Sziasztok!
Ezer éve nem voltam, lehet, hogy már nem is emlékeztek rám...
Szerettem volna írni, csak mindig közbejött valami, Julcsika beteg volt, utána meg két hétig a szüleimnél voltunk vidéken, ott meg nem tudtam netezni.
Amíg otthon voltam, volt időm védőnőhöz is elmenni, van már kiskönyvem, és a 12 hetes genetikai UH-n is túl vagyok, minden rendben van Babszikával.
Az elmúlt hetekben azért okozott némi izgalmakat tesóka, ugyanis amikor 10 hetesnek kellett volna lennie, akkor a nagysága még csak 8 hetes volt. A dokim nyugtatott, meg nagyon élénkelt ficánkolt, nem gondoltam, hogy baj lenne, csak már végképp nem tudtuk, hogy akkor a hányadik héten járhatok, a szülés időpontját kiszámolni sem mertük még. Utána viszont belehúzott tesóka, mert hetene két heti nagyságokat nőtt, így a 12 hetes UH-ra már úgy mentem, hogy majdnem 14 hetesnek felelt meg a hossza.
Az UH-s doki először megnyomkodta a hasamat, mert mikor rámnézett, közölte, hogy szerinte idősebb terhességről van szó, és a méhem nagysága is 14 hetesnek felelt meg. Sokáig tartott az UH, mert a babó nem akart úgy fordulni, hogy le tudja mérni a tarkóredőt, így csomószor bökdöste a hasamat, ami nem volt túl kellemes. De legalább mozizhattam, a baba nagyon édesen állandóan kalimpált, integetett, nagy élmény volt.
Az AFP-s vérvételt így előbbre hoztuk egy héttel, mint ahogyan először számítottuk a dokimmal.
Náluk ennél a vérvételnél sok mást is néznek, vérképet, hepatitis B-t, véércsoportot, és a vércukrot is. A vérvétel előtt másfél órával egy zsömlét meg két deci tejet lehet inni, a vércukor miatt. Csak azon gondokodtam, ha valaki mondjuk vár több, mint fél órát, hogy sorra kerüljön, akkor nyilván már nem lesz hiteles az eredmény...
Most csak gyorsan írtam, nem sokára viszem Julcsit oltásra, még most kapja meg a 15 hós oltást, a betegség miatt el kellett halasztani. Szerdán beadta tesóm neki a pneumococcus ellenit is, kapott ajéndékba két oltóanyagot (vidéken gyerekorvos a nővérem), így megkapja ezt az oltást is, egyébként 16 ezer Ft-ba kerül, és az ő korában kettőt kell adni.
Remélem befogadtok újra, és fel tudom venni veletek a lépést.
Andi