Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Erika: Igen már csak a harcsák maradtak. De belõlük van 7 darab. Most olyan az akvárium,mintha nem lenne benne senki, mert ezek a harcsák éjjel jönnek elõ, nappal alszanak. Azt hiszem meg van mit kap a férjem szülinapjára. Kép

Lara: Még nem tudjuk,hogy mibõl építünk. Voltunk egy cégnél, akik mind a kettõt vállalják, kértünk tõlük árajánlatot. Aztán majd kiderül. Mindig ingadozunk a kettõ között. Az biztos, hogy kész elemekbõl összeállított házat veszünk és nagyon körbe kell nézni melyiknek van ÉMI engedélye, mert ha nincs nem kaphatjuk meg a lakhatási engedélyt.
Hát lehet, hogy hamarabb is indul, fõleg ha pihentetni akarok a bogyó után. Inkább hamarabb elkezdjük, Flóci is nehezen jött össze. Vagy úgy leszünk mint Gabó Simcivel.Kép

GAbó: Ja akkor már értem. Flóci még nem érte el a 8 kilót, egy hónappal ezelõtt 7710 volt. Az õ születési súlyához képest tök jó. Legalább is szerintem. Ma találkoztam egy anyukával, aki olyan tájban szült mint én, az õ kisfia most volt 8200 g, pedig normál súllyal született.Csak a tápszert hajlandó megenni, kicsi gyümit és még annál is kevesebb fõzeléket. Akkor most Jázi mit ehet? Ez nem igaz, hogy levágtad a haját, lassan kopasz lesz az a kislány!

Ildi: Milyen az a hálós bugyi? Nagyon gáz? Ez a Tena tipusú? Hol lehet ilyet kapni? Mi is jó sokat elhasználtunk a Newbornból, perzse ti biztos nem fogjátok sokáig használni.Kép Egy kicsit borogasd este a bokádat, és pihizz is néha.

Nina: Nem vagy béna, mert én sem tudtam fellépni könnyen.

Szerintetek a klinikán lehet szülõszéken, vagy sámlin szülni?

Szép álmokat mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok, Szegedi Kismamik!

Nagyon régen jártam már erre. Nem nagyon van idõm visszaolvasni, remélem, mindenki jól van, jól birjátok ezt a meleget. Nálunk annyi az újság, hogy Mazsola már mocorog Kép (most éppen a hasam alján érzem), nagyon jó! Persze ez késõbb lehet, hogy már kevesebb örömmel fog eltölteniKép... A 18. heti magzati szív-UH-n a Katona doktornõ rendben találta a szivét, de az ereket nem látta rendesen (babó össze-vissza ficánkolt), igy jövõ héten újra megyek. Hétfõn 20. heti UH, szerdán sziv-UH, hogy ne unatkozzak.

Volna egy kérdésem ill. kérésem. Valamelyikõtöknek nincs meg véletlenül a Kállai Ildikó féle terhestorna kazetta? Mert bár videónk nincs, azért kölcsönkérnék egyet, hogy tudjak tornázni, mert itt helyben nincs terhestorna (szupi egy városKép), könyvet meg sehol sem találtam, pedig kerestem több boltban is. Ha valaki le tudná nekem másolni és elküldené, nagyon hálás lennék. Sõt, még elküldeni se kéne, mert ha Szegeden járok, elmennék érte. Nagyon köszönöm elõre is a segitségeteket.

Puszi,

KnéRita
knérita

Sziasztok!

Tegnap voltunk CTG-n, minden eredmény okés, és még a méhszájam is zárva - holott már nagyon-nagyon szülni akarokKép!!!!!!!!! Egyre nehezebben viselem a pocakot ebben a fülledt vacak idõben.

Ildianyu: képzeld a minap anyum vállalta, hogy helyettem elmegy a Corába és vesz pelust. Én megadtam neki az infót, hogy Pampers Newborn-t vegyen. A Corában több kismama-anyuka felfedezte a feltûnõen elsõunokás nagymaminak kinézõ anyumat, és egy emberként azt javasolták, hogy ne Newborn-t, hanem 1-es méretet vegyen, mert a mai babák mind olyan nagyocskák!
Te hogy bírod a meleget?

Nekünk megint jövõ hét szerdán kell visszamenni CTG-re.

Volna viszont egy kérdésem. A Klinikán csináltak Uh-t a 24. héten - azóta viszont semmiKépKépKép Már itt vagyok a 38. héten és azóta nem csináltak uh-t. Ez hogy lehet?
Jó, a 30. héten voltunk önszántunkból (és pénztárcánkból) Kecskeméten 4d uh-n, de arról elvileg a klinika nem tud. Én meg már picit parázok, mert szeretném végre tudni mekkora a babánk, arányosan fejlõdik-e odabent.

Köszi: Petra&Viktória
37+2
petra28

öööööö.....izé: elõzõ hozzászólásomban a három vigyorjel helyett három szomijelet akartam berakni: így KépKépKép
petra28

Szijasztok!

Gabomano! A Klinikán a fejt tejeket kiöntik akkor? Vagy aki fej tejet, az odaadhatja a saját babájának?
Na jólvan, a kedvedért, nemsoká teszek valamit az ügyértKép
A telek miatt nem cseszlek le, mert rendes vagyok, amúgy szentmihályon van még mindig.
Pedig nem is volt hosszú Jázmin haja! Én meg most azon gondolkodom, hogy mégsem viszem el Hangát fodrászhoz, mert az oldalsó Mauglis tincsei is kezdenek kunkorodni.

Ildianyu! Mi egy kis csomag newborn pampers-t vettünk, és mikor elfogyott, már minit vettünk, mert 1 hét alatt kinötte.
Szerintem ne vegyél newbornt, hanem ha majd úgy látod, a férjed még simán elmehet venni, amig benn vagy a klinikán.

Gabi3! Mi is kértünk kb. 3 hónapja a Szekeresház Kft-töl egy árajánlatot, még a mai napig csinálják...pedig 3-szor is rájuk telefonáltunk, hogy mikor lesz már kész, mindig azt mondták, hogy majd a jövö7en. Vagy lehet, hogy elértettük és azt mondták, hogy majd jövöre???Kép

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Nina!

Láttalak ma délután négy után vmivel a József A. sgt.-on.
Kajabáltam, de nem vettél észreKépKépKép

Zsófi(35+2)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Petra: Az meg hogy lehet, hogy nem csináltak Uh-t? A dokid nem utalt be? Azért még bírjál néhány napot, míg eléred a 38. hetet. Kép

Lara: Remélem nálunk kicsit gyorsabbak lesznek.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Rita!
Úristen! 18. heti uh? El sem hiszem! Kép
Nekem megvan a kazi, szívesen kölcsönadom.

Petra!
Én már semmit sem bírok, nem csak a meleget. Nem bírok enni, mert gyomrom már nincs, nem kapok levegõt, és állandóan a bordáimat nyomkodja a kiscsaj (újabb név: Dorka?)
Te hogy bírod?
Én úgy tudom, a 28-32. hét között is van egy kötelezõ uh.

Lara!
Lehet, hogy rosszul írtam, de úgy gondoltam, most egyáltalán nem veszek newborn-t. Lilivel igaz, hogy sokáig azt használtuk, de ez a babó már két hete nagyobb volt, mint Lili. És a mini jóval olcsóbb is. Kép

Drukkoljatok nagyon, mert ma erõs fájásaim voltak. Kezdõdött 5 percessel, aztán 3, de utána szerencsére 9 lett belõle. Most bevettem egy Seduxent. Holnap nem akarok szülni, mert nem lesz itt a dokim. Kép Pedig holnap is rohangálós nap lesz. Kép De legalább bevásárolok a kórházba, mert van egy olyan érzésem, hogy én ha bemegyek vasárnap reggel, pár napig már nem jövök ki. De azért nem ezt szeretném még.

Ildianyu
ildianyu

Zsófi+ mindenki:
Bocs ha nem veszek észre valakit, de totál vak vagyok ( hallaninéha pedig szoktam) De messze tényleg nagyon rosszul látok.
Két lehetõség van: Vagy minden kinek visszaintegetek, vagy senkinek. De ha integetek az még nem jelenti azt, hogy tudom is kinek.Ugyhogy nem számndékos a dolog.bocs.

Képzeljétek, mostanában megint nagyon rosszak az éjszakáink.
Óránként nyüszög, mindig van valami.
Állandóan költözik álmában. Persze hasrafordul, vissza nem tud aztán jön a visitás.
De lehet, az a probléma, már megint közénk szokott. Ugyanis az elmult napokban többször jártam úgy, hogy kivettem szopizni, és elaludtam, ottmaradt. Õ persze nem szólt, hogy: -Hé tegyél már vissza légyszi. Köztünk totál nyugiba alszik.
ja és nappal szinte semmi alvás,este tiz elõtt szintén nem. reggel meg 6-kor már fent van.

Pocisok kitartás méág egy kicsit.
Zsófi pedig úúúgy megnéztem volna a pocidat!!
Nina
nina74

Húú Vanda ma fél évesí!!!
De még csak most zsületettKép
nina
nina74

jó reggelt,
Nina ha az vigasztal reggel 6kor nálunk már a 2. mesefilm ment reggel babi szórakoztatására.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ildi: Ez már nagyon komoly! Már nem sok van hátra!Kép
Szorítok, biztos nagyon ügyi leszel.

Nina:Hogy telik az idõ!

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Semmi gond, Nina, ha nem lestem volna árgus szemekkel, a hugomat, akkor átmentem volna egy kicsit dumcsizniKépKép

De õt vártam, és féltem, hogy elkerüljük egymást.

Ildi, drukk, hogy bennmaradjon a baba, ameddig szeretnéd.
Tök jó lenne, ha még 14 napot bírnál, és én is akkor szülnékKépKépKép

Mondtam már ugye, hogy én nagyon-nagyon szeretnék 13.án szülni???
A Dokim is azt mondja, hogy Júni közepén várható a kissrácKépKép

Erika!!!

Te hogy vagy???
Írok mailt.

Zsófi(35+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ildi, azt akartam még mondani, hogy Panka 4120-al született, és három hónapos koráig azt használtuk.
Szerintem jobban jársz, ha azt veszel, mert az anyatejes híg széklethez sokkal jobb, mint a nagyobbak.
Mi Pampers Newborn-t használtunk, utána meg Libero minit.
A libero azért jobb a Pampers mininél, mert a Pampers nincs hátul gumirozva. (Nem tudom miért, mikor a Newborn még van)

tudom, hogy még vmit akartam írni, de istennek se jut eszembe.
Inkább küldök egy új képet Panniról:

Kép

Zsófi(35+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Újra:
Kép

Kép

Zsófi(35+3)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ildi: sehogyan sem bírom már, mostmár belekezdtem a babakicsalogatásba. KépKép A Dorka szerintem nagyon szép név! Nekem tetszik, de a Dóra és a Dorottya is igen szép - és ezeket is Dorkának lehet becézni.

Gabi: nálam furi ez a hétszámolásos dolog. Ha abból indulunk ki, hogy az utolsó mensi szept. 11-én volt, akkor betöltött 37 hét + 3 naposak vagyunk. Viszont az én ciklusom a kezdetektõl fogva nem 28 napos, hanem 21-22 napos, ezáltal az orvosok a hetekhez mindig hozzáadják a differenciát képezõ 6-7 napot. Hiszen az alapján már betöltött 38 hét + 2-3 naposak vagyunk.

Jövõ szerdán, ha addig nem szültem már meg, azért ki fogok nyafogni egy uh-t. Én is nagyon csodálom, no meg ma a védõnõ is itt volt, õ is csodálkozott, hogy nem küldtek uh-ra az elmúlt egy-két hétben. KépKép
petra28

Szijasztok!

Gabi3! Hát remélem, hogy ti szerencsésebben jártok, mint mi. Majd azért ird meg, hogy mikorra adták meg az árajánlatot!

Ildi! Nagyon szoritok, hogy csak vak lárma legyen! A Dorka név, az nagyon szép!!! Nekem nagyon teccik!!

Nina! Hangánál is volt egy idöszak, asszem pont akkor mint most Vanda, hogy hasra fordult, de már visszafordulni nem tudott és rohanni kellett megmenteni, mert üvöltött. De mikor visszaforditottuk, azért újra hasra fordult...éjjel mi is mindig zarándokoltunk az ágyához forditaniKép

Zsófi! A 13.-a tényleg jó dátum, hiszen én is akkor születtemKép
Tök ari Panka a képeken, Meso meg jól beleszunyált a vacsibaKép

Jaj, még nem is mondtam, hogy Hanga belelendülni láccik a beszédbe. Minden nap 2-3 új szóval lep meg. Tegnap pl énekeltem neki egy kakukkos nótát, erre ö mindjárt próbálta is mondani, hogy kakukk, ami úgy szólt, hogy kaku.
És a szavak elsö szótagját is kezdi utánozni. Mostmár úgy tudom, csak követni a szótárát, ha azonnal leirom, milyen új szót tud, mert délutánra már egy másikat is mond.
Csak lesz ebböl valami!Kép

Szijasztok, Lara
lara

Lara, én is 13.-án születtem meg Panka is.
Én januárban, Panni, meg Decemberben. Te mikor????

Zsófi(35+3)

Ui: Ágci!

Mikor és hol tudnánk összefutni, mert már lassan június, és még májussal is lógunk.KépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lara, nálunk pont fordítva van. Panka hanyatt fordul, de visszafordulni nem tudKépKépKép
Mi is fordigatunk eleget.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ildi! Hogy vagy ma, mi ujság? Én is sokat gondolok rád!! Mi is Dorát szeretnénk majd.

Nyertem ma a rádióban egy szülinapi tortát. A szerencse néha mégis eltalál. Már egy babával (na jó jöhetnek az ikrek isKép ) is megdobhatna.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Petra! Mit jelent az, hogy akkor fizetsz a dokinak, "csak akkor, ha valamely folyamat befejezodött"? Most pl. majd a szüléskor fog befejezödni a várandósság és akkor adsz neki pénzt?

Gabi3: A szülésznöválasztásra "csak úgy" voltam kíváncsi, nem mondtunk le az otthonszülésröl. Amikor felhívtad a szülöszobát, tudtad, hogy a "választottad" ott van? És amikor indult a szülés, akkor öt is felhívtátok és jött? És miket mesélt róla az ismerösöd, ami miatt ennyire szimpatikus lett? Mert én azt vettem észre, hogy nehéz rámondani valakire, hogy jó orvos, vagy jó tanár, mert a megítélée nagyban függ a másik oldaltól is. Aki nekem jó, nem biztos, hogy másnak is az.

Gigi: téged akkor még hüvelyi uh-val nem is vizsgáltak?

Ágci: szeptembertöl visszamész dolgozni, azért megy bölsibe a kisfiad?

Tényleg, ha az ember bemegy a Klinikára mondjuk, azzal, hogy elfolyt a magzatvíz, vagy a fájásokból ítélve nemsokára szülni fog, akkor amíg megérkezik a választott orvosa és a szülésznõje, addig az ügyeletes személyzet csinál vele valamit?

Zsófi: miért szeretnéd, ha olyan napon szülnél, ami már kötödik valamihez? Én pont inkább arra voksolnék, hogy "saját" születésnapja legyen a gyerekemnek. Nálunk elöfordulhat, hogy az én születésnapomon fog megszületni.

Ágci: nagyon drukkolok, hogy hivatalosan is szopis tanácsadó légy minél hamarabb, nagyon nem szeretem ezt a minden Budpesten van állapotot. Nem is tudom, mi lenne velem egy igazán eldugott helyen.

Én egyébként teljesen jól vagyok, csak az egészségügyi dolgozók némelyikéböl van elegem egy kicsit. Milyen gyakran is kell ctg-re járni majd? Igaz, hogy most töltöttem be a 34. hetet, de még nemigen tudom elképzelni, hogy egyszer csak üres lesz a pocakom és lesz egy gyerekünk. Lehet, hogy a végefelé már azért érzi magát rosszabbul az ember, hogy akarja, hogy kijöjjön a baba?

No sziasztok: Katicabogár

Kati
katicabogár

Katicabogár! Tudod, a Koloszár mûtött már, négy éve kioperált belõlem egy másfél kilós (!) cisztát. Én a vizsgálatok során nem fizettem neki, hiszen nem magánrendelés, de a sikeres mûtét után természetesen kapott borítékot. Ugyanez lesz a Viki születésénél is, a terhesség alatt sokszor megvizsgált, de fizetni akkor fogok, ha a szülés lezajlott. Ugyanis vallom, hogy vannak még ma Magyarországon olyan orvosok, akik hivatásból és nem a hálapénzért dolgoznak - és a Koloszár ilyen. De mindezek ellenére az igazi és valós és óriási hálám jeléül nem tudok mást adni neki, mint egy "köszönöm"-öt és egy viszonylag vastag borítékot.
petra28

Sziasztok!

Ildi: Szerintem is a Dorka a legjobb név, a Fanni és az Anna már nagyon sok van. A bokád hogy van? Gondolom inkább a szülésen jár az eszed, nem a bokádon. Kép

Zsófi: Nagyon aranyosan nevet Panka.

Petra:Nálunk pont a fordítottja áll fenn, nekem 33-35 napos a ciklusom. Mindig azon aggódtam, hogy nehogy befektessenek, ha nem idõre születik a Fló. Erre õ nem hamarabb született.Kép

Lara: De ügyi Hangi, akkor nemsokára kiadhatod a Hangi-magyar, magyar-Hangi szótárat.Kép

Flórával ma lementünk motorozni, mindenki el volt ájulva, hogy ilyen kicsi és már tud motorozni.

Karmen: Mikor van a szülinapod? Gratulálok a nyereményhez. biztos össze fog jönni az a babóca. Türelem babócát terem.Kép

Katica: Igen tudtam, hogy benn van a szülésznõm, mert általában éjszakás. Kivéve mikor én szültem. Abban igazad van, hogy mindenkinek más-más a jó. Ez tény. Nekem szimpatikus dolgokat mondott, és szerencsére nem is csalódtam benne. Már igazából men tudom pontosan miket mondott, de nekem tetszett. Ha elindulna a szülés vagy úgy érzed, hogy valami nincs rendben, bemész a klinikára jelentkezel a szülõszobán. Ott megkérdezik van-e választott orvosod vagy szülésznõd. Õk felhívják neked, de én beszéltem a doki bácsival, mielõtt bementünk. Te is felhívhatod bármelyiket. Engem megvizsgált az ügyeletes orvos, mivel még nem kellett volna megszületnie a Flónak.Akkor már 1,5 ujjnyira nyirva voltam. Azt nem tudom, ha minden rendben van akkor megvizsgál-e, addíg amíg be nem jön a dokid. Szerintem igen, legalább megállapítják, hogy mi a helyzet. Engem rákötöttek a CTG-re, hogy megnézzék milyen fájásokat produkálok. Vizelet vizsgálatot is csináltak. Ja, és felvették az adatokat. Olyan elemi dolgokra alig tudtam válaszolni, hogy legmagasabb végzettségem, hány kiló vagyok, stb. Egyébként nem igen foglalkoztak velem, csak mikor megérkezett a szülésznõm. A 36. héttõl kell hetente járni CTG-re ha minden rendben van, ha nem akkor a doki úgy is megmondja. Neked van fogadott orvosod?

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

/image{rollingrockbaby}
Névtelen

Kép
Névtelen

Kép
Névtelen

Kép
nina74

ugyi vagyok miii?????
nina74

Na még egyet:
Kép
Nina74

A gyerekbõl nem sok látszik, sebaj. Majd legközelebb..
nina74

Petra!
Másfél kiló, te jó ég!
Az egyértelmü volt, hogy Koloszár müt, vagy te kérted meg erre? És a szülést is megbeszéltétek? Érdekelne tényleg, mert én még nem szóltam az orvosnak, akihez szintén nem magánban járok. Eleinte azt gondoltam, hogy ha úgy alakul, hogy Szegeden szülök, akkor jó lesz az ügyeletesnél, de mostanában inkább arra hajlok, hogy lehetöleg legyen ott valaki, aki nem tök ismeretlen. Csak fogalmam sincs, hogyan hozakodjak elö ezzel. Mert ugye a rendelöben szinte mindig ott van az asszisztensnö is, elötte meg olyan cikisnek érzem. Gondolom, illene utalnom rá, hogy igaz, hogy eddig egy fillért nem látott tölem, de ha jön, amikor szülök, akkor persze fizetnénk neki.
Azt sem tudom, hogyan tudna jönni, mert amennyire tudom, szinte minden hétköznap délelött és délután is rendel és nem a Klinikán. Ha ilyenkor egy fizetö kismama szül, akkor otthagy csapot-papot és jön?
Mi a tapasztalat erröl más orvosoknál?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Katicabogi: senki mást nem ismerek a Kolin kívül. Még mielõtt hozzá mentem volna, volt egy doki - de õ sosem vizsgált meg, csak a fogamzásgátlót írta fel. A Koloszárhoz azért mentem, mert összevissza jött meg, ráadásul akkora volt a hasam, mint egy öthónapos terhesnek. A Klinika történetének második legnagyobb cisztáját mondhattam magaménak, majd kétórás mûtéttel szedték ki belõlem - színtiszta vízzel volt tele. Szóval nem tudom, mi a teendõ, ha mégis Szegeden szülsz. De szerintem, ha beesel pocival a Klinikára, bárki is ott van, mint ügyeletes, nagyon becsületesen le fogja vezetni a dolgokat. Én legalábbis eddig csak becsületes és nagyon profi orvosokat tapasztaltam ott.

Petra
petra28

Katica! Barátnöm huga fél éve szült, nem volt fogadott orvosa, ellenben egy szülésznövel megbeszélte elötte, hogy szeretné ha ö lenne ott amikor szülni fog. A lány természetesen bement este amikor felhivták, az anyuka most is azt mondja, neki fontosabb hogy a szülésznöt ismerje, szimpi legyen neki, a doki nem segitett olyan sokat, mint a lány. Szerintem aki felfogadja öket, azokhoz szivesen bemennek akkor is, ha éppen nem dolgoznak.

Gabi3! Köszi. Tegnap voltKép Ma viszont a férjemtöl kaptam egy fülbevalót, amilyenre régóta vágytam. Köszi, remélem én is lassan már gyarapodunk.

Petra! Hogyan lehet hogy valakinek igy megnö a cisztája, nem veszik észre hamarabb? Engem már az 50mm-essel is egyböl mütétre küldtek.

Hamarosan megint lesz itt egy csomo friss anyuka! De jó, már várom kinek milyen gyönyörü gyermeke lett. Olyan szépek ezeken a képeken amit feltesztek, olyan jó nézegetni, remélem továbbra is dicsekedtek velük!!

Karmen
karmen

Sziasztok!
El voltam tûnve kicsit és hétfõtõl megint el leszek Kép
Sulizom! Tök jó a suli, nagyon élvezem. Nem is gondoltam volna magamról. Úgy látszik öregszem Kép

Bogi nagyon kis cuki. Votunk mérésen. Úgy látszik összement, pedig nem emlékszem, hogy beraktam volna a fehérekkel együtt a mosásba!Kép De az is lehet, hogy a múltkor csak simán elmérték. Mindenesetre most 77 cm volt és 9850 gramm. Az elõzõ méricskén majdnem 1 kilóval több és 3 centivel hosszabb volt! Kép Nem értem Kép

Már fut, szalad, másodpercek tört része alatt képes a kert egyik végébõl a másikba átüldözni a kutyát Kép! Egyre többet beszél sõt énekel is újabban. A "Hinta palinta" nóta meg a "Lóg az elefánt orra" a kedvence. Ezekkel altatja magát.Elalvás közben ezeket énekli, dúdolja...Olyan édes!
Már összefüggõ mondatokat is mond (ha akar) pl. -addá inni-! (pedig mi sosem használjuk az adjál szót, mindig kéreket mondunk, nem tudom honnan szedte!) vagy -kéjek még-, -madáka deje ide-, kukurikkú!!! Meg ilyenek! A szomszédba hoztak kiscsirkéket, ma is voltunk pipinézõbe. Egyet kivettem és Bogi megsimogatta, nem engedte, hogy visszategyem, pedig szegény pipi nagyon be volt tojva Kép Egy törpeterrorista megtámadta Kép
Viszont Bogi kedvenc kakasát levágták, és most nincs senki aki kukorékol Kép Na nemsoká' felnõnek az újak és akkor lesz ismét beszélgetõtárs!!!

Majd megpróbálok visszaolvasni kicsit, de nem hiszem, hogy lesz rá idõm. (tanulok ezerrel) Van valami újság? Szülés? Újabb pocakosok?? Kb 2 hete olvastalak utoljára benneteket!

Remélem mindenki jól van és élvezi a nyarat! 14 hónapos gyerekkel hova lehet menni babaúszásra és mikor? Tudja valaki?

Ágci: Megjöttek a Pampers törlõkendõk, csak nem tudtalak elérni. Lécci csörögj rám a jövõhéten, hogy megdumcsizzuk mikor jöttök el értük!
Ja és ha valakinek kell Pampers Sensitive törlõkendõ (72 darabos) 550.- forintért akkor szóljon! Rendelek! Kép Én már azt használom tökéletes! Most megyek, puszika
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ildianyu:
A Dorka név szerintem nagyon klassz. Nekem mindig is nagyon tetszett.

Az elsõ fogacskákat mivel kell tisztitani? Puha ruhával?

Képzeljétek megkináltam ma Vandát egy kis almával.Hááát ne tudjátok meg... Olyan hányást rendezett. Predig nagyitóval kellett keresnem az almát a kiskanálon.
A kanállal tuti nincs baja, mert üresbe nagyon jól el van vele.(megint tûzijáték van,pont mint a múlt hétenKép)
Várok egy pár napot, hátha.

Karmen:
Edelweissékról tudsz valamit?

Nina
nina74

Enikõ:
Most nem irigylem a kutyátokatKép Tuti megvan a napi kilométer adagja.
örûlök, hogy tetszik a suli. Bogi hogy birja? Mármint, hogy kevesebbet tudsz vele lenni? Gondolom a nagyszülõk kitesznek magukért.
Nina
nina74

Sziasztok,

Nina,

en egybol fogkefevel kezdtem el mosni Jazmin fogat. Oral-B 4honapostol. A DM-ben lehet kapni, sot mar fogkremet is hasznalunk 1 eves kora ota. Elmex gyermek fogkrem.
Vanda cuki. Na kivancsi vagyok, hogy halacc majd a hozzataplalassal. Jo 2 honap es en is kezdhetem, de remelem nem ugyjarok, mint Jazminnal. Bar ha belegondolok, akkor meg nem is volt olyan rossz.
Vanda mekora?

Az hogy lehet, hogy Vanda ilyen keveset alszik? Ejszaka Hanyszor szopizik?
Simci teljesen valtozo. Pl. elmut ejjel az esti 7 orai szopi utan 4 kor szopizott, utana 8 kor. De vmelyik nap ejfeltol fel 6 ig 4x.

Petra,

az eleg erdekes, hogy nem voltal uh-n ilyen regota de szerintem ez annak tudhato be, hogy nincs fogadott dokid, bar ennek nem volna szabad elofordulnia.

Rita,

nagyon orulok, hogy jol vagytok es tornazni is van kedved. en Jazminnal nem mertem, mert nem volt felhotlen a terhesseg. Simcivel, meg mar idomnem nagyon volt.
Katona doktorno engem is nezett 3x a terhesseg alat uh-n, nagyon alapos. A 20. het utanmar nem kellett tobbszor menni. Jo par rendellenesseget ki tud szurni.
Neked miert kellett hozza menned?

Ma reggel kivancsisagbol megmertem mennyit szopizik Simci. KB. 200-220 g-t. Szinte hihetetlen, hogy 2 decit kiszippantyuz. Jazmin fel evesen is 60-70 g-ot szopizott.

Zsofi, Meso,

negyon edi Panka.

Ildianyu,

remelem holnap rendben lesz a koltozes!
Es remelem ugy szulsz, hogy vagy az allamvuzsga utan, v. elotte, e ugy, hogy le tudj allamvizsgazni.

ni csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabomamo! Sok szerencsét a mai naphoz!

Nina!
karmen

Gabomamo:
Mostanában éjszaka elég sokszor felébred. Vagy nem is ébred fel, hanem sir álmában. Nem tudom mitõl lehet. Szerintem a hasa ne fáj, mert akkor nem nyugodna meg olyan hamar.
Az este olyan fél tiz körül varázsoltam ágyba, 11 után már fennt volt. Szopizik, de szerintem csak komfort szopi, vagy szomjas. Nincs cumija, lehet, hogy ezért kell ilyen sûrûn ciciztetni?
Reggelig még kétszer tuti nyüszögött.
Egy-egy ilyen éjszaka után ugy bedurrannak a cickóim, hogy csak na.

A fogmosást igazából Vanda unokatesójának kérdeztem. Van 4 fogacskája. Vandának még nincs. Köszi.Kép
Igazándiból nem tudom mekkora Vanda súlyilag, mert Robi Úgy elpakolta a méérleget, Hogy lusta vagyok elõvenniKép
Tanácsadáson meg azért nem voltunk mostanában, mert átalakitják a rendelõt. Nagy a rumli, meg a tömeg. Hamarosan kész lesz és akkor elmegyünk. Itthon nem is szeretem mérni, mert nem egyformán mérünkKép
Mi volt Jázminnal? Õ sem fogadta el a kaját?

Ildianyu:
Remélem hamar lezavarjátok a költözködést! Vigyázz magadra!
A dobozok megvárnakKép
Nina
nina74

Gabomamo: nekem van fogadott orvosom, dr Koloszár a Klinikáról - ha jól tudom Katicaboginak nincs. Nem tudom, miért nem küldtek az elmúlt egy-két hétben uh-ra és csak CTG-re, de szerdán rá fogok kérdezni ...hacsak addig nem törpénik "valami"KépKép

Karmen: úgy lehetett ekkora cisztám (valószínûleg), hogy az elsõ nõdoki, akivel összehozott a sors (II-es kórházból) kb. olyan szinten vette komolyan a munkáját, hogy akár a kórház takarítónénijéhez is fordulhattam volna. Több mint egy évig jártam hozzá háromhavonta, hogy felírja a fogamzásgátlót és EGYSZER SEM vizsgált meg. Valószínûsíthetõ viszont, hogy pont azt a fajta gyogyót (Diane 32) nem tûrte a szervezetem, ezáltal mivel tünetmentes voltam egészen az utolsó hetekig, nem volt orvos, akinek a ciszta feltûnt volna. Amikor már 99 szeptemberében-októberében összevissza kezdett megjönni, ráadásul kilóra fogytam, de a hasam csak nõtt - az egyik ismerõsnek hála jutott a Koloszárhoz, aki végre megvizsgált, az uh-n összecsapták a tenyerüket, és 99 október 26-án a Koloszár kimûtötte belõlem a gigacisztát. Kb akkora cuccot képzelj el, mintha egy másfél literes zacsis tejet hurcisztál volna a hasadban... akkora volt.

Azóta szerencsére nem jött vissza semekkora cisztaképzõdmény sem, igaz fogamzásgátlót azóta nem szedek. Nem is bajKép

Puszi: Petra
petra28

Sziasztok!
Petra: Milyen volt a mûtét? A hasfalon át vagy a hüvelyen? Bocsi ha hülye a kérdés, de nem tudom elképzelni. tesómnak is van 2 alma nagyságú cisztája a bal petefészkén és neki a 6. doki vette észre! Rá is valszeg mûtét vár, de most valami hormonkúrán van. Tiszta depis aezektõl a hormongyógyszerektõl. Leírnád lécci hogy zajlott??? Köszike
Enikõ

ceniko
Szeged

Tettem fel a profilba képet Gézáról Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Nina: Hogy mekkorát nõtt Vanda! A hozzátáplálással legyél türelmes.

Ma megkóstolta a Fló a hámozott epret, hármat adtam neki, nagyon ízlett. Voltunk anyósoméknál, tegnap kinn a kertben aludt a Fló. Nagyon édi volt. Látott egy csomó minden, csibéket, kutyát (azt itthon is lát)cicát. Persze végig aludta az éjszakát, bezzeg holnaptól kukorákolni fog 3-4-kor. Úgy dönget a motorral, alig bírok utána szaladni. Csak az a baj, hogy nem tud kormányozni. Otthon meg elég sokat jár két lábon, azért van hogy mászik.

Enikõ: Nagyon ügyi Bogi. Szegény kutyi nincs Bogifóbiája? Örülök, hogy élvezed a tanulást, sok sikert hozzá! Pelus nincsen a Pampersbõl? Engem az érdekelne.

Ildi: Hogy ment a költözés?

Petra: Szép dolog ez a ciszta!Kép Ki volt az a doki aki nem vette észre?

Pocisok: Az biztos nagyon tudom ajánlani, hogy fogadjatok szülésznõt. Több ideig vannak veletek a szülõszobán és többet is foglalkoznak veletek.

Na pussz!

Gabi3
inecsg

Na a de. levelem félig lett megirva. Bocs.

Nina! Edelweissék jól vannak, jövö héten megyek látogatóba. Gergö 58 cm és 5 kg.

Petra! Hü, legalább a monogramját megirnád annak a dokinak, aki a II-ben volt. Nehogy ahhoz járjak most.

Valaki kérdezte a babauszást, nem találom ki volt. Tesom azt mondta, hogy ha kezdö (vagyis a babával még nem volt ilyenen) akkor szerinte vasárnap 8-ra menjek a Sportusziba.

Enikö! Petra majd megirja, de gondolom neki is ugy volt, mint nekem. Igaz nekem az a ciszta, endo lett, azota is van, többször is operáltak, sajna ez nem szokott könnyen elmúlni. Szóval elvileg a mütét laparoszkóppal kezdödik, de ha nehezen hozzáférhetö v. túl kiterjedt akkor bizony a hason csinálnak nagyobb vágást is. Nekem szerencsémre csak lapar volt, (3x) az nem jár nagy fájdalommal és gyorsan gyógyul. Milyen gyógyszert kapott a tesód?
Ha még van kérdésed én is válaszolok ha tudok. Miért Géza? Fiút vártatok? Valamiröl itt lemaradtam. De gyönyörü kislány!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép
Névtelen

Enikõ, Gabi, Karmen: komolyan mondom, nem emlékszem annak a dokinak a nevére, talán valami Csaba - egy volt kolléganõm nõdokija volt, õ vitt be hozzá elõször. Aztán ennyi. Hogy is vehette volna észre a cisztát, ha az életében egyszer sem vizsgált meg. A mûtét a hasfalon keresztül történt, laporoszkópiával (lehet, hogy rosszul írom) - tehát lyukakat fúrtak a pocimba (így veszik ki ma már az epekövet is pl.) és onnan szivattyúzták le a folyadékot, aztán valahogy kiszedték azt a hártyát is, amely már eléggé el volt vastagodva, és amiben volt tulajdonképpen a ciszta benne (én úgy hívom, hogy a tejeszacsi). Két órás mûtét volt, természetesen altatásos. És hát elõtte a fél klinika a csodámra járt, a dr. Pál igazgatótól a Resch dr-ig, sõt egyszer még orvostanhallgatók is engem skubiztak még a mûtét elõtt. A legszõrnyûbb az volt, hogy amikor az uh-n észlelték a cisztát, én rákérdeztem arra, hogy daganat is elképzelhetõ-e. Mire az a válasz érkezett, hogy "sajnos olyan kiterjedten óriási a ciszta, hogy az uh nem lát alá - úgyhogy alatta akár bármi is lehet" - ezt egy uh-s doki mondta, de olyan volt, mint egy halálos ítélet. Na de nem volt alatta semmi, csak az én pocimKépKépKép
petra28

Sziasztok!
Karmen: Igen fiút vártam. Én szentül meg voltam gyõzõdve arról, hogy nekem csak egy iszonyatosan rossz,csintalan fiam lehet. Erre lett egy gyönyörû, Isteni természetû kislányom! Szóval amíg pocaklakó volt, Géza volt. Az ultrahangon egyszer lányt mondtak,máskor meg fiút. Készültem nevekkel (fõleg fiú nevekkel, azokból sokkal több szép név van szerintem, mint lánynevekbõl)de én csak simán Gézának hívtam. Na a Géza nem szerepelt a névlistámon!!!! Kép

Tesóm 3 féle gyogyót kap. Egyiket állandóan kell szednie a másik kettõt meg csak néha. Az egyik gyogyóval vannak problémái, mert nagyon depressziós tõle. Azt mondta nõvérem idézem: " amikor azt a sz*rt szedem állandóan ki akarok ugrani az ablakon!" Nem tudom mi a gyogyók neve, de majd megkérdezem. (Tesóm Pesten lakik és csak ritkán beszélünk Kép) Minden másnap járt vérvételre, hogy beállítsák a hormonszintjét. Állítólag a férfi nemi hormonja magasabb, mint kellene és ettõl alakult ki a ciszta- a doki szerint. Most várják a hatást, és ha felszívódik a ciszta, akkor megpróbál teherbe esni (ha talál valami értelmes donort-pasit- addigra Kép)

Karmen veled most mi újság babaügyben?

Tetszik a picilányom?? Kép Ugye milyen édes, és az apja még mindig rá se néz! Kép Nem normális!

Gabi3: Milyen mocija van Flónak? Nem félted, hogy esetleg küszöbbe vagy valahol orraesik?? Én is akartam venni Boginak, és anyukám letiltott! Pedig biztos tuti jó buli Kép!!!! Remélem nem lesz kiütéses Fló az epertõl. Szereti ugye? Naná, hát van izlése Kép
Volt pelenka is Pampers 40 ft/ darab áron, de sajna elkelt mind, pedig nagyon sokat hoztak! Csak törlõkendõ maradt!

Petra: Köszi, hogy elmesélted a mtétet, hát nem hangzik valami túl jól! De örülök, hogy rendbejöttél Kép

Jóéjt, most megint nem leszek 1 hétig, cupp pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikõ: Négy kerekû mûanyag motorja van és most már csak lenn használjuk, mert koszos a kereke. Nálunk nincsen küszöb, úgyhogy ez nem jelentett veszélyt. Meg inkább a szobában motorozott. Kár, hogy elfogyott a pelus, ha lesz még szólsz?

Tegnap este lefekvés elõtt a Fló legalább fél órán át le s felsétált a kisszobában. Irtóra élvezte, hogy tud járni.

Gabi3
inecsg

Karmen!

A sportusziban csak akkor van babaúszás, ha fenn van a sátor!
Azaz Szeptembertõl májusig.

Mi most a ligetfürdõbe járunk, bár én már nem sokáig:-))))

Képzeljétek, tegnap, hivatalosan is beléptem a kilencedik hónapba!!!!

Már látom az alagút végét:-)))))))))))

Zsófi(35+6)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,
pénteken lesz baba klub? Megy vki?
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?