Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!
Nagyon köszi a bókokat süti-ügyben, neeeem olyan nagy dolog, a kicsilány olyan jól viselkedett, hogy csak na, két gyerekkel már biztos nem menne
. A túrós meg annyira egyszerû, hogy igazán nem érdemlek érte dicséretet,
ITT A RECEPT: Egyszeru turospite
Hozzavalok a tesztahoz:
2 pohar liszt, 1 pohar kefir, 1,5 pohar cukor, 1 csomag sutopor, 0,5 pohar olaj, 2 db egesz tojas. (A pohar nagysaga a suto, illetve a tepsi meretetol fuggoen 2 dl-tol 3dl-ig ertendo, de mindig és minden nyersanyag tekinteteben ugyanaz a meret legyen.)
Hozzavalok a toltelekhez:
1/2 kg tehenturo (en 3/4 kg-bol szoktam), 1 db egesz tojas, mazsola, vaniliascukor, kristalycukor, reszelt citromhej, orolt fahej izles szerint.
A teszta nyersanyagait jol osszekeverjuk. A tepsit olajjal kikenjuk, mielott az elso tesztareteget beleontenenk. (En sutopapirral szoktam kibelelni a tepsit.) A jol
osszekevert massza haromnegyed reszet jo meleg sutoben, de lassu tuzon felig megsutjuk. Amikor felig megsult,
a sutobol kiveve megkenjuk a toltelekkel, es betakarjuk a megmaradt 1/4 resznyi tesztaval. Ujbol sutobe teve lassu
tuzon teljesen megsutjuk.
Anyóstéma:
borzasztó némberek vannak... azért remélhetõleg mi nem leszünk ilyenek, ugye??? Nehogy meglincseljetek, de nekem az anyósommal is szerencsém van, viszont az anyámat már nem népszerûsíteném
. És ráadásul közel is lakik hozzánk!
Myssnia,
gyereknapi kép szuper, meg a csókos avi is nagyon édi!!!
Andi,
ne húzd fel magad hülyék miatt, inkább röhögj rajtuk egyet!
Timici,
kis kancsókat, ha jól emlékszem, Skála háztartási osztályán vettem olyan 300 Ft körüli összegért, tavaly.
Háromhónapos nyavalya:
nálunk még nem jelentkezett, Annácska mostanság tök jól "mûködik", nagyjából kiszámítható, sokat alszik, nevetgél. Na de majd most az oltás!
Momo,
én is akarok cseresznyéééééééééét!!!!!!!!!!!!
Timici,
ez nálunk is így volt, én sem akartam, hogy bárki is átjöjjön hozzánk segíteni szülés után, hármasban akartam lenni Apával meg a kicsivel, végül Anyós átjött a legelsõ nap fõzni, szerencsére nagyon diszkréten viselkedett, mint aki ott sincs, és hamar elment, viszont Anyám hozta a formáját, miután érthetõen hatszor is közöltem vele, hogy NE jöjjön, õ csakazértis megjelent, majd szemrehányást tett, hogy én direkt eltávolítom tõle a gyereket, sajnálom tõle... NO COMMENT.
Norka,
már megint a kakatéma!
Gratula! Kipróbálom majd én is a Hohes C-t!
Zulu,
Malacka papucspisi
!!!
Dicsekszem picit: Anna vasárnap délután átfordult hasról hátra, annyira édes volt!!! Azóta többször is produkálta már.
Zsuzsi,
a fenti recept is olyan, hogy amikor ráteszed a tölteléket a félig megsült tésztára, az még picit képlékeny, nem is beszélve a fölsõ tésztarétegrõl, szóval itt is picit keveredik a töltelék a tésztával!
Még egyszer megnéztem tesütidet, nekem direkt tetszik ez a hullámos töltelék, és már csorog a nyálam
!!!
Momo,
meggyes lepény nyammmmmmm!!!!!!!
Andy78,
Márknak hatalmas szemei vannak, nagyon helyes kissrác!!!
Mariann,
drukk, hogy minél elõbb menjen a kajálás Marcinak, és persze hogy minél elõbb otthon lehessen veletek!!!!!!!!!!
Zsuzsó,
Dana ééééééééédes!!!!!!!!!!!!
Na megyek, felébresztem a kiscsajt, mert menni kell lassan oltani
Pussz
Franyó