Új privát üzeneted érkezett!

Nikky:megköszönném ha rákérdeznél!

Ez a hozzátáplálósdi olyan dolog,hogy mindig vannak új termékek,új elméletek....Én azt adok neki ami nem túlzás az ő korába,de burokba se szeretném felnevelni!!Én 5éves koromig voltam kórházba és szanatóriumba folyamatosan-tehát anyatejet nemigazán ettem.13 éves koromig gyenge volt az immunrendszerem és most évek óta még megfázva se voltam.Szerintem egy kicsit túlzásba visszük mi anyák ezt az egészet.Régen volt oriza és tej(higgítva)és slussz -passz...
Van egy 10éves kistestvérem nagyon beteges de miért?!Anyukám agyon óvja,már 4-5 évesen volt gyógyszeres doboza(az éjjeli szekrényébe)és olyan gyógyszert szedett ami rémálom ellen volt...Borzalom

KépKép
vicuska
 
 


Ez most egy hülyeség de:kb hetente kijön egy új fogkrém a piacra,namost kérdem én ha a múltkor az volt a tökéletes most miért ez?Van olyan ismerősöm aki sem a fogorvost sem a fogmosást nem vitte túlzásba és mégis gyönyörűek a fogai én mosom mint egy őrült és fele olyan szépek mint az övé!!Adottság kérdése sokminden,de azért illik oda figyelni a részletekre!

KépKép
vicuska
 
 


macsek: nekem is azt mondta a dokinő, h ne adjak tejpépet, ha meg nagyon ki a karom próbálni, akkor a símát, ne az ízesítettet, mert ha allergiás rá, így könnyebben kiderül,h a tejre allergiás-e, a vaníliásnál pl, lehet a vaníliára is allergiás.De én végülis nem próbáltam még semmit!Amúgy hogy vagytok??
Nektek nem fájdogál a hasatok??? :?:

Kép
gyanixi
 
 

 
 

Na látom mindenkinek más a véleménye, és ennek örülök, hogy nem mindenki ugyanúgy gondolkozik! :wink:
Persze én egyedül bacsbernel értek egyet, de hát így jó ez :)
Persze nem lehet azt mondani hogy valaki a tápszertől lesz 15 évesen beteg, de hát akkor miért lehet azt mondani hogy a tejtől vagy a liszttől? :roll:
Na de ezzel én is lezártam ismételten a témát :)

Bacsbern, én is igazából így csinálom ahogy te! Reggel kapja a tápit hajnalba mert ugye mást nem igen tudok adni neki! Aztán az igazi reggeli ami reggel 8-9 attól függ hogy kéri az már inkább tejbegríz vagy gyümi, vagy a kettő keverve! Utána délbe főzi, délután meg megint gyümi! Este szokott megint valami grízt vagy ilyesmit kapni, és lefekvéskor meg az éjszakai (11kor) etetés az megint tápszer! Én adtam már neki rízstejet is és nagyon jó volt, csak amióta nem eszik normálisan azóta sajnos megint több a tápi! De amint kinn lesz a foga visszaállok a több más kevesebb tápszerre :wink:

Vicuska, teljesen igazad van :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


én sem azért írtam hogy víszályt szítsa ez csak az én véleményem és nem rátok hanem a cikkre reagáltam és tényleg senki sem rosszabb vagy jobb anya attól hogy tápot ad a gyereknek.És 30 évvel ezelőtt messze nem figyeltek oda arra hogy mi a jó a babának a mostani tápik mégha tej alapu akkor is közelebb van az anyatejhez mint 30 évvel ezelőtt. én is adom a tápot és mégsem nézem le azokat akik csak szoptattak sajna nekem nem volt annyi ezért kellett a táp de még annyi van hogy elaludjon rajta gege:)

nika70
Salgótarján
 
 


Hali!

Tejpep marad. Szereti, orom nezni, ahogy kanalazza. Nekem arra kell, hogy tutira legyen eleg tejcsi az elalvas elotti szoptatashoz, mert mindig pont estere fogyok ki... Igy kivaltok ezzel egy szopit, es mar OK is a dolog. Aztan jovo hettol johetnek szepen lassan a gyumik.
Amugy csupan a kovetkezo vitaminok vannak benne: A, D3, E, K, C, B1, B2, B6, niacin, folsav, B12, biotin, pantotensav. Az asv. anyagokat mar nem is sorolom fel.

Gyanixi
: szerencsere a pocink mar nem faj, eleget kuzdottunk vele az elso 3 honapban. Neha latom, hogy tekereg kicsit, de akkor mindig ki is jon egy jo nagy puki, es ennyi. De mar nem sir, es ezt olyan jo, hogy elhagyta!!!

Amugy minden, ami gyerekekkel kapcsolatos, orult biznisz, szoval miert ne lenne pont az etetesuk korul ekkora felhajtas?!

Kép
Kép
-macsek-
 
 


Vicuska
Beszéltem Rekannaval...
Ő kukoricadarát kevert a tápba,cukorral..a mennyiség le van írva a dara dobozára..de azt mondta hogy bár a dokinő ajánlotta azért olyan hatalmas gyarapodást nem észlelt a Nikin..meg nem is adta sokáig mert mint általában a darák ez is puffasztja a pocit..megkeményedik bennt,nehezebb is kakilnia tőle-gondolom..
hát szóval ahogy jónak látod,de azért kérdezz rá a dokinál..én csak mint egy opciót ajánlottam ezt...nem biztos h szükségetek van erre..??!!hány kilók vagytok egyébként???lehet hogy csak ti is ilyen tipusúak vagytok,nem??
Dóri sem hízik 25dekákat egy héten..inkább 2hét alatt,de a dokink azt mondta amíg ilyen kis mosolygós,husicombú,sokat "beszélő"kislány,addig ne aggódjak!!!
Hát próbálok nem aggódni,de...hát nehéz!!!
de tényleg nincs semmi baja az ég világon,szóval gondolom h elég neki az az adag amennyit eszik...

Macsek
Nem akartalak megbántani..(gondolom nekem szántad)csak azt írtam h a dokim mit mondott,de én is adom neki a vanilíás tejpépet néha ennek ellenére,m én is elolvasom az adalékokat a dobozon...

Ez a link.. :shock:
Ne vicceljetek már hogy a táp miatt vkinek alacsonyabb lesz az IQ-ja,és nem lesz képes szocializálódni.... :lol: :lol: :roll:
sztem ez a link nevetséges-már ne is haragudjatok!!!

Kép
nikky
 
 


Lányok hoztam nektek képet Dorinámról, remélem nem haragszotok érte :oops: Ma délelött készült :D Kép
Vendég
 


Már itt sincs jó idő,igaz nem esik,de bármelyik pillanatbe eshet. Ma nem is mentünk sétálni,semmi kedvünk ilyen időben,csak a boltba ugrottam le. :)

Hát ma szembesültem a nem alvós,nyügis babás anyukák napjaival. :shock: Ugye már 3 hónapja fogzik szegénykém,de ez a nap nem semmi volt. Eddig csak 4 órát aludt kb,pedig vagy 8-at is szokott napközben,és,ha nem is alszik,nevetgél,eljátszik nyugodtan. Ma kajcsi után 40 percet nyugi volt,aztán sírás-sírás hátátn és nyűgösködés.Sokszor már nem tudtunk mi lenne neki a jó,mert a babakocsi,ami eddig mindig bevált,most nem! Nagyon sajnálom szegénykét,és remélem hamarosan kibúkol az a fránya fogacska majd. :roll:

Most éppen elaludt,és a kocsiban. Persze cumi a szájában,játék a kezében!
:lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok

Na, most már én is elolvastam ezt a cikket. Már bocsánat, de ki ez a degenerált h...e, aki ilyet leír? Ez a cikk véleményem szerint nevetséges. Az én fiam 2 hónapos korától kapott tápszert is. Féjem unokatesójának a gyereke csak anyatejes volt.
Na akkort az összehasonlítás kedvéért:
- Áron nem allergiás semmire ( vérvizsgálat igazolja)
- Lackó több mindenre allergiás (neki is volt vérvizsgálat)- többek között tojásra is, amit csak 1 éves kora után kapott

berzkat
 
 


Bocs, folytatom:
- Áron nem ekcémás
- Lackó az

Középfülgyulladása mindkét gyereknek volt. Hozzáteszem Lackó sokkal betegesebb mint Áron. Kétszer volt korházban is tüdőgyulladással.

A többiről ( szociális, IQ, stb) inkább nem nyilatkozom. Azokat meg aztán abszolút hülyeségnek és sértőnek is tartom.

berzkat
 
 


Sziasztok!

Látom, ismét voltak nézeteltérések a kajcsival kapcsolatban. Szerintem is mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja. Persze mindenki mást mond. Én általában meghallgatom a véleményeket, aztán leszűröm ami nekem tetszik.

De ez a cikk tényleg durva :!: :!: :!: És főleg marhaság :!: :!: :!:

Más:
Mi is eszünk tejpépet, naponta 2x vagy 3x.

Hajnalban 4-5-körül (néha 6-kor) tápi-->mert ez a leggyorsabb és legegyszerűbb.
Reggeli 9-10 felé tejpép (60ml víz+2 kanál tejpép+alma reszelve)
Ebéd 1-kor főzi (alma-répa-krumli a sláger, ált. 2 napra főzöm meg)
Uzsi 4-5 felé tejpép.(gyümivel vagy bébidesszerttel keverve-ha azt simán nem eszi meg) De ma csak simán ette a desszertet, mert ezt szerette.
Elő vacsi 7 felé (60 ml tápi)--> de ez sokszor kimarad.
Alvás előtt cici+ 90 ml tápszer és nagy szunya.

A doktornéni írt fel HA-s tejpépet, de Balázs nem szereti (keserű), de keverem simával (gyümölcsös), na úgy nyeli. De ha majd elfogy, akkor csak simát fogok venni, mert ez hiába volt vaníliás, nem ízlett neki.

Holnap sütök sütőtököt és kipróbáljuk. Bébidesszertként ma evett alma-körte-sütőtököt, nyamm-nyamm volt! :lol:

Én egy dolgot viszont betartok:új dolgot mindig csak egyet próbálok ki egyszerre, ha nem is egy hetet, de majdnem annyit várok mielőtt mást kipróbálunk.

Mai körkérdés: (ez nem fog annyi vitát kiváltani, mint a kaja-ügy :lol: )
Szóval mivel mossátok ki az alma-répa-tök foltokat :?: :?: :?:

Vanish, mosópor kipróbálva, nem sok sikerrel. Vagy marad az ecetes olló :?: :!: :? :lol: :lol: :lol:

sch.judit
 
 


Sziasztok!

Én is elolvastam ezt az irományt a tápszeres babákról.
Véleményem van benne igazság DE azért is írnak ilyeneket mert sok nő hiába van teje nem akar szoptatni. A másik az anyatej jó és kell de ahoz egészségesen kell élni étkezni, ssokat pihenni és lássuk be ez a mai világba nehéz. Hiába szoptat valaki 1 évig ha kávézik, cigizik, iszik, nem eszik megfelelően. Ha egészségtelenül él akkor a baba is. Akkor már a tápszer is jobb. A tejéppel kapcsolatban nem tudok mit írni mi a vanílliásat esszük és nem volt gond imádja. A mai világba mindenki mindenre allergiás és nem tudják már mire ráfogni. De ez csak az én véleményem.



KépKépKép
rena10
 
 


Sziasztok!

Tejpép nálunk is megy és Dávid imádja főleg a HIPP-nek a natúr grízét, én nem olvastam el a cikket, de ahogy a reagálásokból olvasom ezt megint valaki anyatej fanatikus irhatta. Egyébként én még mindig szoptatok bár már nagyon kevés tejem van napi 2-3 szopira elég, de sokszor már komolyan idegesít ez az anyatej mánia. Tényleg jó a babának ha tud szopizni de ha nincs tejcsi vagy valamiért nem ihat anyatejet akkor szerintem a tápi is ugyan olyan jó. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne bárkinek.

Judit: Nekem nagyon bevált a Persil Sensitiv nekem mindent kivesz a ruhából (mármint foltot :lol: )

Bacsbern: Miért haragudnánk a képért nagyon aranyos Dorina :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Sziasztok!
Nikky:köszi!Annyira nincs nagy vész mert 6620gr,olyan 6-8dkg hízás egy héten.Csak ahogy hallom másoktól,hogy ennyi meg ennyi kg a babája kétségeket kelt bennem...

Én is persil sensitivet használok+a folyékony vanish a foltra.Nekem bevált!

2napja olyan nyűgös éjszakánk van,első nap csak játszikált olyan 2.5órát (aludni persze én így nem tudok)ma éjjel pedig sírt is fájdalmasan-még a kezemben is.Mióta megszületett ilyen nem volt.Jön a foga tegnap láttam meg,de nem középen alul hanem alul a szemfoga-létezik ilyen?
Hallottam ilyen homeós kúpról kifejezetten fogzásra-ma veszek mert sajnálom szegényt ahogy keservesen panaszkodik nekem.

KépKép
vicuska
 
 


Vicuska
Hogy vagytok??? Bár lehet csak az én figyelmem kerülte el, de nem olvastam, hogy mi van veletek, mit mondott a doki?

Tegnap mi is voltunk dokinál, mert ahogy írtam, Marci teljesen berekedt, és belekukantott a torkába, de szerencsére semmi komoly, Fenistil cseppeket kaptunk. A papírja ugyan azt írja, hogy allergiás dolgokra van :shock: , de mindegy. A doki biztos tudja miért ezt adta :roll:

És Marci most 6750 g, szóval nem kell aggódni, és egyébként nekünk a doki azt mondta, hogy a 70 gyarapodás hetente ennyi idősen elég, sőt lehet még kevesebb lesz, ahogy elindulnak. Havonta az 500 g azt hiszem az előírás. Hát nálunk sincs meg, kivéve a múlt hetet, mikor 300-at gyarapodott egy hét alatt :shock: , de ezen a héten csak 50-et. Hát nem is bántam. :lol: Valószínű múlt héten volt a 6 hónapos fejlődési ugrás.
Szóval Vicuska, Nikky nem vagytok egyedül gyarapodás ügyben :lol: Csak mi ráadásul fiúk vagyunk :roll:

A tápiról csak annyit, hogy én 2 hétig szopiztam, és nem vagyok egy beteges típus, és allergiás sem nagyon. A nővérem tovább szopizott, ő nagyon beteges, szinte folymataosan van valami baja, és mindenre allergiás. Alig ehet valamit. Szóval ez adottság kérédse is. És tény, hogy azért van ez a nagy tápi ellenesség, mert egyre kevesebben akarnak szoptatni. Én ugyan még szopiztatok, de sajna egyre fogy a tejcsi. Éjjel is rendesen szokott feszíteni, ha Marci nem ébred annyit, de ma éjjel sajna már nem. Szóval ez van. :cry:

De a jó hír:
Marci este 9-től reggel 8-ig aludt, és közben csak egyszer szopizott 1/4 5-kor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát ilyen még nem volt!!! Én persze egyáltalán nem aludtam jól, szinte egész hajnalban fent voltam 3-tól, és vártam, hogy mikor ébred fel. Hát normális vagyok??? Vagy a szervezet ennyire rááll, az állandó kelésre? Remélem Marcinál ez így marad, én pedig visszaállok az alvásra :lol:

Sch.Judit
Nekem a Vanish szappan jött be, és utána persze a mosás. Így általában kijön a folt! Ja, mi is Persil Sensitive-t használunk!

Látom te is kevered rendesen a kajcsikat, hát én is, mert Marci a krumplit nem igazán kedveli, de ugye nekem azt mondja mindenki, hogy azzal kell a főzit sűríteni, így muszáj minden mással elvenni az ízét :lol:

Kép
Kép
nikole
 
 


Alma-répa -stb... foltok
Én mindig beásztatom Arielbe vagy egyből kimosom 60 fokon és eddig mindig minden kijött. Néha vanisht ha nem ásztattam be vagy nem mostam ki egyből ,volt mikor 2-szer kellett kimosnom mert jött ki !!! Szerintem a vanish is csak egyből jó utána már nem használ (mármint nekem)

Krisy köszönjük a dicséretett Dorinával :D

Tudtok valamit Chrissyről már nem sok van neki??????

Látom sokan küszködtök a fogzással ,remélem hamar túl lesznek ezek a babók rajta, remélem nekünk nem lesz ilyen borzalamas ,a szívem szakad majd meg hogy látom milyen rossz neki. Eddig mi még betegek se voltunk de remélem nem lesz még egy darabig. Megprobálok minnél több c vitamint adni neki hátha sikerül árvészelnünk az őszi megfázásokat(minden nap eszünk narancsot vagyis levet banánnal keverve meg iszunk limcsit citrommal)

Ma ettünk málnás tejpépet hát Dorina imádta :D bár kis zaba fnim mindent szeret kivéve a répát.
Vendég
 


Ja, és az előbb lemaradt, hogy a dokink azt mondta, hogy a napi 400-500 ml anyatej és/vagy tápszer szükséges a babáknak a megfelelő vitaminhoz jutás miatt! Hiába eszik minden mást is!

Bacsbern
Narancslé banánnal? Már lehet?

Kép
Kép
nikole
 
 


Nikole
gondolom lehet mivel 4 hós italokba is lehet kapni narancs banán kombinációt, de különben ez a mit lehet mit nem kérdés????
Ez megint olyan dolog MOST mit tartanak jónak mit nem?! Megint egyén válogatja . Szerencsére nálunk minden rendben van Dorina birja is és szereti na és rengeteg benne a c vitamin ,azt mondják vagyis a fókuszban volt hogy a gyümik közül a narancsban van a legtöbb c vitamin. Ha meg a banánra gondoltál az már 1,5 hónapja kajcsizuk. Most megint mondjam azt hogy eddig engedték most nem. Szóval én azt adom a gyerekemnek amit jónak tartok és anyum is javasolja nah meg persze azért adok a doki véleményére. De mivel mi korán kezdtük a hozzátápit ezért elég sok gyümit eszünk alma banán barack körte és a narancsot most kezdtük el.

Csak azt nem értem más országokban pl Angliába miért tartják jónak a gyümiket és itt miért nem? Na de nem is kell válaszolni erre mert csak megint vita lesz belöle :shock: Nem akarok megint 1 ellentmondásos témát felhozni :oops:
Vendég
 


Ja és ez lemaradt azért kezdtük korán a hozzátápit mert tápisok lettünk! És úgy gondoltam jobb neki ha vitaminokkal bombázom inkább mint instant mű kajcsival
Vendég
 


Bacsbern
Egyetértek veled az inkább gyümi és főzi, mint tápi ügyben, én is ezt tartom jónak és ezt teszem, és csak kérdeztem :lol:
Egyébként a Suttogó körtével kezdi a hozzátápit, nekem meg azt mondta a védőnő, hogy azt még most sem. Miért más az amerikai babák pocakja, ez talány???
Na akkor lassan mi is kipróbáljuk a banánt és a körtét.

Ja, valaki adott már meggyet, állítólag (Kismama újságban volt egy táblázat, most kaptam) már lehet. Csak nem tudom, hogy hogyan lesz abból főzi :oops: Megfőzőm és aztán átpaszírozom? Mert ugye a héját nem eheti. És azt is sűríteni kell kriumplival??? Elég rosszul hangzik :roll:

Ha gondoljátok felteszem a táblát, csak nem tudom hogyan kell.
Sch.Judit, azt hiszem te tettél fel táblát. Leírod hogyan csináltad???

Kép
Kép
nikole
 
 


Igen Nikol ez én is olvastam hogy meggyet is lehet adni de én sem nagyon tudom elkébzelni...... nah meg a meggy az savanykás nem hiszem adaorina megenné. Én a cékla főzit akarom kiprobálni és mivel az nincs bébiételbe ezért valaki megosztja velem hogyan kell megcsinálni????? Sajnos nem nagyon tudom :oops:
Vendég
 


Na még 1 utsó kérdés aztán igérem nem zaklatlak ma már titeket ma naggggyyyyyon aktív vagyok :shock:

Ti meddig sterilizáljátok a cumikat és az üvegeket???
Mert én minden nap megcsinálom csak azon gondolkodom hogy a tányérját amiből eszik meg a kanálát azt soha nem szoktam sterilizálni!!!Azt is kéne? Vagy már elég nagy hozzá hogy azt ne keljen????

Pannicia
holnap megcsinálom a görög káposztát amit a recptesbe írtál :D azt nem tudod véletlenül hogy hogyan csinálják a görög töltött paprikát? Egyszer ettem és nagyon izlet.
Vendég
 


sziasztok!Köszönjük jól vagyunk,egy kis orrszívózás ,kanalas és orrcsepp.Már csak estére van egy kis hőemelkedés!
Van akinek nem a középső kettő metszőfog jött ki előszörre?mert nálunk ez a helyzet,utánanéztem vagy az oldalsó metszőfog vagy a szemfog az.Nagyon nem lehet így behatárolni mert nincs mihez viszonyítani!De nem ez a helyes sorrend!!!

Én csináltam már céklát:megpucoltam,feldaraboltam és puhára főztem(tovább tart)majd botmixerrel pürésítettem, nem jött be a kislánynak.

KépKép
vicuska
 
 


Bacsbern
Dóri imádja a céklát..egyszrűen bedobod a vízbe-csakhát jó sokáig kell főzni-nekem másfél óra :shock: szokott lenni...amikor már olyan jó puha hogy igazából hámozni sem kell m konkrétan az ujjaddal egyűtt jön le róla a héja!!!csak vigyázz mert mindent iszonyat megfog,viszont nagyon jó és egészséges tele van vassal..Dóriba nyomom ezerrel,m sajna én vashiányos vagyok ezerrel..szóval én nem ízesítem,nagyon édes,és lesz egy csomó leve,higítani sem szoktam..van hogy teszek bele répát neki néha....

Te milyen bébikajákat adsz neki???Hipp..vagy milyen???

Nemtudom ki írta,bocsi a sütőtököt..próbáljátok ki úgy,Lázár javasolta hogy miután kimagoztátok a közepébe szórtok egy kevéske cukrot..így tegyétek a sütőbe..sokkal édesebb és finibb...picit karamellizálódik..Dóri szereti nagyon!!!

mosópor..
én eddig persilt használtam-mindent kiszedett-most meg tide van,de ugyanúgy kijön 60fokon!!!

Ja és sterilizálás..
Én sem sterilizálom a tányért ilyesmit...annyira nem viszem túlzásba ezt a tisztaság dolgot.. :oops:
a cumisüvegeket még igen,de azt sem sokáig..
vasalni még vasalom a pelusokat...

Kép
nikky
 
 


Sziasztok! :lol:

Gyümi és egyéb foltok:

Én rögötn kajcsi után kimosom kézzel(mint minden más babarucit) és ki is jön! :D

Sterilizálás:
Én hetente ferőtlenítek,túlzásokba nem esem. Minden étkezés utána a cumisüvegbe vizet rakok,és bele teszem a tetejét lefordítva! :)

Na ma már nagyon jól vagyunk,visszatértek a nyugodt napok. Most is 12 óta alszik!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Nikole!
Beszkenneltem, word-be mentettem és "melléklet"-ként csatoltam. Nem vagyok nagy profi, de sikerült elsőre.
Ez a táblázat alapján 8 hónapos kortól lehet adni: alma, őszibarack, meggy, cseresznye, szilvahús, sárgadinnye, körte, gesztenye, szőlő.
De hol a görögdinnye? Mert én azt 4 hónaposan adtam Balázsnak kipróbálásra.

Kismama!
Tojássárgáját 9 hónapos kortól lehet adni a táblicsku szerint, úgyhogy nem csináltál semmi rosszat :wink: , mégha volt is, aki azt írta, hogy nem szabadna. Viszont a főzelékek sürítésére ez is a krumplit, rizst és kukoricapelyhet ajánlják 1 éves korig. :?

Picit mi is betegek vagyunk, bár ez szerintem még nem az, csak ugye első gyerekként lehet túlaggódom. :oops: Szóval egy kis köhécselés van. A sima dokinénink Cebion cseppeket adott, a homeós dokinéni meg azt mondta adjak egy kis feloldott bogyókat, ha esetleg lenne lerakódás, ez majd felszakítja. De szerintem nincs, egyébként is csak reggel van köhögés, a kedve is jó, láza sincs. (szerencsére)

Sterilizálás: Na, én sem sterilizálok minden nap. A tányért csak forró vízban elmosom rögtön kajcsi után. A cumisüvegeket is olyan vízben mosom el, hogy égeti a kezemet. Én nem vagyok ilyen nagy steril-mániás. Kicsit kell az immunrendszerének is erősödni. :lol: (Mielőtt megkövezne valaki, csak poénkodok, természetesen odafigyelek a tisztaságra)

Nikky!
Jó ég, elfelejtettem a sütőtököt. Na, mindjárt nekiállok. Én is szoktam pici cukrot rászórni, de azt hiszem Balázséra nem fogok tenni. (csak az enyémre :wink: )

KÖszi a "foltos" infókat, de nekem nem mindig jönnek ki, pedig nagyjából már mindent kipróbáltam. Most megvan az a 3-4 előke, ami állandóan használatban van, azokat nem is sajnálom, ha foltos lesz. A ruhákból eddig még ki tudtam mosni, csak az előkék durvák a répától.

Na, most elhallgatok, majd később jövök.

sch.judit
 
 


Sziasztok!

Most voltunk védőnéninél a súlya 8150g és 63 cm, kis vasgyúró! :shock:

Most kaptam egy pár okosságot a védőnőtől de nem nagyon hatott meg a dolog azt mondja, hogy banánt ne adjak csak 10 hónapos kortól, most inkább almát, körtét, barackot. Nekem is eléggé fogy a tejem és már csak napi kétszer szopizunk, de azt mondta a védőnő, hogyha elfogy teljesen akkor sem kell neki tápszer mert már elég idős és akkor majd kap esetleg este is tejpépet, később meg már ehet majd joghurtot.
De tényleg én ezt nem értem, hogy a védőnőknél nincs egységes "tananyag", hogy a babák mikor mit ehetnek? Mert Nikole neked meg azt mondják, hogy kell a tápszer akkor most ez hogy van? Minden védőnő a maga ízlése szerint irányítja az anyukákat?

Sterilizálás: Állítólag egy éves koráig kell sterilizálni, de én sem viszem túlzásba talán hetente egyszer de akkor is csak a cumisüvegeket.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Sziasztok

Foltok
Nekem bevállt az , hogy ha kanállal etetem Zitát , nem előkét teszek elé, hanem egy textil pelenkát tekerek a nyaka köré. Nekem az előke melett mindig foltos lett a ruhája is . Így meg csak a pelenka olyan, azt meg jól ki tudom hipózni.
Sch Judit: hipózd ki az előkét . Hipós vízben áztasd egy éjszakát, és másnapra tök szép lesz.
A ruhákból ha foltos, nagyon nehéz kiszedni ezeket a sárgarépa, cékla foltokat. Talán frissen a legjobb. De nekem ilyen problémám nincs, amióta pelenkával eszünk.

Kajcsik

Én már csináltam meggyfözeléket . A meggyet kimagoztam, és lehúztam a héját. ( kicsit macerás, de állítólag így kell) Ezt kevés vízzel felfőztem, persze kell bele cukor is. Utána leturmixoltam. Sűríteni rizsliszttel sűrítettem.( rizst kávédarálón ledaráltam, és vízben felfőztem.Majd amikor kész volt, hozzákevertem egy adagolókanál tápot.Tejberizsszerű anyagot kaptam)Ezzel kevertem a meggyet. Zita nagyon szereti. De szerintem ezeket a hipp tejbedarapépeket is lehet keverni a meggylével, víz helyett. ( Bár ezt még nem próbáltam, lehet hogy nem jó.)

Sütőtököt én főzni szoktam Zitának. Sütőtököt összeaprítom kis kockákra, kevés vízben megfőzöm, majd amikor puha összeturmixolom. Hamarabb megvan mintha sütném.

Ma zöldborsóból csináltam neki főzeléket . ( Fagyasztott zöldborsót megfőztem vízben, majd halpaszírozón lepaszíroztam. Így a haja fennmarad a paszírozón. A borsó belsejéhez kevertem egy pár kis kocka főtt krumplit, nem sokat, mert Zita nem szereti a krumplit.Majd összeturmixoltam) Nagyon ízlik neki.

Most mennem kell
pusz

berzkat
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy keresetlenül jelentkezem. Azért írok, mert vannak gyönyörű kombizsákok eladók. Nagyon praktikus, először bundazsák, később overall. A gyerkőceim három éves korukig hordták, szóval meghozza az árát. A "2007. augusztusában szülök" topicban a 182. lapon megtalálhatjátok a fotókat arról hogyan néz ki, és hogyan kell használni. A Brendonban a hasonló overallok ára 17 ezer forint körül jár, nálunk megrendelve 8 ezer, és ha van különleges kívánság, az is megoldható, ugyanis anyósom készíti őket. Ha érdekel benneteket, keressetek meg priviben.
Mindenkinek sok boldogságot kívánok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok lányok!

A segítségeteket kérem. Nyitottam egy új topikot a Fogamzás/Megterveztük a baba nemét címmel. Azt kérném, ha van valami tapasztalatotok a témával kapcsolatban akkor gyűjtsük össze azok kedvéért akik nagyon szeretnének kisfiút vagy egy kislányt. Kérlek, gyertek oda egy hozzászólás erejéig, és mondjátok el a tapasztalatotokat.

Nekem már volt két császárom, úgyhogy csak egy lehetőségem van egy kislányra. Nagyon sokat segítenétek, ha a tapasztalatotokat megosztanátok velem. Köszönöm!! Jó egészséget kívánok a gyönyörű kisbabáitoknak!!
reménykedõ
 
 


sziasztok!

foltok:én rögtön beáztatom azán addig hagyom benne míg nem mosok.van hogy egy póló 2 napig ázik mert addig nem mostam mondjuk sötétet :lol: :lol: :lol: :lol: így tuti hogy kijön a folt.ti 60 fokba mostok????én mindent 40 be :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ha 60 fokon mosok akkor olyan kemények lesznek a ruhák hogy csak na!!!

sterilizálás:én nem adok ilyenekre :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: minden kajcsi után elmosom az üveget és ennyi!havonta szoktam kifőzni mikor a tetejéről már nemtudom lemosni rendesen a tápit.de nálunk nagyon "hideg" a meegvíz.ha csak azt nyitom meg simánn beleülök.


nem keltünk éjjel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

10 kor elaludt aztán csak 5 kor kelt fel.akkor evett és még 3,5 órát aludt :lol: :lol: :lol: eddig ez volt a legjobb éjszakám 8 hónapja!!!!

Kép
kg
 
 


jaj bocsi!rossz topikba írtam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: vegyétek úgy hogy nem írtam!!!!

Kép
kg
 
 


Köszi a meggy főzési tippet, de elég macerásnak tűnik :oops: Persze azért fogok csinálni, csak lehet leegyszerűsítem valahogy :roll:

A sütőtök Marcinak is nagyon ízlett, de még csak üvegesdt evett, a saját készítést tuti imádja majd! És a cékla is jó ötlet, Marci vérszegény, és vasat kell adnom neki, de így akkor a cékla is jót tesz majd neki bizti! Nem tudom a mi dokink azt miért nem mondta :roll:

Ja, és nekem a doki mondta, az 1 éves korig anyatejcsi vagy tápi dolgot.

Próbálom csatolni a táblát, de mindig azt írja ki, hogy hiba történt. Szerintem túl nagy lett a mérete. Csak még arra nem jöttem rá, hogyan lehetne kisebbre állítani :oops:

Hát Krisy Dávid tényleg jó kis súllyal rendelkezik, Marcit azt hiszem lenyomná szkanderben :lol:

Sterilizálás: Én is jó forró vízben mosom el a cumisüvegeket, hogy égeti a kezem, és úgy kb. hetente sterilizálom.

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziasztok!

Gondoltam most, hogy eltelt életem első fél éve, én is leülök ez elé az izé elé. Anyánál ezzel komoly elvonási tüneteket okozok.
Magamról pár szóban:
Megvallom őszintén, nagyon aggaszt állapotom, mivel nagyon úgy érzem: öregszem
Egyre aggódva szemlélem a számhoz közelebb eső, kiálló izéket, amin óriási hurkák nőttek, és a kicsit messzebb kalimpáló nyúlványokat, amik napról napra hosszabbak. Ennek egy előnyét látom, tökéletesen beleillenek a számba. A hordozójárművemből kilógok, sőt, egyenesen kinőttem, ezért már csak ücsörögni lehet benne. Nem tudom, hogy meddig fokozható még ez az állapot, remélem nem leszek olyan melák mint Anya és Apa!
Ha már szóba kerültek: Ők képzik az én saját személyi udvartartásomat. Kicsit körülményesek, de személyzetnek megfelelnek.
Egyikőjük, a magas, mélyhangú ritkábban áll rendelkezésemre, de vele sokkal könnyebb dolgom van. Na, rajta nagyon sokat röhögök, megállás nélkül hülyeségeket beszél, idióta pofákat vág. Persze erre nekem még jobban nevetnem kell rajta, miközben azt gondolom magamban: szegény hülye. Ő persze mosolyom láttán még jobban
bevadul. Azt hiszem, Őt máris kenyérre kenhetem.
A másik, a töpszli, leharcolt már keményebb dió. Mivel mindig körülöttem sertepertél, néha az idegeimre megy. Mindig mást csinál, mint amit kellene, ezért igen sokat veszekszem vele. Ilyenkor néha megsértődik és elvonul. Különben javára váljon, hogy mindig kéznél van, sok nyálas cuppanosat nyom a fejemre és ha szorult helyzetbe kerülök, számíthatok rá, hogy hasra fordít, kihúzza a lábam, kezem, fejem stb. És belémnyom néhány kanál nyúlós, íztelen iszonyatot. Itt jegyzem meg, hogy amint tehetem feljelentem őket éheztetés vádjával. Két pofával nyelik a rántott húst, nekem meg tolják az arcomba a pépeket. Normálisak ezek?
Aztán van néhány ideiglenes, kisegítő alkalmazottam, ritkán tűnnek fel, na de akkor Apát is túlszárnyalják gyermekdedségben. Néha komolyan aggódom értük, ha én netán nem leszek ( fent említett aggodalmaim végett, méretváltozás, fura hangok a torkomból stb), ki figyel majd rájuk?

Búcsúzóul leírom egy napomat:

05 : 45 - Valami nem stimmel: leltárhiány Először is hiányzik egy ujj a számból, egy takaró a pocakomról és egy alkalmazott, aki ezeket a helyére igazítja. Egyes fokozatú nyöszörgésem hamar eredményes.

O6 : 30 - Egy ideje űr támadt a hasamban, a gatyám pedig aggasztóan nehéz és nedves. Egyes fokozat: karikásszemű kisebbik példány. Jó munkát végzett, de dolga végeztével le akar passzolni az ágyba.

O7 : 30 - Vége az éjszakának, ágyamnál sorakozó! Mélyhangú megpróbálkozik egy gyenge mesével, miszerint követ törni megy. Persze, nyakkendőben. Ez teljesen hülyének néz.
Gyors ruhaválogatás, Anyának sikerül kiválasztania a legrondábbat.

O9 : 00 - Hajtóvadászat a kiságyban néhány kacsa, egér és mackó után.

10 : 00 - Iszonyat banánpép, mindenkire jut belőle 10 : 30 - Röpke séta, borzalmas enyelgés az idióta szomszéd nénivel

12 : 30 - Anya bugyuta dolgokat pakol a kezembe, én ezeket eldobom, ő visszaadja, én eldobom stb.

13 : 00 - Tűrhető ebéd, kimosakodás és alvás ( ez a nő mennyire tud ennek örülni)

16 : 00 - kaja, majd hintázás a parkban. No, ez nagyon klassz, csak anya mindig idő előtt kap ki.

17 : 00 - uzsi Ezt edd meg te, anya!!!

18 : 00 - Apa teljes bevetése, ilyenkor alkalmazom az egyeduralkodás eszközeit. Ő nagyon jó táptalaj. Végül végérvényesen elvesztem a türelmemet.

19 : 00 - Na, a nap fénypontja: Fürdés. Apa kitesz magáért, én pedig mindent elkövetek azért, hogy tokától bokáig ő is részesülhessen a vízből.

19 : 45 - vacsora, nyöszi, ujj, maci, jó éjszakát

Na, abbafejezem, mert Anya nyűgös a gép miatt

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Kyra!

Ez nagggyyyon jó!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ügyes vagy, csak neveld az ősöket, én is ezt teszem!
(Hogy ezek milyen egyformák! A Te Anyukád és Apukád nem rokona véletlenül az Enyémnek :?: :!: :?: :!: :?: :!: )

Puszi: Balázs

sch.judit
 
 


akíra: Bámulatos a szösszeneted:) nagyon tettszett. nejed írnod kéne vagy már elkéstem? :lol: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


AKIRA EZ NAGGYYYON JÓ VOLT!!!! :D
Többször ültesd Kyrát a gép elé :D

Köszönöm szépen az infokat a sterilizálással kapcsolatban, látom egyikötök de viszi túlzásba, én is megprobálok leszoknia napisterilizálásól.

Ma megsinálom Dorcusnak a céklát hát kiváncsi vagyok milyen lesz :shock:
Vendég
 


Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék tőletek kérni..bár lehet pancsernak fogok tűnni..Elsősorban tápis anyukák segítségét kérném ha lehet..
Szóval a hozzátápiról lenne szó..
Amikor Kevin betöltötte a 4. hónapot a gyerekdokival megbeszéltük h elkezdhetem hozzátáplálni a következő módon.
Az 5 főetetés közül 4 maradjon tápi és az egyik legyen tejdarapép:vagy az ebéd vagy a vacsi, a köztes etetések legyenek gyümik..
Eddig okés is volt..de most vtam a védőnőnél súlymérésen és tanácsadáson és kérdezte hogy táplálok hozzá..elmondtam neki erre ő:hát nem jól csinálom mert a tejdarapép köztes etetésként jó, semmiképp nem főetetés..Felhívtam a dokit h most én értettem-e félre annak idején..de nem..mondta h az akkor is főetetés lehet..
Az egyik ez lenne amit szeretnék kérdezni tőletek..Ja és érdekes az is h pl. a Milupa gyerekálom t.darapépre az van írva h főetetésként lehet adni, de pl. a mildipép tejberizspépre az h tízóraira/uzsonnára..Akkor ezek szerint az sem mindegy h melyiket adjuk? Mert a doki szerint ezeket lehet nyugodtan adni..mármint amire rá van írva h 4 hós kórtól adható...
Bár ez is érdekes mert állítólag aprómagvas és banános tartalmút nem lehetne, ezek pedig ilyen ízekben is vannak..
Szerintetek lehet?

Aztán a másik fő kérdésem az lenne. Hogy mondta a védőnő h mivel Kevin tápis baba, és elmúlt 5 hónapos ezért nyugodtan adhatok neki főzeléket/pürét is mostmár ebédre..Na most ezekkel ugyanez a problémám mert én boltit veszek h az egyikre az van írva h köztes etetésként lehet a másikra meg az h főetetésként..
Ti melyiket hogy szoktátok? Biztos én vagyok a béna..meg a tapasztalatlan..de örülnék ha leírnátok ti hogy adjátok nekik...

Ja és még nálunk az is gond h az 5 etetés helyett csak 4 van, mert ő 8-9-kor, 12-13-kor, 16-17-kor és 20-21-kor eszik(reggelig kibírja kajszi nélkül). Azért írtam így, mert ő szinte kezdetektől fogva két részletben eszik azaz az első részletet megeszi kb. 8-kor és kb. 1 óra múlva eszi meg a 2.részletet..hát mit csináljak ő ilyen bébi..Nekem is jobb lenne ha egyszerre húzná le az egészet..de ő ilyen..
És ez is a gondom h így szinte óránként kellene etetnem, mármint a köztes etetésekkel együtt..
Ti hogy csinálnátok a helyemben?
Köszi előre is...
Vendég
 


Sziasztok!
akíra:nagyon jó kis szöveg volt!

Mégsem a foga volt..2napig láttuk mára eltűnt-a doki hülyének nézett!!!De azért azt nem mondta meg mi is lehetett...

Timcsi:szerintem ne vidd túlzásba én főzit adok ebédre(mindegy mi van ráírva)gyümit vagy tejpépet délután,de volt már,hogy délelőtt kapta!Meg szoktam nézni a kalóriatartalmát de szinte a főzinek és a gyüminek is ugyanakkora.Nekem nem nagy evő a lányom így kitesz egy etetést a gyümi és tejpép is.Ha eddig bevált a te módszered és minden ok,miért változtatnál?Te ismered a gyereked igényét!

KépKép
vicuska
 
 


Szaisztok! :lol:

Akyra az nagyon jó volt! :D

Mi nem eszünk tejpépet,csak tápszert napi 4x,és ebből az uzsira előtte kis gyümi,bár még csak pár kanál megy le.
Én magamtól nem veszem sem tápszert,sem tejpépet,előtte beszélek a dokinénivel tuti. De szerinte is így ez most jó nagyon! :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Tim-csi
Laírom, hogy nekem hogyan mondták, ill. hogyan csinálom, bár mi anyatejesek vagyunk, de éjszakára már kell a tápi, de ha csak tápisok lennénk, akkor is így kellene csinálni a mi dokink szerint:

Ahogy a doki mondta:
Reggel tejcsi/tápi, tízórai gyümi, ebéd főzi, uzsi tejcsi/tápi, vacsi tejcsi/tápi.

Ahogy mi csináljuk:
Reggel (5-6) tejcsi, tízórai (9-10) gyümi, ebéd (12-13) főzi, uzsi (15-16) gyümi kukoricapehellyel (hogy laktatóbb legyen), vacsi (18-19) tejcsi, lefekvés előtt (20.30) tápi.

Mi egyszerre eszünk meg mindent, csak ennyi a szórás, mivel minden a reggeli ébredés, illetve a napközbeni alvások idejétől függ :D

Az üveges kajcsik tényleg nem egyértelműek, de szerintem a főétkezéses az ami tuti laktató ebéd, a többi inkább uzsi. Mondjuk én ált. főzök, ill. az üveges kajcsit is fel szoktam turbózni kicsit :lol:

Képzeljétek mi történt ma!!!
Marci "puszilgatott" minket. Délben hazajött a párom ebédelni, és Marci a kezemben volt. Odajött a párom, és Marci nyúlt az arca felé, megsimizte, majd a másik kis kezével az én arcomat is. Majd odafordult a páromhoz, és a nyitott száját odanyomta az arcához, majd felém fordult, és ugyanezt csinálta. Majd újra a páromnak nyomott egy "puszát", majd nekem, és ezt kb 5-ször, majd nevetett egy nagyot. Hát mind a ketten a könnyeinkkel küzdöttünk, annyira, de annyira édes volt. Hogy lehet, hogy egy ilyen pici baba, így ki tudja mutatni az érzelmeit???

Szerintem nekünk is jön a fogunk, csak annyira nem akarja megmutatni. Nem tudom miért szégyeli :lol:

Bacsbern
Hogy ízlett a cékla, nekem is ki kellene próbálnom!

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziasztok! :D

Huh,mennyit tudtok írni! :D :D Csak bejelentkeztem,hogy élünk.. :roll: Vagy valami olyasmi.... :roll:
Bogi 2 hete mászik.Úgyhogy csak járókában merem otthagyni, mert ha elfogy alóla az ágy,meg van sértődve :lol: :lol: .

Akíra:
Az a "fél éves" írás nagyon aranyos! :D

Mi is eszünk tejpépet este. Azóta végigalussza az éjszakát.. :roll:



Chrissy???????????????????

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Nikole
Nagyon fini volt a cékla nekem is izlet :D
Szerintem kostoltasd meg nyugottan fini édes én 1 kis krumplit is főztem bele és turmixoltam.

Timcsi
Leírom én mi hogy csináljuk:
reggelire 6-7 óra körül
tápi mi Humana 4 hónapos kortól (nem volt már jó az 1-es mert éhes maradt tőle és nem aludt éjjel)

tízóraira 10 óra körül
mildipép most a málnásat ettük

ebédre 1 óra körül
főzi átlagban üveges nem szoktam figyelni mit írnak rá ,szerintem nyugodtan éheti főkajcsiként mind1-be elég sok a kalória csak sajna vannak olyanok amik nincsenek üvegesbe mint pl cékla :D

uzsira 4:30 körül
gyümi általában 2 fajtát keverek neki

vacsi 7:30
tápi 1 kis kakaóval

és ennyi mi 5-ször eszünk 1 nap ,de minden baba más mások az igényei!

Nikky
mi általában vagy kecskeméti vagy univer papit eszünk az nem olyan drága mint a hipp szerintem felesleges pénz kidobás megvenni majdnem dupla annyiért.A hoppnek inkább a nevét kell megfizetni.
Vendég
 


sziasztok!

mi is élünk csak az elmúlt 2 északák rémes volt.Patrik órákig sírt.nem akart aludni,még köztünk se :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nemtudom miért csinálja.pedig már olyan szépen kezdett alakulni az alvása.

az lehet hogy 8-1 ig kialussza magát????mert akkor 5 körül még megpróbálom elaltatni olyan 7 ig és akkor később alszik el. :? :? :? :? :? talán :? :?

bocsi most nem tudok visszaolvasni mert hulla vagyok.dobok pár képet a másik topikba.
kismama18
 
 


Sziasztok!!!

Régen nem írta már, de próbáltalak titeket olvasni!!!

Akíra!!!


Kis híja, hogy nem ébresztettem fel a szomszéd szobában szundikáló gyerkőcömet a röhögésemmel!!!Nagyon édes az írásod!!!! Kirának üzenem, hogy tök jó fej anyukája van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Nálunk minden, OK, hétfőn megyünk 3 hós szurkára. Bencus édesen nyúl a tárgyak után, s nagyon ügyesen fogja azokat. Dumaláda, imádja hallatni a hangját!

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
judithappy
 
 


Bocsika mindenkitől, közben rájöttem, hogy dilis vagyok, hogy nem a fotós topicba tettem a képeket!!!
Bocsi még1x!!!
Szép napot mindenkinek!!!!!

Kép
Kép
judithappy
 
 


Judithappy végre! Jó hogy jelentkeztél, hatalmas lett Bence baba! És nagyon édi!

Mi elég nyűgik vagyunk, mert valószínű nemsokára kibújik az első fogacska. Kicsit félek tőle, mert még szopizunk, de hátha ügyi lesz. Bár néha az ínyével is úgy meg tudja csípni :oops:

Kismama kitartás, én is azt gondoltam egy pár egész jó éjszaka után, hogy végre, "megkomolyodik" az én kicsi fiam, és végre hagy aludni, de sajna az csak véletlen volt. Pedig úgy kitaláltam, hogy akkor leköltözik és végre megcsináljuk a saját ki birodalmát, de így meggondolom, mert ma éjjel is 4-szer kellett felkelnem hozzá. Na ennyiszer nen biztos, hogy van kedvem megmászni az emeletet az éjszaka közepén :roll:

Tápisok:
Ugyan mi még szopizunk éjjel, de szerintem már akkor sincs elég tejcsi vagy a fene tudja, de egyszer úgyis elfogy. Ugye a tápisdoboz azt írja, hogy azonnal használjuk fel az elkészített tápszert. Ha éjszaka esznek a babócák akkor az éjszaka közepén melegítetek, kutyultok, stb??? Mert ez elég rosszul hangzik. Mondjuk én most azt próbálom elérni Marcinál, hogy ha fel is ébred, ne egyen, csak a cumit adom vissza, illetve ha az már nem elég, akkor vízet kap. De ez sem mindig jön be :roll:

Szóval HELP!

Kép
Kép
nikole
 
 


nikole:

én annó melegítettem éjjel.volt hogy egész napra megcsináltam reggel.ha hűtőbe teszed nem lessz semmi baja.most is megcsinálnám csak ez a tápit besürüsödik egy idő után és nem tudja kiszívni az üvegből.

azon filózom lehet hogy a foga miatt nyügi.most jön a 6. de eddig ennyi idő alatt mindedjik kibújt.lehet ez nehezbben jön :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
kismama18
 
 


Nikole:
Bár mi nem eszünk éjszaka csak reggel, de én este megcsinálom a reggeli adok is beteszem a hütőbe és reggel mikor ébred melegitem a mikroba. Szerintem sem lesz semmi baja 1 éjszaka alatt , pláne egy fél éjszaka ha ti hamiztok éjjel.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?