdjek el még én magyarázkodni, hogy igen, mi így terveztük, meg hogy örülünk, hogy kis korkülönbség lesz a két gyerek között.
de azért most a 2. baba után pihenõt tartunk (már amennyire két gyerek mellett lehetKép), jó lenne nekünk is nagyobb lakásba költözni.
Ja, és köszönjük a gratulát az 1. foghoz. Már tényleg kezdtem aggódni, hogy nem lesz foga szegény fiamnak...Kép
Viki
vikici

Ági!

Én sok véleményt hallottam, hogy mennyi idönek kell eltelnie a kettö között, magammal meg is állapodtam, hogy (ha másként nem alakul), akkor 1 éve fog eltelni a szülés és a következö fogantatás között minimum, igy a két szülés között 21 hó lesz legalább. Aztán persze ki tudja mi lesz, van-e peteérésem, ha nincs, mikor lesz, mert nekem még nem jött meg a szülés óta a menzeszem...
Nagyon bizom abban, hogy jó eséllyel indulok a sima szüléshez (nem lesz pl. faros), mert én mindkettöt kipróbáltam, és azért szerintem összehasonlithatatlanul jobb volt simán szülni.
Illetve nem csak a szülés (mert persze az altatás miatt a császár eleve rosszabb volt, mert nem is láthattam a gyereket), hanem a szülés után.
Igaz, egy 3 gyereket császárral szülö kismama azt mondta, hogy még a császárok sem egyformák, mert volt, amikor tiszta fürge volt utána, volt amikor, emg alig birt megmozdulni...
Én azért reményedem, persze a gyerek az elsö, meg én is szeretném egészségesen megélni.

Ilke!

Ebben a korban már elöfordul, hogy nem kell annyira neki a szopi. Tudom, nehéz elfogadni, föleg ha te eltervezted, hogy sokáig szopizhat, aztán ö meg nem szeretne.Kép De mint ahogy az is az igénye szerint volt, hogy annyit szopizhatott amennyit akart pár hónaposan, most már annak kell az igénye szerint történnie, hogy mennyit nem akar. Ez a természetes elválasztódás.Kép Próbáld evés elött szopiztatni, de ne keseredj el, ha már esetleg nem kell neki.
Te biztositod neki azt, amit ö szeretne, nem eröltetted semmivel. Próbáld addig tartani a szopit, amig megy, egy idö után valószinü már csak alváshoz, reggel és este kell majd neki. De ez akár eltarthat tényleg 2 éves koráig is. Egyáltalán nem biztos, hogy tovább fogja csökkenteni a szopik számát, de az se baj, ha tényleg csak az esti és reggeli marad meg.
Hiába, nönek a kicsi babáink! Nemsokára sorra 1 évesek lesznek. Pedig még csak most születtek!Kép Ugye?
Egyébként nekem pont ez az egyik érdekes kérdés, mert ebben én is abszolut tapasztalatlan vagyok.
Hogyan fogom 1 éves kora után is szoptatni? Mennyit fog szopizni? Nem fog-e zavarni, ha már beszélökorban esetleg nyilvános helyen a szopit fogja kérni? Meddig ébred még éjszaka?
Bár azt tudom, hogy minden megoldódik majd, és megy a maga természetes utján, ugy, ahogy mindkettönknek jó.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Végre elment tegnap a vendégünk, kicsit kiakasztó volt, mindenbe beleszólt, de ezt inkább nem részletezem....

Nagyon szomorú vagyok pár napja, pontosabban tegnap óta, uis Dani tegnap reggel nagyon ímmel ámmal szopizott, kicsit meg is harapott, állandóan le akart mászni a karomról és mikor ismét a szájába akartam tenni a cicit megint megharapott és még õ fintorgott hozzá és eltolta a cicit. Próbálkoztam késõbb ismét uez, aztán a reggelire készített tejpépet roszkenyérrel, azt bezzeg nyomatta befelé. Este uez volt, aztán már annyira fáradt volt, hogy nagy nehezen elfogadta a cicit, éjjel fel sem ébredt és reggel uez a cirkusz. Most meg majdnem szétdurranok. Nem tudom mi ez, lehet már nem kér többet cicit? Arra is gondoltam, hogy 3 hete volt az elsõ menszi és lehet most van peteérés és más lehet az íze/szaga a tejnek és nem kell neki? Vagy az elmúlt 4 nap elég strapás volt számára, mert a nagynéni miatt sokszor 11 is volt amikor lefeküdt és talán ezért? Foga nem jön, legalábbi nem látok duzzanatot az ínyén sehol.

Pedig még úgy szeretném szoptatni! Pont ma 11 hónapos.

Szerintetek mit csináljak? Meddig próbálkozzak hogy elfogadja ismét? És ameddig nem, addig fejjek? Mondjuk vmit mindenképpel kell csinálnom magammal, mert egyre jobban feszülnek a cicik, viszont fejni nagyon nem akarok, mert akkor ismét felszaporodik a tejcsi. Ha végül mégsem fogadja majd el, hogy kell elapasztani? Beszti! Te ebben is szakértõ vagy, kérlek segíts!

Ilke
Én úgy tudom cserit majd csak kb. hónapos kor körül jó adni, uis puffaszthat.
Én mondjuk adtam pár napja epret, de nem lett tõle kiütése vagy ilyesmi. esetleg pár szemmel megpróbálhatod és figyeld pár napig a hatást. Mondjuk engem még sosem puffasztott fel a cseri, pedig én kilószámra tudom enni.

Ági
Érdekes, az én drnõm pedig azt mondta, hogy jobbat ki sem találhattak volna a táblázatban. Nekünk bevált. A védõnõk többsége egyébként is hülye, tisztelet persze a kivételnek.

gumicukor és dani aki ma 11 hónapos

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Én azért remélem, hogy nálatok csak ideiglenes a dolog, és tényleg csak megzavarta az, hogy nem ugyanolyan ritmusban éltetek, mint addig.
Pont irtam Ilkének, hogy ilyen elöfordul, és ebben a korban már szopisztrájkról sem lehet beszélni. Az Anyaság/Szoptatás topicban biztos tudnak pár trükköt, hogy lehet mégis elfogadtatni vele (pl. félálomban, vagy próbálkozz más pozicióval), de azt is tudom, ha egy gyerek nem akar szopizni, akkor nagyon nehéz rávenni, mert akár hisztiig is elmegy, és nem hajlandó. Egy gyenge szopisztrájkunk nekünk volt 6,5 hónaposan, és nagyon nehéz volt vele, mert már akkor is hisztizni kezdett, ha szopipozicióba forditottam. De akkor még létfontosságú volt az, hogy szopizzon (érdekes, ahogy elutasitotta, ugyanugy egyszer csak ujra kellett neki), hisz nem kapott mást, most már nem lenne annyira gond.
Szerintem a lényeg, hogy ne eröltesd, próbálkozz vele folyamatosan, hátha vannak pillanatok, amikor elfogadja, és lehet, hogy tényleg csak a te hormonaid zavartak be.
Egyébként most hányszor szopizott egy nap?
Ez csak akkor érdekes, ha nem hajlandó elfogadni, mert szerintem akkor valami minimálisat kell fejned, csak annyit, hogy ne feszüljön. Mert fontos lenne, hogy ha elválasztotta magát (remélhetöleg nem), akkor is fokozatosan apadjon el a tejed. Most mindenesetre, amig még próbálkozol, mindenképpen fejjél egy picit, ne sokat, nem kell mennyiségeket, hogy ne szaporodjon, de kb. akkor, amikor enni szokott annyit, hogy már ne feszüljön.
És mindeképpen látogass el a szopis topicba, mert ott vannak idösebb babákkal is nayukák, hátha valaki tud jó tanácsokat adni (söt biztosan)!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Köszi szépen! Most ovastam bele az LLL site-jába is, úgyhogy fejtem is egy kicsit, hogy ne feszüljön. remélem ha már tényleg ez lesz a megoldás, akkor nem lesz megint belõle mellgyula, mint a szülés utáni hónapokban, ettõl félek a leginkább.
Dani reggel és este szopizott és 2x éjjel. A szopipozíciónál most hiszti van, ,viszont fekve nekem kifgejezetten kényelmetlen szoptatnom akármennyi párnát teszek magunk köré, õ meg elmászik, nem marad fekve, mint egy pici baba. Próbáltam, hogy ült a pelusozón és én eléálltam, de uez volt a válasza. Én is reménykedem, hogy csak a napirend felkavarodása zavarta meg picit és mindeen visszaáll. Mindenesetre este ismét próbálkozom.

Viszont, ,ha nem fogadja el továbbra sem és mégis ébred éjjel, adjak neki vizet? Vagy esetleg mást? És vajon visszaalszik-e majd. Jaj, olyan nehéz ez. De mindegy majd az idõ megoldja, addig is próbálkozunk.

A szopis topicba pedig majd benézek.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

alvamászó a gyermekem! - na jó, viccen kívül: akiknek kiságyuk van: hogy csináljátok??? Dodo alvás közben forog-pörög, de nem ébred fel, csak szépen lassan halad a feje irányába. Igy elõbb-utóbb végigmászik a matracán és koppan a feje a padlõószõnyegen - na erre már felébred. Hozzátenném, hogy nekünk nincs kiságyunk, mert galérián alszunk mindannyian, így matracozunk.Ez mondjuk bartomi kényelmes is volt mikor szoptattam, hiszen csak felültem mellé, tankoltunk és máris mindenki visszadõlt aludni. Soxor mindketten csak félálomban voltunk.
Most viszont nem tetszik ez az alvamászás, gondoltam kipróbálom a kiságyat, arról ugye a rács miatt nem jön le. Így viszont belekoppan a feje a rácsba, erre aztán még ordít is. Visszaaltatni is kész mûvészet. Nem is sikerül csak úgy, ha melléfekszem. Alig aludtunk valamit az éjjel emitt KépKép
szóval ti hogy csináljátok, hogy ne ez legyen?

manó
jó drága, majd akkor én is körülnézek valami elfogadható árú, de használható után!!

Forti
hol van az Árpád hídnál bababolt?? -nekünk az tök kényelmesen megközelíthatõ lenne, csak metró és kész Kép
már látom mit írtál . de nem értem. Mi az a Nyufi???

gumicukor
pénteken voltunk uszin, de végül a 3/4 4esre estünk be
majd' megfagytunk a vízben - Dodod nem, csak mi. Õ roppantul élvezte, sõt már dõl be a lépcsõrõl, ha hívomKépKépKép

na megyek, ha minden igaz, ujra kiváltjuk a pannontól a kártyáinkatKép - már csak készüléket kell beszerezni a kölcsön helyett - de az szerintem nem most lesz, max 1 db az e havi költségvetésbõl. húúúúúú de utálom azt, aki ellopta!!!

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Helló!

Gumicukor!
Remélem csak átmeneti állapot és a manód visszaszokik a cicire. Nem láttam hogy az éjszakai szopira írt volna valaki. Szerintem ne vizet adjál, hanem amig van addig a cicit. Elképzelhetõ, hogy a cici be tud állni a csak éjszakai szopira ugyanúgy ahogy a reggeli-esti szopikra is. Kép

Rit!
Szörnyû ez a telefonos dologKép Sajna néhányan bele sem gondolnak, hogy valakinek egy db telefonra is úgy kell kiszorítania a családi kasszábólKép Reméljük a legjobbakatKép Még egy kis idõ és már el is felejtitekKép

Gabi fiamnak visszajött az étvágya! Ebédre cici után még 190 g bébidesszert, vacsira kb 200 g fõzi meg amit még kunyizott az én vacsorámból. Az is volt vagy 50 g... bár nem tenném le a nagyesküt, mert hát darabos is volt, meg kis adagokat "rágtam elõ" neki. Szóval most nagyon örülök! Jaa és tegnap éjjel hogy végre jól tudott lakni csak 1x ébredt fel fél 3-kor. A párom úgy hozta át fél 7-korKépKépKép Olyan jó volt, hogy nem voltam ingerült a kialvatlanságtól, és egész nap türelmes tudtam lenni vele. Nagyon jól kezeltem a mai hisztijeit is. Hihetetlen mennyit számít, ha valaki tud aludniKép Nem is gondoltam volna. Most alszik már, remélem a mai éjszakánk is hasonló lesz a tegnapihoz, bár a hideg frontot nem igazán bírja, de reménykedni még lehetKép Na ma a változatosság kedvéért nem az ágyról esett le, hanem a padlószõnyegen úgy gondolta, hogy hátra vágja magát... Akkorát koppant-loccsant a feje, hogy azt hittem hirtelen szörnyethalt... én úgy megilyedtem. Pedig azonnal sírva fakadt, de ahogy viszhangzott a fülemben az a hang... A másodperc töredéke perceknek tünt... jujj.
Beugrott ma a védõnõ, itt járt a házban gondolta benéz. Pont jókor jött. A Gabi akkor kelt fel, kis szopin is túl voltunk, úgyhogy totál jókedve volt a gyereknek. Rögtön be is mutatta hogyan kell felülni és lépegetett is. Védõnõ el volt hülve, hogy ilyen fiatal baba, ilyen "hatalmas" súllyal ennyire mozgékony legyen és hogy így meg tudja mozgatni magát.Kép Büszke anyukának persze dagad a májaKép

hát velünk így kb ennyi van.

Ja Rit!
Matrac. Az nem jó, ha neki is lenne egy párnája? Na nem a feje alá, hanem föléKép Akkor a párnába ütközne bele és remélhetõleg lefékezné. Gábort napközben matracon altatom és én egy párnát rakok a feje fölé egyet meg a matrac mellé... Merthogy õ már esett le ágyról (3 matrac egymás tetején, de már redukáltuk 1-reKép), így muszály.

Puzsi
sasha

Kép
sasha

Rit
Nyufi=Nyugdíjfolyósító Intézet

Manó
Hol van a melóhelyed?

Viki
Jó hogy jelentkeztél, örülök hogy jól vagytok mind a hárman. Gratula az elsõ fogacskához. Kép

Ilke
Édes lehet Lili fogmosás közben.

Sasha
Aggodalomra akkor semmi ok, látom Gabcsinak is van étvágya rendesen. Kép

Képzeljétek én is összeírtam ma hogy kb. mennyit eszik a fiam. A mai adag 1170 grammra jött ki. Ebbe benne van minden a reggeli és esti tápi is.

Forti

Kép
Kép
forti

Viki,
Köszike, sajnos elég csúnyán köhög a lelkem, olyan nagyon mélyrõlKép. A doki adott egy szirupot, azt kell napjában 2x adni neki. Reggelente egy kis C vitcsit is adok neki. Már a 6. hónapban vagytok? Ez hihetetlen, tényleg rohan az idõKép.

Beszti,
Hát bevallom ettõl féltem, hogy ezt fogod írni, hogy ez a természetes elválasztódás. Teljesen igazad van, hogyha eddig is az õ igénye szerint mûködött ez a dolog, akkor ezentúl is így kellene. Igaz nem is lehet másképpen, de mivel másfél-2 éves koráig nekünk mellõznünk kell a tejtermékeket ezért ha nem szeretnék HA tejpépeket adni neki (a védõnõ ma azt ajánlotta, ha tartósan fennmaradna ez az állapot, vagy még inkább visszaesne), márpedig nem szeretnék, akkor szoptatni kellene. Igaz be kell, hogy valljam, hogy imádok szoptatni isKép. Viszont attól eléggé megrémültem, amikor tegnap reggel csak egy fél cicit ürített ki (a kettõ helyett) és a reggeli gyümit pedig vígan bevágta. Egyedül az esti szopi jó még teljesen, de már itt is, néha csak csücsül az ölemben és meg kell várnom, hogy õ forduljon oda hozzám, különben eltol és reklamál. A gyakori harapás kísérletekrõl nem is beszélve. Nagyon köszi, hogy leírtad a véleményed.

Gumicukor,
Most olvasom, hogy mennyire egy cipõben járunkKép. Én is teljesen nekikeseredtem, de azért bízok benne, hogy nem ilyen ütemben fog abbamaradni a szopi.
Kimaradt, hogy hány hónapos kor után jó adni a cserit.Kép

Rit,
Lili is néha fel szokott kenõdni a kiságy oldaláraKép. Amikor fekszem le, meg szoktam igazítani, de egyébként nem rakosgatom, ha kényelmetlen neki, úgyis helyezkedik, gondolom. Igaz neki a fejénél és a kiságy oldalán, kb. a feléig van egy fejvédõ, így nem szokott koppanni.

Sasha,
Gabcsi tényleg ügyi, jogos a büszkeségKép. Ezek a koppanások tényleg szörnyûek, az ember szinte magán érzi, ahogy elkeseredetten sírnak ezek a drágák.

Nyuszi,
Képzeld ma Gödön is néztünk házakat. Volt is egy nagyon szuper, csak a kertje volt kicsit kicsi.

Forti,
Nem semmi ez a mennyiségKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali!

Ma van a 2. házassági évfordulónkKép Kaptam apától 3 szál rózsát és parfümöt, csak hogy dicsekedjekKép Cserébe korrepetáltam számvitelbõlKép

Ma voltunk mázsáláson, Gergõ 7780 g, 71 cm. Nagyon rendesen viselkedett.
A mászást 2 nap alatt tökéletesítette, ma már a küszöb se volt akadály, jött utánam a fürdõbeKép Este pedig apjával "focizott"Kép
Még mindig picit taknyos. Holnap viszem az elmaradt oltásraKép

Látom soka a beteg baba, mindenkinek jobbulást, hát igen, ez a hülye idõKép

Manó,
Biztos hamar visszafogadja Emma a párodatKép

Gumicukor,
drukk a szopihoz! 11 hónap is nagyon szép teljesítmény, biztos megy majd tovább is.

Rit,
fejvédõ? Nekem az van körbe a kiságyon. A babák ösztönösen kúsznak a sarok feléKép

Viki
De jó lehet babásanKép Tudjátok milyen nemû a pocaklakó albérlõ?

Sasha
nagyon ügyes GabiKép

pusz, jóéjt
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Sziasztok

Mikor lesz a tali és hol? Ha minden jólalakul akkor mostmár mennénk mi is..

pusz
Andy
andy78

Megyünk temetésre Kép, kismajmostul, mert aki vigyázhatna rá, az is mind ott lesz... Remélem, nem lesz gond.

Rit,
Nekünk is volt egy ilyen kúszós idõszak (elég hosszú). A kiságyban csinálta, de a fejvédõ miatt nem koppant, csak szépen rágyógyult a rácsra, de ezzel együtt klasszul felébredt, mert már nem bírt tovább kúszni. Solymi mostanra kinõtte: most össze-vissza forog.

Sasha,
Engem is mindig riogatott a védõnõ, hogy a nagysúlyú babák nem olyan mozgósak, mert lehúzza õket a nagy búrájuk Kép Ezek szerint ez egyikünk babájánál se jött be...

Ilke,
Remélhetõleg ez csak átmeneti állapot. Drukkolok, hogy minden visszatérjen a rendes kerékvágásba...

Tali: tényleg, hol és mikor lesz? A Liget jó lenne Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Mi is csatlakozunk a náthás és "éjjel-beverem-a-fejem-az-ágy-végébe-és-nagyot-koppan"-ók táborához.Kép

Tali:
Épp az imént dõlt el, hogy nekünk a csütörtök biztos nem jó.KépEgyébként a Liget jó lenne.Kép

Gumicukor!
Kíváncsi vagyok, hogy alakul a szopitok, ugyanis Peti is reggel,este és éjjel szopik, és én is pont azon filózok, hogy mi lesz, ha majd nem kér szopit, hogy fogom éjjel visszaaltatni, mikor eddig csak a szopi volt jó. Mindenesetre ne keseredj el, ha már nem kéri, egyszerûen csak kinõtte, nem nagy baj. Mennyivel rosszabb lenne, ha a tejcsi fogyott volna el, de õ még szopni akarna.

Ilke!
Drukkolok, hogy Lili meggondolja magát, a tejallergia miatt nagyon jó lenne.Kép

Na, megyek mert a kiságy felõl nyújtózkodáshangokat hallok.Kép

Mindenkinek szép napot, a betegeskedõknek jobbulást!

Dió és Peti
szabotimi

Helló!

Forti!
Most már nem aggódomKép) Minden okésKép

Ilke!
Igen olyan nagyon sírt utána, hogy még levegõt sem vett. De náluk szerencsére a fájdalom jön-megy. 5 perc múlva már semmi baja nem volt, ment továbbKép Csak hát addig...

Zita!
Hát ez az! Nekem is mondták a kórházban 4 hónaposan ( a hörg huruttal voltunk bent) hogy dagadt a gyerek és majd jól nem fog tudni semmit csinálni sokáig, meg az egészségére is káros... Azóta sem volt beteg hála a mindenhatónak és szépen csinál mindent.

Dió!
Gabi meg mostanában (szerencsére ritkán olyan heti 2-3 alkalommal) álmában hasra fordul és feláll 4kézlábra és nem érti mivanKép Na akkor visszaforditom, cumi be, ha nem kell neki akkor cici.

Tegnap este is jól evett szerencsére, mint irtam és megint végigaludta az éjszakát. 1x ébredt. Olyan jóKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Régen nem jártam erre. Remélem, mindannyiótok jól van. Lassacskán igyekszem a legutóbbi napok történéseit újraolvasni. Azt nem ígérem, hogy túl gyakori hozzászóló leszek, de azért igyekszem néha okosat is mondani Kép.
Mi jól vagyunk, Márk szépen fejlõdik, és a kukucskálós játék a kedvence Kép.
Minden jót Nektek!
Hayim Apuka és családja (Hayimmama és az 5 hónapos Márk Kölyök) Kép

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Forti!

A Dózsa Gy út és a Kassák Lajos keresztezõdésénél van a munkahelyem.

tali: Mi sajnos most biztos nem tudunk menni, mert Emma is náthás és ma reggelre nekem is nagyon megfájdulta atorkom,a lig bírok nyelni. Én nem tudom mi ez a sok náthás baba.

Jelentem, az Emma végül megismerte az apját és minden rendbe jött.Kép ma a kutyát nem ismerte meg mert elvittem és kopaszra nyirattam. Szegény nagyon csúnya lett, de így nem gond hogy bejön a szobába ahol az Emma is kúszik a földön. vagyis inkább pöröga földön, mert kúszni nem tud.

Manó

KépKép
manó

Hali!

Köszi a megnyugató válaszokat!

Pocok
Tuti nem laknak Kép, egyrészt mert szedek bogyót, másrészt óvszert is használunk, hogy minen tuti legyen.

Sajnos a helyzet változatlan, tegnap délután még elfogadta, ez jó volt nekem is, mert jól tele volt a cicim, aztán este ismét eltolt, fintorgott és minden nélkül kéredzkedett be az ágyikóba és elaludt. aztán éjjel kelt 1kor, akkor is próbáltam, de uez, nem volt itthon más, mint kefír, így azt kapott, hát egy egész dobozzal benyomott, de a cici csak nem kellett neki. aztán 3-ig nem aludt, hanem játszottunk, aztán bekéredzkedett az ágyikóba és elaludt. Reggel ismét nem kérte a cicit. Én meg hüléyn érzem magam, mert állandóan dugdosom az orra alá neki, hátha mégis, de eddig nem. Most kicsiket fejek belõle, csak annyit, hogy ne feszüljön, szerencsére még csomó is ohne, remélem megúszom.

Pont 11 hónaposan mondta rá, hogy nem. Lelkiekben nem túl jó érzés, ,de azzal nyugtatom magam, hogy minden az õ igénye szerint történt és ezzel megadtam neki mindent. PErsze még azért próbálkozom, hátha rájön a dologra ismét, mert olyan jó lenne.

Ilke
18 hónapot akartam írni, bár szerintem azért az egy kicsit túlzás.

Volt itt a védõnõ és mondta, hogy még legalább 2 de akár 3 éves korig még nem is kaphat tehéntejet a Dani, addig rizsital és társai + tejtermék, ami helyettesíti a tejcsimet, ami itt van, de nem kell már a bébikémnek. KépKépKép

Pusz, mennem kell fordítani, szép napot nektek!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy,
Gratulálok a 2. házassági évfordulótokhoz! Nekünk vasárnap volt az elsõ, és sajna pont az nap voltam olyan nagyon rosszul.

Tali,
Hát Lili ma sokkal rosszabbul van, mint tegnap, már várom a dokit, hogy jöjjönKép. Reggel mindent kihányt a sok köhögéstõl. Szegénykém olyan mélyrõl és rohamszerûen köhög. Sajna még az orra is folyik reggel óta. Így mi szinte biztos, hogy nem megyünk a talira.
Utoljára a csüti, Városliget 14.00-órát írtam talinak. Nem tudom ez kinek jó, aki tud menjen és készítsen sok képetKép.

Zita,
Köcci, éjszaka vagy 4x kelt Lili és szerencsére a cicit is elfogadta, de nappal már megint beindult a kínálgatás.

Dió,
Köszike neked is.

Gumicukor,
Tegnap nekem is néha annyira feszült a mellem, hogy majdnem elõvettem a fejõkémet. Most már az is eszembe jutott, hogyha tényleg nem fogja Lili elfogadni a cicit, akkor kifejem és odaadom neki pohárból, feltéve ha úgy elfogadja. Egyszerûen nem tudok jobbat kitalálni. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen problémánk lesz. Az utóbbi napokban kb. felére csökkentette a szopik számát. Daninál miért kell ilyen sokat várni a tejjel? Jól értem, hogy Dani akkor teljesen elutasítja a szopit? Lili szerencsére azért néha elfogadja még.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Igen , teljesen elutasítja a szopit, most már lassan 2 napja, egyedül tegnap alvás után fogadta el. Kép Én is megpróbálom, hogy lefejve mit szól hozzá.
szerintem tuti a menszi zavart bele a dologba, 10 és fél hónap után jött meg, lassan megint idõszerû lesz, lehet ezt érzi.
Nem tudom miért kell eddig várni a tejjel, majd még azért a dokinõvel is személyesen beszélek róla. Nincs semmilyen allergiánk, tehát nem értem miért kellene addig várni, de ha kell, akkor várunk, végülis sok mindennek lehet helyettesíteni a tejet, ezeket szerencsére szereti Dani.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, Ilke!

Kb. tudom, mit érezhettek, Peti egyszer-kétszer csinált már ilyet, hogy nem kért cicit, és én is teljesen pánikba estem. Mármint elsõsorban lelkileg. Olyan, mintha titeket utasítana el a babátok, a szereteteteket, az összebújást. De azok, akik már túl vannak ezen, azt mondják, lesz még alkalom és igény az összebújásra, éneklés, esti mese, ilyesmi. Rossz érzés, de még mindig jobb, mint ha a tejcsi fogy el elõbb, vagy amikor már te nem akarod szoptatni, és úgy kell leszoktatni a gyereket, mert annyira ragaszkodik a szopihoz. Az elõbbiek esetleg a babát is megkavarják lelkileg, ez meg teljesen természetes folyamat. Bízzatok a babákban.Kép

Ilke!
Nem lehet, hogy Lili a betegsége miatt nem akar szopni? Esetleg nem kap levegõt, vagy a köhögés miatt nem esik jól neki?

Gumicukor!
A védõnéni nem izgulja túl egy kicsit ezt a tehéttej dolgot? Azért ha semmi allergia nincs a családban, egy éves kor körül nyugodtan el lehet kezdeni a tejet, nem?

Tali:
Ha jól látom, eddig csak olyan hozzászólások érkeztek a talival kapcsolatban, amik arról szóltak, kinek miért nem jó az idõpont.Kép Nem lehetne esetleg elhalasztani? Végül is ez a hónap elsõ csütörtöke nem egy kõbe vésett dolog, nem?Kép

Dió és Peti
szabotimi

Talán tényleg jobb lenne elhalasztani a talit, ha ennyien betegek...

Ilke, Gumicukor,
Tartsatok ki, de akkor se essetek kétségbe, ha tényleg nem akarnak már szopizni a gyerkõcök. Ez az élet rendje... (A tesómék nagyobbik babája már 8(!) hónaposan kiköpte a cicit.) Akárhogy is, nagyon drukkolok nektek!!!!

A temetést klasszul átvészeltük, anyósomék egy darabig tologatták, aztán meg a karomban tartottam Solymit, és nagyon rendesen viselkedett, még csak nem is gügyörészett.

Zita
parazita

Halihó!

Hát igen, mi is betegek vagyunk, ma elvittem az elmaradt oltásra, de nem kapta meg, mert piros a torkaKép Mondjuk láttam is hogy taknyos.
Szóval mi biztos nem megyünk talizniKép

Pusz és Jobbulst mindenkinek,
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Gumicukor,
Érdekes, hogy Dani ilyen erõsen megérzi a mensit, Nekem Lili 4 hónapos korában jött meg és észre sem vette. Ha nálatok nincs semmilyen allergia, akkor a 2-3 év talán tényleg kicsit túlzás tehéntej ügyben. Nekünk úgy mondtak 2 évet, hogy a páromnak van táplálékallergiája. A rizsitalon kívül te hogy szoktad még helyettesíteni a tejet? Miket adsz Daninak?

Dió,
Hát igen, elég ramaty egy érzés, amikor eltol a manóKép. De megfogadom a tanácsod, és bízok a pöttömben, csak tudja, hogy neki mi a jóKép. Viszont most ki fogom próbálni, hogy a vacsit kicsit elõrébb hozom hátha így jobban megy majd az esti szopi.
A nózija Lilinek nincs eldugulva, így az nem lehet a hibás. Igazából már napokkal a betegsége elõtt kezdõdött ez a dolog.

Tali,
Lányok nyilatkozzatok, hogy kinek mikor lenne jó. Nekünk pénteken kell visszamennünk kontrollra, így még a jövõ hét sem tuti. Lili ma kapott antibiotikumot, úgy néz ki, hogy komolyabb, mint sejtettük ez a köhögés.

Zita,
Édes vagy, köszikeKép!

Halihó többiek, hol vagytok, mizujs veletek? Már felsorolni sem tudom, hogy ki hiányzik, mert csak páran irogatunk.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Tali

Meg kicsit nathasak vagyunk, ugyhogy meg nem biztos hogy megyunk a talira. Tenyleg, nem lehetne inkabb a jovo heten, ha most ennyi baba beteg?

Agi

Emilianak is 4 foga van meg csak, bar mar nagyon szogletes nehol az inye...Kép
Nekem mindegy mikor szulok, mert csak csaszaros lehetek.(a csipom miatt)
Emilia is hadonaszik eves kozben, ugy jelzi ha nem akar tobbet.

Ilke

Jobbulast Lilinek! Mi egyelore varakozo allasponton vagyunk a Godi hazat illetoen, ugyanis kiderult, hogy a tulajek kaptak szocpolt, ami jovo majusban jar le es ugye addig nem adhatjak el a hazat. De allitolag ezt a tilalmat at lehet vinni, mint mas jelzalogkolcsonnel masik ingatlanra is. Ugyhogy arra varunk, hogy ez az engedely meglegyen. Tenyleg tudja valaki hogy van ez?

Rit

Emilia is halad elore a kisagyban ejszaka, meg neha hallom a halobol, hogy koppan a feje, karja stb a racsokon. Szerintem probald meg parnaval korbebastyazni a manodat!Kép

Sasha

Nagyon ugyes Gabi baba.Kép Ne foglalkozz ki vele ki mit mond a babak mozgasarol. Utalom mikor tok vadidegenek probalnak josolgatni.Az a lenyeg, hogy a kisfiad jol fejlodik.KépHajra.

Megfott a Bakonyi csirke, ugyhogy megyek aludni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
már ezer éve nem jártam itt - na jó, csak másfél napja, de azért bõven van mit utána olvasnomKép
Nekünk közben megjöttek a játékaink, a sátor + a nagy játszógomba. Dodesz már birtokba is vette mindkettõtKép - olyan jól elvan vele, hogy tegnap még moziba is elengedett minket és jól viselkedett a szomszéd néninek. Kép
Közben én nagyon fáradt vagyok, tegnap nagyon brutál volt a Vészhelyzet - fél éjjel sírtam tõle. Sõt még a papa is megkönnyezte - pedig az már tényleg nem semmi!!!

sasha
neki egy óriás plüss patkány van a fejénél - de áttornázza magát rajta. + még egy pár kisebb plüss: csirke, nyúl, birka + egy kutya - ezek feltétlenül kellenek alváshoz, ugyanis közben simizi meg morzsolgatja õket Kép

csajok
de ha nekünk nincs kiságyunk - nem is tudok fejvédõt rakni Kép bár most azt próbálom, hogy a matrac végébe pakolok óriáspárnákat - sasha ötletének továbbfejlesztése - utána meg már szekrény van. Hátha bejön Kép

látom ma még én vagyok az elsõ írogató - mi az, mindenki a tegnap esti bõgést heveri ki éppen????

Rit és Dodesz

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

Nálunk is fejvédõ van.Kép
A vészhelyzetet én is megkönnyeztem. Képzeljétek jó hírt kaptam a munkahelyemrõl, még a tavalyi évre vonatkozólag prémiumiot kapta. Na nem olyan nagyon sokat de minden jól jön. Megvesszük legalább az új autósülést belõle.

A tali nálunk most már tuti nem jön be, egyre ramatyabbul vagyok, kaptam antibiotikumot, remélem sagíteni fog. És nagyon bízom hogy Emma nem kapja el.

Forti!

Feladtam a kártyát tegnap!

Manó

KépKép
manó

Rit! Manó!

Mi volt a Vészhelyzet vége??? Nem láttam csak a közepééig amikor a haldokló doki felesége beszél a kábítós lánnyal, hogy az apja meg fog halni.... És utána mi volt?Kép
Mert Csabinak mindig, de mindig kedden jut eszébe mozizni (házi), és most is beadtam a derekam, de persze, hogy már az elsõ 10 percnél elaludt rajta a szentem én meg... fél 12-ig néztem. F*sza. Na mindegy, bocsi az offért a többiektõl!

A házunkban a másik lépcsõházban a falat bontjákKép A konyha és egy icipici kisszoba közötti falat. Hát olyan zajjal jár... ráadásul visszhangzik a két ház között és persze, hogy hiába altattam el a Gabit, mert felriadt rá!Kép Kép brühühü. Most itt szenved a földön, de nem tudok vele mit csinálni, mert a babakocsiban már nem alszik el, csak ha nagyon fáradt, mert nem fér el benneKép jajjjj

na megyek a kis lelkét ápolni:Kép épp a szobai papirszemetest bontja szét...
na cuppp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Látom, pangunk...

Tali:

Én mindenben benne vagyok, még abban is, hogy ne legyen most, bár kocsi be van szervezve.
Viszont délelött LLL-es klub van, este 1/2 7-töl meg ugrabugrálok, ugyhogy húzós nap lenne, ha lenne tali. Bár az esti elfoglaltságom a jövö héten is lesz (kedd,csütörtök)...

Ja, egyébként ki vagyok akadva a fiamra!
Kicsit aggaszt, hogy tegnap megmértük, és kb. 20-30 dkg-ot hizott 3 hónap alatt (persze nem ugyanazok voltak a körülmények (ráadásul hami elött volt), meg nem ugyanazon a mérlegen mértük, mint elötte, de azért olyan nagy különbség nem lehet).
Igaz látszatra semmi baja, jól érzi magát van pisi-kakis pelusa. Viszont nem birom jobban etetni. Nem kell neki. Ilyenkor mit csináljak???
Leirom két nap étkezését:
1. hétfö: délelött megevett egy 1/2 üveg bébidesszertet (90-100 g), ebédelni nem akart, vacsira meg nem kellett neki a sajátja, csak az, amit mi ettünk, de abból sem evett túl sokat
2. kedd: reggeli nem kellet neki, de aztán 10-kor megevett kb. 100 g tejpépet (már nem tudtam, mit adjak neki, mit enne szivesen), ebédre éppen hogy 100 g fözelék elfogyott, aztán vacsira 100 g gyümölcs, de ez már elég nehezen.
Persze közben szopizik is, és elég is lehetne neki igy a kettö együtt, de akkor miért nem hizik???
Kisfiú, 11 hónapos, és alig 8 kg. Ez igy rendben lenne? Mit csináljak?
Ja, persze hozzá kell tegyem, hogy kutyát sem érdekel, hogy mi van velünk, a védönö egy fél éve felénk sem járt (pedig havonta egyszer megy a szomszédba, nem igazán értem, hogy miért nem tud átjönni), már a múltkor is furcsállották az egészséges rendelésen, hogy miért vagyunk ott, mikor nem is kap oltást (mert csak mérickedni akartam). És ettöl az egésztöl nagyon el vagyok keseredve (legszivesebben sirnék töle mérgemben), mert ki és mikor venné észre, ha valami baj van? És ez a hizás kérdés most baj????

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?