Új privát üzeneted érkezett!

Márti, az Ádám szurijába meg valami "ébrentartó" volt. 3/4 órát aludt azután felkelt. Pedig délután a szemészetre megyünk, jó lett volna, ha kipihent. Mindegy, majd legfeljebb végigüvölti a kocsiutat.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ja Barbikám akartam írni, hogy mi voltunk szemészeten a Zsombival, mivel a Szonival kellett menni kontrollra( ő könnycsatorna elzáródással született) és a doki előtte mondta, hogy behúz a szeme a kiskrapeknek!!!De minden rendben van, amúgy alapból minket sem küldtek volna szerintem.
Azt hiszem 1 év múlva kell mennünk velük megint, mondjuk én örülök, mert a Rolandnak sem volt jó a szeme, meg anyámnak sem, így legalább tudni fogjuk ha gond van.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Julcsi: nagyon szépek vagytok a családi képen!

Edit: nagyon ügyes Virág a bilizéssel. Azt hiszem nálunk, még elég messze van ez.

Márti: a képek alapján, nem látszik, hogy híztál (mint már írtam, nagyon csini vagy), biztos a hegymászás is segít :wink:
El tudom képzelni, szegény Szonót ahogy retteg a bálnától, azért vicces, hogy ilyen kicsi gyerköcök mit ki nem találnak.

Ibolya: nálunk amikor utoljára koszmó volt, a Babe sampon nagyon bevált, bár ha Gergő annyira utál hajat mosni nehéz lesz eltüntetni.

Edith: én passzolom az olíva bogyót, én nagyon utálom, még a szagától is rosszul leszek.
Az az igazság, hogy én nem hiszek abban, hogy ha levágod a haját akkor erősödik, hiszen a hajhagymák adottak, abból meg csak ugyan olyan hajszál nőhet ki.
De ez csak az én véleményem.

Barbi: nem lehet, hogy a lehűlés miatt zizi az Ádám?
Hogy áll a felső szint, most nem csinálnak semmit?

Ma fél 10-kor keltünk :oops: , nem tudom mi van a csajszival, de megint egyre tovább alszik. :shock: Igaz éjjel felsírt egyszer, de szerintem csak rosszat álmodott, mert még fel se keltem, már újra aludt. Azért jó lenne, ha minden éjjel ilyen nyugisan aludna.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 

 
 

Zsuzsi,köszi,nekem is a Babe sampont ajánlották tegnap-beolajoztam,majd meg is mostam vele-már csak hagynia kéne,hogy ledörzsöljem :twisted: .
Még jó,hogy nem lánynak született-annyira ideges lesz,ha csak a fejéhez hozzáérek.Meg ugy általában mindentől ha nem az van amit ő akar :twisted: .Néha el sem hiszem,hogy mind a 2 gyerek ugyanattól az apától és anyától van :oops: .Annyira más volt az Encsi ilyen kicsinek.Persze most már dettó olyan hisztis mint a Geri,de akkor milyen lesz a fiam ilyen nagynak :cry: .Én néha ezeken a dolgokon szoktam elfilózni és állandóan rémeket látok.

Barbi,túléltek titeket a rendelőben :oops: ?

Andi,Edit,Moncsi,Reni???????? Tessék füstjeleket adni!!!!!!!!!!!
bibolya
 
 


Megjártuk a szemészetet. Az Ádám egy angyal volt, semmi nyűgje nem volt, hazafelé még aludt is. (igaz furcsa nekem ez a kölök, reggel meg kézenfogva elsétáltunk a boltig meg vissza, nem hisztizett, úgyhogy tuti kicserélték a gyerekemet :wink: )

A szemész egy angyal volt.
Nem rövidlátó, minden rendben a szemével. Viszont mivel nekem 3-6 éves koromban volt szemüvegem (mittudomén mi bajom volt, a végén pupillatágítót kaptam), ezért ez előjöhet az Ádámnál is. Nov. közepén menni kell újra, előtte 4 napig ő is pupillatágítót fog kapni. Akkor lesz egy vizsgálat, ha az nem jó akkor szemüveg. Amiért jó, hogy ilyen kicsinek vettem, mert ha ne adj isten szemüveges is lesz (a mittudomén mi miatt), sokkal könnyebben helyrejön, mintha később vittem volna. Úgyhogy ennyi.
Jól megijedtem a pupillatágító miatt, de a doki megnyugtatott, ilyen kicsi korban nagyon gyorsan veszik az akadályokat, úgyhogy nem lesz semmi gond a 4 nap alatt. (remélem)
Ja, és az a nemtudommilyengond, ami az én szememmel is volt, véletlenül előjöhet (ha neki is gondja van) pl. egy influenzajárvány következményeképp. Akkor jól bebandzsít és úgy marad.

Esküszöm megkérdezem holnap az anyut, hogy mi baja volt a szememnek. A doki ugyan mondta, de mivel nem értek hozzá mire hazaértem el is felejtettem. Amit leírtam azt jól zanzásítottam, de ennyi a lényeg. Remélem értitek. :oops: :roll:

Ja, azt elfelejtettem, hogy az Ádám a doki asztalán észrevett valamit, amit akart és ráordított a dokira hogy ADJÁL! (tök aranyos volt)
Utána meg, amikor a doktornéni eltakarta az egyik szemét, és mutatott egy játékot, hogy vegye el, simán ellökte a doktornő kezét, hiszen az őt zavarta! én úgy nevettem, annyira aranyos volt!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Nincs kép majd holnap(vagy valamikor) :? ...nem részletezem.

Na csak annyit, hogy Ibolya szerintem ne filózzál te a kicsi fiadon, naná, hogy másképp működik mint a lányod, mert ugye minden gyerek más blábláblá................meg ilyenek és persze FIÚ!!!!Ami szerintem nagyfokú önfejűséggel jár, és mivel még dumálni sem tudnak ezért hamarabb elszakad a cérna!!!!! :? Zsombi is néha hiába pantomimezik nekem, mert halvány lila segédfogalmam sincs, hogy mi a lótúrót akar aztán kész eldobja az agyát!!!!! :lol: :lol: :lol: Lesz ez még másképp is mikor majd lehet beszélni az okos kis fejükkel oszt akkor sem hallgatnak ránk!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Na akkor majd elkezdhetünk parázni!!!

Barbikám:örülök, hogy minden rendben az Ádámmal és, hogy mindenki 1 angyal volt!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Na megyek mert ovi után leamortizáltak a kölykök addig elég jól bírtam az iramot, de utána elszabudlt a pokol!!!! :roll: 8) Nem baj már alszanak!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!!!! :D

Nem is tudom hogy kezdjem,(azt leszamitva hogy delelott tobb mint egy oran at irtam Nektek,es huss elnyelte a gep.Aztan rohannom kellett es csak most tudok irni)Szoval csak azt szeretnem mondani,hogy kimondhatatlanul rendesek vagytok!!!!!Komolyan meghato volt olvasni azt a sok kedves mondatot amit irtatok nekem!!!NAGYON KOSZONOM MINDENKINEK!!!! :D

Igazabol mindenkinek kulon szeretnek irni,de nem biztos hogy meg ma be tudnam fejezni(ellentetben a zongorazassal,baromi lassan tudok gepelni :lol: )Azert megprobalom...

Martikam!!Szuperek a kepek es naggggyon jo a frizud!!!Szep a pocak is es nagyon irigyellek,nem csak azert mert (ellentetben velem) most nem kell behuznod. :lol: Sajnos en csokiA zabalo lettem es hizom mint egy kismalac.A gyerekek valtozatlanul gyonyoruek,es hat Szoni fantaziaja ugye mar a mi szuterenunkben is kiderult.Ott is valami nagyon titkosakat jatszadoztak.Olyan edesek!!!

Julcsi!!!Akkor szerencsere ugy tunik megusztatok a nagyobb takonykorokat!!!Hurra!!!Annyira tunemenyesek a ,,kolkok''es olyan viccesek vagytok a kepen,mert szerintem Dorka tiszta Arpi,Livi meg Rad hasonlit nagyon,es pont igy pakolasztatok be Oket a hordozoba.Amit mellesleg nem lehet semmi gyerekestol egyutt cipelni!!!

Ibolya!!!Mi is mostmar lassan arra vagyunk legjobban hogy babaskodasban legyunk sikeresek.Jocskan atertekelodik az ember elete es gondolkodasa.Azt hiszem ennel szebb dolog nem is lehet.
Ugy latom valaki mar adott tanacsot haj ugyben.Ugy emlekszem annak idejen egyik baratnomnek volt ilyesmi a suliban.Ha minden igaz es jol emlekszem samponcserevel megoldodott.Lehet hogy valami nagyon termeszetes alapanyagut kellene hasznalni egy ideig.

Barbi!!!

Szepszemudnek nem igazan ertem a szemproblemajat.Illetve az orvost,igaz lehet hogy azert mert az elozo oldal legveget mar nem tudtam elolvasni.Ha jol ertem azert akarjak vizsgalni,mert Neked volt gondod gyerekkorodban :roll: ?De ,bocsi lehet hogy pont a lenyegrol maradtam le.A kedvemert(lassabb agyam miatt)leirnad meg egyszer mi is van pontosan???

Evi!!!

Annyira jo hogy Samu ilyen nagyon szereti a bolcsit,gondolom ez Neked is nagyon megnyugtato erzes :D Es jo lehet sok gyerek tarsasagaban tolteni a napot,plane ha ilyen helyesek a gondozonok is.Szoval az egyetem beindult.Ne haragudj,de nem emlekszem pontosan milyen targyat tanitasz?En is imadok tanitani es neha szoktam is Denes helyett amikor sok az utazasa.Most 1 ev szabit vett ki a sok koncertje miatt,de olyan jo erzes volt par nappal ezelott amikoris odajott hozzam is az egyik novendeke hogy ugye hivhatnak engem is,mert szeretnenek nekem is jatszani.En imadom ezt a korosztalyt(18-23ev korulig) az osszes problemajaval egyutt.Tudom hogy mas egyetemeken sok diaknak tartotok egyszerre eloadasokat,de gondolom ott is kialakulnak kotodesek.

Zsuzsi!!

Mar akartam eddig is irni,milyen erdekes emberke vagy.Sokszor az az erzesem hogy annyira figyelsz rank,reagalsz mindig az aktualis dolgokra,magadrol pedig nagyon keveset irsz.Ez nagyon szep es ritka tulajdonsag foleg manapsag,de hidd el nagyon kivancsian olvasnank reszletesebben is a mindennapjaitokrol.Sot az is erdekelne hogy van a novered.Remelem sokkal jobban es egyre jobban!!!
:D

Zsu!!!

Akkor kicsi lanyod is elvezi a bolcsit!!!De jo!!!Annyira jo ilyen elmenyekrol is hallani!!!A szerelem meg tartson jo sokaig!!! :wink:

Edith!!!

Lanykadnak gyonyoru a frizuja(persze nem csak az hanem az egesz gyerkoc ugy ahogy van)es O mit szolna a fodraszkodashoz???Meg tudod mar Vele beszelni?Egyebkent a gyerekkori kepeimen nekem is szoke gondorkes hajam volt,aztan ugy 4 eves koromra bebarnult es kiegyenesedett a vagasoktol.Ez azt hiszem elkerulhetetlen,es igazad van hogy talan jobb ha mar most erositeni akarod a vagassal.
Lenne egy kerdesem,talan tudsz segiteni...Bartok dalokat jatszom es(nepdalok Erdelybol is)es van egy szo amit nem ertek.Kordovan
Mi az a kordovan?Ugy szol a ondat:A timarok kordovannak keszitettek vona.Elore is koszi a segitseget. :D

Timi!!!
Remelem mihamarabb megjon az eredmeny Zsoltikarol es valami esszeru megoldast lehet talalni majd a fejlesztesre.Azert azt Te is tudod hogy az orvosok velemenye nem 100 szazalek,igy barmi is az eredmeny nem biztos hogy teljesen komolyan kell venni!!!Ugyhogy ne izgulj!!!

Edit!!Remelem Virag jobban van!!!Azert
mar az is jo hogy tegnaop ejjel nem volt laza!!! :D Remelem ma jobban is alszik!!!

Andi!!!VALTOZATLANUL NAGYON HIANYZOL!!!!!!!!

Remelem mindenkinek irtam.Most megyek mert kivettem egy nagyon izginek tuno DVD-t es jo lenne meg ma megnezni.Majd holnap beszamolok,meg sokmindent szeretnek meg Toletek kerdezni,majd holnap irok.Jo ejt,puszi mindenkinek!!!
rillisz
 
 


Bocs meg egy perc,sikerult visszaolvasnom az elozo oldal kimaradt reszeit...

Timi most olvastam mi tortent a csaladotokban...Nagyon sajnalom,minden ilyen tortenes nehez az egesz csaladnak.Tudom nem konnyu,de probalj meg nem torodni a betegseg gondolataval.Ibolyanak igaza van,es hat az elet szep!!!Remelem hamarosan el tudjatok adni a hazat es nem kell abbahagynod a netezest...

KISMAMAK!!!!!!
Akartam Nektek is irni hogy egy masik topicbol ismerek egy lanyt aki most majdnem 30 hetes kismama.Olyan keresztcsont fajdalmai voltakmar a 26 het korultol hogy aludni is nehezen tudott,plussz kez zsibbadas is(tehat pontosan azok amikrol TI is irtatok nemreg)Elment vegulis egy kismamakkal foglalkozo gyogytornaszhoz,es kiderult hogy a csipocsontja kicsit elcsuszott es az a gond hogy gerincferdulese volt gyerekkoraban.Kicsit helyrepakolaszta,es most sokkal jobban van.Heti 1x jar.Nem tudom,talan tudtam segiteni....
rillisz
 
 


Sziasztok!

Julcsi, jók a képek, jól néztek ki a közös családi képen! Lányaid is olyan nagyok már!

Márti, Szoni picikori fényképe is nagyon aranyos, az a rövid haj pedig tényleg jól áll(t) neki.

Ibolya, Samu fejbőrén is mostanában jelent meg valami koszmószerűség, ami azért is érdekes, mert eddig neki nem volt ilyen. Egy kicsi folton (kb 5 Ft-os nagyságú) a feje tetjén látszik... Én fürdetéskor olajos vattapamaccsal átdörzsölöm kb kétnaponta (már 3x volt ez a kezelés), és mostanra egy kicsit jobb lett, de még mindig látszik... Babe samponról még nem hallottam, de ha ezzel nem múlik el, akkor kipróbáljuk.
Ja, és szerintem se vonj le előre Gergő mostani hisztijeiből a jövőre nézve komoly következtetéseket. Olyan sokat alakulnak most még ezek a gyerkök. Pl.Samunak is voltak "idegrohamai", nagyon be tudott idegesedni dolgokon, amit nem tudott megcsinálni - és érdekes, kb 2-3 hete ezek nagyjából megszüntek.

Barbi - nekem kicsit zavaros ez a szemügy :) de ez nem rólad szól! És mire való a pupillatágító?

Zsuzsi, fél 10-ig alvás? Húha!

Iza, én sokáig nem szerettem tanítani, nem éreztem jól magamat ebben szerepben. (Én nem a tanítás miatt maradtam az egyetemen, a kutatói lét és a rugalmasság csábított) Valószínűleg nem voltam még elég biztos a tudásomban, képességeimben, és emiatt (vagy ki tudja mi miatt), nem is éreztem hitelesnek magam sokáig az oktatói szerepben. Most már hatodik éve tanítok (atyaisten), és kb 2-3 éve már jobb érzésekkel és pozitívabb visszajelzésekkel. Ez a korosztály meg szerintem azért jó, mert 1) még nagyon élénken emlékszem, milyen volt ennyi idősnek lenni, 2) pedagógiailag kisebb kár okozható :) Ja, és menedzsment tárgyakat tanítok.
Te és Dénes tanárként mivel foglalkoztok? Zongoraoktatás? És hol?

Kipurcantam, jó éjt mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Timi, őszinte részvétem!!! Nekem a nyaralásunk alatt temették az egyik nagynénémet, akit nagyon szerettem. Sajnos nagyon beteg volt, de mivel vidéken lakott, nem tudtuk eddig meglátogatni. Árpival már beterveztük, de lekéstük. És sajnos ez az élettel jár, te is tudod márcsak a szakmádból kifolyólag is. A baj az, hogy ettől nem könnyebb. Szóval sajnálom!

Iza, ANNYIRA JÓ HOGY ÍRTÁL. Komolyan!!! ÉS kívánok nektek mielőbbi gólyalátogatást teljes szívemből! Amúgy mikor kezdtek el "próbálkozni"? Majd szólsz, hogy izgulhassunk értetek? A múltkori képekkel meg még lógok, van egy ami nagyon jó(oké, több is van)! Felcsigáztalak? :lol:

Márti, Szoni nekem így is úgy is tetszik. Mindenhogy tündéri. De a hosszabb haj mégis csak csajosabb. Ja és a Dorka valamilyen hajót reklámoz állandóan a "DOMBI"-nak. Amikor beszélgettünk a témáról az jött le, hogy oda akarja neki adni. Ma még csak egyszer mutogatta. És tegnap NAGYON sok időn keresztül a "MÁTI, DOMBI" képeket kellett néznünk. És tudod a gyerekek őszinték és nem szoktak a csúnya emberekhez vonzódni. Érted a célzást? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ibolya, én régen a beolajozott fejüket babahajkefével "sikáltam", maszíroztam vagy mi. Az is ki lehetne próbálni.

Évi, Árpi üzeni, hogy nagyon jó a vonalzós képed Samuról. Ezt jól megbeszéltük és mindketten egyetértettünk. Annyira pasis!

Barbi, én is voltam a csajokkal szemvizsgálaton. Nekem amikor a Livivel voltam a könnycsatornáját rendbehozatni pár hetesen, azt mondták, hogy 1,3 és 6 évesen érdemes megnézetni őket. A dokinőnk is automatikusan küldött. Remélem Ádám megússza ezt a valamit! Végülis az apja szép szemét örökölte, nem? Hátha az ilyetén jellegű hajlamait is.

Zsuzsi, fél 10? Nem akarunk cserélni? Mit nem adnék ha csak egyszer aludnának addig. És még így is befoghatom a számat egyes kiskakasok szülei miatt!!! De azért jó lenne.

KépKép
kgiulia
 
 


Szonit ma fél 8kor úgy kellett ébreszteni, hogy talán oviba kéna menni!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :D Zsombi meg még később kelt!!!Én nem tudom mi van, jó persze a Szoni lefárad az ovitól és a Zsombi??????????????

Julcsi:én azon röhögtem, hogy ugye Zsombi a Livi nevét próbálta mondani, aztán mondta neki a Roland, hogy mondja az Árpit erre benyögi, hogy ÁrPÁ(vagy mit)!!!!!Biztos azért nem becézi, mert csúnyán nézett rá, mikor a fényképezőt megakarta szerezni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Ibolya:még azt akartam este írni, de persze szét vagyok esve mint az a bizonyos döglött hintaló :mrgreen: , szóval amiatt se aggódj, hogy nem szeret hajat mosni a Geri, mert ha már oviba vagy kisiskolásként be akar vágódni a csajoknál majd önként és dalolva megy sérót mosni!!!! :lol: :lol: :lol:

Na képek, most a változatosság kedvéért Zsombival!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép


Kép


Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Basszus!!!!
Márti, nézegettük a képeket, Dorka a hasadra mutat és közli, hogy baba! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:mondtad neki Keszthelyen, hogy vigyázzon a hasamra , mert baba van benne!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: Nem emlékszel????A lányod igen!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!!!

Csak gyorsan irok,mert ma nagyon suru napom van....

Marti!!!!Komolyan fantasztikusan nezel ki,es csak a pocid novekszik!!!!Nagyon csinos vagy,es Zsombika azzal a huncutka fejevel.... :D

Evi!!!
Denes tanit a Zeneakademian es neha en szoktam helyettesiteni.Zongorat tanit,es persze ezek mindig 1 szemelyes orak,ezert lehet jobban figyelni a ,,gyerekekre''. :D

Julcsi!!!
Majd remelem egyszerre probalkozunk,mar ugy ertem Veletek.Legalabbis remelem meg nem tettetek le a 3.baborol illetve esetleg 3-4-rol :wink: Na,jo nem idetlenkedem,Te is tudod milyen ritkasag ketszer egymas utan ikerbabosodni.
A tegnapi filmet szerintem nezzetek meg(tudom hogy Arpi nagyon kritikus ilyen ugyekben es szeretitek az igenyes,tartalmas filmeket.)
Nekem iszonyatosan tetszett.cime:Bunos viszonyok DVD-n kolcsonoztem.Denes jol elaludt kozben tobbszor is olyan faradt volt.De a vege Neki is nagyon tetszett
:wink: Tenyleg kivancsi vagyok a velemenyetekre.

Puszi mindenkinek!!!!!! :D
rillisz
 
 


Sziasztok!

Mi meg 9-kor keltünk. :oops: (de az éjszakánk olyan volt mint a többi, kb. 6x volt fent)

Iza, szemészetre csak úgy kellett mennünk, egy általános vizsgálatra. Az, hogy nekem gond volt a szememmel eszembe sem jutott, hogy az Ádámra nézve is gond lehet, csak amikor a doki kérdezgetett, hogy volt-e a családban baj akkor.

Julcsi, nekem is azt mondta a dokinő, hogy 1 évesen még nem annyira érdemes megnézetni a gyerekeket, de 1,5 körül már igen. És ha minden rendben, akkor nem kell menni 3 évesen sem.
(mindig elfelejtem mondani, hogy az a kép amin mind a négyen rajta vagytok szenzációs! nagyon szépek vagytok)

Márti, köszi, így már látom. Tényleg jó lett a hajad. Jól áll. De a pocakod, szent ég, nem semmi méretei vannak már most. Viszont már megbocsáss, de a legjobb rajtad az a vigyorka csíkos gatyás pasi a karodban. Hát az zabálnivaló a cinkos mosolyával!!!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Kriszta kisasszony 7 előtt úgy döntött, már nem álmos! :roll: Nagyon furcsán alszik, tegnap hajnalban nem is ivott tejcsit, mégis 9-ig aludt. :roll:
Tegnapelőtt nagyon jóízűen és az eddigiekhez képest sokat evett, tegnap nem volt annyira jóétkű, de mintha mégiscsak javult volna. Hátha-hátha... :) :roll:
Érdekes, semmi fogra utaló nyomot nem látok, amikor véletlenül be tudok lesni a szájába, mégis állandóan ott hátul túrkál, sokszor csuklóig nyálas. :roll: :roll: :roll:

Barbi, remélem, nem találnak semmit Szépszeműd szép szeménél később sem! :) Látod, látod, angyalosodik a fiad! :wink: :wink: :wink:

Márti, hát, így közelről valóban sokkal jobb a frizurád. És a pocakod... hát a tied sem hagyja magát! :wink: :wink: :wink:

Iza, megmondom őszintén, eddig nem gondoltam, hoyg a lányommal meg kellene beszélnem a frizurája módosítását :roll: :oops: , de nagyon igazad van. Nos, azt mondta: óóóóó, mármint jó, amikor rákérdeztem. :lol: :lol: :lol: És mondtam, hogy na jó, de akkor nem lesz cofi, mire ő: toffi - és megfogta a haját. :D Szóval, egyelőre nem adja jelét annak, hoyg értené miről van szó, de fél év múlva lehet, nem engedné! :D

Ami azt a szót illeti, nekem valami névnek tűnik. Nem nagybetűvel van írva? Biztos hogy nem magyar név, mert ilyenről errefelé sem hallottam, de tájszóként sem ismerős, ezért tippelek valamilyen román névre. Nem csángó népdal véletlenül, mert akkor tutti, hoyg így van. esetleg, ha leírod az egész szakaszt, akkor jobban segíthetnék. Így viszont, ha ezt névnek vesszük, akkor van értelme is a szövegnek, nem?

Ami a kézzsibbadást illeti, eddig, amikor megébredtem (akár éjjel, akár reggel) mindigvolt. tegnap ittam egy pohár magnéziumos vizet (pezsgőtablettából) és sem az éjszaka, sem reggel nem éreztem semmit. Hátha így is marad! :)

NA, megyek, szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

csak gyorsan, mert megyünk mi is a szemészetre. Katát is, Bencét is megnézetem, mert ugye nálunk majdnem mindenki szemüveges, így kell.. Ráadásul Kata kékszemű, ami +1 rizikó

Márti, tényleg nagyon jó lett a hajad, szép a pocakod, és a gyerekek, rájuk nincsenek is szavak :)

Julcsi, én is mindig elfelejtem, engem is nagyon megfogott az a kép, ahol 4-en vagytok !!!!

Én is vágatom a hajam hó elején, már nagyon, nagyon elegem van belőle... Hasonló lesz Mint mártié, csak elől hosszabb, hátul rövidebb :)

Na megyek, mert elkésünK!

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Na megiscsak visszajottem,de mar megyek is.Csak azt kifelejtettem hogy
Julcsi!!!Ugye kuldesz nekunk kepeket!!!!!????Tudod a mail-emet ugye?Koszi-koszi :D Amiket mi fontoztunk is csodajok lettek.En is kuldenek,de ugye nem tudok meg mindig.Majd Arpi legkozelebb azt is megtanitja nekunk...

Edith!!!
Nagyon edi lehet a lanykad,es milyen szepen beszel!!!Neha beleolvasgattam a naplodba,gratulalok hozza!!!Ott is irtad mi mindent mondogat mar.
:DAkkor jobb ha most gyorsan nekiallsz a frizura keszitesnek,mert kesobb tenyleg nem biztos hogy engedi.
A szoveggel kapcsolatban koszi a segitseget.Egyesek szerint valamilyen borbol keszult ruharol van szo.Vagy csizma,vagy melleny?Lehet hogy idosebb embereknek ez ismert szo ott Erdelyben.Nem tudom.
SZoval a szoveg:
Asszonyok,asszonyok hadd legyek tarsatok
Mikor gyermekruhat mosni en is tudok,
Sosem lattam leanybort,hogy arultak vona
A timarok kordovannak keszitettek vona.

Ez a szoveg elso resze,es most tudtam meg hogy ez valoszinuleg egy ballada lehetett,es biztos hogy magyar nepdal ill.ballada.
Bocs hogy ilyenekkel zavarlak,csak gondoltam hatha egy koztudatban levo szo ott Nalatok,de emiatt nehogy idot tolts,csak ha utadba akad valaki idosebb emberke ,esetleg koszi ha megkerdezed.
:D

Barbi!!!

Akkor jo,igy mar ertem,csak kicsit megijedtem hogy milyen orvossal talalkozhattatok :roll:Szepszemun nagyon nehez lenne szemuveget elkepzelni...

Mostmar tenyleg megyek,puszi:Iza
rillisz
 
 


Iza, így, teljes szöveggel már érthető, és nyilvánvaló, hyog nem névről van szó.
Mindenesetre, ez olyan szó, amit már nem használnak, nem találtam sem a kézi értelmező szótáramban, sem a szinonimaszótárban. A neten kerestem rá, és valóban valami bőrféleség, finombőr. :) De csak egy helyen találtam róla. :roll:
Na, puszi, megyek én is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Zsu, a kék szem miért +1 rizikó?

Köszönjük szépen a 4-eses képünkhöz a dicséreteket, pedig Árpi is és én is idétlen fejet vágunk. Habár mondjuk alapból azunk van... 8) :lol: :lol: :lol:

Iza drága, remélem nálatok legkésőbb jövőre leszáll a gólya. Nálunk új "tervek" vannak. Le kell cserélni a kocsit (NAGYON öreg), és akkor már jobb lenne olyanra ami 20 évig kocsi lesz (és mini teherautó utazáskor...). Az meg ugye milliós feletti vállalkozás. És mivel jövőre akarunk belevágni, jövőre nem valószínű, hogy bevállalunk egy babát. Viszont nem adom fel, lesz még 3. babónk, csak csúszik. Emiatt most eléggé magam alatt is vagyok, de észérvekkel valóban várnunk kell, mert új törlesztés + új baba... De addig majd a Mártiék minimanóját "fárasztom" ha a szüleik megengedik. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Zsu én úgy tudom, a kék szem (főleg a nagyon világos kék) csak érzékenyebb. Napsütésre, erős fényre. De hogy az rizikós lenne a rosszabb szem tekintetében arról még nem is hallottam.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Julcsi:én sajnálom, hogy halasztva van nálatok a bébiprojecet!!!!! :cry: De hozzánk bármikor jöhetsz majd, ha babázni szeretnél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :wink: Sőt lehet, hogy néha térden állva könyörgök majd 1-2 önfeledt magányos vagy Rolandos óráért!!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Izának:

Kordován

szömörcével cserzett juh- vagy kecskebőr. A K. előállításának módja ugyanaz, mely szerint a szattyánbőrt készítik (l. Szattyánbőr). Nálunk, különösen Erdélyben sok kordovános (többnyire oláhok) van, kik a K.-ok cserzésére a szömörcén kivül még a gubacsot és egerbogyót használják. A K.-t festik. Ez a bőr többnyire a természetes barkával jön a kereskedelembe, bár újabban ezt a bőrt is mesterségesen barkázzák. Legfinomabb a kecskebőrből készített K. (L. még Cserzővargaság).

Forrás: Pallas Nagylexikon

A kordován vándorszó. Az 1405-ben írott Schägli Szójegyzékben „adalutum, garduan”. E bőrfajta neve a spanyol Córdoba (latinul: Corduba) városnévből származik (TESz II. 573–574).

A mórok-spanyolok útján Nyugat-Európában elterjedő kordován a középkorban még timsós, valószínűleg növényi cserzéssel is kombinált kikészítésű. De míg Európaszerte már a 13–14. században elveszti timsós jellegét, és teljesen növényi kikészítésű bőrré válik, addig magyar területen hosszú időn keresztül timsós kikészítésű marad. A 14. század végén, 15. század elején – mint arról a fentiekben már szó volt – még nincsenek tobakok, tehát a timsós kordovánt valószínűleg az alutarü-tímárok készítették.

Bár a középkori irha és kordován, majd a hódoltság kori szattyán készítését a hódoltságtól kezdve egyre inkább a tobakosoknál találjuk, még a 18. században is készítenek a tímárok kordovánt és szattyánt. 1744-ben a kassai tímárok termékei között feltűntetnek „Egy pár öreg bak bürnek kordovánt’ formára kikészítéséért … Egy pár bárány, bornyu és Juh bőrnek Szatyanra kikészítéséért …” kérhető összegeket (Limitationes 392).

Forrás: Magyar Néprajz - Kézműveség
Vendég
 


Márti számíthatsz rám!

Drev, csak ennyire tellett?????????? 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


De kipihent valaki... :lol:
Vendég
 


Huuuuuuuuhhhh!!!!! :D

Arpikam!!!!azert ez nem semmi.....Fantasztikus vagy!!!!Nagyon koszonom!!!!!Mostmar nem merem megkerdezni mi az a szomorce es egerbogyo(a gubacsot ismerem)de mindegy is a lenyeget tekintve.Hala Neked azt hiszem nincs meg egy zongorista ez orszagban aki immaron ennyit tud a kordovanrol. :D (csak Denes,mert titokban mindig leskelodik a babaneten :wink: )
Lehetne meg egy keresem?Termeszetesen nem talaljuk a fogdokid telefonszamat es mar nagyon esedekes lenne.Gondoltam Julcsitol elkerem priviben,de tudom hogy altalaban nem veszi eszre sem a priviket sem a mail-eket. :cry: Megtenned hogy elkuldod nekunk privin vagy e-mailen.Elore is koszi!!!!

Julcsikam!!!
Buszke lehetsz az uradra!!! :D
Ugy sajnalom hogy meg halasztanotok kell a babazast,de ertheto hogy egyszerre nem megy minden. :cry:
Viszont 1.Iszonyu fiatalok vagytok(mondjuk en ennek ellenere mindig magamat erzem legfiatalabbnak a topicban,pedig en vagyok a legvenebb biztosan azert mert az anyasag valahogy felnottebbe is teszi az embert)
2.Kepzeld el hogy addigra dupla segitseged lesz lanykaid szemelyeben.Szerintem Neked majd csak a labadat kell logatnod napkozben olyan jol fognak Ok babazni :D
3.Ha netalan hozzank tenyleg elobb jonne a golya(remelem)akkor hozzank is johetsz babazni es persze szoktatni a kiscsajszikat a majd Rajuk varo napi robotra,es akkor majd jot versengunk ertetek Martiekkal!!! :lol:(Bar mar ugy lenne)
Mindenesetre en a napokban bevasaroltam egy halom konyvet.
1.dr.Ross Campbell:Szuloi hivatas
2.D.Stern:Anya szuletik
3.Haim Ginott:Szulok es gyermekek
4.Kurt Tepperwein:Az elet mint mestermu
Szoval ezekutan johettek mindannyian hozzam kulonbozo gyermeknevelesi kerdesekkel.Tuti valaszaim lesznek :mrgreen:

Edith!!!
Neked is nagyon koszonom a faradozast!!!!De mondtam hogy emiatt ne faraszd Magad!!!!De nagyon koszi!!! :D

Lanyok!!!
Mit gondoltok arrol ha inditanank egy kortemat ismet...Nekem nagyon erdekes lenne es talan Ti sem banjatok.Arrol,milyennek kepzeltetek az eleteteket babaval akkor amikor meg baba nelkul vagy pocakosan voltatok,es ehhez kepest miben alakultak maskent a dolgok.
Ez csak azert lenne nekem erdekes,mert kivancsi vagyok mennyire tud az ember elore felkeszulni valamire illetve egeszen pontosan valakire amely elethelyzet teljesen uj lesz szamara ill.apukakkal egyutt szamukra.Nyilvan mindenkinek mas tortenete van,de olyan szep errol beszelni hogyan lesz 2 emberbol egy csalad.Aztan tobb gyerekkel hogyan alakulnak a dolgok,stb.A szakkonyvek jok,de legtobbet megiscsak egymastol lehet tanulni :wink:
Persze csak ha van kedvetek es persze idotok,nem akarom eroltetni.....
:roll:
Sot az is erdekelne Arpi hogyan elte ezt meg apukakent... :roll: :lol:
Puszi mindenkinek!!!!!!!!
rillisz
 
 


Iza:nekem most van időm a fiúk elmentek a Szoniért szóval csak gyorsan!!!! :mrgreen:
De azt hiszem ezt már "mondtam", hogy szerintem erre nem lehet felkészülni, sokkal nehezebb volt mint ahogy gondoltam.Mondtam is a Szoni születése után azt hiszem a nővéremnek, hogy ezt nekem SENKI NEM MONDTA!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Na és nem a fizikai megterhelés a nem alvás meg ilyenek, hanem lelkileg meg mindenhogy, hogy ott van egy csöpp baba akiért TE VAGY A FELELŐS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: Na ez nagyon sokkoló!!!!!!!!!!Pláne nekem nehezebb volt, mert ugye bediliztem :oops: :roll: 8) , de szerintem nehéz az első időkben!!!
Aztán napról napra jobb lesz, ahogy (jobb esetben ugye Barbikám, Zsuzsikám, Edit drága :oops: ) átalussza a bébi az éjszakát, ahogy megtanulod vagy ráérzel, hogy éppen mit akar a csemete...mert valjuk be ez egy bömbölő kis csomagnál időbe telik míg végig zongorázod :mrgreen: , hogy nem a pelusban van gond, nem is lehet éhes(vagy mégis :mrgreen: ?), nem fázik , nincs melege csak éppen még büfizni szeretne :lol: :lol: :lol: ......aztán persze pár hónap múlva visszasírod majd ezt az időt amikor nem tudott helyet változtatni, nem mászott fel az asztal tetejére vagy az ablakba :shock: 8) !!!!!
Szerintem ha egy nagy kalandnak fogd fel az egészet, BÍZOL MAGADBAN ÉS A BABÁDBAN akkor nem lehet nagy gond!!!!!!!!!!!!És persze egy csoda az egész, ahogy cseperednek és Te ennek a részese lehetsz................na majd meglátjátok nemsokára!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja,meg az jutott eszembe,hogyha esetleg nagyon topicon kivuli temanak talaljatok(bar talan nem az)de megis vagyunk nehanyan akik szivesen beszelnenk errol en nyitottam kb.100 eve egy topicot (Marti ismeri)ahol kifejezetten ilyen dolgokrol lehetne beszelgetni.Kereken 1 valaki jelentkezett aztan O is eltunt.Talan kicsit tul komolyan fogalmaztam ott,nem tudom...
Lenyeg,nem szeretnek itt olyan dolgokrol kerdezni vagy bezavarni a mindennapi eletetekbe (amit mindig olyan szivesen figyeltem es figyelek) ami senkit nem erdekel vagy csak keveseket vagy egyaltalan nem szivesen beszeltek rola.Tehat az ilyenekre ott van lehetoseg.
cime:Anyasagrol resz:Hogy minel inkabb megtortenhessunk magunkkal
Ez csak egy otlet,es az egesz rogton felejtheto is itt is es ott is..... :oops:
Puszi mindenkinek!!!!!
rillisz
 
 


Iza drágám:úgy de úgy bezavartál az életünkbe, hogy nagyon :shock: :shock: :shock: :shock: jajjjj ne viccelj már!!!!!
Nyugodtan dobjál fel témákat és aki akar válaszol aki nem az nem!!!!Ilyen pofon egyszerű, nem kell ezt túl ragozni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja azt nem mondtam a Zsandiékról, hogy a héten otthon van a Zsolti, tehát ezért is nem valószínű, hogy jön.
De Zsandikám, ha erre jársz azt megírhatnád, hogy voltatok-e a 18 hós szurin, és hogy viselték a manók????Volt méreckedés?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jaj de jo Marti!!!Tudtam hogy Rad mindig szamithatok!!!Elsore irtal is,es raadasul itt a kedvenc topicomban!!! :D
Tudod hogy en mit gondolok Rolad!!!Ugyhogy ezt most nem is irom le ismet,de azt a batorsagot amivel Te mindennek ellenere csinaltad es csinalod a dolgaidat igyekszem megtanulni.... :D
Puszika :D
rillisz
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!

Na ,hát már jó régen nem voltam.
Nem igazán volt időm visszaolvasni,majd pótolom.
Kíváncsi vagyok,kivel mi történt,remélem csak jó dolgok!!!!
Azt is remélem,hogy egy lurkó sem beteg!!!!


Ezt az oldalt átfutottam,és a Mártiról a pocakos kép nagyon tetszik!!!
Szép kismama vagy!!!!
Szerintem,szép nagyra gömbölyödtetek!!! :D
Nekem ekkora hasam volt,mikor megszűltem.
A hugicám is most 20 hetes kismama,de neki még csak most kezd dudorodni. :)


Képzeljétek,a sógornőm lánya,épp most fog szűlni.
Annyira irigylem,igaz,a fályásokat kihagynám,csak azt vállalnám,mikor kibújik!!!!
Annyira jó dolog!!!
Már lehet,hogy meg is van a babucija.


Keresek egy pár képet a Moncsi Csabikájáról,mert neki még nincs kicsinyítő programja,írni pedig lusta,olvasni viszont szeret!! :lol:

Kép CSABIKA

Kép CSABIKA ÉS MARTIN

Kép ŐK MÁR TUDNAK VALAMIT

Kép MÓNI A FIÚKKAL

Kép A MACSKA AZÉRT TÚLÉLTE!!

Kép JÓ BARÁTOK

Kép CSABIKA A VADMOTOROS

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Na újra itt.
Csak írni szerettem volna,hogy meg is van a baba.
2-kor mentek be,most lett meg.
Csak a nevéttudom,Kevin.
A többit késöbb!

Kép
Kép
Kép
regina74
 
 


Regi, tiszta szívből gratulálunk a sógornőd lányának, jó egészséget nekik! :P

A két fiú tünemény együtt! Olyan érdekes ez, vajon nagykorukban is jóban lesznek? Az milyen klassz lenne, nem?
Ahol a Mónival vannak az nagyon tetszik, de nagyon jó a "barátok" című kép, ahol mintha puszilkodnának. Mégis, a pálmát a macskás kép viszi!

Iza, hű, ez egy kifejtős kérdés (de nagyon jó) és most rohanásban vagyok, este ha ideengednek én is leírom.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Julcsi: tudom, jól hangzik, hogy fél tízig aludtunk, de amikor éjjel a legszebb álmomból ébreszt min. 2x, akkor azt kívánom inkább aludna egybe mondjuk 7-8 ig.
Sajnálom, hogy eltolódik a baba projekt, de a lényeg, hogy nem mondtatok le róla. És igaza van Izának később, már a lányok is tudnak egy picit segíteni.

Márti: csini vagy nagyon (bár én még mindig síratom a szép hosszú hajadat)

Edith: annyira édes lehet Kriszta, hogy már így „válaszolgat”. A Szandinál most a NEM és a DE a favorit. Leginkább ezzel válaszol mindenre.

Barbi: én olyan jót nevettem a szemészeti beszámolódon. Kiderült milyen szemproblémád volt? Csak kíváncsiságból kérdezem.
Most azért egy kicsit elgondolkoztam, lehet, hogy nekünk is kellene menni, csak szokás szerint nem szól a doki?!

Zsu: mi volt a szemészeten?
Nem is mesélsz, émelygés görcsök vannak még?

Regi: gratulálok a babához!
Nagyon jók a képek a fiúkról. Csabika mennyi idős most?
(a macskás kép egy kicsit sokkolt, a Szandi nem meri így emelgetni a cicákat, mondjuk az enyémek vagy 6 kilósak – de örülök neki, hogy mindenki túlélte)

Iza: köszi az érdeklődést, a nővérkém nagyon jól van. Együtt van egy „fiúval”, aki elvált és neki is van egy kislánya, aki az anyukájával van. Nagyon jól megértik egymást, egész más, mint a férje volt.
Most nincs időm írni a körkérdésről, de este, ha még van erőm írok.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Megkérdeztem végre az anyut, hogy mi baja is volt a szememnek. Szemtengely ferdülésem volt. Legalábbis erre emlékszik csak. :?

Zsuzsi, kérdezted a múltkor hol tart az építkezés. Kész a villanyszerelés, jövő hét végén jönnek a festők vakolni. Utána már csak nekünk van vele dolgunk, festeni és burkolni. Ja, ha kész a festés még jönnek a gázosok feltenni a radiátort.
A legnagyobb gond az, hogy én az Ádám napi 1,5 órás alvása alatt nemigen tudok mit csinálni, ez az idő mindenre kevés. Az Istvánnak meg egyszerre kellene a házat kívülről szigetelni és színezni, és belülről festeni és burkolni. És még mellette persze dolgozik. Úgyhogy lassabban halad, de azért halad! :D

Iza, a kisregényem nem is olyan hosszú, ha így belegondolok. Igazából egyetlen egy változás állt be az életemben, ami nálam borzasztó nagy, leszoktam az alvásról. Mielőtt nem volt az Ádám 24 órából 26-ot tudtam volna aludni. Állandóan! Most meg, ugye éjjel baromi szarul alszik, jó ha 2 hetente 1x tudok lefeküdni délután, úgyhogy rászoktam a kávéra (napi 4-5) és leszoktam az alvásról.
És milyennek képzeltem Vele az életet? A fene sem tudja, minden esetre az elején, mikor még 3 óránként kelt éjjel is enni volt egy pillanat, amikor úgy gondoltam, én nem ilyen lovat akartam. :lol:

Ja, még valami, én egy hihetetlenül pörgős helyen dolgoztam, reggeltől késő estig de nagyon szerettem. És tartottam attól, hogy mi a fenét fogok itthon csinálni, biztosan halálra unom majd magam. De pont az ellenkezője történt, imádok itthon lenni és minden pillanatot élvezek, amit csak ezzel a huligánnal tölthetek.

Érdekes amit a Márti is írt, hogy ott egy csöpp ember akiért most már te vagy a felelős. Mikor hoztuk haza az Ádámot a kórházból megkérdeztem az Istvánt, hogy ránk merték bízni ezt a falat emberkét? De talán eddig is jutottam ennél a gondolatnál, utána minden olyan természetes volt. Legalábbis nekem utána már nem voltak ilyen aggályaim.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Regina a képek nagyon jók! És a macska is... szegény. :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulálok az új családtaghoz!

Moncsi, TESSÉK ÍRNI IS!!!!!! :lol:

Barbi, lehet kicsi fiad azért ilyen nem alvós, mert eddigi életedet majdnem átaludtad. Hát már én sem tudom elképzelni milyen lehet egyhuzamban 7-8 órákat aludni. De hogy te meg a többi ennyire rosszul alvó csemete szülei hogy bírjátok.... hát minden tiszteletem a tiétek!

Iza, büszke is vagyok az uramra! Nem csak az agya miatt, de a lelke miatt is. :lol:

Körkérdés:
Én nem tudtam a valóságból SEMMIRE felkészülni. A tesóm példájából láttam milyen nehéz egy gyerekkel a sok teendő, majd idővel a két gyerekkel... Persze nem a bőrömön, de láttam a tesómat kicsit besavanyodni, aggódni, anyává válni és mivel ez a téma kicsi koromtól foglalkoztatott jól meg is figyeltem. És tudtam, hogy milyen nehéz egy-két dackorszakos-testvérféltékenykedős-ovibaszoktatós gyerekkel, de alig vártam, hogy átélhessem. A gond csak az volt, hogy ikres családot nem ismertem. Ezért el sem tudtam képzelni, hogy ezt hogy lehet"túlélni". De volt kb. 4 hónapom amikor másra sem kellett gondolnom. A terhesség első 5 hónapjában dolgozni jártam két munkahelyem volt, nem nagyon volt energiám aggódni, mert el voltam foglalva a hányás nélküli utazással. És akárhogy próbáltam felkészülni erre, amikor először kitolták a kórházban a két alvó rózsaszín csomagot, hát nem nagyon tudtam velük mit kezdeni. Fogtam már pici babát, meg el is láttam apróságokat, de ők az enyémek voltak! Hát rendesen be voltam tojva. Aztán mire hazaértünk már magabiztos voltam, de akkor meg az jött, hogy itt most nincsenek dokik ha bukik a gyerek és nem kap levegőt. Hatalmas a felelősség! De szerncsére a gyerekdokink a 2. napon kijött és teljesen megnyugodtam. Beszélgettünk, nyugtadgatott minket, gondolom látta, hogy görcsösek vagyunk. De pár hét és két kézzel etettem a két gyereket és egyszerre büfiztettem... És jó volt, mert nagyon sokat aludtak. Az első hónapokban szinte csak aludtak. Nem egyből az volt, hogy megfordulnak, leesnek az ágyról, felmásznak az asztalra, magukra rántják a cipősszekrényt... Így volt idő beleszokni a fokozatosan "veszélyesebbé" váló dolgokba. Aztán amikor egyértelműbbé vált, hogy mit akarnak az is nagy előrelépés. Mert az elején még valóban csak állsz, hogy mi baja lehet, miért sír. De aztán megismered, mikor mit akarhat és onnatól is könnyebb. Aztán elkezdenek kommunikálni, te meg csak lesel, hogy milyen szavakat használ a gyerek, mennyire értelmes.
És a velük való élet... Szerintem ez az amire NEM lehet felkészülni. Mert mindenki vár valamit, elképzeli milyen lehet, amikor az a kis emberke ott szuszog melletted, téged szólít ha fél vagy bánata van, téged ölel ha szeretetre vágyik. De ez annál sokkal jobb. Amikor az ember szerelmes lesz, úgy érzi ennél jobban már nem szerethet. De amikor szülő lesz napról-napra jobban szereti a gyerekét. És ez annyival nagyobb "szerelem", hogy szerintem ki sem lehet fejezni. Én imádom az Árpit (oké néha megőrjít + én is őt) és rendszeresen szerelmesebb leszek belé egy-egy mozzanata, mondata vagy csak nézése miatt. De a lányaimba jóformán ahányszor csak rájuk nézek. És részemről nehéz az anyaság, mert akkora felellősség, hogy mit hogyan reagálj le, milyen emberkét varázsolsz egy ártatlan kis lényből, annyi a buktató... De az ember a tudása, ösztöne szerinti legjobbat próbálja átadni és a többi majd kialakul.
Nekem a terhesség csalódás volt, szinte egy percét sem élveztem FIZIKAILAG. Lelkileg szerettem, mert tudtam miért, kikért van. Az anyaság viszont felülmúlta várakozásaimat.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Netem még van,szakvéleményem még nincs!

Márti,
nagyon szép gömbölyű pocid van!És ez a frizura tényleg jól áll.Nagyon édes Zsombi azzal a huncut mosolyával és szemeivel!

Julcsi,
még fiatalok vagytok,így még belefér a későbbi babaprojekt az életetekbe!Talán neked is könnyebb lesz később majd a picivel,mert a csajok még addigra önállóbbak lesznek.

Barbi,
örülök,hogy nincs semmi gond Ádám szemével.A ház meg majd elkészül.Arra gondolj milyen szép lesz,és a nagy része a ti két kezi munkátok gyümölcse.

Regi,
aranyosak a gyerekek!

Ibolya,
sikerült valamennyire eltávolítani a koszmót?

Lányok!A Hanna mostánában olyan "rossz"!Ki-be kapcsolgatja a videót,felmászik a szekrényre.Kipakolja a ruhásszekrényeket!Nem foglalkozik vele,ha rászólok! :evil: Persze ezeket mindig akkor,amikor éppen teregetek,a konyhában vagyok,stb.
Két napa alatt eltüntetett 2 cumiját,úgy,hogy sehol sem találom,pedig átforgattam az egész lakást! :evil:

Iza,
nagyon jó témát dobtál fel!Szerintem se gond,ha leírjuk ki hogyan élte meg az anyaságot!
Nekem már elég korán(16 évesen)az járt a fejemben,hogy milyen jó lehet anyának lenni.Bár minden felelősségével nem voltam tisztába,de éreztem,hogy fiatalon leszek anya.Természetesen ésszel is felmértem,hogy legyen azért egy szakmám,mert azt a gyermeket fel is kell nevelni.Aztán leérettségiztem,elkezdtem a szülésznői sulit,és olyan jó érzés volt babákat világra segíteni,hogy egyre jobban vágytam rá!Amikor húsz évesen terhes lettem még suliba jártam,de nagyon örültem neki.Annyira boldog voltam!
Aztán meszületett az Áki,és a boldogságom csak tovább nőtt!Tudtam,hogy mostantól felelős vagyok egy kis emberért.Számomra az volt a legfontosabb,hogy neki mindig jó legyen Imádtam az együtt töltött perceket,és nagyon jó érzés volt,hogy részese lettem egy új élet megszületésének!
Természetesen egy baba születésével az addigi élet megváltozik.Pár dologról lemond az ember,de a pici mindenért kárpótolja!
Amikor csak az Áki volt el sem tudtam volna képzelni az életemet több gyerekkel,de ez is megváltozott! :wink:

Most nagyon fáj a fejem,be is fejezem,mert elég sz@rul lettem!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Szemészet: MIndkét gyerek szeme 100 %-os, én elmondhatom azt is hogy 2x olyan jól látnak, mint én :)
Katát 3 évesen, Bencét suli előtte kell újra vinni.

Zsuzsi, émelyégs van, kívánósság van, van olyan nap hogy semmit se bírok enni, mert rosszul vagyok ha ránézek. Ilyenkore lég nehéz Katának főzni :) GÖrcsök nincsenek, egyik hajnalban fájt a méhem, nem is tudtam aludni, de ez a bizonyos növekedős fájdalom volt csak. Amit megtanultam: Nem szabad háton feküdnöm, mert szinte azonnal elkezd fájni a keresztcsontom, és nem szabad hirtelen felállnom, mert abban a pillanatban begörcsölnek a méhtartó izmaim. Néha köhögni is nehéz emiatt :)
De egyre jobban élvezem az egészet, és a legjobb hogy tudok neki örülni :) Eddig is örültem, valahol mélyen, de kimutatni nem mertem, és emiatt inkább elfojtottam. De ha anyagilag is rendbejönnénk, akkor most azt mondanám hogym inden szép és jó...
De ott lebeg felettem hogy 10.-éig össze kell szednem 70e ft-ot és tudom hogy nem fog menni :( És a családból se tudott senki kölcsönözni :(

Iza, témához:

Végülis mivel nagy családban nőttem fel, így tudtam hogy mi vár rám elméletben. Én szívem szerint már 16 évesen szültem volna, nagyon vágytam egy saját gyerekre. Ami más volt, ami rossz volt az az, hogy nem így képzeltem. Nem apa nélkül, nem végzettség nélkül, nem ilyen fiatalon. De megszületett Bence, és ez mind-mind eltörpült amellett hogy van egy kisbabám. Amire nem tudtam felkészülni az az éjszakázás volt, hiszen ezt nem láttam anyunál (Panka is 3 naposan már 7 órát aludt éjjel) és ez nagyon elrontotta az első időket. A másik az a szoptatás volt. A mai napig nem értem, és nem tudom megbocsátani magamnak hogy nem tudtam szoptatni. De sose egy percig se gondoltam arra hogy csináljuk vissza. Sok mindenről lemondtam érte, értük, de ezért kb 1000x ennyit kapok vissza tőlük.
Ami nekem nagy változás volt, az Tamás. A nagy csalódás után el sem tudtam képzelni hogy engem és Bencét szeretni fog valaki, és talán valahol mélyen a mai napig nem hiszem el. Lassan 4 éve hogy együtt vagyunk, és nekem e 4 év minden perce egy csodálatos ajándék. Ne mtudtam hogy lehet ilyen boldognak lenni, és lehet ilyen boldogan gyereket várni, ahogy Katát vártuk. És sajnálom hogy Bencével ezt nem érhettem meg :(

Nagyjából ennyi ami így hirtelen eszembe jut :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Visszaolvasni nincs időm, már megjártuk a fül orr gégészetet, a Szoni fájlalta reggel a fülét=hallójárat gyulladás, szerencsére csak ennyi :roll: kapott bele gyógyszeres csíkot meg fülcseppezni kell, reegel 8 óta most értünk haza a hócipőm tele van , hogy persze ilyenkor dolgozik a Roland :evil: , felváltva cipelhettem a kölyköket :? jó kör volt!!!!!!!!!!!!!!!Remélem jobban lesz, most adtam neki nurofent!!!

Na puszi mindenkinek!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk 6 nap lázon vagy hőemelkedésen, torokfájáson, nem evésen, időnként hányáson, és víruskiütéseken.
Most már jól van Virág szerencsére. Nagyon köszönöm az aggódást, visszaolvasni majd alvásidőben tudok csak.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti,
szegény Szoni!Jobbulást neki!Nem semmi lehetett ebben a pocsék időben egyedül orvoshoz vinni a manókat,és még cipelni is!
Most nézem betöltötted a 21.hetet!csak úgy röpülnek a hetek!

Julcsi,
nagyon szépen megfogalmaztad az érzelmeidet,amit átéltél az anyává válásodkor!

Az előbb hívtam ki a doki asszisztensét,hogy adjon be már egy szurit,mert semmit se javult a fejfájásom!Bevettem egy Advilt 9 kor,de semmit nem használ.Sajnos kifogytam a gyógyszerekből,így mást nem is tudok bevenni.Meg szurim sincs itthon,hogy beadhatnám magamnak!De azt mondta kijön,és ad egy Algo+No-spa koktélt!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Mi sem voltunk itthon délelőtt. Voltam laborban, hogy vért vegyenek és vizeletet is kellett vinnem. Jó idejében elmentem, pedig csak 2 hét múlva kellenek az eredmények, amikor visszamegyek a dokihoz. De jobb hamarabb, mint később! :roll:
Aztán a városban maradtunk és bóklásztunk Krisztával néhány üzletben, vettem magamnak egy pár őszi cipőt, Kriszta kapott egy kis blúzt meg egy virágos könyvet, aztán meglátogattuk a vele egy napon született kisbarátnőjét, és utána hazajöttünk. Szegény úgy elfáradt! de még én is! :) Az utolsó 50 méteren már mondta is, hoyg "ölöbe", hoyg vegyem fel, de akkor már csomagom is volt, így vagy 10 percig tartott az út. Pedig a városban is vittem néha ölben!
NA, mindegy, most főznöm kellene vlamit, mert IStván is nemsokára jön, de reggel óta (állítólag) nincs víz. Pedig nem jelentették előre, hogy nem lesz! Na, mindegy, van tegnapról egy kis maradék!

De most megyek, hoyg szedjem össze a házat, mert reggel minden úgy maradt, és ha még lehet, pihenek én is egy kicsit. Kriszta evett, miután hazajöttünk és a következő percben, ahogy letettem az ágyikójába már aludt is. :)

Márti, gyógyulást Szonónak, remélem, nem fog elharapozódni ez a gyulladás! :roll: Sok-sok puszit küldök neki! :)

Edit, nagyon örülök, hoyg Virág most már jól van, gyere majd és még mesélj magatokról! :)

Még annyit, hogy Iza, majd megírom én is a "magamét", csak ahhoz el kellene kissé mélyülni. HA IStván elmegy délután, és mi nem megyünk vele, akkor leírom.

Addig is kellemes délutánt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Ekkora pangás.... :( :( :(

Iza, szerintem maradjunk ebben a topikban az ilyen témákkal is... Nekem pl. könnyebb, nem kell annyifelé írni. :roll: :oops:
Azért megsúgom előre, hoyg nem tudok rövid lenni... :oops:

Én is úgy indultam el az anyaság felé, hoyg jócskán volt előzetes "tapasztalatom", lánykoromban elég sok kisgyermek volt a családban. Igaz, hoyg ezt mindig fizikai (és nem lelki) dologként éltem meg, mivel - egyszerű családban élvén - a szülés, anyaság kérdésének pszichológiai vetülete sosem említődött, legalábbis nem fogalmazódott meg szavakban. Úgy éreztem, ezt mindenki természetesnek tekinti, de sosem volt szó depresszióról, szopi kimaradása miatti "bánkódásról", esetleg a párkapcsolat válságáról. Kicsit olyasmiről beszélek, mint a Márti, hogy "ezt nekem senki sem mondta". Mindazonáltal mindig tudtam, hoyg karrier akár lesz, akár nem, de anya feltétlenül akarok lenni.
Milyennek képzeltem? Hát nem egyszerűnek, az biztos, de konkrét elvárásom, elképzelésem azért valóban nem volt.
Terhesség alatt (is) állandóan olvasgattam, és nem értettem, mi lehet az a depresszió, mármint nem tudtam elképzelni, hoyg ilyesmi előfordulhat. Hiszen ha valaki akarja azt a babát, várja, állandóan "tartja vele a kapcsolatot", a párja mellette áll stb. nem lehet, hyog mégis szomorúságot érezzen, úgy gondoltam.
És akkor megvolt a nagy pillanat, karjaimban tartottam a babámat. Minden gyönyörű volt és felhőtlen. De aztán kezdődött a kálvária: a szopi körüli gondok, a kórházi 5 nap, már alig vártam, hyog otthon legyünk, a magunk kis fészkében, hoyg úgy csináljak mindent, ahogyan az ösztönöm diktálja. De aztán hazamentünk és a nyugodtság helyett a pánik töltött el. Aztán a további szopis gondok, a sebes mellbimbó, Kriszta lustasága az evésben, véres hányása, sürgősség, majd a tejláz és a 39-en felüli "másik" lázam, és a második kórházi bentlét (a teljesen ki nem ürült méhem miatt), mind-mind - enyhén szólva - elbizonytalanítottak. Végülis nem ragozom tovább: szerintem én is a depresszió szélén álltam, vagy lehet már depis is voltam, de szakember nem mondott véleményt rólam, úgyhogy, nem tudom, mi volt. Csak azt tudom, hoyg nehéz volt, minden apróság miatt sírhatnékom támadt, és akkor felmerült bennem, hoyg én nem is vagyok képes egy gyerek felnevelésére.
Aztán mégis a dolgok lassan és szépen rendeződni kezdtek, és már nem voltam annyira borúlátó.
De... felütötte a fejét egy másik probléma. Mindig is rettegtem attól, hoyg nagyon meghízom terhesség után (édesanyám is 100 kiló körül van most, pedig anno 49 is volt, sőt, a húgommal terhesen 65 volt) és még én is undorodni fogok magamtól. Ugyancsak olvasmányaim hatására, de a terhesiskolában "tanultak" alapján is, állandóan bennem volt az a görcsös elhatározás, hogy én bizony nem engedem, hoyg a gyerek elrontsa a férjemmel való kapcsolatomat, és én ezután is ugyanolyan figyelmes leszek Istvánnal mint eddig, meg bla-bla. És bár nem híztam jaj de milyen sokat, azért nem a régi méretű én voltam, és nem tetszett, amit a tükörben láttam. Ekkor jött az, hoyg bebeszéltem magamnak, hoyg így IStván nem szeret, mert ilyen kövéren nem is szerethet. És szépen lassan oda jutottam, hyog nagyon féltékenykedtem rá. Konkrét személlyel kapcsolatban, de agyalmányok, elképzelt rémképek alapján, hisz IStván sosem adott okot kételkedésre. :oops: Igaz, amikor eleinte felvetettem a dolgot neki, akkor nem akart beszélni róla, de valahogy eléggé természetes reakció ez is, amikor ártatlanul gyanúsítanak! Aztán mégiscsak belátta, hoyg ez eléggé nagy probléma kettőnk között és azzal, hoyg nem akar beszélni róla, nem tudjuk megoldani. És egyszer leültünk és megbeszéltük. Nagyon erőt vettem magamon és sikerült "helyreraknom" magamat.
Úgyhogy, a mi esetünkben ez is ránk volt mérve, de szerencsére a szeretet és a megértés mégiscsak győzött minden rossz ellen. És azóta talán jobban is összekovácsolt minket. Nem beszélve arról, hoyg ott a kis emberke, aki akkora boldogsággal áraszt el minket minden percben, és ott a kis pocaklakó, aki ugyancsak szerelmünk gyümölcse. :)
Bízom benne, jobban mondva tudom, hogy mindez a kálváriás időszak nem ismétlődhet meg még egyszer.

Mondtam, nem leszek rövid, de jólesett leírnom. Így, minden szépítgetés nélkül... :oops:

Legyetek jók! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Nálatok péntek 12:41-kor elkezdődött a hétvége??

Nos jó, végülis én egész hétvégén nem fogok írni, hiszen végre itthon lesz a férjem :)

Jó éjt nektek!

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu:mi ez a számonkérés?????????????? :shock: :shock: :shock:
Mindenki pont akkor ír és pont annyit amikor ráér, nem????????????? :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith, húúú, elkezdtem olvasni és faltam a sorokat. Én személy szerint nagyon szépen köszönöm az őszinteségedet, nem lehetett könnyű leírni a kemény valóságot. Mintahogy a Mártinak se anno a depijét.

Mártikám, kicsi lányod?????????????

KépKép
kgiulia
 
 


Jó reggelt!

Márti, hogy van a Szonó füle? Remélem már sokkal jobban, minden esetre millió puszit küldök a kis beteg manócskának. Add ám át neki!

Edith, nagyon köszönöm, hogy ilyen őszintén leírtad és megosztottad velünk ezt a féltékenységi problémát.
Nagyon tanulságos volt. Szerintem. Örülök, hogy sikerült tisztáznotok, István nyitott volt és kilábaltatok ebből.

Mi ma szokás szerint megint egyedül leszünk. Ahogy a Zsuzsi is írta, már nem is emlékszem olyan hétvégére amikor együtt voltunk. :?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na, mire leírtam a Julcsi megelőzött. És érdekes, neki is pont ez jött át az Edith írásából, hogy megtisztel ez az őszinteség. :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Jobban van a drága, már nem fáj neki, de még aktivátorozom Dr. Bakos Barbara szakvéleménye alapján!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Mi is egyedül vagyunk, tegnap is ma is és lehet, hogy holnap is!!!!!!!!!!!!!!!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?