Új privát üzeneted érkezett!

Móni, nincs privi :( :( :(
Vendég
 


Timi, Szilvi: irigyellet titeket, hogy túl vagytok rajta :) Nagyon jók a képek, és helyesek a gyerkőcök is.
Eszti is gyönyörű, igazi kislány.
Vendég
 


Hol van mindenki :?:

Mi ma voltunk a 4 hós oltáson. Marcipán olyan jól viselte, még mosolygott is utána :lol: . Most esett le, hogy már nincs 5 hónapos oltás :lol: , úgyhogy legközelebb csak a 15 hósra kell menni :lol:

Livike legújabb aranyköpése (kereste a macskanyelvemet - szülinapomra kaptam, diabetikus): - Hol van a cicaszáj? :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

valamitől nagyon hányok, már vagy nyolcadszorra ma du. Egyik pill-ról a másikra. Ha fekszem jobb, de függőlegesben vmi katasztrófa.. :cry:
Vendég
 


Dórim jobbulást!!! Nem te is olyan vagy, akinek a lelki dolgok a gyomrára mennek?,??

Keresztelős képek nagyon jók!!!

Ne felejtsétek!! Tali már csak 6 nap!!! Remélem, olyan idő lesz, mint ma! :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Köszönöm Timóca!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok:)

Még jó, hogy benéztem, kb. 10 napja gépközelbe sem nagyon jutok! Tali lesz? :wink:

Próbálok visszaolvasni, van vagy 4-5 oldal. A képeket viszont már átnéztem, nagyon édik a gyerkők, Dórinak meg jó lett az "új" haja :D

szylvi: de jó, hogy megint itt vagy! De ezt nem igazán értem...mmint, hogy vissza kell menned dolgozni. Ez borzalmas! Gondolom, te sem így kalkuláltad az életeteket. Szülési szabit azért csak letöltöd, nem? Mit fogsz csinálni Jázminnal? Hogy oldod, oldjátok meg a midennapokat így?
Jázmin lába: szerintem csak ijesztgetés volt, Bercinek szinte uígy állt, megmutattam a mh.-en az egyik orvosnak (ortopédia), azt mondta, tornáztassam, ingereljem masszázzsal a lábszára külső oldalát. Lényeg, hogy nálatok is megoldódott.


dóri: én boldog vagyok, hogy Marcim "csak" 3-kor kel először! Berci éjféltől foyamatosan foglalkoztatott az első szülinapjáig :roll:

Marci méretei:
1 hónaposan: 4580g
2 hónaposan: 5320g
hosszát nem mértük :oops:

Petra: én is híztam Berci után, de most vmiért nem, pedig nem eszem keveset, főleg este, amikor nyugi van :oops: Nekem is nagyon bejött a diabéteszes étrend, ezért híztam csak 3 kilót egész terhesség alatt. Ha tartanám azt, tuti fogynék még.

Rita: osztom a doki véleményét, bár szvsz a fent említett diétával azért olyan rosszat nem csinálnál.

suli-téma: az általános még istenes! Boginak hétfőn 7, kedden 9, szerdán 7, csütörtökön 8, pénteken 7 órája van :shock: Mondjuk, ő nagyon élvezi, a tagozatos órák miatt van ennyi. Mozgás, drámatöri, ének, beszéd órái vannak a normál tananyagon (és emelt óraszámú németen) kívül. Azért sokkoló, hogy 4-5-re ér haza :shock:

csilla, gabi: csúcs a pasik haja! Brendonnak már most több, mint az én Bercimnek :lol:

folytatom még ma, de Berci nem hagy békén :?
Kép
Kép
Kép
Kép

Ui. miért ilyen pixeles a kép, ha lekicsinyítem?? :?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Sziasztok!

Jovika, jók a képek! Tali: Jövő kedden 10-11 körül a Városligetben a Széchenyi fürdő melletti játszótéren.

Hajhullás: Mi együtt hullatjuk a hajunkat Lillával :twisted: . Neki naponta kell cserélnem a lepedőt, annyi hajszál gyűlik össze rajta, nekem meg fésülködéstől...
Ti is szenvedtek a koszmóval? Én utálom kapargatni, olajozni nem akarom a haját, mert akkor napikog zsíros lesz a haja tőle. Most vettem valami csodasampont, ez állítólag magától leviszi, de ezzel meg naponta kéne mosni :shock: . Ezt meg én nem akarom, úgyhogy passz. Dorkával nem nagyon foglalkoztam vele, a mai napig koszmós kicsit a fejbőre, de esztétikai hibán kívül mást nem okozott.
Rohanok Dorkáért.... :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Timi!
Tegnap mi is megkaptuk a szurinkat. Nagyon ügyi volt, nem is sírt, csak a szúrásnál volt egy kis szájgörbülés :lol:
2hós súly:6320gr. , a hosszát nem mérték

Dóri!
Tényleg jó a hajad, gondolom könnyebb is kezelni, mint a hosszabbat.
Jobbulást!!!!!

Móni!
Mi újság a tornával, van már látható erdeményetek?

Gabi!
A keresztelőről én is csak ugyanazt tudom mondani, mint Timi, ez nem a pénzről szól, adományt szerintem illik adni, az összeget mindenki maga tudja, hogy mennyit szán.

Szilvi!
Köszi a babaúszós véleményed.
Elmentem ami itt van nálunk. Nagyon tiszta helynek tűnik, 3 hónapos kortól lehet vinni és csak orvosi igazolással. Egy alkalomml majd elnézünk, aztán meglátjuk. Van egy úszóoktatós ismerősöm, szerinte a babaúszás csak arra való, hogy kiszedjék az anyukák zsebéből a pénzt, szerinte most ez egy új módi. Véleménye szerint igazán úszni csak 2 -3 éves kortól érdemes vinni a gyerekeket.
Érdekes ha minket valami nagyon elkerült, az a koszmó, egyik lányomnak sem volt.

Jovika!
Berci milyen barna Marcihoz képest. Rajta már fogott az idei nyár.

:lol: Ti túl vagytok már a szurin?

Nelli!
Engem is érdekel az új frizud!!!!!
Én is szeretnék valami rövidet, de ebből a göndörből semmi jót nem lehet kihozni:roll:

Szilvi

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi, le ne vágasd a hajadat!!!!!
Szerintem a babaúszás nem is arra való, hogy megtanuljanak úszni. Ez egy jó kis közös program a szülőkkel, egyfajta kapcsolatépítés. A vízben ezek a fekvő törpék is tudnak végre mozogni, ezért élvezik annyira.

Szilvih, milyen sampont vettél a koszmóra? Milunak is volt, én Nívea kímélő sampont vettem rá amire rá van írva, hogy segíti a koszmó eltünését. Nem kell minden nap használni, kapargatni, olajozni, és pár mosás után gyönyörűen leszedte.
A játszó melyik oldalon van? A Hősök tér felé vagy az M3 felé? Én ott leszek, már alig várom :)

Jovika, tényleg régen voltál. Milyen tündéri a joghurtevős kép
:lol: Remélem ti is tudtok jönni találkozóra!

Dóri, jobban vagy már?

Timi, megmutatod a táblicskut? Most már jó sokan leadták az adatokat.

Csilla
Vendég
 


Sziasztok megint :D

dóri: ez a csendélet ismerős, sokszor úgy kell Berci után rohanni, ha Marci alszik, hogy be ne másszon hozzá :shock:

szylvi: szerintem még nem mondtam: Adrinak boldog szülinapot :wink:

timóca: nagyon cuki Marcikád:) Ez az öröklősdi nálunk még inkább játszik, lévén a nagytesó is fiú. Bár ajándékot kapott a sógoréktól Marci, de vmi értelmesebbre is költhettek volna :? 25 ezerért már autósülést is vehettek volna az elemes hinta helyett, amibe nem tudom a gyereket betenni, mert 1: üvölt benne, 2: Berci rögtön rámászik, ha beteszem :shock: Ellenben baromira útban van :twisted:

I: Gratulálok Leventéhez :D

Lányok, akinek hasonlóan kis korkülönbség van a gyerekei között. Én is sokszor kiakadok Bercin, nagyon hisztis. Nálunk nagyon jól bevált a "terelés". Ha elkezdi a műsort, vmi neki kedves dologra felhívom a figyelmét (pl. menjünk "Vili bácsit"-Gryllus Vilmost- hallgatni, vagy építőzzünk, stb.). A másik, ami még bejött, bár csak 1-2x jutottam el idáig: beteszem a kiságyba. A múltkor elég volt csak mondanom neki, rögtön elapadtak a könnyei :wink:
Mondjuk azt nem mondom, hogy soha rá nem üvöltök :oops:

kitta: lehet, hogy most mindenki lehurrog, de Bercim volt ilyen hasfájós, és én "kíméletlenül" megcsöveztem. Esti fürdés előtt hasmasszázs, utána popóba a szélcső, és "leeresztettem" a gyereket. Ha szükség volt rá, napközben is megcsináltam vele uezt.

Babaúszás: én is ezt hallottam-olvastam róla, sylvi. Ezért nem is vittem Bercit, azt szeretném, hogy "rendesen" úszni tanuljon meg, és állítólag a babauszis gyerekek sokkal nehezebben tanulják meg pl. a légvételt, stb.
És igen, Marci megkapta hétfőn a szurit, meg sem nyikkant! Pedig már készítettem magam arra a műsorra, gyógyszopira, amit Bercikém adott elő anno. :roll: Amire még jó volt, hogy Berci látta, hogy nem kell félni a doktornéni hallgatójától (15 hós kora óta fél tőle, nem tudom miért), mert a Marci sem sírt :wink: Íyg hagyta magát meghallgatni, sőt a kukiját is meg tudtuk nézni!

Na, megyek, mindjárt House (sikerült kb. 4 ülésben megírni ezt a hsz-t)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Nincs is House :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Jovi valóban, nem volt House :( inkább benyomták a Frei-t helyette :( pedig nem evrsenyezhet egymással a két pasi :wink:

Szilvi: én mindkettőnél koszmóztam ezerrel....milyen samponond van??? Én vettem anno egy Kouriles (ha így írják egyáltalán) nevű szert...emlékeim szerint jó volt a későbbiek megelőzésére Tiéd mi?

A találkozóra én nem tudok menni :( Apa ezen a héten kezdte Szabadegyházán a munkát ami betart legalább még 2 hétig...ez azt jelenti hogy minden nap (!!!!!!!!!!) este 7re ér haza. Naggggyon vidám napoknak nézünk elébe.

Most ennyi. Emma merre vagy? Nagyon rég nem jelentkeztél.

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra, át tudom érezni, nálunk apa szinte minden nap 7-8 körül ér haza... :cry: Kár, hogy nem jöttök. :cry:

KOszmó sampon: Babé, 1500 körül (!) van az ára, nekem a nővérem gyógyszerész, így olcsóbban kaptam, de még így is csillagászati. Dorkával a Nívea samponja nem volt elég, ezért próbálkozom egyből vmi erősebbel. De lehet, hogy hamarabb kellett volna, mert már kialakult.

Mennem kell hajat mosni, mielőtt Lilla ébred...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szisztok!

Timi, Szilvih
, A keresztelős képek nagyon jóók!
Jajj, és Timi, a meghívó is nagyon tetszik!!


Jovika: a Te csöppséged is nagyon zabálnivaló, főleg azon a képen, ahol épp a pocakot tölti :lol: :lol:
Szélcső: a volt kolléganőm is ajánlotta...de még nem próbáltam. Tornáztatni, masszírozni minden nap szoktuk Csengét, meg tegnap vettem Gripe Water-t, remélem, ez hatni fog.
Nálatok meddig tartott a pocakfájós időszak??
Bogi lányod nem irígylem. 4-5 re ér haza, gondolom, utána még tanul otthon is.. marad azért egy kis ideje szusszanni is??

Dóri: Jobbulást Neked, jó az új frizu

:D

Voltunk a fogászaton: a szokásosnál fejlettebb a kislány szájféke, de egyenlőre nem csinálnak vele semmit, amikor kezd nőni a foga, akkor újra megnézik, aztán félévente újra nézik, és ha már kezd majd beszélni, azt is figyelik, hogy a beszédben nem okoz-e problémát neki. Viszont, azt mondta a dokinő, hogy fel kell majd vágni neki... még belegondolni is rossz!!!
Nem bánnám, ha idővel ez magától helyrejönne neki... :oops:

oooóóó, pityogást hallok...

Kitta
kitta
 
 



Kitta
kitta
 
 


Kitta, sokkal nagyobb rendellenességet is ki szoktak nőni ezek a kismanók... Reméljük, Csenge is így lesz.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Depi vagyok, elromlott a fényépezőm :evil: . Minden képet túlexponál (tiszta fehér az egész), és nem tudok rájönni, miért. Valószínűleg a fényérzékelője mehetett tönkre.

Már régen akartam kérdezni, nem kell valakinek Infacol. Mi vettünk kb. 2 hónapja Marcikának, egyszer én próbáltam beadni neki, egyszer apa, de hányta ki az egészet, így többet nem próbáltuk. Ha valakinek kell, szívesen elküldöm, kidobni sajnálnám az ára miatt.

Ti mit adnátok/adtok egy 3 évesnek lázcsillapításra? Csak mert péntek este Livike belázasodott (nagyon ritkán beteg), és jobb híján a kúpot adtuk neki, de rájöttük, hogy ilyen nagy gyereknél már nem valami jó öltet (egyrészt alig tudtuk beadni, utána meg azért sírt, mert fájt a popija :cry: . Úgy sajnáltam szegényt)

Táblát mindjárt szerkesztem, és teszek fel. Akik már rég nem jelentkeztek, őket "elrejtettem", ha újra jönnek, visszacsinálom :wink:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Így látszik? Vagy inkább tegyem több részletben?

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


sziasztok lányok!

ma már járóképes vagyok.. :roll: :wink: a normaflore-t eszem napi 2x, és szerintem ez nagyon jó.

Marcika nem hajlandó nappal aludni, max másfél órát. :shock: :x :x már majdnem áttörte a két felső foga az ínyét. De csak majdnem, és ez a kulcsszó. :roll:

Timi,
Nurofent megeszi (narancsos) ? Az nagyon jól hatott Vikinél. Panadol Baby lószart nem ért nekünk soha.

Koszmó: én olajoztam, kapirásztam, max 2-3 alkalommal és elmúlt. A Babé tényleg szuper egyébként, barinőm próbálta.

még akartam írni, de nem hajlandó most sem aludni Marcikám. :(
Asszem Timi, Te mondtad, hogy szenvedtek a fogzással? Miben nyilvánul ez meg Nálatok?

Jovika,
de nagyon jó képeket tettél fel! :):):)
Vendég
 


Dóri: Livike ordított egész nap, úgy fájt neki :evil: . Közben nyálzott, rágta a kezét.
Marcika is nyálzik ezerrel, rágja a kezét egész nap, és néha sír, úgy tömködi az öklét a szájába. Szokta a nyelvével masszírozni az ínyét, akkor olyan cuki fejeket vág :lol: Szerencsére mostanában egész jó a helyzet, mert ha szenved is, inkább csak csendben rágcsálja a kezét.

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi :)
Nálunk, ha nagyon magas a láza Domcsinak, csak a kúp ér valamit, meg a hűtőfürdő vagy priznic. De én is a nurofent javaslom alternatívának.

Kitta :)
Briginek 1 hónapig tartott a szeles-hasfájós időszak. Nem jött be semmi a tornán kívül. Aztán egyik napról a másikra elmúlt. De szegény Dorkának 4 hós koráig tartott.

Dóri :)
Jó a hajad! Jobbulást!

Szilvi :)
Én sem szeretem a koszmót. Én anno olajoztam Dorkának. Briginek még nem olyan a fejbőre, hál istennek kicsi még a haja is. :lol:

Kérdés: anno kinek mikor jött meg először a menzi szotatás alatt, és okozott-e gondot a tej elfogadásában?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, 8,5 hónap, és semmi gondot nem jelentett. De ez teljesen eltérő mindenkinél.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Timi: mi használunk Infacolt, szo, csak érte kellene menjek , oops: ha más nem tart rá igényt, szívesen átveszem.
fényképező: nem csak valami beállítási problema? nem lett elállítva vmi rajta?
Lázcsillapító: Nurofent ajánlotta nekem a védőnőnk. jó csecsemőknek is és kisgyerekeknek is.
táblázat: nekem tetszik így is, úgy is.
Csenge 1 hó: 3980 g, 51 cm.


Szilvih:
tudom, tudom, ennél léteznek nagyobb problémák is csecsemőknél, de az a szó, hogy "felvágni"... én jártam nem keveset fogászata, szájsebészetre hála az exdokimnak! talán ezért is aggódom ennyire miatta.

Nelli: akkor Ti is megszenvedtetek rendesen! remélem, nekünk nem fog 4 h-ig tartani... :?
a priznic az micsoda?? vmi gyógyszer??

Kitta
kitta
 
 


Kitta: persze, gyere nyugodtan, amikor csak erre jársz :lol: Vagy elvihetem a jövő heti talira.
priznis: hideg vizes borogatás csuklóra, bokára.

Nelli: nekem Livivel kb. 7 hónapra jött meg. Észre se vette Livike, így nem zavarta meg a szoptatást.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Na jó nem vágatom le a hajam! :lol: Mondjuk Zoltánom tuti kiakadna, még azt sem szereti ha felkötöm cofba. :roll:

Jovika!
Én is sok boldog szülinapot kívánok neked. Emlékszem ám, hogy egy napon ünnepeltek! :lol: Doktor Houset én is sajnáltam, hogy tegnap nem volt, megnéztem a Frei Dossziét, nem tudom mennyire fedi a valóságot a mai ifjúságról. Nem tudom közületek ki látta, de olyan érzésem volt, hogy kiragadnak egy egy szélsőséges esetet és ráhúzzák a többiekre. Felbosszantottam magam rajta.

Petra!
Nyilván, mi Szilvivel hasonló cipőben járunk, mert az utóbbi időben az én párom is este 7 és 8 között ér haza. Totál ki vagyok már az egésztől. Egész nap olyan rossz kedvem is van ez miatt. A legrosszabb, hogy hétvégén sincs közös programunk, mert akkor is dolgozik. :roll: Szerintem a pénz ennyire nem fontos!! Na jó nem panaszkodom, de teljesen megértelek!

Kitta!
Nagyon jók a képek a fotóalbumotokban. Nekem a minimanós a kedvencem!
Azért én is bízom benne, hogy kinővi Csenge. Adri asztmás volt, minket is mindig azzal vigasztaltak, hogy kinővi, amit akkor nehezen tudtam elhinni, mikor ősztől tavaszig havonta befulladt. De igazuk lett. Tényleg ezek a manók sok mindennel megküzdenek, mire felnőnek!

Timi!
Nekem is tetszik mind a kettő változat. Az első azért jobban, mert az mindig a terhességemre és a szülésre emlékeztet. :lol:

Dóri!
Örülök, hogy jobban vagy!
Nem semmi milyen gyors tempóban bújnak Marcikád fogai.
Nekem nincs itthon csak homeópátiás lázcsillapítóm, szerinted egy magas lázat lehúzna?

Nelli!
Menstruáció 5 és fél hónap, én sem emlékszem, hogy bármi változás lett volna.. :)

Szakad az eső, na ma még a séta sem jön össze. :roll:

Kérdés: nálatok, hogy megy az altatás? Ha beleteszitek ébren a kiságyba akkor elalszanak maguktól a manók? Jázmin csak kézben hajlandó elaludni, utána már alszik egyedül is a helyén, de elaludni nem tud egyedül.

Szilvi

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Petra!

Még annyit akartam, hogy nagyon jó képeket tettél fel az iwiwre, a szöveg alattuk meg nagyon találóak. :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Kitta, jaj, ne haragudj, nagy hátránya ennek a fórumnak, hogy nem érzékelhetők a hangsúlyok. Természetesen nagyon sajnálnám, ha fel kellene vágni Csenge száját, és én is rosszul lennék, ha Lillával lenne ilyen. Csak mindig ilyesmivel vígasztalom azt, akinek vmi gondja, baja van, hogy lehetne még rosszabb is. :roll: Rossz azokra gondolni, akiknek semmi gondjuk, bajuk nmincs, de megnyugvás arra gondolni, hogy ennél sokkal nagyobb rendellenességek vannak, és hálistennek, ennél nagyobb gondunk sose legyen. Remélem, most már jobban lejött. Reggel kicsit rohanva írtam

Jovika, Berci és a sztetoszkóp :lol:

Képzeljétek, dupláztunk!! Ma este 6650 g volt Lilla, születésekor 3320 :lol:

Szylvi, jó, hogy nem vágatod le a hajad. :roll: Sokszor eszembe jutsz amiatt, hogy vissza kell menned dolgozni, úúúgy sajnállak. :cry: Vagy ne is hozzam szóba? Ma reggel vártam Dorkáékat úszás után, és néztem az iskolásokat rohangálni az iskolaudvaron. BEugrott, hogy ilyenkor már annyira külön kis lények a gyerekek, a barátok többet számítanak, mint a szülő. Tényleg csak ez a pár évünk van, hogy kiélvezzüka kismanókat, aztán kezdődik a hajtás, különórák, egész nap suli, stb. :cry:

Altatás: Egyre inkább csak cicin. Még Dorkánál szoktam ezt meg, így Lillát is akaratlanul leszoktattam az egyedül elalvásról, pedig régebben tudott. De ha sokkal egyszerűbb így, és a család többi tagját sem ébreszti fel...

Priznic= hidegborogatás egész testre.

Lázcsillapítás: Nekem is a Nurofen van kéznél, főleg akkor, ha fáj is vmije. Szílvi, sztem azért szerezz be kúpot is, mert nagy, hirtelen láznál kel vmi drasztikusabb, mint a homeo.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Jó reggelt!

Petra, Szylvi: együttérzek veletek, az én párom sem szokott 7-8 nál előbb hazaérni. Bár, mióta a kicsilány megszületett, jobb a helyzet, mert előtte volt, hogy 9-10 körül ért haza. :?
Rengeteget dolgozik, de nekünk szükség is van rá, mert szeretnénk már végre saját házat. Remélem, hamarosan meg is lesz :D

Timi:
Ok, ha kimegyünk 7végén, hívlak. Ha nem, marad a találkozó

Szylvi:
köszii :lol: az én kedvencem az az, ahol az apjával van :D
Nálunk hugom volt asztmás, őt anyuék kivitték Lengyelországba a tengerpartra. Az ottani sós,párás levegő elmulasztotta neki, viszont 20 éves korára újra kialakult :?
REmélem, nálatok nem jön vissza!!

Szilvih: nem haragszom, igazad van, vannak ennél rosszabb dolgok is.
Gratulálok a duplázáshoz!! Szépen növögettek :lol:
Altatás:nálunk is cicin. Tegnap ki is akadtam, mert elaludt szájában a cicimmel, ha kivettem, felkelt. Újra megkapta, és mikor bealud én kivettem, de az egész kezdődött előről! próbáltam azt is, h cici helyett cumit adok neki, de azt pár perc után kiköpte. és persze ha nem kapott cicit, égtelen sírásba kezdett!! :?

Kitta
kitta
 
 


Látjátok, erre is jó ez a fórum.Mikor már ezerszázalékig biztos vagyok benne hogy senki a világon nem rontotta el olyan tudatosan a gyerekét mint én, akkor olvasom, hogy DE IGEN!!!!! :twisted: vagyunk egypáran a klubban. Az én gyerekem is csak cicin képes elaludni, és ez nem mindig a legoptimálisabb megoldás, de sajnos én tehetek róla. Hétfőn volt a napja annak,hogy aszontam: nnna kislányom, ma este az ágyadban alszol! AHA negyed tizenegyig bírta....utána a csend és béke kedvéért visszafészkelte magát mellém.

Ti nem érzitek mostanság, hogy a hullámok kiccccsit magasan nyaldossák már a fejetek búbját?!Én kezdek elhavazódni.Nagyfiam átment rettenetesbe, ha van itt valaki szinte kifordul magából annak érdekében,hogy ha negatív értelemben is de ő legyen a középpontban. Eszter totál kézhez szokott és emiatt alig tudok valami értelmes tevékenységbe kezdeni a naggyal. :cry: Nem jó ez így....van valakinek valami ötlete, hogyan lehetnék úrrá az elhatalmasodó káoszon?

Azt is látom,hogy nem vagyok egyedül a későiapával. Abban mindannyian egyetértünk, hogy piszok szar szinte naphosszat egyedülálló szülőnek lenni (főleg sokszor méh hétvégéken is). Nálunk is financiális motiváltság indokolja...A melléképület tetőt kíván és az nem lesz egy ócccsó dolog!

na jó, most megyek mert Eszter hatkor kelt és most már nagyon nyügi, csak ugye nem megy az elalvás nélkülem...ha sikerülne hamar, akkor meg perecet szeretnék sütni a naggyal. (.....gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet.... :wink: )

Kép
Kép
petra78
 
 


jó reggelt!

nálunk szerencsére magától alvás van jó ideje.:) kivéve néha este az utsó szopinál.

tegnap Marci 7740g és 67 cm volt.
vettem Dentogélt, Dentinoxot sose hasznáéltam a lidokaintartalma miatt. de ez csupa gyógynövény. remélem ér vmit, legalább, mintr halottnak a csók. :lol:
Vendég
 


Timi, ezek egyben az 5 hós adatok a táblába. :wink: köszi. :)
Vendég
 


Dóri, te intézed már a Gyedet? BElém most villant be, hogy kéne, különben megint lesz 2 hó szünet... Ezt a Dentogélt majd kipróbáljuk...

Petra, van babatornáztatótok?(baby gym) Nálunk Lilla az alatt van el jól, vagy a kiságyában a forgót nézve (mindkettő zenél is.) Jó még nála a babazene, de persze ha nyűgös, akkor semmi se. Én is megtanultam már sok mindent egy kézzel csinálni, a csúcs az ásványvizes palack kinyitása. :twisted: MOndjuk nálunk DOrka is nyugodt gyerek volt, mégis állandóan kézben cipelgettem, mert én SZERETEM ha ott van testközelben. :oops: Amikor meg kicsit lerakásra tanítottam, akkor óvatosan, beszélvehozzá tettem le, kicsit játszottam vele, mosolyogtam, aztán ott játszottunk pont mellette a Dorkával. Így lát minket, hallja a hangunkat, és mostanában már ő is közbebeszél... :P
De lehet, hogy nektek pont más jön be.
Káosz: Nálunk is kupi van sokszor, de amikor pont készülök elmerülni, és felhívni Csilla takarítónőjét, akkor valahogy megint előre kerülök a dolgokban.

Hát ilyen trutyi időt... Bőrig áztunk, amíg mentünk 3 lépést a kocsiig... Remélem, jövő kedden nem ilyen lesz... Dorkát már kiírtam az oviból...

Lilla éjszaka hajnali 1től 3ig szórakoztatott, még soha nem csinált ilyet. NAgyokat pukizott, lehet, hogy sok szilvát ettem... :oops: Vagy már neki is a foga.

Kitta, lehet, hogy csak a frontot érezte Csenge. AMikor úgy érezzük, hogy valamit nagyon elrontottunk a gyerekkel, mindig akkor cáfol rá, és édesdeden alszik 5 órát... :lol: Meglásd, ma jobb lesz...

Kép
Kép
szilvih
 
 


basszus! a gyed!!! jó, hogy mondod Szilvi, mert elfelejtettem, nekem nemsokára lejár a tgyásom. komolyan arra sem emlékszem, hogy ezt nekem kell-e intézni, vagy a mhelyemnek. de asszem nekem az oep-nél. komolyan néha olyan lökött vagyok, nemrég volt uez Vikivel és már nem emlékszem. :shock: :oops: kavintont ide. :oops:
Vendég
 


Homeopátia tanfolyam, ha érdekel vkit

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=58&cid=49822

Kép
Kép
szilvih
 
 


Meg egy a császármetszésről...

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=49764

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi: jó ez a homeos tanfolyam. Lehet, hogy elmegyek :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Szerintem front van, mert Brigi sem akar aludni, és éjjel is töbször kelt.

Köszi a válaszokat menzti ügyben. Remélem, olyan szerencsés leszek, ha már sikerül a szopi, akkor jó soká jön meg.

Káosz: nálunk is van ezerrel. És most még csempézzük a WC-t is. Domcsi kezelhetetlen, vele most a legnehezebb.

Későn hazajáró apa detto.

Priznic: egész testre hidegborogatás.

Altatás: most már napközben berakom hanyatt az ágyba, cumi a szájába, és elalszik. Utána hasrafordítom. Este változó: vagy magától, vagy sok cicizéssel, de magától. Alakul a helyzet. próbáltam tudatosan, mert ha emlékeztek én is panaszkodtam korábban a cicinalvásra ezerrel, és az nekem hónapokig nem megoldható a másik két nagy mellett.
Cumi jött a képbe, amit nehezen fogadott, de most már altatáshoz bejön.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kisült az első adag!!!!!!! Nektek hoztam: Kép

És egy tegnap esti fotó a brigádomról :)
(a kiccsaj nem túl boldog a nekinyomuló kandúroktól, és a légycsapó sem illik ide de azé' szépek, nem?)

Kép

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra: jó kis fotó!! ahogy elnézem, nagyon hasonlítanak a papájukra :lol:
húúú, de megkóstiznám azt a perecet!!! nyammmm
Káosz aztán van itt is!! Tegnap feljött hozzánk Joci egyik haverja, és minden szanaszét volt... égett is a pofim :oops:
ezért ma, míg cinka panna alszik, gyors takarításba vágok.
Amúgy, alig várom esténként, hogy párom hazaérjen, együtt fürdetés, aztán cicizés, és baba megy apához, anya meg takarít...ez rendszerinr éjféli fekvéssel jár, aztán fél 1-1 körül evés, és 5-6 között megint evés...

Szilvih: a mai bizony jobb, most is alszik a drága, s nemrég még én is szunyáltam mellette egy kicsit. Jól is esett, mert már hulla voltam.
Huh, jó kis éjszaka volt a tietek is..
A szilva puffaszt? Én úgy hallottam, hogy az jó, mert segíti a bélműködést.(hajtós)

Dóri: Nekem a munkahely intézi a gyás-t, gyed-et és tsait.
Nem is bánom, mert elég volt a családi pótlékot, anyaságit végigállni... Sztem kérdezz rá a melóhelyeden.

Nelli: szerencsés vagy, hogy a cumit elfogadja Brigike, nálunk amint érzi, hogy nem cici, kiköpi. pedig már próbáltam alvás közben is, cicit ki, cumit be. nem sok sikerrel...

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Petra!
Nagyon ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És milyen figyelmes, hogy gondolsz ránk.
IGEN, nagyon szépek, mind a hárman, nekem Imike apuka, Eszti pedig inkább te, legalábbis a képeken.

Szilvi!
Igazán rendes dolog, hogy gondolsz rám, de most úgy állok neki az egész dolgoknak, hogy ami időt a lányokkal tudok lenni, azt maximálisan ki akarom használni. Mivel az állásom egy műszakos(6- 14), a hétvége szabad, nem annyira vészes a helyzet. Házimunka nem lesz,mert azt apa majd megcsinálja, sőt még főznöm sem kell, mert azzal is boldogul. Úgy hogy az egész délutánom a csajoké lesz.
Vettem Nurofent, a biztonság kedvéért.
Duplázás :D :lol:

Kitta!
Szorítok a saját házatokhot! :) Lakást vagy házat szeretnétek? Nagyon drágák?
A tegnapi nap nálunk is elég nyűgi volt, biztos a front.

Ma Adri suli discóba készül, 11-ig van kimenője. :roll: :lol: Még mindig nehezen szokom, hogy így felnőtt. Hova tűnt ez a 13 év?

Jázmin meg kiakasztat, 3. napja ha beleteszem a babakocsiba ordít, eddig pedig nagyon szerette, jól el volt benne. Úgyhogy most az egyik kezemmel a babakocsit tolom, a másikkal Jázimint fogom, és a nem létező harmadikkal vásárolok. :roll: :lol:
Az emberek meg "kedvesen"megjegyzik- Nem fog ez a baba így kézbe szokni?- :shock:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi: lehet, nálatok is az időjárás miatt van, hogy inkább ölben, mint babakocsiban, nem??
Adrinak jó bulizást!! Mit nem adnék egy jó kis csörgésért én is :lol: :lol:
Majd manócskámmal ropom itthon :D

Házikó: építkezni szerettünk volna (mivel Joci kőműves), de a telek, amink van, arra sajna nem lehet :cry:
Viszont Dunavarsányban talált egy házat, ami jelen pill. még csak szerkezetkész, szo, lenne még bőven munka rajta, betonozás, víz-hőszigetelés, vakolás, burkolás, stb...
Így, hogy félkész, 16 millió... nem óccsó, viszont elég nagy, 150 m2, és a tetőtér egy része is beépíthető. Van egy nagy garázs hozzá, az udvarban pedig elől hátul terasz. Én még csak a tervrajzot láttam, de tetszik. Lehet, h 7végén elmegyünk megnézni.

Kitta
kitta
 
 


kitta!Uram burkoló!!! :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok, megint idetolom a fejem...:)

Ne haragudjatok, de örülök, hogy nálatok is káosz van (időnként), ez megnyugtató! :) Itt is... Azt hittem, ha délelőttönként kettesben leszek Petivel, olyan fantasztikus rendet fogok tartani a lakásban, mint még soha, de enyhén szólva nem megy. Olyan gyorsan elrepül a délelőtt, délután meg győz a túlerő! :D

Szylvi, ezektől a """""kedves""""" megjegyzésektől nagyon boldog tudok lenni én is! Ordító baba a kocsiban a legtutibb, az mindenkiből előcsalja az ősanyát (biztos fázik, éhes, jajj, de kis hisztis, szemébe süt a nap, melege van, fáradt...JAJJJ!!!! A legjobb: Biztos van valami baja! Hát ez igazán nagyon okos gondolat! :evil:

Petra, olyan helyes kis családod van! A kisfiad szeme egészen elbűvöl!

Nelli, Petinek is van cumija, (fogorvosok most ne figyeljenek ide!:)) és bár nekem szimpatikusabb az ujjszopás, tény, hogy sokat segít. Sokszor Peti anélkül is elalszik, máskor ez a megoldás.

Szórakoztatás: A járókában keresztbe kifeszítettem egy gumiszalagot, rákötöttem egy-két játékot. Peti ezeket püföli, kedvence egy plüss labda, ezzel "focizik" (két lábával tartja, a kezeivel meg ütögeti. Cuki! :)) Meg a járóka oldalán is lóg néhány ezmegaz, ezeket is nézegeti. És hát a nagyobbak a legjobbak, néha bemásznak hozzá a járókába és szórakoztatják egymást.:)

Babára panaszkodni nem tudok, négy gyerekig jussatok el :), mert a negyedik: AJÁNDÉK!!! Szuperbaba, tényleg, nagyon szívemcsücske (van még a szívemnek három csücske persze! :))

Tényleg nem baj, hogy csak így néha...???? :oops:
:twisted:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Én is rég voltam, és látom jó sokat írtatok is!Visszaolvasni nem is tudok annyira, csak úgy bele-bele :oops:

Nagyon édi a családod Petra a képen :)

Mi voltunk a koponya+hasi Uh-n, és szerencse minden ok.Visszamentünk a csípőszűrős kontrollra is, és ott is minden ok. Már nem is kell menni többet :wink:
Szilvy, asszem te kérdezted, hogy miért megyünk k+h uh-ra?Mert nálatok nincs?!Itt sem kötelező csak szűrő jellegű, ajánlott!Én Esztit is elvittem, és most azért Hannust is.Azért reméltem, hogy nincs semmi, de így tutira meg is nyugszom.Azért szerintem, nem árt, ha megnézik, ez nem fájdalmas meg semmi./volt egy ismerősöm akinek a babáján itt a koponya uh-n vették észre, hogy egy ciszta van a fejében :( Szóval én örülök, hogy megnézték, én pedig megnyugodhattam/

Takony már rendbe jött mindkét gyereknél!

Esztivel voltunk fogorvosnál :) mivel nekem kellett menni gondoltam még úgyse látta fogdoki a fogait ezért elviszem.Meg lett dícsérve, hogy nagyon szépek, és jól mossa! :wink: Kapott matricát is, ő annak örült a legjobban :P

GYED:azt már lassan én is kezdem intézni, mert november 10.-én lejár a gyásom :( Nekem sajna magamnak kell menni ezeket intézgetni, úgyhogy már ki is töltöttem a papírokat, csak be kéne mennem a melóba aláírtani!

Tali, akkor 2.-án?A játszón?
manóci
 
 


Szylvi,Rita: babakocsis hangzavar generálta ősanya effektus :lol: :evil: IGEEEN! Eszter sem szereti valami oknál fogva a bkocsit és többnyire hangos énekszóval közlekedünk a faluban. Na hát istt sem maradnak el a megjegyzések, de ennél sokkal irritálóbb amikor a közvetlen szomszédságunkban levő óvoda óvónői,dadusai állnak elő a farbával. "hallottam hogy sírt az a picike, már azon gondolkodtam,hogy átmegyek és felveszem" :!: :?: Nnnnna ettől aztán kibukok rendesen! AZ Ő GYEREKEIK ANNO SOHASEM SÍRTAK amiatt, hogy éppen anya a másikkal van kicsit és neki az ágyban, hordozóban kell lennie, vagy éppen rossz napjuk van?! Hergottmorgott :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: !
(A rossz idő végül is időszakosan orvosolta a problémámat azzal,hogy be kell csuknom az ablakot :) )

Manóci: jó dolog ez a plusz UH nálatok!A ráadás óvatosság sohasem árt és mellesleg megnyugtató is. :wink:

Köszönöm a családom dícséretét, nagyon jól estek lelkemnek ezek a szavak :) !

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Kitta!
Nem lesz furcsa, hogy nem a fővárosban fogtok lakni?
Férj nálunk is házakat épít. :lol: :lol: , így már értem az esti 9- 10 órás hazaesést. :)

Rita!
Az csoda, hogy még időnként is tudsz jönni :!: :!: :!: :!: :!: 4 gyerek, suli, férj, háztartás................... :wink: :lol:
Ügyes Peti, hogy már fog!, Adri lányom olyan későn kezdte használni a kezét, valamelyik nap nézegettem a babanaplóját, és már majd 5 hónapos volt.

Móni!
Igen én kérdeztem, és most is fel is vagyok háborodva, mert nálunk nincs ilyen, de jövő héten az lesz az első dolgom, hogy rákérdezek, hogy miért NINCS! Bezzeg a sok hülye, felesleges védőoltásról annyi papírt kaptam, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni!
Hurrá a szép és egészséges fogakért!

Jázmin alszik, a lakás csatatérben, én meg itt, így sose lesz rend. Na léptem!

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok! Én tegnap kérdeztem rá a 3 hó alatti kötelező csípőszűrésre. A válasz: hát igen kellene, de itt csak azokat küldik, akiknél a doktor bácsi érez valami rendellenességet. :shock: Gondoltam magamban, remélem ez a doktor bácsi tévedhetetlen és sosincs rossz napja és nem szokott fáradt lenni...

A hasi és kopony uh szintén valami csak nálunk kimaradó szokásos orvosi előírás lenne?

Csajok, mindjárt találkozunk :!: :!: :lol: :wink:

Csilla
Vendég
 


Babakocsit Brigi sem szereti nagyon. Alig alszik benne, és tegnap végigüvöltötte az utat.

Cumi: Brigi is mindig kiköpte. Mostanában kezdi elfogadni, pedihg nem szerettem volna adni, de más megoldás nincs nagyon.

Rita, csoda, hogy egyáltalán 4 gyerek mellett tudsz netezni néha. Én már 3 mellett nehezen teszem.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?