Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Jó, hogy minden kismamának mást mondaniak, hogy az AFP-s vérvételre éhgyomorra kell-e menni?! Ilyenkor legyünk okosak! Egyébként amúgy sem megbízható ez a vizsgálat, de most már kíváncsi lennék, hogy egy ilyen éhgyomor-teli gyomor mennyire játszik közre?

Kölyök, a nagy nap október 27-én lesz!

Pété, hát nem tudom, de én lehet, hogy nem nézném jó szemmel, hogy egy idegen ott sertepertél a lakásunkban! Bár biztos más egy családi házban élőknél, mint pl nálunk a 62 m2-en?!

Nektek is szokott még egy kis nyomó, szúró fájdalom lenni a hasatok aljában? Én most pont ezt érzem. :cry: Bár lehet, hogy egy kicsit lassítanom kellene a tempón, de "csipkedik a fenekemet"! Mindig találok magamnak valamit!

Kép
tand

Nekem egyik ismerősöm kint szült. ott az a rendszer, hogy otthon szülsz, csak végső esetben menj korházba. viszont kapsz hozzá csomagot fertőtlenitőt, meg miegyebet. és megy kis egy bába is. vagy védőnő, nemtom. szval ő utána télleg marad még pár napig, de nem kötelező jelleggel. csak ha szeretnéd. elmosogat, bevásárol, meg ilyenek, hogy Te a babáddal tudj törödni. Tehát ott megvan az otthonszülés rendszere ;)
Tand, akkor már csak 1 hónap _se_ ;)

Kép

Kép
kolyok28

Eszterxx, de jó, nem is gondoltam bele! Könnyen megeshet pedig, hogy tényleg lesz köztünk átfedés :). No, majd szorosan követjük az eseményeket, aztán majd cseréljünk telefonszámot is, hogy legalább egy sms-t tudjunk küldeni egymásnak. Bár még olyan messze van :roll:...

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, lehet, hogy már nem is emlékeztek rám...
Szerettem volna írni, csak mindig közbejött valami, Julcsika beteg volt, utána meg két hétig a szüleimnél voltunk vidéken, ott meg nem tudtam netezni.

Amíg otthon voltam, volt időm védőnőhöz is elmenni, van már kiskönyvem, és a 12 hetes genetikai UH-n is túl vagyok, minden rendben van Babszikával. :)

Az elmúlt hetekben azért okozott némi izgalmakat tesóka, ugyanis amikor 10 hetesnek kellett volna lennie, akkor a nagysága még csak 8 hetes volt. A dokim nyugtatott, meg nagyon élénkelt ficánkolt, nem gondoltam, hogy baj lenne, csak már végképp nem tudtuk, hogy akkor a hányadik héten járhatok, a szülés időpontját kiszámolni sem mertük még. Utána viszont belehúzott tesóka, mert hetene két heti nagyságokat nőtt, így a 12 hetes UH-ra már úgy mentem, hogy majdnem 14 hetesnek felelt meg a hossza. :) Az UH-s doki először megnyomkodta a hasamat, mert mikor rámnézett, közölte, hogy szerinte idősebb terhességről van szó, és a méhem nagysága is 14 hetesnek felelt meg. Sokáig tartott az UH, mert a babó nem akart úgy fordulni, hogy le tudja mérni a tarkóredőt, így csomószor bökdöste a hasamat, ami nem volt túl kellemes. De legalább mozizhattam, a baba nagyon édesen állandóan kalimpált, integetett, nagy élmény volt. :)
Az AFP-s vérvételt így előbbre hoztuk egy héttel, mint ahogyan először számítottuk a dokimmal.
Náluk ennél a vérvételnél sok mást is néznek, vérképet, hepatitis B-t, véércsoportot, és a vércukrot is. A vérvétel előtt másfél órával egy zsömlét meg két deci tejet lehet inni, a vércukor miatt. Csak azon gondokodtam, ha valaki mondjuk vár több, mint fél órát, hogy sorra kerüljön, akkor nyilván már nem lesz hiteles az eredmény...

Most csak gyorsan írtam, nem sokára viszem Julcsit oltásra, még most kapja meg a 15 hós oltást, a betegség miatt el kellett halasztani. Szerdán beadta tesóm neki a pneumococcus ellenit is, kapott ajéndékba két oltóanyagot (vidéken gyerekorvos a nővérem), így megkapja ezt az oltást is, egyébként 16 ezer Ft-ba kerül, és az ő korában kettőt kell adni.

Remélem befogadtok újra, és fel tudom venni veletek a lépést. :)

Andi

KépKép
KépKép
mézgombi

Szia Mézgombi, emlékszünk Rád, hiszen a táblázatban is szerepelsz. Valaki írta is tegnap, hogy rég jártál erre, de reméljük, mostantól gyakrabban jössz. :)
Örülünk, hogy most már minden rendben Veletek. :)
Nálunk ki volt írva a laborban, hogy cukorterheléses vérvételesek soron kívül bemehetnek, gondolom azért, hogy ne kelljen tovább ott ücsörögni, és ez ne menjen a vizsgálat eredményének rovására. :) Nézd meg, biztos Nálatok is be lehet menni soron kivül. :)

KépKép
KépKép
mni

Halihó!

Eva! Sikerült megnézni a táblázatot?

Mézgombi! Pont tegnap írtam (Mni ;)), h milyen rég jelentkeztél mér. Örülök, h előkerültél! Tessék gyakrabban jönni innentől kezdve! Küldtem privit.

Lujzi! Gondolok rátok, majd jelentkezz mindenképp, h mi volt!!!

KépKép
lexus

mér=már,
ma még csak annyira se tudok írni, mint általában :roll:

KépKép
lexus

A táblázatot otthon meg tudtam tekinteni, tényleg sokan vagyunk. :D Köszönjük Lexus!

Eszter, köszi a privit, válaszoltam.

Ez a francos betegség minket sem akar elkerülni. Nekem másfél hete kezdődött torokfájással, négy nap múlva rámtört a folyamatos orrfújás és dugulás, a múlt éjszaka pedig minden balra forduláskor felébredtem arra, hogy fáj és lüktet az arcom azon az oldalon. A házidoki azt javasolta, hogy meleg sót tegyek rá, és kamillával gőzöljek. Nagyon remélem, hogy ez a sok nyavalya nem árt a babának, mert nem élném túl, ha most ennek a picinek valami baja lenne, vagy elveszteném , mint az előzőt.

Évi

KépKép
kvaszeva

Tand,

Nekem is van, de hol ezen, hol azon az oldalon, hol lejjebb, hol feljebb. Szúrni nem szokott, inkább nyom, olyan, mintha kicsit feszítene.

Apa, mint leendő 4. gyerekét, már tapintásra tudja, hol van, pont a hét végén jöttünk rá, hogy ahol én feszítést érzek, szerinte ott van a gyerek. Azóta azt képzelem be magamnak, hátha az már a baba, de akkor is, most már inkább rúgjon szépen, ahogy annak a rendje van.

Mzx, persze, cserélünk telefonszámot is és lehet, hogy átkopogunk egymás szobájába gyönyörködni a gyerekekben :lol: Vagy egy-egy hidegfrontnál egymás nyögését hallgatjuk a szülőszobában :lol:

Jaj, de jó lenne már ott tartani! Vagy legalább ott, hogy ,már egyértelműen rugdosna!!! ha elkezd rugdosni (és ezt minden nap teszi), akkor igérem, befogom a szám, többet semmi panaszt nem hallotok tőlem :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Voltam ma terhesgondozáson a korházba, de csak Afp volt, pedig a kiskönyvbe uh is volt írva, az majd négy hét mulva lesz! :cry: :cry:
Pedig azt hittem már láthatom megint a kis Csurit! Na mindegy, ugyis repülnek a hetek! :D :D

Képzeljétek reggel 8tol fél10ig ott ültünk, mert nem jött a doki (bizti szülése volt, mert akkor van késés!), éhségembe már a konyhaasztalt is meg tudtam volna enni, mert 11re kerültem sorra, és éhgyomorral mentem! Még szerencse hogy a mama a kórháztol nem messze lakik, így kocsival gyors ott voltam, és felfaltam, ami a kezem ügyébe került!!! :D :D :D :D Na jó, csak két szelet kenyeret, de már majd kiesett a gyomim!

Mézgombi: írj gyakrabban, már többen hiányoltunk! :D Várunk minden fejleményt!

Lexa: Beírnád a tábliba, hogy okt.24 uh, és nov 9-én megyek ujra a terhesgondozóba! Köszike

További szép napot mindenkinek, majd még este benézek! :wink:
Vendég

Megjöttünk a dokitól, zéró eredménnyel, mert a drága kitalálta, hogy Julcsi nem kaphatja meg a 15 hós oltást, mivel kedden kapta a prevenárt. Hiába magyaráztam neki, hogy a prevenar nem tartalmaz élő baktériumot, konjugált oltás, akár más oltással egy időben is lehet adni, nem volt hajlandó beoltani a gyerkőcöt, így okt. végén kell visszamennünk. Addigra már új dokink lesz, a mostani ma volt utoljára, nyugdíjba megy. Beszéltem tesómmal is, mondta, hogy tök tudatlan a dokink, és reméli a következő már jobb lesz.

Találkoztam Julcsi védőnőjével is, mondtam neki a tesókát, így ő is felvette az adataimat, mondta, hogy be kell írnia, mert lakhely szerint hozzá tartozunk. Így beszélek a Félegyházival, hogy a pestihez fogok járni, végülis ez kényelmesebb, mert hétköznap úgyis itt vagyunk, dokihoz meg hétvégente járok. Kaptam egy csomó prospektust, újságot, kupont, elhalmozott, meg tök kedves volt, kellemesen csalódtam benne. A gyomorégésre mentateát javasolt, állítólag az jól megköti a savat. Hát, lehet hogy kipróbálom.

Lexus, válaszoltam. :)

Ja, és tök jóóóó, hogy emlékeztetek ránk. :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi

Otthonszülés, ambuláns szülés
Ahol ez hivatalosan megengedett, ott az első 6 hétben a szülésznő kijár meghatározott időközönként ellenőrizni a mamit és a babát... és persze a szükséges ápolási-gondozási műveleteket is elvégzi...
Ez az otthoni szakápolás...
(a barátnőm Németországban dolgozik szülésznőként, neki is van magánpraxisa...)
Vendég

Sziasztok!

Eszterxx!

Köszönöm szépen az infót miután elolvastam konzultáltam is a könyvelőmmel. És neked van igazad :lol: hál égnek, bár még így is sok de jobban hangzik mint amit ott mondtak.
Küldök privit, mert még lenne kérdésem ha nem gond.....

pusssz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Van egy furi kérdésem, tök h.lye vagyok az ilyenben! :oops: :oops: :oops: Az én vérem 0 és Rh pozitiv! Azt hallottam, hogy az jó másoknak, de nekem nem egészen jó, mert kevés az ilyen és ha baj van csak ilyet kaphatok! Van ennek a vércsoportnak vmi hátránya, vagy csak minden baromság?!
Gondolom, most azon gondolkodtok mennyire ráérek ilyen h.lyeségeken gondolkodni! :? :? :oops: :oops:
Bocsi, hogy ilyenekkel fárasztalak titeket! :roll:

U.i.:remélem inkább sose lesz baj, és nem lesz szükségem más vérére!!!
Vendég

Szia Csujzi,

A terhességhez csak az RH negatívot mondják veszélyesnek, mert akkor ellenanyagot termelhet a szervezeted, de azt is a második terhességnél. A 0-ra én még semmi ilyet nem hallottam, na de majd az orvos-kismamák megmondják.

Pepike,

Megkaptam, hétfőn megírom. :lol:

Jó hétvégét mindenkinek

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Jaj, az előbb annyit írtam és elszállt az egész. :evil: Megpróbálom megint összeszedni a gondolataimat.

Pepike,
én is foglak majd nézni ebben a tv-s játékban, kíváncsi vagyok erre a műsorra. Balázs és a Vágó egyébként is nagyon szimpi. :)

Tand,
ezt már nem hiszem el, micsoda szörnyűség történt megint Veletek. :( Szegények. Nagyon durva dolgokat produkál az élet, hihetetlen. Erről a régi kocsink jut eszembe, egyszer leszívták belőle a benzint, aztán pár héttel később kilopták belőle a CD-s rádiót, aztán ugyancsak 1-2 héttel rá újra feltörték a rádióhoz kapcsolódó kábelért.... :twisted:

Lexi,
köszi, hogy feltetted újra a táblit, olyan jó, hogy ennyien vagyunk. :)

Csujzi,
nekem is ugyanolyan a vércsoportom, mint Neked, és én anno megkérdeztem a dokimat, hogy nem jelent-e gondot a babára nézve, de felvilágosított, hogy az Rh - a veszélyes a babára, az ellenanyag miatt, ahogy Eszter is írta.

Én is úgy vagyok ezzel a holland módszerrel, hogy nem örülnék, ha valaki idegen segítene nekem szülés után otthon. Szerencsére Anyukám nem lakik messze tőlünk, így őt kértem meg, hogy miután hazajöttünk a kórházban, legyen sokat velünk. Biztonságot fog adni, hogy ott lesz. Na meg Apa is kiveszi az 5 napos rendkívüli szabadságát, majd őt is bevonom, hogy segítsen.

Ódry,
jobbulást, gyógyulj meg hamar! Mostanában valami vírus lehet a levegőben, mert a hét elején én is cudarul voltam. Megfáztam, fájt a fejem meg a torkom, szerencsére elejét vettem a dolognak. Hársfateát ittam és homeós bogyót szedtem, leírom a nevét, csak ajánlani tudom: allium cepa.

Puszka

Melinda

Kép
melinda80

Szia Csujzi!

Nekem is 0RH pozitív vércsoportom van és a férjemnek A pozitív. Van egy olyan összeférhetetlenség is amit csak kevesen tudnak hogy A 0 összeférhetetlenség ez igazából akkor okozhat gondot a terhességnél ha a baba nem a te vércsoportodat örökli( ez nem derül ki) éppen ezért neked is fontos odafigyelni az ellenanyagszintre mint nekem. Ezt vérvételnél nézik. Nekem terhesség alatt nem okozott gondot csak a kicsi születése után mert nagyfokú sárgasághoz vezethet, és ez sajna kiköszöbölhetetlen más babák 2-3 napig az enyém 1 hétig volt inkubátorba ez miatt, és minnél több terhességed volt ez annál nagyobb fokú lesz nekem a 2. úgy hogy most nagyon kell figyelni az ellenanyagszintet végig de sajna a sárgulás elkerülhetetlen.
De ez csak akkor van így ha nem a te vércsoportodat örökli hanem apáét és ez csak 50%.

pusssz pusssz
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

És abban igaza van melindának hogy az RH - a veszélyes, ez meg csak egy kis odafigyeléssel és maximum sárgasággal jár ami általában amúgy is van, úgy hogy fel a fejjel nem lesz semmi gond!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pepike

Kép

Kép
pepike

Melinda80

köszi és mindenkinek aki írta hogy majd nézi , szerintem tök vicces lesz és nekünk jót tesz a boldogsághormon és remélem addigra már mindenki otthon lesz és pihizik és ráér rajtam röhöni :oops:

pepi

pepike

Kép

Kép
pepike

röhöni=röhögni

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike írta:

"remélem addigra már mindenki otthon lesz és pihizik és ráér rajtam röhögni"

Ez jó! :lol: Addigra én otthon leszek, úgyhogy tuti nem szalasztom el a játékodat. :)

Melinda

Kép
melinda80

Köszi lányok a hozzászolásokat, megnyugodtam!
Sajna apa vércsoportját nem tudom :oops: (és ö se! :oops: :oops: , mert nem volt semmi mütétje se!!!)
Huh ez szégyen?! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Pepike!

Szerintem mindannyiunk érdeklödését felkeltetted!!! A tévé fizet neked reklám miatt is? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Várjuk az elözetes bejelentést, hogy mikor is lesz adásba!!!!!
Vendég

Lányok!

Még régebben beszéltük, hogy valamikor jó lenne összehozni egy fórumos talit. Asszem anno még szeptemberről volt szó, mi lenne, ha októberben taliznánk valahol, mondjuk Pesten, az szerintem mindenkinek egyenlő távolságra van. A helyszín csak egy ötlet volt, ha szerintetek máshol jobb, írjátok le.

Szerintem még októberben nincs annyira hideg, meg a pocakunk se olyan nagy, hogy nehézkes legyen a mozgás.

De jó lenne, ha összejönne! :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Lányok, engem sem szoktatok emlegetni, :lol: de mint ezeréves topikoló tisztában vagyok vele, hogy sokan vagyunk. Nehezen megy a reagálás. De nagyon szívesen jövök és nagyon szívesen olvasok mindent. :)

Egyébként a héten teljesen betojt a net. Olyannyira, hogy nem bírtam belépni. Persze a párom egész héten nem volt itthon, így nem volt aki megcsinálja! :lol:

De most gyorsan végigolvastam. :)

[quote="pété"]R írta:pétéia, Judit, Aranykavics, úgy látom, ugyanannyi idősek vagyunk, csak nem értem, hogy miért nem ugyanakkorra vagyunk kiírva?

Milyen sokan vagyunk ezen az oldalon 15. hét körül!

Erre csak azt tudom írni, hogy nekem az utolsó menstruáció első napjától (juni 12) től lett számolva a 40 hét. Az pedig március 18!
De ha majd a 18 heti UHn azt mondják, hogy az UH méret alapján számoljuk, akkor lehet, hogy változni fog a kiírt időpont.

Vérvétel.
Igazából a vércukor miatt van jelentősége az éhgyomornak!!!

AFP, free-beta hCG, PaPP-A, szifilisz, vérkép, hepatitis B, vércsoportot a reggeli nem befolyásolja.
Az Istenhegyin csak annyit kértek, hogy a 12-ik heti vérvételkor ne egyek túl zsírosat reggelire!

De szerintem ezt mindig meg kell kérdezni, mert le tudják ám kapni az embert a tiz körméről, ha evett, vagy ha nem evett!! :lol: :lol: (főleg ha kiderül, hogy cukrot is néznének) :roll:

Többieknek hatalmas PUSZI! :)

Remélem a net kitart. Most megyek és eldédelgetem a párocskámat. Végre itthon van! :D
Vendég

Melinda!
A topiktali engem is érdekelne! :D
Vendég

Sziasztok!

Sajnos ismét eltüntem egy hétre, de azért visszaolvaslak benneteket. Igaz közel 1,5 hónapja dolgozok az új munkahelyemen, illetve egy hónapja megkezdődött a suli, sajnos azóta csak hétvégén tufok netezni, mert hétköznap csak estére érünk haza, és még akkor ezer dolog van. Szóval előszőr rosszul esett, hogy senki sem hiányol, de miután Lexa feldobta a táblát megörültem, hogy eszetekbe jutottam.
Igérem ezentúl többet fogok jelentkezni, mert lehet, hogy jövőhéten én is megkezdem a tápénzes időszakomat.

Helyzetjelentés:
Anno voltam az Istenhegyin szinte minden rendben volt csak a hormonszintjeim alacsonyak.
A héten voltam a dokimnál UH minden rendben mostani méretei alapján 16 hetes leszek a hétévgén. Ezért kedden megyek AFP-re.
Viszont van egy kis gond, amikor a lányom szültem majdnem ott maradtam......Három tasak vért kaptam. Nekem is O RH+ a vércsoporom a férjemé pedig A RH+. Az első két terhességem alatt semi gond nem volt az összeférhtetlenséggel kapcsolatban. De most van. A doki szerint annak ideén rossz vért kaptam. Hogy ez pontosan a szülés után milyen gondot fog okozni azt nem tudom, de én az életemben már csak keresett vért kaphatok. Erre fel kell készülnie a kórháznak, mivel a lányomnál komplikációk léptek fel ezért most sem kizárt, és akkor ismét kell esetleg vért adni.

Az, hogy miért megyek táppénzre? Ma ismét elkeztem vérezni, úgy gondolom elég volt, a célomat elértem, sokáig úgysem fogom bírni, hogy reggel 7-kor indulok és este 8-ra érek haza, közben 3-4 szer körbejárom a fél várost.

Szóval magamról ennyit. Örülök, hogy "Jól vagytok" Most névre szólóan nem szeretnék írkálni, igérem megprobálom a topikot folyamatosan olvasni, és úgy nem lesz sok info egyszerre. Mert hiába olvastam vissza azt sem tudom, hogy kivel mi történt.

Tényleg a pocakom óriási kb. akkora mint egy 6 hónapos terhesnek, a hétvégén csinálok képet és feldobom.

Hétvégén itt leszek és írok!!!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Ne haragudjatok, én is eltűntem egy hete, csak olyan későn feküdtem le mindig(mint most is), hogy már nem volt erőm írni.
Olyan gyorsan elment ez a hét is.
Nagyrészt sok munkával telt a hét...annak ellenére, hogy itthon dolgozom, mégsem sikerül mindig az időmet jól beosztani :(

Voltam dokinál, aki megírta a beutalót az afp-re (okt.9), és jövő hét kedden csinálják a Bolgárkerék u-ban az integrált teszt 2. vérvételét,meg uh-t. (Mondanom sem kell, mennyire örülnék, ha tudnám milyen nemű a kis Mocorgónk!!!!! :lol: )

Annak ellenére, hogy nem tudok midig olyan aktív topikoló lenni, mit szeretném, azért nagyon klassz kis csapat jött itt össze, akik tényleg figyelnek a másikra.. támogatom én is a talit.
(köszi lexa, kiszazsu, h nem felejtettetek :wink: )

Amúgy a szülés kiírt időpontja előre jött: márc.23.
Úgy látom többen szülnénk az Istvánban, nem tudom találkozni fogunk-e.
:?:
Eszter, ne is mondd a vérvételt a kórházban. Iszonyat sztem is.
Viszont egy kis vigasz, hogy ott a nőgyógyis váróban legalább szép, modern képek vannak a falon, ami azért valljuk be, ritka.

nacsókolom
szép hétvégét mindenkinek!
nóra
norco

Jó reggelt csajok!!! :D

Még a nap is süt. Olyan jól esik a lelkemnek. :)

Beuska!
A hideg is végigfutott a hátamon amit írtál....
De minden jó, ha a vége jó és ez jól végződött. :)

Nem tudom pontosan a szülésed történetét, de el tudom képzelni, hogy az a 3 egység vér életmentéshez kellett, úgyhogy akkor nincs idő keresett vért keresgélni.
Figyelembe veszik a vércsoportodat és öntik beléd, hogy túléld. A dokid valószínüleg erre célzott, hogy rossz vért kaptál. De ilyenkor az élet a cél.
Az viszont mostmár egészen biztos, hogy nagyon meg kell nézni, hogy ezután milyen vért kapsz.

De szerintem ez a szülés nagyon jó lesz és problémamentes!!! :)
Jól tetted, hogy elmentél táppénzre!

Nóra!
Én is gondolkodtam az Istvánon, de aztán letettem róla. Én eddig csak pozitiv véleményeket hallottam róla.

Csók mindenkinek!

Jók legyetek. :)

15+4
Vendég

Jó reggelt!

Beuska jó, hogy jelentkeztél...Mézgombi Norco szintén. A rendszeresen írókról se megfeledkezve. Tényleg szerintem is ez az egyik legjobb topik. Már a 47. oldalon járunk ennyi idő után. :D
Sokan vagyunk, és biztos mindenkinek van néha olyan napja, hogy úgy érzi senki nem veszi észre, vagy senki nem hiányolja. Nehéz mindenkire reagálni, én se szoktam mindenre... :oops:

Lexus!
A táblában nekem nagyon kéne már egy két dolgot változtatni: Igyekszem mindig vaslahogy feltünően jelezni, mert eddig valahogy megbújtak a sorok között.

Orvos: okt18, Baba nevénél a többesszám már rég nem érvényes :(

Pepike! Az adás időpontját jelezd feltétlenűl. :D :D :D

Beuska! Nagyon bölcsen döntöttél! Ne hajtsd túl magad. Érzem én is, hogy ilyenkor bőven elég a háztartás, meg két iskolás gyerek. Biztos nem lesz semmi gonhd, de pihenj. Most egy két hétig még a háztartás se legyen fontos. :wink:

Az AFp vérvételre nekem azt se mondták, hogy egyek, de azt se, hogy ne... Szóval szerintem mindegy. Csak,ha vércukrot néznek akkor nem mindegy, de gondolom olyankor elmondják mia teendő.
Nállunk sajnois a cukroslöttyös terhelés lesz :( Ahol előzőleg laktam otta zsömle tej volt a divat.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumberka!
A cukros lötty is iható!
Vigyél egy citromot és egy kést. Csavarj bele egy kis citromlevet a cukros löttybe és máris kész egy édesebb limonádé.! :lol:
Komolyan!!!

Lányok!
Nem lenne jobb Lexának, ha a táblázatba kerülő változásokat Lexának priviben írnánk meg???
Ez csak egy ötlet, de sokan vagyunk a táblázatban és Lexa is nagyon elfoglalt.

Lexa nuygodtan javíts ki, ha nem így gondolod, vagy ha neked teljesen mindegy! :)

No, megyek tízóraizni. Ilyen ez, ha az ember lánya még hétvégén is korán kell. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok! :D

Én is rég jöttem ,este már hamar elfáradok(pedig én nem is dolgozom munkahelyen,)"csak"itthon meg a gyerekek,különórák Márknak ..szal azért nem unatkozom,van feladat bőven.

Pepike!

Engem is felcsigázott a műsor,ha megtudod netán hogy mikor lesz szólj,bár biztos fogják reklámozni a TV-ben,nem?!

Pété!

Igen én már érzem a picit a 11.héttől,hogy mozog.Ez azért lehet így mert a 3.babánál a méhfal már elvékonyodik és előbb megérzi az ember a mocorgást.Az elsőnél én is csak a 18-19 hét körül éreztem.

Melinda!

Az apáknak jár a szülés után úgynevezett Apaszabi amit úgy emlékszem(de nem biztos) a szülés utáni 2 hónapban bármikor kivehet mert jár(5 munkanap),szal nem feltétlen kell neki rendkívüli szabit kivenni mert ez törvény adta lehetőség :)

Judit!

Levikét én is sajnáltam,remélem már minden rendeződött!!Ilyenkor átérzem a helyzetet hisz az enyémekkel is lehet ilyen és olyan védtelenek...

Beuska!

jó ötlet a táppénz és vigyázz magadra!!!!!

Lexa!

Na már megint jó sokat dolgozol..... :?

Következő dokihoz menetel:okt.18.

Többieknek is puszi! :D

panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ja és Évi!:15.hét!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!

Én még mindig semmit sem érzek a babóból. De gondolom még kb két hét. Kép

Már nagyon várom....

Viszont a méhem nagyon dolgozik. Ezen a héten többször is éreztem, hogy menten szét szakadok. annyira húzódik a hasam, méhem, szalagok...
Vendég

Sziasztok!

A szép idő ellenére egész nap csak punnyadok :oops: olyan lusta vagyok mikor fel akarok kelni mindig arra gondolok hogy holnap dolgozom és rögtön visszabújok az ágyba.

csujzi!

Én sem és a férjem sem tudtuk a vércsoportját mert nem tudtuk hogy fontos lehet de mostmár figyelünk az ellenanyagszintnél.
Sajna nem fizetnek a reklámért :cry: de annyira a hatása alatt vagyok még mindig ezért írok róla.

Beuska!

Jó hallani rólad is, október közepétől én is táppénzre megyek na nem azért mert nem kell a pénz de fárasztó a gyerekkel rohanni aztán dolgozni és még itthon is talpon :roll: És már a férjem is szólt hogy legalább egy filmet mutassak neki a nemi életről mert nem rémlik neki mi az :lol:
Ja és a hasam nekem is olyan mint egy 6 hónaposnak senki sem hiszi el hogy még csak alig4 :wink: De sajna sokszor keményedik is ha fáradt vagyok :?

Mindenkinek sok sok pussszzz

pepike

Kép

Kép
pepike

AFP
Ha csak erre vesznek vért, akkor nem szükséges az éhgyomor...

Két hét múlva költözünk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Végre emberi körülmények között fogunk lakni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Beus,
de jó, hogy írtál! Én is helyeslem, hogy táppénzre mész, ekkora hajtás nem tesz jót se neked, se a babónak. Pihizzél csak amennyit tudsz!

Panny,
az 5 nap rendkívüli szabinál én is erre az apaszabira gondoltam, csak nem tudtam pontosan mi a neve. Erről a két hónapról nem is hallottam, hogy addig ki lehet venni, köszi az infót. Bár Apa szerintem szülés után egybe kiveszi mind az 5 napot. :)

Pepike,
én is ilyen lustinak érzem magam egész nap. Ebéd után vagy 3 órát szunyáltam és baromi jól esett! :lol:

Mommy,
de jó, örülök, hogy hamarosan költöztök! :) Majd írjál, milyen az új lakás!

Remek idő volt ma, holnap arra gondoltam, hogy Apával el kéne mennünk valamerre kirándulni. Ki tudja, meddig marad ez a jó idő, és most a pocak se hátráltat egy kis gyalogtúrára. Csak még nem tudom, merre kéne mennünk, majd kitalálom. :wink:

Na, megyek port törölni, már csak az van vissza a takarításból, na meg a vasalás, de azt lehet, hogy meghagyom hétköznapra, az nálam a mumus munka.

Szép hétvégét!

Melinda

Kép
melinda80

Pepike!

Nem sértés akart lenni a reklám, nem annak irtam, örülök, hogy vmelyikönkel történnek ilyen dolgok és engem is sokáig feldobna, és engem se lehetne lelöni!!! :D :D :D :D :D :D
Csak gondoltam keresd meg a tv-t és vedd fel a pénzt, kismamának mindig jol jön!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mommy!

huh de jó a költözés dolog, mindig vmi uj, ez engem mindig feldob, de vigyázz magadra, meg ne emeld magad, nehogy baj legyen! Jobban mondva MAGATOKRA!!! :D

Beus!

Te is nagyon-nagyon vigyi magadra, nem jo ez a sok strapa!!! Jo ötlet a táppénz, pihend ki magad és élvezd az állapotodat és a babádat, na meg a pihizést!!!! :D

Ma én is kicsit tulhajtottam magam délután, mindent akartam egyszerre, és fájdogál is a hasam!! (ugy csinálok, mint aki hétközbe nincs itthon!!! :twisted: :twisted: :oops: ) De lehet hogy a méh növekedése miatt fáj, mert esetleg a pici Csuri nagyobb helyet kíván magának!!! Apa azt mondja, határozottan nött a hasi, és oldalrol szép babahasi formájú!!!

Pati????? remélem nincs baj, igen eltüntél mostanában!!!!! Írj, mert hiányoznak a jo hozzászolásaid!!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Csujzi,
sajna én is így szoktam lenni hétvégén, hogy mindent meg akarok csinálni egy nap alatt, pedig ott a hétköznap is, amikor naponta csak egy valamit kéne csinálni és hétvégére nem maradna annyi. De hát hétköznap annyira nincs energiám a házimunkára, hogy csak na!

Gratulálok a betöltött 16. héthez Neked, és az összes kismamusznak! :)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem repül az idő, egymás után telnek a hetek, a végén azon kapom magam, hogy jaj, megyünk szülni! :lol: Bár szerintem ez addig lesz így, amíg dolgozom, aztán novembertől itthon leszek, kíváncsi leszek, akkor hogy fogok erről vélekedni.

Puszka

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Én már sajna dolgozom ti remélem pihizetk vagy csavarogtok a családdal. Olyan jó lenne elmenni valahova kirándulgatni na nem nagyon csak pl: egy vadasparki séta most jól esne :lol: Ehelyett itt punnyadok ebbe a sötét áruházba nulla természetes fény és levegő :cry:
Csujzi!

Én sem azért írtam mert megsértődtem, nem vagyok olyan fajta!
De jó az ötlet mármint jó lenne de ne legyünk telhetetlenek
:lol: :lol:

Az érzékenységre visszatérve, elég pityogós vagyok, mostanában :cry: Tegnap eldöntöttem hogy jó lenne étterembe menni mert úgy is kedden vana névnapom de a férjem olyan későn ért haza hogy m,ár nem tudtunk, hát tökre kivoltam.... :oops: Aztán mikor végiggondoltam miért is pityergek jót mosolyogtam magamon és rendeltem jó fini vacsit!! :)
Mostmár hogy elmúlt a hányinger kívános a kicsike
:lol:

Na nem untatlak titeket tovább, SZÉP napot!!!!!!!!!!!!!!!

Pussz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike,
kitartás a munkához!!!

Ez az érzékenység tőlem se áll távol...

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!!

Van egy felesleges babaőrzőm eladó! Erre a linkre kattintava meg tudjátok nézni pontos leírással. Az ára: 27000ft!

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=43

Érdeklődni: priviben, vagy az adrinalin22@vipmail.hu-n lehet.

Mindenkinek jó pocakoskodást kívánok!! :D
Vendég

Sziasztok!

Látom tényleg elmentetek csavarogni mert pang a topik :lol:

melinda!
Köszi, kitartok de nehezen mert szívesebben lennék a kis családommal :cry:

Ami viszont éltet hogy holnap 2-re megyek ultrahangra a Praxisba és olllyyyan kiváncsiak vagyunk!

pusssz
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!

Hú, de jó lesz, hogy holnap újra láthatod a bébit, ha tudsz, tegyél fel majd képet! :)

Én majd legközelebb a 20. heti UH-ra megyek, 3 hét múlva, már alig várom.

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!

Én is naggggyyyon várom! :lol:
És remélem minden ok, bár miért is lenne másképp!
Úgy szeretném ha elszineződne a táblázatban a sorom mondjuk kékre, de ha rózsaszín lesz az se baj mert a lányom hugicát szeretne, de a férjem az kukit akar látni( legfeljebb ha nem lát az ultrahangon megnézi a sajátját ) HE HE :lol: :oops:

pusssz pussz

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike, mi múlt héten voltunk a Praxisban és sajna nem kaptunk képet, a DVD felvételből ollózta ki a férjem amiket feltöltöttem. Viszont most nézem a szórólapjukon, hogy 1.000,- Ft-ért kiírják a képeket egy CD-re. :) Nem tudom, hogy megéri-e, de azokat biztos fel tudnád majd tölteni. :) Drukkolok, hogy holnap megtudjátok a baba nemét! :)

KépKép
KépKép
mni

[quote="pepike"] írta:pepikea férjem az kukit akar látni( legfeljebb ha nem lát az ultrahangon megnézi a sajátját ) HE HE :lol: :oops:

Ezen nagyon jót szórakoztam! Ezzel csak az a gond, hogy nem ugyanaz az élmény!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pepike! Viccelsz! en amiota terhes vagyok, mast sem csinalok, csak az egereket itatom :lol: !parom, mikor meg nem tudtuk, h babank lesz ossze is csomagolt, mert nem birta nezni, h mindeg bogok...
en ugy terveztem, h februar vegeig dolgozom, mert igy gyorsabban telik az ido, de most mar a januar eselyesebb :wink: ...

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Bocs, ha most senkihez nem szólok külön! :oops: :oops: :oops:
A táppénzeseknek jó pihenést, a vizsgálatra készülőknek jó eredményeket, a barnázóknak-vérezgetőknek jobbulást és pihit-pihit-pihit!!!
A hétfordulósoknak újabb gratula! Csujzi! 16! :lol: :lol: :lol:

Lányok, felvetnék egy olyan témát, ami eléggé foglalkoztat, és bár van róla topic, de régi hozzászólásokkal.. Érdekelne a ti véleményetek, tapasztalatotok, bár nem vagyok benne biztos, hogy mindenki szívesen válaszolna. Szóval a hálapénzről lenne szó!
Van mindenkinek választott orvosa? Minden vizsgálatkor fizettek, vagy majd szülés után? És mennyi a tarifa?
Azért kérdem, mert az előző terhességemnél végig fizettem az orvosomnak, aztán a szülés idejére pont szabadságra ment, a kijelölt helyettese, akihez küldött, meg épphogy beesett a gátmetszésre. Most nem kértem fel egy dokit sem, de a klinikán mindig megkérdezik a várandós ambulancián, hogy beszéltem-e már a dokimmal, hívják-e, és elég ciki azt mondani, hogy kösz, nem! Viszont nem akarok megint egy csomó pénzt kiadni, hogy aztán a szülésnél egyedül legyek. Ja, a slusszpoén, hogy így két év távlatából és ki tudja hány páciens közül a doki megismert és rámköszönt a folyosón. Így duplán ciki volt, hogy nem kértem még fel. Nem tudom, mit csináljak. Vélemények??? Tapasztalatok???

Köszi, aki válaszol!
Zsu
Vendég

zsu, igen 16 :!: :D :D :D

Egyébként én is nézegettem a topicocat is és engem is foglalkoztat a kérdés!
Én jelen esetben megbeszéltem a doklival, hogy van mikor a korházban és van mikor a magánrendelésén keresem meg! (Nyiltan megkérdezte, mikor megállapitotta a terhességet, hogy magánra vagy korházba szeretnék járni! azt mondta nem fog máskép kezelni, mert itt vagy ott keresem meg! Ez be is igazolodott! :D ) A 13. héten voltam nála utoljára magánon a férjemmel, hogy legyen idönk gyönyörködni a babában! Azt hiszem majd még 20-22 hetesen is meg fogom keresni, illetve a vége felé még1*, de azonkivül a korházban járok hozzá!
Amugy mi is beszéltük a férjemmel, hogy megfogadjuk vagy nem, és arra az elhatározásra jutottunk, hogy igen megfogadjuk a szüléshez majd, és reménykedem ott lesz amikor ott kell lennie! Ha legközelebb megyek majd hozzá meg is mondom neki mi a szándékunk! Én ugy hallottam, hogy a magánrendelési dij 10*ét szokták adni! (én pl 4000 ft-ot fizetek egy vizsgálatért a magánrendelőben!)
Mondjuk van még egy szerencsém, remélem majd ha eljön az idő tudom hasznositani! A nőgyogyászom akihez járok ugyanabban az utcában lakik, mint én, igy remélem ha nem lesz bent akkor is hamarosan utánam beér! Bár ez csak remény! De tudjátok hogy van, a remény veszik el utoljára! :D :D :D
Majd ha megyek hozzá a magánra ott majd minden ilyet megbeszélünk, és akkor majd még irok a témárol!

Majd még este benézek!

u.i.: bocsi, hogy nem szoltam most senkihez, csak nem olvastam mást vissza, mint az ucso üzit! :D :D :D :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?